Hier is een recept voor een "geroosterde Hempel,"
Ingrediënten:
1 grote Hempel (goed rijp, uiteraard)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 takje rozemarijn
Zout en peper naar smaak
Citroenrasp voor garnering
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de Hempel grondig (voor het geval hij een beetje wild heeft geleefd).
Marineren:
Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn, zout en peper in een kom. Wrijf dit mengsel royaal over de Hempel.
Roosteren:
Leg de Hempel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster hem ongeveer 30-40 minuten in de oven, of totdat de buitenkant mooi goudbruin is en de binnenkant zacht.
Serveren:
Haal de Hempel uit de oven, bestrooi met citroenrasp, en serveer met een frisse salade of geroosterde aardappelen.
Laat me weten hoe je het vond smaken! 😉
Makkelijk eerste