Vlamboog.quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:40 schreef golfer het volgende:
Wat denk je zelf?
Elektrische vlammen?
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten.quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:51 schreef Isdatzo het volgende:
Betere inductiekookplaat kopen en je wil nooit meer terug. Superieur aan koken op gas.
Noem dan eens wat voorbeelden?quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:55 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten.
Voor sommige gerechten is gas altijd beter en voor andere gerechten is inductie weer goed
Standaard Siemens 90cm plaat met stand 0.5 t/m 9 in stapjes van 0,5quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:55 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten.
Voor sommige gerechten is gas altijd beter en voor andere gerechten is inductie weer goed
Dit is wellicht nog een optie, maar ik wil mijn inductie wel houden, dus misschien eens kijken of er een soort wok-attachments zijn, maar dan standaard gaasquote:Op zaterdag 14 december 2024 18:59 schreef Managarm het volgende:
Je kan altijd nog een gasfornuis kopen en aansluiten op butaan/propaan uit een tank (wel even de juiste nozzles monteren).
Retweet.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:01 schreef TheFreshPrince het volgende:
Ik kan me geen gerecht voorstellen dat er niet op te maken is, tenzij je talent mist.
Heeft niet per se te maken met de temperatuur an sich. Grillen en stukjes van je voedsel laten verkolen kan niet met inductie en afhankelijk van het gerecht dat ik wil maken, heb je soms een temperatuur nodig die langzaam omhoog komt en weer langzaam omlaag gaat. Inductie is gewoon te snel met het verhogen en verlagen van de temperatuur. En dat je bij gerechten als risotto idealiter ook wil dat de zijkant van je pan even heet is als de onderkant.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:01 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Standaard Siemens 90cm plaat met stand 0.5 t/m 9 in stapjes van 0,5
Dat hoeft echt geen ¤5.000 te kosten, dat ding was ¤1.129 ofzo.
Sausen en gebonden soepen hou je prima warm op 0.5 tot 2.5 en op stand 9 vliegt je wok bijna door het plafond.
Ik kan me geen gerecht voorstellen dat er niet op te maken is, tenzij je talent mist.
Industriële inductie is qua dosering / bediening overigens niet veel anders, het is alleen bedoeld voor zwaardere omstandigheden en veelvuldig gebruiken en schoonmaken.
Grillpan gaat heel prima. Heb zelfs zo'n grillplaat die op 2 gecombineerde "pitten" gaat.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:13 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Heeft niet per se te maken met de temperatuur an sich. Grillen en stukjes van je voedsel laten verkolen kan niet met inductie en afhankelijk van het gerecht dat ik wil maken, heb je soms een temperatuur nodig die langzaam omhoog komt en weer langzaam omlaag gaat. Inductie is gewoon te snel met het verhogen en verlagen van de temperatuur. En dat je bij gerechten als risotto idealiter ook wil dat de zijkant van je pan even heet is als de onderkant.
Komt ook nog eens bij kijken dat je geen dingen direct op de vlam kan roasten.
Lekker manquote:Op zaterdag 14 december 2024 19:13 schreef Mikeytt het volgende:
stukjes van je voedsel laten verkolen
i know, bijna alles wat met gas kan, kan ook met inductie, en vice versa. Dat is het punt niet. Het eindresultaat zal een klein beetje anders zijn.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:16 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Grillpan gaat heel prima. Heb zelfs zo'n grillplaat die op 2 gecombineerde "pitten" gaat.
Riasten op de vlam heb ik een brander voor die ik ook voor creme brullee gebruik
Niets anders aan in mijn belevingquote:Op zaterdag 14 december 2024 19:19 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
i know, bijna alles wat met gas kan, kan ook met inductie, en vice versa. Dat is het punt niet. Het eindresultaat zal een klein beetje anders zijn.
De meeste mensen zullen ook geen verschil proeven tenzij ze wat meer getraind zijn in de keukenquote:Op zaterdag 14 december 2024 19:20 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Niets anders aan in mijn beleving
Verkolen van voedsel is een normale en gebruikelijke techniek in bijna alle keukens ter wereldquote:
quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:21 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
De meeste mensen zullen ook geen verschil proeven tenzij ze wat meer getraind zijn in de keuken
Ja chefkoks koken op electrischquote:Op zaterdag 14 december 2024 18:51 schreef Isdatzo het volgende:
Betere inductiekookplaat kopen en je wil nooit meer terug. Superieur aan koken op gas.
?quote:
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie.quote:
Maar dat heeft niets te maken met de warmtebron maar met ingrediënten en verhoudingen.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:41 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
?
Als je niet vaak in de keuken bent, zal je waarschijnlijk niet kunnen vertellen tussen een wortelpuree met 33% heavy cream en 20% heavy cream. Niet meer dan normaal.
Ook Gordon kookt er wel op, al zal er in veel restaurants nog gasfornuizen aanwezig zijn.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:43 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie.
kerriesoep niet, maar ik kan prima aanwijzen of een biefstuk op inductie of gas is gebakken. Bij inductie bak je de biefstuk vrij gelijk terwijl je op gas een minder gelijke korst krijgt.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:45 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Maar dat heeft niets te maken met de warmtebron maar met ingrediënten en verhoudingen.
Je proeft niet aan een biefstuk of kerriesoep of het op inductie of gas bereid is.
Dat hangt vooral van de pan af. Dunne bodem zal bij gas inderdaad hotspots vormen maar met een goede, degelijke pan met dikke bodem zie je dat niet. Maar soms wil je een pan die snel reageert en dan kan een dunne bodem wel de voorkeur hebben, zoals bij sauzen om schiften of aanbranden te voorkomen.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:48 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
kerriesoep niet, maar ik kan prima aanwijzen of een biefstuk op inductie of gas is gebakken. Bij inductie bak je de biefstuk vrij gelijk terwijl je op gas een minder gelijke korst krijgt.
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:49 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Dat hangt vooral van de pan af. Dunne bodem zal bij gas inderdaad hotspots vormen maar met een goede, degelijke pan met dikke bodem zie je dat niet. Maar soms wil je een pan die snel reageert en dan kan een dunne bodem wel de voorkeur hebben, zoals bij sauzen om schiften of aanbranden te voorkomen.
Uiteindelijk is het een discussie van niets.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:51 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet.
Pedant noemen ze dat geloof ik.quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:51 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet.
Rasmus munk!quote:Op zaterdag 14 december 2024 19:43 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie.
Die heeft 2 michelin sterren. Ducasse heeft er 21quote:
Snackbar Anytyme heeft 0 sterren en toch eet ik daar liever.quote:Op zondag 15 december 2024 11:23 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Die heeft 2 michelin sterren. Ducasse heeft er 21
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |