abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215868076
Heb momenteel een inductieplaat, maar ik prefereer koken op gas omdat dat wat preciezer kan.

Mijn huis is niet aangesloten op gas, dus vroeg me eigenlijk af of er zoiets was als een elektrisch 'gas'fornuis waarbij geen gebruik wordt gemaakt van gas, maar wel een vlam heeft? O+
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868144
Wat denk je zelf?
Elektrische vlammen?
Je kunt natuurlijk ook altijd nog op hout of kolen gaan koken. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 december 2024 @ 18:51:46 #3
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868213
Betere inductiekookplaat kopen en je wil nooit meer terug. Superieur aan koken op gas _O_ .
Huilen dan.
  zaterdag 14 december 2024 @ 18:52:33 #4
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868221
quote:
82s.gif Op zaterdag 14 december 2024 18:40 schreef golfer het volgende:
Wat denk je zelf?
Elektrische vlammen?
Vlamboog.
Huilen dan.
  zaterdag 14 december 2024 @ 18:54:26 #5
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868231
Snap trouwens ook niet zo goed waarom je überhaupt een kookvoorziening nodig hebt wanneer je quinoasalades en pokebowls laat thuisbezorgen.
Huilen dan.
pi_215868236
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 december 2024 18:51 schreef Isdatzo het volgende:
Betere inductiekookplaat kopen en je wil nooit meer terug. Superieur aan koken op gas _O_ .
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten.

Voor sommige gerechten is gas altijd beter en voor andere gerechten is inductie weer goed :)
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zaterdag 14 december 2024 @ 18:58:35 #7
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868251
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 18:55 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten.

Voor sommige gerechten is gas altijd beter en voor andere gerechten is inductie weer goed :)
Noem dan eens wat voorbeelden?
Huilen dan.
pi_215868259
Je kan altijd nog een gasfornuis kopen en aansluiten op butaan/propaan uit een tank (wel even de juiste nozzles monteren).
pi_215868278
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 18:55 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten.

Voor sommige gerechten is gas altijd beter en voor andere gerechten is inductie weer goed :)
Standaard Siemens 90cm plaat met stand 0.5 t/m 9 in stapjes van 0,5

Dat hoeft echt geen ¤5.000 te kosten, dat ding was ¤1.129 ofzo.

Sausen en gebonden soepen hou je prima warm op 0.5 tot 2.5 en op stand 9 vliegt je wok bijna door het plafond.

Ik kan me geen gerecht voorstellen dat er niet op te maken is, tenzij je talent mist.

Industriële inductie is qua dosering / bediening overigens niet veel anders, het is alleen bedoeld voor zwaardere omstandigheden en veelvuldig gebruiken en schoonmaken.
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:06:59 #10
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868319
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2024 18:59 schreef Managarm het volgende:
Je kan altijd nog een gasfornuis kopen en aansluiten op butaan/propaan uit een tank (wel even de juiste nozzles monteren).
Dit is wellicht nog een optie, maar ik wil mijn inductie wel houden, dus misschien eens kijken of er een soort wok-attachments zijn, maar dan standaard gaas :Y
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:11:39 #11
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868354
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:01 schreef TheFreshPrince het volgende:
Ik kan me geen gerecht voorstellen dat er niet op te maken is, tenzij je talent mist.

Retweet.
Huilen dan.
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:13:00 #12
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868369
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:01 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Standaard Siemens 90cm plaat met stand 0.5 t/m 9 in stapjes van 0,5

Dat hoeft echt geen ¤5.000 te kosten, dat ding was ¤1.129 ofzo.

Sausen en gebonden soepen hou je prima warm op 0.5 tot 2.5 en op stand 9 vliegt je wok bijna door het plafond.

Ik kan me geen gerecht voorstellen dat er niet op te maken is, tenzij je talent mist.

Industriële inductie is qua dosering / bediening overigens niet veel anders, het is alleen bedoeld voor zwaardere omstandigheden en veelvuldig gebruiken en schoonmaken.
Heeft niet per se te maken met de temperatuur an sich. Grillen en stukjes van je voedsel laten verkolen kan niet met inductie en afhankelijk van het gerecht dat ik wil maken, heb je soms een temperatuur nodig die langzaam omhoog komt en weer langzaam omlaag gaat. Inductie is gewoon te snel met het verhogen en verlagen van de temperatuur. En dat je bij gerechten als risotto idealiter ook wil dat de zijkant van je pan even heet is als de onderkant.

Komt ook nog eens bij kijken dat je geen dingen direct op de vlam kan roasten.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868384
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:13 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Heeft niet per se te maken met de temperatuur an sich. Grillen en stukjes van je voedsel laten verkolen kan niet met inductie en afhankelijk van het gerecht dat ik wil maken, heb je soms een temperatuur nodig die langzaam omhoog komt en weer langzaam omlaag gaat. Inductie is gewoon te snel met het verhogen en verlagen van de temperatuur. En dat je bij gerechten als risotto idealiter ook wil dat de zijkant van je pan even heet is als de onderkant.

Komt ook nog eens bij kijken dat je geen dingen direct op de vlam kan roasten.
Grillpan gaat heel prima. Heb zelfs zo'n grillplaat die op 2 gecombineerde "pitten" gaat.

Riasten op de vlam heb ik een brander voor die ik ook voor creme brullee gebruik
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:18:03 #14
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868392
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:13 schreef Mikeytt het volgende:
stukjes van je voedsel laten verkolen
Lekker man :') .
Huilen dan.
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:19:33 #15
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868407
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:16 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Grillpan gaat heel prima. Heb zelfs zo'n grillplaat die op 2 gecombineerde "pitten" gaat.

Riasten op de vlam heb ik een brander voor die ik ook voor creme brullee gebruik
i know, bijna alles wat met gas kan, kan ook met inductie, en vice versa. Dat is het punt niet. Het eindresultaat zal een klein beetje anders zijn.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868408
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:18 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Lekker man :') .
Bij paprika is dat erg lekker. Wel het zwarte velletje eraf
pi_215868417
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:19 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
i know, bijna alles wat met gas kan, kan ook met inductie, en vice versa. Dat is het punt niet. Het eindresultaat zal een klein beetje anders zijn.
Niets anders aan in mijn beleving
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:21:39 #18
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868425
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:20 schreef devlinmr het volgende:

[..]
Niets anders aan in mijn beleving
De meeste mensen zullen ook geen verschil proeven tenzij ze wat meer getraind zijn in de keuken
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:22:10 #19
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868431
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:18 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Lekker man :') .
Verkolen van voedsel is een normale en gebruikelijke techniek in bijna alle keukens ter wereld :')
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868460
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:21 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
De meeste mensen zullen ook geen verschil proeven tenzij ze wat meer getraind zijn in de keuken
:')
pi_215868529
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 december 2024 18:51 schreef Isdatzo het volgende:
Betere inductiekookplaat kopen en je wil nooit meer terug. Superieur aan koken op gas _O_ .
Ja chefkoks koken op electrisch :?
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_215868553
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:34 schreef halfway het volgende:

[..]
Ja chefkoks koken op electrisch :?
Steeds vaker idd
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:41:28 #23
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868582
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:25 schreef devlinmr het volgende:

[..]
:')
?
Als je niet vaak in de keuken bent, zal je waarschijnlijk niet kunnen vertellen tussen een wortelpuree met 33% heavy cream en 20% heavy cream. Niet meer dan normaal.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:43:18 #24
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_215868594
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:34 schreef halfway het volgende:

[..]
Ja chefkoks koken op electrisch :?
Ja hoor.
Huilen dan.
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:43:25 #25
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868596
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:34 schreef halfway het volgende:

[..]
Ja chefkoks koken op electrisch :?
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868620
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:41 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
?
Als je niet vaak in de keuken bent, zal je waarschijnlijk niet kunnen vertellen tussen een wortelpuree met 33% heavy cream en 20% heavy cream. Niet meer dan normaal.
Maar dat heeft niets te maken met de warmtebron maar met ingrediënten en verhoudingen.

Je proeft niet aan een biefstuk of kerriesoep of het op inductie of gas bereid is.
pi_215868640
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:43 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie.
Ook Gordon kookt er wel op, al zal er in veel restaurants nog gasfornuizen aanwezig zijn.

Je hebt natuurlijk wel een flinke upgrade van je stroomaansluiting nodig om alle ovens en fornuizen over te zetten elektrisch en inductie. Dat is in een thuissituatie weer niet zo'n probleem met die 11kW over 3 fasen.

Bekijk deze YouTube-video
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:48:30 #28
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868641
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:45 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Maar dat heeft niets te maken met de warmtebron maar met ingrediënten en verhoudingen.

Je proeft niet aan een biefstuk of kerriesoep of het op inductie of gas bereid is.
kerriesoep niet, maar ik kan prima aanwijzen of een biefstuk op inductie of gas is gebakken. Bij inductie bak je de biefstuk vrij gelijk terwijl je op gas een minder gelijke korst krijgt.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868651
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:48 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
kerriesoep niet, maar ik kan prima aanwijzen of een biefstuk op inductie of gas is gebakken. Bij inductie bak je de biefstuk vrij gelijk terwijl je op gas een minder gelijke korst krijgt.
Dat hangt vooral van de pan af. Dunne bodem zal bij gas inderdaad hotspots vormen maar met een goede, degelijke pan met dikke bodem zie je dat niet. Maar soms wil je een pan die snel reageert en dan kan een dunne bodem wel de voorkeur hebben, zoals bij sauzen om schiften of aanbranden te voorkomen.

Een goede professionele gasbrander heeft overigens ook een grotere, egalere vlamverdeling.
Dat ontbreekt bij thuisfornuizen vaak.
  zaterdag 14 december 2024 @ 19:51:04 #30
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215868666
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:49 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Dat hangt vooral van de pan af. Dunne bodem zal bij gas inderdaad hotspots vormen maar met een goede, degelijke pan met dikke bodem zie je dat niet. Maar soms wil je een pan die snel reageert en dan kan een dunne bodem wel de voorkeur hebben, zoals bij sauzen om schiften of aanbranden te voorkomen.
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215868690
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:51 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet.
Uiteindelijk is het een discussie van niets.

Voor de jaren '60 hadden we hier amper een gasnetwerk in Nederland (behalve het stadsgas) en kookte vrijwel iedereen op kolen of elektrisch.

En nu we na 60 jaar (wat minder dan een gemiddeld mensenleven is) naar inductie overstappen zou dat ineens een groot probleem moeten zijn, terwijl hele volksstammen wereldwijd nooit aardgas hebben gekend om op te koken.
  zaterdag 14 december 2024 @ 20:44:42 #32
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_215869237
Bouw een kampvuurtje buiten en bak daar je biefstuk ongelijk zwart op.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_215869477
Ik zou liever betere pannen kopen, ipv een speciaal gasfornuis.
.
pi_215871762
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:51 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet.
Pedant noemen ze dat geloof ik.
pi_215873540
quote:
17s.gif Op zaterdag 14 december 2024 19:43 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie.
Rasmus munk!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 15 december 2024 @ 11:23:11 #36
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215873564
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2024 11:20 schreef halfway het volgende:

[..]
Rasmus munk!
Die heeft 2 michelin sterren. Ducasse heeft er 21 :{w
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_215873973
quote:
17s.gif Op zondag 15 december 2024 11:23 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Die heeft 2 michelin sterren. Ducasse heeft er 21 :{w
Snackbar Anytyme heeft 0 sterren en toch eet ik daar liever.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')