Dit gaat allemaal niet over puur gezondheid.quote:Op donderdag 12 december 2024 11:33 schreef golfer het volgende:
Misschien vind je wel een antwoord in 1 van de vele topics erover, zoals bijvoorbeeld
CUL / De beste airfryer!
CUL / Airfryer Happiness
CUL / Airfryer experience
KLB / Airfryer #0281
CUL / De beste airfryer!
CUL / Is een airfryer handig of een veel te groot lomp apparaat
CUL / Welke Airfryer heb jij?
ONZ / Airfryer of Slowcooker?
CUL / Airfryer aanschaffen
CUL / Welke airfryer is goed schoon te houden?
etc. etc.
Je hebt ze allemaal al nagelezen?quote:Op donderdag 12 december 2024 11:38 schreef roos94 het volgende:
Dit gaat allemaal niet over puur gezondheid.
Gezondheidseffect uit anti-aanbaklagen zijn verwaarloosbaar en niet bewezen.quote:Op donderdag 12 december 2024 11:37 schreef Citizen.Erased het volgende:
Airfryer heeft ook praktisch altijd een anti-aanbaklaag. Zijn wel airfryers zonder te vinden tegenwoordig, dus daar zou ik voor kiezen.
Dat zwak bewijs valt wel mee.quote:Op donderdag 12 december 2024 11:35 schreef Mikeytt het volgende:
Verder is er *zwak* bewijs dat acrylamiden voor kanker kunnen zorgen, maar dat is ook het geval als je je aardappelen bruin bakt in een pan.
Voedingscentrum adviseert dan ook om alles goudgeel te bakken. Heeft niet zozeer met de airfryer te maken, maar met hoe lang je alles erin bakt.
Het bewijs is verder niet heel erg sterk. Meer onderzoek is nodig, dus zou me lekker geen zorgen maken en gewoon uit de airfryer eten.
Maar je kan er toch ook gewoon groenten etc in bereiden? Avgtje.quote:Op donderdag 12 december 2024 13:42 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb er nu een jaar een en ik vind het geen apparaat om dagelijks mee te koken. Hij is leuk voor afbakken van broodjes, om af en toe aardappelvarianten in klaar te maken (patat, aardappelschijfjes, aardappelkroketjes) en soms snacks. Maar niet om hele maaltijden in/mee klaar te maken.
Heb trouwens geen friteuse, nooit gehad ook.
Geen fan van.quote:Op donderdag 12 december 2024 14:59 schreef roos94 het volgende:
[..]
Maar je kan er toch ook gewoon groenten etc in bereiden? Avgtje.
Wie gooit er nou pinda's inquote:Op donderdag 12 december 2024 14:40 schreef Lt.Bookman het volgende:
Airfryer is geweldig. Als het in de airfryer kan, pleur ik het erin. Gaat zo snel. Van het afbakken van broodjes en croissants tot aardappelschijfjes en vleesvervangers en van lasagne en pizza tot het ff opwarmen van doppinda's of een stukje appeltaart.
Waarom niet dagelijks?quote:Op donderdag 12 december 2024 13:59 schreef michiel_merk het volgende:
voorgebakken patat bijvoorbeeld bevat suiker waardoor er meer acrylamide kan vrij komen
bij verse producten zal het wel mee vallen zolang je het niet te veel door 'bakt' wij gebruiken het zo nu en dan, broodjes afbakken patat of andere snacks zou het niet dagelijks willen gebruiken
Niet dagelijks friet en frikandellen airfryenquote:Op vrijdag 13 december 2024 16:04 schreef Boca_Raton het volgende:
Je kunt er ook loempia’s weer knapperig mee krijgen. Dat is ook het enige wat ik er mee kon. Inmiddels het apparaat maar weggegeven.
Maar hoe weet je nou hoelang en op welke temperatuur iets moet?quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:36 schreef roos94 het volgende:
[..]
Niet dagelijks friet en frikandellen airfryen
door te beginnen op 20 graden en na 5 minuten kijken als het al klaar is.. en dan steeds iets langer en hogere temperatuur.quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Maar hoe weet je nou hoelang en op welke temperatuur iets moet?
20 Lijkt mij veel te weinig. Moet dat geen 100 zijn? Of 120?quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:43 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
door te beginnen op 20 graden en na 5 minuten kijken als het al klaar is.. en dan steeds iets langer en hogere temperatuur.
ik raad je aan om vooral niet de dozen van de te bereiden producten te lezen.quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:45 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
20 Lijkt mij veel te weinig. Moet dat geen 100 zijn? Of 120?
Staat op de verpakking doorgaans.quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Maar hoe weet je nou hoelang en op welke temperatuur iets moet?
Ik bak mijn twintig kipfilets altijd op twintig graden voor twintig seconden.quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:45 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
20 Lijkt mij veel te weinig. Moet dat geen 100 zijn? Of 120?
Je laat ze toch ook eerst een aantal dagen ongekoeld op het aanrecht liggen voor het extra vlees wat er dan in kroelt? Altijd leuk die kleine sappige extra dingen.quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:52 schreef roos94 het volgende:
[..]
Ik bak mijn twintig kipfilets altijd op twintig graden voor twintig seconden.
20 secondenquote:Op vrijdag 13 december 2024 17:52 schreef roos94 het volgende:
[..]
Ik bak mijn twintig kipfilets altijd op twintig graden voor twintig seconden.
Volgens mij zijn er maar weinig airfryers die boven de 200 graden celsius kunnen.quote:Op zondag 15 december 2024 08:46 schreef roos94 het volgende:
Ik heb nog eens e.e.a. gelezen en als het goed is begrijp ik dit: in veel airfryers zit anti aanbaklaag met pfas, maar pfas is niet schadelijk als je het niet boven de temp van ~260 graden laat komen daarna komen er stoffen vrij die je niet wil. Op airfryer kun je zelf de temp instellen i.t.t. bijvoorbeeld een pan op het vuur waardoor je dus in principe hier geen problemen mee hoeft te hebben? Correct? Ben niet van plan om boven de ~200 iets te bereiden namelijk
Waarom lees ik dan overal koop een airfryer zonder pfas? (Die verdomd moeilijk te vinden zijn trouwens of vage merken..) veel airfryers die als beste uit de testen komen (en waar ik als domme beinvloedbare consument dus liever voor ga) zijn dan weer niet gekenmerkt als pfas vrij..quote:Op zondag 15 december 2024 08:55 schreef Sometimes het volgende:
[..]
Volgens mij zijn er maar weinig airfryers die boven de 200 graden celsius kunnen.
Het zijn ook wel hypes voortkomend uit marketing.quote:Op zondag 15 december 2024 10:06 schreef roos94 het volgende:
[..]
Waarom lees ik dan overal koop een airfryer zonder pfas? (Die verdomd moeilijk te vinden zijn trouwens of vage merken..) veel airfryers die als beste uit de testen komen (en waar ik als domme beinvloedbare consument dus liever voor ga) zijn dan weer niet gekenmerkt als pfas vrij..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |