https://www.italieplein.nl/op-juiste-temperatuur-pizza-bakken/quote:Om te beginnen: niet iedere pizza bak je op dezelfde temperatuur. In Italië kom je 3 verschillende pizza’s tegen: de plaatpizza, de Napolitaanse pizza en de “Romeinse stijl”-pizza met de dunne, knapperige bodem.
De Napolitaanse pizza wordt heel kort en heel heet gebakken: ongeveer 90 seconden op circa 450 graden Celsius.
Plaatpizza en ook de Romeinse stijl pizza’s worden vrijwel altijd op een lagere temperatuur gebakken. Meestal is dit ergens tussen de 300 en 350 graden. Dit is om de korst en de bodem mooi knapperig te krijgen. De baktijd is bij deze temperatuur circa 3-4 minuten.
shoarma, californian en zelfsamengestelde margaritaquote:Op dinsdag 10 december 2024 16:38 schreef Professionele-Idioot het volgende:
3 Minuten, bij een Pizza automaat ben je meer tijd kwijt, welke topping heb je gekozen?
helemaal niet. Als je binnen komt, zie je gewoon een open keuken met medewerkers die het deeg op de plaat zetten en dan alle toppings...quote:Op dinsdag 10 december 2024 16:27 schreef Metalfrost het volgende:
Wordt er ook één wakker.
Die dingen zijn pre-made en zitten in de vriezer. Die drie minuten voor het heel snel opwarmen in de oven, die op maximaal staat.
oh.. zelfs bij lagere temperatuur dus 3-4 minutenquote:Op dinsdag 10 december 2024 16:42 schreef Tourniquet het volgende:
Bij een goed hete oven is dat zeker wel plausibel.
[..]
https://www.italieplein.nl/op-juiste-temperatuur-pizza-bakken/
Da's een dekmantel.quote:Op dinsdag 10 december 2024 16:47 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
helemaal niet. Als je binnen komt, zie je gewoon een open keuken met medewerkers die het deeg op de plaat zetten en dan alle toppings...
Die californian veggie? Die is best goed inderdaad.quote:Op dinsdag 10 december 2024 16:46 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
shoarma, californian en zelfsamengestelde margarita
Dekmantel waarbij ze echte pizza maken om te verbergen dat ze diepvriespizza verkopenquote:
In zo een wereld leven we welquote:Op dinsdag 10 december 2024 17:47 schreef TigerXtrm het volgende:
[..]
Dekmantel waarbij ze echte pizza maken om te verbergen dat ze diepvriespizza verkopen
Doet me denken aan dat verhaal van iemand die bij een leeg italiaans restaurant pizza bestelde, en dat de witwassende maffiosi in de keuken volledig in paniek waren en dan maar gauw een pizza gingen fiksen en dat hij toen de beste pizza van zijn leven at en de zaak steeds vaker gasten kreeg en ze toen maar ophielden met geld witwassen om vaker pizza te kunnen makenquote:Op dinsdag 10 december 2024 17:47 schreef TigerXtrm het volgende:
[..]
Dekmantel waarbij ze echte pizza maken om te verbergen dat ze diepvriespizza verkopen
Nou dan heeft die pizza dezelfde kleur als jouw hoofd misschien welquote:Op dinsdag 10 december 2024 16:45 schreef Hyaenidae het volgende:
Stel je eens een oven van 1800 graden Celsius voor, speciaal gemaakt voor pizza's.
Hoe snel denk je dat het dan gaat?
Die wordt dan de vriezer in gelegd.quote:Op dinsdag 10 december 2024 17:47 schreef TigerXtrm het volgende:
[..]
Dekmantel waarbij ze echte pizza maken om te verbergen dat ze diepvriespizza verkopen
De gemiddelde oven thuis gaat niet zo heet. Meestal houdt het bij 300°C echt wel op.quote:Op dinsdag 10 december 2024 16:48 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
oh.. zelfs bij lagere temperatuur dus 3-4 minuten![]()
dacht dat t sowieso langer duurt als een diepvriespizza al 8 minuten is
Vega shoarma?quote:Op dinsdag 10 december 2024 16:46 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
shoarma, californian en zelfsamengestelde margarita
vegan shoarma ja.quote:
waaromquote:Op dinsdag 10 december 2024 19:23 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Volgende keer graag even gelijk vermelden.
Kracht van herhaling, hoe vaker vleeseters zoiets lezen hoe eerder ze geneigd zijn om dat volgende keer ook te bestellen.quote:
onzin. Je moet de rollen omdraaien.quote:Op dinsdag 10 december 2024 19:26 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Kracht van herhaling, hoe vaker vleeseters zoiets lezen hoe eerder ze geneigd zijn om dat volgende keer ook te bestellen.
Dat werkt alleen als iedereen de boodschap begrijpt, dat is in KLB niet zo. Hier hebben de users nog wat meer education nodig.quote:Op dinsdag 10 december 2024 19:29 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
onzin. Je moet de rollen omdraaien.
Alleen vermelden als het vleesshoarma is.
Burger King had het prima vermeld.
Wil je je burger normaal? of met vlees?
[ afbeelding ]
250ºC voor een htk oven is al vrij heet, hoor.quote:Op dinsdag 10 december 2024 19:00 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
De gemiddelde oven thuis gaat niet zo heet. Meestal houdt het bij 300°C echt wel op.
Snel genoeg om er 6 miljoen in 5 jaar te maken?quote:Op dinsdag 10 december 2024 16:45 schreef Hyaenidae het volgende:
Stel je eens een oven van 1800 graden Celsius voor, speciaal gemaakt voor pizza's.
Hoe snel denk je dat het dan gaat?
2 per minuut moet wel lukken ja, zeker als er meerdere pizza's tegelijk in passen.quote:Op dinsdag 10 december 2024 21:33 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Snel genoeg om er 6 miljoen in 5 jaar te maken?
Met een professionele pizzaoven is dat een eitje. Deze oven met lopende band is gespecificeerd op 220 pizzas per minuut.quote:Op dinsdag 10 december 2024 21:42 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
2 per minuut moet wel lukken ja, zeker als er meerdere pizza's tegelijk in passen.
Mijn oven wel 249 graden.quote:Op dinsdag 10 december 2024 21:08 schreef marc0871 het volgende:
[..]
250ºC voor een htk oven is al vrij heet, hoor.
Hier was een kroeg die op een gegeven moment een hele wand vol ovens had en een barretje met bestek en borden e.d. Dan kon je bij de bar allerhande diepvriesmaaltijden kopen. Deels gewoon dr Oetker pizza. Maar ook van andere restaurants in de stad. En die kon je dan opwarmen en opeten. Was echt best wel een goed concept.quote:Op dinsdag 10 december 2024 17:47 schreef TigerXtrm het volgende:
[..]
Dekmantel waarbij ze echte pizza maken om te verbergen dat ze diepvriespizza verkopen
Klinkt grappig. Is dat een film ofzo?quote:Op dinsdag 10 december 2024 17:54 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Doet me denken aan dat verhaal van iemand die bij een leeg italiaans restaurant pizza bestelde, en dat de witwassende maffiosi in de keuken volledig in paniek waren en dan maar gauw een pizza gingen fiksen en dat hij toen de beste pizza van zijn leven at en de zaak steeds vaker gasten kreeg en ze toen maar ophielden met geld witwassen om vaker pizza te kunnen maken
Echt hè? Vegan ansjovis bestaat helemaal niet.quote:
Oke dan kopen we die.quote:Op woensdag 11 december 2024 08:29 schreef knoopie het volgende:
[..]
Met een professionele pizzaoven is dat een eitje. Deze oven met lopende band is gespecificeerd op 220 pizzas per minuut.
[ afbeelding ]
Dat zegt niks over de tijd dat een pizza in die oven zit. Die is 5min. / stukquote:Op woensdag 11 december 2024 08:29 schreef knoopie het volgende:
[..]
Met een professionele pizzaoven is dat een eitje. Deze oven met lopende band is gespecificeerd op 220 pizzas per minuut.
[ afbeelding ]
Dat is omdat het een elektrische oven is, en die gaan nu eenmaal niet zo gemakkelijk boven de 300 graden, omdat dan dingen zoals bedrading gaan smelten.quote:Op woensdag 11 december 2024 19:20 schreef Stoorzendert het volgende:
[..]
Dat zegt niks over de tijd dat een pizza in die oven zit. Die is 5min. / stuk
https://www.vanhattemhore(...)fEAQYByABEgJJc_D_BwE
Of twee. Voor de zekerheid.quote:
Volgens mij is de hele Italiaanse keuken zo ontstaanquote:Op dinsdag 10 december 2024 17:54 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Doet me denken aan dat verhaal van iemand die bij een leeg italiaans restaurant pizza bestelde, en dat de witwassende maffiosi in de keuken volledig in paniek waren en dan maar gauw een pizza gingen fiksen en dat hij toen de beste pizza van zijn leven at en de zaak steeds vaker gasten kreeg en ze toen maar ophielden met geld witwassen om vaker pizza te kunnen maken
Dat kan allemaal wel, maar voor de oven die jij post zal je toch minimaal 5min. op de eerste pizza moeten wachten. Dat de oven de pizza's er daarna met windkracht 8 uitschiet boeit nietquote:Op woensdag 11 december 2024 22:05 schreef knoopie het volgende:
[..]
Dat is omdat het een elektrische oven is, en die gaan nu eenmaal niet zo gemakkelijk boven de 300 graden, omdat dan dingen zoals bedrading gaan smelten.
Een houtgestookte of gasoven kan makkelijk 450 of 500 graden halen. En afhankelijk van hoe dik je pizza is, is die dan ook wel binnen twee of drie minuten klaar. Als ik zelf met mijn gasgestookte buitenoven pizza maak, dan is het in ieder geval zoiets.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |