Je bedoelt zeker de vrijstellingen van BTW? Ja, daar zitten rare dingen tussen maar wil een rechts kabinet daar wel in snoeien dan?quote:Op donderdag 14 november 2024 12:47 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat is nog niet bekend, maar er zijn wel een aantal vreemde uitsluitingen in de BTW waar best wel wat mogelijk is volgens mij.
Het gaat niet alleen om vrijstellingen, maar ook andere differentiaties hoog- of laag-tarief, waar net al een paar goede voorbeelden van werden gegeven. Hierover gaan ze dus voor de voorjaarsnota in debat.quote:Op donderdag 14 november 2024 12:56 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Je bedoelt zeker de vrijstellingen van BTW? Ja, daar zitten rare dingen tussen maar wil een rechts kabinet daar wel in snoeien dan?
https://www.belastingdien(...)enen/vrijstellingen/
https://www.belastingdien(...)ingen/vrijstellingen
Welke eisen heeft het christelijke drietal + D66? Waarom past GL-PVDA daar nu niet bij? Omdat die nog meer willen?
Met hun 14 zetels EK hebben ze ook het gevoel meer te kunnen eisen, denk ik. En ze hebben natuurlijk een grotere achterban om rekening mee te houden dan de andere 4. En die achterban staat sowieso minder open voor samenwerking met dit kabinet, lijkt mij.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:12 schreef Hexagon het volgende:
Meestal is het vooral zo dat de PvdA in dat soort bondjes graag anderen dictaten oplegt hoe alles moet. Daarom houden ze die er zo liefst mogelijk buiten. Dat zag je toen ook met het lenteakkoord in 2012.
Lunchpauze, dan om 13:30 een 2 minuten debat (laat je niet door de naam afleiden: dat duurt wel een half uur) en dan gaan ze verder met het kopje overig, de appreciatie van de amendementen en al indiende moties en dan volgens mij nog de tweede termijn.quote:
Ahh, thanks! Dacht dat t tweeminutendebat pas om 14.30 was, vandaar!quote:Op donderdag 14 november 2024 13:20 schreef Hanca het volgende:
[..]
Lunchpauze, dan om 13:30 een 2 minuten debat (laat je niet door de naam afleiden: dat duurt wel een half uur) en dan gaan ze verder met het kopje overig, de appreciatie van de amendementen en al indiende moties en dan volgens mij nog de tweede termijn.
Dat vind ik wat te makkelijk. Destijds was de PvdA heel groot (groter dan de anderen), lag het Lenteakkoord niet goed bij hun potentiële kiezers en achterban en werd de pijn vooral bij de lagere en middeninkomens gelegd. Zowel D66 als GL waren toen vrij rechts op economisch gebied.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:12 schreef Hexagon het volgende:
Meestal is het vooral zo dat de PvdA in dat soort bondjes graag anderen dictaten oplegt hoe alles moet. Daarom houden ze die er zo liefst mogelijk buiten. Dat zag je toen ook met het lenteakkoord in 2012.
Is naar voren gehaald om de minister meer ruimte te geven voor de amendementen en de moties.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:22 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ahh, thanks! Dacht dat t tweeminutendebat pas om 14.30 was, vandaar!
Ze moeten natuurlijk nooit iets aan dit kabinet geven. Ja als ze beloven op te stappen. Dat zou voor de gehele oppositie moeten gelden. Je onderhandelt niet met fascisten.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:17 schreef Hanca het volgende:
[..]
Met hun 14 zetels EK hebben ze ook het gevoel meer te kunnen eisen, denk ik. En ze hebben natuurlijk een grotere achterban om rekening mee te houden dan de andere 4. En die achterban staat sowieso minder open voor samenwerking met dit kabinet, lijkt mij.
Eens! Elke democraat zou dit niet moeten willen normaliseren.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:25 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[..]
Ze moeten natuurlijk nooit iets aan dit kabinet geven. Ja als ze beloven op te stappen. Dat zou voor de gehele oppositie moeten gelden. Je onderhandelt niet met fascisten.
Daarin zijn we het fundamenteel oneens. Wat mij betreft zit je in de Kamer om het beste te regelen voor Nederland. En als je er dan nu een compromis uit kunt slepen waarvan Nederland voor jou gevoel beter wordt, dan moet je dat gewoon steunen.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:25 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[..]
Ze moeten natuurlijk nooit iets aan dit kabinet geven. Ja als ze beloven op te stappen. Dat zou voor de gehele oppositie moeten gelden. Je onderhandelt niet met fascisten.
Ik dacht dat D66 en CU in principe ook wel in dat kamp zaten? (met de kennis natuurlijk dat dit niet voor alle bedrijfstakken geldt etc.) En ook vermogens, de zeer riante BOR enz.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:28 schreef Hanca het volgende:
Ze zijn dan ook een andere partij die vooral de bedrijven meer wil belasten dan D66, CU, CDA en SGP willen. En dat is helemaal prima.
Wel voor vermogens, D66 en CU zijn altijd wel meer een ondernemerspartij geweest dan PvdA of GL.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:36 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ik dacht dat D66 en CU in principe ook wel in dat kamp zaten? (met de kennis natuurlijk dat dit niet voor alle bedrijfstakken geldt etc.) En ook vermogens, de zeer riante BOR enz.
JA21 is niet aanwezig in het debat en heeft in de Kamer in elk geval hun standpunt nog helemaal niet aangegeven.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:41 schreef Klopkoek het volgende:
Ja21 is trouwens weer lekker populistisch bezig.
Hadden ze in het kabinet gezeten dan waren ze zeker niet tegen de BTW verhoging geweest.
Jawel, ik ben óók voor een BOR maar CU was toch wel voor aanscherping? (allerlei uitwijkroutes zoals pandjes flippen) En ging toch niet zo makkelijk mee met de Bavaria (Swinkels) lobby enz. De BOR schijnt iig zeer riant te zijn in internationaal vergelijkend perspectief.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:39 schreef Hanca het volgende:
[..]
Wel voor vermogens, D66 en CU zijn altijd wel meer een ondernemerspartij geweest dan PvdA of GL.
De BOR is de CU trouwens gewoon voor. Zie dit weliswaar wat oudere stuk: https://www.christenunie.(...)drijfsopvolging.html
En ook hier: https://www.nextens.nl/fi(...)voor-aanpassing-bor/
Maar steunden wel de motiequote:Op donderdag 14 november 2024 13:42 schreef Hanca het volgende:
[..]
JA21 is niet aanwezig in het debat en heeft in de Kamer in elk geval hun standpunt nog helemaal niet aangegeven.
Dat klopt volgens mij wel, maar dat betekent niet dat je per definitie een belastingplan waar die aanscherping niet in zit af moet schieten. Het blijft altijd een compromis en dan dat compromis afwegen of je het als een verbetering ziet tov als het belastingplan wordt afgeschoten.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:44 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Jawel, ik ben óók voor een BOR maar CU was toch wel voor aanscherping? (allerlei uitwijkroutes zoals pandjes flippen) En ging toch niet zo makkelijk mee met de Bavaria (Swinkels) lobby enz. De BOR schijnt iig zeer riant te zijn in internationaal vergelijkend perspectief.
Ja, hier ben ik ook gewoon voor, ik vind de vrijstelling in de BOR echt essentieel voor Nederland en ik heb op het accountantskantoor ook bedrijven zien omvallen door de erfbelasting.quote:Op donderdag 14 november 2024 13:59 schreef Klopkoek het volgende:
Dit bedoelde ik:
https://nos.nl/artikel/25(...)korting-erfbelasting
https://www.tweedekamer.n(...)voorstel-versobering
CU stemde idd vóór (helaas). D66 niet.
Prima toch, als een bedrijf de belastingdienst niet eens kan betalen is het blijkbaar niet levensvatbaar.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:15 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ja, hier ben ik ook gewoon voor, ik vind de vrijstelling in de BOR echt essentieel voor Nederland en ik heb op het accountantskantoor ook bedrijven zien omvallen door de erfbelasting.
Als een bedrijf 10 miljoen waard is, waarvan 9,9 miljoen in panden en machines oid, dan is dat een prima bedrijf, ze hebben alleen niet de middelen om in 1 keer een groot bedrag neer te leggen zonder in hun bedrijf te snijden. En nee, dit is geen weinig voorkomend geval, dit is bijna de standaard.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:18 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[..]
Prima toch, als een bedrijf de belastingdienst niet eens kan betalen is het blijkbaar niet levensvatbaar.
De overheid kan in zon geval toch hetzelfde percentage krijgen maar misschien wat uitstel van betaling geven. Geen enkele reden om het geld niet op te halen uiteindelijk. Dat is precies meten met twee maten, dat als je je bedrijf zo inricht dat betaling van belasting niet direct mogelijk is het dan helemaal niet meer hoeft.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:21 schreef Hanca het volgende:
[..]
Als een bedrijf 10 miljoen waard is, waarvan 9,9 miljoen in panden en machines oid, dan is dat een prima bedrijf, ze hebben alleen niet de middelen om in 1 keer een groot bedrag neer te leggen zonder in hun bedrijf te snijden. En nee, dit is geen weinig voorkomend geval, dit is bijna de standaard.
En dat laatste gebeurt dus ook niet, er is voor alle soorten familiebedrijven een vrijstelling en ik geef aan waarom ik dat zeer terecht vind. We zagen ook jarenlang steeds meer familiebedrijven in handen van Amerikaanse en Chinese investeringsmaatschappijen terecht komen, mede door deze belasting. En daar ben ik gewoon enorm op tegen.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:28 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[..]
De overheid kan in zon geval toch hetzelfde percentage krijgen maar misschien wat uitstel van betaling geven. Geen enkele reden om het geld niet op te halen uiteindelijk. Dat is precies meten met twee maten, dat als je je bedrijf zo inricht dat betaling van belasting niet direct mogelijk is het dan helemaal niet meer hoeft.
https://www.sbep.nl/bedrijfsopvolging-bor/quote:Op donderdag 14 november 2024 14:21 schreef Hanca het volgende:
[..]
Als een bedrijf 10 miljoen waard is, waarvan 9,9 miljoen in panden en machines oid, dan is dat een prima bedrijf, ze hebben alleen niet de middelen om in 1 keer een groot bedrag neer te leggen zonder in hun bedrijf te snijden. En nee, dit is geen weinig voorkomend geval, dit is bijna de standaard.
Nee, onder andere een fabriek met hele dure machines en een bedrijf in touringcars weet ik nog uit mijn hoofd.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:38 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
https://www.sbep.nl/bedrijfsopvolging-bor/
Die bedrijven die jij hebt zien omvallen zijn dat bedrijven die zich alleen richten op het verhuren van vastgoed of dat de erfgename het bedrijf niet nog eens vijf jaar willen bezitten?
Ik volg oprecht niet waarom bedrijven met veel geld in niet erg liquide zaken opeens geen erfbelasting hoeven te betalen of anders in handen van buitenlanders komen.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:41 schreef Hanca het volgende:
[..]
Nee, onder andere een fabriek met hele dure machines en een bedrijf in touringcars weet ik nog uit mijn hoofd.
Nee, dat kan echt niet. Dan moet de accountant met de belastingdienst ook jaarlijks de jaarrekening bespreken? En dan krijgt de belastingdienst ook een deel van eventuele winstuitkeringen? Is de belastingdienst dan ook aansprakelijk bij een faillissement?quote:Op donderdag 14 november 2024 14:55 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[..] Desnoods kan de belastingdienst toch aandeelhouder in zon familie bedrijf worden voor het %age aan verschuldigde belasting.
Het is voor hem een zware dag.quote:Op donderdag 14 november 2024 15:17 schreef Hanca het volgende:
Oei, trok Heinen blijkbaar het hele bouwwerk onderuit. Per ongeluk het amendement van de SGP over de eenverdieners ontraden. Maar op tijd gecorrigeerd.
Ik denk dat D66 (dat daar dus tegenovergesteld stemde) en zelfs PvdA met hun Rijnlandse model een heel eind daarin mee kunnen gaan. D66 is er echt niet op uit om Bavaria om zeep te helpen, en de PvdA ook niet.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:15 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ja, hier ben ik ook gewoon voor, ik vind de vrijstelling in de BOR echt essentieel voor Nederland en ik heb op het accountantskantoor ook bedrijven zien omvallen door de erfbelasting.
Het FD heeft er vaak over bericht en zelfs Schimmelpenninck (hij zegt: een betalingsregeling over meerdere jaren is voor de meeste gevallen prima) is er heel kritisch over. Wat dit kabinet doet hangt zelfs tegen verboden staatssteun aan.quote:Op donderdag 14 november 2024 14:38 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
https://www.sbep.nl/bedrijfsopvolging-bor/
Die bedrijven die jij hebt zien omvallen zijn dat bedrijven die zich alleen richten op het verhuren van vastgoed of dat de erfgename het bedrijf niet nog eens vijf jaar willen bezitten?
Het is ook wel gek dat er in de BOR geen staffel oid zit. We weten al twintig jaar dat het denivillerend werkt en de schatkist ongelofelijk veel geld kost en toch kiezen meerdere kabinetten voor de rijkste Nederlanders. Lobbyen werkt en daarnaast hebben de rijkste ook nog de mazzel dat de mensen met een kleine portemonnee net willen dat de vermogende Nederlanders net minder erfbelasting gaan betalen. Ik luister wat dat betreft ongelofelijk graag naar de rants van Sander Schimmelpenninck.quote:Op vrijdag 15 november 2024 09:28 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Het FD heeft er vaak over bericht en zelfs Schimmelpenninck (hij zegt: een betalingsregeling over meerdere jaren is voor de meeste gevallen prima) is er heel kritisch over. Wat dit kabinet doet hangt zelfs tegen verboden staatssteun aan.
Dit is typerend:
Ondertussen is er bij familiebedrijven, hun belangbehartigers en deskundigen discussie ontstaan over de vraag in hoeverre de toegangsverruiming die wacht op goedkeuring uit Brussel, in alle gevallen soelaas biedt. De verruiming lijkt vooral te zijn toegesneden op opvolgingen zoals die zich bij bedrijven als Bavaria en Van Oord voordoen.
https://fd.nl/politiek/15(...)schijnlijk-vertraagd
https://fd.nl/opinie/1513(...)lgingsregeling-terug
Ook Van Rij, de staatssecretaris van het vorige kabinet en géén linkse jongen zei "het is onhoudbaar".
https://fd.nl/politiek/15(...)rijven-is-onhoudbaar
Toch gaat zijn eigen partij en de ChristenUnie als makke schapen mee met de Bavaria en vastgoedlobby. Waar honderden miljoenen en zelfs miljarden mee zijn gemoeid. Het heeft allemaal weinig van doen met de bakker om de hoek.
In beginsel zijn ook vanuit links/progressief perspectief dit soort regelingen natuurlijk wél prima te verdedigen. Want het kapitalisme tendeert niet vanzelf naar een natuurlijk evenwicht en dat het allemaal vanzelf goed komt. Nee, vanuit progressief oogpunt tendeert kapitalisme naar concentratie en accumulatie van kapitaal, en dus is in beginsel zoiets als de BOR prima te verdedigen.
Voor zover ik kan nagaan is het helemaal niet onmogelijk om 1.5 miljoen erfbelasting op te halen bij zon bedrijf van 10 miljoen. Natuurlijk niet, vooral niet als het 30 jaar geleden nog wel kon. Het is onwil. Als het om meer dan een miljoen gaat, ja dan kan lijkt me de belastingdienst inderdaad best een accountant gebruiken als dat nodig is.quote:Op vrijdag 15 november 2024 10:00 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Het is ook wel gek dat er in de BOR geen staffel oid zit. We weten al twintig jaar dat het denivillerend werkt en de schatkist ongelofelijk veel geld kost en toch kiezen meerdere kabinetten voor de rijkste Nederlanders. Lobbyen werkt en daarnaast hebben de rijkste ook nog de mazzel dat de mensen met een kleine portemonnee net willen dat de vermogende Nederlanders net minder erfbelasting gaan betalen. Ik luister wat dat betreft ongelofelijk graag naar de rants van Sander Schimmelpenninck.
Ik kan het andere NRC artikel niet vinden, maar deze heeft wel een duidelijke quote, waar mijn nek haren van overeind gaan staan
Betaalden kinderen in 1997 nog, grosso modo, 1,5 miljoen erfbelasting als ze een bedrijf van 10 miljoen van pa of ma erfden, 25 jaar later is dat nog maar drie ton.
Ik begrijp dan ook echt niet waar Hanca het over heeft, helaas kan die ook geen duidelijkheid verschaffen
Ik stem niet in de Tweede Kamer, dus je compliment is aan het verkeerde adres gericht. Maar ik ben heel blij met het behouden van de giftenaftrek, zeker in combinatie met de bezuiniging op de NGO's die is aangekondigd. Of die verruiming dan nodig was? Geen idee, zo diep zit ik daar niet in. Het gaat wel om de periodieke giftenaftrek: die moet je dus voor minimaal 5 jaar achter elkaar vastleggen. Het gaat niet om eenmalige giften.quote:Op zondag 17 november 2024 14:49 schreef Klopkoek het volgende:
Grinwis en andere gristenen hebben dus de giftenaftrek weten te verruimen. Met een verruimd plafond naar 1.5 miljoen (was 250000 euro). GL-PvdA en SP stemden als enigen tegen.
https://www.tweedekamer.n(...)18121&did=2024D43328
Kun je dus mooi haatclubje Civitas Christiana gaan spekken (heeft ANBI status) of bijvoorbeeld anti-AZC campagnes opzetten.
https://www.volkskrant.nl(...)-het-groen~b7db58ae/
Goed gedaan @:Hanca ! Was dat verruimde plafond van 1.5 miljoen nu echt nodig?
Zelfs als iedereen een basissalaris van ¤50.000 zou krijgen (en de prijzen hetzelfde zouden zijn als nu) zou je voedselbanken nodig hebben. Het bestaan van voedselbanken heeft te maken met de domheid van de mens en weinig met wat de overheid voor bestaanszekerheid doet.quote:Op zondag 17 november 2024 15:34 schreef Klopkoek het volgende:
Welke zijn essentieel? De voedselbanken bijvoorbeeld? Tsja, dat is dan weer de oude discussie of je het bestaan van voedselbanken moet toejuichen of je dit eerder als een schandvlek ziet. Het is helaas nodig dat ze bestaan. Liever zie ik dat al die vrijwilligers en energie in iets anders wordt gestopt.
Voedselbanken idd. Maar ook een Oxfam, Just Digit, Milieudefensie, Amnesty, WNF, Ocean Cleanup... er zijn er echt waarschijnlijk wel honderden.quote:Op zondag 17 november 2024 15:34 schreef Klopkoek het volgende:
Welke zijn essentieel? De voedselbanken bijvoorbeeld? Tsja, dat is dan weer de oude discussie of je het bestaan van voedselbanken moet toejuichen of je dit eerder als een schandvlek ziet. Het is helaas nodig dat ze bestaan. Liever zie ik dat al die vrijwilligers en energie in iets anders wordt gestopt.
Complete onzin. Telegraaf onzin. Slaat nergens op.quote:Op zondag 17 november 2024 17:57 schreef Wienerschnitzels het volgende:
[..]
Zelfs als iedereen een basissalaris van ¤50.000 zou krijgen (en de prijzen hetzelfde zouden zijn als nu) zou je voedselbanken nodig hebben. Het bestaan van voedselbanken heeft te maken met de domheid van de mens en weinig met wat de overheid voor bestaanszekerheid doet.
Jij hebt je dus nooit verdiept in voedselbanken.quote:Op zondag 17 november 2024 17:57 schreef Wienerschnitzels het volgende:
[..]
Zelfs als iedereen een basissalaris van ¤50.000 zou krijgen (en de prijzen hetzelfde zouden zijn als nu) zou je voedselbanken nodig hebben. Het bestaan van voedselbanken heeft te maken met de domheid van de mens en weinig met wat de overheid voor bestaanszekerheid doet.
Dit weerlegt het allemaal vrij goed.quote:Op zondag 17 november 2024 18:07 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Complete onzin. Telegraaf onzin. Slaat nergens op.
Ik zie meerdere begrotingen op de agenda. Denk je dat deze makkelijker gaan dan het vorige debat over een begroting?quote:Op dinsdag 19 november 2024 10:43 schreef Hanca het volgende:
Deze week op de agenda:
Dinsdag
14u: Vragenuur
16u50: Begroting Buitenlandse zaken
Woensdag
10u15: Begroting buitenlandse handel en ontwikkelingshulp
14u15: Begroting JenV
15u: Commissiedebat dierproeven
20u: Debat over de invoering van het correctief referendum
Donderdag
10u: commissiedebat pensioenen
10u: commissiedebat medische preventie
10u15: Begroting buitenlandse zaken
14u30: Rondetafel over gewasbeschermingsmiddelen
15u: commissiedebat woningbouwopgave en koopsector
16u: Begroting JenV
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |