abonnement Unibet Coolblue
pi_213883984
Rusland, getroffen door nieuwe Amerikaanse sancties, legt de handel in dollars en euro's op de grootste beurs stil

12 juni (Reuters) - Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland hebben geleid tot een onmiddellijke opschorting van de handel in dollars en euro's op zijn belangrijkste financile marktplaats, de Moskouse Beurs (MOEX.MM), opent een nieuw tabblad.
De beurs en de centrale bank brachten woensdag – een feestdag in Rusland – snel verklaringen naar buiten, binnen een uur nadat Washington een nieuwe ronde van sancties had aangekondigd, gericht op het beperken van de geld- en goederenstroom om de Russische oorlog in Oekrane te ondersteunen .

“Vanwege de introductie van beperkende maatregelen door de Verenigde Staten tegen de Moskouse Exchange Group zijn de valutahandel en de afwikkeling van leverbare instrumenten in Amerikaanse dollars en euro’s opgeschort”, aldus de centrale bank.
Het voegde eraan toe dat het gegevens uit over-the-counter-handel – waarbij deals rechtstreeks tussen twee partijen worden gesloten in plaats van via een centrale beurs – zou gebruiken om officile wisselkoersen voor de dollar en de euro vast te stellen.
De centrale bank verzekerde de mensen dat hun bankdeposito's in dollars en euro's veilig waren.
“Bedrijven en individuen kunnen Amerikaanse dollars en euro’s blijven kopen en verkopen via Russische banken. Alle fondsen in Amerikaanse dollars en euro’s op de rekeningen en deposito’s van burgers en bedrijven blijven veilig”, aldus het rapport.

De Moskouse Beurs (MOEX) zei dat de handel in aandelen en geldmarkttransacties in dollars en euro's zouden stoppen. Ook het Russische National Clearing Center (NCC), de clearingagent van MOEX, kreeg sancties opgelegd.
Het Amerikaanse ministerie van Financin zei dat het "zich richtte op de architectuur van het Russische financile systeem, dat geherorinteerd is om investeringen in de defensie-industrie en de verwerving van goederen te vergemakkelijken die nodig zijn om de agressie tegen Oekrane te bevorderen".

De Russische centrale bank bereidt zich al ongeveer twee jaar voor op dergelijke sancties. In juli 2022 zei de bank dat ze verschillende sanctiescenario's aan het modelleren was met forexmarktdeelnemers en infrastructuurorganisaties.
Forbes Rusland had gemeld dat de bank een mechanisme besprak voor het beheer van de wisselkoers van de roebel-dollar, mocht de valutahandel worden stopgezet in het geval van sancties tegen de MOEX en de NCC.

De onmiddellijke impact van de Amerikaanse maatregel was niet duidelijk, aangezien de Russische financile markten gesloten waren vanwege de Russische feestdag.
"Dit is slecht, maar verwacht nieuws", zei de Russische makelaar T-Investments op Telegram.
De roebel sloot dinsdag op 89,10 ten opzichte van de dollar en op 95,62 ten opzichte van de euro.
De op een na grootste beurs van Rusland, SPB Exchange (SPBE.MM), opent een nieuw tabblad, viel eind 2023 onder Amerikaanse sancties. Die sancties dwongen de beurs, die gespecialiseerd is in de handel in buitenlandse aandelen, om de handel tijdelijk stop te zetten en over te schakelen op nederzettingen in roebels.

https://www.reuters.com/m(...)anctions-2024-06-12/

Ik weet niet wat de gevolgen hiervan gaan zijn, of meer BRICS landen zullen volgen.
Er was ook nog de geruisloze introductie van de zakelijke digitale Yuan afgelopen weekend.
pi_213884418
En wat betekend dat voor ons?
mon citoyens vous serez unis.
pi_213884421
Goed nieuws. Ze doen hier iets wat pijn doet, anders hadden ze dit jaren terug al gedaan.
  woensdag 12 juni 2024 @ 20:11:45 #4
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_213884483
Mooi toch! Hopelijk gaan ze helemaal naar de klote daar in Moskou
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Moderator woensdag 12 juni 2024 @ 20:17:20 #5
54278 crew  Tijger_m
42
pi_213884572
quote:
7s.gif Op woensdag 12 juni 2024 20:06 schreef HSG het volgende:
En wat betekend dat voor ons?
Helemaal niets.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_213885080
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2024 20:17 schreef Tijger_m het volgende:

Helemaal niets.
Hoezo niet, de valuta handel daar in dollars en euros bedroeg 45% van de handel in vreemde valuta, eveneens hebben ze de koers voor dollars aangepast (ik neem aan hetzelfde voor de euro).
Andere BRICS landen kunnen volgen.

twitter


[ Bericht 25% gewijzigd door Za op 12-06-2024 21:05:58 ]
  woensdag 12 juni 2024 @ 21:18:21 #7
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_213885378
Ergo: importeren (via secondanten) wordt nog duurder tenzij ze Yuan gaan gebruiken. Dat zullen ze wel moeten, wat hun opties/handelspartners sterk zal beperken waardoor ze nog meer de bitch van China worden.

Zoiets?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_213885474
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2024 21:18 schreef AgLarrr het volgende:
Ergo: importeren (via secondanten) wordt nog duurder tenzij ze Yuan gaan gebruiken. Dat zullen ze wel moeten, wat hun opties/handelspartners sterk zal beperken waardoor ze nog meer de bitch van China worden.

Zoiets?
Vanaf maand 1 was voor mij al duidelijk dat ze zelfs bij "winst" definitief een vazalstaat van China zouden worden. Europa moet ze niet meer, de VS al helemaal niet en India en China maken vanaf de start al gretig misbruik van hun goedkope energie. Het hilarische is dat zelfs China ook niet bepaald haast maakt met nieuwe pijpleidingen, want wie wil er nu afhankelijk zijn van dat land _O-
pi_213885507
BRICS :')

pi_213885566
Reuters- De rol van de euro als reservevaluta gaat ten koste van de dollar en de yen, zegt de ECB

FRANKFURT, 12 juni (Reuters) – Het aandeel van de euro in het bezit van buitenlandse valuta is vorig jaar gekelderd ten koste van de dollar en de yen, en verdere dalingen zijn mogelijk wanneer Rusland de vrijheid krijgt om zijn eigen eurovoorraden te verminderen, zo blijkt uit een nieuw rapport van liet de Europese Centrale Bank zien.
Het aandeel van de euro in de buitenlandse reserves is sinds het begin van dit decennium aan het afnemen en de ECB heeft lang betoogd dat de Europese Unie nog een sprong in de financile integratie moet maken als zij deze trend wil keren.

Het aandeel van de euro in de buitenlandse reserves daalde met n vol procentpunt tot 20% in 2023 en officile reservebeheerders waren nettoverkopers van euro-activa voor een bedrag van ongeveer 100 miljard euro, aldus de ECB woensdag in een rapport.
“Daarentegen stegen de aandelen van de Amerikaanse dollar, de Japanse yen en andere niet-traditionele reservevaluta’s”, aldus de ECB. "In het bijzonder waren er aankopen van in yen luidende reserves door officile investeerders, vermoedelijk bedoeld om de depreciatie van de yen tijdens de verslagperiode te compenseren."
De ECB schat ook dat de in euro luidende reserves van de Zwitserse Nationale Bank met 35 miljard euro zijn gedaald, voornamelijk als gevolg van haar interventie ter ondersteuning van de Zwitserse frank.

Hoewel de rentetarieven in het eurogebied scherp zijn gestegen, heeft dit de aantrekkelijkheid van de munt niet verbeterd, omdat de rentetarieven op veel andere plaatsen hoger zijn en vanwege de gematigde economische vooruitzichten van de eurozone.
Onder verwijzing naar een recent onderzoek onder 91 centrale banken in HSBC Reserve Management Trends zei de ECB dat zowel de financile architectuur als de vooruitzichten van het blok reden tot zorg waren.
"Respondenten op dit onderzoek noemden de zwakke groei vooruitzichten in de eurozone, het gebrek aan aanbod van activa met een hoge rating en de gecentraliseerde uitgifte van schulden als potentile factoren die investeringen in in euro luidende activa belemmeren", aldus de ECB.
De toekomst wordt ook vertroebeld door de plannen van Rusland.
https://www.reuters.com/m(...)ecb-says-2024-06-12/
pi_213885788
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2024 21:25 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Vanaf maand 1 was voor mij al duidelijk dat ze zelfs bij "winst" definitief een vazalstaat van China zouden worden. Europa moet ze niet meer, de VS al helemaal niet en India en China maken vanaf de start al gretig misbruik van hun goedkope energie. Het hilarische is dat zelfs China ook niet bepaald haast maakt met nieuwe pijpleidingen, want wie wil er nu afhankelijk zijn van dat land _O-
Dat komt ook omdat China helemaal geen behoefte heeft aan extra gas, lopende contracten zijn nog genoeg voor jaren. En ze willen niet in hetzelfde bootje terecht komen als Europa en landen als Georgi, Moldavi, die extreem gevoelig bleken te zijn voor russische chantage.

Dat is ook de reden dat China keihard vasthoudt aan de eis dat zij k de (extreem zwaar gesubsidieerde) prijzen van de russische consumenten gaan betalen.

Kortom, niemand wil het russische gas meer. En dat was 30-40% van hun totale export. :7
pi_213885822
Forbes:

Sancties tegen de Moskouse beurs: wat zal er nu gebeuren met de wisselkoersen van de dollar en de euro?

Op 12 juni voerden de Verenigde Staten blokkerende sancties in tegen de Moskouse Beurs. De belangrijkste dreiging van deze sancties is een klap voor de valutamarkt en het mechanisme voor de vorming van de wisselkoersen van de dollar en de euro ten opzichte van de roebel. De beurs kondigde aan dat het op 13 juni zou stoppen met handelen in deze valuta. Welke andere gevolgen wachten deelnemers aan de valutahandel, hoe de Centrale Bank nu de wisselkoers zal vormen en hoe deze zal veranderen - in het Forbes-materiaal

Verwachte impact
Het Amerikaanse ministerie van Financin en zijn waakhond voor buitenlandse investeringen, OFAC, kondigden rond 17.30 uur Moskouse tijd sancties aan tegen de Moskouse Beurs. Ze zijn opgenomen in een nieuw pakket sancties gericht tegen Russische bedrijven en de Russische financile infrastructuur vanwege een “speciale operatie”* in Oekrane.

“Poetin heeft een aantal maatregelen goedgekeurd om via de Moskouse Beurs verder kapitaal aan te trekken van zowel Russische als niet-Russische entiteiten, wat het vermogen van [beide] vergroot om te profiteren van de oorlogsmachine van het Kremlin door te investeren in Russische staatsschulden, Russische bedrijven en toonaangevende Russische defensiebedrijven”, aldus het ministerie van Financin in een verklaring.

Al snel maakte de Moskouse Beurs bekend dat vanaf 13 juni de handel in valutaparen met de dollar en de euro niet meer op de valutamarkt zou plaatsvinden.

Nadat de St. Petersburg Exchange onder blokkerende Amerikaanse sancties kwam te staan, verwachtte de markt beperkingen op de Moskouse Beurs, en vooral op de kern van de afwikkeling ervan: het National Clearing Center (NCC). Het handelsplatform gaf eerder aan dit scenario te overwegen en de procedure voor deze zaak uit te werken.

De beurs stelde klanten gerust door te zeggen dat het over alle noodzakelijke hulpmiddelen beschikt voor ononderbroken handel. Alle markten zullen op donderdag 13 juni open zijn; de instrumenten waarvoor verrekeningen in dollars en euro's nodig zijn, zullen niet worden verhandeld. Zo zal de derivatenmarkt blijven functioneren, en zullen futures op de dollar en de euro verhandeld blijven worden, omdat deze afgerekend worden in roebels.

Zonder dollar en euro
De grootste klap van de sancties tegen de Moskouse Beurs valt precies op de valutamarkt: de handel in de dollar en de euro en alle nederzettingen die verband houden met deze valuta. Sancties tegen het clearingcentrum liggen het meest gevoelig, zegt Vladislav Kochetkov, president van Finam Financial Group. “Het is vooral gevoelig in het NCC-gedeelte, waar aanzienlijke saldi in vreemde valuta vast kunnen zitten. Maar de beurs zelf zei dat ze oefeningen uitvoerde, er is een mogelijkheid dat dit de ernst van het probleem zal verminderen”, zegt Kochetkov.

Managing partner van het NSP-advocatenkantoor, Alexander Nektorov, is van mening dat sancties tegen de Moskouse Beurs en NCC in de praktijk niet alleen gevolgen zullen hebben voor dollars en euro's, maar ook voor de handel in andere valuta. Hij legt uit: Amerikaanse blokkeringssancties betekenen een verbod voor Amerikaanse correspondentbanken om schikkingen te treffen met NCC. Correspondentbanken van andere landen kunnen echter bang zijn voor secundaire sancties en ook de interactie met de Moskouse Beurs en de NCC stopzetten. “In feite zal de handelsbeperking niet alleen gevolgen hebben voor de dollar, maar ook voor de euro, de yuan, de Turkse lira enzovoort. De beurs en de NCC zullen alleen in roebels kunnen opereren”, zegt Nektorov.

De mening dat tegenpartijen uit andere landen de interactie met de Moskouse Beurs kunnen stopzetten, wordt gedeeld door Anton Namenov, senior partner van de Pen & Paper Bar Association. Hij merkt op dat Moskou Exchange, nadat het op de SDN-lijst was opgenomen, een “extreem giftige” tegenpartij werd vanuit het oogpunt van naleving van de sancties.

Het tegenovergestelde is echter ook mogelijk. Volgens Oleg Abelev, hoofd van de analytische afdeling van Ricom Trust Investment Company, kan China profiteren van de huidige situatie en een leidende positie innemen op de Russische valutamarkt. “Veel Chinese tegenpartijen zullen hoogstwaarschijnlijk bereid zijn om te werken, maar niet via grote Chinese banken, omdat voor deze banken een dergelijke samenwerking het risico met zich meebrengt dat er secundaire sancties worden opgelegd. Hoogstwaarschijnlijk zullen kleine Chinese banken bereid zijn om volgens dit schema te werken”, zegt hij.

Soevereine wisselkoers
Volgens Romanchuk zullen de vraag naar en het aanbod van de munt fundamenteel niet veranderen, dus zou de wisselkoers van de dollar en de euro ten opzichte van de roebel niet veel moeten veranderen als gevolg van het OFAC-besluit.

Maar er zullen nog andere gevolgen zijn. Onder hen noemt Romanchuk een stijging van de kosten en een stijging van het verschil tussen de aan- en verkoopkoersen van dollars en euro's bij banken. En bovendien - een toename van de transactievoorwaarden en de complicatie ervan: noch individuen, noch bedrijven zullen niet langer in staat zijn valuta te kopen bij de beurshandel. Daarom, zegt hij, zal de markt zich concentreren op banken, zal het volume ervan scherp afnemen en zullen de wisselkoersschommelingen toenemen.

“Hoewel de volatiliteit in de eerste weken kan toenemen, zullen de koersen van de roebel ten opzichte van de euro en de dollar bepaald blijven door de wereldmarkt. De verhouding tussen deze valuta’s en de yuan is het gevolg van actieve arbitrage door financile instellingen die toegang hebben tot buitenlandse markten. ”, zegt Isakov.

https://www.forbes.ru/inv(...)ursom-dollara-i-evro
  woensdag 12 juni 2024 @ 22:31:12 #13
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_213886150
Netjes, afstraffen die Kremlinmaffia. Laat ze maar gewoon de bitch van China worden. Massaal gas verkopen in ruil voor wat stuivers.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Overall beste user 2022 woensdag 12 juni 2024 @ 23:17:39 #14
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_213886781
Bankruns in 5......4........3........
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_213886789
Weer niet werkende sancties?
  woensdag 12 juni 2024 @ 23:18:56 #16
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_213886795
Haha!

twitter
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  woensdag 12 juni 2024 @ 23:24:48 #17
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_213886866
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2024 23:17 schreef Ulx het volgende:
Bankruns in 5......4........3........
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Moderator donderdag 13 juni 2024 @ 00:17:43 #18
54278 crew  Tijger_m
42
pi_213887198
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2024 21:00 schreef Za het volgende:

[..]
Hoezo niet, de valuta handel daar in dollars en euros bedroeg 45% van de handel in vreemde valuta, eveneens hebben ze de koers voor dollars aangepast (ik neem aan hetzelfde voor de euro).
Andere BRICS landen kunnen volgen.

[ x ]
Ja....en wat heeft dat voor gevolgen voor ons?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_213887418
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 00:17 schreef Tijger_m het volgende:

Ja....en wat heeft dat voor gevolgen voor ons?
Dat er weinig mensen nog belangstelling zullen hebben aldaar om Euro's of dollars te kopen, en ze snel wegdoen, helemaal met de koers die sommige banken nu hanteren 1/200.

Als voorzitterschapsnatie van de BRICS, kunnen ze tevens invloed uitoefenen op de andere BRICS landen ten aanzien van de euro en dollar.
Helemaal nu China op 9 juni een zakelijke digitale yuan heeft geopend.
Ik lees ook (maar dat is wat onduidelijk) dat de overeenkomst tussen Saudi Arabie en de VS mbt de petrol dollar afgelopen weekend zou aflopen, ookal betrof het een mondelinge overeenkomst.

Misschien doet de euro het initieel beter nav dit, maar voor hoe lang met straks de goud gedekte BRICS en een stevig machtsblok hieromtrent.

China zal blijven handelen in dollars en Euro's, maar mogelijk minder of veel minder.
Het is gewoon niet bekend, zelfs analisten twijfelen heel erg over de gevolgen.

Kun je uitleggen waarom jij denkt dat het niets gaat uitmaken? Ik ben wel benieuwd. BVD
  Overall beste user 2022 donderdag 13 juni 2024 @ 03:27:54 #20
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_213887466
Waarom zouden burgers van hun buitenlands geld af willen? De kans op hoge inflatie is erg groot. Dan kun je beter wat euro's en dollars hebben.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_213887655
Het enige wat dit betekent is wat al langer gaande is, Rusland vreet zichzelf kapot van binnenuit.
Daar heeft het de economie niet voor.

Inflatie zal exploderen en is het terug naar de “gouden tijden” van het Sovjet unie waar je 3 uur in de rij staat voor vlees wat er niet is als jij aan de beurt bent.
pi_213887730
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 05:29 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Het enige wat dit betekent is wat al langer gaande is, Rusland vreet zichzelf kapot van binnenuit.
Daar heeft het de economie niet voor.

Inflatie zal exploderen en is het terug naar de “gouden tijden” van het Sovjet unie waar je 3 uur in de rij staat voor vlees wat er niet is als jij aan de beurt bent.
Hmzzz, ik denk het niet.
pi_213887772
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2024 06:10 schreef Za het volgende:

[..]
Hmzzz, ik denk het niet.
Nou dan zal het zeker gebeuren. _O-
pi_213887776
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2024 06:10 schreef Za het volgende:

[..]
Hmzzz, ik denk het niet.
Denk het wel.
Papa China’s economie gaat richting recessie en gaat de klappen niet opvangen.
De rest van de Brics landen stelt niks voor, misschien over 100 jaar als we er met zijn allen nog zijn, maar daar zit geen toekomst in want de rest van de wereld gaat al decennia een andere kant op.

Rusland heeft zichzelf vastgebeten in een eigen gecreerd conflict, niet alleen met Oekrane maar ook maar veelal de rest van de wereld, daarmee bedoel ik de landen die er iets toe doen.

Het is een te groot land om compleet te isoleren, maar met een economie waar de benelux er al beter uit ziet, dat word niks.

Dat is zoiets als Belgi wat Frankrijk binnenvalt of Duitsland en daarna te maken krijgt met de rest van Europa.
pi_213888545
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2024 21:18 schreef AgLarrr het volgende:
Ergo: importeren (via secondanten) wordt nog duurder tenzij ze Yuan gaan gebruiken. Dat zullen ze wel moeten, wat hun opties/handelspartners sterk zal beperken waardoor ze nog meer de bitch van China worden.

Zoiets?
Tja en wij zijn de bitch van de VS. Ik hoor helaas al sinds 2014 dat Rusland stuk is met een economie kleiner dan Luxemburg en BRICS geen zak voorstelt.

Sancties houden helaas geen tanks tegen. Wat ik wel merk is dat de Euro steeds minder waard word.
pi_213888772
Haha BRICS. Waarbij de twee grootste landen China en India zich aan het voorbereiden zijn om oorlog te voeren met elkaar over territoriale geschillen.
pi_213888800
Goed nieuws.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 13 juni 2024 @ 09:10:17 #28
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_213888809
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 08:35 schreef Cherni het volgende:

[..]
Wat ik wel merk is dat de Euro steeds minder waard word.
ten opzichte van wat?

Merk zelf het omgekeerde eigenlijk. Maar zit nu vooral in Azie, en de euro sterkt juist aan tov Japan en Korea bijvoorbeeld.

En tegen de dollar doet de euro het ook niet slecht de laatste tijd....
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_213888855
quote:
2s.gif Op donderdag 13 juni 2024 09:10 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
ten opzichte van wat?

Merk zelf het omgekeerde eigenlijk. Maar zit nu vooral in Azie, en de euro sterkt juist aan tov Japan en Korea bijvoorbeeld.

En tegen de dollar doet de euro het ook niet slecht de laatste tijd....
Stijgende prijzen. Alsof wij niet met inflatie te maken hebben. Het spijt me maar ik woon en leef in Nederland en daar moet ik mijn euro's besteden. En ik kan steeds minder doen met mijn euro's.
pi_213889031
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 03:27 schreef Ulx het volgende:
Waarom zouden burgers van hun buitenlands geld af willen? De kans op hoge inflatie is erg groot. Dan kun je beter wat euro's en dollars hebben.
Je kunt beter goud, aandelen, onroerendgoed of crypto hebben ipv euro's.
pi_213889057
quote:
7s.gif Op woensdag 12 juni 2024 20:06 schreef HSG het volgende:
En wat betekend dat voor ons?
Niets. Het betekent vooral dat Moskou het voor de eigen burgers moeilijker maakt hun zwakke roebels om te zetten in euro's en dollars.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  donderdag 13 juni 2024 @ 09:38:57 #32
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_213889063
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2024 09:15 schreef Cherni het volgende:

[..]
Stijgende prijzen. Alsof wij niet met inflatie te maken hebben. Het spijt me maar ik woon en leef in Nederland en daar moet ik mijn euro's besteden. En ik kan steeds minder doen met mijn euro's.
Ah op die fiets. Zeker een issue. Maar ten opzichte van andere landen in de wereld doet de euro het best goed eigenlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_213889068
Mooi zo, laat het maar compleet imploderen daar in Rusland. Hoe eerder er hopelijk een massale volksopstand komt daar.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  donderdag 13 juni 2024 @ 10:01:59 #34
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_213889398
HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!! GENOT :D :D :D :D :D :D
twitter

twitter
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_213889545
Dit is toch eigenlijk voordelig voor Rusland (& de BRICS landen). Het doel was toch om van de dollar af te komen?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_213889547
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 10:17 schreef Discombobulate het volgende:
Dit is toch eigenlijk voordelig voor Rusland (& de BRICS landen). Het doel was toch om van de dollar af te komen?
De eigen roebel is niks meer waard.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_213889872
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 10:17 schreef Discombobulate het volgende:
Dit is toch eigenlijk voordelig voor Rusland (& de BRICS landen). Het doel was toch om van de dollar af te komen?
Ja en nee. Het kremlin wil af van de hegemonie van de dollar. Maar het gepeupel niet, want de eigen munt is een stuk volatieler. De normale burger spaart in buitenlandse valuta omdat dat veiliger is. Die worden nu nerveus. "Wat als ik dadelijk niet bij mijn euro-rekening kan, of dat deze geconfisqueerd wordt?"
  Overall beste user 2022 donderdag 13 juni 2024 @ 11:15:21 #38
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_213890138
quote:
10s.gif Op donderdag 13 juni 2024 10:01 schreef Starhopper het volgende:
HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!! GENOT :D :D :D :D :D :D
[ x ]
[ x ]
Goh....

quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2024 23:17 schreef Ulx het volgende:
Bankruns in 5......4........3........
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  donderdag 13 juni 2024 @ 11:46:50 #39
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_213890505
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 10:17 schreef Discombobulate het volgende:
Dit is toch eigenlijk voordelig voor Rusland (& de BRICS landen). Het doel was toch om van de dollar af te komen?
Het doel was ook om voor een alternatieve monetaire munt te zorgen, maar alleen het eerste is gelukt. Voor Rusland. :+
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 13 juni 2024 @ 11:47:31 #40
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_213890510
Dit is ook een manier om de oorlog te stoppen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Overall beste user 2022 donderdag 13 juni 2024 @ 11:58:41 #41
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_213890644
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 10:17 schreef Discombobulate het volgende:
Dit is toch eigenlijk voordelig voor Rusland (& de BRICS landen). Het doel was toch om van de dollar af te komen?
Dat zeggen veel Bricsbewonderaars. Maar toen India besloot Russische olie in rupees te gaan betalen wilde Moskou toch liever dollars.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_213890688
@Za is gestopt met posten en is nu als een gek aan het proberen in te loggen op zijn bank.
  donderdag 13 juni 2024 @ 12:22:06 #43
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_213890936
_O-

twitter
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_213890975
Dit zal ook in het nadeel van de VS zijn, aangezien er steeds meer landen in eigen valuta handelen en de dollar laten vallen. BRICS landen zijn er al mee bezig. Nieuwsberichten als dit werken ook niet in het voordeel van de VS:

Saudi Arabia's petro-dollar exit: A global finance paradigm shift

quote:
The financial world is bracing for a significant upheaval following Saudi Arabia's decision not to renew its 50-year petro-dollar deal with the United States, which expired on Sunday, 9 June, 2024.
quote:
The crucial decision to not renew the contract enables Saudi Arabia to sell oil and other goods in multiple currencies, including the Chinese RMB, Euros, Yen, and Yuan, instead of exclusively in US dollars. Additionally, the potential use of digital currencies like Bitcoin may also be considered.

This latest development signifies a major shift away from the petrodollar system established in 1972, when the US decoupled its currency from gold, and is anticipated to hasten the global shift away from the US dollar.
pi_213891056
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 12:25 schreef Antideeltje.. het volgende:
Dit zal ook in het nadeel van de VS zijn, aangezien er steeds meer landen in eigen valuta handelen en de dollar laten vallen. BRICS landen zijn er al mee bezig. Nieuwsberichten als dit werken ook niet in het voordeel van de VS:

Saudi Arabia's petro-dollar exit: A global finance paradigm shift
[..]
[..]

Dit soort berichten lees ik echt al zolang als ik op internet zit, zo'n 20 jaar ofzo. Ik zeg niet dat het niet gaat gebeuren maar wat mij betreft eerst zien dan geloven.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  Overall beste user 2022 donderdag 13 juni 2024 @ 12:31:09 #46
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_213891058
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 12:25 schreef Antideeltje.. het volgende:
Dit zal ook in het nadeel van de VS zijn, aangezien er steeds meer landen in eigen valuta handelen en de dollar laten vallen. BRICS landen zijn er al mee bezig. Nieuwsberichten als dit werken ook niet in het voordeel van de VS:

Saudi Arabia's petro-dollar exit: A global finance paradigm shift
[..]
[..]

Ik betwijfel of SA zit te wachten op roebels.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_213891108
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 00:18 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Een Google Translate van een Russische website. Hoe kom je aan it soort links?
Je kunt je off topic oneliners ook posten zonder telkens hele lappen tekst te quoten.

Simpel figuur 8)7
  Overall beste user 2022 donderdag 13 juni 2024 @ 12:36:41 #48
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_213891119
twitter


:D
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_213891129
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2024 12:30 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Dit soort berichten lees ik echt al zolang als ik op internet zit, zo'n 20 jaar ofzo. Ik zeg niet dat het niet gaat gebeuren maar wat mij betreft eerst zien dan geloven.
Hou er in iedergeval rekening mee. Zelfs de mainstream en dat wil wel wat zeggen heeft het er steeds vaker over. Ik trek mij eigen plan wel waar ik mijn spaargeld in steek.


https://eenvandaag.avrotr(...)ersing-in-de-wereld/

De naviteit in de jaren 90 om Rusland en China als een geweldige ontwikkeling te zien werd ik ook uitgelachen. Inmiddels is wel duidelijk dat dit een slechte keuze was.
pi_213891349
quote:
10s.gif Op donderdag 13 juni 2024 12:22 schreef Starhopper het volgende:
_O-

[ x ]
Dit grafiekje is toch wel heel extreem ingezoomd om groter te doen lijken dan het is hoor. En een daling van 1-2% bij die meeste aandelen zou ik niet COLLAPSING noemen.

Helaas.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')