Paul | donderdag 4 april 2024 @ 13:31 |
Hoiii!! Ik had bobotie van Knorr gemaakt gisteren voor mezelf (wilma is er niet) Enneeh ik wilde een portie in de koelkast zetten en 1 in vriezer Eerst afkoelen natuurlijk en ik wilde het even later in koelkast/vriezer doen Maar ik vergat het, vannacht werd ik wakker en had het 10 uur buiten koelkast gestaan, toen alsnog gedaan Denk jij dat het veilig is om dit te eten nog? | |
roos94 | donderdag 4 april 2024 @ 13:39 |
Nee. | |
Farenji | donderdag 4 april 2024 @ 13:58 |
Kijken, ruiken, proeven! | |
Doug-Heffernan | donderdag 4 april 2024 @ 14:12 |
Ja | |
marc0871 | donderdag 4 april 2024 @ 14:16 |
Meh. Zo'n zakkie meuk heeft zo veel conserveringsmiddelen, dat ik daar niet bang voor zou zijn. Ik zou eerder bang zijn van die conserveringsmiddelen zelf en al die geur-, kleur- en smaakstoffen en -versterkers, emulgatoren en antiklontermiddelen die ze erbij doen. Als het vannacht nou 25 graden was geweest, zou ik nog kunnen gaan twijfelen. | |
mvdejong | donderdag 4 april 2024 @ 14:23 |
Als je inderdaad het recept gevolgd hebt en rundergehakt gebruikt hebt, is het wel te doen. Heb je een variatie gemaakt met varkensgehakt, dan maar beter niet. | |
herverwijderd | donderdag 4 april 2024 @ 14:24 |
Als het nog goed ruikt en smaakt zou ik het gewoon opeten. | |
timmmmm | donderdag 4 april 2024 @ 15:18 |
Ik zou het nog wel opeten, zorgen dat je het goed door verwarmd, maar niet meer invriezen | |
roos94 | donderdag 4 april 2024 @ 15:36 |
Rundvlees 10u buiten koelkast eet je ja? | |
herverwijderd | donderdag 4 april 2024 @ 15:38 |
Ja hoor. Het is gebakken en gekruid en alles, lijkt me niet zo'n issue. | |
Paul | donderdag 4 april 2024 @ 15:39 |
ik gaan het denk ik toch weggooien, ik wil niet ziek worden ![]() Bedankt allemaal | |
fespo | donderdag 4 april 2024 @ 15:45 |
10 uur lang s'avonds buiten de koelkast voor gebakken vlees is niet lang. | |
herverwijderd | donderdag 4 april 2024 @ 15:46 |
Waarom niet bewaren voor Wilma? Die weet niet dat het buiten de koelkast heeft gestaan. | |
Paul | donderdag 4 april 2024 @ 15:47 |
dat zou moord zijn | |
marc0871 | donderdag 4 april 2024 @ 15:52 |
Meh, boeien. Zo kan je alles wel weggooien. Hoe lang geleden is dat voorgekookte eten onderweg geweest? En hoe is dat opgeslagen/vervoerd geweest? Daar denk je toch ook niet bij na, als je dat in de magnetron zet? Als het er niet raar uit ziet, en geen raar luchtje heeft, wil ik best een hapje proeven of het ook nog goed smaakt. Is het goed, dan is het goed. Twijfel ik half, dan gaat het helemaal weg. Leer op je zintuigen vertrouwen. Die waarschuwen je vroeg genoeg. | |
Paul | donderdag 4 april 2024 @ 15:57 |
ik zal speciaal voor jullie zo ruiken en proeven, als je niets meer hoort van me weet je genoeg | |
golfer | donderdag 4 april 2024 @ 15:58 |
R.I.P. | |
marc0871 | donderdag 4 april 2024 @ 15:58 |
Meh. Hooguit voedselvergiftiging. Maar ook dat betwijfel ik. | |
Isdatzo | donderdag 4 april 2024 @ 15:58 |
Is toch bereid? Stel je niet aan. Als 't er nog goed uitziet, nog goed ruikt, en nog goed smaakt: opvreten. | |
Paul | donderdag 4 april 2024 @ 16:00 |
het is rundvlees | |
dimmak | donderdag 4 april 2024 @ 16:10 |
Dat kan makkelijk. Vroeger stond bij ons de macaroni of spaghetti ook wel eens een nacht buiten de koelkast om de volgende dag te eten. | |
roos94 | donderdag 4 april 2024 @ 16:13 |
Vroeger hadden mijn voorouders een neger in de voorraadkast voor vervelende klusjes, kan makkelijk | |
FlippingCoin | donderdag 4 april 2024 @ 16:14 |
Doubt | |
marc0871 | donderdag 4 april 2024 @ 16:15 |
Ken ik ![]() Ik had laatst rendang. Had de vorige dag bijna 3 uur staan te pruttelen. Ik heb het 's avonds gegeten en de volgende ochtend in de koelkast gezet. Een dag later pas weer gegeten. Was niks mis mee. Zelfs nog lekkerder. Net zoals bij meer goede stoofpotten ![]() ![]() | |
Discombobulate | donderdag 4 april 2024 @ 16:47 |
Kan makkelijk. Mensen moeten niet zo bang zijn. Heb ook wel eens sushi laten staan en de volgende middag gewoon opgegeten. | |
Lienekien | donderdag 4 april 2024 @ 17:17 |
Zo stoer, dat roepen dat mensen niet zo bang moeten zijn. Nee, mensen moeten niet zo dom zijn om hun eten te lang buiten de koelkast te laten staan. En niet zeuren als je bijna je maag door je strot eruit kotst als je toch die voedselvergiftiging oploopt. Want je was zo dom om te denken dat je alle ziekteverwekkers wel zou kunnen zien, ruiken en/of proeven en je was te gierig om gewoon je vergeten maaltijd weg te gooien. | |
Isdatzo | donderdag 4 april 2024 @ 17:26 |
Heeft niks met stoer zijn van doen, maar alles met gewoon gezond verstand. | |
Doug-Heffernan | donderdag 4 april 2024 @ 17:59 |
jeetje wat ben ik stoer | |
Chandler | donderdag 4 april 2024 @ 19:00 |
Ik laat redelijk vaak een pan met eten een dagje op het gasstel staan, en ben er nog nooit ziek van geworden. Zeker als ik alleen ben en 2 dagen achtereen lekker aan de kippenvlees zit (kebab) laat ik de pan gerust staan, wel even lekker aanbakken de 2e keer maar volgende dag is het vaak nog erg goed te doen! ![]() ![]() Maar ieder z'n meug. en sowieso Kijken, ruiken en proeven! | |
Nielojram75 | donderdag 4 april 2024 @ 20:03 |
Als jij je cv niet standaard op 22 graden aan hebt, koelt het gerecht goed af, en is er niets aan de hoef. In de koelkast is natuurlijk altijd veiliger maar met deze temperaturen erbuiten bewaren, niet zo druk overmaken. | |
Moederenkind | donderdag 4 april 2024 @ 20:26 |
Ik laat regelmatig eten buiten de koelkast om het de volgende dag op te eten. Alleen in de zomer doe ik dat niet maar anders blijft het eten bij mij standaard buiten gewoon in de pan op het fornuis of aanrecht. Waar ik zou je daar ziek van worden? Stel je niet zo aan. | |
GwaiLow | donderdag 4 april 2024 @ 21:52 |
Eens ja. Ik heb gerechten wel vaker 2 dagen buiten de koelkast laten staan en gegeten. Ben nooit ziek, en voel mezelf altijd goed. Voor mij maakt het in ieder geval weinig uit. | |
dimmak | vrijdag 5 april 2024 @ 09:35 |
Goed verhaal. ![]() | |
Paul | vrijdag 5 april 2024 @ 09:47 |
update: heb het niet aangedurfd, geen zin om voor paar euro ziek te worden misschien ![]() | |
Paul | vrijdag 5 april 2024 @ 10:29 |
maar moet zeggen zag er ok uit en rook normaal maarjaa | |
fespo | vrijdag 5 april 2024 @ 10:46 |
Knorr wereldmaaltijden zou ik ALTIJD laten staan weggooien. [ Bericht 25% gewijzigd door fespo op 05-04-2024 10:59:53 ] | |
H_T | vrijdag 5 april 2024 @ 13:41 |
Als het goed gaar was lijkt het mij geen enkel probleem | |
golfer | vrijdag 5 april 2024 @ 14:13 |
Hij leeft nog. ![]() | |
Fer | zaterdag 6 april 2024 @ 09:26 |
Geen probleem, hier staat regelmatig iets 24u buiten de koelkast. Wel met een deksel erop. | |
roos94 | zaterdag 6 april 2024 @ 09:53 |
Ik vind het echt heftig om te lezen hoeveel mensen hier zeggen dat je het prima kunt eten. ![]() https://mobiel.voedingsce(...)j%20kamertemperatuur. Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur. Het verhitten van eten doodt de ziekmakers, maar de gifstoffen kunnen je alsnog ziek maken. | |
Paul | zaterdag 6 april 2024 @ 09:54 |
Lees je dit @Speedfight | |
Speedfight | zaterdag 6 april 2024 @ 21:11 |
Ik eet alleen pangasius | |
Isdatzo | zaterdag 6 april 2024 @ 21:25 |
Niet iedereen is een kankerpatiëntje aan de chemo. Daarnaast is een bereide maaltijd geen extreem bederfelijk eten. | |
Smart_ass | zaterdag 6 april 2024 @ 21:48 |
Ik doe daar eigenlijk ook nooit zo moeilijk over. Zelfde met bepaald soort eten dat je na een x aantal dagen in de koelkast weg zou moeten gooien. Of rijst wat je blijkbaar niet op het fornuis mag laten staan? Denk dat sommige mensen daar gewoon sneller ziek van worden dan anderen. | |
No239SquadronRAF | zondag 7 april 2024 @ 01:27 |
Hoeveel mensen gaan hier jaarlijks aan dood? | |
Watuntrik | woensdag 10 april 2024 @ 08:34 |
Vraag het eens na bij de ouderen in de familie hoe dat vroeger allemaal werd gedaan. Ik kan me het nog herinneren vanuit een redelijk grote familie wanneer er voor een feestdag voor bv 10 personen een maaltijd werd voorbereid. Koelkasten van zulk formaat om zulke hoeveelheden te bewaren die had natuurlijk niemand. En niemand kookte alles op de feestdag zelf. Dan werd er de dag van te voren paar kilo koude schotel gemaakt en een paar liter ragout voor de pasteitjes en of een pan van 10 liter ouderwetse erwtensoep met varkenspootjes en worst dat 6 uur moet pruttelen. En wanneer het klaar was dan ging bij ons alles de kelder in op het rek onder de deksel of onder een theedoek. Dit was om te rijpen en meer smaak te ontwikkelen. Dit was voor de meeste grote gezinnen de normaalste zaak va de wereld. Bij gebrek een plaats in de kelder bleven grote pannen met gekookte gerechten in de keuken op het fornuis staan. Er was wel altijd één zorg bij moeders wanneer er onweer in de lucht hing. Dan was ze altijd bang dat de koude schotel zou gaan schiften. omslaan en zuur worden. En 9 van de 10 x kwam die voorspelling dan ook uit. Wanneer in de nacht het weer omsloeg dan gelde dit doorgaans ook voor de kou sjottel. Maar dan was deze ook echt zuur. Wat precies de achtergrond in hoezo en waarom van deze oude kookwijsheid is weet ik niet, waarschijnlijk heeft luchtdrukverandering daar een invloed op. Maar was het overnacht niet zuur geworden dan was het de dag erna feest en dan werd alles opgediend en gegeten. Dat laatste gelde alleen voor de kou sjottel, want daarvan werd niet alles gekookt, vandaar kou Sjottel. Gekookte gerechten die goed door verwarmt zijn, worden dan steriel weggezet en daarna weer goed verwarmt. Ook daar gelde niet zuur niets aan de hand... Heb nog nooit iemand ziek zien worden na de feestmaaltijd. ![]() ![]() | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 16 april 2024 @ 13:50 |
En swaffelen. | |
Deisyy | woensdag 17 april 2024 @ 18:27 |
In dee wereldgerechten van Knorr zitten zoveel conserveringsmiddelen en andere troep, dat je dat makkelijk 48 uur buiten de koelkast kan bewaren. | |
Watuntrik | zaterdag 20 april 2024 @ 20:39 |
Foutje bedakt... ![]() [ Bericht 46% gewijzigd door Watuntrik op 20-04-2024 20:46:01 ] | |
loveyoulongtime | zaterdag 20 april 2024 @ 21:24 |
Ik was ooit op een slagersmarkt op de Dominicaanse Republiek, vlees lag daar bij 35 graden zonder koeling en met een shit bende aan vliegen gewoon lekker te liggen. Bloed van de slacht liep ook over straat en de stank was best wel een beetje naar. Maar een mens krijgt toch honger dus vlakbij een restaurantje opgezocht en een rundvlees gerecht met rijst besteld. Ik vroeg nog "is dit vlees wel veilig voor mensen met een westerse maag?" Si Chico we buy fresh from the market over there ![]() Dat was ergens rond 2002 of 2003. Daarna me nooit ergens meer zorgen om gemaakt qua eten. Niet in Nederland en niet in Buitenland. Je hoeft niet overdreven voorzichtig te zijn. | |
roos94 | zondag 21 april 2024 @ 07:21 |
Mijn opa rookte en werd toch 93, dus roken is helemaal geen probleem. | |
Kopiko | zondag 21 april 2024 @ 09:08 |
Hoe gaat het nu, TS ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 21 april 2024 @ 09:42 |
Diaree is de belangrijkste doodsoorzaak in de derde wereld. | |
Watuntrik | maandag 22 april 2024 @ 16:19 |
In dat soort landen moet je vooral met vlees erg oppassen... Ze kennen daar niet echt de keuringen zo als wij die hier kennen... Een kennis van mij, is zo'n 1000 en 1 nacht, Alibaba en 40 rovers prinsesje die met roze bril op het vliegend tapijt rondvliegt. En vind dus alles wat Noord Afrikaanse cultuur betreft geweldig, ze heeft ook bijna altijd vriendjes uit de regio's. Dat terzijde, ze ging ooit met haar dochter op vakantie naar Tunesie en ze kwamen beide na 2 weken stronkziek thuis, kotsend en aan de racekak, naar de dokter en kregen te horen jullie hebben beide een lintworm infectie. Ondanks dat het eten daar zogenaamd Kosher en rein is... ![]() De larve van de worm kan door het lichaam reizen en zich als Cyste in het spierweefsel nestellen. Die kun je zomaar mee opeten en dan ben je de Sjaak... En heel soms merk je er aanvankelijk maar weinig van. https://nos.nl/artikel/20(...)orm-in-zijn-hersenen [ Bericht 5% gewijzigd door Watuntrik op 22-04-2024 16:43:19 ] | |
Sapstengel | maandag 22 april 2024 @ 16:40 |
Dat gaat over rauwe producten, niet over bereid vlees. Als je iets wat gaar en gekookt is niet een uur of 10 buiten de koeling kan bewaren, kan je dus ook geen broodje kaas of ham mee naar werk nemen? | |
Paul | maandag 22 april 2024 @ 16:42 |
ik had het weggegooid ![]() | |
Molo | maandag 22 april 2024 @ 16:45 |
Dat zit er tegenwoordig amper meer in in die pakjes/zakjes ![]() Echter, doorgegaard en wel op het aanrecht voor een nachtje met deze temperaturen zou ik zonder twijfel aandurven. In de zomer niet, dan zou ik het wegdonderen | |
Lienekien | maandag 22 april 2024 @ 16:47 |
Er is natuurlijk wel een verschil in risico van bacterieontwikkeling in een boterham met kaas of ham en een gerecht dat eerst geleidelijk afkoelt en daarna niet de koelkast in gaat. | |
Paul | maandag 22 april 2024 @ 16:49 |
goeie ![]() had het dus gewoon wel kunnen eten ![]() | |
Watuntrik | maandag 22 april 2024 @ 17:23 |
We hadden vroeger in het dorp een zwerver rondhangen met de bijnaam "Bami" ![]() Hij struinde altijd de prullenbakken af die in het dorpscentrum rondhingen. En we hebben hem daar eens 2 aangevreten Bamischijven uit zien halen naast een druk terras en heeft ze smakelijk voor de neus van iedereen opgegeten. Dat was zijn geluksdag... ![]() Dit was voor die man dagelijkse kost en heeft toch behoorlijk lang rondgezworven... Of dit zijn dood is geworden weet ik niet. |