abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 4 maart 2024 @ 12:32:01 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212687759


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde

[ Bericht 27% gewijzigd door golfer op 06-03-2024 11:17:50 (foto aangepast met nieuwe verslaggever.) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 maart 2024 @ 12:33:11 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212687770
Stefan Stasse is als verslaggever toegevoegd aan het vaste team van het KRO-NCRV-programma Keuringsdienst van Waarde. Stasse is maandagavond voor het eerst te zien in het programma op NPO1, in de aflevering Gelatine.

Dat heeft KRO-NCRV zondag bekendgemaakt. De 64-jarige Stasse zegt dat hij verheugd is "dat ik van KRO-NCRV de kans krijg onderdeel te zijn van de Keuringsdienst. Een maatschappelijk belangrijk programma dat fabrikanten, supermarkten én de kijker scherp houdt."

Stasse had tot januari op weekdagen een vast avondprogramma op NPO Radio 2. Maar dat radioprogramma sneuvelde in de nieuwe indeling van de zender. Stasse maakt op vrijdag, zaterdag en zondag nog wel het programma Magical Mystery Tour op NPO Radio 5.

Keuringsdienst van Waarde nam begin 2023 afscheid van Teun van de Keuken, die twintig jaar lang het gezicht van het programma was. Stasse is niet toegevoegd aan het team als vervanger van Van de Keuken, meldt KRO-NCRV.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 maart 2024 @ 12:33:46 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212687773
Vanavond:

Snoep, banket, pudding en drop bevatten meestal gelatine. Het is een bindmiddel en het kan een product glans geven. Gelatine komt uit dierlijk slachtafval zoals runder- en varkensbotten en soms ook gevogelte en snijresten van vis. Als er gelatine bij de ingrediënten op de verpakking staat, is het dus altijd afkomstig van dieren.

Een fabrikant is niet verplicht om te definiëren van welk dier het afkomstig is. Voor bepaalde geloofsstromingen is het juist wel belangrijk om te weten wat de oorsprong is. Er is nog iets anders aan de hand, want er blijkt in veel meer etenswaren gelatine te zitten dan gedacht. Keuringsdienst van Waarde ziet het middel opduiken in bijvoorbeeld pesto en kokosbrood. Is dit eigenlijk wel nodig, vragen de verslaggevers zich af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212687783
quote:
3s.gif Op maandag 4 maart 2024 12:33 schreef golfer het volgende:
Stasse is niet toegevoegd aan het team als vervanger van Van de Keuken, meldt KRO-NCRV.
Maar wel als Wouter Klootwijk -lookalike? :P
pi_212688495
Ik heb nog steeds het gevoel dat Teun niet geheel op eigen initiatief is vertrokken. In ieder geval is de sfeer van bedrijven bezoeken er wel door verbeterd. Als je op bezoek gaat bij een bedrijf moet je dat wel in zn waarde laten. Je kunt kritische vragen stellen maar ook dan laat je het antwoord van het bedrijf zien. Opzetjes om woordvoerders klem te zetten is nooit slim natuurlijk. Je komt om een verhaal te krijgen, niet om een discussie te winnen.
pi_212695661
tht 8-12-2023..dus ergens in december opgenomen
pi_212695787
De godfather van de gelatine. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_212695799
Akward _O-
pi_212695829
Marijn "Huh" Frank.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_212695880
Gekke aflevering met die man :')
pi_212695893
In de katjesdrop van Katja zit geen gelatine. In die van Venco wel.
En ik vind die van Katja lekkerder.

En agar agar is een plantaardig alternatief. https://www.dekruidenbaron.nl/agar-agar-poeder.html gemaakt van zeewier.
pi_212695897
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2024 21:59 schreef Isane het volgende:
Gekke aflevering met die man :')
Je vraagt je af waarom ze zo geheimzinnig over het proces moeten doen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_212695970
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2024 22:01 schreef Felagund het volgende:

[..]
Je vraagt je af waarom ze zo geheimzinnig over het proces moeten doen.
Ik denk dat het er heel vies uitziet, eerst al die in zuur ontbindende botten en huiden die echt niet gescheiden zijn van de hersenen en de ogen, je zag zelf hoe al dat ongesorteerde slachtafval vanuit afvalcontainers in die vrachtwagen werd ges tort. Dat ziet er in het productieproces met vier uur ontbinden en vier uur stukkoken echt niet fris uit. (Gelukkig ruik je het niet). Als je dat daarna over grote zeven uitgestort en geroerd ziet worden wil niemand dat eindproduct ooit nog in zijn voedsel terugzien. Als je bij elk snoepje en gebakje terugdenkt aan stukgekookte ogen, werkt dat beter dan het beste dieet.
Maar dan kan de gelatine-godfather zijn opgeleukte afvalproduct aan de straatstenen niet meer kwijt.
  maandag 4 maart 2024 @ 23:19:57 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212696535
Het gelatine-opperhoofd heeft dus met ALLE fabrikanten in Europa afgesproken om de Keuringsdienst te weren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 maart 2024 @ 23:22:10 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212696545
Leuk om de oude Holtkamp weer eens te zien. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 maart 2024 @ 23:28:43 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212696568
Overigens had de KvW ook al eerder een uitzending over collageen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212707861
Drop is altijd een ramp om te vinden zonder gelatine. Ik ben altijd opzoek naar harde dubbel zout drop, maar heb nog niet echt goede kunnen vinden helaas.
  dinsdag 5 maart 2024 @ 22:02:00 #18
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212709357
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2024 20:44 schreef koffiekoekjes het volgende:
Drop is altijd een ramp om te vinden zonder gelatine. Ik ben altijd opzoek naar harde dubbel zout drop, maar heb nog niet echt goede kunnen vinden helaas.
Dit, en arabische gom is lekkerder
  Trouwste user 2022 woensdag 6 maart 2024 @ 09:16:25 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_212712317
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2024 22:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dit, en arabische gom is lekkerder
Lekkerder dan wat :? Turks fruit ?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 11 maart 2024 @ 12:56:29 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212784695
Vanavond:

Pasta: een echt Italiaans product waar Nederlanders gek op zijn. In een gemiddeld gezin legt de aardappel het af tegen pasta en Italiaanse restaurants zijn mateloos populair; één op de tien restaurants in Nederland is Italiaans.
Toch weten de meeste mensen er maar weinig vanaf. Het begint al met het kiezen van een soort in de supermarkt. Er is keuze tussen verse en gedroogde pasta, tussen de varianten met en zonder ei. En vergeet niet alle vormen die er zijn: spaghetti, farfalle, fusilli, penne enzovoorts.

Daar houdt het nog niet op, want ook in de prijs en kooktijden zitten vaak grote verschillen. Keuringsdienst van Waarde zoekt uit hoe dat allemaal kan. Daarbij ontdekken ze ook dat pasta in de winkels niet altijd zo Italiaans is als veel mensen denken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 11 maart 2024 @ 13:07:51 #21
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212784830
Is dat de herhaling van die aflevering waar Italianen nederpasta naar het karton van de verpakking vonden smaken?

Daarbij, iedereen weet toch dat goede pasta in een blauwe verpakking zit …🤠
  maandag 11 maart 2024 @ 13:15:09 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212784923
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2024 13:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat de herhaling van die aflevering waar Italianen nederpasta naar het karton van de verpakking vonden smaken?

Daarbij, iedereen weet toch dat goede pasta in een blauwe verpakking zit …🤠
Geen herhaling.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212785717
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2024 13:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat de herhaling van die aflevering waar Italianen nederpasta naar het karton van de verpakking vonden smaken?

Daarbij, iedereen weet toch dat goede pasta in een blauwe verpakking zit …🤠
Of de Italiaanse pastasaus die in Polen werd geproduceerd?
  maandag 11 maart 2024 @ 14:34:46 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212785805
Ze hadden in februari 2022 wel al een uitzending over het 'verschil' tussen mie en pasta.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 11 maart 2024 @ 14:48:30 #25
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')