abonnement Unibet Coolblue
pi_212621923
Samenvatting 7 oktober tot met 29 januari (wiki)

De oorlog tussen Hamas en Isral is een escalatie van het Isralisch-Palestijns conflict die begon op 7 oktober 2023 en zich ontwikkelde tot een Isralische invasie in de Gazastrook.

De aanleiding van de inval in de Gazastrook was een gecordineerde verrassingsaanval door de militante beweging Hamas vanuit de Gazastrook op Isral, onder de naam Operatie Al-Aqsa-storm. Duizenden raketten werden afgevuurd op Isralische plaatsen in de grensstreek, terwijl ongeveer 3.000 militanten de grens met Isral doorbraken en aanslagen pleegden op Isralische militaire bases, woonwijken en een muziekfestival, waarbij circa 1.200 mensen werden gedood, waarvan 846 burgers. Naar schatting 200-250 personen werden gevangengenomen en als gijzelaars naar de Gazastrook overgebracht. Hamas verklaarde dat de aanval een reactie was op het geweld van Isralische kolonisten, de blokkade van de Gazastrook, de ontheiliging van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem, evenals op de wreedheden die in de afgelopen decennia van Isralische zijde waren begaan tegen de Palestijnen.

In reactie op de aanval voerden de Isralische strijdkrachten (IDF) wekenlang dag en nacht bombardementen uit op de Gazastrook. Langs de grens werd een troepenmacht samengetrokken ter voorbereiding op een grondoffensief, met als doel de vernietiging van Hamas en het opsporen en bevrijden van de Isralische gijzelaars. In heel Gaza werden huizen en civiele infrastructuur vernietigd. Na een aantal korte voorbereidende grondoperaties werd begin november een grootschalig Isralisch grondoffensief gestart.

IDF voerde tevens invallen uit op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ook in het grensgebied tussen Isral en Libanon liepen de spanningen op en waren er meerdere confrontaties tussen Hezbollah en IDF. Nadat Hezbollah-militanten vanuit Libanon raketten hadden afgevuurd op Isral, reageerde Isral met luchtaanvallen op Libanon.

Op 26 oktober publiceerde het door Hamas aangestuurde Ministerie van Volksgezondheid in Gaza een lijst van ruim 7.000 personen die tussen 7 en 26 oktober in de Gazastrook werden gedood, waaronder bijna 3.000 kinderen en ruim 3.000 vrouwen, met nog zo'n 2.700 vermisten. Ook daarna viel er nog een onbekend aantal doden en gewonden. Nieuwsmedia en internationale organisaties zoals de WHO achtten de genoemde aantallen betrouwbaar. Volgens voorlopige tellingen waren er op 10 november meer dan 11.000 Palestijnen gedood, waaronder ruim 4.500 kinderen, met nog zo'n 2.700 vermisten. Op de Westelijke Jordaanoever werden sinds het begin van de oorlog tot half november meer dan 190 Palestijnen gedood, waarvan ruim 50 kinderen. Wijdverbreide burgerdoden hebben ertoe geleid dat zowel Isral als Hamas zijn beschuldigd van oorlogsmisdaden.

Isral spoorde de 1,1 miljoen inwoners van het noordelijke deel van de Gazastrook aan om te evacueren naar het zuiden, terwijl Hamas de bewoners opriep in hun huizen te blijven. De Verenigde Naties (VN) meldde dat er ongeveer 1,7 miljoen Palestijnen, meer dan 70% van de bevolking van Gaza, intern ontheemd waren geraakt. Ongeveer 500.000 Israli's werden gevacueerd.Mensenrechtenorganisaties riepen op tot de opname van vluchtelingen uit de Gazastrook.De oorlog heeft geleid tot een ernstige humanitaire crisis in Gaza. Verschillende hulporganisaties hebben Isral ervan beschuldigd honger te gebruiken als oorlogswapen. De VN heeft gewaarschuwd voor de dreiging van hongersnood en de verspreiding van ziekten in de regio, als gevolg van de afsluiting van water, brandstof, voedsel en elektriciteit door Isral. De VN en veel landen riepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Op 27 januari 2023 heeft het Internationaal Gerechtshof een tussentijdse uitspraak gedaan in de zaak Zuid-Afrika vs Isral [af]. Het Hof zag het potentile risico van genocidale daden tegen de bevolking van Gaza en herinnerde Isral aan zijn naleving van de Genocide Conventie en vroeg Isral binnen een maand te rapporteren over de gevraagde taken.

SPOILER: Twitteraccounts van een aantal betrouwbare twitteraars
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Kaart van de Gazastrook en informatie over de Gazastrook
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Geschiedenis conflict
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele belangrijke links
Liveblog Nu.nl
Liveblog NOS
Liveblog AD

SPOILER: Livestreams
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_212622014
En? vredesbesprekingen?
pi_212622056
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 16:12 schreef Momo het volgende:

[..]
Ja joh de islamieten vonden het Islamistisch grondgebied en de Joden vonden het Joods grondgebied. Maar wat is het, zeg het maar, beide hebben een historische claim al dan niet uit geloof overtuiging.

Maar het is vast allemaal de schuld van 1 partij en die partij zijn allemaal onmensen. Dus al de burgerdoden moeten we niet zo moeilijk over doen.
Dit zijn jouw woorden, niet die van mij. Reageren op het daadwerkelijke argument lukt dus niet begrijp ik uit deze reactie.
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 16:16 schreef zuchtje het volgende:

[..]
Dat klopt natuurlijk niet. De haat is afkomstig van n kant en dat is de Israelische kant. Uiteraard zijn er ook genoeg Palestijnen die door de jaren heen (bijvoorbeeld omdat zijzelf of hun familie/vrienden zijn getroffen door het Isralische terreur) helemaal klaar zijn met dit volk. Maar dat is een reactie op het gedrag van de Isralirs en nooit het initile uitgangspunt geweest.

Het was immers al vanaf het begin van de vorige eeuw duidelijk wat Isral wilde: niet te veel Palestijnen in de regio en ook geen Palestijnse staat. Immers zo vond men, dit was Isralisch grondgebied. Tja, meer Palestijnen kwamen er dus wel, maar geen echte Palestijnse staat. De Isralirs zijn vervolgens sinds de oprichting van Isral bezig geweest (met hulp en steun van het Westen) het land te vernietigen inclusief de bevolking.

Misschien klopt het zo?

Of misschien waren beide partijen in het verleden niet zo heel constructief bezig om vrede in de regio te brengen, en bevinden zich in beide partijen enkele boefjes die het niet zo ophebben met vergiffenis en tolerantie
Nee, dit klopt niet, zoals ik het beschreef daarentegen wel. Ten tweede is het opmerkelijk om over beide partijen te spreken terwijl de agressie eigenlijk maar van n kant is gekomen. 7 Oktober was daar het zoveelste bewijs van. De Palestijnen hebben alle mogelijkheden tot vrede en zelfs een eigen staat afgewezen, niet Isral.
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 16:29 schreef Momo het volgende:

[..]
De Palestijnse bevolking en Isralische bevolking lijden onder Hamas. Palestijnse bevolking is ook aan het lijden onder de Isralische overheid.
De Palestijnse bevolking heeft Hamas zelf verkozen als hun leiders, ze steunen hen op grote schaal. Hamas bestaat dan ook uit Palestijnse burgers. Doen alsof er een groot verschil tussen beide zit is wensdenken.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212622120
Palestijnse Autoriteit en Hamas praten in Moskou over toekomstig bestuur Gaza
https://nos.nl/liveblog/2(...)E-container-75765003

VK neemt extra maatregelen om politici te beschermen
https://nos.nl/liveblog/2(...)E-container-75767355
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_212622162
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 13:14 schreef luxerobots het volgende:

Wat dat betreft is er echt een politiek van de-escalatie nodig. Een politiek waarbij Palestijnen ook geholpen worden om een eigen vrije samenleving en eigen economie op te bouwen. Dan zal die haat, gebouwd op cultuur en gebeurtenissen, heel langzaam weer kunnen slijten.
dit is precies wat er al decennia lang is geprobeerd. het heeft tot niets geleid, alleen maar toch erger.
en hamas is daar de schuld van.
nu zal je eerst de palestijnen moeten overtuigen dat ze een eigen staat willen, want dat willen ze niet. ze willen alles, en oorlog. zelfs abbas-de PA is er niet voor, en die worden als te mild gezien, meelopers met israel.

het is nu gewoon belachelijk geworden te denken dat israel nog steeds doorgaat met eenzijdig te streven naar vrede en twee staten.
een tweede staat zagen we al, dat was gaza. en die probeert israel te vernietigen. waarom zou dat anders zijn als je de westbank tot een staat maakt? die wordt dan ook overgenomen door extremisten en dan zit israel er tussenin.
hoe zie jij dit dan gebeuren, want het is mooi om zoiets te roepen, maar compleet onrealistisch.
pi_212622645
Samenvattende tweet reeks over de zitting bij het ICJ mbt de bezetting van Palestijnse gebieden door Isral deze link leest een stuk prettiger dan bij Twitter https://threadreaderapp.com/thread/1762472190463680881.html

Toont tevens ook maar weer hoe gesoleerd Isral staat bij deze case

Overigens Nederland be like, Palestijnen hebben het recht op gewapend verzet:

"Deze grove en manifeste schending van het recht op zelfbeschikking, stelde 🇨🇳, geeft het Palestijnse volk het recht op verzet, *inclusief gewapend verzet*.

Een polemische stelling? Helemaal niet - in de meest sobere interventie, die van 🇳🇱, werd dit principe gewoon herhaald."

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212622772
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 18:36 schreef egayalS het volgende:
Samenvattende tweet reeks over de zitting bij het ICJ mbt de bezetting van Palestijnse gebieden door Isral deze link leest een stuk prettiger dan bij Twitter https://threadreaderapp.com/thread/1762472190463680881.html

Toont tevens ook maar weer hoe gesoleerd Isral staat bij deze case

Overigens Nederland be like, Palestijnen hebben het recht op gewapend verzet:

"Deze grove en manifeste schending van het recht op zelfbeschikking, stelde 🇨🇳, geeft het Palestijnse volk het recht op verzet, *inclusief gewapend verzet*.

Een polemische stelling? Helemaal niet - in de meest sobere interventie, die van 🇳🇱, werd dit principe gewoon herhaald."

[ x ]
laat alweer zien hoe ingeburgerd sommige onjuistheden zijn.
noem het gewoon illegale bezetting... de juiste term is disputed territory, dus gebied door beiden geclaimd. en dat is verdeeld, in een deel maakt de PA de dienst uit, naast hun echte eigen gebied, en in een ander deel maakt israel de dienst uit. dat is door de UN bepaald, en dus volledig LEGAAL.
en aangezien deze door israel bestuurde gebieden geen isael zijn, kan je ook niet zeggen dat er apartheid heerst. het zijn twee verschillende dingen.
we wachten nog steeds totdat het lot van deze gebieden definitief wordt bepaald in onderhandelingen, maar die zijn de laatste keer door de palestijnen afgebroiken en sindsdien is het gewoon officieel oorlog en zijn de UN bepalingen van kracht.
pi_212623076
Vanwaar dat obsessief tweetjes plaatsen die je eigen wereldbeeld bevestigen. Dat is echt niet gezond.
  woensdag 28 februari 2024 @ 19:28:32 #9
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212623338
twitter


Iets luchtigers dan. Blijkbaar woont Joey Tribbiani tegenwoordig in Gaza voor de goeie koffie.

Imshin is natuurlijk een erg gekleurd account, maar ze heeft wel een dagelijkse feed over momenteel de situatie met voedsel. Je ziet een familie in Noord-Gaza feest vieren omdat ze een (1) zak meel hebben weten te bemachtigen en verderop beelden van een markt vol groenten en fruit op een plek waar nog niet veel gevochten is.
pi_212623796
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 19:11 schreef havanagila het volgende:
Vanwaar dat obsessief tweetjes plaatsen die je eigen wereldbeeld bevestigen. Dat is echt niet gezond.
Omdat ze gelijk moeten hebben. Bevestiging van het eigen gelijk!

Confirmation Bias!
Intolerant voor intolerantie
pi_212624907
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212625447
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 20:46 schreef egayalS het volgende:
Boehoehoehoehoe :'( ;(
Ach jongen toch... :')
Intolerant voor intolerantie
pi_212625769
‘Mob rule’ replacing democracy in UK, warns Sunak after chaotic parliament debate over Gaza war
https://www.timesofisrael(...)ebate-over-gaza-war/

Masked men in Gaza enforce prices in street markets
https://www.timesofisrael(...)s-in-street-markets/

Israeli official rejects Haniyeh claim that Hamas showing flexibility in hostage talks
https://www.timesofisrael(...)ty-in-hostage-talks/
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_212627229
quote:
Bendes verkopen hulpgoederen Gaza
In de Gazastrook zijn bendes actief die hulpgoederen stelen om op de zwarte markt te verkopen. Volgens de noodhulporganisatie OCHA van de Verenigde Naties worden vrachtwagens met hulpgoederen vaak een paar honderd meter na de grens tegengehouden en leeggehaald. ,,Dat mag natuurlijk nooit gebeuren", aldus een OCHA-woordvoerder. Hij wijst op de geleidelijke ineenstorting van de openbare orde in Gaza, dat al bijna vijf maanden door Isral wordt aangevallen. Er is praktisch geen politie actief meer in het Palestijnse gebied.
bron

twitter
pi_212627761
Over de fantasten bij zaka die middels volledig uit hun duim gezogen wandaden van Hamas Israls pad naar genocide moest plaveien. Zo geschiedde. En mensen blijven hun leugens herhalen terwijl de leugens al lang en breed debunked zijn. Maw een succesvolle Hasbara operatie

twitter
YOSSI LANDAU IS the head of operations for the southern region at Zaka, an Israeli search-and-rescue organization. Assigned to collect human remains after the October 7 Hamas attack in Israel, Landau and his fellow Zaka members riveted media outlets worldwide with the horrific atrocities they saw.

Speaking through tears at the Jerusalem Press Club shortly after the attack, Landau described finding a pregnant woman in Kibbutz Be’eri in a “big puddle of blood, face down.”

“Her stomach was butchered open,” Landau said. “The baby that was connected to the cord was stabbed.”

In Be’eri, he said, he also found a family who was tied up, tortured, and executed with a bullet to the back of the head: father, mother, and two small children around 6 or 7 years old. An eye was missing, fingers chopped off. Landau later told CNN, “The terrorists were having a ball,” with Palestinian militants devouring a holiday meal set out by the family. Landau broke down recounting the tale, as a CNN reporter comforted him.

Long after Landau’s emotional recollections were replayed, repeated, cited, and quoted in the global media, a problem emerged: No one could find any evidence that the two massacres ever took place — in Be’eri or elsewhere.

In the case of the butchered mother and fetus, the Israeli newspaper Haaretz concluded the killing “simply didn’t happen.” As for the tortured family, no one killed in Be’eri matches Landau’s account. The one brother and sister to die in the kibbutz were 12-year-old twins, killed when an Israeli general ordered a tank to fire on a house where Hamas militants were holding them hostage. Nevertheless, Landau told these stories unchecked in interviews and press conferences.

Landau spread his tales far and wide with little pushback — telling similar stories on camera to CNN, Fox News, and the Media Line, and at an outdoor press conference. Even after reporters showed his accounts lacked any substantiation, news organizations continued to let him off the hook. The New York Times recently interviewed Landau as part of a profile about Zaka, but it did not mention either of his atrocity stories.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 29 februari 2024 @ 05:18:52 #16
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212628064
quote:
1s.gif Op woensdag 28 februari 2024 22:51 schreef Mylene het volgende:

[..]
bron

[ x ]

Dit was al voor de invasie een ding. Niet op deze schaal waarschijnlijk, maar hulpgoederen liggen daar al zolang ze er als zodanig binnenkomen op de markt tegen fikse prijzen.

Deze bendes zijn niet nieuw, het gebrek aan handhaving erop ook niet.
pi_212628356
New Zealand designates entirety of Hamas as a terror group, citing Oct. 7 atrocities
https://www.timesofisrael(...)ng-oct-7-atrocities/

twitter
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_212630208
https://twitter.com/ytirawi/status/1763104457124901106

Palestijnse bronnen stellen dat Israel het vuur heeft geopend op Gazanen die aan het wachten waren op hulpgoederen. Palestijnse bronnen geven aan: 150 doden, 10000 gewonden.

Nu wachten op een Israelische bron (kan niets vinden), en kijken wat die zeggen. Dan zal de waarheid wel in het midden liggen.
  donderdag 29 februari 2024 @ 11:38:46 #19
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631088
quote:
1s.gif Op woensdag 28 februari 2024 22:51 schreef Mylene het volgende:

[..]
bron

[ x ]

Ik vond dit ook nog in deze context:

twitter
  donderdag 29 februari 2024 @ 11:43:51 #20
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631186
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 10:51 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/ytirawi/status/1763104457124901106

Palestijnse bronnen stellen dat Israel het vuur heeft geopend op Gazanen die aan het wachten waren op hulpgoederen. Palestijnse bronnen geven aan: 150 doden, 10000 gewonden.

Nu wachten op een Israelische bron (kan niets vinden), en kijken wat die zeggen. Dan zal de waarheid wel in het midden liggen.
https://www.israelhayom.co.il/news/defense/article/15342618

Update van 12:26 heeft het erover. Geeft geen alternatieve cijfers of duiding.
pi_212631314
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 11:43 schreef Qarrad het volgende:

[..]
https://www.israelhayom.co.il/news/defense/article/15342618

Update van 12:26 heeft het erover. Geeft geen alternatieve cijfers of duiding.
Gezellig.
  donderdag 29 februari 2024 @ 12:06:34 #22
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631554
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 11:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Gezellig.
Inmiddels aangevuld met een verklaring van een woordvoerder van IDF dat er geen Isralische beschietingen zijn uitgevoerd in het gebied op het betreffende tijdstip. Ontkenning dus vanuit die kant.
  donderdag 29 februari 2024 @ 12:12:40 #23
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631652
twitter


Het verhaal is niet consistent nog. Eerst was het een granaataanval, nu zouden er Isralische scherpschutters schieten op mensen die bij de zakken met meel willen komen.

M.a.w. er is iets gebeurd, niemand weet nog wat maar iedereen post dingen en aantallen.
  donderdag 29 februari 2024 @ 12:16:38 #24
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631711
Van Isralische zijde wordt inmiddels gemeld dat er bij een hulpconvooi een gewelddadige oploop is ontstaan en dat er verder onderzoek zal volgen.
  donderdag 29 februari 2024 @ 12:21:46 #25
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631772
twitter


Aanvankelijk (3 uur geleden +/-) was het verhaal dat het tanks waren die schoten.

Opnieuw, er is blijkbaar echt iets gebeurd, maar nu zie je dus hoe er van alles het net op wordt geslingerd en geretweet en tegen de tijd dat er beeld komt op wat er nu echt aan de hand was gelooft niemand het meer.
pi_212631800
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 12:21 schreef Qarrad het volgende:
[ x ]

Aanvankelijk (3 uur geleden +/-) was het verhaal dat het tanks waren die schoten.

Opnieuw, er is blijkbaar echt iets gebeurd, maar nu zie je dus hoe er van alles het net op wordt geslingerd en geretweet en tegen de tijd dat er beeld komt op wat er nu echt aan de hand was gelooft niemand het meer.
Nouja: we weten een ding. Er is op burgers geschoten.

Midden-Oosten gaat Midden-Oosten zegmaar.
  donderdag 29 februari 2024 @ 12:28:38 #27
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212631856
Op een andere Isralische nieuwssite meldt men juist dat IDF heeft verklaard dat er bij de distributie van hulpgoederen een bedreigende situatie voor de eigen troepen ontstond, die daarna hebben geschoten op de mensenmassa. Ander verhaal, andere woordvoerder blijkbaar?
pi_212631901
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 12:21 schreef Qarrad het volgende:
[ x ]

Aanvankelijk (3 uur geleden +/-) was het verhaal dat het tanks waren die schoten.

Opnieuw, er is blijkbaar echt iets gebeurd, maar nu zie je dus hoe er van alles het net op wordt geslingerd en geretweet en tegen de tijd dat er beeld komt op wat er nu echt aan de hand was gelooft niemand het meer.
Hmm, zeker net als op 7 oktober, toen het zogenaamd 'Isralische tanks' waren die de eigen burgers aanvielen. De narratieven uit de Islamtische fuikjes op de socials, dienen altijd met een korreltje zout te worden genomen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212631954
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 00:25 schreef egayalS het volgende:
Boehoehoehoe :'( :'( :'(
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 12:12 schreef Qarrad het volgende:
[ x ]

Het verhaal is niet consistent nog. Eerst was het een granaataanval, nu zouden er Isralische scherpschutters schieten op mensen die bij de zakken met meel willen komen.

M.a.w. er is iets gebeurd, niemand weet nog wat maar iedereen post dingen en aantallen.
Scherpschutters die 150 lui in n keer overhoop knallen? Ik weet dat de kogels van die .50 Barrett-geweren nogal groot zijn maar...

Kortom, afwachten nog maar even, als er berhaupt iets is gebeurd.
Intolerant voor intolerantie
pi_212632048
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 12:28 schreef Qarrad het volgende:
Op een andere Isralische nieuwssite meldt men juist dat IDF heeft verklaard dat er bij de distributie van hulpgoederen een bedreigende situatie voor de eigen troepen ontstond, die daarna hebben geschoten op de mensenmassa. Ander verhaal, andere woordvoerder blijkbaar?
Zie ook: https://www.ynet.co.il/blogs/146dayswar
pi_212632117
Dat er iets gebeurd is lijkt me duidelijk. Dat het IDF de veroorzaker zou zijn geweest is niet heel waarschijnlijk
pi_212632574
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 12:47 schreef opgebaarde het volgende:
Dat er iets gebeurd is lijkt me duidelijk. Dat het IDF de veroorzaker zou zijn geweest is niet heel waarschijnlijk
Want?
pi_212632722
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 13:14 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Want?
Ik kan mij zo snel geen scenario voorstellen waarom IDF met sluipschutters tientallen hongerige mensen in een mensenmassa zou willen neermaaien. Dat een Hamas zoiets zou doen of claimt dat zoiets gebeurt is, daar kan ik me dan wel weer iets bij voorstellen. Zoals de schuld bij IDF neerleggen, slachtoffertje spelen en meteen een sterk argument om de 'onderhandelingen' af te breken.
pi_212632755
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 12:47 schreef opgebaarde het volgende:
Dat er iets gebeurd is lijkt me duidelijk. Dat het IDF de veroorzaker zou zijn geweest is niet heel waarschijnlijk
Uiteindelijk is de hoofdschuldige natuurlijk Iran 8-)
pi_212632804
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 13:24 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Ik kan mij zo snel geen scenario voorstellen waarom IDF met sluipschutters tientallen hongerige mensen in een mensenmassa zou willen neermaaien. Dat een Hamas zoiets zou doen of claimt dat zoiets gebeurt is, daar kan ik me dan wel weer iets bij voorstellen. Zoals de schuld bij IDF neerleggen, slachtoffertje spelen en meteen een sterk argument om de 'onderhandelingen' af te breken.
Een scenario als in: 'hadden we zin in, want: onze vijanden zijn geen mensen' is toch vaak genoeg gebeurd?

Of: kans aanwezig dat er Hamas leden tussen zitten, ze zitten nu mooi allemaal op een kluitje.
pi_212632957
The new York Times maakt een zooitje van het "massa verkrachting door hamas" verhaal dat viral ging en omdat ze geen verantwoordelijkheid willen nemen voor hun falen gaan ze mogelijk Schwartz opofferen, waar ze overigens aan heeft gewerkt met de Zaka, "40 onthoofde babys", fantasten.

Het artikel van the intercept dat het falen van de new York Times gedetailleerd beschrijft. https://theintercept.com/(...)-schwartz-october-7/

En voor de hele thread https://threadreaderapp.com/thread/1763072350759612692.html
twitter

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212633170
Always the victim, always the victim

twitter


En een mogelijke verklaring voor het feit dat je jezelf beschouwt als slachtoffer zelfs wanneer je bezig bent met een genocide

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212633195
Mooie mijlpaal weer voor de Israli genocidal forces

Maaien van het gras gaat voorspoedig

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212633303
“comes from israeli media”

lol een opinie artikel van een journalist.
pi_212633334
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 13:30 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Een scenario als in: 'hadden we zin in, want: onze vijanden zijn geen mensen' is toch vaak genoeg gebeurd?

Of: kans aanwezig dat er Hamas leden tussen zitten, ze zitten nu mooi allemaal op een kluitje.
Sluipschutters of militairen die een individu neermaaien daar zijn (niet altijd keihard bewezen) voorbeelden van, zeker. Alleen wat nu geclaimd wordt dat zou dan wel een heel nieuw niveau (dieptepunt) zijn. Het kan natuurlijk, ik geloof er niet in totdat we geloofwaardige rapporten of artikelen lezen die zo'n scenario onderschrijven.

Misschien is het heel simpel en zijn al die mensen 'gewoon' verdrukt. Dat een Hamas het wil framen als slachtoffers van IDF kogels/tanks of bommen, daar kennen we ook oorbeelden van.

Die beelden vanuit de lucht zijn distopisch, enorme massa's mensen snel in beweging en kraters overal waar je kan kijken. De beelden vanuit de lucht en van de slachtoffers bewijzen vooral een ding en dat is dat heel veel mensen enorme honger hebben. Dat is bijna opmerkelijk want er zijn veel socialmedia accounts die ons al maanden proberen te overtuigen van precies het tegenovergestelde
  donderdag 29 februari 2024 @ 14:27:14 #43
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212633504
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:11 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Sluipschutters of militairen die een individu neermaaien daar zijn (niet altijd keihard bewezen) voorbeelden van, zeker. Alleen wat nu geclaimd wordt dat zou dan wel een heel nieuw niveau (dieptepunt) zijn. Het kan natuurlijk, ik geloof er niet in totdat we geloofwaardige rapporten of artikelen lezen die zo'n scenario onderschrijven.

Misschien is het heel simpel en zijn al die mensen 'gewoon' verdrukt. Dat een Hamas het wil framen als slachtoffers van IDF kogels/tanks of bommen, daar kennen we ook oorbeelden van.

Die beelden vanuit de lucht zijn distopisch, enorme massa's mensen snel in beweging en kraters overal waar je kan kijken. De beelden vanuit de lucht en van de slachtoffers bewijzen vooral een ding en dat is dat heel veel mensen enorme honger hebben. Dat is bijna opmerkelijk want er zijn veel socialmedia accounts die ons al maanden proberen te overtuigen van precies het tegenovergestelde
Ik denk dat de situatie in (vooral) het noorden niet te ontkennen is. Zie jij dat ontkend worden?

Dit ziet er steeds meer uit als mensen die door het dolle zijn omdat ze niet meer te vreten hebben. Daar doorheen fietsen dan misschien nog Hamas-tactieken en trigger-happy Israelische soldaten die dit stukje nou niet getraind zullen hebben.

Onderaan de streep is het gewoon een warboel en zijn er mensen dood.
pi_212633639
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:11 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Sluipschutters of militairen die een individu neermaaien daar zijn (niet altijd keihard bewezen) voorbeelden van, zeker. Alleen wat nu geclaimd wordt dat zou dan wel een heel nieuw niveau (dieptepunt) zijn. Het kan natuurlijk, ik geloof er niet in totdat we geloofwaardige rapporten of artikelen lezen die zo'n scenario onderschrijven.

Misschien is het heel simpel en zijn al die mensen 'gewoon' verdrukt. Dat een Hamas het wil framen als slachtoffers van IDF kogels/tanks of bommen, daar kennen we ook oorbeelden van.

Die beelden vanuit de lucht zijn distopisch, enorme massa's mensen snel in beweging en kraters overal waar je kan kijken. De beelden vanuit de lucht en van de slachtoffers bewijzen vooral een ding en dat is dat heel veel mensen enorme honger hebben. Dat is bijna opmerkelijk want er zijn veel socialmedia accounts die ons al maanden proberen te overtuigen van precies het tegenovergestelde
Alles kan. Maar je moet in conflicten/oorlogen niet zelden ook juist uitgaan van dat wat niet 'redelijk' klinkt.

De redelijkheid gaat vaak nogal verloren namelijk.
pi_212633643
Wat een ongekend humanitair drama wordt dat zo zeg.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_212633680
quote:
15s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:40 schreef xpompompomx het volgende:
Wat een ongekend humanitair drama wordt dat zo zeg.
Houd de cope in jezelf wakker ! allemaal Hamas terroristen.
pi_212633693
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:27 schreef Qarrad het volgende:

[..]
Ik denk dat de situatie in (vooral) het noorden niet te ontkennen is. Zie jij dat ontkend worden?

Dit ziet er steeds meer uit als mensen die door het dolle zijn omdat ze niet meer te vreten hebben. Daar doorheen fietsen dan misschien nog Hamas-tactieken en trigger-happy Israelische soldaten die dit stukje nou niet getraind zullen hebben.

Onderaan de streep is het gewoon een warboel en zijn er mensen dood.
Aan al die tiktok filmpjes te zien, is van dat hoogstaande IDF ook niet veel meer over, nee.

Allemachtig. Ze hebben echt snel de grootste josti's van Israel richting Gaza gestuurd.
  donderdag 29 februari 2024 @ 14:46:59 #48
401485 Molo
Vllig losgelst
pi_212633708
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:43 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Houd de cope in jezelf wakker ! allemaal Hamas terroristen.
Doe even normaal man in je reacties naar elkaar

Het is op menselijk gebied een grote gruwel, punt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_212633716
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:46 schreef Molo het volgende:

[..]
Doe even normaal man in je reacties naar elkaar

Het is op menselijk gebied een grote gruwel, punt
Sarcasme, leer het herkennen ;)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_212633720
quote:
1s.gif Op donderdag 29 februari 2024 14:46 schreef Molo het volgende:

[..]
Doe even normaal man in je reacties naar elkaar

Het is op menselijk gebied een grote gruwel, punt
Ja mommy.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')