abonnement Unibet Coolblue
pi_212232250


Welkom in het Bundesliga topic!

Een competitie met 18 ploegen die 36 wedstrijden tegen elkaar voetballen, en op het eind wint Bayern München. Zo ging het de afgelopen 12 keer, maar het scheelde afgelopen mei heel weinig. De Rekordmeister kreeg helaas hulp van grote uitdager BVB dat zijn gewonnen positie thuis tegen Mainz helemaal weggaf, terwijl Bayern zelf met grote moeite won van FC Köln. Gaan ze het dit jaar voor de 13e keer flikken? Een korte voorbeschouwing

Bayern München

Bayern had meerdere grote problemen afgelopen seizoen en probeert er nu komaf mee te maken. Sadio Mané voldeed niet in Duitsland en is inmiddels vertrokken richting de zandbak. Het vertrek is opgevuld met Harry Kane die na laaaaange onderhandelingen overkwam van de Spurs. Keeper Manuel Neuer is nog steeds aan het revalideren van een val op een skivakantie, zodat Sven Ulreich en Daniel Peretz nu de honneurs waarnemen (Yann Sommer is na het behalen van zijn eerste kampioenschap meteen vertrokken naar Inter). Voor Matthijs de Ligt ziet het er slecht uit, getroubleerde coach Thomas Tuchel vindt hem niet goed in de opbouw en geeft Min Jae Kim en Probleem Dayot voorlopig de voorkeur. Behalve de 13e titel staat er ook een patroon op het spel: kan Bayern niet alleen de titel pakken, maar ook het seizoen afmaken met de coach waarmee het aan het seizoen is begonnen?



Is Kane dan de oplossing voor het Beierse spitsenprobleem?

Borussia Dortmund

De druiven waren zuur in Dortmund, maar BVB kan alleen zich zelf iets verwijten. Sebastien Haller gaat ineens variëren in een strafschop routine waardoor Finn Dahmen de held wordt en er zelfs een transfer naar Augsburg aan over hield en de rest van het elftal wist het ook niet meer om te draaien. Al moeten er wel complimenten uitgedeeld worden voor de laatste wedstrijden van Donyell Malen die ineens ging scoren, maar in de eerste wedstrijden van 2023/2024 is hij toch weer in oude fouten vervallen met veel doelpogingen die recht op de keeper af gaan (zie zijn vermakelijke duel met Kevin Muller tegen Heidenheim. Felix Nmecha is overgenomen uit Wolfsburg, Rami Bensenbaini uit Mönchengladbach en ter elfder ure werd ook topscorer van 2023 Niklas Füllkrug nog ingelijfd. Heel veel heeft het nog niet opgeleverd, wordt het weer zo'n net niet seizoen voor BVB?



Rasenball Sportverein Leipzig

Behalve winst in de beker stelde Rasenball ook deelname in de Champions League veilig met een derde plaats, maar het betaalde een flinke prijs. Hun beste speler Christopher Nkunku werd voor veel geld een geblesseerde bankzitter in Chelsea, en ook Konrad Laimer, Josko Gvardiol en Dominik Szoboslai werden voor veel geld weggelokt. De meest interessante aankoop was de huur van Xavi Simons, die voor een paar miljoen terugkeerde van PSV bij Paris St Germain en inmiddels goed bezig is in Oost Duitsland. Met o.a. collega in de Barça jeugd Dani Olmo en de van RC Lens overgenomen Luis Openda vormen ze tot nu een gevaarlijke aanval die duidelijk trefzekerder is dan de inmiddels ook verkochte Andre Silva. Verrassend genoeg heeft ex Heraclied Yanis Blaswich nog steeds de voorkeur als eerste keeper boven veteraan Peter Gulasci. Zal Simons het Vollgas fussball van zijn nieuwe ploeg vol kunnen houden of telefoneert hij halverwege naar huis?



1. FC Union Berlin

Und niemals vergessen, Eisern Union! Een vierjarige run in de Bundesliga heeft Union er nu op zitten. Eerst ging het louter om lijfsbehoud in 2020, daarna pakten ze verrassend Conference League deelname in 2021, haalden vorig jaar de Europa League en afgelopen seizoen werd de beste club Berlijn zowaar 4e en Champions League deelnemer. Coach Urs Fischer zal altijd met beide benen op de grond blijven, maar zelfs hij herhaalde een paar keer dat de prestaties van die Eisernen "waanzinnig" waren. Daar waar ze vaker kiezen voor goedkope transfers uit de 2. Liga werden er vanwege de deelname in het miljoenenbal ook drie toptransfers gedaan. Robin Gosens kwam over van Inter, Kevin Volland uit Monaco en Leonardo Bonnucci hoopt op eerherstel na zijn gedwongen vertrek bij Juventus. Sheraldo Becker is tegen de verwachtingen in gebleven, Danilo Doekhi is zelfs aanvoerder geworden. Kunnen die Eisernen er nog een schepje boven op doen dit jaar of zijn alle Europese wedstrijden hun ondergang?



Hoe erg gaat het spoken an der Alten Försterei?

SC Freiburg

Voor de Breisgau was het seizoen wederom boven verwachting, al was het zuur dat ze op de laatste dag nog Champions League deelname mistten. Niet iets waar de grillige coach Christian Streich van wakker ligt, die vindt dat Europese gedoe maar lastig en wil het er nooit over hebben. De kern van de ploeg is bij elkaar gebleven dit jaar, maar wel een belangrijke bouwsteen kwijt. Mark Flekken is na zijn succesvolle optredens in Duitsland naar Brentford geswitched, talent Noa Atobulu die al in de beker keepte zal hem opvolgen. Is dit het begin van een keepersprobleem in Freiburg, of is Atobulu meer dan capabel als opvolger?

Bayer04 Leverkusen

Bayer04 had een rommelig seizoen af te werken waarin coach Seoane werd ontslagen toen de club bijna laatste stond. Dankzij Xabi Alonso redde de Werkself niet alleen het vege lijf, ze kwamen nog knap terug in de tweede helft van het seizoen. O.a. Jeremy Frimpong onderscheidde zich met goed voetbal op een ongewone positie, Alonso gebruikt hem vanwege zijn snelheid vaker als middenvelder. Over de clash die dat in Oranje heeft opgeleverd gaan we het even niet hebben. Jonas Hoffmann is overgenomen van Gladbach, Granit Xhaka is weer terug op het oude nest en Victor Boniface verlaat na vele doelpunten voor Union St Gilles het Brusselse voor Köln Leverkusen. De start was alleszins goed met een klinkende overwinning op Rasenball. Kan Xabi die goede start vervolg geven?

Eintracht Frankfurt

Na het winnen van de Europa League was het volgende seizoen van die Eintracht niet zo best, er werd maar nipt Europees voetbal gehaald doordat ze de bekerfinale speelden en verloren van Rasenball. Coach Oliver Glasner is eruit gezet, voor hem in de plaats komt Dino Toppmöller, voormalige assistent van Julian Nagelsmann bij Bayern en de zoon van Klaus Toppmöller, zelf ook ooit coach in Frankfurt. De kern is redelijk bij elkaar gebleven, er zijn een paar kleine aankopen gedaan in de personen van Elyes Shkiri (FC Köln) en Omar Marmoush (Stuttgart). Kunnen de Hessen zich lostrekken uit het moeras der middelmatigheid?

Vfl Wolfsburg

Ook Wolfsburg heeft een wat wisselvallig seizoen achter de rug, met hun Deense aanvallers Wind en Svanberg die goede wedstrijden afwisselden met slaapverwekkende vertoningen. Een beetje curieus werd de situatie rond de broers Nmecha. Lukas Nmecha is altijd het grootste talent geweest, maar was veel geblesseerd, terwijl zijn broer Felix het meer van werklust en invalbeurten moest hebben. Maar hij viel zoveel op dat Felix nu is weggekocht door BVB, terwijl Lukas na de eerste ronde DFB pokal weer geblesseerd raakte en lange tijd ontbreekt. Felix’ vertrek is opgevangen met Lovro Majer en Vaclav Cerny, terwijl ex Genk speler Joakim Maehle overkomt uit Atalanta om de verdediging te versterken. Kan Jonas Wind met betere aanvoer vanuit het middenveld nu meer doelpunten opleveren?

FSV Mainz

Er zullen aardig wat Dortmund fans zijn die Mainz de grootste pech en tegenslag dit seizoen toewensen. De grillige Inglourios Basterds wonnen een paar keer verrassend van de topteams en handhaafden zich als negende. Maar het seizoen is op dit moment erg slecht begonnen met drie wedstrijden en nul zeges. Is de Magie van Bo Svensson uitgewerkt in Rheinhessen of trekt hij nog een konijn uit de hoge hoed. O.a. Sepp vd Berg is overgekomen uit Liverpool om het tij te keren, ik hou mn hart vast.

Borussia Mönchengladbach

Vorig jaar zou het jaar van de wederopbouw moeten worden, maar helaas kreeg Daniel Farke het niet voor elkaar zoals het hem in Engeland een paar keer wel was gelukt. Die Fohlen zijn met Hofmann en Bensebaini ook twee belangrijke spelers kwijt, coach Gerardo Seoane denkt na zijn congé in Leverkusen dat hij in Gladbach in een soort deja vu is beland. Weer een slechte start na drie wedstrijden. Gaat Seoane dit nog keren, of wacht hem een tweede vroeg aftocht?

1. FC Köln

De club die qua torhymne makkelijk in de top10 komt, maar helaas een wisselvallig seizoen op de mat legde, ondanks de bezielde leiding van hun coach Steffen Baumgart. Met Carstensen, Paqarada en Selke werden een paar kleinere aankopen gedaan, maar helaas kreeg de club ook een transferban wegens ongerijmdheden in het aantrekken van een Sloveens talent, waardoor ze Benedict Hollerbach, de topscorer van Wehen Wiesbaden moesten laten lopen naar Union Berlin. Baumgart is net als Freiburg’s Christian Streich een van de meest vocaal aanwezige trainers in de Liga, motivatieproblemen zijn er niet na een peptalk, wel oorsuizen.


1899 Hoffenheim

Het ging ook voor Hoffenheim afgelopen seizoen met hangen en wurgen. Na het ontslag van Andre Breitenreiter wist Pellegrino Materrazzo de Kraichgau nipt voor degradatie te behoeden. Marius Bulter is overgekomen van Schalke, Florian Grillitsch is terug op het oude nest na zijn mislukte Ajax periode en Maximilian Beier keert terug van verhuur bij Hannover96. Last minute werd ook nog Wout Weghorst gehuurd van Burnley om extra oorlog te maken in het aanvalsspel. Kan Hoffenheim een tweede kwakkelseizoen vermijden?

Werder Bremen

Een zeer goed begin waarin o.a. BVB werd geklopt, maar het eind ging uiterst moeizaam vorig seizoen, toch wisten de Bremer zich als 13e in de bundesliga te houden. Op dit moment lijkt Werder het meest geraakt door de sluitingstermijnen van de transfermarkt. Hun topscorer Füllkrug werd helaas nog ter elfder ure weggelokt door BVB. Men dacht met het aantrekken van Naby Keita dit al ondervangen te hebben, maar de Guineeër raakte geblesseerd in de aanloop van het seizoen, evenals Marvin Duksch waardoor ook Rafael Borré nog even snel overgenomen werd van Eintracht. Wordt het gemis van the Ugly Birds (zoals Füllkrug zichzelf en Duksch ooit noemde) een breekpunt, of kan Ole Werners team met hun Joker – rotatie (alle wissels vanaf minuut 60) nog opvangen?

Vfl Bochum

De grootste mazzelaars zitten in de Ruhrpott. Bochum wist dat het een gevecht ging worden en na het ontslag van Thomas Reis kreeg Thomas Letsch de boel op de laatste dag nog op de rit. Er zat een paar keer geluk bij (doelpunten van spelers die er eigenlijk met rood af hadden gemoeten, penalty die niet gegeven werd omdat Adeyemi eerder teveel schwalbes maakte) maar het kan de Castropper Strasse weinig schelen. Thuis zijn de Bochumer een heel naar team dat alle grote teams punten kan afsnoepen, uit worden ze helaas nog wel eens bevangen door plankenkoorts zodat de verdediging af en toe verstijft als ze moeten ingrijpen. Een grote bron van frustratie voor keeper Manuel Riemann die altijd alles geeft en in zijn driftbuien en fanatisme aan een combi van Martin Hanssen en Wout Weghorst doet denken. Zien we Riemann dit seizoen weer vreugdetranen plengen na een gelukte stunt of wordt het een echt tranendal als Bochum te ver naar onderen zakt?

FC Augsburg

Afgelopen seizoen ben ik FCA “de poppenkast” gaan noemen, omdat ze eigenlijk altijd veel drama in hun spel leggen om de tegenstander te ontregelen. Overtredingen, lang zeuren bij de scheids, de confrontatie zoeken en schwalbes. Zet Augsburg in Spanje neer en ze zouden zo voor een tweede Getafe door kunnen gaan. Hun spits Berisha is inmiddels vertrokken naar Hoffenheim, waardoor men voor goals op de Kroaat Beljo en Bosniër Demiroviç leunt. Tot nu toe brengt hun getreiter Augsburg geen resultaat, zullen ze de poppenkast gaandeweg laten varen dit seizoen?

Vfb Stuttgart

Nipt het vege lijf gered in de relegation tegen HSV, sponsor Mercedes weg, alle sterkhouders in de selectie verloren, maar één stukje goed nieuws heeft Stuttgart wel. Hun topscorer Sehou Guirassy is gebleven, ook al had ie soms wat veel kansen nodig vorig seizoen. Het leek een standaard rit naar de afgrond te worden na het ontslag van Materrazzo en het vertrek van Sven Mislintat als TD. Ook Michael Wimmer en Bruno Labbadia kregen de vrije val niet gestopt, tot in de laatste wedstrijden Sebastian Hoeness voor de groep kwam te staan. De start was tegen Bochum ronduit verpletterend, maar zelf kregen ze daarna een flink pak slaag van Rasenball. Is het genoeg voor de Schwaben om bij goede wedstrijden niet naast hun schoenen te gaan lopen en teveel kansen te missen?

1. FC Heidenheim 1846

De kleinste club in de bundesliga, ook de hoogste, omdat het stadion op meer dan 500 hoogte ligt. Voor het eerst in zijn geschiedenis speelt Heidenheim op het hoogste niveau mee. De vloek van de promovendi is meestal dat je beste spelers meteen weg worden gekocht (zie bv Greuther Fürth dat in zijn ene jaar bundesliga zonder de complete verdeging begon, die door Union en Hoffenheim werden weggekocht), maar zowel Jan Niklas Beste als Tim Kleindienst zijn gebleven. Een kleine aankoop was Marvin Pieringer die van Paderborn overkomt, maar grote financiële klappers hoeven we van FCH niet te verwachten. Kunnen ze a la Bochum af en toe de topteams ergeren, of zijn ze net zo ergerlijk als een zoemende mug die je makkelijk een mep verkoopt?

SV Darmstadt 98

De tweede promovendus is voor de vierde keer actief in de Bundesliga, de laatste keer dat de Lelies dit voor elkaar kregen was in 2016/2017, waarna ze helaas weer terug moesten naar de 2. liga. Torsten Lieberknecht is realistisch, lijfsbehoud is opnieuw het doel, alles wat meer is, is meegenomen. Met Tim Skarke, Luca Pfeifer en Fraser Hornby hoopt men voorin gevaar te ontwikkelen, maar de opvallendste man de laatste weken is loopwonder Fabian Nurnberger die gratis uit (hoe kan het ook anders) Nurnberg is gekomen en met zijn vele loopacties de indruk wekt dat hij overal op het veld staat. Kan zijn werklust Darmstadt vooruit helpen of is na een jaartje weer aufwiedersehn?
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212234639
"Hacke-Spitze 123". een uitdrukking die ik vooral Nico Kovaç en Daniel Thioune in de mond hoorde nemen als ze zich ergerden aan spelers van hun clubs Wolfsburg en Fortuna Düsseldorf die zich aan trucjes te buiten gingen ipv te voetballen. Thioune mopperde bv vaker op Ao Tanaka, maar gisteren in de DFB Pokal kwartfinale stond de Japanner gewoon in de basis evenals Jordy de Weijs en Vincent Vermeij. Fortuna moest op bezoek Am Millerntor in Hamburg bij St Pauli. de Kiez club treedt in de beker aan net Sascha Burchert als doelman ipv vaste kracht Nikola Vasilj.

Fortuna was uit op revanche na een eerdere nederlaag thuis in de reguliere competitie, en kreeg via Tanaka ook een goede kans na 15 minuten. ze wisten St Pauli ook redelijk goed op te vangen, al zorgde Eggestein wel voor een schrikmoment. Kort voor rust kwam Fortuna op voorsprong via een penalty. Burchert was nogal wild uitgekomen op Vermeij maar eigenlijk wilde Sasha Stegemann niet aan een strafschop wegens buitenspel voor Vermeij. De Var sprak Stegemann echter tegen en na een kijkje op het scherm mocht Vermeij alsnog aanleggen en 0-1 scoren.

de Kiez club probeerde in de tweede helft wat meer tempo te maken en dat lukte goed toen Saliakas en Saad invielen en af en toe gevaarlijk voor het doel van Kastenmeier opdoken. Tanaka veroorzaakte helaas een penalty door Hartel omver te lopen, ook die schoot de penalty er zelf in. er werd niet meer gescoord dus werden het verlengingen.

Hartel had daar gewoon moeten profiteren van balverlies van invaller Quarschi maar Kastenmeier ruimde op. Tanaka maakte daarna echter 1-2 toen Burchert een schot van Daferner recht op hem af stompte. de emoties liepen in de laatste minuten zo hoog op dat St Pauli coach Fabian Hürzeler met twee keer geel naar de tribune werd gestuurd. waar hij tussen de harde kern stond mee te juichen toen invaller Boukhalfa alsnog de 2-2 binnenkreeg.

in de strafschoppen serie leek Burchert zijn blunder eerder op te ruimen door het schot van Daferner te keren, maar Florian Kastenmeier had echt stalen zenuwen. eerst stopte hij een poging van Maurides, daarna mocht Hartel het twee keer proberen omdat Kastenmeier voor zijn lijn zou hebben gestaan. ook de tweede wist de Fortuna keeper te stoppen. ex Twente speler Tzolis schoot de beslissende erin met een panenka. Fortuna Düsseldorf wint 3-4 en bekert verder. vanavond is het de beurt aan Hertha BSC en Kaiserslautern.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 31-01-2024 12:02:46 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212265000
In alle hectiek op het werk bijna vergeten maar eergisteren was dus de tweede kwartfinale in de Duitse beker. FC Kaiserslautern moest op bezoek in de hoofdstad bij Hertha BSC. Die Roten Teufel hadden in het transfer window cultspits Terence Boyd verkocht aan 3. Liga club waldhof Mannheim en in de competitie liep het haperend met nieuwe coach Dimitris Grammozis aan het roer. De ideale kans voor Pal Dardai om te profiteren. Doelman Tjark Ernst zat dit keer op de bank, Marius Gersbeck was bekerkeeper van dienst. Ook Florian Niederlechner kreeg een basisplaats ten gunsten van Fabian Reese die weliswaar genezen was van Corona maar met een conditie achterstand op de bank moest beginnen.

Kaiserslautern was in volle sterkte aangetreden, geen wisselingen voor de beker. De gasten begonnen agressief en slaagde er zo waarin het Olympia stadion bijna stil te krijgen in de 7e minuut. Jan Elvedi had een vrije trap van Puchaç opgepikt en schoot maar gewoon eens op Gersbeck,s doel. Tot vreugde van de 10.000 meegereisde fans plofte de bal er zo in. en die schok kwam Hertha eigenlijk niet meer te boven. Ze creëerden wel kansen en dwongen zowel de FCK verdediging als keeper Julian Krahl tot ingrijpen, maar FCK zette er één counter van ex Sparta speler Ache tegenover, die zag Richmond Tachie vrijlopen en de 0-2 erin schieten.

Coach Dardai greep in, zowel Zeefuik als zijn zoon Marten Dardai gingen eraf, Bouchalakis en Reese kwamen er bij. Met Tabakoviç vormden ze een goede driehoek op het middenveld die elkaar makkelijk kon vinden en sneller door de verdediging heen kon spelen. Reese had al in de 47e minuut de 1-2 op zijn schoen, maar maaide half over de bal heen. Een volgende aanval liep helemaal verkeerd toen Bouchalakis te zacht passte en invaller Kaloç er tussen kwam. De Tsjech zag Gersbeck te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf 20 meter de 0-3 erin. Alleen Reese deed nog iets terug met een eretreffer in blessuretijd. Daarbij bleef het, 1-3, de Berliner fans dropen stil af terwijl de FCK fans luid feest vierden. Jan Elvedi hoopte stiekem op een confrontatie met zijn broer Nico Elvedi, die woensdag in actie komt voor Gladbach . Die Fohlen moeten dan op bezoek bij Reuzendoder Saarbrücken, terwijl het Toppspiel van deze ronde Bayer04 tegen VfB Stuttgart is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 02-02-2024 17:52:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 3 februari 2024 @ 16:16:29 #4
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212277092
Man man man Bayern, totale controle, weer 2 100% kansen voor Sané. Balbezit 70/30 nog een paar prachtige aanvallen en toch laat je je weeeeer de kaas van het brood eten.

Loos die lul van een Sané nou eens man. Koning kansen missen en keizer balverlies. Wat ze toch in die man zien? Samen met Gnabry de meest overschatte spelers van Bayern. Dat Tuchel wel met hem door wil snap ik dan wel weer, want die man is een parodie op een trainer.

Gelukkig is jongeling Pavlovic wel weer trefzeker.
pi_212297039
- Bayern moest gisteren thuis tegen Gladbach, een week voor ze tegen Bayer04 spelen. Aangezien de Werkself tegen Darmstadt al rekende op 3 punten moest er dus gewonnen worden. Müller en Mazraoui mochten beginnen ipv Guerrero (bank) en Coman (knieblessure) en ook De Ligt stond in de basis, bij die Fohlen was Rocco Reitz terug in de basis, Robin Hack begon op de bank.

Zoals hierboven al vernoemd, Sané had twee dotten van kansen en miste die gewoon, Kane's vrije trap werd daarna door keeper Moritz Nicolas onschadelijk. En hoe meer kansen Bayern niet verzilverde, hoe brutaler Gladbach werd. Jordan kopte naast uit een counter, de Ligt stond in de weg bij een poging van Neuhaus. Maar Jan Elvedi's goal in de beker is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven bij zijn broer Nico. De Zwitser snoepte Müller de bal af na een te zachte pass van Neuer en schoot totaal onverwacht de 0-1 binnen. Pavloviç zorgde iig voor een gelijke stand vlak voor rust met een goed schot.

Na rust had Gladbach nog wel een gevaarlijke kans via Netz, maar verder liet de Rekordmeister niet zoveel toen. In de 70e minuut was Kane er snel bij toen Nicolas half misgreep om een voorzet onschadelijk te maken, de Engelsman kon rustig inkoppen. Ook De Ligt scoorde nog eens vlak voor tijd door een vrije trap van Sané binnen te koppen. Bayern wint en komt op 50pt

- Bayer04 moest dus op bezoek in Darmstadt. Beide clubs wisselden aardig door ivm vorig weekend: de Lelies hadden vijf nieuwe spelers op het veld (Kariç, Zimmerman, Magliça, Holtmann en Vilhelmsson) en één op de bank, Sebastian Polter is van Schalke geleend tot einde seizoen. De Werkself had Borja Iglesias van Real Sociedad overgenomen en hem ook meteen een basisplek gegund, inclusief hem ook hier vijf nieuwe namen (Tah, Hlozek, Tella en keeper Hradeçki die vorige week gespaard was, waren de andere vier)

Darmstadt verdedigde wederom stug, hoopte af en toe op snelle counters met Holtmann. Helaas werd zijn beste kans door Luca Pfeiffer opgeruimd. Grimaldo stuurde aan de overkant Hlozek weg, maar keeper Schuhen lag goed in de weg. De Spanjaard bleef echter met goede passes strooien en bereikte na een halfuur Tella die rustig binnenkopte. Kariç had voor rust nog de stand gelijk kunnen trekken, maar hij kopte recht op Hradeçki af. Een goal van Iglesias ging wegens buitenspel niet door.

Na rust zorgde Tella in de 52e minuut ook voor de 0-2 met een goed schot, waarna de Werkself het eigenlijk wel best vond. Ze speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. Polter viel nog wel in voor de Lelies en haalt een oud record van Michael Spies bij, namelijk spelen voor zeven bundesliga clubs in zijn carrière. Hij kon echter ook geen potten breken en het bleef 0-2. Bayer04 gaat met 52pt de wedstrijd tegen Bayern tegemoet, volgende week zaterdag om 1830u
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212297656
- BVB moest op visite op 500 meter hoogte in Heidenheim an der Brenz, waar ze tegen de plaatselijke FC Heidenheim moesten voetballen. Kobel, Reus en Brandt waren in Dortmund achtergebleven, nog steeds ziek. Dat betekent o.a. weer Meyer in het doel, ex Hertha doelman Marcel Lotka (nu in het tweede van BVB actief) die voor de bank meeging en jeugdspeler Kjell Watjen (dit worden veel naamgrappen als die ver komt) die voor het eerst bij de selectie zat. Ook Jaden Sancho ging niet meer, spierblessure. Bynoe Gittens verving hem. Aan de overkant had Frank Schmidt één wissel, Pieringer erin, Beck eruit.

Schwarzgelb had het heel moeilijk tot een goede opbouw te komen, FCH zat er voortdurend tussen en Oçzan werd zo onder druk gezet dat hij de bal aan Kleindienst kwijt was, helaas schoot die veel te haastig naast. Na nog een gemiste kans van Kleindienst leek Malen van onschatbare waarde met een goal vlak voor rust, maar helaas, de VAR floot hem terug voor buitenspel.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, Heidenheim de betere kansen, BVB dat er niet door kwam. Pas in het slot moest Kevin Muller een paar keer handelend optreden toen Füllkrug en Schlotterbeck nog gevaarlijk werden. Jan Niklas moest helaas geblesseerd uitvallen, dat kan nog wel eens een aderlating zijn de komende weken. De wedstrijd bleef uiteindelijk 0-0, 2 punten verspeeld voor BVB, maar bij Heidenheim zullen ze gezien het kansenverloop toch stiekem op meer hebben gehoopt.

- Gisterenavond was FC Köln tegen Eintracht Frankfurt het toppspiel, maar van welke liga, de Bundesliga of de Regionalliga West? Coach Timo Schultz had namelijk vijf spelers van onder 22 opgesteld, het leek wel alsof half FC Köln II op het veld stond. Probleem is dat behalve een transferverbod opgelegd door het CAS ook drie belangrijke spelers lang geblesseerd zijn (Selke, Uth en Waldschmidt) dus moest Schulz de jeugd wel een kans geven. Ook Eintracht zit in de misère, Dino Toppmöller probeerde het met een systeem wissel, 4-4-2 eruit, 4-3-2-1 erin. Ook Donny vd Beek belandde op de bank, Elyes Shkiri verving hem.

Frankfurt was beter in de duels, maar had het toch moeilijk tegen het jeugdig van de Geissböcke die hoog druk zetten en met hun snelheid vaak voor gevaar in de counter zorgden. Helaas kwamen daar behalve twee lange afstandsschoten van Ljubiciç geen grote kansen uit, de Frankfurter verdediging ving veel goed op. Shkiri had ook de 0-1 kunnen maken, maar mikte tegenover Marvin Schwäbe naast. Er werd niet gescoord in de eerste helft, maar Toppmöller vond een wissel noodzakelijk omdat Finkgraven rondjes liep om Chaibi, de snellere Dina Ebimbe moest dat opvangen.

Het ging mis voor "Frankfrust" nadat Nkounkou zich door Alidou liet piepelen en met een overtreding de bal terughaalde. Even later lag de Fransman goed in de weg toen Alidou Trapp al omspeeld had, maar bij de derde noodrem was het klaar en kon Nkounkou met 2x geel inrukken. De vrije trap slingerde Ljubiciç voor de goal en uitgerekend Alidou werkt simpel af. Het werd nog erger toen Smolciç zich vergaloppeerde in de opbouw en Thielmann er vandoor was. Die maakte het zelf mooi af, 2-0 wat een weelde. Ook Tuta vloog daarna met 2x geel van het veld door dat hij zich had laten opnaaien door ex Sparta verveellap Chabot en met een elleboog reageerde. Köln pakt belangrijke punten in de strijd om degradatie te ontlopen en moet hopen op een mispeer van Union Berlin op bezoek bij Rasenball. Eintracht blijft voorlopig zesde.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212348265
Schandalig dat RB nog altijd erin zit :')
My Kingdom for a horse.
pi_212362554
Door drukte op het werk even weinig tijd voor de DFB pokal gehad, al kon ik dankzij webradio gewoon meeluisteren met de enige wedstrijd die doorging deze week. FC Saarbrücken tegen Borussia Mönchengladbach is namelijk verplaatst naar 12 maart wegens de overvloedige regenval.

Wel doorgegaan is het toppspiel in de beker afgelopen dinsdag tussen Bayer04 en Vfb Stuttgart. De gasten uit Schwabenland hadden slechts één wissel, Hiroki Ito was na de uitschakeling van Samurai Blue op de Asia Cup weer terug en kon meteen doorvoetballen ipv Stergiou. Aan de andere kant had Xabi Alonso zijn bekerelftal uitgepakt met Kovar op doel, Tapsoba, Frimpong en Hoffmann hadden na een weekend rust nu ook een basisplek.

Stuttgart ging ongewoon agressief van start, waarschijnlijk om zich niet te laten overrompelen door de Werkself die normaal zelf vroeg de aanval zoeken. Waldemar Anton zorgde voor een prettige verrassing door een corner van Stiller binnen te koppen nadat de scheids even te voren zijn directe tegenstander Tabsopa had berispt wegens teveel handgemeen tijdens het verdedigen. Nu gedroeg de Burkinees zich wel, maar kon Anton daardoor makkelijk wegkomen. Het duurde zelfs tot de 42e minuut voordat Bayer04 echt een kans kreeg (schot dat naast ging)

In de tweede helft was Bayer04 beter op dreef, al in de 50e minuut lag de bal erin, maar Schick stond buitenspel. Drie minuten later was het wel gelijk, Nubel kreeg een voorzet van Wirtz maar half weggewerkt en Robert Andrich was er als de kippen bij om in te schieten. Xabi wisselde Schick en Hoffman in voor snelle lopers Borja en Adli, maar het was Stuttgart dat weer voorkwam via een zeldzaam goed schot van Führich. Per kerende post stuurde Wirtz Adli op pad die de 2-2 erin kreeg. Dat leek het in de reguliere speeltijd ook te blijven, maar vlak voor tijd ramde Wirtz nog een corner hoog voor het doel in de hoop dat iemand er tegenaan liep. En de boomlange Jonathan Tah was zo vriendelijk dat ook te doen en kopte 3-2 binnen. Leverkusen bekert verder, net als eerder Kaiserslautern en Fortuna Dusseldorf. Ook hier dus twee clubs uit een lagere liga, misschien drie als Saarbrücken in maart een derde keer kan stunten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 10 februari 2024 @ 16:20:56 #9
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212372416
In Köpenick ligt de wedstrijd al een tijdje stil,

Vanwege de perikelen omtrent het toelaten van investeerders en een foutje in de stemming (de 50+1 regel is niet gehonoreerd door een van de clubs die gestemd heeft, te weten Hannover) vlogen er weer tennisballen het veld op vanaf de "tennisvereniging" Waldseite, ditmaal in de 26e minuut.

Op spandoeken valt te lezen
quote:
Ein Gesprächsangebot nach einer bereits getroffenen Entscheidung?
Wen wollt ihr verarschen?


[ Bericht 13% gewijzigd door Mickytjuh op 10-02-2024 16:42:17 ]
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  zaterdag 10 februari 2024 @ 16:38:21 #10
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212372673
De wedstrijd is weer begonnen in Köpenick

Na tien minuten spelen vliegen er vanuit het uitvak tennisballen het veld op.
Daar is ook een spandoekje meegenomen.

quote:
Blackstone, Finger weg von unserem Sport
Van alle tribunes, behalve de hoofdtribune klinkt het lied
"Ihr macht unser Sport kaput"


De wedstrijd werd na enige tijd weer hervat, na een vermaning van de perschef met de mededeling dat we dichtbij een volledige staking van de wedstrijd zitten.

De eerste helft komen er 21 minuten bij.


Maar in de 45'+25e minuut schuurt Danilho Doekhi 1-0 voor de Eisernen

Een minuut later wordt er afgefloten voor de rust.

De vraag van vandaag? Heb jij al eens gescoord in de 45'+25e minuut?


In de tweede helft is nog van alles gebeurt, behalve scoren.


Union wint in eigen huis en heeft 3 punten gepakt.

[ Bericht 15% gewijzigd door Mickytjuh op 10-02-2024 18:12:34 ]
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212373650
Koploper tegen nummer 2.

18:30

pi_212373828
Gereed.
pi_212373953
Hup Leverkusen
pi_212374088
JUICHEN.
  zaterdag 10 februari 2024 @ 18:59:18 #15
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_212374128
Ze luisteren niet naar die drugsverslaafde uitvinder.
RED ONS HENNIEGOD
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:00:25 #16
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212374146
Wat is het nut om vóór de wedstrijd met tennisballen te gooien om een punt te maken???
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212374178
quote:
3s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:00 schreef Mickytjuh het volgende:
Wat is het nut om vóór de wedstrijd met tennisballen te gooien om een punt te maken???
Liever tijdens de wedstrijd?
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:05:01 #18
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_212374205
quote:
3s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:00 schreef Mickytjuh het volgende:
Wat is het nut om vóór de wedstrijd met tennisballen te gooien om een punt te maken???
Ironisch wel van een club gemaakt door puur vergif.
RED ONS HENNIEGOD
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:10:02 #19
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212374259
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Liever tijdens de wedstrijd?
Ja.
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:05 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]
Ironisch wel van een club gemaakt door puur vergif.
Heb je een punt.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212374704
Xabiball *O*
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:51:54 #21
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212374732
Godverdomme Tuchel grijp nou eens in klootzak. Lekker Dier en Upameycano in de basis zetten ipv de Ligt. Je ziet hoe dat gaat. Wissel nou eens idioot!!!
pi_212374796
Erg mooi.
  zaterdag 10 februari 2024 @ 19:56:22 #23
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_212374806
Leverkusen is toch helemaal niet zo populair in Duitsland?
pi_212375297
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 19:56 schreef Immerdebestebob het volgende:
Leverkusen is toch helemaal niet zo populair in Duitsland?
Onderschat niet hoezeer men anti Bayern geworden is de laatste tijd. Als de Werkself dit over de streep trekt is veel vergeten.

Barst, Frimpong op de paal getikt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212375331
Ach, Harry Geen (trophy)
Jack does it in real time...
pi_212375413
Ah nu doet FrimpongGod het wel. Netjes gedaan *O*
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212375417
Bayern krijgt jantje
pi_212375459
Mongool tuchel zet de ligt op de bank maar upamecano mag wel beginnen

Lol
pi_212375480
Tuchel hep een groot probleem
  zaterdag 10 februari 2024 @ 20:35:05 #30
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_212375507
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 20:31 schreef Sabata het volgende:
Ah nu doet FrimpongGod het wel. Netjes gedaan *O*
Goed gemikt idd
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zaterdag 10 februari 2024 @ 20:40:34 #31
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_212375618
Tuchel OUT!!!!!
pi_212375873
Waardeloze lamlul Tuchel. Erg mooi.
pi_212376698
Hopelijk geen choke van de grote tegenstrever van Bayern dit jaar.
pi_212381073
3 punten en een beetje lucht voor Union
  zondag 11 februari 2024 @ 01:00:51 #35
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_212381168
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 00:50 schreef Jeroboam het volgende:
3 punten en een beetje lucht voor Union
Broer ff vraagje als Groningen of Cambuur finale verliest mogen ze dan Europa
In
pi_212384154
Hét toppspiel van het weekend dus gisteren, Bayern op bezoek in Köln Leverkusen bij Bayer04. Net als overal in Duitsland ook hier de protesten met tennisballen en bonbons die op het veld werden gegooid vanwege de investeerders discussie. Blijkbaar had DFL wel een een gesprek met de fangroep "unsere kurve" gewild, maar die wilden een openbare stemming ipv de geheime stemming waar in alles volgens hen was bekonkeld.

Nadat de fans hun zegje hadden gedaan werd er gevoetbald. Coach Tuchel besloot iets nieuws te proberen, een 3-6-1 opstelling met Dier, Kim en Probleem Dayot achterin, een heel vol middenveld daarvoor waarin Mazraoui en Bouy de verdedigende taken namen en de rest erop ingesteld was Kane aan te spelen als eenzame speerpunt. Meeste aandacht van de pers was echter naar Manuel Neuer gegaan, omdat die van de week een tik op een training gekregen had en met knieproblemen kampte. Toch stond hij gewoon op doel. Xabi Alonso had één pion meer in de verdediging: 4-5-1. Bayern huurling Stanisiç stond daar samen met vaste krachten Tah, Tapsoba en Hincapié. Voorin had de snelle Adli de taak om oorlog te maken met vijf man in zijn rug, maar zoals later bleek Tella en Wirtz mochten net zo goed mee oprukken. Frimpong begon op de bank.

De snelheid van de spelers van de Werkself zette de driemansverdediging van Bayern behoorlijk onder druk. Tuchel had van zijn spelers "een statement" gewild, hij zal niet heel gelukkig zijn geweest met de boodschappen die hij in 45 minuten kreeg. De eerste was, "Probleem Dayot blijft een probleem". Hoewel hij er een keer goed tussen zat toen Tella op doel wilde schieten had de jonge Fransman alle mogelijke moeite met Wirtz, Tella én Adli en lette daarom niet goed op toen Andrich rustig kon voorzetten. Boey rekende er niet op dat uitgerekend Stanisiç achter hem opdook en totaal vrij zijn eerste goal voor de Werkself kon binnenschieten. De tweede boodschap "Neuer verdient een bonus" want de captain op doel werkte flink aan zijn stats met drie gepakte kansen in 10 minuten nadat de verdediging steeds opnieuw Tella en Adli moest laten glippen.

Ook na rust geen verbetering. Als zelfs een verdedigend ingestelde speler als Grimaldo ineens met Tella kan gaan combineren dan klopt er iets niet in de verdediging. Alle complimenten voor de Spanjaard die 2-0 erin schiet, maar nu zag je hoe zeer Probleem Dayot de boel van de wal in de sloot helpt. Wat heb je aan opbouw als hij de boel achterin afbreekt. Tuchel zag dat ook in en haalde de jonge Fransman er af voor Kimmich, Pavloviç werd voor Müller ingeruild. Xabi counterde met een wissel van Frimpong op rechtsvoor (hij wordt verdorie nog een spits zo) en Adli werd er af gehaald voor Hoffmann omdat hij op het punt stond een tweede gele kaart te krijgen.

Intussen waren ook de extra Bayern aanvallers Tel en Choupo Moting er bij gekomen, maar het enige effect was dat meer aanvallers zich stukliepen op de stevige verdedigingslinie. Bayer04 counterde zelf nog eens en Frimpong schoot op de paal. Neuer ging in de absolute slotfase ook nog mee, verloor een kopduel van Tah en moest toezien hoe Tapsobah Frimpong wegstuurde. Hoewel Sané het hele veld nog achter hem aansprintte in een poging zijn schot nog van de lijn te halen, het hielp allemaal niks: 3-0. Carnaval begint lekker in Köln Leverkusen, Bayer04 blijft aan kop. Tuchel was naderhand vooral zuur dat Stanisiç de 1-0 gescoord en hoopte vooral dat een zelfde regel al in de Premier League een keer wordt ingevoerd, dat je als huurling niet tegen je eigen werkgever mag spelen. Gewoon vier man in de verdediging zetten de volgende keer Thomas, met De Ligt er bij ging het laatste weken prima toch? Bayer04 staat nu vijf punten voor op Bayern

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 11-02-2024 13:26:04 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212384447
Op vrijdag was het aan BVB de eer om het voetbal weekend te openen tegen SC Freiburg. Kobel was weer terug op doel, Moukoko werd ingeruild voor Reus in de basis, voor de rest geen wijzigingen. Thomas Meunier is intussen verkocht, de Belg gaat naar Trabzonspor Freiburg moest Sildilla met een blessure missen, Röhl was met rood eraf gegaan in Stuttgart, dus moest Gregoritsch hem vervangen.

En Schwarzgelb had er zin in, Bynoe Gittens brak al na tien minuten door de Breisgauer verdediging, werd gestuit maar zag hoe Malen een omhaal probeerde. Helaas lette Atobulu in het doel op. Tweede kans voor Malen ging er wel in, assist van Füllkrug, goal van Malen die nu niet recht op een keeper af kan rennen maar meteen moet schieten. 1-0. Enige echte kans die Freiburg er tegenover zette was Gregoritsch met een vallende kopbal, Kobel ving dat gemakkelijk. Daarna twee zware overtredingen van Malen en Ryerson op Höler en Gulde, beiden kregen geel. Höler kon door, Gulde moest er helaas af. In de blessuretijd van de eerste helft kon Malen ook nog de 2-0 erin koppen na een voorzet van opnieuw Füllkrug

In de tweede helft probeerde Freiburg wel op de aansluitingstreffer te jagen maar echt onder druk kwam BVB niet, Doan en Phillip konden Kobel niet echt in moeilijkheden brengen met halve kansen. Opvallendste momenten waren de 3-0 van Füllkrug op aangeven van Maatsen en daarna de wissel van Maatsen voor pechvogel Mateu Morey, die maar liefst drie jaar nodig had om te revalideren van een zware blessure. Hoewel de Spanjaard maar 120 seconden op het veld stond, stond ie van het applaus daarna te grienen als een klein kind. Füllkrug kreeg na het laatste fluitsignaal ook nog een kleine verjaardagstaart van Malen overhandigd, met vijf kaarsen erop, 3 voor zijn goals tegen Bochum twee weken terug, een voor de goal van de avond en een voor de twee assists. BVB lijkt uitermate goed te draaien nu, worden dus interessante confrontaties met PSV. In de stand zijn ze vierde, gelijk met Stuttgart maar 3 goals minder. Freiburg moet langzaam aan omkijken op 7, want Heidenheim en Hoffenheim komen er aan.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212384817
Een van de weinige wedstrijden waar níet met dingen op het veld werd gegooid was in Bremen. Werder vierde zijn 125 jarig bestaan, maar had helaas FC Heidenheim als gast die de schaal met punch leegzuipt en iedereen ongemakkelijk laat kijken met lallend gedrag. Beide teams waren zeer constant kwa opstelling, zowel Ole Werner als Frank Schmidt lieten de zelfde basis elf staan.

Hoewel Werder in de eerste minuten twee dikke kansen kreeg op de 1-0, wilde de bal er niet in, vooral die bal van Stage die op de paal van een leeg doel ketste was zonde. Wie anders dan Jan Niklas Beste strafte dit twee keer af. De eerste keer schoot Beste een corner voor die door een volledig vrij staande Maloney wordt ingekopt terwijl de Werder verdediging Kleindienst en Werder huurling Dinkçi afschermt. De tweede keer ontsnapte Dinkçi nadat hij Duksch de bal afsnoepte en Beste was er snel bij de rebound van Zetterer's half gelukte redding binnen te tikken. Het werd stil aan de Weser, op een klein blokje gasten van de Brenz na.

En vervolgens werd het heel luid toen Romano Schmid in de eerst volgende aanval nog 1-2 maakte. Kleindienst had na een volgende corner van Beste zelfs de 1-3 op zijn schoen, omdat hij nu vrijliep en Maloney beter bewaakt werd. De Bremer probeerden nog een helft lang druk te zetten maar er kwam geen wijziging meer in de stand. Heidenheim gaat er met het buffet en de drank vandoor terug per trein naar de Ostalb, Bremen blijft met de kater zitten.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212388633
De situatie bij Eintracht Frankfurt op dit moment doet denken aan 1999-2000, toen slechte wedstrijden en goede week in week uit afgewisseld werden en de directie uiteindelijk vier trainers in een seizoen gebruikte. Opvallendste man dat seizoen was de Noor Jan Age Fjörtoft, die na een paar slechte wedstrijden als flop werd afgeschreven en zelfs interim trainer Reinhold Fanz moest overbluffen om hem in te wisselen tegen Bochum door zelf warm te gaan lopen en achter hem te gaan staan. Fjörtoft scoorde inderdaad de winnende goal, maar viel ook op met een tirade tegenover een fanreporter : "Ben ik een flop, waar zijn jullie nu, kom maar op als je durft". De fans en spelers vonden het prachtig, Fanz gaf de Noor een stevige boete omdat hij hem na die goal met goed fatsoen niet als zondebok kon gebruiken. Een paar weken later werd Fanz ontslagen en maakte Jörg Berger het seizoen af. Fjörtoft speelde zich in de basis en was heel belangrijk voor het lijfsbehoud van Eintracht dat jaar.

Vfl Bochum kwam opnieuw op bezoek bij Eintracht gisteren, waar een zekere Donny vd Beek op de bank zat. Ook Kevin Trapp belandde op de bank, want de eerste doelman blesseerde zich en moest hals over kop door Jens Grahl vervangen worden, ook Sasha Kaleziç ontbrak (hij is vader geworden), Tuta en Nkounkou waren geschorst. Dina Ebimbe was geblesseerd. Nog steeds geen Donny dus, Max, Buta, Pacho, Chaibi en Marmoush waren de gelukkigen. Bochum had in die wisselkermis maar twee veranderingen: Kevin Schlotterbeck begon nu ipv Masoviç. Asia cup terugkeerder Asano verving Antwi-Adjej

De meeste ophef was er in de eerste twintig minuten . Beide ploegen gingen er volgas in en vooral Bochum kreeg al twee enorme kansen in de eerste minuten. Osterhage werd nog net door Larsson gestopt, Asano ontsnapte aan Max maar zijn pass werd door Bero niet binnengewerkt. In de counter daarna stuurde Götze Marmoush op avontuur die 1-0 maakte. Bochum ging nog een tandje harder aanvallen en sloeg terug met de 1-1 van Daniel Broschinski. Niet lang daarna moest Larsson uitvallen, en eindelijk had vd Beek zijn kans.

Heeft hij die gegrepen vraagt u? Ehm, nee, hij kreeg wel een flinke kans ver in de 2e helft, maar de Bochumer verdediging ruimde op, zoals ze alles opruimden wat Eintracht die hele tweede helft probeerde. Riemann hoefde zelf weinig meer te doen, want als de verdediging het niet aankon, waren de Frankfurter zelf te onnauwkeurig. Het bleef dus 1-1. Een opsteker voor de gasten die op 14 staan, Frankfurt had dan weer geluk dat Freiburg al bij BVB had verloren dus blijven ze 6e, nu vier punten voor op de Breisgau. Voor Donny ziet het er niet heel best meer uit, wie weet is Fjörtoft's voorbeeld een inspiratie en zijn de vele blessures een allerlaatste kans. Maar hij heeft er al aardig wat gehad inmiddels.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212389259
Bij Union Berlin tegen Wolfsburg stonden twee Kroatische ex internationals nu als coach tegenover elkaar. "Käptn" Nico Kovaç is nu trainer in Wolfsburg, Bjeliça keerde terug van een schorsing wegens zijn gedrag tegen Sané tegen Bayern. De protesten van fans tegen investeringsplannen liepen hier flink uit de klauwen totdat zelfs Dirk Zingler zich ermee moest bemoeien. Intussen was er al een helft gevoetbald. Kevin Behrens was in de transferperiode gewisseld naar Wolfsburg, maar ondanks een slim passje op Wind lag keeper Rönnow goed in de weg. Het ging verkeerd op slag van rust toen Schäfer eerst op Majer botste en beide met een tulband verder moesten. Daarna gooide Jenz zich voor een nieuwe koppoging van Schäfer. De Hongaar blijkt een kop van gewapend beton te hebben want Jenz ging met een gebroken neus tegen de grond. Hij moest buiten de lijn behandeld worden en terwijl dat gebeurde namen Die Eisernen een corner. Volland gaf voor, Danilo Doekhi, voor het eerst in de basis sinds drie maanden, kopte de 1-0 binnen.

Kovaç liet zich even flink gaan langs de lijn en ook Jenz stond op het punt de vierde man aan te vliegen. Die was daar niet van gediend, Kovaç kreeg geel. In de tweede helft was Wolfsburg erop gebrand om de gelijkmaker te scoren maar Rönnow had zijn dag vandaag, zes gepakte doelpogingen kon de Noor noteren. Bjeliça was tot één minuut voor tijd ongewoon rustig, maar stond in de laatste 60 tellen flink met zijn armen te zwaaien om aan te geven, "stop er maar mee scheids, tis klaar." Zijn gebed werd verhoord en de Kroaat liet zich gewillig omverlopen door de dolle bank en trainerstaf. Oef, 3 punten over de streep voor Union, dat gaat bidden voor een goed resultaat van Hoffenheim dat FC Köln op bezoek krijgt straks. Commentator Sven Pistor heeft vrij vandaag, zogenaamd als fan van carnaval, maar hij wil gewoon Bots niet meer horen.

"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212393704
Wappie Wout was weer eens mad en sloeg de dug-out.
pi_212393714
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 22:04 schreef Oriente het volgende:
Wappie Wout was weer eens mad en sloeg de dug-out.
Dit accepteer ik niet zonder beelden.
pi_212398006
https://sportnieuws.nl/vo(...)-2024021206443832908

het klopt inderdaad. Weghorst werd gewisseld voor Kramariç en was daar helegaar niet blij mee. Het werd nog erger, want Kramariç maakte in de 94e minuut de gelijkmaker.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212398125
in de 2e Liga is inmiddels een volgend slachtoffer in het trainersgilde te melden. Na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hannover96 heeft HSV coach Tim Walter eruit gezet. Het opofferen van vaste doelman Daniel Heuer Fernandes (genomineerd voor het kacktor des Jahres voor grootste blunder van 2023) heeft dus niet geholpen. Assistent Merlin Polzin past voorlopig op de winkel

https://www.kicker.de/hsv(...)alter-995772/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212398138
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 10:57 schreef Sabata het volgende:
in de 2e Liga is inmiddels een volgend slachtoffer in het trainersgilde te melden. Na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hannover96 heeft HSV coach Tim Walter eruit gezet. Het opofferen van vaste doelman Daniel Heuer Fernandes (genomineerd voor het kacktor des Jahres voor grootste blunder van 2023) heeft dus niet geholpen. Assistent Merlin Polzin past voorlopig op de winkel

https://www.kicker.de/hsv(...)alter-995772/artikel
HSV nooit meer in de Bundesliga *O*
pi_212398140
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 10:47 schreef Sabata het volgende:
https://sportnieuws.nl/vo(...)-2024021206443832908

het klopt inderdaad. Weghorst werd gewisseld voor Kramariç en was daar helegaar niet blij mee. Het werd nog erger, want Kramariç maakte in de 94e minuut de gelijkmaker.
Heftige beelden hoor.
pi_212398301
is er door de fabrikant van de dugout al melding gemaakt van " grenz überschreitendes benehmen" ? ( grensoverschrijdend gedrag auf Deutsch)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_212400340
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 10:57 schreef Sabata het volgende:
in de 2e Liga is inmiddels een volgend slachtoffer in het trainersgilde te melden. Na de 3-4 nederlaag thuis tegen Hannover96 heeft HSV coach Tim Walter eruit gezet. Het opofferen van vaste doelman Daniel Heuer Fernandes (genomineerd voor het kacktor des Jahres voor grootste blunder van 2023) heeft dus niet geholpen. Assistent Merlin Polzin past voorlopig op de winkel

https://www.kicker.de/hsv(...)alter-995772/artikel
Dit is elk jaar de periode waarin HSV een toptwee positie uit handen laat glippen.
Trouwens, Schalke staat ook nog maar twee punten boven de degradant op nummer 17.
  maandag 12 februari 2024 @ 18:35:30 #49
466281 WismutVeilchen83
Gelderlander is ook schuld!
pi_212402996
Zaterdag weer eens een potje 4e liga gedaan. Aachen-Oberhausen. 22.700 toeschouwers, 3-1 winst voor Aachen en daarmee nog steeds koploper. Dit wordt ons jaar!
Rini dankjewel.
pi_212403074
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 18:35 schreef WismutVeilchen83 het volgende:
Zaterdag weer eens een potje 4e liga gedaan. Aachen-Oberhausen. 22.700 toeschouwers, 3-1 winst voor Aachen en daarmee nog steeds koploper. Dit wordt ons jaar!
Vet hoor! Die RL West is sowieso episch. Ik hoop ook op Aachen terug. Zo’n Bocholt die ineens een opleving hebben zou wel echt ruk zijn. Oberhausen, F. Koln of Wuppertaler is ook meer dan prima.

Wuppertaler stadion am Zoo _O_
U MAD?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')