tong80 | vrijdag 1 december 2023 @ 16:36 |
Het salaris van het horecapersoneel gaat tussen de 8 tot 12 procent omhoog. Dat is afgesproken in de nieuwe cao. Ook is voor het eerst een stagevergoeding vastgelegd. Als de achterban van de vakbonden akkoord is, gaat de nieuwe cao begin volgend jaar in. Het akkoord geldt alleen voor 2024,daarna volgen nieuwe onderhandelingen. ![]() https://nos.nl/teletekst#121 Da's een mooie verhoging. Straks weer in het Nederlands bestellen. ![]() ![]() | |
Marsenal | vrijdag 1 december 2023 @ 16:37 |
Daar wordt het bier niet goedkoper van, maar goed, ze werden ook altijd wel belabberd betaald. | |
epicbeardman | vrijdag 1 december 2023 @ 16:46 |
Kunnen al die studenten met flopstudies toch wat sneller hen studieschuld aflossen. | |
Enawh | vrijdag 1 december 2023 @ 16:46 |
Wel terecht gezien ze weinig verdienen tot wat ze doen En ja ze kiezen het zelf voore etc. Maarr we kunnen niet zonder die mensen(net als fabriekswerk, afval enz) Alles gaat wel weer duurder worden.. | |
byah | vrijdag 1 december 2023 @ 16:53 |
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen. | |
halfway | vrijdag 1 december 2023 @ 17:05 |
Eens, een hoop sectoren zullen gaan verdwijnen. | |
Alpha0 | vrijdag 1 december 2023 @ 17:07 |
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd. | |
Enawh | vrijdag 1 december 2023 @ 17:10 |
Waarom niet ? Het is niet dat het miniumloon stijgt, maar van alle personeel. | |
Alpha0 | vrijdag 1 december 2023 @ 17:16 |
Kan je gelijk in hebben. Kan ook een gemist detail zijn. Was laatst iig mooi artikel over. Minimumloon omhoog betekende dat ervaren personeel juist geen (gebruikelijke) loonstijging kreeg. | |
PzKpfw | vrijdag 1 december 2023 @ 17:22 |
Binnenkort gemiddeld 4 euro voor een biertje dus? | |
Glazenmaker | vrijdag 1 december 2023 @ 17:24 |
Laaggeschoold werk meer betalen lijkt mij juist precies wat een kloof tussen arm en rijk kleiner maakt. Ben benieuwd naar de mentale gymnastiek die je nodig hebt om anders te denken. Ook is het typisch dat het gehuil over loon-prijsspiralen nu pas begint. Na decennia van loonstijgingen aan de top in de dubbele cijfers. Waar waren de angsten toen? Lang leve de vrije markt. Als niet genoeg mensen dat laaggeschoolde werk willen doen zul je meer moeten betalen om genoeg mensen aan te trekken. | |
MichaelScott | vrijdag 1 december 2023 @ 17:25 |
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen. | |
Alpha0 | vrijdag 1 december 2023 @ 17:30 |
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect. | |
Glazenmaker | vrijdag 1 december 2023 @ 17:32 |
En sowieso een belachelijk argument om de lonen niet te verhogen. De ervaren mensen zijn niks verloren en die hogere lonen zijn vanaf nu de onderhandelingspositie om meer te gaan verdienen. | |
core2duo | dinsdag 5 december 2023 @ 08:32 |
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto. | |
Gia | dinsdag 5 december 2023 @ 08:52 |
Het gaat hier dus niet over het minimumloon, maar over het loon in de horeca an sich. Het stijgt dus voor iedere medewerker. Gevolg: De ietwat langzame oudere dame, die er al jaren werkte, is al ontslagen. Want ze wordt te duur. | |
Knipoogje | dinsdag 5 december 2023 @ 09:09 |
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL. Een horeca-medewerker verdient net zoveel als een schoenenverkoper en die geef ik ook geen fooi terwijl die persoon me ook helpt met veters rijgen/juiste maat uit het magazijn halen e.d. Het is gewoon een stomme gewoonte uit het buitenland waar echt een hongerloontje wordt betaald. Uurlonen zijn aardig hoog tegenwoordig. Net als de prijs van bier en wijn. Ik snap het wel, je betaalt min of meer voor de tafelhuur op het terras. | |
bloodymary1 | dinsdag 5 december 2023 @ 10:49 |
Voor veel horecabedrijven is het echt niet meer te doen. De stijgende personeelskosten, energielasten, inkoopprijzen. De prijzen zullen weer omhoog moeten dan. En dan gaat iedereen weer daarover klagen. De overheid moet niet steeds wat aan de inkomstenkant doen, maar aan de kostenkant, daar gaat het mis. | |
Duiveltja | dinsdag 5 december 2023 @ 13:00 |
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen? | |
Duiveltja | dinsdag 5 december 2023 @ 13:02 |
Ben ik recent ook mee gestopt. Idioterie dat concept van fooi geven als je erover nadenkt. | |
Marsenal | dinsdag 5 december 2023 @ 13:21 |
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen. | |
Morri2 | dinsdag 5 december 2023 @ 13:50 |
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is. | |
bloodymary1 | dinsdag 5 december 2023 @ 13:56 |
En je hebt natuurlijk horeca en horeca. Een biertje geven vanachter de bar of serveren in een lunchbrasserie is natuurlijk wat anders dan in een goed restaurant waar ook wijnadvies wordt gegeven en dergelijke. | |
bloodymary1 | dinsdag 5 december 2023 @ 13:56 |
Echt wel. Primaire levensbehoefte. Maar niet voor iedereen natuurlijk. | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 14:01 |
Wat is jouw beeld van de horeca dan vraag ik me af. | |
sjorsie1982 | dinsdag 5 december 2023 @ 14:02 |
Net zoveel dat hij die baan accepteert | |
Morri2 | dinsdag 5 december 2023 @ 14:06 |
Dat het geen eerste levensbehoefte is? Het is niet echt nodig om te overleven. Je gaat niet dood of je wordt niet ziek als er geen horeca is. | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 14:07 |
Nee, wat is jouw beeld bij het woord horeca? Denk je dan aan een bruine kroeg waar mensen zitten te zuipen? | |
Morri2 | dinsdag 5 december 2023 @ 14:09 |
Ik zie niet in waarom mijn beeld belangrijk is. Je gaat niet dood of je wordt niet ziek als er geen horeca is. | |
Gajes_Octavianus | dinsdag 5 december 2023 @ 14:10 |
Dat geldt evengoed voor zoveel branches natuurlijk. Een stadscentrum heeft ook geen tientallen kledingwinkels nodig. | |
Duiveltja | dinsdag 5 december 2023 @ 14:13 |
Vast. Maar ga niet doen alsof het een unieke skill is die een hoge betaling verdient. Het is laagopgeleid werk. Iedere idioot kan koffie serveren. ![]() | |
Morri2 | dinsdag 5 december 2023 @ 14:13 |
Helemaal mee eens. Een hele hoop is gewoon luxe. Maar vuilnisophaal is wel degelijk belangrijk, bijvoorbeeld. | |
Duiveltja | dinsdag 5 december 2023 @ 14:15 |
Minder horeca dat sowieso. | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 14:16 |
Dus elke vorm van vermaak/vertier is dan overbodig? Musea, pretparken, sportclubs, noem maar op? Als je zo gaat redeneren.. ![]() Ik vind persoonlijk wel dat er in de laatste 5-10 jaar té veel horeca is ontstaan, waardoor stadscentra tegenwoordig uitpuilen van de koffiebarretjes, restaurantjes en kroegjes. De horeca an sich heeft een brede functie in ons leven die je niet zomaar uit onze samenleving kan schrappen. Er werken ook gewoon heel veel mensen in die branche (+/- 400.000). Terug naar de salarisverhoging: dit gaan we als consument natuurlijk dubbel en dwars betalen en de horeca is al schreeuwend duur geworden de laatste jaren. En de kwaliteit (van eten, drinken of bedienend personeel) is niet altijd veel beter geworden helaas | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2023 @ 14:25 |
Zou jij in 10 à 12 zinnen kunnen uitleggen wat er mis is de laatste jaren met de kwaliteit van eten, drinken en bedienend personeel in de Nederlandse horeca? | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 14:31 |
Je bent het daar namelijk niet mee eens of..? | |
torentje | dinsdag 5 december 2023 @ 14:32 |
Slechts de hogere kringen hebben plezier van de horeca, krijgen vriendelijke bediening terwijl zij dat niet verdiend hebben. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2023 @ 14:34 |
Ik heb hier geen mening over. | |
Marsenal | dinsdag 5 december 2023 @ 14:35 |
Niet alle horeca is laagopgeleid werk, er zit ook HBO geschoold werk tussen. Koffie serveren kan iedereen inderdaad, maar de horeca behelst natuurlijk 10 keer meer dan dat. | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 14:36 |
![]() | |
Marsenal | dinsdag 5 december 2023 @ 14:37 |
De middenklasse maakt volgens mij ook flink gebruik ervan | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 14:37 |
- Prijs / kwaliteit niet meer in verhouding: lunchen kost tegenwoordig 20¤ pp, dineren al snel 50-60¤ pp. En dat is dan gewoon ergens doorsnee eten/drinken. Ga je exclusiever/luxer dan ben je voor een diner snel 80-100¤ pp kwijt. - Te jong en/of ongeïnteresseerd personeel op de werkvloer die geen feeling hebben met gastheer/gastvrouw zijn. - Te veel concepten waarbij menselijk contact wordt geminimaliseerd (bestellen via tablets of QR codes etc.), zeer onpersoonlijk en afstandelijk. Je voelt je daardoor een nummer ipv een gast. | |
Marsenal | dinsdag 5 december 2023 @ 15:00 |
Yup, dit herken ik wel. De prijzen in het luxe segment zijn nog niet eens zo heel gek, vind ik. Maar even lowkey een daghap in een eetcafe met twee, drie drankjes en misschien een gebakje delen, en hopsa, je bent zo 80 euro armer. Dat is alleen voor de comfortabele middenklasse weggelegd. Wat dat betreft is het net als vroeger. Toen gingen alleen de welgestelden buiten de deur eten. | |
Jor_Dii | dinsdag 5 december 2023 @ 15:12 |
Mwa, dat betwijfel ik. | |
Marsenal | dinsdag 5 december 2023 @ 15:15 |
Toen ik 20 was en alleen woonde en 1700 netto verdiende, ging ik nog steeds aan de lopende band buiten de deur lunchen enzo. Ik kan me voorstellen dat dat nu iets minder makkelijk is. | |
Knipoogje | dinsdag 5 december 2023 @ 15:27 |
Het heeft trouwens tot mijn 40e geduurd voor ik eindelijk doorhad dat horeca staat voor hotel-restaurant-cafe ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 december 2023 @ 16:22 |
De meuk die men in de Horeca espresso en cappuccino noemt bedoel je.. LOL Man, alsof je een klap op je smoel krijgt. | |
Marsenal | dinsdag 5 december 2023 @ 16:23 |
De tendens om melk warm romig te schuimen in plaats van lucht er in vind ik ook echt fakking nasty. Maar dat leren ze zelfs bij cursussen tegenwoordig. In plaats van dat het schuim op de koffie ligt, wordt het nu gemengd, mooie vormpjes er in, alles. Een hele generatie die oprecht denkt dat dat zo hoort. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 december 2023 @ 16:24 |
Veel te veel pre en half fabrikaten Personeel kan niet veel meer dan brengen wat je bestelt Steaks kunnen de meesten niet fatsoenlijk bereiden Koffie is meestal gewoon kut | |
Duiveltja | dinsdag 5 december 2023 @ 16:41 |
Dat heeft ook wel als voordeel dat er wat minder tokkie volk te bekennen is. Of je moet naar de all you can eats gaan | |
C.L.Werner | dinsdag 5 december 2023 @ 17:33 |
Eens eens, de sligro / hanos / makro vrachtwagens staan te lossen bij de restaurants in de ochtend De chef hoeft alleen te verwarmen en te frituren Middelmatigheid troef Wel de hoofdprijs vragen | |
sp3c | dinsdag 5 december 2023 @ 17:34 |
kan wel maar waarom zouden we? | |
C.L.Werner | dinsdag 5 december 2023 @ 17:48 |
Natuurlijk - kwaliteit is vaak achteruitgegaan vanwege het tekort aan personeel. Als je al geen personeel kan vinden voor je keuken, dan serveer je de wat simpelere producten die vrijwel kant en klaar worden geleverd. Scheelt tijd, kosten maar je levert wel in op kwaliteit - personeelstekort leidt vaak tot slechtere service. Mensen met amper ervaring die aan je tafel staan te helpen, verkeerde of halve bestellingen worden afgeleverd. - Langere wachttijden op je drankje & hapje wederom vanwege personeelstekort in de bediening / keuken - In de binnensteden spreekt het meeste personeel alleen engels, en geen nederlands. Geen probleem voor mij, maar het is wederom tekenend voor het personeelstekort - Ondanks bovenstaande, zijn de prijzen aanzienlijk gestegen waar de consument geen betere service ontvangt. - De meeste personeelsleden kunnen geen degelijke wijnadvies geven. Verder dan zoet of droog komen ze niet. - Personeel wat je niet ziet, druk bezig met andere zaken. Wederom desinteresse want ze kunnen zo ergens anders werken als ze het niet leuk vinden, en de uitbater kan geen vervangend personeel vinden. Onlangs een stuk plastic in mijn tomatensoep gevonden, waarschijnlijk van de plastic container waaruit het wordt opgewarmd. Teruggestuurd naar de keuken, geen excuses, niets. Ongeintereseerd, jong personeel wie het ook allemaal geen moer intereseert. Weet niet eens zeker of ze het wel heeft doorgegeven aan de keuken. En dan wel volle mep rekenen. Tenslotte de prijs. 20 euro voor 4 speciaalbiertjes is geen uitzondering meer, een lunch met gezin gaat rustig richting de 60 - 100 euro. TL;DR Hogere prijzen, slechtere service, waardoor de algehele beleving slechter wordt. | |
C.L.Werner | dinsdag 5 december 2023 @ 17:48 |
Terug naar de tijd dat we een krat pils halen en thuus opzuipen! | |
sp3c | dinsdag 5 december 2023 @ 17:49 |
trek je je kratje gewoon leeg nadatje naar een resteaurant bent geweest #denkinoplossingen | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2023 @ 17:52 |
Misschien is McDonalds iets voor jou. | |
torentje | dinsdag 5 december 2023 @ 19:43 |
De lagere kringen zijn volgens jou dus tokkies? | |
SymbolicFrank | dinsdag 5 december 2023 @ 20:45 |
Dus: het personeel mag niets kosten, daardoor is de kwaliteit achteruitgegaan, waardoor er minder klanten komen, waardoor de prijzen omhoog moeten? Je zou natuurlijk ook kunnen proberen goed personeel aan te nemen, die goed te betalen en hoogwaardige producten bereiden en serveren. Zodat het heel druk word en je uit moet breiden. | |
Smart_ass | dinsdag 5 december 2023 @ 20:46 |
Jezus dat is wel echt om te janken zeg. Dat ze je geen korting geven of die tomatensoep niet van je rekening afhalen verbaast me niets maar een simpel excuses.. ik blijf het bizar vinden hoeveel je in Nederland betaalt aan een simpel etentje vergeleken met ongeveer de rest van heel Europa. | |
111210 | dinsdag 5 december 2023 @ 20:50 |
Genoeg terrassen die zulke prijzen al durven te vragen | |
Jan_Onderwater | dinsdag 5 december 2023 @ 20:58 |
Horeca mbt bierprijzen, die worden zelf stevig over een kabelrol getrokken door brouwerijen. Prijs die een cafe of restaurant betaald voor bier is veel meer dan wat je in de supermarkt betaald. Ze hebben echter meestal geen keuze, de brouwerij is maar al te vaak eigenaar van het pand en de huurder heeft een wurgcontract. | |
C.L.Werner | woensdag 6 december 2023 @ 08:21 |
Nee hoor het mag best iets kosten, wat het nu al doet. Echter 20 - 25 euro voor een sate / burger / daghap welke je thuis ook kan maken is lichtelijk exorbitant. De hoofdrpijs vragen voor middelmatigheid is niet okee, in welke branche dan ook. 100% mee eens dat de minimumlonen omhoog gaan hoor. | |
C.L.Werner | woensdag 6 december 2023 @ 08:24 |
Helemaal waar. Nu is het wel zo dat er, vooral in de mediteraanse landen, een cultuur heerst waar je meerdere keren per week uit eten gaat. Daardoor is het ook betaalbaar. Daar is ook een markt voor in Nederland, kijk maar eens hoe vol de sushi of all you can eat restaurants zitten. Zolang het betaalbaar is komen de mensen wel. Maar 25 euro voor een hoofdgerecht is echt een hoop geld, vooral voor de middelmatigheid die je tegenwoordig krijgt voorgeschoteld. Een avondje uiteten kost je zo 100 - 150 euro met z'n tweeen. | |
-XOR- | woensdag 6 december 2023 @ 08:40 |
Wat er wel voor zorgt dar ervaren lagergeschoold personeel minder snel ontslagen zal worden. | |
Zwansen | woensdag 6 december 2023 @ 08:40 |
Niet altijd, maar 90% van de tokkies zijn wel de lagere kring. ![]() Je herkent ze vaak aan de tattoos. ![]() | |
Jan_Onderwater | woensdag 6 december 2023 @ 08:59 |
Deze snap ik ff niet | |
Perrin | woensdag 6 december 2023 @ 09:02 |
Ja dat is wel praktisch dat je ze herkent voor ze hun mond opendoen. | |
-XOR- | woensdag 6 december 2023 @ 09:05 |
Ze zullen minder snel een ervaren kracht vervangen voor een beginneling wanneer het verschil in loon tussen die twee kleiner is. | |
Morri2 | woensdag 6 december 2023 @ 09:24 |
Als je kijkt naar wat echt een (over)levensbehoefte is, dan ja, dan kan dat allemaal weg. Waar ik het dan weer niet mee eens ben is dat vermaak/vertier alleen maar buitenshuis te vinden is. Of dat het buitenshuis per sé iets moet kosten of georganisserd is door derden. En ja, de horeca holt al jaren achteruit. De kwaliteit wordt slechter en ook nog eens duurder. We komen er eigenlijk zelden meer. | |
Jor_Dii | woensdag 6 december 2023 @ 09:46 |
Geheel met je eens hoor. | |
michaelmoore | woensdag 6 december 2023 @ 10:09 |
eerst dit dan dat contradictie in terminus | |
C.L.Werner | woensdag 6 december 2023 @ 14:02 |
Eens! | |
Jan_Onderwater | woensdag 6 december 2023 @ 15:27 |
Niet mee eens, de Horeca in NL splijt, de vreetschuren met prefab aan de ene kant en zaken die innovatief zijn met frisse ideeën en concepten, bereidingswijzen en gerechten. Dit laatste ontbreekt hier in D bijvoorbeeld vrijwel volledig | |
torentje | woensdag 6 december 2023 @ 18:35 |
Die met tattoos vinden hun lichaam een kunstwerk,zijn dus dwazen uit de lagere kringen | |
Jan_Onderwater | woensdag 6 december 2023 @ 18:47 |
Kijk, het ware gezicht van de bekommerde socialist | |
Perrin | woensdag 6 december 2023 @ 19:02 |
Zolang ze met hun tattoo's lekker in de vreetschuren blijven is iedereen blij toch? | |
torentje | woensdag 6 december 2023 @ 20:51 |
Ik probeer me aan te passen aan het niveau van de hogere kringen, door ook te schelden | |
Elan | woensdag 6 december 2023 @ 21:14 |
Die luxe hebben veel bedrijven allang niet meer, overal is schaarste aan personeel. | |
Gia | donderdag 7 december 2023 @ 09:42 |
Waar mijn jongste zoon, sinds kort, werkt, schijnbaar wel. Daar is afgelopen week een vrouw van 50+ ontslagen, terwijl mijn zoon er pas 4 maanden of zo werkt. Die vrouw werkte er al jaren. Nu kan zij, uiteraard, makkelijk ergens anders een baan vinden, omdat veel horecazaken personeel tekort komen, maar waar genoeg personeel is, gaan er nu de duurste en wellicht langzaamste uit. | |
Elan | donderdag 7 december 2023 @ 11:18 |
Tja als zij simpelweg te langzaam werkt dan lijkt me dat de voornaamste reden voor ontslag, niet haar leeftijd. Dat is lullig maar dat is hoe het vaak werkt in die sectoren. | |
0ne_of_the_few | donderdag 7 december 2023 @ 11:58 |
En de supermarkt in Nederland is ook al matig. 3 limoenen voor 2 euro bij de ah ![]() Supermarkt is/was op onderdelen relatief goedkoop. Maar wordt in nl veel meer ongezond voedsel verkocht in de supermarkt dan in een Italië. En dan hebben we het nog niet over de kwaliteit. Vlees sla ik ondertussen in bulk in bij de online slager. Betere kwaliteit, lagere prijs. | |
torentje | donderdag 7 december 2023 @ 19:37 |
Het is een grote schande voor een land, dat mensen onderbetaald vlotte bediening moeten geven aan de lieden uit de hogere kringen. | |
core2duo | donderdag 7 december 2023 @ 21:02 |
Zichtbaar zijn ze daar misschien wel rijker dan bij ons. Iets basaals als buiten de deur eten is hier bijna onbetaalbaar. Laat staan als je nog een royale fooi geeft ook. | |
Elan | donderdag 7 december 2023 @ 21:14 |
Alsof dat niet letterlijk in elk land ter wereld zo is. | |
Jan_Onderwater | donderdag 7 december 2023 @ 21:23 |
Zal ongetwijfeld een reden zijn waarom ze ontslagen is, die je hier niet vermeld, wellicht weet je dat ook niet, maar dan moet je ook niet suggereren. | |
Cause-mayhem2 | donderdag 7 december 2023 @ 23:52 |
Als je er al jaren werkt heb je een vast contract en is ontslaan helemaal niet zo simpel. Grote kans dat dat niets met 'te duur' te maken heeft gehad. Maar er of meer aan de hand was of een wederzijds afscheid nemen die gunstiger uitviel voor de dame in kwestie door deze constructie. Ik herken het ook helemaal niet dat ouder personeel ontslagen wordt voor jonger en minder ervaren. Ervaren en goed personeel wordt vrijwel overal gewaardeerd en krijgt vaak een iets hogere functie. Ik zelf was 45 toen ik hier ging werken, had al iets hoger loon onderhandeld (wilde iets vooruit gaan) en heb na drie maanden ook nog promotie gekregen. Naast de belofte op meer groei mogelijkheden. Nu was ik natuurlijk al wel ook bhv-er en had mijn sociale hygiëne al, naast een barista diploma en de eerste twee wijn cursussen, daarnaast hobbymatige whisky kennis. In het nieuwe jaar de laatste wijncursus zodat ik echt sommelier ben en een officiële whisky cursus. Daarnaast staat er een management cursus op de rol. Kortom, er worden zat groeimogelijkheden geboden aan oudjes zoals ik. Mits je bij een beetje normaal bedrijf werkt is dat helemaal niet uitzonderlijk. | |
torentje | vrijdag 8 december 2023 @ 12:28 |
Ik weet het, trage bediening wordt niet gewaardeerd door de hogere kringen. | |
Elan | vrijdag 8 december 2023 @ 12:35 |
Traag personeel in het algemeen bedoel je. Vlotte bediening kan je zaak maken of breken. Hogere kringen heeft er geen zak mee te maken, als jij ergens anderhalf uur op je vreten moet wachten kom je er ook niet meer. | |
Cause-mayhem2 | vrijdag 8 december 2023 @ 13:14 |
Dan is het een trage keuken. | |
torentje | vrijdag 8 december 2023 @ 13:15 |
Geduld is een goede eigenschap, maar dat hebben de hogere kringen blijkbaar niet. | |
Gajes_Octavianus | vrijdag 8 december 2023 @ 13:15 |
Slowcookers ![]() |