abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_211384361
In november 2017 kregen Six. en ik de sleutel van onze drive-in woning. Op zich een prima woning en het plan was om langzamerhand wat cosmetisch op te knappen. Daarmee werd deze reeks geboren. Al snel bleek dat ik eigenlijk bij alles zoiets had van 'als we het doen, dan pakken we het gelijk helemaal goed aan'. Dus zodoende werd de layout van de begane grond op de kop gegooid, en uiteindelijk zijn we ook op de 2e verdieping heel rigoreus te werk gegaan. En Six. zat nogal op de verduurzaming van deze woning. Dus uiteindelijk hebben we de woning volledig gestript, alles geďsoleerd en alleen de schuifpui in de woonkamer en de kozijnen van de 3 slaapkamers zijn niet vervangen. Er is nog 1 origineel stopcontact. Er is een all-electric warmtepomp geďnstalleerd met 18 zonnepanelen, dus deze woning is energieneutraal.

Ergens in deel 12 kondigde ik het einde van deze serie aan. 5,5 jaar nadat we de sleutel kregen van onze drive-in woning, waren we 95% klaar met verbouwen. Er volgden er wel nog 2 delen met polls over kussentjes en keukengreepjes. En we hadden nog plannen voor de schuur. Maar ja, door omstandigheden moeten we toch rekening houden met aangepaste woning, en onze tuin is heerlijk maar voor Colin die ondertussen bijna 3 is, niet echt geschikt. Dus in deel 16 was het plan nog om eerst te verkopen, maar nog geen 3 weken later kwam er een geweldig huis op ons pad dat behoorlijk afwijkt van de wens om nu naar een instapklare woning te gaan. Voor we het wisten, werd ons bod geaccepteerd (eind juli 2023), en dus moesten we ons huis verkopen. Dus zo komen we aan in deel 23. Welkom!

Begin september 2023 ging ons huis in de verkoop en de belangstelling was echt overweldigend. Na bijna 40 bezichtigingen begin september kregen we 11 biedingen binnen op de door ons gestelde biedingstermijn.

Sprongetje terug in de tijd naar mei 2023 - samenvatting van de eerste 16 delen kun je verderop lezen:

In mei 2023 volgt, na jaren onverklaarbare en best ernstige klachten, een doorverwijzing voor Six. naar de neuroloog met bijschrift 'MS?'. Die komt hard binnen. We beseffen dat we bij een volgende terugval in klachten misschien niet meer in een huis met zoveel trappen kunnen wonen. MS wordt voorlopig uitgesloten (zijn wij het niet mee eens) maar het besef dat dit op elk moment eigenlijk een lastig verhaal kan worden qua wonen, maakt wel dat we onze lange-termijnplannen omgooien. Dus we gaan 'oriënteren' om te kijken hoe verder. Als eerste bezichtigen we een enorme bouwval waarin een hoarder woont. Leuke woning maar deze verbouwing gaat echt te ver en is ook te duur. We spreken na de bezichtiging af: instapklaar, hooguit cosmetisch verbouwen. De tweede bezichtiging is toch bepaald geen instapklare woning, maar nog voor we weer vertrekken weten we al dat we gaan bieden.

quote:
2s.gif Op maandag 24 juli 2023 19:23 schreef Seven. het volgende:
Vanmorgen gebeld om te kijken hoeveel biedingen er waren. Daar deed de makelaar behoorlijk vaag over en ik kreeg geen antwoord. Dus dat stemde mij niet erg hoopvol. Na 12:00 heb ik elke 5 minuten mijn telefoon gecheckt en om kwart over 2 belde de makelaar eindelijk terug.

Onderaan de streep was ons bod het beste bod dus eind van de week gaan we de voorlopige koopovereenkomst tekenen!
Eind september 2023 - sleutels gekregen van onze nieuwe woning:[

Het plan:

Woonhuis opknappen, focus op de benedenverdieping. Boven moet de indeling (ooit) aangepast worden maar we kunnen waarschijnlijk niet én boven én aanbouwen. Er is een goede kans dat er ook uitgebouwd gaat worden. De aanbouw komt dan tussen woonhuis en garage in. De aanbouw wordt dan bijkeuken en 2e badkamer, de garage wordt slaapkamer met inloopkast.

De tuin is de dag na de sleuteloverdracht geruimd:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oktober 2023 stond in het teken van slopen:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De bedrading is volledig vernieuwd. En de aannemer begint met isoleren en wat hak en breekwerk, en daarna verder met leidingwerk badkamer, vloerverwarming en installatie van de badkamer en toiletten. En er gaat weer gips tegen de plafonds. Six. sloopt de schoorsteen en legt het buizencircus voor de WTW unit aan. Verder zet hij een dakraam op zolder en in het toilet boven.

Wij moeten er zelf nog nieuwe binnendeuren in zetten. De nieuwe kozijnen komen begin december, het plaatsen doen we langzamerhand zelf (kan een paar maanden duren).

Maar eerst het stucen afmaken, zelf schilderen, vloer boven laten leggen, (tijdelijke) vloer beneden zelf leggen. 2 januari dragen we de sleutel van het nieuwe huis over.

Samenvatting van deel 1 t/m deel 16 - met idioot veel foto's dus als je geen zin hebt om te scrollen, NIET KLIKKEN!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Februari 2019: de verbouwing beneden is klaar!

Zomer 2019:

Six. bouwt een hangbank:


In april 2020 begint het weer een beetje te kriebelen. Het begint met een klusje van een paar daagjes:

Zolderverbouwing gaat in mei 2020 van start. Plan voor en plan na:
De slaapkamer van de oudste voor en na:
Aangezien zij 13 was toen we hier gingen wonen, hebben we die destijds geschilderd. We hebben de schoorsteen eruit gesloopt en de kamer kleiner gemaakt:

En de slaapkamer van de jongste moest er ook aan geloven. Ook dit was een echte kinderkamer (foto's hieronder). De kamer kreeg alleen een verfje toen we hier naartoe verhuisden.
De zolder krijgt nog een spectaculair verfje (idee van Claudia_x):


Six. komt nog heel ver in de badkamer. Voor:


Tijdens:


Derde slaapkamer moet alleen nog gestuct worden:
In juni 2021 bouwt Six. zelf nog even iets voor zijn vaderdag cadeau:


In juli 2021 laten we het dak vernieuwen. Voor:
Na:
In augustus 2021 laten we de vloer isoleren:
In januari 2022 laten we een balkon plaatsen voor het huis. In maart volgt de nieuwe raampartij met deur naar het balkon nog:
Six. legt er zelf een vloer in. En hij maakt de binnenkant klaar voor de afwerking:


Tijdens het slopen van de gevel, kwamen we dit geniale kunstwerk tegen. Dankzij arvensis is de oorspronkelijke artiest snel opgespoord via Facebook, hij vond het superleuk om deze foto te krijgen en hij en zijn ouders volgen nu de verbouwing op facebook :D .


Februari 2022 laten we 18 zonnepanelen en een 8kw warmtepomp plaatsen. We zijn dan net wel of net niet energie neutraal.


En in maart 2022 beginnen we dan met de laatste fase van de verbouwing. De keuken en woonkamer worden gestript. Na 7 weken buffelen en afzien, is het weer bewoonbaar!

Voor en tijdens:


Na:


Voor en tijdens:
En na O+
De badkamer is af!


De derde slaapkamer is klaar:
Six. schuurt het frame van de trap kaal en zet er een nieuwe laklaag op. In juli 2022 worden de glazen wanden geplaatst. Frame van de trap en de profielen van rondom de glazen wand hebben dezelfde RAL kleur:


En dan nog de wanden op mijn kantoor:
En aan deze mega OP, mogen de eindfoto's van de woonkamer en keuken natuurlijk niet ontbreken. Menig fokker heeft hierover mee kunnen beslissen (greepjes, kleur van de keukendeurtjes, indeling van de keuken en nog te beslechten: kussentjes op de bank):Budget voor de drive-in woning (budget verbouwing):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Budget voor de nieuwe woning:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door Seven. op 22-11-2023 19:59:36 ]
Resistance is futile.
  woensdag 22 november 2023 @ 19:36:39 #2
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211384406
Er is gestuct!

Colin's kamer is klaar:Onze kamer is zo'n beetje klaar, echt zo'n waanzinnig gave ruimte wordt dit O+

Ventielen en spotjes uitgelijnd (allemaal instucbaar):En nog wat foto's van het voorstrijken:

[ Bericht 7% gewijzigd door Seven. op 22-11-2023 20:02:58 ]
Resistance is futile.
  woensdag 22 november 2023 @ 19:54:17 #3
293651 Makrolon
pi_211384707
Gaaf!! Ze hebben hard gewerkt zo te zien

Waarom zijn er geen stucplaten gebruikt?
  woensdag 22 november 2023 @ 20:37:32 #4
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211385666
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2023 19:54 schreef Makrolon het volgende:
Gaaf!! Ze hebben hard gewerkt zo te zien

Waarom zijn er geen stucplaten gebruikt?
Zeker hard gewerkt. Ik zal het eens aan Six. vragen, dit is wel besproken met de aannemer maar ik weet zo niet wat er uiteindelijk uit het overleg gekomen is. Het mag duidelijk zijn dat er uiteindelijk niet gekozen is voor stucplaten :+ .
Resistance is futile.
  woensdag 22 november 2023 @ 20:54:39 #5
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211386236
Nu moeten we op zoek naar 2 mooie kroonluchters O+ .

Max 500 euro in totaal
Het moeten 2 flinke lampen zijn
Art deco dus goud, zilver, fluweel, dat soort zaken
En we willen niet in de lampen kijken

En dat laatste draait zo'n beetje elk idee de nek om :') .


Zoiets maar niet zwart:

Resistance is futile.
  donderdag 23 november 2023 @ 21:03:10 #6
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211403695
Nog meer stuc! Zolder, badkamer, toilet eerste laag om voor te bereiden op het tegelwerk, en een paar random randjes op de overloop afgetikt.


Deze koof werkt Six. met hout af zodat de rand ook kan dienen als wandplank. Erboven hangen we nog meer planken (goed gebruik maken van de ruimte die je hebt).[ Bericht 10% gewijzigd door Seven. op 24-11-2023 22:07:26 ]
Resistance is futile.
  vrijdag 24 november 2023 @ 21:10:12 #7
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211414898
De hal beneden, toilet beneden en de overloop zijn gestuct *O* . Komende week beginnen de tegelzetters naar het schijnt ook al.Resistance is futile.
  zaterdag 25 november 2023 @ 09:02:55 #8
3499 Claudia_x
pi_211417910
*O*
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zaterdag 25 november 2023 @ 10:11:01 #9
18685 Essebes
Blond
pi_211418414
Wow, wat ziet dat er veelbelovend uit! :Y
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
It’s the lion’s silence that signals danger not his roar.
  zaterdag 25 november 2023 @ 10:26:03 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211418537
Wat een verandering, en wat zal het al een stuk warmer zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
Bespaar op je energiekosten - gaslicht.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlBespaar op je energiekosten - gaslicht.nl
  Moderator zaterdag 25 november 2023 @ 11:06:24 #11
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_211418794
Als iets gestuct is lijkt het toch direct al heel wat meer af *O*
  zaterdag 25 november 2023 @ 13:53:37 #12
348103 yinu
pi_211420358
Zo’n fijne fase! *O*
  zaterdag 25 november 2023 @ 20:07:12 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211424760
De woonkamer is nu ook bijna klaar. Staal is gezet, de opening is 95cm breed. Alleen de keuken en de lange muur nog :s) .

Resistance is futile.
  zaterdag 25 november 2023 @ 20:15:49 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211424835
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2023 10:26 schreef Leandra het volgende:
Wat een verandering, en wat zal het al een stuk warmer zijn.
Ja, het is er nu lekker warm. Heel benieuwd hoe dat straks voelt met triple glas. Alleen wel hele vochtige lucht door het stucen, en de kelder en kruipruimte zijn heel vochtig op dit moment, dus we hebben een grote ontvochtiger gehuurd van Boels zodat de stuc sneller droogt. Met dit weer kan het anders weken duren.

We willen wel haast maken met boven schilderen. De keuken richten we nog een paar weken in als schilder ruimte (binnendeuren en Colin's bed schilderen bijvoorbeeld). De keuken komt op 3 januari dus nog geen haast.
Resistance is futile.
  zaterdag 25 november 2023 @ 20:16:58 #15
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211424848
Ja, de boel zal nu wel even flink nat zijn....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 27 november 2023 @ 07:19:19 #16
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211440248
Planning voor deze week:

- Badkamerraam slopen, zodat de tegelzetters de binnenkant van het raam kunnen betegelen
- Ik mag hopen dat de eerste egaline laag deze week gedaan wordt!
- Stucwerk afmaken
- We laten een betonboor aanrukken om een gat te boren tussen badkamer en wc (ventilatierooster)
- WTW unit aansluiten
- Komend weekend boven schilderen, want de PVC vloer komt eind volgende week al..!
- Eind volgende week wordt ook de elektra afgewerkt

De weken erop in zo'n beetje deze volgorde:

- Kozijnen worden volgende week geleverd, we beginnen met het badkamerraam plaatsen en kleine raampje in de keuken want die zijn er al uit
- Schilderen beneden
- Schilderen binnendeuren
- Laminaat beneden leggen
- Plinten! Ik heb me voorgenomen om niet te verhuizen zonder plinten :')
- Trap en plateau naar zolder plaatsen
- Vloerplaten afwerken zolder
- Afwerken van de koof op zolder
- Vloerbedekking leggen zolder

En dan nog een rits aan inrichtingsdingetjes: lampjes, plankjes, gordijnen ophangen enzo

Maar eens zien hoever we kunnen komen voor de kerstvakantie!
Resistance is futile.
  maandag 27 november 2023 @ 12:13:22 #17
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211443102
quote:
7s.gif Op maandag 27 november 2023 07:19 schreef Seven. het volgende:
Planning voor deze week:

- Badkamerraam slopen, zodat de tegelzetters de binnenkant van het raam kunnen betegelen
- Ik mag hopen dat de eerste egaline laag deze week gedaan wordt!
- Stucwerk afmaken
- We laten een betonboor aanrukken om een gat te boren tussen badkamer en wc (ventilatierooster)
- WTW unit aansluiten
- Komend weekend boven schilderen, want de PVC vloer komt eind volgende week al..!
- Eind volgende week wordt ook de elektra afgewerkt

De weken erop in zo'n beetje deze volgorde:

- Kozijnen worden volgende week geleverd, we beginnen met het badkamerraam plaatsen en kleine raampje in de keuken want die zijn er al uit
- Schilderen beneden
- Schilderen binnendeuren
- Laminaat beneden leggen
- Plinten! Ik heb me voorgenomen om niet te verhuizen zonder plinten :')
- Trap en plateau naar zolder plaatsen
- Vloerplaten afwerken zolder
- Afwerken van de koof op zolder
- Vloerbedekking leggen zolder

En dan nog een rits aan inrichtingsdingetjes: lampjes, plankjes, gordijnen ophangen enzo

Maar eens zien hoever we kunnen komen voor de kerstvakantie!
Ik zie wel mogelijkheden voor een paar polls :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 27 november 2023 @ 13:19:32 #18
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211443744
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2023 12:13 schreef flipsen het volgende:

[..]
Ik zie wel mogelijkheden voor een paar polls :Y
En dat ze dan vooral de optie "Team Six." niet vergeet, ongeacht de vraag :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 27 november 2023 @ 18:42:50 #19
477272 Six.
pi_211447177
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2023 13:19 schreef Leandra het volgende:

[..]
En dat ze dan vooral de optie "Team Six." niet vergeet, ongeacht de vraag :+
Juist.
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan
  maandag 27 november 2023 @ 22:22:52 #20
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211450033
Er is boven al geëgaliseerd ^O^ . Dus de vloerboer kan beginnen volgende week.Resistance is futile.
De beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  maandag 27 november 2023 @ 22:25:18 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211450067
En de woonkamer, keuken en toilet beneden zijn nu ook gestuct *O* .Resistance is futile.
  maandag 27 november 2023 @ 22:30:43 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211450096
Gaat absurd hard zeg! Top
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 27 november 2023 @ 22:30:47 #23
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211450098
Verder mooie deal bij de Gamma: van die stellingen 2 voor 1 dus gelijk 4 gehaald voor in de kelder.

De WTW unit hangt aan de muur.

Morgen komt de betonboorder weer 2 gaten boren in de buitenmuur vanuit de kelder.

Tegelprofielen geregeld, de tegelzetters beginnen morgen al met de vloertegels in de badkamer schijnbaar O+ .

De container zit weer vol, dit was de derde. En eigenlijk hoop ik dat we deze kunnen laten staan tot na de jaarwisseling, op 3 januari verwachten we een laatste lading afval als de keuken geplaatst wordt.
Resistance is futile.
  maandag 27 november 2023 @ 23:10:48 #24
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211450370
Badkamerspiegel besteld, hopelijk is #teamsix het er mee eens:

Resistance is futile.
  maandag 27 november 2023 @ 23:46:56 #25
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211450491
quote:
17s.gif Op maandag 27 november 2023 23:10 schreef Seven. het volgende:
Badkamerspiegel besteld, hopelijk is #teamsix het er mee eens:

[ afbeelding ]
*O*
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 28 november 2023 @ 07:05:58 #26
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211451214
@SV-tje en @Claudia_x het wordt Sigma en ik was van plan online te bestellen want schijnbaar heb je bij de bouwmarkt qua Sigma en Sigma gewoon huis/tuin/keuken kwaliteit.

Ik check verfwinkel.nl en Sigma zelf ^O^ . Hebben jullie dan gewoon een kleurenwaaier van Sigma oid?
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 08:09:16 #27
497654 Zedi
pi_211451483
quote:
17s.gif Op maandag 27 november 2023 23:10 schreef Seven. het volgende:
Badkamerspiegel besteld, hopelijk is #teamsix het er mee eens:

[ afbeelding ]
Leuke spiegel, hoop alleen dat jullie niet even lang zijn anders is het vechten voor de hoge kant voor de spiegel 😜
Well done is better than well said. - Benjamin Franklin
  dinsdag 28 november 2023 @ 08:24:36 #28
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211451554
quote:
17s.gif Op maandag 27 november 2023 23:10 schreef Seven. het volgende:
Badkamerspiegel besteld, hopelijk is #teamsix het er mee eens:

[ afbeelding ]
Fraai!
Ook kleurtjes en verwarming?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 november 2023 @ 08:26:07 #29
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211451557
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 november 2023 07:05 schreef Seven. het volgende:
@:SV-tje en @:Claudia_x het wordt Sigma en ik was van plan online te bestellen want schijnbaar heb je bij de bouwmarkt qua Sigma en Sigma gewoon huis/tuin/keuken kwaliteit.

Ik check verfwinkel.nl en Sigma zelf ^O^ . Hebben jullie dan gewoon een kleurenwaaier van Sigma oid?
Mijn schilder heeft mijn gewenste Farrow & Ball kleuren in Sigma laten mengen.
Maar die laat dat bij zijn eigen verfadres doen uiteraard.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 november 2023 @ 09:15:46 #30
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211451917
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 08:09 schreef Zedi het volgende:

[..]
Leuke spiegel, hoop alleen dat jullie niet even lang zijn anders is het vechten voor de hoge kant voor de spiegel 😜
Ja, dat wordt vechten :D
Resistance is futile.
De beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  dinsdag 28 november 2023 @ 09:16:18 #31
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211451921
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 08:24 schreef Leandra het volgende:

[..]
Fraai!
Ook kleurtjes en verwarming?
Geen kleurtjes, wel verwarming.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 09:17:20 #32
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211451931
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 08:26 schreef Leandra het volgende:

[..]
Mijn schilder heeft mijn gewenste Farrow & Ball kleuren in Sigma laten mengen.
Maar die laat dat bij zijn eigen verfadres doen uiteraard.
Hmm, Farrow & Ball zijn wel echt kleurenbazen, al zeg ik het zelf. Misschien ook nog het overwegen waard om hun waaier te bekijken. Ondertussen een Sigma waaier besteld.

Het gaat hard met het geld momenteel :P .
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 09:28:11 #33
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211452026
Uitdaging: we hebben nog op het nippertje een badkamermeubel gescoord bij Ikea in Deutschland, maar de bijbehorende wastafel gaat ook uit het assortiment.

Braviken is er al niet meer. Odensvik is wel nog te krijgen in Zwolle maar ik vind 'm maar zo zo:Zoiets is veel stijlvoller, zeker onder een mooie spiegel. Maar is ook wel veel prijziger :') en ik moet de hand op de knip houden:Dus eigenlijk moet ik nog op zoek naar een wastafel die past op de Godmorgon kast. En ik kan me niet echt meer herinneren wat voor kranen we hebben uitgezocht. Straks maar eens kijken of Six. zin heeft in een missie om op zoek te gaan want de kranen liggen al in de schuur.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 09:36:56 #34
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211452119
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 november 2023 09:17 schreef Seven. het volgende:

[..]
Hmm, Farrow & Ball zijn wel echt kleurenbazen, al zeg ik het zelf. Misschien ook nog het overwegen waard om hun waaier te bekijken. Ondertussen een Sigma waaier besteld.

Het gaat hard met het geld momenteel :P .
Ze zijn hier heel goed gelukt, ook de kleurnuances waar F&B om bekend staat komen mooi terug.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 november 2023 @ 10:13:57 #35
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211452465
Nog een uitdaging. We hebben nu een vaste inloopkast dus die blijft achter. Ik wil dus onze Platsa kantoorkasten hergebruiken (alleen de onderkant):Maar er zit een dus ventilatiegat voor de WTW op de plek waar ik onze kledingkast neer wil zetten. Dus nu wil Six. de kast verzagen zodat er een ventilatiegat onderin de kast kan lopen :') . Ik wil liever gewoon de kast op 10cm van de muur zetten.

Hier komt de poll:

POLL
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 11:10:51 #36
464719 Geborenin1971
pi_211452936
Of niet verzagen, maar op pootjes zetten.
  dinsdag 28 november 2023 @ 11:16:53 #37
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211452975
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:10 schreef Geborenin1971 het volgende:
Of niet verzagen, maar op pootjes zetten.
Gods, ja! Dat is een mooie.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 11:33:43 #38
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211453138
Dat zoveel mensen een kast zouden verzagen :+ . Hoor graag de overwegingen. Six. zegt steeds dat lucht zich supermakkelijk vermengt dus dat zou het probleem niet mogen zijn.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 11:37:25 #39
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_211453173
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:33 schreef Seven. het volgende:
Dat zoveel mensen een kast zouden verzagen :+ . Hoor graag de overwegingen. Six. zegt steeds dat lucht zich supermakkelijk vermengt dus dat zou het probleem niet mogen zijn.
Ik vind een kast een stukje van een muur zetten gewoon lelijk, en ook niet praktisch qua stof.
  dinsdag 28 november 2023 @ 11:38:46 #40
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211453196
In dit geval moet ik toch kiezen voor...
*O* Team Geborenin1971 *O*
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
Je klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nl
  dinsdag 28 november 2023 @ 11:40:53 #41
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211453213
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 november 2023 09:28 schreef Seven. het volgende:
Uitdaging: we hebben nog op het nippertje een badkamermeubel gescoord bij Ikea in Deutschland, maar de bijbehorende wastafel gaat ook uit het assortiment.

Braviken is er al niet meer. Odensvik is wel nog te krijgen in Zwolle maar ik vind 'm maar zo zo:

[ afbeelding ]

Zoiets is veel stijlvoller, zeker onder een mooie spiegel. Maar is ook wel veel prijziger :') en ik moet de hand op de knip houden:

[ afbeelding ]

Dus eigenlijk moet ik nog op zoek naar een wastafel die past op de Godmorgon kast. En ik kan me niet echt meer herinneren wat voor kranen we hebben uitgezocht. Straks maar eens kijken of Six. zin heeft in een missie om op zoek te gaan want de kranen liggen al in de schuur.
Aangezien ik voor mijn werk nogal vaak reis en in veel hotelkamers en appartementen zit, ben ik wel tot de conclusie gekomen dat "praktisch" altijd vóór "stijl" gaat. Zo´n ondiep geval is echt 3x niets voor dagelijks gebruik, hoe mooi het er ook uit mag zien.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 28 november 2023 @ 12:29:12 #42
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_211453750
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:37 schreef Morgane89 het volgende:

[..]
Ik vind een kast een stukje van een muur zetten gewoon lelijk, en ook niet praktisch qua stof.
#teamMorgane

Pootjes is een goeie 2e optie naast zagen, maar ook dan: stof onder die kasten. ;(
***
  dinsdag 28 november 2023 @ 12:30:48 #43
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_211453769
Dan wel pootjes op stofzuighoogte ja :D Wij hebben hier IKEA kledingkasten met een soort dopjes eronder en ik wil niet weten hoeveel stof er onder de kasten ligt...
  dinsdag 28 november 2023 @ 13:53:11 #44
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211454762
Ik moet nog even met mijn wederhelft checken hoe hoog het gat eigenlijk is, maar ik denk om de pootjes dan iets van 20cm te doen. Dan kan ik er makkelijk bij met de stofzuiger.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 14:24:52 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211454977
OK, de pootjes moeten wel ongeveer 20cm worden maar volgens Six. past het dan allemaal net. Ikea heeft geen 20cm pootjes maar gelukkig wel standaard bevestiging. Net ronde RVS pootjes gevonden van 19cm maar ik blijf nog ff zoeken naar de perfecte pootjes.

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:10 schreef Geborenin1971 het volgende:
Of niet verzagen, maar op pootjes zetten.
Held. _O_

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:37 schreef Morgane89 het volgende:

[..]
Ik vind een kast een stukje van een muur zetten gewoon lelijk, en ook niet praktisch qua stof.
Ik hou persoonlijk niet van kasten die knetterstrak tegen de muur staan maar 10cm was er wel wat over :P .
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 14:27:01 #46
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211454998
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:40 schreef flipsen het volgende:

[..]
Aangezien ik voor mijn werk nogal vaak reis en in veel hotelkamers en appartementen zit, ben ik wel tot de conclusie gekomen dat "praktisch" altijd vóór "stijl" gaat. Zo´n ondiep geval is echt 3x niets voor dagelijks gebruik, hoe mooi het er ook uit mag zien.
Wij hebben nu zo'n soort wastafel in de badkamer boven en die vind ik eigenlijk superfijn. Maar goed, wij hebben eigenlijk nooit de stop in de afvoer of zo. En die we nu hebben is 120cm breed. Het moet straks 80cm worden, dus dat zal ook wel een verschil maken. Goeie feedback in ieder geval.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 november 2023 @ 14:50:36 #47
477272 Six.
pi_211455176
quote:
84s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:38 schreef flipsen het volgende:
In dit geval moet ik toch kiezen voor...
*O* Team Geborenin1971 *O*
72
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan
  dinsdag 28 november 2023 @ 14:52:49 #48
477272 Six.
pi_211455200
quote:
84s.gif Op dinsdag 28 november 2023 11:38 schreef flipsen het volgende:
In dit geval moet ik toch kiezen voor...
*O* Team Geborenin1971 *O*
72
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 november 2023 12:29 schreef BE het volgende:

[..]
#teamMorgane

Pootjes is een goeie 2e optie naast zagen, maar ook dan: stof onder die kasten. ;(
Ventilatie onder die kast is luchtaanvoer, dat stof waait wel weg
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan
  dinsdag 28 november 2023 @ 14:59:15 #49
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211455239
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2023 14:50 schreef Six. het volgende:

[..]
72
73 :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 28 november 2023 @ 15:30:52 #50
35189 Troel
scherp en bot
pi_211455424
Ik zou het mooi verzagen en op die manier wegwerken. Niet hoeven stofzuigen onder iets is altijd beter dan wel :P
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
Bespaar op je energiekosten - gaslicht.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlBespaar op je energiekosten - gaslicht.nl
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')