abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_210730065
In november 2017 kregen Six. en ik de sleutel van onze drive-in woning. Op zich een prima woning en het plan was om langzamerhand wat cosmetisch op te knappen. Daarmee werd deze reeks geboren. Al snel bleek dat ik eigenlijk bij alles zoiets had van 'als we het doen, dan pakken we het gelijk helemaal goed aan'. Dus zodoende werd de layout van de begane grond op de kop gegooid, en uiteindelijk zijn we ook op de 2e verdieping heel rigoreus te werk gegaan. En Six. zat nogal op de verduurzaming van deze woning. Dus uiteindelijk hebben we de woning volledig gestript, alles geïsoleerd en alleen de schuifpui in de woonkamer en de kozijnen van de 3 slaapkamers zijn niet vervangen. Er is nog 1 origineel stopcontact. Er is een all-electric warmtepomp geïnstalleerd met 18 zonnepanelen, dus deze woning is energieneutraal.

Ergens in deel 12 kondigde ik het einde van deze serie aan. 5,5 jaar nadat we de sleutel kregen van onze drive-in woning, waren we 95% klaar met verbouwen. Er volgden er wel nog 2 delen met polls over kussentjes en keukengreepjes. En we hadden nog plannen voor de schuur. Maar ja, door omstandigheden moeten we toch rekening houden met aangepaste woning, en onze tuin is heerlijk maar voor Colin die ondertussen bijna 3 is, niet echt geschikt. Dus in deel 16 was het plan nog om eerst te verkopen, maar nog geen 3 weken later kwam er een geweldig huis op ons pad dat behoorlijk afwijkt van de wens om nu naar een instapklare woning te gaan. Voor we het wisten, werd ons bod geaccepteerd (eind juli 2023), en dus moesten we ons huis verkopen. Dus zo komen we aan in deel 20. Welkom!

Begin september 2023 ging ons huis in de verkoop en de belangstelling was echt overweldigend. Na bijna 40 bezichtigingen begin september kregen we 11 biedingen binnen op de door ons gestelde biedingstermijn.

Sprongetje terug in de tijd naar mei 2023 - samenvatting van de eerste 16 delen kun je verderop lezen:

In mei 2023 volgt, na jaren onverklaarbare en best ernstige klachten, een doorverwijzing voor Six. naar de neuroloog met bijschrift 'MS?'. Die komt hard binnen. We beseffen dat we bij een volgende terugval in klachten misschien niet meer in een huis met zoveel trappen kunnen wonen. MS wordt voorlopig uitgesloten (zijn wij het niet mee eens) maar het besef dat dit op elk moment eigenlijk een lastig verhaal kan worden qua wonen, maakt wel dat we onze lange-termijnplannen omgooien. Dus we gaan 'oriënteren' om te kijken hoe verder. Als eerste bezichtigen we een enorme bouwval waarin een hoarder woont. Leuke woning maar deze verbouwing gaat echt te ver en is ook te duur. We spreken na de bezichtiging af: instapklaar, hooguit cosmetisch verbouwen. De tweede bezichtiging is toch bepaald geen instapklare woning, maar nog voor we weer vertrekken weten we al dat we gaan bieden.

quote:
2s.gif Op maandag 24 juli 2023 19:23 schreef Seven. het volgende:
Vanmorgen gebeld om te kijken hoeveel biedingen er waren. Daar deed de makelaar behoorlijk vaag over en ik kreeg geen antwoord. Dus dat stemde mij niet erg hoopvol. Na 12:00 heb ik elke 5 minuten mijn telefoon gecheckt en om kwart over 2 belde de makelaar eindelijk terug.

Onderaan de streep was ons bod het beste bod dus eind van de week gaan we de voorlopige koopovereenkomst tekenen!
Eind september 2023 - sleutels gekregen van onze nieuwe woning:[

Het plan:

Woonhuis opknappen, focus op de benedenverdieping. Boven moet de indeling (ooit) aangepast worden maar we kunnen waarschijnlijk niet én boven én aanbouwen. Er is een goede kans dat er ook uitgebouwd gaat worden. De aanbouw komt dan tussen woonhuis en garage in. De aanbouw wordt dan bijkeuken en 2e badkamer, de garage wordt slaapkamer met inloopkast.

De tuin is de dag na de sleuteloverdracht geruimd:Samenvatting van deel 1 t/m deel 16 - met idioot veel foto's dus als je geen zin hebt om te scrollen, NIET KLIKKEN!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Februari 2019: de verbouwing beneden is klaar!

Zomer 2019:

Six. bouwt een hangbank:


In april 2020 begint het weer een beetje te kriebelen. Het begint met een klusje van een paar daagjes:

Zolderverbouwing gaat in mei 2020 van start. Plan voor en plan na:
De slaapkamer van de oudste voor en na:
Aangezien zij 13 was toen we hier gingen wonen, hebben we die destijds geschilderd. We hebben de schoorsteen eruit gesloopt en de kamer kleiner gemaakt:

En de slaapkamer van de jongste moest er ook aan geloven. Ook dit was een echte kinderkamer (foto's hieronder). De kamer kreeg alleen een verfje toen we hier naartoe verhuisden.
De zolder krijgt nog een spectaculair verfje (idee van Claudia_x):


Six. komt nog heel ver in de badkamer. Voor:


Tijdens:


Derde slaapkamer moet alleen nog gestuct worden:
In juni 2021 bouwt Six. zelf nog even iets voor zijn vaderdag cadeau:


In juli 2021 laten we het dak vernieuwen. Voor:
Na:
In augustus 2021 laten we de vloer isoleren:
In januari 2022 laten we een balkon plaatsen voor het huis. In maart volgt de nieuwe raampartij met deur naar het balkon nog:
Six. legt er zelf een vloer in. En hij maakt de binnenkant klaar voor de afwerking:


Tijdens het slopen van de gevel, kwamen we dit geniale kunstwerk tegen. Dankzij arvensis is de oorspronkelijke artiest snel opgespoord via Facebook, hij vond het superleuk om deze foto te krijgen en hij en zijn ouders volgen nu de verbouwing op facebook :D .


Februari 2022 laten we 18 zonnepanelen en een 8kw warmtepomp plaatsen. We zijn dan net wel of net niet energie neutraal.


En in maart 2022 beginnen we dan met de laatste fase van de verbouwing. De keuken en woonkamer worden gestript. Na 7 weken buffelen en afzien, is het weer bewoonbaar!

Voor en tijdens:


Na:


Voor en tijdens:
En na O+
De badkamer is af!


De derde slaapkamer is klaar:
Six. schuurt het frame van de trap kaal en zet er een nieuwe laklaag op. In juli 2022 worden de glazen wanden geplaatst. Frame van de trap en de profielen van rondom de glazen wand hebben dezelfde RAL kleur:


En dan nog de wanden op mijn kantoor:
En aan deze mega OP, mogen de eindfoto's van de woonkamer en keuken natuurlijk niet ontbreken. Menig fokker heeft hierover mee kunnen beslissen (greepjes, kleur van de keukendeurtjes, indeling van de keuken en nog te beslechten: kussentjes op de bank):Budget voor de drive-in woning (budget verbouwing):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Resistance is futile.
  zaterdag 23 september 2023 @ 22:50:46 #2
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210730125
Ik neem even de sloop foto's mee naar dit deel:

Eerst wat plafondplaten eraf trekken:Kijkje boven de plafondplaten, zolder ziet er hartstikke netjes uit. En gek idee dat hier sinds de bouw geen mens meer is geweest (dit was niet toegankelijk)

Het plafond komt er dus niet meer in. De balken halen we weg. Het randje links is het plafond van de badkamer, die trekken we bij deze ruimte aan. Daar komt een ledstrip bovenop te liggen zodat de nok mooi uitgelicht wordt. En dan zet ik nog hangplanten op de rand. Six. zegt dat we de gordingen na het isoleren niet terugzien (duurdere afwerking om ze nog wel deels te zien).Resistance is futile.
  zaterdag 23 september 2023 @ 23:14:10 #3
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210730307
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 september 2023 22:12 schreef Seven. het volgende:

[..]
Dat vind ik nou ook! Ik geloof dat @:flipsen zich afvroeg wat het nut hiervan is :P . Nou ja, het is mooi O+ .

Ik zal binnenkort de balken er maar eens uit hengsten.
Als Six. het mooier vond, vond ik dat ook vast O-)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 23 september 2023 @ 23:46:41 #4
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210730533
Bekend gezicht zo met het openbreken van het plafond. Ook hier geen gordingen in het zicht, wij moesten er ook balken bij plaatsen dus zou het ook niet mooier op geworden zijn. Vind het zelf ook wel mooi zo strak gestuct zonder balken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 24 september 2023 @ 08:31:27 #5
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210732806
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2023 23:46 schreef SV-tje het volgende:
Bekend gezicht zo met het openbreken van het plafond. Ook hier geen gordingen in het zicht, wij moesten er ook balken bij plaatsen dus zou het ook niet mooier op geworden zijn. Vind het zelf ook wel mooi zo strak gestuct zonder balken.
Ik had ze nog wel willen zien op zich, maar het is ook mooi met een strakke lijn. Er komt gewoon glaswol tussen de gordingen en dan gips er tegenaan.
Resistance is futile.
  maandag 25 september 2023 @ 21:45:17 #6
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210753023
Constructieshop update: er is berekend hoeveel onze aanbouw weegt. Dat blijkt 2500kN te zijn.

Ze wilden weten wat de maximale belasting is van de schroefpalen die wij in gedachten hebben, want als dat wat meer was, dan kon het aantal op 9 palen blijven. Dat kon ik niet uit de offerte halen dus aangegeven dat hij van 10 palen uit moet gaan. Ze werken er weer mee verder.

Ik moet zeggen.. ze zijn erg netjes en pro-actief in de communicatie. Dus tot zover echt een hele fijne ervaring.
Resistance is futile.
  maandag 25 september 2023 @ 22:23:55 #7
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210753510
Geen foto's maar wel een hoop te melden.

Morgen komt het gaashek (15,5m) dus dan kunnen we de achterkant van de tuin dichtzetten. Six. heeft alvast snelbeton en een grondboor gehaald dus op zich kan die op korte termijn neergezet worden. Maar eens kijken wanneer we tijd hebben, verbazingwekkend hoe weinig je gedaan krijgt met een peuter in huis. Er moeten nog heidematten tegenaan, tegen inkijk. En vervolgens zet ik er klimop en wilde wingerd tegenaan, denk ik. Die heidematten kunnen dan gewoon vergaan.

Afgelopen weekend afgesproken met de aannemer. Een hoop onduidelijkheid weggenomen. We gaan op een aantal onderdelen verder, maar zeker niet alles. Ook vastgesteld dat we ze niet makkelijker kunnen verdienen dan zelf slopen dus dat gaan we doen (op rustig tempootje). We regelen ook zelf afvalcontainers. En dan nog komen we wel boven onze schatting uit maar door veel meer zelf te projectmanagen, besparen we echt heel veel. We hebben afgesproken dat, als hij het werk aan het huis inderdaad gaat doen, dat we dingen die we verder uit gaan besteden, met hem overleggen. Ik proef een sterke motivatie om goede tarieven te bieden, op alle gespecificeerde offertes die we hem hebben laten zien probeert hij te matchen.

Op de badkamer offerte hebben we ondertussen een klap gegeven. We kopen zelf nog ergens een bad, spiegels en Ikea badmeubels, maar buiten dat hebben we echt een volledig pakket voor tegels en sanitair. Die is netjes binnen het budget gebleven (tenzij we ineens besluiten om een designbad aan te schaffen of zo). Dus we spreken nu af 10k inclusief BTW met de leverancier. En wij hebben dan nog 1500-1600 euro nodig voor 2 badkamerkastje, spiegels en een bad. Mooie prijs. De installatie gaat zo'n 10k kosten (ex BTW). De 2 toiletten wou de aannemer ruim 6k voor rekenen. Dat is naar beneden bijgesteld dus in de herziene offerte zou dat eerder richting 5k ex gaan.

Ikea keuken bestelling is in gang gezet. Bijkeuken nog niet (2,5k), die staat op de besparingslijst, samen met dakraam badkamer ;( (3k aanschaf en uiteraard geen plaatsingskosten), en triple glas is toch HR++ geworden (scheelt iets van 2 of 3k en dat soort bedragen doen er gewoon wel toe). Kozijnen boven zou eventueel ook nog uitgesteld kunnen worden maar dat zou wel heel zuur zijn, en daarvoor zou ik ook bij m'n ouders aankloppen.

Offerte voor het verwijderen van de schoorsteen op het dak, inclusief repareren nok en dichtzetten dak en afvoeren puin: 1700 + 450 voor constructie berekening = 2150 euro ex BTW. Ik vind 2600 euro wel wat gortig. Ik zal eens vragen wat de prijs is als hij onze containers kan gebruiken, en vergelijken. En we gaan advies vragen aan de constructieshop. Wij willen zelf in ieder geval het dak niet op.

Woensdag hebben we een afspraak bij Creon, eens kijken of zij ook een meetservice kunnen bieden. En wie weet valt er wel te onderhandelen :D . Als iemand daar ervaring mee heeft, kom maar door.

Volgende week hebben we een afspraak voor de aanbouw omdat we dit willen vergelijken met de aannemer. Twee concepten: DHZ (dus met een ZZP-er plaatsen in ons geval) of volledig geplaatst, en dan de afwerking die we willen. Dan vraag ik me af waar deze partij bijvoorbeeld hun kozijnen vandaan halen, het grote raam moet echt een exacte match zijn met de rest van de kozijnen. Voor de dakramen vind ik dat niet zo spannend.

En Six. en m'n schoonvader gaan morgen weer een ochtendje klussen. Waarschijnlijk rommel verwijderen.

Verder zoeken we nog 1 of 2 partijen om elektra mee te vergelijken.
Resistance is futile.
  maandag 25 september 2023 @ 23:15:54 #8
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210754040
Nog een prijs voor schoorsteen verwijderen van 1960 euro inclusief BTW. Kijk eens aan..

Als we het nu niet doen, dan doen we het nooit. De ruimte binnen wordt er wel mooier door, nooit meer kans op lekkage aan de schoorsteen, en op termijn beter als we ooit de indeling boven nog aan willen passen.

Morgen maar eens kijken hoe dat in het budget past.
Resistance is futile.
  maandag 25 september 2023 @ 23:53:47 #9
147666 AnneX
pi_210754228
Even tussendoor: alle bewondering voor jullie planning, afwegingen, kostenberekeningen en en en Alles. En dat op zo’n korte termijn.
Daarnaast nog kind en werk. Poeh. Jullie doen het. _O_
  dinsdag 26 september 2023 @ 07:27:16 #10
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210754921
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2023 23:53 schreef AnneX het volgende:
Even tussendoor: alle bewondering voor jullie planning, afwegingen, kostenberekeningen en en en Alles. En dat op zo’n korte termijn.
Daarnaast nog kind en werk. Poeh. Jullie doen het. _O_
In alle eerlijkheid: de combinatie valt mij wel zwaarder deze keer. Naar mijn gevoel was het de vorige keer minder gehaast en minder gestress. Nu maak ik me veel meer zorgen om het budget bijvoorbeeld.
Resistance is futile.
Bespaar op je energiekosten - gaslicht.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  dinsdag 26 september 2023 @ 13:44:31 #11
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210757846
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2023 23:53 schreef AnneX het volgende:
Even tussendoor: alle bewondering voor jullie planning, afwegingen, kostenberekeningen en en en Alles. En dat op zo’n korte termijn.
Daarnaast nog kind en werk en FOK!. Poeh. Jullie doen het. _O_
FTFY
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 26 september 2023 @ 13:48:50 #12
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210757871
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 september 2023 07:27 schreef Seven. het volgende:

[..]
In alle eerlijkheid: de combinatie valt mij wel zwaarder deze keer. Naar mijn gevoel was het de vorige keer minder gehaast en minder gestress. Nu maak ik me veel meer zorgen om het budget bijvoorbeeld.
Je verbouwt ook heel anders, vorige keer heb je iedere keer (zelf) gedaan waar op dat moment budget voor was, dat is een totaal ander verhaal dan alles in één keer laten doen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 26 september 2023 @ 14:52:23 #13
314941 Ai_KaRaMBa
Eat my shorts!
pi_210758398
quote:
14s.gif Op maandag 25 september 2023 22:23 schreef Seven. het volgende:
Offerte voor het verwijderen van de schoorsteen op het dak, inclusief repareren nok en dichtzetten dak en afvoeren puin: 1700 + 450 voor constructie berekening = 2150 euro ex BTW. Ik vind 2600 euro wel wat gortig. Ik zal eens vragen wat de prijs is als hij onze containers kan gebruiken, en vergelijken. En we gaan advies vragen aan de constructieshop. Wij willen zelf in ieder geval het dak niet op.
Houdt er rekening mee dat puin van een schoorsteen geen schoon puin is, maar apart moet worden afgevoerd! Als je dat in je schoon-puin container mikt, kan dat een dure grap worden...
  dinsdag 26 september 2023 @ 15:42:15 #14
228500 Puala
pi_210758911
quote:
3s.gif Op dinsdag 26 september 2023 14:52 schreef Ai_KaRaMBa het volgende:

[..]
Houdt er rekening mee dat puin van een schoorsteen geen schoon puin is, maar apart moet worden afgevoerd! Als je dat in je schoon-puin container mikt, kan dat een dure grap worden...
Was hier geen probleem, maar kan een puntje van navragen zijn ;)
  dinsdag 26 september 2023 @ 23:10:14 #15
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210763156
quote:
3s.gif Op dinsdag 26 september 2023 14:52 schreef Ai_KaRaMBa het volgende:

[..]
Houdt er rekening mee dat puin van een schoorsteen geen schoon puin is, maar apart moet worden afgevoerd! Als je dat in je schoon-puin container mikt, kan dat een dure grap worden...
Het gaat over een gashaard, zou dat daar ook voor gelden?
Resistance is futile.
  dinsdag 26 september 2023 @ 23:15:59 #16
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210763191
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 13:48 schreef Leandra het volgende:

[..]
Je verbouwt ook heel anders, vorige keer heb je iedere keer (zelf) gedaan waar op dat moment budget voor was, dat is een totaal ander verhaal dan alles in één keer laten doen.
Dat is ook zo. Maar goed, nu eerst maar eens zien hoever we komen met ons budget, en kijken welke kosten we uit kunnen stellen bijvoorbeeld.
Resistance is futile.
  dinsdag 26 september 2023 @ 23:17:06 #17
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210763199
quote:
15s.gif Op dinsdag 26 september 2023 13:44 schreef flipsen het volgende:

[..]
FTFY
FOK! is voor mij ontspanning :P .
Resistance is futile.
  woensdag 27 september 2023 @ 14:16:24 #18
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210767520
Net bij Creon geweest. We gaan in ieder geval voor de structuur afwerking, in plaats van glad.

Verder overwegen we toch wel weer triple glas :+ . We hadden eigenlijk bedacht dat we toch maar voor HR ++ gaan (besparing van een paar duizend euro). Straks even vergelijken. Met triple glas laat je de ventilatieroosters achterwege.

En we moeten eigenlijk ook ff kijken naar wtw vs normale ventilatie, want met wtw zouden we sowieso de ventilatieroosters achterwege kunnen laten (ook bij HR++).
Resistance is futile.
  woensdag 27 september 2023 @ 15:43:31 #19
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_210768780
wtw heb ik wel goede verhalen over gehoord bij een modern (A+) huis

Roosters ga ik sowieso in de woonruimte(s) niet doen, dit is altijd een koudebrug
Drop you like an ill, bad habit
  woensdag 27 september 2023 @ 15:48:27 #20
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210768830
Goede ervaringen met wtw in ons nieuwbouwhuis, dus hebben we hier ook toegepast, maar zorgt er wel voor dat je in bestaande bouw flinke buizen kwijt moet.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
Bespaar op je energiekosten - gaslicht.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nl
  woensdag 27 september 2023 @ 15:57:15 #21
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_210768916
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:48 schreef SV-tje het volgende:
Goede ervaringen met wtw in ons nieuwbouwhuis, dus hebben we hier ook toegepast, maar zorgt er wel voor dat je in bestaande bouw flinke buizen kwijt moet.
ja ik denk wel 125 mm of niet?
Drop you like an ill, bad habit
  woensdag 27 september 2023 @ 19:25:19 #22
419975 tux87
pi_210770657
WTW zou ik doen, zeker met de mate van isoleren die jullie gaan toepassen. Het kan eventueel ook decentraal als je opziet tegen de kanalen. Maar met een systeem als uniflex van Ubbink is het goed te doen.

Triple glas krijg je meer subsidie op, dan telt ook de oppervlakte van het kozijn mee. Dus indirect ook een beetje op je kozijnen.
  woensdag 27 september 2023 @ 20:17:53 #23
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210771236
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 19:25 schreef tux87 het volgende:
WTW zou ik doen, zeker met de mate van isoleren die jullie gaan toepassen. Het kan eventueel ook decentraal als je opziet tegen de kanalen. Maar met een systeem als uniflex van Ubbink is het goed te doen.

Triple glas krijg je meer subsidie op, dan telt ook de oppervlakte van het kozijn mee. Dus indirect ook een beetje op je kozijnen.
Het budget is en blijft wel een dingetje.. maar van dit huis hebben we geleerd dat we er uiteindelijk geen spijt van zullen krijgen.
Resistance is futile.
  woensdag 27 september 2023 @ 20:19:28 #24
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_210771253
Nee komt vast allemaal goed, maar idd budget en planning.
Het blijft een ding, toch maar meedoen aan de droomsalaris trekking ;)
Drop you like an ill, bad habit
  woensdag 27 september 2023 @ 20:52:27 #25
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210771614
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 15:57 schreef pmponer het volgende:

[..]
ja ik denk wel 125 mm of niet?
We dachten 120mm
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  woensdag 27 september 2023 @ 21:49:38 #26
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210772360
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 20:19 schreef pmponer het volgende:
Nee komt vast allemaal goed, maar idd budget en planning.
Het blijft een ding, toch maar meedoen aan de droomsalaris trekking ;)
We zijn in ieder geval naarstig aan het raden naar Het Geluid van Q Music :+
Resistance is futile.
  donderdag 28 september 2023 @ 18:41:26 #27
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210779906
Herziene offerte gehad. Dit ziet er heel wat beter uit, bijna 50% minder :') .
Resistance is futile.
  donderdag 28 september 2023 @ 21:59:40 #28
18685 Essebes
Blond
pi_210782467
quote:
14s.gif Op donderdag 28 september 2023 18:41 schreef Seven. het volgende:
Herziene offerte gehad. Dit ziet er heel wat beter uit, bijna 50% minder :') .
Zo, dat is echt fors! Zal vast beter in het budget vallen 😜
Als rozijnen staan te wellen, terwijl het recept krenten vermeld,
hebben die rozijnen dan zinloos geweld?
  donderdag 28 september 2023 @ 23:10:33 #29
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210783320
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2023 21:59 schreef Essebes het volgende:

[..]
Zo, dat is echt fors! Zal vast beter in het budget vallen 😜
Zitten ook posten bij die we bij een ander onderbrengen (stucen, elektra). Er was een fout gemaakt in de post isoleren dus dat valt 20k goedkoper uit. En door ons besluit om bijna alles zelf te slopen en ook zelf containers te regelen, doen we een fikse besparing. Vloerisolatie en laten schilderen gaat ook niet gebeuren.

Verder geven we onszelf zeker geen voldoende op de kostenschatting voor installatie badkamer en toiletten, elektra en vloerverwarming. De rest was bijna allemaal ook optimistisch ingeschat. Paar dingen echt goed ingeschat. Verder is het wel fijn om te weten dat onze aannemer marktconforme prijzen hanteert. Nog een paar kleine aanpassingen en wat vragen en dan geven we hem de opdracht.

En we wachten met angst en beven de offertes af voor de aanbouw :P .
Resistance is futile.
  donderdag 28 september 2023 @ 23:15:17 #30
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210783370
Constructieshop update: factuur (1900 euro) en tekeningen vandaag binnengekregen. Maar omdat we ook weer nieuws kregen van de aannemer, hebben we er nog niet in veel detail naar kunnen kijken.

Wat ik wel heb gezien is dat het document 121 pagina's bevat en veel tekeningen, onder andere van de schroefpalen en dakbeschot. En heel veel berekeningen.

En ze zijn heel netjes op tijd, binnen 2,5 week (ik geloof dat ze tot dinsdag of woensdag hebben). Tenzij er inhoudelijk van alles aan te merken is: ik ben wel positief hierover.
Resistance is futile.
Bespaar op je energiekosten - gaslicht.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nl
  vrijdag 29 september 2023 @ 06:43:05 #31
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210784343
Constructieshop update: wij hebben alleen in de offerte 1 zin vermeld over het doorbreken van 2 muren. Alleen in het geven van opdracht heb ik dat niet meegenomen (betaal je 399 per doorbraak voor). Dus Six. gaat vandaag even bellen of dat nog toegevoegd kan worden...

Zucht, lekker handig :P .
Resistance is futile.
  vrijdag 29 september 2023 @ 07:38:06 #32
3499 Claudia_x
pi_210784529
Flink geregel, hè? Dat viel mij zo tegen aan laten verbouwen. Je denkt dat je iets uitbesteedt, maar je krijgt er een grote projectmanagementklus voor terug.

Overigens vind ik dat projectmanagement best leuk, maar dan liever van andermans geld. :+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  vrijdag 29 september 2023 @ 09:53:38 #33
348103 yinu
pi_210785311
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 07:38 schreef Claudia_x het volgende:

Overigens vind ik dat projectmanagement best leuk, maar dan liever van andermans geld. :+
Haha, precies dat ja. Dat soort bedragen overmaken vanaf m’n eigen rekening vond ik ook zo surrealistisch.
  vrijdag 29 september 2023 @ 17:11:54 #34
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_210788620
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 september 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:
Constructieshop update: wij hebben alleen in de offerte 1 zin vermeld over het doorbreken van 2 muren. Alleen in het geven van opdracht heb ik dat niet meegenomen (betaal je 399 per doorbraak voor). Dus Six. gaat vandaag even bellen of dat nog toegevoegd kan worden...

Zucht, lekker handig :P .
Kun je dat soort doorbraakjes niet door chatgpt laten uitrekenen :D
Waarvoor zijn die doorbraken bedoeld? Voor een deur?
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 29 september 2023 @ 18:00:38 #35
298226 _mido
pi_210789006
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 september 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:
Constructieshop update: wij hebben alleen in de offerte 1 zin vermeld over het doorbreken van 2 muren. Alleen in het geven van opdracht heb ik dat niet meegenomen (betaal je 399 per doorbraak voor). Dus Six. gaat vandaag even bellen of dat nog toegevoegd kan worden...

Zucht, lekker handig :P .
Tsja, dat zijn dan van die dingetjes die weer net extra tijd en energie kosten. Balen maar part of the job. Hopelijk kunnen ze snel aanpassen.
Ik volg jullie topic overigens met een mix van jaloezie en huiver. Jaloezie omdat het gewoon héél erg leuk is om dingen te verzinnen en daadwerkelijk te verwezenlijken. Huiver omdat het een enorme klus is naast werk en gezinsleven en ook nog eens met nét iets meer wensen dan het budget eigenlijk toelaat...
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:20:47 #36
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210790730
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 17:11 schreef pmponer het volgende:

[..]
Kun je dat soort doorbraakjes niet door chatgpt laten uitrekenen :D
Waarvoor zijn die doorbraken bedoeld? Voor een deur?
We breken 2 muren door. De nieuwe achtergevel (dus als de bijkeuken eraf is, de muur vanuit de keuken moet een opening van ongeveer 140cm worden, is nu iets van 1 meter). En de doorgang keuken naar woonkamer moet gewoon een eind naar rechts opschuiven.
Resistance is futile.
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:24:06 #37
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210790753
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 07:38 schreef Claudia_x het volgende:
Flink geregel, hè? Dat viel mij zo tegen aan laten verbouwen. Je denkt dat je iets uitbesteedt, maar je krijgt er een grote projectmanagementklus voor terug.

Overigens vind ik dat projectmanagement best leuk, maar dan liever van andermans geld. :+
Ja, het is een flinke kluif. Ik krijg er op zich wel energie van, maar de combinatie met mijn werk valt wel tegen. Vandaag na een lange werkweek ben ik wel gaar maar dan moet je toch nog de voorlopige aanslag regelen om maandelijks HRA terug te krijgen.

Six. houdt thuis de boel op de rit, gelukkig.
Resistance is futile.
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:24:18 #38
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_210790757
Ja het heeft alles te maken met wat er nog bovenop komt natuurlijk, meestal red je het al met een latei.
Maar ik zou het denk ik wel door laten rekenen :D
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:26:57 #39
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210790780
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2023 18:00 schreef _mido het volgende:

[..]
Tsja, dat zijn dan van die dingetjes die weer net extra tijd en energie kosten. Balen maar part of the job. Hopelijk kunnen ze snel aanpassen.
Ik volg jullie topic overigens met een mix van jaloezie en huiver. Jaloezie omdat het gewoon héél erg leuk is om dingen te verzinnen en daadwerkelijk te verwezenlijken. Huiver omdat het een enorme klus is naast werk en gezinsleven en ook nog eens met nét iets meer wensen dan het budget eigenlijk toelaat...
Hehe, ja.. stom, ik had daar op moeten letten maar onder druk laat je wel eens een balletje vallen.

Nog een foutje: de aannemer dacht dat er alleen boven ramen geplaatst moeten worden. Ze hadden maar 1 deel van de Creon offerte gehad. Gelukkig is Six. daar nog op tijd achter gekomen, maar de offerte moet dus weer bijgesteld worden.
Resistance is futile.
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:40:23 #40
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210790875
Budget update: het huis krijgen we wel af, maar daar hebben we eigenlijk al een flink deel van die extra overwaarde wel voor nodig. We vragen ons nu wel af of we wel direct door moeten zetten met de aanbouw.

We gaan het zien, op zijn minst gaan we hier uitgebreid de tijd voor nemen om de kosten in kaart te brengen en afwachten hoe de kosten voor het huis zich ontwikkelen. Het zou mooi zijn om in 1x door te pakken, maar het is niet alleen 50k voor de uitbouw zelf. Het is ook de 10k voor isoleren, 10k badkamer plaatsen, 7k voor de vloerverwarming, 5 k sanitair, 5k ramen, 3k bijkeuken en nog eens 4k vloeren.

Al met al is nu duidelijk dat we de aanbouw echt niet binnen ons budget er volledig bij kunnen pakken. Dat hoeft op zich ook niet.

Maar ee kunnen niet riskeren dat we eindigen met een huis dat half af is, en een aanbouw die niet eens waterdicht is. Dus het is gewoon veel verstandiger om nu wel alle voorbereidingen te treffen (tekeningen om kosten voor de aanbouw correct in kaart te brengen bijvoorbeeld), maar nog geen opdracht te geven tot we aan het eind van de e verbouwing het huis komen. Als er dan nog voldoende overblijft om een casco aanbouw neer te zetten (waterdicht met nieuwe kozijnen), dan kunnen we wel door en rustig aan zelf dingen oppakken en derden laten komen. En dan duurt het ff maar dat is geen ramp.

We kunnen best een tijdje behelpen.
Resistance is futile.
De beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  vrijdag 29 september 2023 @ 23:22:31 #41
3499 Claudia_x
pi_210791684
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 september 2023 21:40 schreef Seven. het volgende:
Budget update: het huis krijgen we wel af, maar daar hebben we eigenlijk al een flink deel van die extra overwaarde wel voor nodig. We vragen ons nu wel af of we wel direct door moeten zetten met de aanbouw.

We gaan het zien, op zijn minst gaan we hier uitgebreid de tijd voor nemen om de kosten in kaart te brengen en afwachten hoe de kosten voor het huis zich ontwikkelen. Het zou mooi zijn om in 1x door te pakken, maar het is niet alleen 50k voor de uitbouw zelf. Het is ook de 10k voor isoleren, 10k badkamer plaatsen, 7k voor de vloerverwarming, 5 k sanitair, 5k ramen, 3k bijkeuken en nog eens 4k vloeren.

Al met al is nu duidelijk dat we de aanbouw echt niet binnen ons budget er volledig bij kunnen pakken. Dat hoeft op zich ook niet.

Maar ee kunnen niet riskeren dat we eindigen met een huis dat half af is, en een aanbouw die niet eens waterdicht is. Dus het is gewoon veel verstandiger om nu wel alle voorbereidingen te treffen (tekeningen om kosten voor de aanbouw correct in kaart te brengen bijvoorbeeld), maar nog geen opdracht te geven tot we aan het eind van de e verbouwing het huis komen. Als er dan nog voldoende overblijft om een casco aanbouw neer te zetten (waterdicht met nieuwe kozijnen), dan kunnen we wel door en rustig aan zelf dingen oppakken en derden laten komen. En dan duurt het ff maar dat is geen ramp.

We kunnen best een tijdje behelpen.
Dat klinkt heel verstandig.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  vrijdag 29 september 2023 @ 23:35:21 #42
3499 Claudia_x
pi_210791738
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 september 2023 21:24 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ja, het is een flinke kluif. Ik krijg er op zich wel energie van, maar de combinatie met mijn werk valt wel tegen. Vandaag na een lange werkweek ben ik wel gaar maar dan moet je toch nog de voorlopige aanslag regelen om maandelijks HRA terug te krijgen.

Six. houdt thuis de boel op de rit, gelukkig.
Het is leuk en bevredigend en het is zwaar en stressvol. Let op jezelf. :*
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zaterdag 30 september 2023 @ 16:37:33 #43
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210795848
Het slopen gaat rustig verder. De schouw is bijna helemaal weg.En ik ben begonnen met het slopen van de gipsplaten op de overloop.Six. heeft ons gaasmattenhek gezet. Hier gaan rietmatten tegenaan (bedankt voor de tip @Doedezemaar) en daarna laten we er klimop en wilde wingerd tegenaan groeien. Klimop ga ik trouwens niet kopen, er staat nog best wel wat in de tuin en die ga ik gewoon verplaatsen. Door de rietmatten hoeft het pas over een jaar of 5-10 dicht te zitten.Resistance is futile.
  zaterdag 30 september 2023 @ 17:20:11 #44
501817 Managarm
42
pi_210796180
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 september 2023 16:37 schreef Seven. het volgende:
Het slopen gaat rustig verder. De schouw is bijna helemaal weg.

[ link | afbeelding ]

En ik ben begonnen met het slopen van de gipsplaten op de overloop.

[ link | afbeelding ]

Six. heeft ons gaasmattenhek gezet. Hier gaan rietmatten tegenaan (bedankt voor de tip @:doedezemaar) en daarna laten we er klimop en wilde wingerd tegenaan groeien. Klimop ga ik trouwens niet kopen, er staat nog best wel wat in de tuin en die ga ik gewoon verplaatsen. Door de rietmatten hoeft het pas over een jaar of 5-10 dicht te zitten.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Lekker bezig, mooi hekwerk. Zet je die palen gelijk de grond in?

Blij dat de offerte nu wel beter was, scheelt een hoop kopzorgen.
  zaterdag 30 september 2023 @ 17:37:20 #45
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210796322
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2023 17:20 schreef Managarm het volgende:

[..]
Lekker bezig, mooi hekwerk. Zet je die palen gelijk de grond in?

Blij dat de offerte nu wel beter was, scheelt een hoop kopzorgen.
Yes, gewoon met snelbeton. Aannemer kan eind volgende week beginnen, als we klaar zijn met slopen. Ik denk alleen niet dat we dan al klaar zijn :P .

Ondertussen is de offerte weer herzien. Nog goedkoper geworden maar er staan nu helemaal geen kozijnen plaatsen meer in :') . Eens ff kijken wat de deal is daar.
Resistance is futile.
  zondag 1 oktober 2023 @ 15:11:06 #46
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210805365
Ik zit lekker te genieten in de tuin.

Maar we zijn ook druk geweest!

Houtril gemaakt voor de diertjes. Ik denk eigenlijk best een idee om dit gewoon permanent te doen, maar dan moet ik 'm eigenlijk nog verplaatsen naar de linkerkant van het hek (in deze hoek komt de schuur en overkapping te staan uiteindelijk).Six. heeft de badkamer gesloopt. Plafond en schuine wand zijn nu exit.

En ik heb alle lijsten van de plafonds gehaald op de overloop, Six. heeft de gipsplaten weggehaald:Flink wat meters gemaakt dus. ^O^
Van de week de gipsplaten op Colin's kamer eruit trekken, en nog wat verwarmingen weghalen in de woonkamer. Laatste stukje van de schouw nog. En dan nog de keuken slopen.
Resistance is futile.
  maandag 2 oktober 2023 @ 23:55:35 #47
277627 Seven.
We are Borg.
pi_210818809
We zijn er zo goed als uit met de aannemer. Hij kan niemand vinden om de kozijnen te plaatsen dus daar heeft Six. vandaag iemand voor laten komen die ons op korte termijn een offerte stuurt.

De stelpost ventilatie schrappen we nog uit de offerte. We hebben een knoop doorgehakt om voor decentrale WTW units te gaan. We hebben al ventilatiegaten in de gevels die zich daar prima voor lenen en Six. kan dit gewoon zelf. Weer een paar duizend euro van de offerte geschraapt. En dan nog maar eens goed doorrekenen wat dat op zou leveren met triple glas.

Verder zou de persoon die voor de kozijnen komt, ook wel offerte uit willen brengen op de aanbouw, dus we zijn benieuwd.

Morgen hebben we een afspraak met een aanbieder die prefab met en zonder plaatsen biedt. Erg benieuwd want de richtprijs van 70k casco van onze eigen aannemer gaat het sowieso niet worden :+ .
Resistance is futile.
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 00:40:40 #48
147666 AnneX
pi_210818968
Af en toe lees ik over je wens voor triple glas.
Precieze getallen weet ik niet meer. Dit Voorjaar rekende de glaszetter ons voor dat de prijs van triple glas niet opwoog tegen het % comfort verbetering t.o.v. hr++
In onze situatie dan.
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 09:35:28 #49
501817 Managarm
42
pi_210820337
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2023 23:55 schreef Seven. het volgende:
We hebben een knoop doorgehakt om voor decentrale WTW units te gaan. We hebben al ventilatiegaten in de gevels die zich daar prima voor lenen en Six. kan dit gewoon zelf. Weer een paar duizend euro van de offerte geschraapt
Ik ga ook decentrale units in mijn huis plaatsen, ik heb ze besteld bij een Italiaans bedrijf: https://www.ambientika.eu/

Deze kan je met de afstandsbediening aan elkaar koppelen.
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 12:37:24 #50
298226 _mido
pi_210821755
Decentrale WTW-units zouden in mijn jaren-60 huis ook interessant kunnen wezen maar volgens mij zijn die krengen hartstikke duur. Hoeveel denken jullie dat je er gaat installeren? Is er sowieso iemand die daadwerkelijk ervaring heeft hiermee?
Je klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlBespaar op je energiekosten - gaslicht.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')