Klinkt goed, binnenkort eens makenquote:Op vrijdag 22 september 2023 21:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Linzensoep met kokosmelk.
Men neme:
- 1 witte ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 halve rode peper
- 3 tl paprikapoeder
- 300 g rode linzen
- 1 blokje groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 flinke klont ongezouten roomboter
- 3 tl komijnpoeder
- 1 el tomatenpuree
En zo doe je het:
- Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de halve rode peper fijn.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gesneden ui, knoflook en rode peper samen met het paprikapoeder.
- Voeg vervolgens 800 mililiter kokend water, de rode linzen en het bouillonblokje toe. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout en peper.
- Voeg vervolgens zo'n 200 mililiter kokosmelk toe aan de soep en kook het geheel voor ongeveer 45 minuten. Mocht de soep snel dik worden, dan kun je altijd nog extra water toevoegen aan het geheel.
- Smelt ondertussen de klont ongezouten roomboter in een koekenpan.
- Voeg het komijnpoeder en de tomatenpuree toe aan de gesmolten boter en roer dit goed door.
- Roer het mengsel door de soep zodra deze 45 minuten heeft geprutteld en haal vervolgens de pan van het vuur.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer het geheel tot een gladde massa.
- Verdeel de soep over 4 kommetjes en maak het gerecht af met de overgebleven kokosmelk.
Tip: doe er verse spinazie doorheen.
Ohh, die onderstequote:Op vrijdag 22 september 2023 21:33 schreef 111210 het volgende:
[..]
Klinkt goed, binnenkort eens maken
Ik maak deze twee pasta’s regelmatig als ik geen zij in vlees heb
Moet je eens maken met quadroni gevuld met ricotta, champignons of andere eetbare paddestoelen erin. Tomatensaus weglaten, maakt te nattig, juist het romige is zo lekker.quote:Op woensdag 27 september 2023 09:34 schreef 1inamelon het volgende:
Lasagne met spinazie en gorgonzolahttps://www.ah.nl/r/87804
Echt al jaren een favoriet hier.
Pasta bevat ook ei. Ook opletten of je pasta ei-vrij is.quote:Op zondag 8 oktober 2023 15:49 schreef Maerwynn het volgende:
Let iedereen er wel even op dat kaas dierlijk stremsel kan bevatten!
https://www.vegetariers.n(...)zen-zijn-vegetarisch
Dit zijn vega-recepten, geen veganrecepten.quote:Op zondag 8 oktober 2023 15:49 schreef Maerwynn het volgende:
Let iedereen er wel even op dat kaas dierlijk stremsel kan bevatten!
https://www.vegetariers.n(...)zen-zijn-vegetarisch
quote:Op donderdag 12 oktober 2023 05:10 schreef quirina het volgende:
[..]
Pasta bevat ook ei. Ook opletten of je pasta ei-vrij is.
Biologische kazen zijn vaak met plantaardig stremsel, maar vind je als het goed is op de verpakking, maar een veganist eet sowieso niets met melk.
In mijn optiek is vega = vegetarisch ( wel ei en melk)
Vegan = 100% plantaardig. Dus ook geen pasta’s tenzij ei-vrij
Voor dierlijk stremsel zijn dode kalveren nodig. Dus vandaar dat ik het zeg. Je dood alsnog dieren als je kaas eet met dierlijk stremsel.quote:Op donderdag 12 oktober 2023 06:59 schreef arvensis het volgende:
[..]
Dit zijn vega-recepten, geen veganrecepten.
Iedereen moet vooral zijn eigen afweging maken. Voor melk en eiren zijn ook dode dieren nodig: voor elke hen wordt een haantje versnipperd, voor melk wordt er een kalfje geboren, gefokt en geslacht (slecht 1 op de 5 kalfjes zal doorgroeien tot een nieuwe melkkoe). De grens bij dierlijk stremsel leggen is uiteraard prima, maar net zo willekeurig.quote:Op donderdag 12 oktober 2023 12:04 schreef Maerwynn het volgende:
[..]
[..]
Voor dierlijk stremsel zijn dode kalveren nodig. Dus vandaar dat ik het zeg. Je dood alsnog dieren als je kaas eet met dierlijk stremsel.
Ik heb de "pomcourpastie" van Yvette van Boven wel eens gemaakt en dat was wel een groot succes.quote:Op donderdag 14 december 2023 22:39 schreef Gimmick het volgende:
Hebben jullie nog ideeën voor de kerst? Dat het er ook nog een beetje leuk uit ziet (m’n dahl toont niet zo). Ik hoef maar met een gerecht te komen maar we het centrepiece voor de niet-vlees eters.
Ik dacht aan ‘bloemkoolsteak’ - gegrilde plakken bloemkool - of gegrilde kwart spitskool. Beide met pistache en tahinimiso dressing.
Deze vind ik erg lekker en feestelijk:quote:Op donderdag 14 december 2023 22:39 schreef Gimmick het volgende:
Hebben jullie nog ideeën voor de kerst? Dat het er ook nog een beetje leuk uit ziet (m’n dahl toont niet zo). Ik hoef maar met een gerecht te komen maar we het centrepiece voor de niet-vlees eters.
Ik dacht aan ‘bloemkoolsteak’ - gegrilde plakken bloemkool - of gegrilde kwart spitskool. Beide met pistache en tahinimiso dressing.
Ik zie een thema!quote:Op donderdag 14 december 2023 23:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Deze vind ik erg lekker en feestelijk:
https://www.watatenzij.nl(...)-cafe-de-paris-saus/
https://www.nonguiltypleasures.com/harissa-roasted-cauliflower/
Ik ga zelf dit maken met kerst:
https://thehappyfoodie.co(...)hestnuts-and-grapes/
Thema?quote:Op zaterdag 16 december 2023 14:44 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Ik zie een thema!
Het wordt de eerste, ziet er fantastisch uit. Morgen proefkoken.
Dank allemaal voor de suggesties.
Met kikkererwten uit blik heb ik nog nooit goeie falafel kunnen maken.quote:Op maandag 22 januari 2024 12:33 schreef Poppejans1.4 het volgende:
Iemand een makkelijk recept voor lekkere falafel?
Dan bedoel ik geen recept waarbij ik kikkererwten uren moet laten wellen alvorens
Dat is idd ook mijn probleem met kikkererwten uit blik...dacht dat het aan mij lag, want recepten zijn er wel maar ik krijg nooit echt stevige falafel daarmee.quote:Op maandag 22 januari 2024 12:50 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Met kikkererwten uit blik heb ik nog nooit goeie falafel kunnen maken.
Helaas heb ik dan geen recept voor je![]()
Gedroogde kikkererwten uren laten wellen, en niet koken, is wat mij betreft de enige methode om lekkere falafel te verkrijgen
https://www.okokorecepten(...)falafel-kikkererwtenquote:Op maandag 22 januari 2024 12:53 schreef Poppejans1.4 het volgende:
[..]
Dat is idd ook mijn probleem met kikkererwten uit blik...dacht dat het aan mij lag, want recepten zijn er wel maar ik krijg nooit echt stevige falafel daarmee.
Dan zou ik toch heel graag een goed recept lezen dat wat meer voorbereiding vergt
Thanks!quote:Op maandag 22 januari 2024 12:55 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
https://www.okokorecepten(...)falafel-kikkererwten
Deze bijvoorbeeld, zo moeilijk is het niet. Kost alleen tijd
Die 2x 12 uur weken heb ik trouwens nooit gedaan, iets korter kan ook wel!
Succes! En geniet ervan
quote:Op maandag 22 januari 2024 13:00 schreef Poppejans1.4 het volgende:
[..]
Thanks!
Toch maar even tijd maken
De beste/lekkerste falafel krijg je als je een deel kikkererwten, en een deel tuinbonen gebruikt. Daarvoor heb je gepelde gedroogde tuinbonen nodig, die kun je in toko's of oosterse supermarkten krijgen. Die moet je ook weken net als de kikkererwten en niet koken.quote:Op maandag 22 januari 2024 12:53 schreef Poppejans1.4 het volgende:
[..]
Dat is idd ook mijn probleem met kikkererwten uit blik...dacht dat het aan mij lag, want recepten zijn er wel maar ik krijg nooit echt stevige falafel daarmee.
Dan zou ik toch heel graag een goed recept lezen dat wat meer voorbereiding vergt
Heb je het wel eens geprobeerd met verse rode kool? Die uit een potje vind ik echt niet lekker, die structuur vind ik zo slijmerigquote:Op vrijdag 26 januari 2024 22:44 schreef Tommeke het volgende:
Leuk topic!
Traybake met krieltjes, rode kool, peentjes en boerenkool.
- 500 gram krieltjes
- 300 gram peentjes
- een paar handjes boerenkool
- 1 pakje cottage cheese/huttenkase of wat er op lijkt
- 2 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden
- potje rode kool
- olijfolie
Ik heb deze gepikt van de Allerhande en wat versimpeld. Qua hoeveelheden weet ik ‘t niet zeker, maar het is superlekker en makkelijk te maken. En je produceert weinig afwas/rotzooi.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de peentjes in stukjes zo groot als een krieltje en doe dat met de krieltjes, rode kool Italiaanse kruiden en een scheut olijfolie in een kom. Knoflook er bij persen en alles mengen. Vervolgens het mengsel op een bakplaat met bakpapier uitsmeren en de cottage cheese er overheen verspreiden. Dan doe je het zo’n 15 minuten in de over tot alles lekker gebakken is. Voor het serveren er nog wat boerenkool doorheen mengen en naar smaak wat peper er overheen et voila!
Het origineel https://www.ah.nl/allerha(...)dekool-en-winterpeen klinkt al iets beterquote:Op vrijdag 26 januari 2024 22:44 schreef Tommeke het volgende:
Leuk topic!
Traybake met krieltjes, rode kool, peentjes en boerenkool.
Ik heb deze gepikt van de Allerhande en wat versimpeld.
Ja en ja. Vers is lekkerder, maar ik ben lui.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 13:59 schreef Serinde het volgende:
[..]
Heb je het wel eens geprobeerd met verse rode kool? Die uit een potje vind ik echt niet lekker, die structuur vind ik zo slijmerigde boerenkool gaat er rauw doorheen?
Ok.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 14:29 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het origineel https://www.ah.nl/allerha(...)dekool-en-winterpeen klinkt al iets beter
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |