Pasta bevat ook ei. Ook opletten of je pasta ei-vrij is.quote:Op zondag 8 oktober 2023 15:49 schreef Maerwynn het volgende:
Let iedereen er wel even op dat kaas dierlijk stremsel kan bevatten!
https://www.vegetariers.n(...)zen-zijn-vegetarisch
Dit zijn vega-recepten, geen veganrecepten.quote:Op zondag 8 oktober 2023 15:49 schreef Maerwynn het volgende:
Let iedereen er wel even op dat kaas dierlijk stremsel kan bevatten!
https://www.vegetariers.n(...)zen-zijn-vegetarisch
quote:Op donderdag 12 oktober 2023 05:10 schreef quirina het volgende:
[..]
Pasta bevat ook ei. Ook opletten of je pasta ei-vrij is.
Biologische kazen zijn vaak met plantaardig stremsel, maar vind je als het goed is op de verpakking, maar een veganist eet sowieso niets met melk.
In mijn optiek is vega = vegetarisch ( wel ei en melk)
Vegan = 100% plantaardig. Dus ook geen pasta’s tenzij ei-vrij
Voor dierlijk stremsel zijn dode kalveren nodig. Dus vandaar dat ik het zeg. Je dood alsnog dieren als je kaas eet met dierlijk stremsel.quote:Op donderdag 12 oktober 2023 06:59 schreef arvensis het volgende:
[..]
Dit zijn vega-recepten, geen veganrecepten.
Iedereen moet vooral zijn eigen afweging maken. Voor melk en eiren zijn ook dode dieren nodig: voor elke hen wordt een haantje versnipperd, voor melk wordt er een kalfje geboren, gefokt en geslacht (slecht 1 op de 5 kalfjes zal doorgroeien tot een nieuwe melkkoe). De grens bij dierlijk stremsel leggen is uiteraard prima, maar net zo willekeurig.quote:Op donderdag 12 oktober 2023 12:04 schreef Maerwynn het volgende:
[..]
[..]
Voor dierlijk stremsel zijn dode kalveren nodig. Dus vandaar dat ik het zeg. Je dood alsnog dieren als je kaas eet met dierlijk stremsel.
Ik heb de "pomcourpastie" van Yvette van Boven wel eens gemaakt en dat was wel een groot succes.quote:Op donderdag 14 december 2023 22:39 schreef Gimmick het volgende:
Hebben jullie nog ideeën voor de kerst? Dat het er ook nog een beetje leuk uit ziet (m’n dahl toont niet zo). Ik hoef maar met een gerecht te komen maar we het centrepiece voor de niet-vlees eters.
Ik dacht aan ‘bloemkoolsteak’ - gegrilde plakken bloemkool - of gegrilde kwart spitskool. Beide met pistache en tahinimiso dressing.
Deze vind ik erg lekker en feestelijk:quote:Op donderdag 14 december 2023 22:39 schreef Gimmick het volgende:
Hebben jullie nog ideeën voor de kerst? Dat het er ook nog een beetje leuk uit ziet (m’n dahl toont niet zo). Ik hoef maar met een gerecht te komen maar we het centrepiece voor de niet-vlees eters.
Ik dacht aan ‘bloemkoolsteak’ - gegrilde plakken bloemkool - of gegrilde kwart spitskool. Beide met pistache en tahinimiso dressing.
Ik zie een thema!quote:Op donderdag 14 december 2023 23:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Deze vind ik erg lekker en feestelijk:
https://www.watatenzij.nl(...)-cafe-de-paris-saus/
https://www.nonguiltypleasures.com/harissa-roasted-cauliflower/
Ik ga zelf dit maken met kerst:
https://thehappyfoodie.co(...)hestnuts-and-grapes/
Thema?quote:Op zaterdag 16 december 2023 14:44 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Ik zie een thema!
Het wordt de eerste, ziet er fantastisch uit. Morgen proefkoken.
Dank allemaal voor de suggesties.
Met kikkererwten uit blik heb ik nog nooit goeie falafel kunnen maken.quote:Op maandag 22 januari 2024 12:33 schreef Poppejans1.4 het volgende:
Iemand een makkelijk recept voor lekkere falafel?
Dan bedoel ik geen recept waarbij ik kikkererwten uren moet laten wellen alvorens
Dat is idd ook mijn probleem met kikkererwten uit blik...dacht dat het aan mij lag, want recepten zijn er wel maar ik krijg nooit echt stevige falafel daarmee.quote:Op maandag 22 januari 2024 12:50 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Met kikkererwten uit blik heb ik nog nooit goeie falafel kunnen maken.
Helaas heb ik dan geen recept voor je![]()
Gedroogde kikkererwten uren laten wellen, en niet koken, is wat mij betreft de enige methode om lekkere falafel te verkrijgen
https://www.okokorecepten(...)falafel-kikkererwtenquote:Op maandag 22 januari 2024 12:53 schreef Poppejans1.4 het volgende:
[..]
Dat is idd ook mijn probleem met kikkererwten uit blik...dacht dat het aan mij lag, want recepten zijn er wel maar ik krijg nooit echt stevige falafel daarmee.
Dan zou ik toch heel graag een goed recept lezen dat wat meer voorbereiding vergt
Thanks!quote:Op maandag 22 januari 2024 12:55 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
https://www.okokorecepten(...)falafel-kikkererwten
Deze bijvoorbeeld, zo moeilijk is het niet. Kost alleen tijd
Die 2x 12 uur weken heb ik trouwens nooit gedaan, iets korter kan ook wel!
Succes! En geniet ervan
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |