Dood topic jammer, d8 misschien valt er weer leven in te krjigen dus hier een recept

Hartige pannenkoeken
4-6 pers
• 250 g trostomaten, gehalveerd
• 115 g zelfrijzend bakmeel
• 240 ml melk
• 1 ei
• handvol pijnboompitten
• 125g ricotta of plantaardige kaas
• klont boter
• 400 g spinazie, geblancheerd
• handvol rucola
• parmezaan, voor erbij
• 1 citroen, in partjes
Deze spannende pannenkoekjes krijgen extra veel smaak door de pijmboompitten en romige ricotta. De zoete tomaten en parmezaanse kaas maken dit gerecht helemaal af!
1. Verwarm de oven voor op 130°C. Verdeel de tomaten met de snijkant omhoog over een bakplaat. Doe er olie, zout en peper over. Rooster ze 3-4 uur tot ze zijn uitgedroogd. Laat afkoelen.
2. Klop de bloem, melk en het ei met een snuf zout tot een glad geheel. Roer de pijnboompitten en ricotta erdoor. Verhit een beetje olie en boter in een koekenpan op matig vuur en bak pannenkoekjes van het beslag. Houd warm en bak de rest.
3. Meng de spinazie met de rucola en verdeel over de pannenkoeken. Leg de tomaten erop, rasp er wat parmezaan over en geef de citroenpartjes erbij.
Japanse bloemkoolschnitzel 4 pers
• 1 bloemkool
• 3 eetlepels ahornsiroop
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 theelepel gerookt paprikapoeder
• 100 gr. bloem
• 100 gr. panko
• neutrale olie
Stap 1: Snijd de bloemkool in dikke plakken van 2 centimeter. Let op: zorg dat elk stuk een steel heeft, zodat de bloemkool niet uit elkaar vallen.
Stap 2: Breng een pan water aan de kook. Blancheer de bloemkoolplakken 4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep droog met een schone doek.
Stap 3: Meng in een kommetje de ahornsiroop, sojasaus en gerookte paprikapoeder.
Stap 4: Maak in een schaal een mengsel van bloem met panko.
Stap 5: Bestrijk de bloemkool met het ahornsiroopmengsel en druk het daarna in het pankomengsel.
Stap 6: Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bloemkoolschnitzels krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer met rijst en curry.