Gewoon in de nieuwe vriezer plempen. Ik ga er vanuit dat je GOEDE vriezer kocht hebt dus dat blijft wel bevroren. Helpt ook om m sneller koud te krijgen straks.quote:Op woensdag 13 september 2023 09:28 schreef MadMaster het volgende:
Een bout is voor mij een verbindingsmiddel met schroefdraad en een stomp uiteinde die in een voorbestemde holte moet worden gedraaid, een schroef is een verbindingsmiddel met schroefdraad en een scherpe punt die zichzelf vastzet in het materiaal waarin je het vastzet, ongeacht het type kop.
Boutje, moertje, schroefie, nippeltje…
Daarover gesproken, rond het middaguur komt de nieuwe koel-/vriescombinatie.
Die moet minimaal 4 uur stabiliseren alvorens die aangesloten mag worden op de elektra.
De oude kast wordt direct meegenomen.
Iemand nog een goede truc om de nu nog grotendeels bevroren producten goed te houden tijdens de overbruggingsperiode van vriezer A naar B? Waarschijnlijk langer dan 4 uur, want de vriezer is natuurlijk niet meteen op de juiste temperatuur…
Klinkt logisch…quote:Op woensdag 13 september 2023 09:31 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Gewoon in de nieuwe vriezer plempen. Ik ga er vanuit dat je GOEDE vriezer kocht hebt dus dat blijft wel bevroren. Helpt ook om m sneller koud te krijgen straks.
Ja.quote:Op woensdag 13 september 2023 09:34 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Klinkt logisch…
Zijn er ook niet GOEDE vriezers?
Google even de handleiding van je nieuwe vriezer. Die vier uur is lang niet altijd meer van toepassing.quote:Op woensdag 13 september 2023 09:28 schreef MadMaster het volgende:
Een bout is voor mij een verbindingsmiddel met schroefdraad en een stomp uiteinde die in een voorbestemde holte moet worden gedraaid, een schroef is een verbindingsmiddel met schroefdraad en een scherpe punt die zichzelf vastzet in het materiaal waarin je het vastzet, ongeacht het type kop.
Boutje, moertje, schroefie, nippeltje…
Daarover gesproken, rond het middaguur komt de nieuwe koel-/vriescombinatie.
Die moet minimaal 4 uur stabiliseren alvorens die aangesloten mag worden op de elektra.
De oude kast wordt direct meegenomen.
Iemand nog een goede truc om de nu nog grotendeels bevroren producten goed te houden tijdens de overbruggingsperiode van vriezer A naar B? Waarschijnlijk langer dan 4 uur, want de vriezer is natuurlijk niet meteen op de juiste temperatuur…
Done that:quote:Op woensdag 13 september 2023 09:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Google even de handleiding van je nieuwe vriezer. Die vier uur is lang niet altijd meer van toepassing.
Ik heb nog nooit melkzure bonen op, zou dat best eens willen proberen. Dat is wel een leuk projectje. Eens uitzoeken hoe dat moet. Ik heb nu steeds een handje bonen in de tuin die ik blancheer en invries. Misschien kan ik daar iets mee.quote:Op woensdag 13 september 2023 07:00 schreef sigme het volgende:
Goedemorgen!
Donker en miezerig buiten, maar wel warm (16o)
Ik had nog een foto'tje liggen van een paar dagen geleden.
[ afbeelding ]
[..]
Oh leuk! Wat ga je (allemaal) fermenteren? En gaat daar het zuurkoolvat ook bij gebruikt worden? Ik heb daar -behalve zuurkool- ook wel augurken en zure bonen in gemaakt.
Zure bonen heb ik herontdekt; in Duitsland kan je die kant-en-klaar kopen in van die plastic pakjes, net als zuurkool. In NL kennen we ook zulke zakjes met bonen, maar dat zijn dan zoute snijbonen; in die Duitse pakjes zit iets heel anders; gefermenteerde melkzure bonen
Is ie liggend of staand vervoerd ?quote:Op woensdag 13 september 2023 09:55 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Done that:
[ afbeelding ]
https://etna.nl/keukenapparatuur/kcv285nzwa/
Dat weet ik (nog) niet, de bezorger is er pas over 2 uur.quote:Op woensdag 13 september 2023 10:01 schreef fietsie het volgende:
[..]
Is ie liggend of staand vervoerd ?
Wat leuk en ook lekker allemaal.quote:Op woensdag 13 september 2023 09:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit melkzure bonen op, zou dat best eens willen proberen. Dat is wel een leuk projectje. Eens uitzoeken hoe dat moet. Ik heb nu steeds een handje bonen in de tuin die ik blancheer en invries. Misschien kan ik daar iets mee.
We hebben je pot gisteren niet gebruikt (komt zeker nog een keer) omdat we allemaal kleine hoeveelheden hebben gemaakt:
- zuurkool met karwij, jeneverbes, mosterdzaad en krenten
- zuurkool met Indiase kruiden
- zuurkool met szechuan en gochugaru
- kimchi zonder knoflookolie
- kimchi met dubbele knoflookolie![]()
- kimchi van daikon
- ketchup met basilicum en venkel
- Mexicaanse ketchup
- 4 zakken jalapenos. Die moeten tzt gerookt en verder verwerkt worden.
Ja, inderdaad!quote:Op woensdag 13 september 2023 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben echt een beetje verbaasd dat studenten zo moeilijk doen over het spreken van Engels.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.#schouderklopje. Voor mij.
Op veel hbo en sommige universitaire studies wordt alles gewoon/grotendeels in het Nederlands gedaanquote:Op woensdag 13 september 2023 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben echt een beetje verbaasd dat studenten zo moeilijk doen over het spreken van Engels.
Ze is nu ca 3 jaar in NL. Blijft voor onbepaalde tijd hier (PhD student dus nog minstens een jaar bezig, en uit een niet zo leuk land om naar terug te gaan)quote:Op woensdag 13 september 2023 12:15 schreef Kaatje1 het volgende:
Maar hoe lang is deze trainer al in Nederland en hoe lang blijft ze? Heeft het voor haar zin om, naast trainen, studie en privé leven nog zin om te investeren in Nederlands leren?
En wat @:lucky_strike zegt, de weerstand om in het engels te praten, daar sta ik ook van te kijken. Maar bv ook van mensen die hier al een miljoen jaar wonen die geen woord Nederlands willen spreken (heb het hier over vroegere collega’s, zeker nu in vergelijking met nieuwkomers die zo goed en kwaad als het kan Nederlands proberen te lezen en blij zijn wanneer je ze begrijpt en/of helpt)
De bezorger is binnen een kwartier hier, dus dan gaan we het beleven.quote:Op woensdag 13 september 2023 10:26 schreef AnneX het volgende:
Wat betreft compressor: dat is toch een oud verhaal.
Dacht dat het niet meer van toepassing was.
En wat Lonaa zegt lijkt mij heel praktisch qua bevriezen.
Toen er nog ontdooid moest worden vanwege ijslagen, bracht ik het in koeltassen bij buren zo lang.
Ben even kwijt wat er vandaag voor hen precies op het programma staat, maar ik sluit me bij je aan…quote:Op woensdag 13 september 2023 10:31 schreef Kaatje1 het volgende:
En voor ik het vergeet, even voor @:blues en @:golfer
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |