abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_210522711
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/ThomasVLinge
https://twitter.com/Charles_Lister

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Incelfrikandel
pi_210523548
Passende TT :%
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210526372
Kennelijk moet er nog gescaleerd worden
twitter
twitter


[ Bericht 32% gewijzigd door Slayage op 04-09-2023 00:48:20 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210530064
twitter
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210533572
Lastig

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210535199
De ypg heeft niks te maken met de PKK, daarom scanderen deze ypg lui de naam van de leider van de pkk Abdullah calan, "lang leve leider Apo" (apo is een korting van Abdullah)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bij%C3%AE_Serok_Apo
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210538723
İnteressante artikel
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210541003
Loopt toch niet helemaal lekker, dat normaliseren met e Arabische Liga
twitter
twitter


[ Bericht 29% gewijzigd door Slayage op 05-09-2023 17:10:21 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210548373
Kawa Jaziri, a Leader in the The Kurdish Democratic Unity Party in Syria (Yekiti) wrote:

What has the Autonomous Administration of North and East Syria (AANES) accomplished so far:
-Foreseeably displacing of Kurdish youth due to compulsory service.
- Destroying the social structure and pushing the youth towards drugs.
- Eliminating the revolution in the areas under Syrian Democratic Forces (SDF) control.
- 20,000 of our sons were killed in wars to occupy areas such as Deir Ezzor and Raqqa.
- 10,000 disabled people due to injuries in battles, the lack of doctors, and a Middle-Age style amputation of limbs and hands when injured.
Economic gangs plunder the region’s wealth.
- Arresting and killing journalists and activists.
- Kidnapping underage children and brainwashing them to recruit them into its militias (The Patriotic Revolutionary Youth Movement of the PKK).
- polluting the environment and putting people’s health in danger due to makeshift primitive oil refineries, which cause an increase in cancer and death cases.
- Destroying the education system.
- Destroying society.
- Destroying families.
- Destroying humanity.
- Destroying everything in an area that is rich in natural resources: oil, agriculture, dams, phosphate, power plants, and so on and so forth.

The history of this organization has a beginning and no end. What you see from Hezbollah, the Iranian Revolutionary Guards, and its sectarian militias is nothing compared to their [SDF] actions.
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 6 september 2023 @ 13:50:23 #10
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210549289
Kan er geen Syrir meer Turkije binnen nu met dat grenshek van Turkije?

Anders krijgen we straks weer een stroom asielzoekers..
pi_210550341
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2023 16:55 schreef Slayage het volgende:
Loopt toch niet helemaal lekker, dat normaliseren met e Arabische Liga [ twitter ][ twitter ]
De kern.

quote:
Al Qahtani pointed out that the regime does not control the Syrian state today, and “no one can give what they do not have “, and the drug file exceeds Assad’s ability to stop it, because it does not control the land, and whoever controls Damascus and protects the regime is Iran.

“All Arab political attempts to rid the Syrians of terrorism and militias are not currently applicable, as the weak cannot overpower the strong, and the regime’s government is the weakest link on the ground,” al-Qahtani says.
En

quote:
Al-Assad sees the relationship with Iran as strategic, and with the Arabs as formal, and there is a real trend expressed by what is happening on the ground led by regional and International parties and many militias leading the scene in Syria, according to al-Qahtani.
Iran heeft geen enkel belang erbij dat Syri in normaal vaarwater komt internationaal en er ook investeringen/geld instroomt vanuit de Golf of Saudi….enkel Iraanse invloed (ook money wise) is een perfecte situatie voor Iraanse belangen in Syri.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_210551309
“Basically what the US has done so far is try to pretend none of the fighting happened and dozens of people haven’t been killed. They think they can just go back to square one,” said Ford, the last US ambassador to Syria and noted sceptic of the US military presence.

“I don’t see any evidence that the US is willing to address the Arab’s calls for reform,” Ford said, adding that he believed the US was siding with the SDF over the tribes. “I don’t see the US threatening to cut off arms supplies to the SDF. It’s clear they have empowered one side of the conflict.”

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210551320
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2023 13:50 schreef BMW1993 het volgende:
Kan er geen Syrir meer Turkije binnen nu met dat grenshek van Turkije?

Anders krijgen we straks weer een stroom asielzoekers..
Er komen nog genoeg Syrirs Turkije binnen. Hekken muren werken slechts deels.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 6 september 2023 @ 17:53:08 #14
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210551516
^ Het officile aantal is behoorlijk snel gedaald dit jaar.

https://multeciler.org.tr/eng/number-of-syrians-in-turkey/

Verder is de grensmuur veelal met betonblokken gebouwd, je zou eventueel een tunnel eronder kunnen graven. Daarom heeft Griekenland de grensmuur deels ingegraven, maar zoiets zou wel te duur zijn gezien de enorme grenzen die Turkije heeft aan Syri.
pi_210558795
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210561230
Zoals de Amerikaanse oud ambassadeur van Syri hierboven stelt. Amerika doet alsof er niks is gebeurd

#US forces are seen for the first time moving between the Green Village base (#Al_Omar Field) and the #Konico base since the outbreak of clashes between #SDF and militants from #Arab_tribes.
The forces saw about 20 armored vehicles in the town of #Al_Busayrah and #Al_Shahil, exploring the road linking the villages and towns of the northern countryside of #Deir_ez_Zor. #American male and female soldiers removed some of the tires that the militants had burned, in addition to removing some cement barriers. Another convoy was also seen leaving the #AlHasakah base towards #Al_Shaddadi. This coincided with the entry of a large convoy of #SDF into the region to begin large-scale combing operations.
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210574858
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210575070
Een artikel uit 2019 van de door Iran ontvoerde israelische tsurkov. İn 4 jaar tijd is er uiteraard niks veranderd in de power dynamiek binnen het sdf. Dit is de eerste keer dat ik de term "kurdophobia" tegenkomen. :')

"Decision-making remains centralized in the hands of the cadres, PKK vanguards, men and women, who have been trained in Qandil Mountains and were active in the insurgency against Turkey or in mobilizing on behalf of the PKK in Europe. These individuals are mostly Syrians, but left their homes decades ago to join the PKK. Following the establishment of an autonomous region of Rojava in northeastern Syria in 2012, as the Assad regime withdrew its forces from the region to push back against rebel advances elsewhere, these individuals “came from the [Qandil] Mountains.”

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 9 september 2023 @ 01:34:13 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210575262
Je bent maar druk met je PKK obsessie.
pi_210588473
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 01:34 schreef Richestorags het volgende:
Je bent maar druk met je PKK obsessie.
Ja, hij is wat eendimensionaal. Wel is het zo dat er in het westen jarenlang al een omgekeerd effect is.
pi_210589476
Dit is wel opvallend inderdaad. Waarschijnlijk hopen ze dat mensen op een gegeven moment wel klaar zijn met demonstraties, die toch nergens naartoe leiden.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210589499
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 01:34 schreef Richestorags het volgende:
Je bent maar druk met je PKK obsessie.
Just stating facts van mensen met kennis van zaken. Terwijl jij huilt over dat ik Turkse propaganda zou bezigen omdat "niemand het SDF PKK noemt muv de Turken" :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210589571
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 10:02 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja, hij is wat eendimensionaal. Wel is het zo dat er in het westen jarenlang al een omgekeerd effect is.
Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat Turken, zich primair focussen op de grootste dreiging voor Turkije. Dit geldt uiteraard ook voor westerlingen, Riches of welke random user op fok, die zich primair focussen op andere dreigingen. Realiteit is dat de pkk voor westerlingen ergens onder aan de lijst van bedreigingen staat. Als ze ze berhaupt al gezien worden als bedreiging .
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 12:22:30 #24
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210589918
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 11:49 schreef Slayage het volgende:

[..]
Just stating facts van mensen met kennis van zaken. Terwijl jij huilt over dat ik Turkse propaganda zou bezigen omdat "niemand het SDF PKK noemt muv de Turken" :')
De rapporten die ik aanhaalde waren niet van mensen met kennis van zaken?

Er is ook vrijwel niemand buiten de Turkse wereld die zegt dat de YPG de PKK is. Ideologische overeenkomsten betekent niet dat je dezelfde partij bent. Jij verwacht unity bij een volk van 45 miljoen mensen dat over 4 landen is verspreid?

Je komt in je reacties trouwens altijd wat geprikkeld over. Dat is niet nodig hoor :)

[ Bericht 4% gewijzigd door Richestorags op 10-09-2023 12:31:06 ]
  zondag 10 september 2023 @ 12:30:19 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210589996
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 11:56 schreef Slayage het volgende:

[..]
Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat Turken, zich primair focussen op de grootste dreiging voor Turkije. Dit geldt uiteraard ook voor westerlingen, Riches of welke random user op fok, die zich primair focussen op andere dreigingen. Realiteit is dat de pkk voor westerlingen ergens onder aan de lijst van bedreigingen staat. Als ze ze berhaupt al gezien worden als bedreiging .
Er is vrijwel niemand in het Westen die de PKK als een "goede" partij ziet. Waarom zouden ze? Het is de Hamas van Turkije. Ze bedreigen inderdaad het Westen niet en zijn daarom niet zo relevant voor velen...Daar heb je gelijk in.

Maar, de PKK doet dit wel bij Turkije. Fair dus om ze als bedreiging te zien. Ze hebben een bewezen track record van terroristische aanslagen e.d.

Maar, hoeveel aanslagen kan jij noemen waar de YPG een rol in heeft gehad?
pi_210590043
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]
De rapporten die ik aanhaalde waren niet van mensen met kennis van zaken?

Er is ook vrijwel niemand buiten de Turkse wereld die zegt dat de YPG de PKK is. Ideologische overeenkomsten betekent niet dat je dezelfde partij bent. Jij verwacht unity bij een volk van 45 miljoen mensen dat over 4 landen is verspreid?
Een dochteronderneming van de PKK is onderdeel van de PKK ongeacht wat de benaming ervan is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 12:40:02 #27
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210590110
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:34 schreef Slayage het volgende:

[..]
Een dochteronderneming van de PKK is onderdeel van de PKK ongeacht wat de benaming ervan is.
Het is geen dochteronderneming van de PKK. Wat in onderstaande verhaal klinkt alsof het een dochteronderneming is van de PKK? Strijdt de PKK tegen Jihadistische Arabieren of tegen de Turkse overheid? Heeft de PKK een Assyrian tak? Heeft de PKK Arabische fracties?

Waar komt in dit verhaal het woord Turkije voor? Je kan niet zomaar dingen claimen omdat je niet in staat bent je Turkse bril af te zetten.

https://en.wikipedia.org/wiki/People%27s_Defense_Units

quote:
Kurdish activists attempted to unify themselves following the 2004 Qamishli riots. The riots began as clashes between rivaling football fans before taking a political turn, with Arab fans raising pictures of Saddam Hussein while the Kurdish fans reportedly proclaimed "We will sacrifice our lives for Bush". This resulted in clashes between the two groups who attacked each other with sticks, stones and knives. Government security forces entered the city to quell the riot, firing at the crowds. The riots resulted in around 36 dead, most of them Kurds.

They did not, however, emerge as a significant force until the Syrian civil war erupted in 2011.[25][26]

Establishment
The self-defence committees that were to become the YPG were formed in July and August 2011 as the Self Protection units (YXG).[27]

Existing underground Kurdish political parties, the Democratic Union Party (PYD) and the Kurdish National Council (KNC), joined to form the Kurdish Supreme Committee (KSC) and established the People's Protection Units (YPG) militia to defend Kurdish-inhabited areas in northern Syria, i.e. Syrian Kurdistan and the Kurdish enclave of Sheikh Maqsood in Aleppo.[28][1] Originally a wholly Kurdish force, the YPG began to recruit Arabs from at least 2012.[29]
quote:
The YPG did not initially take an offensive posture in the Syrian Civil War. Aiming mostly to defend Kurdish-majority areas, it avoided engaging Syrian government forces, which still controlled several enclaves in Kurdish territory. The YPG changed this policy when Ras al-Ayn was taken by the al-Qaeda-affiliated al-Nusra Front. At first the YPG conquered the surrounding government-controlled areas: al-Darbasiyah (Kurdish: Dirbs), Tel Tamer and al-Malikiyah (Kurdish: Drika Hemko). The subsequent Battle of Ras al-Ayn started in earnest when on 19 November 2012, the al-Nusra Front and a second al-Qaeda affiliate, Ghuraba al-Sham, attacked Kurdish positions in the town. The battle ended with a YPG victory in July 2013.[32]

While many rebel groups clashed with the YPG, jihadist and Salafist groups did so the most often.[33] The YPG proved to be the only Kurdish militia able to effectively resist the fundamentalists.[34] While the YPG protected the Kurdish communities it was able to extract a price: it prevented the emergence of new, rival militias and forced existing ones to cooperate with or join the YPG forces on its terms.[35] This was how the Islamist attacks enabled the YPG to unite the Syrian Kurds under its banner[36] and caused[37] it to become the de facto army of the Syrian Kurds.[38][39][40][41]
pi_210590147
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:40 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Het is geen dochteronderneming van de PKK. Wat in onderstaande verhaal klinkt alsof het een dochteronderneming is van de PKK? Strijdt de PKK tegen Soennitische Arabieren? Heeft de PKK een Assyrian tak? Heeft de PKK Arabische fracties?

Waar komt in dit verhaal het woord Turkije voor? Je kan niet zomaar dingen claimen omdat je niet in staat bent je Turkse bril af te zetten.

https://en.wikipedia.org/wiki/People%27s_Defense_Units
[..]
[..]

Gesticht door de PKK. Bemand door de PKK. İdeologisch identiek aan de pkk. Onderwerpig aan de pkk.

Heck de Amerikanen pendelen de leden zelfs tussen hun hoofdkantoor in Irak en Syri is gebleken door die helikopter ongeluk _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 12:45:52 #29
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210590158
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]
Gesticht door de PKK. Bemand door de PKK. İdeologisch identiek aan de pkk. Onderwerpig aan de pkk.

Heck de Amerikanen pendelen de leden zelfs tussen hun hoofdkantoor in Irak en Syri is gebleken door die helikopter ongeluk _O-
I give up. Tijd voor een andere plaat dan die Turkse langspeelplaat.
pi_210590183
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:45 schreef Richestorags het volgende:

[..]
I give up. Tijd voor een andere plaat dan die Turkse langspeelplaat.
Jij vindt het normaal dat de Amerikanen voor sdf leden een taxi service hebben naar pkk central in Irak?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 13:00:09 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210590274
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:49 schreef Slayage het volgende:

[..]
Jij vindt het normaal dat de Amerikanen voor sdf leden een taxi service hebben naar pkk central in Irak?
Jij vindt het normaal om precies dezelfde retoriek als de Turkse staatsmedia te gebruiken?
quote:
The Pentagon said Tuesday that the US has nothing to do with two helicopters that crashed in northern Iraq carrying members of the YPG/PKK terror group which uses the name, SDF.
Het is allesbehalve duidelijk van wie die helikopters precies waren.

https://www.aa.com.tr/en/(...)ists-onboard/2852257

quote:
At least three sources claimed that the helicopter belonged to the Patriotic Union of Kurdistan, the second-largest party in the Kurdistan Region of Iraq that has cordial ties with Iran, the YPG and the PKK. The sources said the coalition command would have been notified of the helicopter's flight paths for deconfliction purposes.

The sources said the helicopters were provided to the PUK and the Kurdistan Democratic Party of Iraq for counterterrorism operations. PUK and SDF officials did not respond to Al-Monitor’s request for comment.
https://www.al-monitor.co(...)h-near-turkey-border
pi_210590389
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 13:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Jij vindt het normaal om precies dezelfde retoriek als de Turkse staatsmedia te gebruiken?
[..]
Het is allesbehalve duidelijk van wie die helikopters precies waren.

https://www.aa.com.tr/en/(...)ists-onboard/2852257
[..]
https://www.al-monitor.co(...)h-near-turkey-border
Ja echt een mysterie. :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 13:24:52 #33
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210590481
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 13:14 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ja echt een mysterie. :')
Volgens mij wil je kwaad en sarcastisch blijven als iemand het niet met je eens is. Dat is nogal een vervelende interactie.

Maar goed, zelfs als het de Amerikanen waren (niet duidelijk maar zeker goed mogelijk) en als het niet de PUK maar de PKK betrof (ook niet geheel duidelijk maar ook mogelijk), waarom is dat zo verwonderlijk gezien de geopolitieke strategie van Amerika in Syri? Je klaagt steen en been als ik iets zeg over de rol van de Azeri's en de Turken in het Oekrane conflict maar vindt dit ineens abnormaal?
pi_210591193
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 12:40 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Het is geen dochteronderneming van de PKK. Wat in onderstaande verhaal klinkt alsof het een dochteronderneming is van de PKK? Strijdt de PKK tegen Jihadistische Arabieren of tegen de Turkse overheid? Heeft de PKK een Assyrian tak? Heeft de PKK Arabische fracties?

Waar komt in dit verhaal het woord Turkije voor? Je kan niet zomaar dingen claimen omdat je niet in staat bent je Turkse bril af te zetten.

https://en.wikipedia.org/wiki/People%27s_Defense_Units
[..]
[..]

Stel je voor,
ISIS richt een nieuwe groep op in Jordani.
Deze groep heet SASA en ze accepteren de leider van ISIS als hun leider.

SASA zegt niks te maken te hebben met ISIS.

Zou iemand dat geloven?
pi_210591241
Het resultaat van jarenlange vreemdelingenhaat gepropageerd door de zogenaamd democratische Turkse oppositie :r

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 14:45:22 #36
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210591292
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 14:37 schreef polderturk het volgende:

[..]
Stel je voor,
ISIS richt een nieuwe groep op in Jordani.
Deze groep heet SASA en ze accepteren de leider van ISIS als hun leider.

SASA zegt niks te maken te hebben met ISIS.

Zou iemand dat geloven?
Nee. Vraagje: als jij mij bewijs kunt aanleveren dat de YPG is opgericht door de PKK, wil ik best met jullie meegaan. Vervolgens moet je aantonen dat de politieke doelen van de YPG overeenkomen met die van de PKK. Daarnaast moet je aantonen dat YPG strijders betrokken zijn bij terreuracties in Turkije. Voorzover deze nog gepleegd worden.

Ik heb het alleen nog niet kunnen vinden. Ik hoor het continu geroepen worden maar ik heb geen n bron gezien die het onderbouwt. Als je mij die bronnen kunt geven then I am your man.
  zondag 10 september 2023 @ 14:47:07 #37
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210591322
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 14:41 schreef Slayage het volgende:
Het resultaat van jarenlange vreemdelingenhaat gepropageerd door de zogenaamd democratische Turkse oppositie :r

[ twitter ]
Hey, een filmpje zonder context. We weten toch niet wat eraan vooraf is gegaan?

Even los van het feit dat het volslagen idioot is om een 11-jarige neer te steken.
pi_210593098
The outbreak of fighting in Deir ez-Zor underscores the widespread local dissatisfaction with the SDF’s policies in the region. Therefore, it is imperative that both sides take steps to overcome this crisis and ensure it doesn’t reoccur, as instability in the region benefits neither the local community nor the SDF authorities.

The first of these steps is to resolve the current crisis and deal with its security and military implications by finding a formula that guarantees that those involved in the military operations from the tribal side will not be prosecuted and the detainees will be released. This seems feasible, especially after the statements from Mazloum Abdi, the commander of the SDF, in which he confirmed that they are ready to negotiate with Sheikh Hafel and grant amnesty to all participants in the uprising.

The second step is to form a joint committee between the two parties to document the human and material losses resulting from the recent events and determine the appropriate compensation to be provided to those affected. Subsequently, this committee would work toward achieving civil and societal peace regarding the recent events to ensure their resolution.

The third step is to find a formula that is satisfactory for the people of the region regarding the civil and military administration of their areas within the general framework of the SDF. This would involve continuing to grant them autonomy and independence within the AANES.

The fourth step is to increase financial allocations from the AANES to the Deir ez-Zor Civil Council to enhance economic and social development in the region and provide additional job opportunities for residents suffering from poor economic conditions.

If these steps are taken, it would go a long way toward ending the repercussions of the crisis or minimizing its effects. However, ignoring or failing to implement them would likely lead to a new phase of conflict in the region, one that would not be limited to the local community and its members on one side and the SDF on the other. Rather, such a conflict would be open to other parties that would doubtless try to exploit it both politically and militarily.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210593125
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 14:47 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Hey, een filmpje zonder context. We weten toch niet wat eraan vooraf is gegaan?

Even los van het feit dat het volslagen idioot is om een 11-jarige neer te steken.
Zag zojuist ook een video van Syrische vrouwen in İzmir uit de bus gegooid worden samen met hun kinderen door rabiaat Turkse nationalisten. But hey, het is een video zonder context ,dus hechten we er totaal geen waarde aan :')


They were forcibly removed from the bus. The assailants directed racist remarks at the Syrian refugee women and their children, such as "Go away," "Leave our country," and "Return to your homeland."

twitter


[ Bericht 21% gewijzigd door Slayage op 10-09-2023 18:16:20 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 10 september 2023 @ 18:43:37 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210593648
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 17:40 schreef Slayage het volgende:

[..]
Zag zojuist ook een video van Syrische vrouwen in İzmir uit de bus gegooid worden samen met hun kinderen door rabiaat Turkse nationalisten. But hey, het is een video zonder context ,dus hechten we er totaal geen waarde aan :')

They were forcibly removed from the bus. The assailants directed racist remarks at the Syrian refugee women and their children, such as "Go away," "Leave our country," and "Return to your homeland."

[ twitter ]
Je bent een enorm vermoeiende user. Jij post een filmpje van een Syrische jongen die neergestoken wordt door een Turk en zegt erbij dat het het resultaat is van vreemdelingenhaat. Dat kan goed. Dat kan ook niet. Dat kunnen we uit alleen dat filmpje niet halen, dus ik vraag of er context bij zit. Er kan sprake zijn van een familievete, noem het maar op. Nieuws moet feitelijk zijn, simpel. Vervolgens kom je met een random ander filmpje over een Syrisch gezin dat een bus wordt uitgezet met leuzen erbij als "ga terug". Nu is er context bij.

En even: je postuleert dat ik een Turkenhater ben ( :') ). Dan was dit toch muziek in mijn oren geweest, dat Turken racistische handelingen verrichten op basis van politici? Wat is het nou?

En waar staat dat ik er geen waarde aan hecht?

quote:
Even los van het feit dat het volslagen idioot is om een 11-jarige neer te steken.
Voor iemand die zo hoog opgeeft over dat mensen "de realiteit" niet zien, lijkt er ongeveer niks van wat ik post door jouw filter heen te komen.
pi_210601977
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 11 september 2023 @ 14:33:25 #42
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210602336
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 17:40 schreef Slayage het volgende:

[..]
Zag zojuist ook een video van Syrische vrouwen in İzmir uit de bus gegooid worden samen met hun kinderen door rabiaat Turkse nationalisten. But hey, het is een video zonder context ,dus hechten we er totaal geen waarde aan :')

They were forcibly removed from the bus. The assailants directed racist remarks at the Syrian refugee women and their children, such as "Go away," "Leave our country," and "Return to your homeland."

[ twitter ]
Voor jouw is het denk moeilijker in te schatten dan voor de Turken ter plaatse zelf wat de situatie precies is.

Er wonen miljoenen Syrirs, 3,5 miljoen geregistreerd, en wellicht nog miljoenen die illegaal in het land verblijven.
Veel van deze mensen gedragen zich zonder enige respect naar de lokale bevolking, Turkse vrouwen krijgen last van straatintimidatie, diefstallen, vervuiling door zwerfafval, mensen zien hun eigen leefgebied in razen tempo afglijden naar een 3'e wereldland.

Kan je dan echt niet begrijpen dat mensen zoiets roepen uit frustratie? Als ze elke dag last hebben van deze groep?

Duitsland heeft ongeveer net zoveel inwoners als Turkije, echter heeft Duitsland slechts 1 miljoen Syrische asielzoekers, en daar is de leefbaarheid in de grote steden al extreem achteruit gegaan, met bendes Syrirs met messen die tegen Libanezen 'strijden' ... Diefstallen, vrouwen die hun haren zwart moeten verven uit angst voor seksistisch geweld, meer fraudegevallen met verzekeringen en uitkeringen etc.

Nu zijn Europeanen extreem tolerant en hier is de regel 'ieder voor zich', maar Turken beschouwen elkaar als familie, dus als een Turkse vrouw aangerand is door een groep Syrirs, dan vinden ze dat net zo pijnlijk als dat bij hun eigen zus is gebeurt, en daarmee krijg je inderdaad een extremere reactie als van de gemiddelde Europeaan.. Die beredeneert' oh het had ook een eigen landgenoot kunnen zijn ,''

Probeer ook eens de anderen kant van het verhaal te zien.. Want die is er ook.
pi_210602470
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210602603
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2023 14:33 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Voor jouw is het denk moeilijker in te schatten dan voor de Turken ter plaatse zelf wat de situatie precies is.

Er wonen miljoenen Syrirs, 3,5 miljoen geregistreerd, en wellicht nog miljoenen die illegaal in het land verblijven.
Veel van deze mensen gedragen zich zonder enige respect naar de lokale bevolking, Turkse vrouwen krijgen last van straatintimidatie, diefstallen, vervuiling door zwerfafval, mensen zien hun eigen leefgebied in razen tempo afglijden naar een 3'e wereldland.

Kan je dan echt niet begrijpen dat mensen zoiets roepen uit frustratie? Als ze elke dag last hebben van deze groep?

Duitsland heeft ongeveer net zoveel inwoners als Turkije, echter heeft Duitsland slechts 1 miljoen Syrische asielzoekers, en daar is de leefbaarheid in de grote steden al extreem achteruit gegaan, met bendes Syrirs met messen die tegen Libanezen 'strijden' ... Diefstallen, vrouwen die hun haren zwart moeten verven uit angst voor seksistisch geweld, meer fraudegevallen met verzekeringen en uitkeringen etc.

Nu zijn Europeanen extreem tolerant en hier is de regel 'ieder voor zich', maar Turken beschouwen elkaar als familie, dus als een Turkse vrouw aangerand is door een groep Syrirs, dan vinden ze dat net zo pijnlijk als dat bij hun eigen zus is gebeurt, en daarmee krijg je inderdaad een extremere reactie als van de gemiddelde Europeaan.. Die beredeneert' oh het had ook een eigen landgenoot kunnen zijn ,''

Probeer ook eens de anderen kant van het verhaal te zien.. Want die is er ook.
Een neef van mij studeert tegenwoordig hier in Amsterdam. Hij was afgelopen week bij ons voor een BBQ en uiteraard ook politieke dingen besproken. 1 van de dingen die ik Turken in Turkije meegeef is dat de racistische , xenophobe retoriek die Turken bezigen exact dezelfde is als de racistische xenophobe retoriek van de Europeanen.

İk heb niks met racisme en xenofobie, dus maak ik mijn afkeer expliciet kenbaar online als irl. De xenophobe, racistische verhaal van "de andere kant" heb ik geen oor naar.

Daarnaast wil ik erbij toevoegen dat ik het racisme van Turken die zeggen moslim te zijn vele malen verwerpelijker vindt dan de racisme van een Europeaan, omdat in Islam geen plek is voor racisme. İk zeg altijd ga geen racistische shit bezigen als je jezelf ziet als moslim.
Daarnaast is een groot gedeelte van de Anatolische "Turkse" gemeenschap zelf afstammelingen van migranten, zoals Albanezen, Bosnirs, circasiers, abhkhaziers, Georgirs, Chechenen, Krim Tataren, die in het verleden oorlog en vervolging hebben ontvlucht en zijn gesetteld in Anatoli. Heck de opa van 1 van mijn Turkse film maatjes was een vluchteling uit Mostar, Bosni. Dus de Anatoli "Turk" is voor een groot gedeelte net zo een asielzoeker /migrant als de Syrische vluchtelingen waar ze op kankeren. Nationalisme = kanker.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 11 september 2023 @ 15:26:43 #45
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_210602717
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2023 15:11 schreef Slayage het volgende:

[..]
Een neef van mij studeert tegenwoordig hier in Amsterdam. Hij was afgelopen week bij ons voor een BBQ en uiteraard ook politieke dingen besproken. 1 van de dingen die ik Turken in Turkije meegeef is dat de racistische , xenophobe retoriek die Turken bezigen exact dezelfde is als de racistische xenophobe retoriek van de Europeanen.

İk heb niks met racisme en xenofobie, dus maak ik mijn afkeer expliciet kenbaar online als irl. De xenophobe, racistische verhaal van "de andere kant" heb ik geen oor naar.

Daarnaast wil ik erbij toevoegen dat ik het racisme van Turken die zeggen moslim te zijn vele malen verwerpelijker vindt dan de racisme van een Europeaan, omdat in Islam geen plek is voor racisme. İk zeg altijd ga geen racistische shit bezigen als je jezelf ziet als moslim.
Daarnaast is een groot gedeelte van de Anatolische "Turkse" gemeenschap zelf afstammelingen van migranten, zoals Albanezen, Bosnirs, circasiers, abhkhaziers, Georgirs, Chechenen, Krim Tataren, die in het verleden oorlog en vervolging hebben ontvlucht en zijn gesetteld in Anatoli. Heck de opa van 1 van mijn Turkse film maatjes was een vluchteling uit Mostar, Bosni. Dus de Anatoli "Turk" is voor een groot gedeelte net zo een asielzoeker /migrant als de Syrische vluchtelingen waar ze op kankeren. Nationalisme = kanker.
Ja dat 'wij tegen zij'-reflex zit helaas diep ingebakken en is de bron van veel ellende.
фак араунд энд файнд аут
  maandag 11 september 2023 @ 15:56:53 #46
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_210603028
^
Toch denk ik niet dat het 'pure racisme' is, Syrirs zijn arabieren uit de levant, die veelal een lichte huidskleur hebben, zeker in Latakia, Tartous, maar ook in Damascus zie je genoeg Syrirs die vrijwel dezelfde huidskleur delen als de Grieken en Turken.

Het is gewoon de angst dat het Arabisch steeds meer toeneemt, waardoor ook bestuurders overgaan op het verbieden van die teksten op winkels, maar ook in het geheel dat de Arabische cultuur de Turkse uiteindelijk zal verdringen of vervagen, ook zullen de seculieren in de kustgebieden bang zijn dat deze streken uiteindelijk meer 'islamitisch' worden. Iets wat natuurlijk vanuit hun oogpunt ook wel begrijpelijk is.
pi_210607180
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 11 september 2023 @ 23:02:17 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_210608148
Racism van Levant Arabieren naar Levant Arabieren?
pi_210627006
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_210646286
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')