Ja, zo eentje. Waar nog een biertap staat zodat je tijdens het wachten wat kan drinken. Toen ik jonger was verbaasde ik me er altijd over dat die gasten al een uur aan de tap stonden en dan pas de bestelling doorgavenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:54 schreef borbit het volgende:
Zo'n snackbar met ouderwets interieur waar je je ruime portie friet met stoofvlees op een echt bord krijgt
Kapsalon vind ik meer iets voor een döner/shoarma zaak maar ik weet dat sommige snackbars het ook op het menu hebben staan. Overigens is de kapsalon al 20 jaar oud.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:48 schreef exelletor het volgende:
Kapsalon is toch niet zo oud en is een van mijn favorieten.
Ja, met ballen uit de jus. Ballen uit de frituur zijn ranzig.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:18 schreef anndb het volgende:
Heerlijk die snackbars die zelf nog (enkele) van hun snacks maken. Worden steeds schaarser maar er zijn er gelukkig nog wel.
Jawel, maar er lonkt ook een zak chickenwings voor vanavondquote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:22 schreef Managarm het volgende:
[..]
En een frikandel speciaal past er niet meer in?
Ik heb nooit begrepen dat die internationale ketens grip hebben gekregen op Nederland, alwaar de snackcultuur breed is qua aanbod, de kwaliteit beter is, plus dat je meer krijgt voor minder geld.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:09 schreef StateOfMind het volgende:
Echte friettenten
Vele malen lekkerder idd dan de bekende ketens
Favoriet blijft voor mij de friet super en de friet oorlog met ui.
Bij de ene friettent is een oorlog automatisch met ui, bij de ander niet, dus ik vermeld het er altijd bij.
Lihanboutje
Kapsalon moet je niet bij de snackbar halen. Is bij shoarma zaak meestal beter.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:05 schreef Managarm het volgende:
[..]
Kapsalon vind ik meer iets voor een döner/shoarma zaak maar ik weet dat sommige snackbars het ook op het menu hebben staan. Overigens is de kapsalon al 20 jaar oud.
De friettent een dorpje verderop maakt zelf hun friet van aardappelen van lokale boeren.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:18 schreef anndb het volgende:
Heerlijk die snackbars die zelf nog (enkele) van hun snacks maken. Worden steeds schaarser maar er zijn er gelukkig nog wel.
Ach tis zaterdagavond... Maandag en dinsdag wat minder etenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:25 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
Jawel, maar er lonkt ook een zak chickenwings voor vanavond
Datquote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:25 schreef Fogel het volgende:
[..]
Ik heb nooit begrepen dat die internationale ketens grip hebben gekregen op Nederland, alwaar de snackcultuur breed is qua aanbod, de kwaliteit beter is, plus dat je meer krijgt voor minder geld.
Zijn mensen echt zo weinig bewust?
Ik ook niet maar bijvoorbeeld de McDonalds heeft dat heel erg slim gespeeld door speeltjes bij de kindermenu's te doen. Echtscheidingspaleizen waren dat.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:25 schreef Fogel het volgende:
[..]
Ik heb nooit begrepen dat die internationale ketens grip hebben gekregen op Nederland, alwaar de snackcultuur breed is qua aanbod, de kwaliteit beter is, plus dat je meer krijgt voor minder geld.
Zijn mensen echt zo weinig bewust?
Mijn pindasaus;quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:23 schreef Managarm het volgende:
Ook zo'n mooie, pindasaus. Een snackbar met echt goede pindasaus is echt moeilijk te vinden. Te zoet, te dun, te dik. De beste pindasaus die ik heb gegeten was in Delft, een snackbar achter het toenmalige gebouw van Exact. De pindasaus was niet te zoet en licht pittig, het geheim was de knoflook volgens de eigenaar.
Ja. Ik vind het af en toe wel eens lekker, maar meer omdat het een keer wat anders is denk ik? Hier in de regio is het niet aangeslagen, daarom wel een keer leuk als afwisseling.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:02 schreef Managarm het volgende:
Ik kan me nog herinneren dat ik een keer op de Horecava was en dat daar een demonstratie was van raspatat, ik vond het toen helemaal niets maar is blijkbaar wel aangeslagen in bepaalde delen van het land.
Ok, dat wist ik niet. Bij de AH, nooit gezien.quote:Op zondag 23 juli 2023 11:00 schreef anndb het volgende:
[..]
Ja. Ik vind het af en toe wel eens lekker, maar meer omdat het een keer wat anders is denk ik? Hier in de regio is het niet aangeslagen, daarom wel een keer leuk als afwisseling.
Ze verkochten het ook bij AH maar nu niet meer zie ik?
Ja, het werd toen voorgesteld als de vervanger van omdat het veel sneller klaar te maken was. Ze zijn alleen een beetje vergeten dat er ook nog smaak aan moet zitten.quote:Op zondag 23 juli 2023 11:14 schreef MadMaster het volgende:
Raspatat is toch gebaseerd op een beslag van aardappelpoeder dat men 'vloeibaar' vanuit een persvorm in het frituurvet/olie laat vallen? Is dat dan ook via de supermarkt verkrijgbaar?
Ik vind raspatat in ieder geval niet te eten. Het heeft geen structuur en smaakt naar niks. Een krokant korstje met niks er in.
Sowieso ben ik om die reden geen liefhebber van allerlei aardappelproducten die samengesteld zijn uit o.a. aardappelpoeder/-meel…
Niets mis met een raspatat mayoquote:Op zondag 23 juli 2023 14:51 schreef Managarm het volgende:
[..]
Ja, het werd toen voorgesteld als de vervanger van omdat het veel sneller klaar te maken was. Ze zijn alleen een beetje vergeten dat er ook nog smaak aan moet zitten.
Ik vind het niets maar gelukkig heeft iedereen een andere smaak.quote:
Mooi bruggetje om het weer enigszins on topic te brengen:quote:
Broodje frikandel met mayo, los speciaal. Frikandel kan ook zonder saus.quote:Op zondag 23 juli 2023 22:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Mooi bruggetje om het weer enigszins on topic te brengen:
Veel snackbar producten zijn voorzien van een saus.
Hoeveel mensen eten een frikandel zonder mayo en ketchup of curry, een kroket zonder mosterd, een berenhap zonder pindasaus? En dan hebben we het nog niet over een portie patat/friet waar je allerlei sauzen of combinaties daarvan over heen gooit.
Is een snackbar hap zonder saus net zo lekker of interessant als met saus?
Ik betwijfel het, zeker als ik uit eigen ervaring spreek. Het enige wat ik graag zonder saus eet van een snackbar is een kaassoufflé…
Zoals mijn oma altijd zei: Met een goede saus is zelfs een drol lekker te krijgen…
Bij Heertje Friet aan de Herengracht haal ik wel eens patat met een aparte mayo of saus.quote:Op maandag 24 juli 2023 08:11 schreef Managarm het volgende:
Eet iemand nog wat anders dan de standaardsauzen?
Ik hou van sauzen afwisselen,quote:Op maandag 24 juli 2023 08:11 schreef Managarm het volgende:
Eet iemand nog wat anders dan de standaardsauzen?
Tartaar saus zie ik op het menu, nog nooit geprobeerd. Al die soorten mayo zijn aan mij niet besteed, mijn smaak is echt ruk (ik denk door het gebrek aan reukvermogen, mee geboren). Het vreemde dat ik wel een voorliefde schijn te hebben voor sterk ruikend eten (bruine bonen ftw).quote:Op maandag 24 juli 2023 08:52 schreef borisz het volgende:
[..]
Bij Heertje Friet aan de Herengracht haal ik wel eens patat met een aparte mayo of saus..
Het maakt niet uit hoe laat het is, een frikandel speciaal kan altijd. Perfect ontbijt, met superfood ui.quote:Op maandag 24 juli 2023 09:00 schreef Fok-it het volgende:
De enige snacks lekker zonder saus zijn een kaassouffle en een satekroket.
Voor de rest gaat overal mayo op (Ja, ook de kroketmaar die bestel ik niet vaak en als dan kwekkeboom op een broodje) Behalve de pikanto, mexicano die met pinda
Patat eigenlijk altijd oorlog zonder uitjes maar mayo/curry als uitzondering
Goed topic wel om 9 uur in de ochtend#Viesdik @:Solotovski @:Mortaxx @:Sked
Vind al die snacks zoals pikanto en Mexicano maar matig vergeleken bij een frikandelquote:Op maandag 24 juli 2023 09:00 schreef Fok-it het volgende:
De enige snacks lekker zonder saus zijn een kaassouffle en een satekroket.
Voor de rest gaat overal mayo op (Ja, ook de kroketmaar die bestel ik niet vaak en als dan kwekkeboom op een broodje) Behalve de pikanto, mexicano die met pinda
Patat eigenlijk altijd oorlog zonder uitjes maar mayo/curry als uitzondering
Goed topic wel om 9 uur in de ochtend#Viesdik @:Solotovski @:Mortaxx @:Sked
quote:Op maandag 24 juli 2023 09:46 schreef Fogel het volgende:
Bitterballen, een van de weinige dingen die ik mis uit Nederland
Dingen die ook zonder saus lekker zijn; bitterballen, kroketten (in verschillende variaties), bamischijf, (ham)kaassouffle, lihanboutje en een sitostick.
quote:Op maandag 24 juli 2023 09:46 schreef Fogel het volgende:
Bitterballen, een van de weinige dingen die ik mis uit Nederland
Dingen die ook zonder saus lekker zijn; bitterballen, kroketten (in verschillende variaties), bamischijf, (ham)kaassouffle, lihanboutje en een sitostick.
Ik had er ook nog niet van gehoord, en bestaat al sinds de jaren 70.. hahaha.quote:
De patat van Bram Ladage is wel ernstig lekker overigens, in een puntzak. En de rechthoekige frikandellen vond ik altijd geweldig.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:05 schreef marc0871 het volgende:
Al jaren niet meer in een snackbar geweest.
Ik denk dat die keer bij Bram Ladage in het Alexandrium de laatste keer is geweest. Iets van 5 jaar geleden of zo.
Ik snij mijn eigen patat en maak verschillende snacks en sauzen zelf.
Vind ik leuk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |