abonnement Unibet Coolblue
pi_208791748


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter Nicolaï (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een première in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekraïne gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekraïne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geïnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“
hardcoholic
pi_208791753
Enige redding voor de duo is om van dat valse gejank een gimmick te maken.

Geef overal interviews dat ze eigenlijk helemaal niet kunnen zingen, dat ze zich er doorheen gebluft hebben, dat een ander de shit heeft ingezongen en versterk dat katten gejank een paar x zo veel/slecht.

Misschien dat er dan als idiote act nog een finale plaats inzit. Bewust vals zingen is immers nooit eerder vertoont :+
hardcoholic
  zondag 16 april 2023 @ 15:57:09 #3
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208791774
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:55 schreef Ferdii het volgende:
Enige redding voor de duo is om van dat valse gejank een gimmick te maken.

Geef overal interviews dat ze eigenlijk helemaal niet kunnen zingen, dat ze zich er doorheen gebluft hebben, dat een ander de shit heeft ingezongen en versterk dat katten gejank een paar x zo veel/slecht.

Misschien dat er dan als idiote act nog een finale plaats inzit. Bewust vals zingen is immers nooit eerder vertoont :+
En zet er het hele liedje dezelfde soort grijns bij op als deze vrouw. Die ook vals zong, maar zichzelf niet erg serieus leek te nemen (volgens mij wist zij het wel van zichzelf).

pi_208792109
Los van dat ik het een vreselijk kut nummer vind zijn Mia en Dion verre van sympathiek
pi_208792138
Ik vind dit maar een creepy stel. Met die kleren alsof zo een dagje naar de Kama Sutra beurs zijn geweest.

Typische GEN Z’s die altijd is verteld hoe geweldig en talentvol ze zijn en die zelfs een prijs wonnen als ze laatste werden bij een kleurplaten wedstrijd.
En dan moet het ineens live en in het echt en dan krijgt iedereen en zijn moeder de schuld als ze falen.
You Don't Stop Playing Because You Get Old. But You Could Get Old If You Stop Playing.
  zondag 16 april 2023 @ 16:24:19 #6
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208792185
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 16:21 schreef CoExist het volgende:
Ik vind dit maar een creepy stel. Met die kleren alsof zo een dagje naar de Kama Sutra beurs zijn geweest.

Beetje 90's. Die eerste persfoto's deden aan houseacts van toen denken.
pi_208792292
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:57 schreef Eightyone het volgende:

[..]
En zet er het hele liedje dezelfde soort grijns bij op als deze vrouw. Die ook vals zong, maar zichzelf niet erg serieus leek te nemen (volgens mij wist zij het wel van zichzelf).

Maar dit is een kapper vrouw met veel charisma. Weet nog dat mijn vriend dit nummer erg boeiend vond ondanks de niet fantastische zang :'). Dit gaat hun niet redden vrees ik...
Edit: kapper is knapper
pi_208792293
POLL
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208792346
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 16:21 schreef CoExist het volgende:
Ik vind dit maar een creepy stel. Met die kleren alsof zo een dagje naar de Kama Sutra beurs zijn geweest.

Typische GEN Z’s die altijd is verteld hoe geweldig en talentvol ze zijn en die zelfs een prijs wonnen als ze laatste werden bij een kleurplaten wedstrijd.
En dan moet het ineens live en in het echt en dan krijgt iedereen en zijn moeder de schuld als ze falen.
Typische Gen Z's... daar zijn ze wel een beetje te oud voor hoor. Maar projecteer er lekker op los.
pi_208792653
Bij een uptempolied kom je veel makkelijker weg met een slecht nootje hier en daar, bij zo'n lied als Burning Daylight met van die hoge uithalen ga je echt nat als het er niet op zit, zeker als het ook nog tweestemmig is.

Waar de AVROTROS voor volgend jaar echt over na moet denken:

- selecteer mensen die in ieder geval ervaring hebben met spanning (bijv. een talentenjacht) en/of al op een groter podium hebben gestaan. Daar voldeden eigenlijk alle artiesten sinds Reunion wel aan als ik me niet vergis, maar nu voor het eerst eigenlijk niet. We zien meteen het risico.
- selecteer een lied wat ook de toets van de televoters moet kunnen volstaan, ook daar is Nederland maar 2 keer echt in geslaagd de afgelopen jaren (CATS; Arcade)

Op beide fronten lijken deze artiesten en het lied an sich wel tekort te schieten.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208792808

''Als het top 10, top 20, top 30 of top 40 gaat worden, het gaat erom wat we neer gaan zetten''

Gevoel overbrengen is dus belangrijker dan laatste worden..
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 16 april 2023 @ 17:13:25 #12
39237 crew  H_T
2733
pi_208792990
quote:
6s.gif Op zondag 16 april 2023 17:01 schreef Thrts het volgende:

''Als het top 10, top 20, top 30 of top 40 gaat worden, het gaat erom wat we neer gaan zetten''

Gevoel overbrengen is dus belangrijker dan laatste worden..
Top 40 op het ESF moet lukken met 37 deelnemende landen ^O^
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_208793145
quote:
6s.gif Op zondag 16 april 2023 17:01 schreef Thrts het volgende:

''Als het top 10, top 20, top 30 of top 40 gaat worden, het gaat erom wat we neer gaan zetten''

Gevoel overbrengen is dus belangrijker dan laatste worden..
Ik vind het toch wel een beetje apart dat ze over top 40 praat, alsof ze niet weet waar ze aan mee gaat doen.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 16 april 2023 @ 17:29:13 #14
39237 crew  H_T
2733
pi_208793177
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:33 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Nou er is antwoord hoor:
[..]
:')
quote:
9s.gif Op zondag 16 april 2023 14:34 schreef Momo het volgende:

[..]
Vroeger waren er ook geen mannen met lang haar in rockbands enzo en schijnbaar zijn ze niet bekend met het kortpittige kapsel dat zowat de helft van de Nederlandse vrouwen boven de 50 jaar heeft.
Ruim 35 jaar geleden deden ze nog gewoon normaal!

Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_208793190
Mia heeft inmiddels de reacties onder al haar insta posts uitgezet!
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 17:32:49 #16
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208793237
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 17:30 schreef Thrts het volgende:
Mia heeft inmiddels de reacties onder al haar insta posts uitgezet!
Waren er veel nare reacties?
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 17:32:57 #17
446930 crew  ESF1Gamer
pi_208793238
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 17:30 schreef Thrts het volgende:
Mia heeft inmiddels de reacties onder al haar insta posts uitgezet!
Kan ik begrijpen met al aso - socialmediagebruikers
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208793243
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 17:32 schreef Momo het volgende:

[..]
Waren er veel nare reacties?
Als je onder de posts van Dion kijkt wel
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 17:38:32 #19
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208793297
quote:
6s.gif Op zondag 16 april 2023 17:33 schreef Thrts het volgende:

[..]
Als je onder de posts van Dion kijkt wel
Bijna allemaal anoniempjes van een foto van als een auto als profielfoto ofzo. Snap de behoefte niet zo van mensen om naar hun profiel te gaan en nog een schop na te geven, net alsof ze zelf niet door hebben dat het niet goed was.
pi_208793298
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 17:29 schreef H_T het volgende:

[..]
[..]
Ruim 35 jaar geleden deden ze nog gewoon normaal!

[ afbeelding ]
Op het ESF in die tijd bij Chris en @Moira uit Malta ook

De Sahara is zonder meer erg droog.
  zondag 16 april 2023 @ 18:17:03 #21
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208793806
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 17:38 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Op het ESF in die tijd bij Chris en @:moira uit Malta ook

[ afbeelding ]
Dit is gewoon een foto van Dion en Mia.
  zondag 16 april 2023 @ 18:34:32 #22
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_208794024
Het is nu helaas wel duidelijk geworden dat je liedje alleen serieus wordt genomen als je banden hebt met het kliekje rond de kiescommissie. En dat gaat niet goed zijn voor de kwaliteit van de inzendingen in de toekomst want waarom zou je als serieuze artiest nog de moeite doen? Sowieso is stap 1 om iedereen uit de huidige nepotistische kiescommissie te trappen en opnieuw te beginnen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_208794042
Nu bij RTL Boulevard.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208794070
Aran leest niet mee, hij heeft paars aan ipv groen.
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208794081
EiC montage schiet er ontzettend lekker met Cha Cha Cha O+
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')