abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208514594


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter Nicola (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een premire in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is ht podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekrane gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekrane en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm genspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“
De Sahara is zonder meer erg droog.
  ESF Reporter vrijdag 24 maart 2023 @ 10:05:31 #2
87554 Cee
Welluk?
pi_208514856
Enige troost bij een NQ is dat het zou betekenen dat Letland of Azerbeidzjan of Malta door zijn en die heb ik hoger in m’n Eurovision Scoreboard staan. :@
pi_208514912
Ik ben inmiddels een beetje bijgedraaid over de running order. Maar als we niet doorgaan zou ik het alsnog een goede wake up call vinden :@
pi_208515003
Laten ze in ieder geval hun “netwerk” dan een beetje uitbreiden voor volgend jaar, anders zitten we straks weer in dezelfde betekenisvolle troostrijke hoek. :+
  vrijdag 24 maart 2023 @ 10:31:01 #5
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208515069
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:05 schreef Cee het volgende:
Enige troost bij een NQ is dat het zou betekenen dat Letland of Azerbeidzjan of Malta door zijn en die heb ik hoger in m’n Eurovision Scoreboard staan. :@
Dan waarschijnlijk Letland of Malta, Azerbeidzjan zie ik helaas echt niet gebeuren (tenzij ze weer helemaal uitpakken met de staging).
pi_208515106
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:12 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Dat het ‘netwerken’ vooral in de betekenisvolle Cornald-hoek gedaan wordt, was natuurlijk wel een publiek geheim. Ik vraag me alleen af of de andere leden van de selectiecommissie dan niemand kunnen aandragen. Ook in het netwerk van Jan Smit van die Hollandse zangers zal toch weleens een tekstschrijver een uitschieter hebben die geschikt is voor het ESF? Of anders Sander Lantinga als DJ die de hele dag op papier populaire muziek draait.
Maar waarom dan zo’n oproep doen om nummers in te sturen als ze weten dat ze toch voor iets in hun eigen netwerk gaan?
pi_208515200
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:35 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Maar waarom dan zo’n oproep doen om nummers in te sturen als ze weten dat ze toch voor iets in hun eigen netwerk gaan?
Ze doen allebei. Er kan zomaar een juweeltje zitten bij de open inschrijvingen. Maar ze netwerken daarnaast om in ieder geval zeker te weten dat er iets van kwaliteit binnenkomt. Daarmee laten ze niks aan het toeval over.
pi_208515206
Met dat netwerken is op zich niets mis, Jeangu en S10 zijn toffe artiesten en als je die warm kan maken om naar Eurovisie te gaan is dat alleen maar mooi. Maar dan moet je vervolgens wel objectief naar hun liedjes luisteren, en daar wringt het natuurlijk. Als Harry van de overkant dan ook een liedje instuurt staat die al met 1-0 achter. En als Duncan met een liedje komt aanzetten zijn ze misschien zo starstruck dat ze vergeten echt te luisteren naar wat het is, een nogal niksig nummer zoals dat destijds bij Anouk voor Trijntje ook zo was.
pi_208515228
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:46 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Ze doen allebei. Er kan zomaar een juweeltje zitten bij de open inschrijvingen. Maar ze netwerken daarnaast om in ieder geval zeker te weten dat er iets van kwaliteit binnenkomt. Daarmee laten ze niks aan het toeval over.
Daar geloof ik dus niets van. Iemand uit het netwerk die een liedje instuurt zal ongetwijfeld een streepje voor hebben op een onbekend iemand. En waarom zou je als onbekende dan meedoen? Dat heeft dan toch geen zin?
pi_208515229
Netwerken werkt trouwens twee kanten op. Je kunt de commissie wel verwijten dat ze te veel in hun eigen cirkeltje netwerken, maar als andere, alternatieve artiesten en producenten niet willen mee netwerken, dan houdt het natuurlijk ook op.
pi_208515231
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:47 schreef blackswangreen het volgende:
Met dat netwerken is op zich niets mis, Jeangu en S10 zijn toffe artiesten en als je die warm kan maken om naar Eurovisie te gaan is dat alleen maar mooi. Maar dan moet je vervolgens wel objectief naar hun liedjes luisteren, en daar wringt het natuurlijk. Als Harry van de overkant dan ook een liedje instuurt staat die al met 1-0 achter. En als Duncan met een liedje komt aanzetten zijn ze misschien zo starstruck dat ze vergeten echt te luisteren naar wat het is, een nogal niksig nummer zoals dat destijds bij Anouk voor Trijntje ook zo was.
Oh, jij verwoord het beter dan ik. Dit bedoel ik inderdaad. :)
pi_208515254
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:49 schreef Aadrianus het volgende:
Netwerken werkt trouwens twee kanten op. Je kunt de commissie wel verwijten dat ze te veel in hun eigen cirkeltje netwerken, maar als andere, alternatieve artiesten en producenten niet willen mee netwerken, dan houdt het natuurlijk ook op.
Als je altijd in je kleine cirkeltje zit en dat gesloten houdt, zie je niet wat er buiten je cirkeltje gebeurt en durft er niemand anders het cirkeltje in, en waarom zou je ook?
pi_208516346
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:47 schreef blackswangreen het volgende:
Met dat netwerken is op zich niets mis, Jeangu en S10 zijn toffe artiesten en als je die warm kan maken om naar Eurovisie te gaan is dat alleen maar mooi. Maar dan moet je vervolgens wel objectief naar hun liedjes luisteren, en daar wringt het natuurlijk. Als Harry van de overkant dan ook een liedje instuurt staat die al met 1-0 achter. En als Duncan met een liedje komt aanzetten zijn ze misschien zo starstruck dat ze vergeten echt te luisteren naar wat het is, een nogal niksig nummer zoals dat destijds bij Anouk voor Trijntje ook zo was.
Laten we eerlijk zijn, als Harry hier aan ons om advies zou komen vragen wat hij met zijn liedje moet doen, als hij denkt een vrolijke Songfestivalhit te pakken te hebben. Dan zouden we hem toch ook adviseren om het naar een buitenlandse selectiecommissie of voorronde te sturen? Ga lekker naar Spanje of de Alpenlanden of de Baltics. Dan is de kans een stuk groter dat hij serieus genomen wordt en niet wordt gepasseerd voor de eerste de beste semi-bekende artiest met een Radio 2-liedje in ons land.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208516522
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 12:29 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Laten we eerlijk zijn, als Harry hier aan ons om advies zou komen vragen wat hij met zijn liedje moet doen, als hij denkt een vrolijke Songfestivalhit te pakken te hebben. Dan zouden we hem toch ook adviseren om het naar een buitenlandse selectiecommissie of voorronde te sturen? Ga lekker naar Spanje of de Alpenlanden of de Baltics. Dan is de kans een stuk groter dat hij serieus genomen wordt en niet wordt gepasseerd voor de eerste de beste semi-bekende artiest met een Radio 2-liedje in ons land.
En dat Harry] Hrry dan met Ijsland het songfestival wint. _O_
pi_208516832
Er zijn geen tv optredens gepland omdat ze iedereen willen verrassen met de staging en het verhaal dat ze ermee gaan vertellen.

Op de vraag waarom ze niet op tv hebben opgetreden:

quote:
Dion: “Well, nothing is scheduled regarding live performances on TV in the Netherlands, but it is both because we are very busy with all the preparations for Liverpool, and also because we want to surprise the Eurovision audience, we want to take them into the story of the song at the time it is the most important, so we want to keep our Eurovision performance under cover. But no, there are no grand live performances on Dutch TV planned for now.”
twitter
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 24 maart 2023 @ 13:22:00 #16
163650 Greys
pi_208516946
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:10 schreef Mandy040986 het volgende:
Er zijn geen tv optredens gepland omdat ze iedereen willen verrassen met de staging en het verhaal dat ze ermee gaan vertellen.

Op de vraag waarom ze niet op tv hebben opgetreden:
[..]
[ twitter ]
Maar gaan ze het lied tijdens Eurovision in Concert dan mt staging doen? :@ Want dat optreden zal toch ook gewoon verspreid worden dus ik snap het niet goed geloof ik.

[ Bericht 2% gewijzigd door Greys op 24-03-2023 13:30:28 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208517067
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:22 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar gaan ze het lied tijdens Eurovision in Concert dan mt staging doen? :@ Ik snap het niet goed geloof ik.
Ik heb werkelijk geen idee. _O-
De vraag ging specifiek over tv optredens zoals Matthijs Draait Door, zoals die met S10.
EIC is ook niet op tv, toch? :@

Maar echt, deze inzending he. Ik switch dagelijks van “dit wordt helemaal niks” naar “we gaan een CATS doen.” _O- _O- _O-
pi_208517104
Zij hebben dit blijkbaar zo besloten: eerste live op EIC en dan met staging op 9 mei. En verder geen potentieel aandacht afleidende want voer voor discussie andere performances. EIC kunnen ze natuurlijk ook niet onderuit als gastheer/vrouw. Ze gaan denk ik ook niet naar ander preparties.. het is een keuze >:)
  ESF Reporter vrijdag 24 maart 2023 @ 13:39:14 #19
87554 Cee
Welluk?
pi_208517145
Maar zo bijzonder is het toch niet dat ze hun staging niet verklappen? Geen enkel land doet dat. Dus om dat als reden te geven waarom ze niet eens in een tv- of radioshow laten horen hoe ze samen live klinken vind ik raar.
Het zal vast helemaal geweldig moeten zijn die staging waardoor alles op z’n plek komt, la Isral dit jaar. Daar ga ik dan maar vanuit.
pi_208517186
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:39 schreef Cee het volgende:
Maar zo bijzonder is het toch niet dat ze hun staging niet verklappen? Geen enkel land doet dat. Dus om dat als reden te geven waarom ze niet eens in een tv- of radioshow laten horen hoe ze samen live klinken vind ik raar.
Het zal vast helemaal geweldig moeten zijn die staging waardoor alles op z’n plek komt, la Isral dit jaar. Daar ga ik dan maar vanuit.
Ik denk dat ze een S10 scenario willen voorkomen dat de staging bij zo’n tv show beter is als die van het ESF optreden zelf.
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 13:42:59 #21
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208517198
Ik verwacht eigenlijk niet dat wij dan een moeilijke staging zouden hebben of iets met een grote prop gezien wij voor Finland zitten die waarschijnlijk weer met al die pallets aankomt. Natuurlijk less is more in ons geval waarschijnlijk, maar ik verwacht eerder zoiets als het verhaal en een strakke lichtshow dan echt een act en/of props.
pi_208517209
De staging vertelt een verhaal van hoop, volgens Cornald. Dat kun je eigenlijk maar op n manier uitbeelden: met een smokey plinth.
pi_208517415
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:42 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Ik denk dat ze een S10 scenario willen voorkomen dat de staging bij zo’n tv show beter is als die van het ESF optreden zelf.
Ik heb niet het idee dat buiten dit forum er een algemene visie is dat De Diepte bij Matthijs beter uit de verf kwam dan op het ESF zelf eigenlijk. Maar misschien (en eigenlijk hopelijk) dat die kritiek intern wel geuit is.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208517426
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 08:24 schreef Cee het volgende:

[..]
Je hele leven bestaat dan neem ik aan niet uit de periode van voor 2013? :D
Er wordt nu gedaan alsof er een kapitale blunder is gemaakt maar dat vind ik vrij overtrokken. Zonder de afwezigheid van de jury waren we (en bijvoorbeeld Cornald) niet zo nerveus geweest. En van die afwezigheid wist de delegatie bij het maken van hun keuze niet af.
Ik hoop dat ik ongelijk heb.....
En natuurlijk hebben we in het verleden wel wat minder fijne inzendingen gehad..
Maar dit scoort wat mij betreft heel hoog in de top 10 van slechtste inzendingen.

Maar goed, als ze de finale halen is, I've been proven wrong
Juin uit Eigen Tuin!
pi_208517445
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:42 schreef Momo het volgende:
Ik verwacht eigenlijk niet dat wij dan een moeilijke staging zouden hebben of iets met een grote prop gezien wij voor Finland zitten die waarschijnlijk weer met al die pallets aankomt. Natuurlijk less is more in ons geval waarschijnlijk, maar ik verwacht eerder zoiets als het verhaal en een strakke lichtshow dan echt een act en/of props.
Ons optreden is al een keer voorgedaan, namelijk bij Goodbye To Yesterday. Dat is ook een nummer waar de zanger heel lang opent, de zangeres het daarna heel lang overneemt en ze samen afronden. Dat is een simpele maar effectieve lichtshow en die kan je zo overnemen, met het verschil dat Dion dan aan het einde niet weg moet gaan, maar Mia moet omarmen, letterlijk en figuurlijk.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208517453
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:58 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ik heb niet het idee dat buiten dit forum er een algemene visie is dat De Diepte bij Matthijs beter uit de verf kwam dan op het ESF zelf eigenlijk. Maar misschien (en eigenlijk hopelijk) dat die kritiek intern wel geuit is.
Laten we het hopen. :)
  vrijdag 24 maart 2023 @ 14:21:16 #27
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208517682
Je hoopt bij zoiets toch altijd dat ze er echt goed over nadenken en leren van hun eerdere fouten etc. Het is niet alsof bij S10 nou alles goed ging. Ik weet bijvoorbeeld inderdaad niet of het optreden bij Mathijs nou heel slim was. Omdat daaropvolgend de “echte” staging heel erg tegenviel. Ook bij de buitenlandse fans waren er al verwachtingen geschept wat betreft de staging.

Een mooie lichtshow, mooie bewegingen en eventueel mooie graphics zouden dit nummer naar een hoger niveau kunnen tillen. Dan moet er wel wat meer gebeuren op het podium dan bij S10. Maar daar hebben ze hopelijk k van geleerd.

Hopelijk. ;)
pi_208517711
Ik laat me in mei liever verrassen, dan naar een kopie te kijken van een optreden in een nationale finale (zoals bijvoorbeeld Loreen).
pi_208517756
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:58 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ik heb niet het idee dat buiten dit forum er een algemene visie is dat De Diepte bij Matthijs beter uit de verf kwam dan op het ESF zelf eigenlijk. Maar misschien (en eigenlijk hopelijk) dat die kritiek intern wel geuit is.
Ja wel op Twitter, tot op de dag van vandaag krijgen tweets over die laser staging nog steeds honderden likes. :P

Misschien dat ze daar toch van hebben gebaald. Maar goed, snap dit eigenlijk ook niet zo goed, alleen maar prettig lijkt me om het zo vaak mogelijk live te spelen. En dat die staging met lasers van S10 bestond heeft uiteindelijk geen enkele invloed op het eindresultaat gehad lijkt me. Behalve dat ze toen 10 plekken omhoog vloog bij de bookmakers. :+
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 24 maart 2023 @ 14:37:45 #30
163650 Greys
pi_208517852
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:44 schreef blackswangreen het volgende:
De staging vertelt een verhaal van hoop, volgens Cornald. Dat kun je eigenlijk maar op n manier uitbeelden: met een smokey plinth.
Ik kan de rest van m'n leven nooit meer de woorden smokey plinth lezen of horen zonder hysterisch te lachen. _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208517857
Ik hoorde het nummer net ook weer in de auto. Het begint ook wel gewoon mooi en Dion heeft ook een prachtige stem, daar zitten ook wel kansen in de staging om meteen de aandacht te pakken. Alleen haak ik steeds weer af als dat chasing highs stukje komt, wat zich blijft herhalen en dan duurt dat middenstuk ineens behoorlijk lang. Hopelijk weten ze daar iets mee te doen in de staging. Misschien voelt het dan minder afgezaagd.

Bij het einde zou ik gewoon voor vuurwerk uit het plafond kiezen, dan val je tenminste nog een beetje op. :+
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 14:43:25 #32
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208517887
tiktok


Toch een stukje content van hun op eurovision pagina
pi_208517961
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:38 schreef Em31 het volgende:
Ik hoorde het nummer net ook weer in de auto. Het begint ook wel gewoon mooi en Dion heeft ook een prachtige stem, daar zitten ook wel kansen in de staging om meteen de aandacht te pakken. Alleen haak ik steeds weer af als dat chasing highs stukje komt, wat zich blijft herhalen en dan duurt dat middenstuk ineens behoorlijk lang. Hopelijk weten ze daar iets mee te doen in de staging. Misschien voelt het dan minder afgezaagd.

Bij het einde zou ik gewoon voor vuurwerk uit het plafond kiezen, dan val je tenminste nog een beetje op. :+
Dat vind ik inderdaad ook het stuk dat het hele nummer naar beneden haalt. De rest is nog wel ok (wel de hele tijd dezelfde 3 zeurderige akkoorden, maar goed) en dan komt het ontzettend afgezaagde haiaiaiaiaighs. Beetje hetzelfde dat ik vorig jaar met S10 en haar tadadadada's had: kom op, kon je nou echt niks beters verzinnen? Er zit wel potentie in maar het is niet af.
pi_208517976
Als ik de staging zou moeten bedenken als Sacha Fred_Baptiste, dan zou ik dicht bij de clip blijven. Verdeel het podium in twee kamers, links Dion, rechts Mia. Dat moet natuurlijk in 30 seconden worden opgezet, dus hopelijk staat er in de kelder van de TROS nog een bordkartonnen achtergrond uit een blijspel van Piet Bambergen ofzo. Aan de ene kant een tafel erbij, aan de andere kant een bankje, en het is voor de gelegenheid voldoende gevuld.

Aan het begin Dion in het licht, en Mia in het schemerdonker, want de kijker moet wel nieuwsgierig worden wat er in die andere kamer gaat gebeuren. Daarna de belichting andersom. Aan het einde allebei in dezelfde kamer, of ze stappen uit het decor en ze zingen samen het slot van het lied. De muren van het huis een beetje leuk decoreren, eventueel gespiegeld, al is dat wel Oekrane-staging niveau, dus wat leuke plaatjes kan ook. En je bent klaar. :P
De Sahara is zonder meer erg droog.
  ESF Reporter vrijdag 24 maart 2023 @ 15:22:08 #35
87554 Cee
Welluk?
pi_208518286
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:43 schreef Momo het volgende:
[ tiktok ]

Toch een stukje content van hun op eurovision pagina
Ok dit is leuk. Meer van dit!
pi_208518480
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:53 schreef Fred_B het volgende:
Dat moet natuurlijk in 30 seconden worden opgezet, dus hopelijk staat er in de kelder van de TROS nog een bordkartonnen achtergrond uit een blijspel van Piet Bambergen ofzo.
_O-

Klinkt verder wel oke ja, maar ik bang dat het toch alweer teveel gevraagd is om met props te komen.
Koel en donker bewaren
pi_208518593
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:53 schreef Fred_B het volgende:
Als ik de staging zou moeten bedenken als Sacha Fred_Baptiste, dan zou ik dicht bij de clip blijven. Verdeel het podium in twee kamers, links Dion, rechts Mia. Dat moet natuurlijk in 30 seconden worden opgezet, dus hopelijk staat er in de kelder van de TROS nog een bordkartonnen achtergrond uit een blijspel van Piet Bambergen ofzo. Aan de ene kant een tafel erbij, aan de andere kant een bankje, en het is voor de gelegenheid voldoende gevuld.

Aan het begin Dion in het licht, en Mia in het schemerdonker, want de kijker moet wel nieuwsgierig worden wat er in die andere kamer gaat gebeuren. Daarna de belichting andersom. Aan het einde allebei in dezelfde kamer, of ze stappen uit het decor en ze zingen samen het slot van het lied. De muren van het huis een beetje leuk decoreren, eventueel gespiegeld, al is dat wel Oekrane-staging niveau, dus wat leuke plaatjes kan ook. En je bent klaar. :P
Veel te moeilijk. Gewoon krumpers doen.
pi_208520038
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:53 schreef Fred_B het volgende:
Als ik de staging zou moeten bedenken als Sacha Fred_Baptiste, dan zou ik dicht bij de clip blijven. Verdeel het podium in twee kamers, links Dion, rechts Mia. Dat moet natuurlijk in 30 seconden worden opgezet, dus hopelijk staat er in de kelder van de TROS nog een bordkartonnen achtergrond uit een blijspel van Piet Bambergen ofzo. Aan de ene kant een tafel erbij, aan de andere kant een bankje, en het is voor de gelegenheid voldoende gevuld.

Aan het begin Dion in het licht, en Mia in het schemerdonker, want de kijker moet wel nieuwsgierig worden wat er in die andere kamer gaat gebeuren. Daarna de belichting andersom. Aan het einde allebei in dezelfde kamer, of ze stappen uit het decor en ze zingen samen het slot van het lied. De muren van het huis een beetje leuk decoreren, eventueel gespiegeld, al is dat wel Oekrane-staging niveau, dus wat leuke plaatjes kan ook. En je bent klaar. :P
Hahah bij 'uit een blijspel van Piet Bambergen' haak ik af hoor 😅 Nee het moet wel een beetje klasse uitstralen, dus geen gezochte kneuterige props met kamers. Bij Snap vorig jaar was dat ook niet echt bepaald een pluspunt vond ik.
Zijn genoeg andere manieren om die sfeer te creren. Ev met behulp van de ledwand en goed licht. En met goede camera shots kan ook veel
  vrijdag 24 maart 2023 @ 17:35:57 #39
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208520079
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 13:22 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar gaan ze het lied tijdens Eurovision in Concert dan mt staging doen? :@ Want dat optreden zal toch ook gewoon verspreid worden dus ik snap het niet goed geloof ik.
Blauw licht clip coming in.. 3, 2, ...
:o)
pi_208520144
Jammer dat er algemeen zo min gesproken wordt over ons nummer. Ik persoonlijk vind het elk jaar weer spannend of we bij de beste 10 zitten, net als vorig jaar met een nl talig nummer.
En dit jaar zitten we er gewoon weer bij hoor en wat het dan doet boeiuh. Ik ga voor een topshow met nl in de finale
  vrijdag 24 maart 2023 @ 20:01:44 #41
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208521875
Moet zeggen dat ik het vandaag voor het eerst liep te neuriren. Het wordt nog wat joh.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:47:49 #42
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208530156
Save the date! Volgende week toch een live optreden bij Humberto op Zaterdag!
:o)
pi_208530202
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:47 schreef Dave het volgende:
Save the date! Volgende week toch een live optreden bij Humberto op Zaterdag!
Echt waar??? Nee joh is geintje. 1 april. -O-

[ Bericht 2% gewijzigd door summer52 op 25-03-2023 13:10:57 ]
pi_208530289
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:47 schreef Dave het volgende:
Save the date! Volgende week toch een live optreden bij Humberto op Zaterdag!
Whut :o
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 13:09:17 #45
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208530389
twitter
pi_208530420
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:09 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Volgende keer eerst ff in spiegel kijken en dat van haar tand afhalen. Je ziet hem ook kijken.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 13:16:14 #47
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208530432
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:14 schreef RipCity het volgende:

[..]
Volgende keer eerst ff in spiegel kijken en dat van haar tand afhalen. Je ziet hem ook kijken.
Dat is een steentje die ze daar heeft laten plaatsen grapjas. Aan beide kanten trouwens.

pi_208531171
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:47 schreef Dave het volgende:
Save the date! Volgende week toch een live optreden bij Humberto op Zaterdag!
:wtf: ^p^
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 15:48:58 #49
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208532124
Interview met songfestival weblog

Mia en Dion: “We kijken al uit naar Eurovision in Concert!”

Songfestivalweblog.nl sprak met het duo Mia Nicolai en Dion Cooper, die in mei namens Nederland op het Eurovisie Songfestival zullen aantreden met ‘Burning Daylight’. In deel 2 van het interview: Welke oud deelnemers spraken Mia en Dion? Wordt er ook aandacht besteed aan de cameravoering? Wat zijn de plannen in Liverpool, hoe zit het met de promotie en waarom hoorden we ‘Burning Daylight’ nog niet live?

Hebben jullie tips gekregen van oud deelnemers?
Mia: ” Ik zou wat gaan drinken met Getty, maar onze agenda’s kwamen nog niet overeen. Verder heb ik S10 nog gesproken, maar ook met een goede vrienden van mij, Ari Olafsson (IJsland 2018) en Ryan O’Shaughnessy (Ierland 2018) die beide zeiden dat je voorbereid moet zijn op wat er na de twee weken gebeurt. Je bent dan ineens helemaal leeg. Je wordt dan weer ‘losgelaten’. En ik heb les gehad van Michelle Courtens die in 2001 heeft meegedaan voor Nederland. Ook met haar heb ik appcontact gehad.”
Dion: “Ik moet Douwe Bob nog een bericht sturen. Een paar jaar geleden heb ik een lied met hem geschreven. Daar is nog niets mee gebeurd, maar toen ik wegging zei hij tegen me: ‘Jij komt er wel, het komt wel goed’.
Mia:” Douwe ken ik ook van toen ik 18 was. We zaten in dezelfde vriendengroep”

Jullie zijn al bezig met de act, maar wordt er ook gewerkt aan de cameravoering?
Dion: “Als je denkt over de act, dan is dat het totaalplaatje waar met on team mee bezig zijn. Er wordt niets aan toeval overgelaten”
Mia: “Ik heb meer camera-ervaring dan podiumervaring, omdat ik ook heb geacteerd”

Wat zijn de plannen in Liverpool?
Mia: “Ik ga denk ik heel veel in bad.”
Dion: “Er komt daar zo veel op ons af, ook qua interviews. We worden er steeds aan herinnerd dat er zo veel ons af komt, ook pers en interviews. We moeten het nog verder gaan invullen en het is met de dag. Steeds volle focus op waar we mee bezig zijn en Duncan Laurence en Jordan Garfield gaan ook mee.”

Tegenwoordig is promotie op social media ook belangrijk, wat zijn jullie plannen?
Mia: “We houden ons daar zeker mee bezig”
Dion: “We hebben laatst een radiodag gehad waar we bij zeven stations zijn langs geweest en we zijn ook druk met Instagram en TikTok, ook juist richting Liverpool, zodat de mensen zien hoe onze dagen er uit zien.”

Waarom hebben we Burning Daylight nog niet live gehoord?
Dion: “Het kwam zo uit qua planning. We waren eerst druk met de release en Eurovision in Concert is voor ons iets heel gaafs. We voelen ons er zelf wel goed bij en het is ook iets om naar toe te werken. Wij kijken er in ieder geval naar uit!”
Mia: “Ieder jaar is weer anders hoe ze het aanpakken en toevallig is het dit jaar bij ons zo gelopen. Waarom weet ik eigenlijk niet…
pi_208532410
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:14 schreef RipCity het volgende:

[..]
Volgende keer eerst ff in spiegel kijken en dat van haar tand afhalen. Je ziet hem ook kijken.
Jij bent vast reuze gezellig op feestjes.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')