abonnement Unibet Coolblue
pi_208432946
Rotterdam zucht onder aanslagen: 'Als mijn zoon niet thuis is, slaap ik bij mijn buurvrouw'.


quote:
Rotterdamse woningcorporaties lijden tienduizenden euro's schade door de recente golf aanslagen op woningen. In de getroffen buurten is de impact groot, niet iedereen voelt zich meer veilig thuis. Het geweld hangt volgens de politie samen met de drugscriminaliteit.

De afgelopen maanden was het extreem onrustig in Rotterdam. Dit jaar telde de politie al ruim dertig incidenten met "excessief geweld": 9 beschietingen en maar liefst 23 aanslagen met explosieven.

Vaak waren sociale huurwoningen doelwit. Rotterdamse corporaties zeggen dat de schade duizenden tot tienduizenden euro's per aanslag bedraagt.

Woningcorporatie Hef Wonen kreeg dit jaar drie keer te maken met aanslagen in zijn complexen. In totaal was er schade aan zo'n 25 woningen. Op een van de adressen werd een portiek opgeblazen.

"Woningen zijn soms niet meer bewoonbaar, waardoor mensen langere tijd hun huis uit moeten, terwijl de aanslag bij de buren was", zegt bestuursvoorzitter Marieke Kolsteeg. "Dat is natuurlijk dramatisch."

Pijpbommen
Een van de getroffen complexen van Hef Wonen ligt in de wijk Bloemhof in Rotterdam-Zuid. Op een galerij van de flat ontplofte overdag een zwaar explosief. Onder bij de flat vond de politie drie niet-ontplofte pijpbommen (metalen buizen met explosief materiaal).

Meerdere bewoners moesten hun huis uit vanwege de onveilige situatie. Een omwonende die de explosie meemaakte, dacht eerst aan een aardbeving. Op drie verdiepingen van de flat vlogen de ruiten eruit.

Sommige mensen voelen zich sinds de aanslag niet meer veilig. "Als mijn zoon niet thuis is, ga ik bij mijn buurvrouw slapen", zegt een vrouw in de flat. "Ik hoop dat het nooit meer gebeurt."

Ramen nog niet vervangen
Bijna een maand na de ontploffing hebben gedupeerde omwonenden nog altijd geen nieuwe ramen. Tegen hun kozijnen zijn houten platen gespijkerd. "Het tocht en het is ijskoud binnen", klaagt een man. Iemand anders vertelt dat in de huiskamer een stuk plafond naar beneden is gekomen.

Het huis waar de aanslag op was gericht, is dichtgetimmerd. Burgemeester Aboutaleb heeft het pand tijdelijk gesloten. Zolang de woning niet is vrijgegeven, mag daar niets worden gerepareerd. Voor de omwonenden zijn nieuwe ramen besteld, maar de levertijd is zes weken.

"Mensen worden hier nog dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de aanslag", ziet Marieke Kolsteeg van Hef Wonen op de galerij. "Beneden op straat staat een bord van de politie dat er getuigen worden gezocht. Dat geeft geen gevoel van veiligheid."

De achtergrond van de aanslag wordt nog door de politie onderzocht; de buurt houdt het erop dat er een verband moet zijn met drugshandel. Mogelijk waren familieleden van een crimineel het doelwit.

Drugsgerelateerd
Inderdaad zijn volgens de politie bijna alle aanslagen op een of andere manier te herleiden tot drugscriminaliteit. Burgemeester Aboutaleb wijt de recente geweldsgolf aan opsporingssucces in de haven. "Zo'n 60 procent van de cocaďne in de haven wordt onderschept. Dan gaan criminelen elkaar verwijten maken."

Daarbij zijn steeds vaker argeloze familieleden doelwit. "Wat je nu ziet, is dat ze iemand proberen te pakken door opa, oma, zus of tante te intimideren met aanslagen. Dat is buitengewoon kwalijk en gevaarlijk."

Met extra politiesurveillance, cameratoezicht en een s
peciaal rechercheteam probeert Rotterdam het geweld onder controle te krijgen. De laatste twee weken is het inderdaad rustig gebleven, maar burgemeester Aboutaleb houdt rekening met nieuwe aanslagen.

"Tussen de drugsbaronnen met het grote kapitaal en de mensen die dit soort aanslagen uitvoeren, zitten soms wel tien lagen. Dat maakt het heel lastig om de verantwoordelijken te pakken te krijgen."

quote:
In de wijk IJsselmonde knalde dit jaar de voordeur kapot bij drie huurwoningen in hetzelfde buurtje. Opvallend genoeg hadden alle huizen hetzelfde huisnummer. Bewoners van twee adressen zijn ervan overtuigd dat zij slachtoffer zijn van een vergissing.

De politie merkt dat de vaak jonge daders inderdaad wel eens fouten maken en het verkeerde huis belagen. Of dat in dit geval ook zo is, kan de politie nog niet zeggen. Er zijn twee verdachten aangehouden, maar het onderzoek loopt nog.

Rugzakjes
Ook in IJsselmonde is een van de drie getroffen huizen tijdelijk gesloten door de burgemeester. Een buurtbewoner vertelt dat er ook kleine kinderen op het adres woonden. "Ze mochten nog wat spullen pakken en moesten toen met hun rugzakjes op vertrekken. Heel erg sneu."

Bij een woningsluiting ontbinden corporaties het huurcontract, maar de rechter bepaalt of er ook echt ontruimd mag worden. Bij kwetsbare bewoners is dat niet altijd het geval.

In Bloemhof in Rotterdam-Zuid zijn sommige bewoners resoluut na de aanslag in hun flat. "De mensen die doelwit waren hoeven hier niet meer terug te komen", zegt een van de omwonenden. "Voor mijn part slapen ze buiten."
pi_208432949
Lekker wonen in Rotterdam! Mocro Maffia w/
Dit blijft volgens mij en gaat nooit meer weg.
  Miss 200.000.000! zaterdag 18 maart 2023 @ 10:27:05 #3
367000 roos94
pi_208432996
Ik ben opgegroeid in Rotterdam Zuid. Ijsselmonde zat ik op school en in bloemhof woonde mijn beste vriendin dus daar was ik veel.

Het is allemaal shit. Junks, drugsovervallen, altijd politie en geluidsoverlast.

Ik ging savonds echt never nooit in mijn eentje de straat op. Gewoon echt niet.

Het is zo een treurige plek. Ben heel, heel blij dat ik er niet meer woon en dat mijn dochter niet in dit gebied hoeft op te groeien.
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 18 maart 2023 @ 10:27:28 #4
206731 Mortaxx
Doomer
pi_208433002
Fijn die diversiteit
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_208433047
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:23 schreef Bocaj het volgende:
Lekker wonen in Rotterdam! Mocro Maffia w/
Dit blijft volgens mij en gaat nooit meer weg.
met harde repressie kan je een eind komen, echter dat gebeurt toch niet in NL.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Trouwste user 2022 zaterdag 18 maart 2023 @ 10:40:15 #6
7889 tong80
Spleenheup
pi_208433124
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:27 schreef roos94 het volgende:
Ik ben opgegroeid in Rotterdam Zuid. Ijsselmonde zat ik op school en in bloemhof woonde mijn beste vriendin dus daar was ik veel.

Het is allemaal shit. Junks, drugsovervallen, altijd politie en geluidsoverlast.

Ik ging savonds echt never nooit in mijn eentje de straat op. Gewoon echt niet.

Het is zo een treurige plek. Ben heel, heel blij dat ik er niet meer woon en dat mijn dochter niet in dit gebied hoeft op te groeien.
Nu zitten ze elders met jou opgescheept. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zaterdag 18 maart 2023 @ 10:48:24 #7
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_208433206
Als die mietjes elkaar nou gewoon een kogel door de kop jagen in plaats van laf achter de familie aan te gaan dan heeft de normale mens er niet zo'n last van.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_208433595
Rotterdam :')

Ooit glorie van Nederland nu een shithole met buitenlanders.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_208433682
...en dan toch iedereen boos op je zijn omdat je liever op het platteland woont.

[ Bericht 0% gewijzigd door tesssssssss op 19-03-2023 11:30:03 ]
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_208433741
Import 3rd world become 3rd world.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 11:54:30 #11
22565 asco
Los in deze tent
pi_208433807
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 11:42 schreef tesssssssss het volgende:
...en dan toch iedereen boos op je zijn omdat je liever op et platteland woont.
Zulke mensen moet je in het gezicht uitlachen, ze af en toe een artikel als deze onder de neus duwen en verder gaan met je leven. ^O^ *O*
pi_208433882
Gelukkig woon ik in een fatsoenlijke wijk.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zaterdag 18 maart 2023 @ 12:01:51 #13
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_208433897
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:00 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Gelukkig woon ik in een fatsoenlijke wijk.
Dat zegt ook niet alles weet ik uit ervaring. :')
pi_208433974
Goh, en in ons dörpke hier maken we ons druk op de buurtapp als er weer eens een kat is vermist....

Kán toch nog erger dus...

:')
  zaterdag 18 maart 2023 @ 12:10:28 #15
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208433990
Ik woon ook in Rotterdam Zuid, en je kan het vergelijken met Saint-Denis in Parijs.

Je hebt hier van alles, mensen die illegaal verblijven in ons land (onderverhuur), drugsdealers, drugsverslaafden, hangjeugd die in auto's met lachgasballonen bezig zijn, en dat je door de zware muziek dreunen uit die auto niet in slaap kan komen in m'n eigen slaapkamer.

Onveilig gevoel in de metro door jongens met capuchons, mensen die zonder enige reden ruzie met je zoeken.

Voorbeeld, groepje ik denk Marokkaanse hangjeugd vraagt of ik cocaine wil kopen uit het niets in de avond.. Dus ik zeg 'nee' hun: Waarom vraag je er dan om? Ga ga je maakt me hoofd heet'

Terwijl ik helemaal niets aan ze vroeg.. Ze worden boos uit het niks

Mensen die bedelen om geld, en je een briefje in je handen schuiven met de vraag of je geld voor hem en z'n gezin hebt.. Mijn auto is meerdere keren bekrast in de straat (Waarom mag joost weten)

Je kan niets buiten laten staan, fiets word in 1 seconde gejat.

Mensen die opgefokt zijn in het verkeer, en om de kleinste verkeersfout het liefst uit willen stappen om een partijtje te knokken, mijn moeder is bedrogen door een turkse man die zich als Italiaan voor deed 30 jaar geleden in de uitgaanswereld ook hier in deze buurt, waar ik uit voort gekomen ben, en ik nu geen vader heb..

Het is absoluut geen fijne plek om te wonen, en ik heb medelijden met de Oekraďners die hier worden opgevangen, vlucht je uit Oekraďne kom je vervolgens op een plek terecht waar waarschijnlijk meer criminaliteit is dan in UA zelf...
  zaterdag 18 maart 2023 @ 12:11:22 #16
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208433999
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:27 schreef roos94 het volgende:
Ik ben opgegroeid in Rotterdam Zuid. Ijsselmonde zat ik op school en in bloemhof woonde mijn beste vriendin dus daar was ik veel.

Het is allemaal shit. Junks, drugsovervallen, altijd politie en geluidsoverlast.

Ik ging savonds echt never nooit in mijn eentje de straat op. Gewoon echt niet.

Het is zo een treurige plek. Ben heel, heel blij dat ik er niet meer woon en dat mijn dochter niet in dit gebied hoeft op te groeien.
Na een overval in de wijk zie ik politie auto's op strategische plekken staan op kruispunten.
Maar verder voel ik er niets meer bij, ook geen onveiligheid want het is zoals je mooi omschreef dood normaal hier.
pi_208434567
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:10 schreef BMW1993 het volgende:
Je hebt hier van alles, mensen die illegaal verblijven in ons land (onderverhuur), drugsdealers,
Toch raar dat de vreemdelingen politie hier dan niets aan doet...
pi_208434627
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:10 schreef BMW1993 het volgende:
Ga ga je maakt me hoofd heet'

Hij vindt je leuk.
pi_208434654
Bloemhof. 35 jaar geleden zat ik er op school (nabij het Afrikaanderplein) en toen was het al een bende.
pi_208434668
Ook haren in dat soort wijken mogen wonen.
11 jaar geleden verhuisd naar een piepklein gehucht waar ik eens per 3 maanden een politiewagen zie rijden.

Beste beslissing ooit _O_
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 13:15:33 #21
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_208434725
Ik ben inmiddels overleden
  Miss 200.000.000! zaterdag 18 maart 2023 @ 13:18:23 #22
367000 roos94
pi_208434768
quote:
Kweenie hoor maar ik had genoeg Pure Hollanders in de wijk a la Ruud, Kees etc en dat waren de grootste tokkies c.q. drugsdealers
pi_208434839
In de wijken waar ik gewoond hebben waren het in wijk 1 de Mocro's en in wijk 2 Mocro's en Antillianen.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 13:29:51 #24
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208434883
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:10 schreef BMW1993 het volgende:
Ik woon ook in Rotterdam Zuid, en je kan het vergelijken met Saint-Denis in Parijs.

Je hebt hier van alles, mensen die illegaal verblijven in ons land (onderverhuur), drugsdealers, drugsverslaafden, hangjeugd die in auto's met lachgasballonen bezig zijn, en dat je door de zware muziek dreunen uit die auto niet in slaap kan komen in m'n eigen slaapkamer.

Onveilig gevoel in de metro door jongens met capuchons, mensen die zonder enige reden ruzie met je zoeken.

Voorbeeld, groepje ik denk Marokkaanse hangjeugd vraagt of ik cocaine wil kopen uit het niets in de avond.. Dus ik zeg 'nee' hun: Waarom vraag je er dan om? Ga ga je maakt me hoofd heet'

Terwijl ik helemaal niets aan ze vroeg.. Ze worden boos uit het niks

Mensen die bedelen om geld, en je een briefje in je handen schuiven met de vraag of je geld voor hem en z'n gezin hebt.. Mijn auto is meerdere keren bekrast in de straat (Waarom mag joost weten)

Je kan niets buiten laten staan, fiets word in 1 seconde gejat.

Mensen die opgefokt zijn in het verkeer, en om de kleinste verkeersfout het liefst uit willen stappen om een partijtje te knokken, mijn moeder is bedrogen door een turkse man die zich als Italiaan voor deed 30 jaar geleden in de uitgaanswereld ook hier in deze buurt, waar ik uit voort gekomen ben, en ik nu geen vader heb..

Het is absoluut geen fijne plek om te wonen, en ik heb medelijden met de Oekraďners die hier worden opgevangen, vlucht je uit Oekraďne kom je vervolgens op een plek terecht waar waarschijnlijk meer criminaliteit is dan in UA zelf...
Ik begrijp dat de ervaring met jouw natuurlijke vader traumatisch is geweest voor jou en jouw moeder (er vanuit gaande dat het verhaal van jouw moeder niet door haar verzonnen en gelogen is). Ik begrijp ook dat het wonen in een achterbuurt tussen (met name allochtoon) gespuis, geen prettige ervaring is.

Wat jij echter niet lijkt te kunnen begrijpen, is dat niet elke of bijna elke allochtoon, is zoals jouw vader en/of zoals het achterbuurt tuig waar jij helaas tussenin woont.
Krekker is de bom!
pi_208434896
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:10 schreef BMW1993 het volgende:
Ik woon ook in Rotterdam Zuid, en je kan het vergelijken met Saint-Denis in Parijs.

Je hebt hier van alles, mensen die illegaal verblijven in ons land (onderverhuur), drugsdealers, drugsverslaafden, hangjeugd die in auto's met lachgasballonen bezig zijn, en dat je door de zware muziek dreunen uit die auto niet in slaap kan komen in m'n eigen slaapkamer.

Onveilig gevoel in de metro door jongens met capuchons, mensen die zonder enige reden ruzie met je zoeken.

Voorbeeld, groepje ik denk Marokkaanse hangjeugd vraagt of ik cocaine wil kopen uit het niets in de avond.. Dus ik zeg 'nee' hun: Waarom vraag je er dan om? Ga ga je maakt me hoofd heet'

Terwijl ik helemaal niets aan ze vroeg.. Ze worden boos uit het niks

Mensen die bedelen om geld, en je een briefje in je handen schuiven met de vraag of je geld voor hem en z'n gezin hebt.. Mijn auto is meerdere keren bekrast in de straat (Waarom mag joost weten)

Je kan niets buiten laten staan, fiets word in 1 seconde gejat.

Mensen die opgefokt zijn in het verkeer, en om de kleinste verkeersfout het liefst uit willen stappen om een partijtje te knokken, mijn moeder is bedrogen door een turkse man die zich als Italiaan voor deed 30 jaar geleden in de uitgaanswereld ook hier in deze buurt, waar ik uit voort gekomen ben, en ik nu geen vader heb..

Het is absoluut geen fijne plek om te wonen, en ik heb medelijden met de Oekraďners die hier worden opgevangen, vlucht je uit Oekraďne kom je vervolgens op een plek terecht waar waarschijnlijk meer criminaliteit is dan in UA zelf...
Klote situatie.

Gentrificatie d kan mij niet snel genoeg gaan. De stad is letterlijk aan het verkankeren door de finnen. :{
pi_208434906
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 13:29 schreef KreKkeR het volgende:
Wat jij echter niet lijkt te kunnen begrijpen, is dat niet elke of bijna elke allochtoon, is zoals jouw vader en/of zoals het achterbuurt tuig waar jij helaas tussenin woont.
Is ook waar, niet alle. Maar het valt wel op dat iedere agressieve mongool die ik tegenkom een bepaalde achtergrond heeft.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 13:36:31 #27
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208434928
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:27 schreef Mortaxx het volgende:
Fijn die diversiteit
quote:
Diversiteit kan wel degelijk goeds bieden, ook wanneer het inclusief mensen met andere huidskleur is.

Waar het fout is gegaan is dat de mensen met een andere huidskleur die men in het verleden naar Nederland haalde vaak ongeschoolden waren van het platteland (wanneer het gaat om Turken en Marokkanen). En de groep economische vluchtelingen die tegenwoordig zelf naar NL komt, dat zijn vaak de lui die het in eigen land ook niet ver schopten, vandaar ook dat ze om economische redenen naar Nederland zijn gevlucht.

Werkelijke hoogopgeleide mensen met andere huidskleur, met ruime ervaring in hun vakgebied, zijn doorgaans het probleem niet en kunnen wel degelijk meerwaarde bieden met hun kennis en soms ook andere invalshoek bij het oplossen van problemen binnen een organisatie.
Krekker is de bom!
pi_208435889
#freeWillemM
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2682522/1/25#p209511850" target="_blank" >woensdag 14 juni 2023 19:05</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/221644" target="_blank" >timmmmm</a> het volgende:[/b]
Ik heb in ieder geval liever huidkanker dan dit topic lezen
  zaterdag 18 maart 2023 @ 18:14:15 #29
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_208438332
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 13:36 schreef KreKkeR het volgende:
Werkelijke hoogopgeleide mensen met andere huidskleur, met ruime ervaring in hun vakgebied, zijn doorgaans het probleem niet en kunnen wel degelijk meerwaarde bieden met hun kennis en soms ook andere invalshoek bij het oplossen van problemen binnen een organisatie.
Ik denk niet dat iemand problemen met deze mensen heeft maar ik denk ook niet dat dit de mensen zijn die bij BMW1993 voor de deur hangen :')
  zaterdag 18 maart 2023 @ 18:21:53 #30
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_208438463
Tja, eigenlijk ook niet zo gek dat die stromingen van 'White lives matter' toch een beetje aan het opbloeien zijn.

Als de regering er geen flikker aan doet en de kraan open blijft houden en jij ziet dat je land naar de klote gaat, dan kan ik me voorstellen dat er iets aan wilt doen. Hoewel ik ook niet geloof dat dat gaat helpen, maar ik snap de drijfveer en de frustratie wel.

Let's face it; we gaan gewoon steeds verder naar de klote, ongeacht al die wegkijkers en blinden die blijven volhouden dat die diversiteit ons zoveel positiefs brengt :|W
pi_208438900
Als je status wil showen met je outfit, moet je achter het snelle geld aan. Even een handgranaat, pijpbom of cobra naar een deur smijten. Pakketje ophalen in de haven. Wapen midden in de nacht leegknallen op een bedrijf of woning. Daar kan je je Canada Goose, Gucci, etc. weer van kopen. Want mensen moeten niet denken dat je skeer bent.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 18:46:52 #32
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_208438942
quote:
15s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 18:44 schreef Maerwynn het volgende:
Als je status wil showen met je outfit, moet je achter het snelle geld aan. Even een handgranaat, pijpbom of cobra naar een deur smijten. Pakketje ophalen in de haven. Wapen midden in de nacht leegknallen op een bedrijf of woning. Daar kan je je Canada Goose, Gucci, etc. weer van kopen. Want mensen moeten niet denken dat je skeer bent.
We hebben gewoon meer buurthuizen, straatcoaches, subsidie en kickbox- en raplessen nodig.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 20:00:56 #33
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208440272
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 18:14 schreef the-eye het volgende:

[..]
Ik denk niet dat iemand problemen met deze mensen heeft maar ik denk ook niet dat dit de mensen zijn die bij BMW1993 voor de deur hangen :')
Check BMW1993 postgeschiedenis maar eens. Hij haat alles wat buitenlands (met name Turks, Marokkaans en volgens mij nog een paar groepen) is, behalve zichzelf, aangezien hij, ondanks zijn Turkse vader, zichzelf als 100% autochtone Nederlander ziet.
Krekker is de bom!
  zaterdag 18 maart 2023 @ 20:08:29 #34
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_208440395
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 20:00 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Check BMW1993 postgeschiedenis maar eens. Hij haat alles wat buitenlands (met name Turks, Marokkaans en volgens mij nog een paar groepen) is, behalve zichzelf, aangezien hij, ondanks zijn Turkse vader, zichzelf als 100% autochtone Nederlander ziet.
Vanuit m'n vrijstaande huisje op het platteland is het makkelijk praten maar ik denk dat ik als ik zou wonen waar hij woont, ik ken die plek maar al te goed, ik ook zo zou praten.
Natuurlijk ben ik het met jou eens dat niet iedereen van een bepaalde groep slecht kan zijn en het één en ander te verklaren is maar ik wil best geloven dat wat bij BMW1993 rondhangt tuig van de richel is
pi_208440404
Willen jullie meer of minder?

Nou, blijkbaar gewoon meer.
pi_208440965
White Society Matters
pi_208441150
Partijen als CU, D66, GL & PvdA zijn nog altijd groot voorstander van het verwelkomen van nep-vluchtelingen uit middeleeuwse culturen. Ondanks alle criminaliteit en overlast blijven die partijen hardnekkig wegkijken.
pi_208441197
Wat geniet ik elke dag weer een beetje meer van alle verrijking die ons land te bieden heeft. Prachtig.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 21:08:09 #39
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_208441715
En het punt is dus dat Aboutaleb, een man die zelf zijn roots in Marokko? heeft liggen hier ook geen antwoord op heeft. Ik heb hem vooral horen tetteren toen een paar kwajongens White lives matter op de Erasmusbrug hadden geprojecteerd. Maar volgens mij viel de ravage daarvan nogal mee.

twitter


Toch best gek dat je je daar drukker om maakt dan een interne vijand die net als de nazi's huizen in jouw binnenstad (nog een keer) opblaast.

Wie zijn hier nu werkelijk de haters van de medemens :?

[ Bericht 12% gewijzigd door Tengano op 18-03-2023 21:25:27 ]
pi_208442074
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:27 schreef roos94 het volgende:
Ik ben opgegroeid in Rotterdam Zuid. Ijsselmonde zat ik op school en in bloemhof woonde mijn beste vriendin dus daar was ik veel.

Het is allemaal shit. Junks, drugsovervallen, altijd politie en geluidsoverlast.

Ik ging savonds echt never nooit in mijn eentje de straat op. Gewoon echt niet.

Het is zo een treurige plek. Ben heel, heel blij dat ik er niet meer woon en dat mijn dochter niet in dit gebied hoeft op te groeien.
<—- Beverwaard vroeger 🤣😂😩😩😩
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_208442218
Ik had al een tijdje het gevoel dat Rotterdam niet de stad is om leuk in te wonen. Wat een klotestad.
pi_208442242
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 18:14 schreef the-eye het volgende:

[..]
Ik denk niet dat iemand problemen met deze mensen heeft maar ik denk ook niet dat dit de mensen zijn die bij BMW1993 voor de deur hangen :')
Denk idd dat ie meer last heeft van pigmentdenkers dan mensen van kleur die denken met dr hersencellen.

Zo dankbaar dat mn ouders een koopwoning hebben gekocht voor ze aan een gezin begonnen. In een buurtje met alleen maar koopwoningen en een paar straten met niet-sociale huurwoningen , tussen de werkende, blanke mensen.
pi_208442247
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 21:32 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik had al een tijdje het gevoel dat Rotterdam niet de stad is om leuk in te wonen. Wat een klotestad.
Zuid is afvoerputje, andere delen van de stad zijn juist al jaren aan het opknappen. Enorme delen waar sociale woningen worden afgebroken voor koopwoningen en yuppen intrekken. Weet niet of het daarmee te maken mee maar ik viel van mijn stoel van verbazing dat GroenLinks de verkiezingen won in Rdam dit keer 🤣
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_208442328
het land van rechts, dit. laat maar gaan, wij zitten er niet tussen. armoe moet zijn. criminaliteit houdt ze lekker bezig.

zoiets. interesseert ze geen reet.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 21:43:07 #45
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_208442425
In de vorige eeuw wist Aboutaleb al te melden dat het aan het tekort schieten van de overheid lag. Nu hij al jarenlang burgemeester is heeft hij er blijkbaar zelf ook niks van gebakken, behalve af en toe ach en wee roepen.

Misschien is dit wel een mooi moment om aan Duitsland te vragen of ze alsnog Rotterdam even van de kaart willen vegen.

pi_208442557
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 21:32 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik had al een tijdje het gevoel dat Rotterdam niet de stad is om leuk in te wonen. Wat een klotestad.
Welke stad met veel importvolk ik dan wel leuk om te wonen?
  zaterdag 18 maart 2023 @ 21:58:56 #47
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208442795
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 20:35 schreef Alpha0 het volgende:
White Society Matters
Ik hoop dat je een dochter hebt die thuiskomt met een pikzwarte moslim-Marokkaan :D
Krekker is de bom!
pi_208442834
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 21:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Zuid is afvoerputje, andere delen van de stad zijn juist al jaren aan het opknappen. Enorme delen waar sociale woningen worden afgebroken voor koopwoningen en yuppen intrekken. Weet niet of het daarmee te maken mee maar ik viel van mijn stoel van verbazing dat GroenLinks de verkiezingen won in Rdam dit keer 🤣
Zuid afvoerputje? Heb je Katendrecht nu gezien? Of de hele kop van Zuid. Of de laan op zuid. Zuid is allang geen afvoerput meer, heb er ook een kleine 14 jaar gewoond. In de Millinxbuurt. De ergste wijk die je maar kan bedenken. Het heftigste wat ik heb meegemaakt is: een dikke Turk van 12 die op mijn motorkap is gaan zitten en krassen heeft gemaakt. Een pizzakoerier die zijn autodeur tegen mijn auto aan gooide. Een of andere Oostblokker die het leuk vond om mn linkerspiegel te stelen, en dakentenne. Oja en geluidsoverlast van boeren hollanders die midden in de nacht jointjes zaten te roken in hun auto met teringherrie uit hun speakers... voor mijn woning. Die werden overigens meegenomen door de politie.

Tja, als dit dan de no go areas van Nederland moeten voorstellen.
Allah Al Watan Al Malik
pi_208443305
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 21:58 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Ik hoop dat je een dochter hebt die thuiskomt met een pikzwarte moslim-Marokkaan :D
Een pikzwarte moslim Marokkaan.
Is dat een Marokkaan die gefrituurd is onder de zonnebank?
pi_208443399
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:23 schreef Inbox het volgende:

[..]
Een pikzwarte moslim Marokkaan.
Is dat een Marokkaan die gefrituurd is onder de zonnebank?
De Marokkaanse Rachel Hazes zeg maar.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_208443506
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:28 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
De Marokkaanse Rachel Hazes zeg maar.
Rachid el Hazes ja.
pi_208443717
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:01 schreef Mutant01 het volgende:
Zuid afvoerputje? Heb je Katendrecht nu gezien? Of de hele kop van Zuid. Of de laan op zuid. Zuid is allang geen afvoerput meer, heb er ook een kleine 14 jaar gewoond. In de Millinxbuurt. De ergste wijk die je maar kan bedenken. Het heftigste wat ik heb meegemaakt is: een dikke Turk van 12 die op mijn motorkap is gaan zitten en krassen heeft gemaakt. Een pizzakoerier die zijn autodeur tegen mijn auto aan gooide. Een of andere Oostblokker die het leuk vond om mn linkerspiegel te stelen, en dakentenne. Oja en geluidsoverlast van boeren hollanders die midden in de nacht jointjes zaten te roken in hun auto met teringherrie uit hun speakers... voor mijn woning. Die werden overigens meegenomen door de politie.

Tja, als dit dan de no go areas van Nederland moeten voorstellen.
Ook delen van zuid zeker richting Kop van Zuid zijn flink verbeterd en verbeteren nog steeds ja. Maar “further down” in zuid wordt het steeds kansarmer en veel samen geklonterd vergeleken met rest van Rdam. Wijzen onderzoeken ook uit en de gemeente probeert er zeker wat aan te doen ja. En laat duidelijk zijn dat armoede en ghettovorming relatief is, vergeleken bij de rest van de wereld maar ook andere EU-landen is de “ghetto” in NL sowieso paradijs ja.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_208444978
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:01 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Zuid afvoerputje? Heb je Katendrecht nu gezien? Of de hele kop van Zuid. Of de laan op zuid. Zuid is allang geen afvoerput meer, heb er ook een kleine 14 jaar gewoond. In de Millinxbuurt. De ergste wijk die je maar kan bedenken. Het heftigste wat ik heb meegemaakt is: een dikke Turk van 12 die op mijn motorkap is gaan zitten en krassen heeft gemaakt. Een pizzakoerier die zijn autodeur tegen mijn auto aan gooide. Een of andere Oostblokker die het leuk vond om mn linkerspiegel te stelen, en dakentenne. Oja en geluidsoverlast van boeren hollanders die midden in de nacht jointjes zaten te roken in hun auto met teringherrie uit hun speakers... voor mijn woning. Die werden overigens meegenomen door de politie.

Tja, als dit dan de no go areas van Nederland moeten voorstellen.
:')
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_208446996
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 13:29 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Ik begrijp dat de ervaring met jouw natuurlijke vader traumatisch is geweest voor jou en jouw moeder (er vanuit gaande dat het verhaal van jouw moeder niet door haar verzonnen en gelogen is). Ik begrijp ook dat het wonen in een achterbuurt tussen (met name allochtoon) gespuis, geen prettige ervaring is.

Wat jij echter niet lijkt te kunnen begrijpen, is dat niet elke of bijna elke allochtoon, is zoals jouw vader en/of zoals het achterbuurt tuig waar jij helaas tussenin woont.
Kaag heeft gesproken!
pi_208447085
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:01 schreef Mutant01 het volgende:
Zuid afvoerputje? Heb je Katendrecht nu gezien? Of de hele kop van Zuid. Of de laan op zuid. Zuid is allang geen afvoerput meer,
Natuurlijk. maar ook daar heb je overlast van kansenjongeren die er hangen.

Dat parkeerterreintje op de Kop van Zuid was een grote teringbende van Marokkanen die daar met hun huurbakken naartoe kwamen en van tevoren ff flink het gas openzette op de weg er naartoe.

Dat is daarom nu afgesloten.
pi_208449836
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 21:38 schreef pokkerdepok het volgende:
het land van rechts, dit. laat maar gaan, wij zitten er niet tussen. armoe moet zijn. criminaliteit houdt ze lekker bezig.

zoiets. interesseert ze geen reet.
Het land van rechts? waar slaat dat nou weer op, zijn de uitkeringen te laag?
Ik plaats van zich bezighouden met criminele activiteiten zouden ze ook kunnen gaan werken, er is werk genoeg momenteel. Maar ik heb de indruk dat veel van die jongens weinig zin hebben om hun wekker om 6 uur te zetten om dagelijks te gaan zwoegen in een fabriek of een bouwplaats.
Daar moeten dan weer allemaal Oost Europeanen voor komen.
  zondag 19 maart 2023 @ 12:47:47 #57
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208450225
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 06:34 schreef Cockwhale het volgende:

[..]
Kaag heeft gesproken!
Mwoa, tis meer dat de blindelinge haat jegens alles wat niet oorspronkelijk Nederlands is, zoals sommigen dat hebben, niet echt bijdraagt aan een prettigere samenleving.

Ik zie mensen (autochtoon-allochtoon) liever als verenigd blok tegen het crimineel tuig, ipv overlast van het crimineel tuig EN DAARBOVENOP dan ook nog eens onderlinge haat BINNEN de niet-criminele hardwerkende burgers in de samenleving.
Krekker is de bom!
pi_208450435
Oh dacht belastingaanslagen....
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_208450512
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 12:19 schreef WethouderHekking het volgende:

[..]
Het land van rechts? waar slaat dat nou weer op, zijn de uitkeringen te laag?
Ik plaats van zich bezighouden met criminele activiteiten zouden ze ook kunnen gaan werken, er is werk genoeg momenteel. Maar ik heb de indruk dat veel van die jongens weinig zin hebben om hun wekker om 6 uur te zetten om dagelijks te gaan zwoegen in een fabriek of een bouwplaats.
Daar moeten dan weer allemaal Oost Europeanen voor komen.
ja, jij BENT duidelijk het land van rechts. er zijn grote problemen die misschien al generaties zouden duren om op te lossen. tenminste, als je dta dna wel echt probeert op te lossen.
maar voor jullie is het niks, gewoon gaan wekren zeg je. geen enkel benul wat er allemaal speelt, hoe criminaliteit hele generaties in zn greep kan houden, van jongs af aan, en hoe je daar nauwelijks aan kan ontkomen als je ertussen zit.
dit is de maatschappij die we hebben gekweekt met decennia rechts- liberaal beleid, ja. feit.
  zondag 19 maart 2023 @ 13:12:29 #60
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_208450520
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:10 schreef BMW1993 het volgende:
Ik woon ook in Rotterdam Zuid..
Ik heb je verhaal gelezen maar wat ik niet snap is dat er een (besnorde) man op je moeder afkomt en als hij zegt 'ik ben italiaan' er een avontuurtje met hem wordt begonnen?...Alsof Italiaanse mannen bekend staan als hele betrouwbare en monogame mannen. Begrijp me niet verkeerd hoor maar je moet echt naar de persoon kijken i.p.v. nationaliteit als je serieus met iemand in zee gaat vind ik.
houd ANDERHALVE METER afstand
  zondag 19 maart 2023 @ 14:04:15 #61
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208451185
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 13:12 schreef EenAndereWeg het volgende:

[..]
Ik heb je verhaal gelezen maar wat ik niet snap is dat er een (besnorde) man op je moeder afkomt en als hij zegt 'ik ben italiaan' er een avontuurtje met hem wordt begonnen?...Alsof Italiaanse mannen bekend staan als hele betrouwbare en monogame mannen. Begrijp me niet verkeerd hoor maar je moet echt naar de persoon kijken i.p.v. nationaliteit als je serieus met iemand in zee gaat vind ik.
Sowieso ook apart dat z'n moeder dit verhaal over zijn vader, op zo'n manier met hem gedeeld heeft... :{ :')

"Kleine BMW, ik moet je wat vertellen over je vader.... Ik had een avontuurtje met een Italiaan, DACHT IK, maar het bleek een Turk te zijn en die haat ik. Daarom haat ik jou voor de helft, snap je?"

[ Bericht 4% gewijzigd door KreKkeR op 19-03-2023 14:16:54 ]
Krekker is de bom!
  zondag 19 maart 2023 @ 14:15:39 #62
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_208451380
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:04 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Sowieso ook apart dat z'n moeder dit verhaal over zijn vader, op zo'n manier met hem gedeeld heeft... :{ :')

"Kleine BMW, ik moet je wat vertellen over je vader.... Ik had een avontuurtje met een Italiaan, DACHT IK, maar het bleek een Turk te zijn en doe haat ik. Daarom haat ik jou voor de helft, snap je?"
Ja inderdaad.
houd ANDERHALVE METER afstand
pi_208458831
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 20:00 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Check BMW1993 postgeschiedenis maar eens. Hij haat alles wat buitenlands (met name Turks, Marokkaans en volgens mij nog een paar groepen) is, behalve zichzelf, aangezien hij, ondanks zijn Turkse vader, zichzelf als 100% autochtone Nederlander ziet.
Je moet jezelf toch als iets zien? Stel hij had van beide wat genomen NL en Turks dat werkt niet je bent niet integer meer omdat het haaks op elkaar staat.
  maandag 20 maart 2023 @ 09:12:08 #64
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_208462298
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 20:40 schreef papierentijdschrift het volgende:

[..]
Je moet jezelf toch als iets zien? Stel hij had van beide wat genomen NL en Turks dat werkt niet je bent niet integer meer omdat het haaks op elkaar staat.


Hoezo staat dat haaks op elkaar? :D
Krekker is de bom!
pi_208463138
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 20:00 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Check BMW1993 postgeschiedenis maar eens. Hij haat alles wat buitenlands (met name Turks, Marokkaans en volgens mij nog een paar groepen) is, behalve zichzelf, aangezien hij, ondanks zijn Turkse vader, zichzelf als 100% autochtone Nederlander ziet.
Dat viel mij ook al op, overal waar herrie is met buitenlandse jongeren, waar dan ook weet onze BMW1993 als een ervaren reporter gedetailleerd verslag van te toen, of het nu om metro, trein, kermissen of uitgaan betreft (zelfs ver buiten Rotterdam). Verslaggever BMW1993 zit er letterlijk bovenop (lees erin) En als dieptepunt dat hij zelfs gedetailleerd wist te vertellen wat twee meiden bij de McDonald's hadden gegeten terwijl ze lastig gevallen zouden zijn door jawel hoor.Marokkaanse jongens.

Waarvan akte! :s)
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  maandag 20 maart 2023 @ 10:47:36 #66
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_208463192
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 10:41 schreef -Hakuna- het volgende:
Dat viel mij ook al op, overal waar herrie is met buitenlandse jongeren, waar dan ook weet onze BMW1993 als een ervaren reporter gedetailleerd verslag van te toen, of het nu om metro, trein, kermissen of uitgaan betreft (zelfs ver buiten Rotterdam). Verslaggever BMW1993 zit er letterlijk bovenop (lees erin) En als dieptepunt dat hij zelfs gedetailleerd wist te vertellen wat twee meiden bij de McDonald's hadden gegeten terwijl ze lastig gevallen zouden zijn door jawel hoor.Marokkaanse jongens.

Waarvan akte! :s)
Ik denk dat we alleen maar blij moeten zijn met reporters die tegenwoordig gewoon nog in het veld durven te opereren om ons van de laatste informatie en updates te voorzien. @BMW1993 is volgens mij een van de weinige users die dat soort risico's nog durft te nemen.
pi_208463273
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 10:47 schreef Tengano het volgende:

[..]
Ik denk dat:BMW1993 is volgens mij een van de weinige users die dat soort risico's nog durft te nemen.
Vermoed eerder dat hij de gehele dag bezig is met het internet afstruinen via Google naar specifiek Turks, Marokkaans (binnenlands) nieuws waarin hij zich herkend en dan voor hem passende teksten uit kopieert, aanpast en vervolgens hier plaats op dit forum. Dit wekt bij de lezer de indruk alsof hij dagelijks dit allemaal in het echt persoonlijk meemaakt, de ervaringen van BMW1993 lezen weg als een krantenbericht.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  maandag 20 maart 2023 @ 11:01:58 #68
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_208463312
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 10:57 schreef -Hakuna- het volgende:
Vermoed eerder dat hij de gehele dag bezig is met het internet afstruinen via Google naar specifiek Turks, Marokkaans (binnenlands) nieuws waarin hij zich herkend en dan voor hem passende teksten uit kopieert, aanpast en vervolgens hier plaats op dit forum. Dit wekt bij de lezer de indruk alsof hij dagelijks dit allemaal in het echt persoonlijk meemaakt, de ervaringen van BMW1993 lezen weg als een krantenbericht.
Het is dan ook een van de betere fieldreporters.
pi_208513763
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Ook delen van zuid zeker richting Kop van Zuid zijn flink verbeterd en verbeteren nog steeds ja. Maar “further down” in zuid wordt het steeds kansarmer en veel samen geklonterd vergeleken met rest van Rdam. Wijzen onderzoeken ook uit en de gemeente probeert er zeker wat aan te doen ja. En laat duidelijk zijn dat armoede en ghettovorming relatief is, vergeleken bij de rest van de wereld maar ook andere EU-landen is de “ghetto” in NL sowieso paradijs ja.
Klopt, helemaal eens hoor. Maar op zich heeft de aanpak van de afgelopen jaren wel zijn vruchten afgeworpen.

Ijsselmonde enzo krijgt wel weinig aandacht vind ik, dat is in rap tempo aan het verloederen. En er zijn sommige delen van wijken die gewoon echt opnieuw ingericht moeten worden, zodat er een fatsoenlijke mix is van koop en huur.
Allah Al Watan Al Malik
pi_208513836
ja, maar dit hoort bij de multiculturele samenleving. Soms nemen soms wat geven. Jij bent welkom!
Ik noem een henkie spanky, tinny treus en natuurlijk willy wortel. Allemaal helden uit de brouwerij.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 08:13:09 #71
168739 Red_85
'echt wel'
pi_208513870
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:27 schreef Mortaxx het volgende:
Fijn die diversiteit
Ja, heeeeeeeeel fijn....
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 25 maart 2023 @ 22:43:01 #72
463823 Rodgrod
Lekker met vanillekwark
pi_208537675
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
Doet rubber om staven
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')