abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_208326254
-

[ Bericht 100% gewijzigd door -Sigaartje op 11-03-2023 17:02:16 ]
  zaterdag 11 maart 2023 @ 17:44:46 #127
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_208328713


Lekker makkelijk vandaag.

Mihoen van de Aldi en Hebro saté.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_208328834
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:33 schreef NoCigar het volgende:
Een croissant en een chocoladecroissant (of broodje, weet de officiële naam niet meer)gehaald bij Robért van Beckhoven. Is wel teveel voor één persoon :'( . Dat chocoding is echt geniaal: zo bros en tegelijkertijd stevig, zelden zoiets geproefd. Croissant was verder prima, maar wel bekend uiteraard.

[ afbeelding ]
Waar heb je een Robèrt zitten? Zou al jaren in Leids (the Mall) geopend worden maar wacht nog steeds.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_208328841
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 17:44 schreef Curiosity het volgende:
[ link | afbeelding ]

Lekker makkelijk vandaag.

Mihoen van de Aldi en Hebro saté.
Ziet er prima uit voor supermarkt k&k eten :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_208328888
Ik had een schuit patat van Bram en op de terugweg bij KFC gestopt voor een softijsje. Medewerkster had er lol in om grote ijsjes te maken. En dat voor een euro per stuk O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_208329164
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 17:52 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Waar heb je een Robèrt zitten? Zou al jaren in Leids (the Mall) geopend worden maar wacht nog steeds.
In Oisterwijk waar ie vandaan komt. Gaan we af en toe eens langs.
anonieme razernist
pi_208329497
Patat (zelf gemaakt) En mayo zelf gemaakt en een worstje erbij
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_208329995
Geitenkaas salade met zongedroogde tomaatjes en walnoten, met honing dressing.
Dat was lunch en avondeten ineen. Ik zit bomvol.
pi_208330471
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 18:24 schreef Soury het volgende:
Patat (zelf gemaakt) En mayo zelf gemaakt en een worstje erbij[ link | afbeelding ]
Jammer dat de mayonaise niet goed te zien is. Lijkt wat donker :?
Maar die patatjes zien er goed uit ^O^
  zondag 12 maart 2023 @ 09:33:59 #135
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208340506
Gisteren dus Rundvleessoep. Een krachtige runderbouillon met veel vlees, en heel Duits, Markklößchen.
60-80 beenmerg
20 gram boter.
Gehakte peterselie
Peper en Zout
Muskaatnoot
Geroosterd en gedroogd witbrood, malen tot paneermeel
De boter en het merg op laag vuur smelten en door een zeef drukken. Af laten koelen en met een mixer schuimig slaan (net zoals boter bij een cake)
2 eieren een voor een er door mixen
Zoveel paneermeel er door mengen dat je een kneedbare massa hebt, en deze op smaak brengen met de Peterselie, peper, zout, muskaat
Meel het werkblad licht.
Je rolt een worstje ervan en snijdt dan stukjes zodat je balletjes zo groot als knikkers hebt.
Deze gaar je portiegewijs in licht gezouten water, die tegen het koken aanzit maar niet kookt (belangrijk). Als ze naar boven komen drijven nog een minuutje laten garen.
Met een schuimspaan er uit nemen. Af laten koelen.
Je kan ze nu invriezen of deels direct gebruiken. Soep aan de kook brengen en af zetten. Voeg de merg knoedels toe en laat met een deksel op de pan 10 minuten staan.
pi_208341750
koffie kwark en een sinaasappel en eitjes met spek

vanmiddag portie bitterballen en een pilsje

vanavond moet ik nog even over nadenken waar ik trek in heb
  zondag 12 maart 2023 @ 11:49:11 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208341884
Nu: een matze met casselerrib en hard gekookt ei. :9
Tussendoor weet ik nog niet.
Vanavond ga ik proberen van buikspek porchetta te maken met daarbij geroosterde wortels met diverse kleuren en pastinaak uit de oven met ui en knoflook.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208342164
Ochtend; Volkoren bh met pindakaas/kaas en ham/kaas
Middag; Yoghurt met fruit
Avond; Steak, gratin, Italiaanse roerbakgroenten met kruidenboter

Tussendoor; Maiswafels met kruidenkaas, kipfilet en jam.
pi_208342232
Gisteren een kip uit de oven met citroen, knoflook en rozemarijn. Met groene asperges en courgette die ik aan het eind van de oventijd in de braadslee toegevoegd heb. Heerlijk!
Vanavond voor mij koude kip met zelfgebakken (desem-) pain de campagne, en restant erwtensoep met rookworst voor meneer.
Nu stokbroodje gezond, kaas, ham, tomaat, sla en ei.
  zondag 12 maart 2023 @ 18:31:15 #141
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208347262
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2023 18:24 schreef marc0871 het volgende:
Zuurkool met worst, dus.

[ afbeelding ]
Geen spekjes? En gebakken uien? En mosterd? -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_208347615
quote:
88s.gif Op zondag 12 maart 2023 11:49 schreef golfer het volgende:

Vanavond ga ik proberen van buikspek porchetta te maken met daarbij geroosterde wortels met diverse kleuren en pastinaak uit de oven met ui en knoflook.


Erg smakelijk :9 :9
  Moderator / Redactie Sport zondag 12 maart 2023 @ 18:54:58 #143
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_208347694





Pannenkoeken een vierluik :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_208348182
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2023 18:31 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Geen spekjes? En gebakken uien? En mosterd? -O-
Ik ben niet zo van de spekjes.
Gebakken ui, of gekarameliseerd? Ken ik niet erbij.
Rauwe ui is wel lekker bij de worst.
Mosterd vind ik vooral lekker als onderdeel van een (mengsel van) saus.
Zuurkool vind ik, nou ja, al zuur genoeg.
Dus nee. Ik heb het gewoon zo gegeten.

Ik heb er nog wel een roux bij gemaakt, ter vervanging van jus.
Boter, bloem, bouillon en een paar druppels ketjap manis.
Qua smaak kan je er bijna geen jus voor hebben en je hebt het broodnodige vocht, bij de droge aardappels.
pi_208348311
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2023 18:50 schreef Blues het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Erg smakelijk :9 :9
Dat buikspek ziet er lekker uit!
Oventje met spit heeft al wat uurtjes gedraaid :Y)
  zondag 12 maart 2023 @ 19:30:38 #146
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208348357
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2023 19:20 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik ben niet zo van de spekjes.
Gebakken ui, of gekarameliseerd? Ken ik niet erbij.
Rauwe ui is wel lekker bij de worst.
Mosterd vind ik vooral lekker als onderdeel van een (mengsel van) saus.
Zuurkool vind ik, nou ja, al zuur genoeg.
Dus nee. Ik heb het gewoon zo gegeten.

Ik heb er nog wel een roux bij gemaakt, ter vervanging van jus.
Boter, bloem, bouillon en een paar druppels ketjap manis.
Qua smaak kan je er bijna geen jus voor hebben en je hebt het broodnodige vocht, bij de droge aardappels.
Was niet vervelend bedoeld hoor. Ik vind dat juist wél erg lekker samen.

In mijn jeugd waren het uitgebakken spekjes door de stamp en uitgebakken uien on the side.

Tegenwoordig maak ik zelf een soort saus van roomboter, gebakken spekjes (maar niet heel hard uitgebakken), gemoorde uien, en daarin opgewarmde plakjes rookworst + wat laurier en zwarte peper die ik even samen laat "trekken" en dan ipv melk + roomboter gebruik om de stamp te "mengen" tot 1 geheel.

Vind het zelf erg lekker en krijg er ook goede reacties op van anderen. En het maakt het geheel uiteraard wat minder zuur, al is dat niet persé het doel.

In bovenstaand geval gebruik ik ook geen mosterd. Bij een losse rookworst erbij/los stuk rookworst erbij zou ik dat wel doen. En de mosterd dan op de rookworst smeren.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_208348574
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2023 19:30 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Was niet vervelend bedoeld hoor. Ik vind dat juist wél erg lekker samen.

In mijn jeugd waren het uitgebakken spekjes door de stamp en uitgebakken uien on the side.

Tegenwoordig maak ik zelf een soort saus van roomboter, gebakken spekjes (maar niet heel hard uitgebakken), gemoorde uien, en daarin opgewarmde plakjes rookworst + wat laurier en zwarte peper die ik even samen laat "trekken" en dan ipv melk + roomboter gebruik om de stamp te "mengen" tot 1 geheel.

Vind het zelf erg lekker en krijg er ook goede reacties op van anderen. En het maakt het geheel uiteraard wat minder zuur, al is dat niet persé het doel.

In bovenstaand geval gebruik ik ook geen mosterd. Bij een losse rookworst erbij/los stuk rookworst erbij zou ik dat wel doen. En de mosterd dan op de rookworst smeren.
Oh nee, zo vatte ik het niet op, hoor :P
Een gekarameliseerd uitje is wel lekker, maar doet met het zoete misschien idd af aan het zure van de zuurkool.
Spekjes en mosterd, meh :{w

Maar doe wat je lekker vind ^O^
Doe ik dat ook ;) :P
  zondag 12 maart 2023 @ 20:02:23 #148
296595 foodlover
live and learn
pi_208348918
Een snackdag: begonnen met koffie, ontbijtkoek, twee danoontjes cq kinderquark.
We tikken de 30 graden aan hier in Murcia Spanje.
Geborreld met cava, mini frikandellen en kipnuggets diverse sausjes om te dippen.
Avond zelfgemaakte kaas uienstok rode wijn.
pi_208349625
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2023 19:27 schreef Kanaroe het volgende:

Dat buikspek ziet er lekker uit!
Oventje met spit heeft al wat uurtjes gedraaid :Y)
Blijkt echt een handige aankoop! Ook voor kleine dingetjes opwarmen ipv de grote oven die er veel langer over doet om op temp te komen.
pi_208350969
De spaghetti carbonara is uitstekend gelukt. Had ik nooit verwacht, alleen is het niet mijn ding. Er ontstaat inderdaad een egale saus die zich goed mengt met de warme spaghetti. Ik heb er zelf nog ui bij gedaan en Italiaanse kruiden en pepertjes. Alleen houd ik van wat stevigers. Ik denk dat ik niet zo'n sauzenman ben. Maar het is wel zo geworden zoals het bedoeld is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')