abonnement Unibet Coolblue
  zondag 23 juli 2023 @ 12:00:09 #51
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210006540
Hebben jullie fijne vegan gerechten voor op de barbecue? Dus met proteïnen, voor groente heb ik meer dan genoeg recepten. Ik heb gisteren teriyaki tofuspiesjes gemaakt, dat was heerlijk. Ik heb totaal niet van de kant en klaar vleesvervangers maar er lag nog een avocadoburger van de Lidl in de vriezer en die was ook geweldig.

Die avocadoburger is enkele weken per jaar te koop tijdens de Zuid-Amerikaanse week. Worden er nog ergens anders avocadoburgers verkocht?
Spoilers!
pi_210007976
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hebben jullie fijne vegan gerechten voor op de barbecue? Dus met proteïnen, voor groente heb ik meer dan genoeg recepten. Ik heb gisteren teriyaki tofuspiesjes gemaakt, dat was heerlijk. Ik heb totaal niet van de kant en klaar vleesvervangers maar er lag nog een avocadoburger van de Lidl in de vriezer en die was ook geweldig.

Die avocadoburger is enkele weken per jaar te koop tijdens de Zuid-Amerikaanse week. Worden er nog ergens anders avocadoburgers verkocht?
Tempeh is ook erg lekker aan spiesjes op de barbecue. Ketjap/gember/sambal marinade is al genoeg.
pi_210008720
Van het weekend in het kader van een verjaardag voor het eerst van deze gegeten. Erg geslaagd in zowel uiterlijk
als smaak, voor zowel vegan luitjes als niet vegan luitjes!


Wel prijzig (helaas), want 7.99 en niet heel groot.

[ Bericht 3% gewijzigd door Forbry op 23-07-2023 14:57:44 ]
Tails tell tales
  zondag 23 juli 2023 @ 15:07:12 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210009058
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 14:52 schreef Forbry het volgende:
Van het weekend in het kader van een verjaardag voor het eerst van deze gegeten. Erg geslaagd in zowel uiterlijk
als smaak, voor zowel vegan luitjes als niet vegan luitjes!
[ afbeelding ]

Wel prijzig (helaas), want 7.99 en niet heel groot.
Waar is het van gemaakt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210009132
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 14:52 schreef Forbry het volgende:
Van het weekend in het kader van een verjaardag voor het eerst van deze gegeten. Erg geslaagd in zowel uiterlijk
als smaak, voor zowel vegan luitjes als niet vegan luitjes!
[ afbeelding ]

Wel prijzig (helaas), want 7.99 en niet heel groot.
Waar wordt deze verkocht?
Sicker than your average.
pi_210009180
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2023 15:07 schreef Molo het volgende:

[..]
Waar is het van gemaakt?
Gekopieerd van Jumbo-site:

- Filling

(filtered water, creamed coconut, cane sugar, coconut oil, tapioca starch, non-GMO expeller pressed: canola and/or safflower oil, potato starch, pea protein isolate, vanilla extract, sea salt, xanthan gum, sodium alginate, lactic acid [vegan], tricalcium phosphate, vegan natural flavors, cultured sugar, vegan enzyme)

- gluten-free crust

(tapioca starch, cane sugar, coconut oil, brown rice flour, white whole grain sorghum flour; potato starch, water, non-GMO expeller pressed: canola and/or safflower oil, blackstrap molasses, vanilla extract, milled flax seed, psyllium, sea salt, sunflower lecithin, leavening [sodium acid pyrophosphate, sodium bicarbonate, monocalcium phosphate], xanthan gum)

Ik was bang dat er een beetje een voor vegan begrippen 'standaard' en door mij niet gewenste kokossmaak aan zou zitten, maar dat vond ik helemaal niet. Vond het eigenlijk echt naar een - gewone en lekkere - cheesecake smaken.
Tails tell tales
pi_210009228
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 15:10 schreef Aberkullie het volgende:

[..]
Waar wordt deze verkocht?
Jumbo, maar niet bij alle filialen. Ik had deze zelf online besteld.
Tails tell tales
  zondag 23 juli 2023 @ 15:13:57 #58
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210009245
Mja, klinkt voor mij niet als smakelijke ingrediënten. Zou weleens willen proberen maar dat is puur nieuwsgierigheid dan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210009283
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 15:13 schreef Forbry het volgende:

[..]
Jumbo, maar niet bij alle filialen. Ik had deze zelf online besteld.
Dank je, ik ga eens kijken binnenkort of ze hem hier hebben.
Sicker than your average.
pi_210009304
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2023 15:13 schreef Molo het volgende:
Mja, klinkt voor mij niet als smakelijke ingrediënten. Zou weleens willen proberen maar dat is puur nieuwsgierigheid dan
Nou ja, ik vind hem, los van de prijs dan, echt het proberen waard. :Y
Tails tell tales
pi_210009330
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 15:15 schreef Aberkullie het volgende:

[..]
Dank je, ik ga eens kijken binnenkort of ze hem hier hebben.
Ter info: het is een diepvriesproduct.
Tails tell tales
pi_210009980
De vegan lasagne van de Lidl is een aanrader trouwens!
Enne; Komende week is het ook weer vegan-week bij de Lidl!
pi_210025869
Ik ga mij, voor het eerst, helemaal onderdompelen in veganisme. :o



Ben erg benieuwd!

Hoe ik het zelf ga vinden, maar ook of ik (we) wel zo welkom ben (zijn) als (nog) niet (volledig) vegan... :@

[ Bericht 1% gewijzigd door Forbry op 24-07-2023 18:59:45 (Afbeelding iets kleiner gemaakt) ]
Tails tell tales
pi_210027444
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2023 18:48 schreef Forbry het volgende:
Ik ga mij, voor het eerst, helemaal onderdompelen in veganisme. :o

[ afbeelding ]

Ben erg benieuwd!

Hoe ik het zelf ga vinden, maar ook of ik (we) wel zo welkom ben (zijn) als (nog) niet (volledig) vegan... :@
Nou lijkt me sowieso dat ze dat niet aan je neus kunnen aflezen :+
Beetje verstandige groep vegans is extra verwelkomend aan de net-niet-vegans want die zijn al hartstikke op de goede weg toch? zo'n evenement lijkt me juist leuk eigenlijk als je nog zoekende bent met wat en hoe je wilt eten, want dan kun je er de meeste inspiratie opdoen.

Laat je tzt weten hoe het was?
pi_210031031
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2023 20:46 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Nou lijkt me sowieso dat ze dat niet aan je neus kunnen aflezen :+
Beetje verstandige groep vegans is extra verwelkomend aan de net-niet-vegans want die zijn al hartstikke op de goede weg toch? zo'n evenement lijkt me juist leuk eigenlijk als je nog zoekende bent met wat en hoe je wilt eten, want dan kun je er de meeste inspiratie opdoen.

Laat je tzt weten hoe het was?
Tenzij de schaamte bijna letterlijk van mij afdruipt (als het ware), kunnen ze dat als het goed is niet aan mijn neus aflezen nee :P
Maar veganisme omvat meer dan voeding. Wat als ik met een leren tas en/of leren schoenen aan kom zetten, word ik dan door een horde zeer boze mensen met pek en veren van het terrein verjaagd? Zoiets... :+

Maar je hebt gelijk hoor en sowieso heb ik er (alsnog ;) ) zin in *O* en ja, ik zal tzt laten weten hoe het was! ^O^ :) :*
Tails tell tales
pi_210183147
- Spam -

[ Bericht 98% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 17:20:11 ]
pi_210183971
Ik ben knetter veganist/activist, maar inmiddels geen hulp meer nodig :D . Wel tof initiatief ^O^

Recepten zijn trouwens wel altijd handig :Y
pi_210186832
quote:
7s.gif Op zondag 6 augustus 2023 15:09 schreef Candaasje het volgende:
Ik ben knetter veganist/activist, maar inmiddels geen hulp meer nodig :D . Wel tof initiatief ^O^

Recepten zijn trouwens wel altijd handig :Y
Dit is gewoon spam om een e-book te verkopen. Er zijn duizenden van die websites, allemaal exact dezelfde opzet, en als je op de naam van de auteur zoekt (vaak een beetje een gekke naam, doet het beter in Google) vind je alleen maar verwijzingen naar websites die ook weer linken naar de verkoopsite van dat e-book.

Zielige business.
pi_210187070
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 17:24 schreef Viezig het volgende:

[..]
Dit is gewoon spam om een e-book te verkopen. Er zijn duizenden van die websites, allemaal exact dezelfde opzet, en als je op de naam van de auteur zoekt (vaak een beetje een gekke naam, doet het beter in Google) vind je alleen maar verwijzingen naar websites die ook weer linken naar de verkoopsite van dat e-book.

Zielige business.
Oh, matig. :{ Ik had de link nog niet geopend.
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 6 september 2023 @ 22:43:34 #70
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_210554193
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2023 22:43 schreef Pino112 het volgende:
https://bonusvegan.nl/nie(...)-albert-heijn-terra/

Hele nieuwe Vegan-lijn bij de AH *O*
Die spreads klinken goed. De empanada en bapao ga ik ook zeker proberen.
Spoilers!
pi_210554217
Wel beetje uitkijken met de vegandingen bij de AH, ze hebben bij mijne nu een deel van het koelschap groene strepen gegeven in de kleur van de nieuwe vegan-lijn maar niet alles wat er staat is vegan. Bijv de ras el hanout hummus van Maza bevat nog steeds honing en er stonden in dat schap ook bakjes eiersalade (en niet "eier"salade)
Dus helaas nog steeds ingrediëntenlijsten lezen of zoeken naar het vegan-logo
  woensdag 6 september 2023 @ 23:05:11 #73
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_210554234
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2023 23:02 schreef Tele6 het volgende:
Wel beetje uitkijken met de vegandingen bij de AH, ze hebben bij mijne nu een deel van het koelschap groene strepen gegeven in de kleur van de nieuwe vegan-lijn maar niet alles wat er staat is vegan. Bijv de ras el hanout hummus van Maza bevat nog steeds honing en er stonden in dat schap ook bakjes eiersalade (en niet "eier"salade)
Dus helaas nog steeds ingrediëntenlijsten lezen of zoeken naar het vegan-logo
Heb je ‘ze’ daar al op gewezen?
.
pi_210554256
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2023 23:05 schreef Yankee het volgende:

[..]
Heb je ‘ze’ daar al op gewezen?
Ik heb er niemand over aangesproken nee. Dat vond ik de moeite niet :s)
  donderdag 7 september 2023 @ 09:03:28 #75
319308 Tink89
To live is to dance
pi_210555748
Crap, in die nieuwe lijn van de AH is de vegan komijnenkaas verdwenen zo te zien... Kutzooi.

Edit: Nevermind. Online staattie wel met de nieuwe 'terra'-verpakking erom. De link hierboven liet gelukkig niet alle producten zien *O* *O* *O*
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_210691610
Ook hier maar even:

Goedemorgen!

Even de workshop van meneer wateetons pluggen, zou best interessant kunnen zijn voor enthousiaste doe-het-zelvers & vega's:

quote:
Online live workshop vandaag, 20:30u, kost een tientje:
https://wateetons.com/age(...)-tofu-maken-20-9-23/

• Hoe maak je tofu 'from scratch'?
• Wat voor soorten 'stremsel' bestaan er voor tofu? Hoe kom je eraan en wat zijn de verschillen?
• Hoe maak je tofusoorten als 'firm' en 'silken'?
• Wat zijn enkele gave technieken die je op tofu kunt loslaten?
• Kun je ook tofu maken van andere bonen dan soja?
• Kun je tofu ook rijpen zoals kaas?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 20 september 2023 @ 09:25:22 #77
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_210692226
Ik vind mijn eigen sojamelk maken al vrij bewerkelijk, dus denk niet dat ik dat ga doen. Daarnaast is de tofu van AH tegenwoordig al best oke (toko wel een stuk beter). Wel fan van Wateenons, heb zijn boek over fermenteren.
I am a black hole shitting into the void
  Moderator woensdag 20 september 2023 @ 12:20:37 #78
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_210693978
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks -O-
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  woensdag 20 september 2023 @ 12:33:07 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210694071
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 12:20 schreef MaJo het volgende:
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks -O-
Indonesische en Indiase keuken zijn fantastisch veganistisch. Moet je wel flink je best voor doen qua koken maar is wel te leren.
Vervangers vind ik ook eigenlijk per definitie oneetbaar.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 20 september 2023 @ 12:45:18 #80
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_210694189
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 12:20 schreef MaJo het volgende:
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks -O-
Impossible en beyond burger vind ik echt goed. Dat op een broodje met saus en tomaat is nauwelijks van vlees te onderscheiden. Niet per se gezond (wel gezonder), maar daarvoor eet je geen hamburger. Ook kipproductimitaties zijn nauwelijks van kip te onderscheiden (de schnitzels en nuggets-achtige producten).

Voor de rest zal mijn advies zijn dat je het idee van vleesvervanger los moet laten, zeker als je geen 100 procent vega(n) bent. Je hoeft het niet te vervangen. Het beste alternatief zijn gerechten rijk aan bonen, linzen en volkorengranen. Tofu zie ik ook niet als een vleesvervanger, gewoon een prima, gezond eiwitrijk ingrediënt.
I am a black hole shitting into the void
pi_210694329
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 12:20 schreef MaJo het volgende:
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks -O-
Vleesvervangers hoef je natuurlijk niet te gebruiken, het zijn gemaksproducten, en vaak vooral heel zout en behoorlijk bewerkt. Pure vleesvervangende ingredienten zoals bonen, kikkererwten, tofu, linzen etc hebben van zichzelf niet heel veel smaak dus die moet je echt zelf goed op smaak maken met de juiste smaakmakers. Bijv uien die je langzaam stooft, knoflook, gember, pepers, tomaat, specerijen, of dingen als sojasaus, zwartebonensaus, bouillon, sambal, pickles, etc. Of gewoon ketchup/currysaus, (vegan)mayo, pindasaus of mosterd natuurlijk. Tofu kun je het best eerst krokant bakken en pas daarna saus eroverheen, die wordt dan als een spons opgenomen; tempeh moet je echt van te voren een paar uur laten marineren, bijv in zoete ketjap met sambal en beetje citroensap.
pi_210694434
Tofu / tahoe laat ik vaak bevriezen, dan verandert het van structuur.
Eerst goed laten bevriezen; omdat het heel nat spul is duurt dat lang, neem zeker 48u
Dan laten ontdooien, en omdat het heel nat spul is duurt dat lang, neem zeker 12u

Dan uitknijpen; het beste door het tussen twee plankjes te knijpen. Als je genoeg tijd hebt leg je er gewoon een gewicht op, als je geen tijd heb dan met je handen knijpen. Omdat het heel nat spul is komt er VEEL water uit; als je het met een gewicht hebt weggelegd zorg dan dat dat water opgevangen wordt.

Daarna heb je een sponzige substantie, die je dan opeens goed kan marineren omdat het nu wel vocht (met smaak) wil opzuigen. Mondgevoel etc is ook totaal anders; ik vind het lekkerder dan verse tahoe.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 20 september 2023 @ 13:12:32 #83
319308 Tink89
To live is to dance
pi_210694451
Eens met wat hierboven staat, maar als je dan toch een keer makkelijk wil vervangen: de vegan lekkerbekken van iglo zijn echt lekker, de kinderen zijn hier dol op dinonuggets, ik vind de groente schnitzels (oa AH en lidl) heel prima te doen op een broodje en in nasi, pasta, lasagne, Chili, wraps, salades etc doe ik geen vlees en extra groente, peulvruchten of noten.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Moderator woensdag 20 september 2023 @ 14:30:46 #84
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_210695236
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2023 12:33 schreef Molo het volgende:

[..]
Indonesische en Indiase keuken zijn fantastisch veganistisch. Moet je wel flink je best voor doen qua koken maar is wel te leren.
Vervangers vind ik ook eigenlijk per definitie oneetbaar.
Aziatisch eten sowieso :9 _O_ In Berlijn bij een vegan Aziaat (Vietnamees/Chinees/Japans) gegeten, was heerlijk O+ Maar vergt inderdaad wat meer tijd. Ik ben op zoek naar dingen die je even snel op tafel zet zoals met AVG.

quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 12:45 schreef Gimmick het volgende:

[..]
Impossible en beyond burger vind ik echt goed. Dat op een broodje met saus en tomaat is nauwelijks van vlees te onderscheiden. Niet per se gezond (wel gezonder), maar daarvoor eet je geen hamburger. Ook kipproductimitaties zijn nauwelijks van kip te onderscheiden (de schnitzels en nuggets-achtige producten).

Voor de rest zal mijn advies zijn dat je het idee van vleesvervanger los moet laten, zeker als je geen 100 procent vega(n) bent. Je hoeft het niet te vervangen. Het beste alternatief zijn gerechten rijk aan bonen, linzen en volkorengranen. Tofu zie ik ook niet als een vleesvervanger, gewoon een prima, gezond eiwitrijk ingrediënt.
Beyond Burger is goed inderdaad :Y De allereerste keer dat ik het at proefde ik gewoon geen verschil met normaal vlees maar het lijkt wel alsof dat trucje weg is :? Het is nog steeds goed te eten maar ook hier proef ik inmiddels dat typisch vegetarische smaakje wat door al die vleesvervangers zit, en dat gaat me steeds meer tegenstaan :X

quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 13:01 schreef Farenji het volgende:

[..]
Vleesvervangers hoef je natuurlijk niet te gebruiken, het zijn gemaksproducten, en vaak vooral heel zout en behoorlijk bewerkt. Pure vleesvervangende ingredienten zoals bonen, kikkererwten, tofu, linzen etc hebben van zichzelf niet heel veel smaak dus die moet je echt zelf goed op smaak maken met de juiste smaakmakers. Bijv uien die je langzaam stooft, knoflook, gember, pepers, tomaat, specerijen, of dingen als sojasaus, zwartebonensaus, bouillon, sambal, pickles, etc. Of gewoon ketchup/currysaus, (vegan)mayo, pindasaus of mosterd natuurlijk. Tofu kun je het best eerst krokant bakken en pas daarna saus eroverheen, die wordt dan als een spons opgenomen; tempeh moet je echt van te voren een paar uur laten marineren, bijv in zoete ketjap met sambal en beetje citroensap.
Grappig, mijn man marineert tofu juist en laat het dan een paar uur intrekken. Tempeh hebben we ook al een paar keer geprobeerd maar die smaak is me echt te chemisch. We kunnen inderdaad wel eens gaan experimenteren met bonen, op de bruine boon en de witte boon in tomatensaus na ben ik geen expert.

quote:
7s.gif Op woensdag 20 september 2023 13:10 schreef sigme het volgende:
Tofu / tahoe laat ik vaak bevriezen, dan verandert het van structuur.
Eerst goed laten bevriezen; omdat het heel nat spul is duurt dat lang, neem zeker 48u
Dan laten ontdooien, en omdat het heel nat spul is duurt dat lang, neem zeker 12u

Dan uitknijpen; het beste door het tussen twee plankjes te knijpen. Als je genoeg tijd hebt leg je er gewoon een gewicht op, als je geen tijd heb dan met je handen knijpen. Omdat het heel nat spul is komt er VEEL water uit; als je het met een gewicht hebt weggelegd zorg dan dat dat water opgevangen wordt.

Daarna heb je een sponzige substantie, die je dan opeens goed kan marineren omdat het nu wel vocht (met smaak) wil opzuigen. Mondgevoel etc is ook totaal anders; ik vind het lekkerder dan verse tahoe.
Ah dat kunnen we ook eens proberen ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 13:12 schreef Tink89 het volgende:
Eens met wat hierboven staat, maar als je dan toch een keer makkelijk wil vervangen: de vegan lekkerbekken van iglo zijn echt lekker, de kinderen zijn hier dol op dinonuggets, ik vind de groente schnitzels (oa AH en lidl) heel prima te doen op een broodje en in nasi, pasta, lasagne, Chili, wraps, salades etc doe ik geen vlees en extra groente, peulvruchten of noten.
Ik durf de producten bijna niet meer te kopen, de geslaagde acties zijn maar op 1 hand te tellen :@ Extra groente is altijd een goeie maar mis zelf dan toch altijd een bepaalde vulling. Oh ja, het vegan rulgehakt van de appie vind ik wel een succes!

Eet jij helemaal vegan?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  woensdag 20 september 2023 @ 14:50:11 #85
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_210695369
Van vegan rulgehakt zie ik dan niet direct de meerwaarde. Hoe gebruik je dat? In dingen als tomatensaus 'vervang' ik gehakt door een blikje linzen.
I am a black hole shitting into the void
  Moderator woensdag 20 september 2023 @ 14:56:15 #86
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_210695417
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 14:50 schreef Gimmick het volgende:
Van vegan rulgehakt zie ik dan niet direct de meerwaarde. Hoe gebruik je dat? In dingen als tomatensaus 'vervang' ik gehakt door een blikje linzen.
Gewoon zoals je gehakt gebruikt :D Dus bijvoorbeeld chili con sin carne, pasta bolognese etc. Linzen heb ik dus ook nog geen ervaring mee, ga ik eens proberen ^O^
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  woensdag 20 september 2023 @ 15:05:53 #87
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_210695485
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 14:56 schreef MaJo het volgende:

[..]
Gewoon zoals je gehakt gebruikt :D Dus bijvoorbeeld chili con sin carne, pasta bolognese etc. Linzen heb ik dus ook nog geen ervaring mee, ga ik eens proberen ^O^
Ah, ok. Bij een Chili sin carne zou ik het helemaal weglaten (hoef je ook geen linzen toe te voegen), gewoon wat meer bonen. Met zoveel bonen haal je je eiwitbehoefte al en ik denk dat het qua smaak niets toevoegt. Echt gehakt voegt nog iets van umami toe qua smaak, maar dat zal bij vegangehakt niet zo zijn (of dan kunstmatig, maar dat kan je oplossen door een bouillonblokje). Dit zijn de makkelijkste gerechten om plantaardig te maken :)

I am a black hole shitting into the void
  woensdag 20 september 2023 @ 15:44:54 #88
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210695813
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 14:50 schreef Gimmick het volgende:
Van vegan rulgehakt zie ik dan niet direct de meerwaarde. Hoe gebruik je dat? In dingen als tomatensaus 'vervang' ik gehakt door een blikje linzen.
Linzen als 'gehakt' door een spaghettisaus of chili con 'carne' zijn ook erg lekker ja. De stevige bite en smaak passen daar ook prima
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 20 september 2023 @ 15:48:18 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210695855
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 14:30 schreef MaJo het volgende:

[..]
Aziatisch eten sowieso :9 _O_ In Berlijn bij een vegan Aziaat (Vietnamees/Chinees/Japans) gegeten, was heerlijk O+ Maar vergt inderdaad wat meer tijd. Ik ben op zoek naar dingen die je even snel op tafel zet zoals met AVG.
[..]

Een Amazing Oriental opzoeken en je vriezer en voorraadkast mee volgooien helpt enorm. Je hoeft niet alle onderdelen en sausjes zelf te maken, zeker in de Aziatische keukens zijn halffabricaten en ook kant en klare dingen uit bijvoorbeeld de vriezer fantastisch lekker. En scheelt extreem veel tijd

Noodles met groenten, drupje zwarte sojasaus, wat crispy chiliolie erbij en een hand gebakken uitjes kan al subliem smaken en is in 10 minuten klaar

Paar vegan dumplings erbij en je eet helemaal goddelijk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210696301
Afgelopen week grieperig geweest en ik heb nu intense craving naar vlees. Hebben jullie dat ook weleens? Ik denk haast dat ik een deficiëntie van iets heb ;(
Sicker than your average.
  woensdag 20 september 2023 @ 16:58:43 #91
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_210696532
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2023 16:35 schreef Aberkullie het volgende:
Afgelopen week grieperig geweest en ik heb nu intense craving naar vlees. Hebben jullie dat ook weleens? Ik denk haast dat ik een deficiëntie van iets heb ;(
Ik zou bloed later prikken als je het gevoel heb een te kort te hebben. IJzer terkort is wel een groter risico voor vrouwen die volledig plantaardig eten.
I am a black hole shitting into the void
pi_210696555
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 16:58 schreef Gimmick het volgende:

[..]
Ik zou bloed later prikken als je het gevoel heb een te kort te hebben. IJzer terkort is wel een groter risico voor vrouwen die volledig plantaardig eten.
Ik krijg in principe voldoende binnen uit andere voedingsmiddelen maar die zin naar vlees ineens is niet normaal.
Sicker than your average.
  woensdag 20 september 2023 @ 19:05:07 #93
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_210697704
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2023 16:35 schreef Aberkullie het volgende:
Afgelopen week grieperig geweest en ik heb nu intense craving naar vlees. Hebben jullie dat ook weleens? Ik denk haast dat ik een deficiëntie van iets heb ;(
Ik ken het wel, maar dan met eieren. Fascinerend wel.
  woensdag 20 september 2023 @ 20:19:59 #94
319308 Tink89
To live is to dance
pi_210698441
@MaJo: nee, maar wel volledig zuivelvrij. We eten niet vegan, omdat de kinderen heel kieskeurig zijn en we ook geen noten eten (twee allergieën in één gezin...) en ik het dan te ingewikkeld vond worden.

Overigens in de categorie makkelijker vervangers: vegan kip voor kipkerrie of voor noodles met groente, woksaus en lekker veel (vegan) kroepoek eten ze hier graag. Liefst teriyakisaus en dan zoete sojasaus op tafel. Lekker met sugar snaps, edamame of broccoli bijv.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_211023952
Vandaag het volgende recept geprobeerd, super :)

Veganistische Avocado Toast.

Ingrediënten:

2 sneetjes volkorenbrood (zorg ervoor dat het veganistisch is)
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook
Sap van 1/2 limoen
Zout en peper naar smaak
Rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)
Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)

Rooster de sneetjes volkorenbrood in een broodrooster of in een oven tot ze knapperig zijn.

Snijd de avocado in de lengte door, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.

Pers het teentje knoflook en voeg het toe aan de kom met avocado.

Voeg het limoensap, een snufje zout en peper toe. Prak de avocado en meng alles goed.

Smeer het avocado-mengsel royaal op de geroosterde sneetjes brood.

Garneer met rode pepervlokken en verse peterselie of koriander, indien gewenst.

----------------------------------------------------------

Lekker eten kan zonder vlees, vis etc. :) Geen leed
pi_211281878
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2023 20:46 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Nou lijkt me sowieso dat ze dat niet aan je neus kunnen aflezen :+
Beetje verstandige groep vegans is extra verwelkomend aan de net-niet-vegans want die zijn al hartstikke op de goede weg toch? zo'n evenement lijkt me juist leuk eigenlijk als je nog zoekende bent met wat en hoe je wilt eten, want dan kun je er de meeste inspiratie opdoen.

Laat je tzt weten hoe het was?
Erg laat met deze reactie en excuses daarvoor, maar ik dacht er opeens (weer) aan, dat ik had aangegeven te laten weten hoe ik het Vegan Summer Fest 2023 had gevonden.

Dat evenement was dus op 20 augustus dit jaar in Gent, België. :@

Persoonlijk vond ik het eerlijk gezegd iets tegenvallen. Ondanks dat ik wel wist dat er heel veel standhouders zouden zijn, had ik verwacht dat het meer een festival (met ook wat expo-achtige componenten) zou zijn. Ja, er was muziek en er waren ook een aantal kookdemo's en lezingen, maar al met al was het toch vooral een (verkoop)beurs voor vegan producten (grotendeels voeding, maar ook cosmetica e.d.). Anderen waren echter enthousiaster. Die vonden het veel grootser dan ze hadden verwacht. Er waren idd behoorlijk veel bedrijven en bezoekers aanwezig, dus dat was tof!
We hebben veel geproefd en ook het één en ander gekocht en dat was leuk en in veel gevallen ook lekker. Sommige producten hebben mij echt aangenaam verrast, maar daar lijkt (vooralsnog) niet ook in Nederland aan te komen. :{ Daarnaast hebben we nog een lezing van 'Earthling Ed' bijgewoond en de workshops van Pieter-Jan Lint (chef-kok van restaurant Amaranth) en Corentin Crutzen (Fransman). Vond ik alledrie op zich heel leuk, ware het niet dat het geluid helaas onwijs bagger was (maar goed, dat zal een volgende keer vast beter zijn?!).

Zou ik nog een keer gaan? Mocht ik, net zoals deze keer, rond die tijd sowieso in België (moeten) zijn, dan wel, maar ik zou er niet speciaal vanuit NL voor naar BE gaan.

Per 1 september besloten om, in ieder geval voorlopig, qua voeding voor volledig vegan te gaan (dat was hiervoor iets van 75% gok ik) en het kan zeker zijn dat dit 'fest' daaraan wel bijgedragen heeft! :) Qua cosmetica is het nu al minstens 90% vegan (en dierproefvrij) denk ik. 100% vegan qua dat en 100% vegan qua kleding en overige zaken worden waarschijnlijk/hopelijk de laatste stappen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 13-11-2023 16:10:26 ]
Tails tell tales
pi_211281947
Hier dus sinds 1-9 volledig vegan qua eten/drinken en ik moet zeggen dat het mij - iig tot nu toe - alleszins meevalt. *O*

Ik dacht vooral ook veel moeite te gaan hebben met geen gebakken ei meer op brood, maar dat valt met tofu + Kala Namak (zout) heel goed op te vangen vind ik. :s)
Tails tell tales
  vrijdag 17 november 2023 @ 16:01:57 #98
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211325291
Iemand hier al bekend met Peas Maker?

Je kunt het alleen online bestellen, dus jammergenoeg niet even makkelijk een keer proberen.

Het doet mij een beetje denken aan waar huisgenoten in mijn studententijd wel mee kookten, maar dan was het volgens mij van soja.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211325431
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2023 16:01 schreef Lienekien het volgende:
Iemand hier al bekend met Peas Maker?

Je kunt het alleen online bestellen, dus jammergenoeg niet even makkelijk een keer proberen.

Het doet mij een beetje denken aan waar huisgenoten in mijn studententijd wel mee kookten, maar dan was het volgens mij van soja.
Ja idd, "soja brokken". Die heb ik wel eens geprobeerd maar dat was eenmalig.

Ik zou deze alleen al voor het geld laten staan. Wtf zeg, 12x125 gram dus 1.5 kilo, voor 55 euro? Voor wat brokjes erwten/bonen-eiwit?
  vrijdag 17 november 2023 @ 16:33:39 #100
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211325554
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2023 16:17 schreef Farenji het volgende:

[..]
Ja idd, "soja brokken". Die heb ik wel eens geprobeerd maar dat was eenmalig.

Ik zou deze alleen al voor het geld laten staan. Wtf zeg, 12x125 gram dus 1.5 kilo, voor 55 euro? Voor wat brokjes erwten/bonen-eiwit?
Het schijnt wel enorm op te wellen. Als ik de recepten bekijk is het 25 gram p.p., dus is het nog geen euro p.p. per maaltijd.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')