Tempeh is ook erg lekker aan spiesjes op de barbecue. Ketjap/gember/sambal marinade is al genoeg.quote:Op zondag 23 juli 2023 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hebben jullie fijne vegan gerechten voor op de barbecue? Dus met proteïnen, voor groente heb ik meer dan genoeg recepten. Ik heb gisteren teriyaki tofuspiesjes gemaakt, dat was heerlijk. Ik heb totaal niet van de kant en klaar vleesvervangers maar er lag nog een avocadoburger van de Lidl in de vriezer en die was ook geweldig.
Die avocadoburger is enkele weken per jaar te koop tijdens de Zuid-Amerikaanse week. Worden er nog ergens anders avocadoburgers verkocht?
Waar is het van gemaakt?quote:Op zondag 23 juli 2023 14:52 schreef Forbry het volgende:
Van het weekend in het kader van een verjaardag voor het eerst van deze gegeten. Erg geslaagd in zowel uiterlijk
als smaak, voor zowel vegan luitjes als niet vegan luitjes!
[ afbeelding ]
Wel prijzig (helaas), want 7.99 en niet heel groot.
Waar wordt deze verkocht?quote:Op zondag 23 juli 2023 14:52 schreef Forbry het volgende:
Van het weekend in het kader van een verjaardag voor het eerst van deze gegeten. Erg geslaagd in zowel uiterlijk
als smaak, voor zowel vegan luitjes als niet vegan luitjes!
[ afbeelding ]
Wel prijzig (helaas), want 7.99 en niet heel groot.
Gekopieerd van Jumbo-site:quote:
Jumbo, maar niet bij alle filialen. Ik had deze zelf online besteld.quote:
Dank je, ik ga eens kijken binnenkort of ze hem hier hebben.quote:Op zondag 23 juli 2023 15:13 schreef Forbry het volgende:
[..]
Jumbo, maar niet bij alle filialen. Ik had deze zelf online besteld.
Nou ja, ik vind hem, los van de prijs dan, echt het proberen waard.quote:Op zondag 23 juli 2023 15:13 schreef Molo het volgende:
Mja, klinkt voor mij niet als smakelijke ingrediënten. Zou weleens willen proberen maar dat is puur nieuwsgierigheid dan
Ter info: het is een diepvriesproduct.quote:Op zondag 23 juli 2023 15:15 schreef Aberkullie het volgende:
[..]
Dank je, ik ga eens kijken binnenkort of ze hem hier hebben.
Nou lijkt me sowieso dat ze dat niet aan je neus kunnen aflezenquote:Op maandag 24 juli 2023 18:48 schreef Forbry het volgende:
Ik ga mij, voor het eerst, helemaal onderdompelen in veganisme.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd!
Hoe ik het zelf ga vinden, maar ook of ik (we) wel zo welkom ben (zijn) als (nog) niet (volledig) vegan...
Tenzij de schaamte bijna letterlijk van mij afdruipt (als het ware), kunnen ze dat als het goed is niet aan mijn neus aflezen neequote:Op maandag 24 juli 2023 20:46 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Nou lijkt me sowieso dat ze dat niet aan je neus kunnen aflezen
Beetje verstandige groep vegans is extra verwelkomend aan de net-niet-vegans want die zijn al hartstikke op de goede weg toch? zo'n evenement lijkt me juist leuk eigenlijk als je nog zoekende bent met wat en hoe je wilt eten, want dan kun je er de meeste inspiratie opdoen.
Laat je tzt weten hoe het was?
Dit is gewoon spam om een e-book te verkopen. Er zijn duizenden van die websites, allemaal exact dezelfde opzet, en als je op de naam van de auteur zoekt (vaak een beetje een gekke naam, doet het beter in Google) vind je alleen maar verwijzingen naar websites die ook weer linken naar de verkoopsite van dat e-book.quote:Op zondag 6 augustus 2023 15:09 schreef Candaasje het volgende:
Ik ben knetter veganist/activist, maar inmiddels geen hulp meer nodig . Wel tof initiatief
Recepten zijn trouwens wel altijd handig
Oh, matig. Ik had de link nog niet geopend.quote:Op zondag 6 augustus 2023 17:24 schreef Viezig het volgende:
[..]
Dit is gewoon spam om een e-book te verkopen. Er zijn duizenden van die websites, allemaal exact dezelfde opzet, en als je op de naam van de auteur zoekt (vaak een beetje een gekke naam, doet het beter in Google) vind je alleen maar verwijzingen naar websites die ook weer linken naar de verkoopsite van dat e-book.
Zielige business.
Die spreads klinken goed. De empanada en bapao ga ik ook zeker proberen.quote:Op woensdag 6 september 2023 22:43 schreef Pino112 het volgende:
https://bonusvegan.nl/nie(...)-albert-heijn-terra/
Hele nieuwe Vegan-lijn bij de AH
Heb je ‘ze’ daar al op gewezen?quote:Op woensdag 6 september 2023 23:02 schreef Tele6 het volgende:
Wel beetje uitkijken met de vegandingen bij de AH, ze hebben bij mijne nu een deel van het koelschap groene strepen gegeven in de kleur van de nieuwe vegan-lijn maar niet alles wat er staat is vegan. Bijv de ras el hanout hummus van Maza bevat nog steeds honing en er stonden in dat schap ook bakjes eiersalade (en niet "eier"salade)
Dus helaas nog steeds ingrediëntenlijsten lezen of zoeken naar het vegan-logo
quote:Online live workshop vandaag, 20:30u, kost een tientje:
https://wateetons.com/age(...)-tofu-maken-20-9-23/
• Hoe maak je tofu 'from scratch'?
• Wat voor soorten 'stremsel' bestaan er voor tofu? Hoe kom je eraan en wat zijn de verschillen?
• Hoe maak je tofusoorten als 'firm' en 'silken'?
• Wat zijn enkele gave technieken die je op tofu kunt loslaten?
• Kun je ook tofu maken van andere bonen dan soja?
• Kun je tofu ook rijpen zoals kaas?
Indonesische en Indiase keuken zijn fantastisch veganistisch. Moet je wel flink je best voor doen qua koken maar is wel te leren.quote:Op woensdag 20 september 2023 12:20 schreef MaJo het volgende:
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks
Impossible en beyond burger vind ik echt goed. Dat op een broodje met saus en tomaat is nauwelijks van vlees te onderscheiden. Niet per se gezond (wel gezonder), maar daarvoor eet je geen hamburger. Ook kipproductimitaties zijn nauwelijks van kip te onderscheiden (de schnitzels en nuggets-achtige producten).quote:Op woensdag 20 september 2023 12:20 schreef MaJo het volgende:
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks
Vleesvervangers hoef je natuurlijk niet te gebruiken, het zijn gemaksproducten, en vaak vooral heel zout en behoorlijk bewerkt. Pure vleesvervangende ingredienten zoals bonen, kikkererwten, tofu, linzen etc hebben van zichzelf niet heel veel smaak dus die moet je echt zelf goed op smaak maken met de juiste smaakmakers. Bijv uien die je langzaam stooft, knoflook, gember, pepers, tomaat, specerijen, of dingen als sojasaus, zwartebonensaus, bouillon, sambal, pickles, etc. Of gewoon ketchup/currysaus, (vegan)mayo, pindasaus of mosterd natuurlijk. Tofu kun je het best eerst krokant bakken en pas daarna saus eroverheen, die wordt dan als een spons opgenomen; tempeh moet je echt van te voren een paar uur laten marineren, bijv in zoete ketjap met sambal en beetje citroensap.quote:Op woensdag 20 september 2023 12:20 schreef MaJo het volgende:
Ik wil meer vega(n) eten maar af en toe wordt het wel lastig gemaakt. Gisteren the weed burger gegeten maar dat smaakt toch nergens naar? Ik vraag me echt af hoe mensen dit soort producten wegkrijgen. Het enige vegan gerecht wat tot nu toe echt bevalt is noodles met tofu. Alle vervangers (op valess na, maar dat is alleen vega) vind ik maar niks
Aziatisch eten sowieso In Berlijn bij een vegan Aziaat (Vietnamees/Chinees/Japans) gegeten, was heerlijk Maar vergt inderdaad wat meer tijd. Ik ben op zoek naar dingen die je even snel op tafel zet zoals met AVG.quote:Op woensdag 20 september 2023 12:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Indonesische en Indiase keuken zijn fantastisch veganistisch. Moet je wel flink je best voor doen qua koken maar is wel te leren.
Vervangers vind ik ook eigenlijk per definitie oneetbaar.
Beyond Burger is goed inderdaad De allereerste keer dat ik het at proefde ik gewoon geen verschil met normaal vlees maar het lijkt wel alsof dat trucje weg is Het is nog steeds goed te eten maar ook hier proef ik inmiddels dat typisch vegetarische smaakje wat door al die vleesvervangers zit, en dat gaat me steeds meer tegenstaanquote:Op woensdag 20 september 2023 12:45 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Impossible en beyond burger vind ik echt goed. Dat op een broodje met saus en tomaat is nauwelijks van vlees te onderscheiden. Niet per se gezond (wel gezonder), maar daarvoor eet je geen hamburger. Ook kipproductimitaties zijn nauwelijks van kip te onderscheiden (de schnitzels en nuggets-achtige producten).
Voor de rest zal mijn advies zijn dat je het idee van vleesvervanger los moet laten, zeker als je geen 100 procent vega(n) bent. Je hoeft het niet te vervangen. Het beste alternatief zijn gerechten rijk aan bonen, linzen en volkorengranen. Tofu zie ik ook niet als een vleesvervanger, gewoon een prima, gezond eiwitrijk ingrediënt.
Grappig, mijn man marineert tofu juist en laat het dan een paar uur intrekken. Tempeh hebben we ook al een paar keer geprobeerd maar die smaak is me echt te chemisch. We kunnen inderdaad wel eens gaan experimenteren met bonen, op de bruine boon en de witte boon in tomatensaus na ben ik geen expert.quote:Op woensdag 20 september 2023 13:01 schreef Farenji het volgende:
[..]
Vleesvervangers hoef je natuurlijk niet te gebruiken, het zijn gemaksproducten, en vaak vooral heel zout en behoorlijk bewerkt. Pure vleesvervangende ingredienten zoals bonen, kikkererwten, tofu, linzen etc hebben van zichzelf niet heel veel smaak dus die moet je echt zelf goed op smaak maken met de juiste smaakmakers. Bijv uien die je langzaam stooft, knoflook, gember, pepers, tomaat, specerijen, of dingen als sojasaus, zwartebonensaus, bouillon, sambal, pickles, etc. Of gewoon ketchup/currysaus, (vegan)mayo, pindasaus of mosterd natuurlijk. Tofu kun je het best eerst krokant bakken en pas daarna saus eroverheen, die wordt dan als een spons opgenomen; tempeh moet je echt van te voren een paar uur laten marineren, bijv in zoete ketjap met sambal en beetje citroensap.
Ah dat kunnen we ook eens proberenquote:Op woensdag 20 september 2023 13:10 schreef sigme het volgende:
Tofu / tahoe laat ik vaak bevriezen, dan verandert het van structuur.
Eerst goed laten bevriezen; omdat het heel nat spul is duurt dat lang, neem zeker 48u
Dan laten ontdooien, en omdat het heel nat spul is duurt dat lang, neem zeker 12u
Dan uitknijpen; het beste door het tussen twee plankjes te knijpen. Als je genoeg tijd hebt leg je er gewoon een gewicht op, als je geen tijd heb dan met je handen knijpen. Omdat het heel nat spul is komt er VEEL water uit; als je het met een gewicht hebt weggelegd zorg dan dat dat water opgevangen wordt.
Daarna heb je een sponzige substantie, die je dan opeens goed kan marineren omdat het nu wel vocht (met smaak) wil opzuigen. Mondgevoel etc is ook totaal anders; ik vind het lekkerder dan verse tahoe.
Ik durf de producten bijna niet meer te kopen, de geslaagde acties zijn maar op 1 hand te tellen Extra groente is altijd een goeie maar mis zelf dan toch altijd een bepaalde vulling. Oh ja, het vegan rulgehakt van de appie vind ik wel een succes!quote:Op woensdag 20 september 2023 13:12 schreef Tink89 het volgende:
Eens met wat hierboven staat, maar als je dan toch een keer makkelijk wil vervangen: de vegan lekkerbekken van iglo zijn echt lekker, de kinderen zijn hier dol op dinonuggets, ik vind de groente schnitzels (oa AH en lidl) heel prima te doen op een broodje en in nasi, pasta, lasagne, Chili, wraps, salades etc doe ik geen vlees en extra groente, peulvruchten of noten.
Gewoon zoals je gehakt gebruikt Dus bijvoorbeeld chili con sin carne, pasta bolognese etc. Linzen heb ik dus ook nog geen ervaring mee, ga ik eens proberenquote:Op woensdag 20 september 2023 14:50 schreef Gimmick het volgende:
Van vegan rulgehakt zie ik dan niet direct de meerwaarde. Hoe gebruik je dat? In dingen als tomatensaus 'vervang' ik gehakt door een blikje linzen.
Ah, ok. Bij een Chili sin carne zou ik het helemaal weglaten (hoef je ook geen linzen toe te voegen), gewoon wat meer bonen. Met zoveel bonen haal je je eiwitbehoefte al en ik denk dat het qua smaak niets toevoegt. Echt gehakt voegt nog iets van umami toe qua smaak, maar dat zal bij vegangehakt niet zo zijn (of dan kunstmatig, maar dat kan je oplossen door een bouillonblokje). Dit zijn de makkelijkste gerechten om plantaardig te makenquote:Op woensdag 20 september 2023 14:56 schreef MaJo het volgende:
[..]
Gewoon zoals je gehakt gebruikt Dus bijvoorbeeld chili con sin carne, pasta bolognese etc. Linzen heb ik dus ook nog geen ervaring mee, ga ik eens proberen
Linzen als 'gehakt' door een spaghettisaus of chili con 'carne' zijn ook erg lekker ja. De stevige bite en smaak passen daar ook primaquote:Op woensdag 20 september 2023 14:50 schreef Gimmick het volgende:
Van vegan rulgehakt zie ik dan niet direct de meerwaarde. Hoe gebruik je dat? In dingen als tomatensaus 'vervang' ik gehakt door een blikje linzen.
Een Amazing Oriental opzoeken en je vriezer en voorraadkast mee volgooien helpt enorm. Je hoeft niet alle onderdelen en sausjes zelf te maken, zeker in de Aziatische keukens zijn halffabricaten en ook kant en klare dingen uit bijvoorbeeld de vriezer fantastisch lekker. En scheelt extreem veel tijdquote:Op woensdag 20 september 2023 14:30 schreef MaJo het volgende:
[..]
Aziatisch eten sowieso In Berlijn bij een vegan Aziaat (Vietnamees/Chinees/Japans) gegeten, was heerlijk Maar vergt inderdaad wat meer tijd. Ik ben op zoek naar dingen die je even snel op tafel zet zoals met AVG.
[..]
Ik zou bloed later prikken als je het gevoel heb een te kort te hebben. IJzer terkort is wel een groter risico voor vrouwen die volledig plantaardig eten.quote:Op woensdag 20 september 2023 16:35 schreef Aberkullie het volgende:
Afgelopen week grieperig geweest en ik heb nu intense craving naar vlees. Hebben jullie dat ook weleens? Ik denk haast dat ik een deficiëntie van iets heb
Ik krijg in principe voldoende binnen uit andere voedingsmiddelen maar die zin naar vlees ineens is niet normaal.quote:Op woensdag 20 september 2023 16:58 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Ik zou bloed later prikken als je het gevoel heb een te kort te hebben. IJzer terkort is wel een groter risico voor vrouwen die volledig plantaardig eten.
Ik ken het wel, maar dan met eieren. Fascinerend wel.quote:Op woensdag 20 september 2023 16:35 schreef Aberkullie het volgende:
Afgelopen week grieperig geweest en ik heb nu intense craving naar vlees. Hebben jullie dat ook weleens? Ik denk haast dat ik een deficiëntie van iets heb
Erg laat met deze reactie en excuses daarvoor, maar ik dacht er opeens (weer) aan, dat ik had aangegeven te laten weten hoe ik het Vegan Summer Fest 2023 had gevonden.quote:Op maandag 24 juli 2023 20:46 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Nou lijkt me sowieso dat ze dat niet aan je neus kunnen aflezen
Beetje verstandige groep vegans is extra verwelkomend aan de net-niet-vegans want die zijn al hartstikke op de goede weg toch? zo'n evenement lijkt me juist leuk eigenlijk als je nog zoekende bent met wat en hoe je wilt eten, want dan kun je er de meeste inspiratie opdoen.
Laat je tzt weten hoe het was?
Ja idd, "soja brokken". Die heb ik wel eens geprobeerd maar dat was eenmalig.quote:Op vrijdag 17 november 2023 16:01 schreef Lienekien het volgende:
Iemand hier al bekend met Peas Maker?
Je kunt het alleen online bestellen, dus jammergenoeg niet even makkelijk een keer proberen.
Het doet mij een beetje denken aan waar huisgenoten in mijn studententijd wel mee kookten, maar dan was het volgens mij van soja.
Het schijnt wel enorm op te wellen. Als ik de recepten bekijk is het 25 gram p.p., dus is het nog geen euro p.p. per maaltijd.quote:Op vrijdag 17 november 2023 16:17 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja idd, "soja brokken". Die heb ik wel eens geprobeerd maar dat was eenmalig.
Ik zou deze alleen al voor het geld laten staan. Wtf zeg, 12x125 gram dus 1.5 kilo, voor 55 euro? Voor wat brokjes erwten/bonen-eiwit?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |