Mooi, dan bak ik die zak voor ik begin met oliebollen bakkenquote:Op donderdag 29 december 2022 11:27 schreef Vanyel het volgende:
Ik vind gewone frituurfrikandellen en bitterballen uit de airfryer echt niet te vreten. Dus ik doe ovensnacks.
Laatst was ik bij vrienden die per ongeluk een zak normale snacks hadden gekocht en die in de airfryer bereidden. De bitterballen werden gewoon niet bruin. Bleven dezelfde kleur als ze ongefrituurd zijn. Ik dacht dat het wel los zou lopen maar er is echt wel verschil dus.quote:Op donderdag 29 december 2022 11:22 schreef fietsie het volgende:
Overigens, nu we het toch hebben over sneks uit de Airfryer; als je gewoon in de Mora oranje verpakking zittende kleine snekjes in de airfryer gebruikt (die dus ook veel minder kosten dan hun oven/airfryer gelabelde zusjes), dan werkt dat toch ook wel? Of moet je dan een sprayflesje vullen met olie en daarmee aan de slag?
Ik bak ze wel in de rijstolie voor ik de pan leegmaak voor zaterdag. Als ik oliebollen ga bakken.quote:Op donderdag 29 december 2022 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Laatst was ik bij vrienden die per ongeluk een zak normale snacks hadden gekocht en die in de airfryer bereidden. De bitterballen werden gewoon niet bruin. Bleven dezelfde kleur als ze ongefrituurd zijn. Ik dacht dat het wel los zou lopen maar er is echt wel verschil dus.
En wat waren de rapportcijfers/bevindingen?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 15:38 schreef fietsie het volgende:
Wat ik zoal heb bereid tot nog toe:
- Airfryer - kip-bitterballen
- Airfryer - Kwekkeboom hapjes
- Airfryer - kippevleugeltjes met honing-whisky marinade, van ongmarineerde rauwe kippenvleugeltjes
- Saute en Hogedruk - Chili con Carne
- Hogedruk - Spruitjes
- Hogedruk - Koolraappuree
- Slowcook - draadjesvlees van biologische vrij rondren koe van een boer hier in de buurt, met sambal/ketjap/ui
En op dit moment zit er een hele kip in de machine: eerst 25 minuten hogedruk, dan op het aanrecht "drogen" aan de lucht, en daarna in de grill-modus van de airfryer. Kip gevuld met rozemarijn (van de struik) en citroen en gember, drie takken rozemarijn in het stoomwater ook.
- Airfryer "geschikte" snacks: naar mijn smaak te dikke korstjes, soms suggestie van "taai"quote:Op vrijdag 6 januari 2023 16:13 schreef sigme het volgende:
[..]
En wat waren de rapportcijfers/bevindingen?
Oow dat is wel jammer.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel een akkefietje met mijn apparaat. Het zegt bij het instellen steeds dat de deksel niet gesloten is. Die melding gaat pas weg als ik de binnenpot heb verwijderd en op die schijf onderin druk. Een filmpje hiervan heb ik vandaag naar Kenners gestuurd.
Interessant om te lezen, dank voor het delen van je bevindingen. Ik moet zeggen dat ik er steeds een beetje minder van overtuigd raak dat ik ook een instant pot nodig heb. We koken al op inductie en als er een nieuwe keuken komt blijven we dat doen. Dat is zo snel, en kan ook heel gemakkelijk op een lage stand stoven. Wat de airfryerstand betreft vraag ik me ook af waarom ik een instant pot zou moeten hebben.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 16:15 schreef fietsie het volgende:
[..]
- Airfryer "geschikte" snacks: naar mijn smaak te dikke korstjes, soms suggestie van "taai"
- Chili con Carne was goed gelukt maar met teveel water (als gevolg van de waarschuwingsteksten over genoeg water bij pressure cooking) wat lang duurde om weg te stomen in saute stand.
- Draadjesvlees: een 9.
- Groenten: lekker makkelijk, maar op temperatuur komen duurt best lang dus smokkelen met beginnen met warm water lijkt aantrekkelijk
Bijkomend voordeel: voor de gerechten tot nu toe alleen de pot en mand van de IP hoeven "viesmaken"
Nadeel: er is nog geen tweede pot en tweede frituurmand te koop wegens "te nieuw"
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:03 schreef yinu het volgende:
[..]
Interessant om te lezen, dank voor het delen van je bevindingen. Ik moet zeggen dat ik er steeds een beetje minder van overtuigd raak dat ik ook een instant pot nodig heb. We koken al op inductie en als er een nieuwe keuken komt blijven we dat doen. Dat is zo snel, en kan ook heel gemakkelijk op een lage stand stoven. Wat de airfryerstand betreft vraag ik me ook af waarom ik een instant pot zou moeten hebben.
Vond jij het tegenvallen @:fietsie? Ten opzichte van gewoon frituren of ten opzichte van een ‘echte’ airfryer?
Aha. Ik ook niet. Zelfs nog nooit iets op wat uit een airfryer komt. Misschien dat eerst maar eens proberen dan, even in mijn vriendenkring polsen wie er een airfryer heeft. Dat zouden er gemiddeld genomen toch heel wat moeten zijn, zou je denken. Maar alle mensen bij wie ik regelmatig in de keuken kom hebben er in ieder geval geen….quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:09 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers.
Dat geldt vooral voor de airfryerzooi met korstje.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:09 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers.
Waarom ben ik zielig?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:49 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat geldt vooral voor de airfryerzooi met korstje.
Frietdingen en frikandellen zijn wel ok.
Ik kookte vandaag nog ff een zak droge bonen in de IP omdat ik geen zin had om ze te weken.
Arme L_S :/
quote:
Wellicht?quote:omdat er nauwelijks vegetarische snacks zijn voor in de frituur.
Oh dat klinkt goed, die risotto. En wat je met de airfryer van plan bent. Ik koop eigenlijk nooit snacks zoals bitterballen oid maar ik heb er ook geen principiële bezwaren tegenquote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
De risotto van net was prima. Iets te plakkerig maar dat is een kwestie van testen met vocht.
In totaal heeft het 18 minuten gekost. Het opwarmen voor het hogedrukkoken was nu totaal geen probleem, dat duurde maar 4 minuten. De pan was nu warm na het sauteren en er ging hete bouillon in. 3 minuten sauteren, 4 minuten opwarmen, 6 minuten koken, 5 minuten ontstomen.
Dit geeft wel moed voor meer van dit soort maaltijden. Met orzo, bulgur, pasta, etc.
Ik vind de airfryer wel echt fantastisch hoor. Broodjes, scones, appelbeignets, pizzabroodjes, etc. Binnenkort ga ik experimenteren met een pastinaakgratin, broccoli, lasagne, etc.
Alle snacks die ik voor mezelf koop zijn voor oven of airfryer omdat er nauwelijks vegetarische snacks zijn voor in de frituur. Tot nu toe gooide ik bijvoorbeeld de bitterballen met paddenstoel of kaaskroketjes van Lidl gewoon in de frituur maar dan worden ze wel erg donker en barsten snel.
Dekselissuesquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |