Ja, het leek echt een tijdje de nieuwe Sablikova te worden, maar goed wel die gouden Olympische medaille. Die pakt niemand je meer af.quote:Op maandag 19 december 2022 14:32 schreef DecoAoreste het volgende:
[..]
Het is wel echt verdrietig hoe het met haar gegaan is na die gouden medaille. Ik gunde haar zoveel meer succes.
Blondin en Maltais zijn een soort mindere versie van Schouten en Groenewoud. Lollobrigida (als ze terug is) en Peveri ook. Maar ze lijken niet heel lang na te denken over de tactiek. De enige manier is om met meerdere concurrenten af te spreken om om de beurt te demarreren en Nederland altijd het dicht te laten rijden, maar dat heb ik nog niet gezien.quote:Op maandag 19 december 2022 17:15 schreef wimderon het volgende:
[..]
Tja, Schouten is de snelste en Groenewoud zit bij het kransje daarachter. Daarnaast zijn ze allebei qua uithouding/herstelvermogen ook nog eens de beste twee van het veld met hun marathonachtergrond en om het af te maken is Nederland eigenlijk het enige land met überhaupt twee echt sterke pionnen.
Tja, Maltais. Die was gisteren na een paar rondjes al kapot toen ze het gat op een niet doorrijdende Groenewoud probeerde te dichten, waarna Blondin het zelf moest doen. Dat is ook meteen de enige die qua niveau tussen Schouten en Groenewoud zit. Peveri nam gisteren een paar keer halfslachtig over van Groenewoud en haar eindschot was meteen weg, terwijl Groenewoud nog naar een podium kan sprinten.quote:Op maandag 19 december 2022 17:28 schreef hhh38 het volgende:
[..]
Blondin en Maltais zijn een soort mindere versie van Schouten en Groenewoud. Lollobrigida (als ze terug is) en Peveri ook. Maar ze lijken niet heel lang na te denken over de tactiek. De enige manier is om met meerdere concurrenten af te spreken om om de beurt te demarreren en Nederland altijd het dicht te laten rijden, maar dat heb ik nog niet gezien.
Ja, dat bedoel ik. Het zijn vergelijkbare types maar veel minder inhoud/herstelvermogenquote:Op maandag 19 december 2022 17:32 schreef wimderon het volgende:
[..]
Tja, Maltais. Die was gisteren na een paar rondjes al kapot toen ze het gat op een niet doorrijdende Groenewoud probeerde te dichten, waarna Blondin het zelf moest doen. Dat is ook meteen de enige die qua niveau tussen Schouten en Groenewoud zit. Peveri nam gisteren een paar keer halfslachtig over van Groenewoud en haar eindschot was meteen weg, terwijl Groenewoud nog naar een podium kan sprinten.
Jep, ik zou echt geen ander land kunnen noemen met twee die echt goed op elkaar zijn ingespeeld. Gisteren bijvoorbeeld ook goed te zien bij de Canadese vrouwen, Blondin had weinig tot niks aan Maltais.quote:Op maandag 19 december 2022 17:15 schreef wimderon het volgende:
[..]
Tja, Schouten is de snelste en Groenewoud zit bij het kransje daarachter. Daarnaast zijn ze allebei qua uithouding/herstelvermogen ook nog eens de beste twee van het veld met hun marathonachtergrond en om het af te maken is Nederland eigenlijk het enige land met überhaupt twee echt sterke pionnen.
quote:Op zondag 18 december 2022 15:49 schreef wimderon het volgende:
[..]
Urben heeft jaren gehad waarin hij dat gemakkelijk had gehaald als het niet bijna alleen maar opgedeeld was in sprint- en lange afstands world cups.
Bij de vrouwen Bowe, Bergsma en Nesbitt.
quote:Op zondag 18 december 2022 09:58 schreef Dale__Cooper het volgende:
Telt een WR eigenlijk vanuit een kwartetstart?
International Skating Union Special Regulations & Technical Rules 2022quote:k) World Records over 3000m and 5000m Women and over 5000m and 10000m Men may be recognized for times achieved in quartet starts in ISU Championships, World Cup Competitions and other ISU Events;
l) World Records over 3000m Junior Women and over 3000m and 5000m Junior Men may be recognized for times achieved in quartet starts in ISU Championships, World Cup Competitions and other ISU Events;
ze is al begonnenquote:Op woensdag 21 december 2022 15:52 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ireen komt na kerst analyses doen bij NOS aldus Ireen bij NOS.
https://nos.nl/artikel/24(...)ten-van-hun-vrijheid
quote:Veel Nederlandse schaatsers laten de vijfde wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki (10-12 februari) aan zich voorbij gaan. Irene Schouten bouwt rust in en ook de beste schaatsers van Jumbo-Visma verkiezen trainingen boven wedstrijdritme.
De lijst met ontbrekende schaatsers kent voornamelijk leden van Jumbo-Visma. Jutta Leerdam, Jorrit Bergsma, Thomas Krol, Antoinette Rijpma - de Jong, Merijn Scheperkamp en Dai Dai N'tab zullen komend weekend niet in actie komen in Polen. Ook de oververmoeide Irene Schouten ontbreekt. Van Reggeborgh zijn wel alle toppers aanwezig.
De schaatsbaan in Tomaszów Mazowiecki staat niet bekend om het snelle ijs, wat de afweging voor de rijders eenvoudiger zal hebben gemaakt. Van 17 tot en met 19 februari staat in dezelfde stad de laatste wereldbeker op het programma. Hoewel de World Cups gezien kunnen worden als opwarmertje voor het wereldkampioenschap in Thialf, staat er nog zeker wat op het spel. Om de WK-tickets veilig te stellen, mogen niet te veel fouten gemaakt worden. Nederland ligt momenteel op koers voor het maximum aantal startbewijzen
Op de mass start bij de mannen, ditmaal ingevuld door Bart Hoolwerf en Louis Hollaar, moeten bijvoorbeeld nog voldoende punten gescoord worden. Hoolwerf staat hoog genoeg in het klassement, Bergsma en Hollaar zitten rond de grens van de vereiste top-24. Rintje Ritsma zal uiteindelijk bepalen welke rijders namens Nederland afgevaardigd worden op het WK.
Bij het ontbreken van Schouten mag haar ploeggenote Elisa Dul zich laten zien op de mini-marathon naast Marijke Groenewoud. Ook de ploegenachtervolging is een gelegenheidsteam: Joy Beune, Elisa Dul en Robin Groot zullen daar starten. Bij de mannen staan wel de bekende namen op papier: Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink.
De volledige selectie:
Vrouwen
500 meter: Femke Kok, Michelle de Jong, Marrit Fledderus, Dione Voskamp, Naomi Verkerk.
1000 meter: Michelle de Jong, Femke Kok, Isabel Grevelt, Marrit Fledderus, Naomi Verkerk.
1500 meter: Marijke Groenewoud, Joy Beune, Reina Anema, Elisa Dul, Myrthe de Boer.
3000 meter: Joy Beune, Marijke Groenewoud, Sanne in ’t Hof, Reina Anema, Robin Groot.
Ploegenachtervolging: Joy Beune, Elisa Dul, Robin Groot.
Mass start: Marijke Groenewoud, Elisa Dul.
Mannen
500 meter: Hein Otterspeer, Stefan Westenbroek, Janno Botman, Serge Yoro, Joep Wennemars.
1000 meter: Kjeld Nuis, Hein Otterspeer, Joep Wennemars, Wesly Dijs, Tijmen Snel.
1500 meter: Patrick Roest, Kjeld Nuis, Wesly Dijs, Marcel Bosker, Louis Hollaar.
5000 meter: Patrick Roest, Marcel Bosker, Beau Snellink, Kars Jansman, Lex Dijkstra.
Ploegenachtervolging: Patrick Roest, Marcel Bosker, Beau Snellink.
Mass start: Bart Hoolwerf, Louis Hollaar.
Tja, in de andere wintersporten is dat ook niet nodig, dat het in het schaatsen wellicht wel nodig is zegt meer over die sportquote:Op maandag 6 februari 2023 22:51 schreef hhh38 het volgende:
Is er al nauwelijks schaatsen, krijg je dit
Geeft ook wel aan dat die WBs blijkbaar commercieel niet interessant genoeg zijn om te rijden en er te weinig consequenties zijn. Waarom staan ze geen sponsorpakken ipv landenpakken toe in de WB zoals bij wielrennen?
Dat zal vast meespelen inderdaad, maar het WK Afstanden nog maar eens per 2 jaar rijden zal geen populaire beslissing zijn onder de schaatsers.quote:Op maandag 6 februari 2023 23:02 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Tja, in de andere wintersporten is dat ook niet nodig, dat het in het schaatsen wellicht wel nodig is zegt meer over die sport
Sowieso is de hele World Cup-cyclus in het schaatsen natuurlijk altijd al wel een ondergeschoven kind geweest, terwijl het in bijna alle andere wintersporten zo ongeveer hét seizoen is, met dan - afhankelijk van de sport - eens per jaar of per twee jaar nog een groot toernooi.
Volgens mij zijn de meeste toppers in het shorttrack doorgaans wel aanwezig. In het schaatsen zou je om te beginnen hooguit één kampioenschap per jaar moeten hebben, niet elk seizoen weer allerlei EK's en WK's. Hoewel ik inmiddels sowieso de draad wel kwijt ben met wat we nog hebbenquote:Op maandag 6 februari 2023 23:11 schreef hhh38 het volgende:
[..]
Dat zal vast meespelen inderdaad, maar het WK Afstanden nog maar eens per 2 jaar rijden zal geen populaire beslissing zijn onder de schaatsers.
Mijn theorie is dat naast die factor in andere sporten de verschillende pistes/parcoursen en/of grote aantallen publiek het wel aantrekkelijker maken voor de sporters om zo veel mogelijk wereldbekers mee te doen. Wordt er in het shorttrack veel geskipt?
Klopt, de planning was ook heel voorspelbaar.quote:Op maandag 6 februari 2023 23:14 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Volgens mij zijn de meeste toppers in het shorttrack doorgaans wel aanwezig. In het schaatsen zou je om te beginnen hooguit één kampioenschap per jaar moeten hebben, niet elk seizoen weer allerlei EK's en WK's. Hoewel ik inmiddels sowieso de draad wel kwijt ben met wat we nog hebben
Je had toch ooit elk seizoen een WK sprint, een WK allround, WK afstanden, EK allround en dat dan allemaal als aparte evenementen? Dat was wel écht heel ernstig overkill
Ik heb me prima vermaakt bij de World Cups in de herfst, maar bij de Nederlanders spat de desinteresse er vanaf. En misschien bij de buitenlanders ook wel in mindere mate, maar die worden niet geïnterviewd. Blijft toch vreemd.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:20 schreef Remco het volgende:
Door het schaatsen in klassementen is het vrij lastig het aantal toernooien te verminderen. Je kunt geen Wk allround en afstanden in 1 houden. Bij het Wk skiën kun je prima de combinatie erbij doen bij schaatsen is dit niet mogelijk.
Maar dit seizoen is het wel heel dramatisch. Het NK allround was zelfs internationaal gezien het spannendste toernooi tot nu toe. En ik ben bang dat het in Polen niet heel veel spannender gaat worden.
Het EK allround was toch best aardig met Eitrem vs. Roest?quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:20 schreef Remco het volgende:
Door het schaatsen in klassementen is het vrij lastig het aantal toernooien te verminderen. Je kunt geen Wk allround en afstanden in 1 houden. Bij het Wk skiën kun je prima de combinatie erbij doen bij schaatsen is dit niet mogelijk.
Maar dit seizoen is het wel heel dramatisch. Het NK allround was zelfs internationaal gezien het spannendste toernooi tot nu toe. En ik ben bang dat het in Polen niet heel veel spannender gaat worden.
Maar je hoeft natuurlijk niet per se elk jaar elk toernooi te houden. Wat nu ook niet meer het geval is volgens mij, maar zoals gezegd, ik ben even kwijt wat we tegenwoordig per seizoen hebben en wat we pak 'm beet 10 jaar geleden per seizoen haddenquote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:20 schreef Remco het volgende:
Door het schaatsen in klassementen is het vrij lastig het aantal toernooien te verminderen. Je kunt geen Wk allround en afstanden in 1 houden. Bij het Wk skiën kun je prima de combinatie erbij doen bij schaatsen is dit niet mogelijk.
Maar dit seizoen is het wel heel dramatisch. Het NK allround was zelfs internationaal gezien het spannendste toernooi tot nu toe. En ik ben bang dat het in Polen niet heel veel spannender gaat worden.
Er valt, buiten geld, ook niks te halen bij de World Cups. Geen naam/faam, of zekerheid dat je naar een WK mag door winst.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:28 schreef hhh38 het volgende:
[..]
Ik heb me prima vermaakt bij de World Cups in de herfst, maar bij de Nederlanders spat de desinteresse er vanaf. En misschien bij de buitenlanders ook wel in mindere mate, maar die worden niet geïnterviewd. Blijft toch vreemd.
De World Cup-klassementen zijn ook echt totáál geen 'ding' volgens mij. Ik heb toch echt het hele seizoen tot nu toe gekeken, maar heb werkelijk geen flauw benul welke man en welke vrouw aan de leiding gaatquote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:47 schreef franklop het volgende:
[..]
Er valt, buiten geld, ook niks te halen bij de World Cups. Geen naam/faam, of zekerheid dat je naar een WK mag door winst.
Zelfs toen er echt wel gereden moest worden op de WC's om genoeg plekken te krijgen op de OS moest daarvoor nog hard gestreden worden door de bond om rijders genoeg WC's te laten rijden
Die draagt een gouden band!quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:50 schreef heywoodu het volgende:
[..]
De World Cup-klassementen zijn ook echt totáál geen 'ding' volgens mij. Ik heb toch echt het hele seizoen tot nu toe gekeken, maar heb werkelijk geen flauw benul welke man en welke vrouw aan de leiding gaat
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je een ticket voor het WK kan verdienen op individuele basis zouden de WBs een stuk serieuzer worden genomen inderdaad. Maar dat is dan alsnog indirect, de wereldbeker zelf heeft nauwelijks prestige.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:47 schreef franklop het volgende:
[..]
Er valt, buiten geld, ook niks te halen bij de World Cups. Geen naam/faam, of zekerheid dat je naar een WK mag door winst.
Zelfs toen er echt wel gereden moest worden op de WC's om genoeg plekken te krijgen op de OS moest daarvoor nog hard gestreden worden door de bond om rijders genoeg WC's te laten rijden
Toch gek dat het bij vrijwel elke andere (winter)sport wel leeft, behalve schaatsen.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:50 schreef heywoodu het volgende:
[..]
De World Cup-klassementen zijn ook echt totáál geen 'ding' volgens mij. Ik heb toch echt het hele seizoen tot nu toe gekeken, maar heb werkelijk geen flauw benul welke man en welke vrouw aan de leiding gaat
Maar dan nog is de schaatstop zo smal, dat als een Takagi het niet op naam red, zij het prima op een andere manier wel altijd red.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:55 schreef hhh38 het volgende:
[..]
Als je een ticket voor het WK kan verdienen op individuele basis zouden de WBs een stuk serieuzer worden genomen inderdaad. Maar dat is dan alsnog indirect, de wereldbeker zelf heeft nauwelijks prestige.
Teveel tegenstand zekerquote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:00 schreef franklop het volgende:
En dan bijv wel klagen over een EK afstanden dat geen tegenstand heeft, maar vervolgens slaat de ploeg de wereldbekers wel weer over.
Hallo Thomas Krol
Van vorige week nog, ook leuk.quote:
quote:Krol blijft nog in het ongewisse of zijn inspanningen zich ook vertalen tijdens wedstrijden op het ijs. “Omdat we het nu in januari gedaan hebben, is het spannend om te kijken of het nu al resultaat oplevert. Ik voel me wel veel fitter. Tegelijkertijd moet je realistisch zijn en deze kennis meenemen naar de zomer. Volgend jaar pas dingen ervan verwachten. De trainingswedstrijd over 1000 meter van vorige week ging best prima, dat geeft vertrouwen. Of ik helemaal top ben? Dat is voor mij ook een vraagteken. Binnen de mogelijkheden hebben we het maximale gedaan. En mocht het niet lukken, dan ben ik ervan overtuigd dat we de sleutel hebben gevonden om volgend seizoen hard te schaatsen.”
Voor nu is er nog niks verloren, de belangrijkste wedstrijden staan nog op het programma. “Als ik over een maand wereldkampioen word, heb ik een topseizoen gehad.” En dan mag er een bedankje naar de internationale schaatsbond. “Ik heb kritiek gehad op die saaie kalender – sta daar nog steeds achter-, maar dat heeft mij wel de ruimte geboden om aan mijn inhoud te werken. Met een World Cup in januari was dat niet gelukt. Daar ben ik de ISU toch dankbaar voor," vertelt Krol met een knipoog.
Ja ik denk dus ook dat de troosteloze ambiance een rol speelt. Ik denk dat schaatsers een stuk gemotiveerder zouden zijn als je in Canada, Duitsland en Noorwegen een stadion als Thialf zou hebben wat vol zit als de WB langskomtquote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:04 schreef Janneke141 het volgende:
Die WB's zijn leuk voor aanstormend talent enzo, maar de gevestigde top interesseert zich daar niet voor. Als ze die rijden, dan is het als wedstrijdtraining en niet om een klassement te winnen. Ze zijn op nietszeggende plekken met nauwelijks publiek en nauwelijks coverage. Waarom zou je er ook naartoe gaan?
En als je dan een seizoen hebt met amper andere grote toernooien, dan klaagt iedereen dat er niets te doen is. En niet eens onterecht eigenlijk.
Maar waarom kan het dan wel bij skiën, langlaufen, biatlon, Noordse Combinatie etc etc, die maar 1 WK in de 2 jaar hebbenquote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:04 schreef Janneke141 het volgende:
Die WB's zijn leuk voor aanstormend talent enzo, maar de gevestigde top interesseert zich daar niet voor. Als ze die rijden, dan is het als wedstrijdtraining en niet om een klassement te winnen. Ze zijn op nietszeggende plekken met nauwelijks publiek en nauwelijks coverage. Waarom zou je er ook naartoe gaan?
En als je dan een seizoen hebt met amper andere grote toernooien, dan klaagt iedereen dat er niets te doen is. En niet eens onterecht eigenlijk.
Eerlijk is eerlijk, op de noordse combinatie na zijn dat natuurlijk wel enorm veel grotere sporten dan langebaanschaatsen. Zeker alpineskiën en biatlon is daar echt met geen mogelijkheid mee te vergelijken eigenlijkquote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:07 schreef franklop het volgende:
[..]
Maar waarom kan het dan wel bij skiën, langlaufen, biatlon, Noordse Combinatie etc etc, die maar 1 WK in de 2 jaar hebbenDie hoor je toch zelden klagen dat er niks te doen is.
Zie ook mijn laatste toevoegingquote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:08 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Eerlijk is eerlijk, op de noordse combinatie na zijn dat natuurlijk wel enorm veel grotere sporten dan langebaanschaatsen. Zeker alpineskiën en biatlon is daar echt met geen mogelijkheid mee te vergelijken eigenlijk
Maar toch doet schaatsen het erg goed in lijstjes met verscheidenheid aan landen die deelnemen en medailles winnen. Komt dat omdat de ISU de regels zo heeft opgezet dat dat vanzelf gebeurt?quote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:08 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Eerlijk is eerlijk, op de noordse combinatie na zijn dat natuurlijk wel enorm veel grotere sporten dan langebaanschaatsen. Zeker alpineskiën en biatlon is daar echt met geen mogelijkheid mee te vergelijken eigenlijk
Oh, schaatsen is ook zeker wel internationaal, wat dat betreft juist een van de betere sporten op de Winterspelen. Alleen zijn er buiten Nederland en soms Noorwegen volgens mij geen plekken waar het echt leeft. De sport is zeker wel internationaal genoeg qua kanshebbers, alleen niet qua interesse van het algemene publiek..quote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:13 schreef hhh38 het volgende:
[..]
Maar toch doet schaatsen het erg goed in lijstjes met verscheidenheid aan landen die deelnemen en medailles winnen. Komt dat omdat de ISU de regels zo heeft opgezet dat dat vanzelf gebeurt?
Ja. goeie vraag. Ik heb dat antwoord niet voor je. Al is het waarschijnlijk een stuk leuker om 15 kilometer lang te laufen onder aanmoediging van 3000 schreeuwende Finnen langs de kant terwijl je live op Eurosport wordt uitgezonden.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:07 schreef franklop het volgende:
[..]
Maar waarom kan het dan wel bij skiën, langlaufen, biatlon, Noordse Combinatie etc etc, die maar 1 WK in de 2 jaar hebbenDie hoor je toch zelden klagen dat er niks te doen is.
Ja, dat denk ik ook wel. Daarom moeten we denk ik ook af van de continentale toernooien. Ieder seizoen een WK Allround/Sprint (desnoods in 1 weekend) in januari en een WK Afstanden eind februari (of OS) lijkt me dan toch wel haalbaar.quote:Maar misschien is schaatsen ook eigenlijk gewoon een kleine kut sport waar niemand om geeft behalve Nederlaners en wat Noren.
Maar wel elke shit wedstrijd op tv.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 10:56 schreef franklop het volgende:
[..]
Toch gek dat het bij vrijwel elke andere (winter)sport wel leeft, behalve schaatsen.
Niet eens meer allemaal live.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:51 schreef tong80 het volgende:
[..]
Maar wel elke shit wedstrijd op tv.
Helaas vrijwel niks live te zien door dat schaatsen van het NK veldrijden hier in Zaltbommel.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 12:02 schreef franklop het volgende:
[..]
Niet eens meer allemaal live.
Maar dat wereldbekers live op TV zijn is toch prima? Gebeurd ook bij alle andere sporten
NK's en kwalificatietoernooien op de NL TV kan ik ook mee leven. Al hoeft het niet persé voorrang op internationale sporten te hebben
In Japan zou dat zeker passen bij de sportcultuur, hun voetbalclubs zijn ook vaak aan bedrijven gekoppeld. En ik denk dat schaatsen er populair genoeg voor is.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:59 schreef Janneke141 het volgende:
Je hebt 16 of 17 weekenden in de maanden november t/m februari. Met 2 grote toernooien, 8 WB's, 2 weekenden voor NK's en 2 of 3 weekenden rust/kerst zou je toch een eind moeten kunnen komen zou je zeggen. In de andere wintersporten is ook ieder weekend wat te doen, en de baanwielrenkalender heeft tegenwoordig ook véél meer wedstrijden dan alleen een WK en wat lokale rondjes.
TP (en MS?) in commerciële ploegen vind ik moeilijk trouwens. Misschien aantrekkelijk vanuit Nederlands perspectief, maar heeft de rest van de wereld daar ook iets aan? Wellicht dat er één internationaal team met een Belg, een Est en een Brit opstaat, maar daar staat weer tegenover dat er waarschijnlijk 2 of 3 Nederlandse ploegen in de top gaan eindigen. Heeft Noorwegen eigenlijk commerciële schaatsploegen? Of Japan, of Canada?
quote:
In Nederland zijn er onderhand net zoveel plaatsingswedstrijden als World Cups, ik vind niet dat je dit op het bordje van Nederlandse schaatsers kunt schuiven.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 12:37 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]Dit kan echt niet... Blij dat Reggeborgh nog komt opdagen. En maar klagen over waardeloze schema maar zelf meeste World Cups skippen.. Er is echt iets mis met kalender. Het zal nog een keer helemaal op schop moeten.
In Rusland en Azië kan dat met schaatsen op de juiste plekken ook nog wel, maar daar rijden ze dan weer bijna nooit om verschillende redenen. En dan wel elk jaar naar die graftombe in Calgary, om maar wat te noemen.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 11:17 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Oh, schaatsen is ook zeker wel internationaal, wat dat betreft juist een van de betere sporten op de Winterspelen. Alleen zijn er buiten Nederland en soms Noorwegen volgens mij geen plekken waar het echt leeft. De sport is zeker wel internationaal genoeg qua kanshebbers, alleen niet qua interesse van het algemene publiek..
Elke sport heeft natuurlijk wel zijn internationale fans, ook schaatsen, maar niet zoals in pak 'm beet het biatlon of schansspringen, waar je echt wel meerdere landen hebt waar je de tribunes elk seizoen weer uitstekend gevuld krijgt,
quote:Op dinsdag 7 februari 2023 17:23 schreef VoMy het volgende:
[..]
In Rusland en Azië kan dat met schaatsen op de juiste plekken ook nog wel, maar daar rijden ze dan weer bijna nooit om verschillende redenen. En dan wel elk jaar naar die graftombe in Calgary, om maar wat te noemen.
quote:graftombe in Calgary
Probleem is natuurlijk, dat je de plaatsingswedstrijden dusdanig wilt hebben qua timing dat je niet opeens mensen ergens naartoe stuurt die dan uit vorm zijn. Die timing lijkt me belangrijker dan al dan niet in de weg zitten van een WB. Uiteindelijk gaat het toch om de eindtoernooien in het schaatsen.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 16:14 schreef wimderon het volgende:
[..]
In Nederland zijn er onderhand net zoveel plaatsingswedstrijden als World Cups, ik vind niet dat je dit op het bordje van Nederlandse schaatsers kunt schuiven.
Hoe moeilijk kan het zijn om een kalender te maken waar plaatsingswedstrijden niet in de weg van de World Cups zitten, waar deel 1 van het seizoen afgesloten wordt met het WK sprint/allround en er in deel 2 toegewerkt wordt naar het WK afstanden, waarna we afsluiten met de wereldbekerfinales?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |