Wat betekent 'een Engelse roast met alles erop en eraan'?quote:Op vrijdag 18 november 2022 12:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kersttopic
We zullen wel weer 5 dagen uitgebreid gaan koken denk ik. We verzorgen sowieso een avond gourmet voor de schoonfamilie. Verder willen we graag een Engelse roast maken met alles er op en er aan. De rest is nog niet bekend.
Een roast is een flink stuk vlees (ham, rosbief, kip, etc) met yorkshire pudding, gravy en geroosterde aardappels. Daarbij nog meerdere soorten groenten zoals erwten, wortels, bloemkool, pastinaak, etc.quote:Op vrijdag 18 november 2022 12:53 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Wat betekent 'een Engelse roast met alles erop en eraan'?
Daar ben ik wel benieuwd naar.
En als je gourmet, maak je daar dan ook iets bijzonders van, of is dat gewoon vlees, stokbrood en sausjes (nee he?)?
De roast had ik op zich wel in de smiezen, maar het 'alles erop en eraan' klonk interessant. Uiteraard yorkshire pudding, dat had ik kunnen bedenken, en gravy ook.quote:Op vrijdag 18 november 2022 20:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een roast is een flink stuk vlees (ham, rosbief, kip, etc) met yorkshire pudding, gravy en geroosterde aardappels. Daarbij nog meerdere soorten groenten zoals erwten, wortels, bloemkool, pastinaak, etc.
De gourmet wordt gewoon standaard helaas. De schoonfamilie fonduet het liefst dus het is al heel wat dat ze om het jaar komen gourmetten. Ze willen vlees en stokbrood en saus. Vlees halen we bij de vleesboerderij in de buurt, sausjes en salade maak ik zelf. Dat is het wel.
Dat zijn behoorlijke plannen! De Aziatische kroepoek bites lijken een beetje een vreemde eend in de bijt qua smaak? Komen kaasjes niet voor het zoete nagerecht?quote:Op vrijdag 18 november 2022 14:04 schreef MeisPluis het volgende:
Wij gaan 1 dag koken voor 10 mensen.
Voor het uitgebreide diner is het plan nu ( we hebben vegetariërs maar ook echte vleeseters die kerst niet compleet vinden zonder vlees en iemand die geen kaas lust, dus het is een beetje zoeken ...):
Amuse: Aziatische kroepoek bites van de bbq
Voorgerecht: vijgen carpaccio OF portobello caprese van de bbq OF 3 soorten zelfgemaakte bitterballen (oesterzwam, spinazie geitenkaas en jackfruit) - keuze dus nog te maken of een combi - maar welke dan ...
Soep: heldere tomatensoep
Hoofdgerecht: wilde zwijn stoof van de bbq, gepofte zoete aardappel van de bbq, wortels van de bbq, zelfgemaakte rode kool, zelfgemaakte stoofpeertjes, aardappelpuree met zwarte knoflook OF geplette aardappels uit de oven en eventueel nog iets om het vlees te vervangen voor de vegetariër (als iemand lekkere suggesties heeft?)
Nagerecht: Etos Mess OF Lava cakejes van de bbq
Nagerecht: kaasjes
Als iemand ideeën/oplossingen heeft dan hoor ik het heel graag!
Het zal er van afhangen welke groente ik er bij ga maken. Van wat er in de aanbieding, moestuin, vriezer of een tgtg pakket zit. Erwten uit de tuin heb ik in de vriezer. Aardappel, pastinaak en wortel in de tuin. Ik zie wel.quote:Op dinsdag 22 november 2022 11:38 schreef miss_sly het volgende:
[..]
De roast had ik op zich wel in de smiezen, maar het 'alles erop en eraan' klonk interessant. Uiteraard yorkshire pudding, dat had ik kunnen bedenken, en gravy ook.
Heb je al eens yorkshire pudding gemaakt? Ik heb het nog nooit gegeten, op een of andere manier vind ik het een raar onderdeel van een maaltijd.
Wij gourmetten ook wel eens met de familie, en ik ben nog steeds bang dat het daar deze keer toch ook op uit gaat draaien. Een beetje leuk maken is aan mijn familie helaas ook niet besteed.
quote:Op woensdag 23 november 2022 21:12 schreef Lonaa het volgende:
Hallo ik heb geen plan maar het is wel mijn beurt om te koken.
Eerste kerstdag, voor 6 personen. Grootste issue: de waarschijnlijke kater van kerstmiddag.
quote:() een lekkere salade met gerookte zalm en/of boontjes. De visolie in de zalm helpt je maag bij het afbreken van de alcohol en de peulvruchten zijn een gezonde bron van koolhydraten om je honger mee te stillen.
Ook lekker en prima tegen een kater: wat asperges met gerookte ham. De aminozuren en mineralen in de asperges maken dat je sneller herstelt en zouden je levercellen beschermen tegen de giftige stoffen ()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
Klinkt goed, zou er zelf wat meer groente variaties bij doen. Desnoods lekkere spruitjes, rode kool of zo.quote:Op vrijdag 9 december 2022 09:36 schreef miss_sly het volgende:
Nu Sinterklaas voorbij is, gaan we ons echt richten op kerst.
De schoonfamilie heeft ook min of meer aangegeven wat ze gaan doen. We krijgen dus een voorgerecht van schoonzus, wat is nog niet bekend. Venkelsoep met gerookte forel voor de liefhebbers van zwager. Schoonmoeder maakt nog een amuse.
Hoofdgerecht wordt dan rollade, die wij regelen. Aangezien het nogal moeilijke eters zijn, en de rollade van onze fijne groene slager zo echt te duur is, gaan we voor de rollades van Excellent van AH, denk ik. Vorig jaar hadden ze een kiprollade en een varkensrollade. We zijn met 14 personen, dus we doen er van beide een. Daarbij dus pommes duchesses, stoofpeertjes en iemand maakt boontjes in spek gerold. Ik vind het nog wat summier, daar mag misschien nog wel iets van groente bij.
Nagerecht gaan wij inderdaad doen, dus dat wordt sticky toffeecake, koffieijs en garnering.
Iets met spruitjes inderdaad, dat lijkt me wel wat!quote:Op vrijdag 9 december 2022 19:28 schreef foodlover het volgende:
[..]
Klinkt goed, zou er zelf wat meer groente variaties bij doen. Desnoods lekkere spruitjes, rode kool of zo.
Rode koolquote:Op zondag 11 december 2022 16:50 schreef Sarabi het volgende:
Ik ben nog op zoek naar groente bijgerechten die je makkelijk van te voren al kan maken. Iemand tips?
Ik heb deze spruitjes al eens eerder gemaakt. Een keer dus de dag ervoor gemaakt, meegenomen en daar in de oven gezet. Ik vind het ook echt heerlijk!quote:Op zondag 11 december 2022 16:50 schreef Sarabi het volgende:
Ik ben nog op zoek naar groente bijgerechten die je makkelijk van te voren al kan maken. Iemand tips?
Als ik het google, kom ik toch ook bij supermarkten uit, maar een poelier zou het zeker moeten hebben. Zit die in je omgeving? Sommige boerderijwinkels hebben het ook.quote:Op dinsdag 20 december 2022 16:29 schreef Domnivoor het volgende:
Waar kan ik eend kopen? Bij voorkeur eendenborstfilet.
Mijn supermarkt heeft het dit jaar niet.
Ik kook voor 16 eters, dus ik heb veel nodig.
Er zit rauw ei in, misschien is dan twee avonden wat lang? Maar morgenavond voor kerstavond zou misschien wel kunnen?quote:Op donderdag 22 december 2022 17:32 schreef Sarabi het volgende:
Ik ga dit toetjes voor kerstavond maken:
https://www.francescakookt.nl/pure-chocolademousse-met-baileys/
Zou ik het vanavond al kunnen maken of blijft het niet zo lang goed?
Ja dat is dan wel een veiligere optie thanks!quote:Op donderdag 22 december 2022 17:36 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Er zit rauw ei in, misschien is dan twee avonden wat lang? Maar morgenavond voor kerstavond zou misschien wel kunnen?
Of de eieren pasteuriseren:quote:Op donderdag 22 december 2022 17:41 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Ja dat is dan wel een veiligere optie thanks!
We hebben lekker de hele middag en een deel van de vooravond zitten snoepen van de box.quote:Op zaterdag 24 december 2022 11:17 schreef golfer het volgende:
We veranderen iets, die kerstdinerbox van Le Barrage gaat vanavond al gegeten worden.
Dat ziet er allemaal echt heerlijk uitquote:Op zaterdag 24 december 2022 18:03 schreef golfer het volgende:
[..]
We hebben lekker de hele middag en een deel van de vooravond zitten snoepen van de box.
Zo werd ie aangeleverd:
[ link | afbeelding ]
Dit zat er allemaal in:
[ link | afbeelding ]
Menu met duidelijke instructies:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk brood (op een plank gemaakt van de gesloopte toeschouwersbankjes van Openluchttheater Caprera):
[ link | afbeelding ]
Amuse: tuna tataki
lollies van licht gegaarde tonijn – sesam – wasabi mayonaise:
[ link | afbeelding ]
Voorgerechten:
sliced beef met truffel
dungesneden ossenhaas met truffel vinaigrette
[ link | afbeelding ]
Tartaar van coquille
met appel, hazelnoot en bloemkool
[ link | afbeelding ]
Gravad lax
dungesneden zalm met mosterd en dille
[ link | afbeelding ]
Wildstoof
met preiselbeerencompote en crostini’s om te dippen
[ link | afbeelding ]
Tussengerecht:
Ossenstaart bouillon
met fijngesneden groenten
[ link | afbeelding ]
Hoofdgerecht:
Runderhaas
met rode kool, aardappel millefeuille, stoofperen en specerijen jus
[ link | afbeelding ]
Dessert:
Guilty pleasure
cheesecake met passievrucht, mango en rood fruit.
[ link | afbeelding ]
Dit ziet er allemaal heerlijk uitquote:Op zaterdag 24 december 2022 18:03 schreef golfer het volgende:
[..]
We hebben lekker de hele middag en een deel van de vooravond zitten snoepen van de box.
Zo werd ie aangeleverd:
[ link | afbeelding ]
Dit zat er allemaal in:
[ link | afbeelding ]
Menu met duidelijke instructies:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk brood (op een plank gemaakt van de gesloopte toeschouwersbankjes van Openluchttheater Caprera):
[ link | afbeelding ]
Amuse: tuna tataki
lollies van licht gegaarde tonijn – sesam – wasabi mayonaise:
[ link | afbeelding ]
Voorgerechten:
sliced beef met truffel
dungesneden ossenhaas met truffel vinaigrette
[ link | afbeelding ]
Tartaar van coquille
met appel, hazelnoot en bloemkool
[ link | afbeelding ]
Gravad lax
dungesneden zalm met mosterd en dille
[ link | afbeelding ]
Wildstoof
met preiselbeerencompote en crostini’s om te dippen
[ link | afbeelding ]
Tussengerecht:
Ossenstaart bouillon
met fijngesneden groenten
[ link | afbeelding ]
Hoofdgerecht:
Runderhaas
met rode kool, aardappel millefeuille, stoofperen en specerijen jus
[ link | afbeelding ]
Dessert:
Guilty pleasure
cheesecake met passievrucht, mango en rood fruit.
[ link | afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |