abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206209608
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:45 schreef zuchtje het volgende: [..] In zijn hoofd gaat het misschien iets anders. Hij wordt dan vernederd, en in een dog-eat-dog-wereldbeeld, betekend dat het einde. Hoe gaat hij ooit nog iets van zijn militaire spulletjes verkopen, of met de rest van de wereld onderhandelen als hij niks meer waard is. Hij is de grote leider. Niet iemand anders. Rusland is niks zonder hem! (zover mijn speculatie wat er in zijn hoofd omgaat :') )
Als hij doorgaat op de huidige voet, zonder het gebruik van nukes, dan wordt zijn leger vernietigd. Als federatieve republieken dan willen afbreken, dan kan Poetin daar geen flikker tegen doen. Dan heeft hij Rusland kapot gemaakt. We weten niet wat er in zijn hoofd omgaat. Hij moet begrijpen dat het westen geen stap achteruit gaat doen. Het westen heeft Oekraïne omarmt. Hij kan aan Rusland uitleggen dat Rusland het grootste land ter wereld is, met 17 miljoen km2. En dat dat genoeg is voor alle Russen.
pi_206209612
Huzarensalade _O_
Water towers can fly! :D
pi_206209630
Lees dat de laatste nucleaire test van Rusland/USSR in 1990 was. Dat is ook wel een verdomd lange tijd. Denk dat ze ook wel eens weer wat data willen vergaren middels een test. Zeker in deze tijden.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:08:21 #5
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_206209633
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Het colletieve geheugen moet ook gewist worden, velen die hun kinderen en familie kwijt zijn geraakt in een zinloze oorlog waarbij het Kremlin 0 gaf om de burger.
Ik denk dat je het net anders ziet, maar in mijn optiek is dat wissen van het collectieve geheugen precies het probleem.

Al eeuwen leeft dat k*t-volk onder dictators en ander gespuis, en ze 'vergeten' het instant, trekken geen conclusie's, leren geen lessen zodra het tuig het veld ruimt, en gaan over tot de orde van de dag.

Dat volk moet dit juist nooit meer vergeten.
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:09:29 #7
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206209644
Blablabla kernwapens dit dat :z

Kernwapens zijn bovenal een psychologisch wapen. En deze reeks laat zien dat ze werken, ofnie @vosss .
Huilen dan.
pi_206209656
quote:
'Strijd is zo niet te winnen': moreel Russische soldaat in Oekraïne bar en boos

Het regent klachten van Russische soldaten die niet meer willen vechten. Op social media uiten ze hun ongenoegen over de oorlog in Oekraïne, ziet correspondent Eva Hartog. Sommigen weigeren het gevecht aan te gaan of drukken zich, anderen deserteren zelfs. De meesten hebben maar één doel: proberen te overleven.

Zo slecht als het nu is gesteld met het moreel van de Russische troepen was het niet eerder, maar eigenlijk was het al vanaf de eerste dag van de invasie in Oekraïne niet best.

De Russische soldaten die begin dit jaar richting Oekraïne trokken, werd verteld dat ze daar waren voor militaire oefeningen. Opeens zaten ze midden in een oorlog.

Zou maar een paar dagen duren
"Ze kregen te horen dat ze Oekraïne gingen bevrijden van de neonazi’s en dat het een paar dagen zou duren", zegt Rusland-correspondent Eva Hartog. "Maar het duurde veel langer dan gedacht en de Oekraïners boden veel verzet en zaten helemaal niet te wachten op bevrijding. Veel soldaten vonden dat ze onder valse voorwendselen naar Oekraïne waren gelokt."

Dat overkwam ook beroepssoldaat Kirill (niet zijn echte naam), die eerder in Oekraïne vocht. Tegen het Russische onafhankelijke platform Meduza zegt hij: "Ik realiseerde me dat wij de bezetters waren, wij waren de fascisten (…) Al die verwoeste dorpjes in Charkov. Ik realiseerde me dat wij feitelijk een land aan het vernietigen waren. Samen met zijn burgerbevolking."

'Poetin is een idioot'
Al in die eerste weken beseften veel soldaten dat wat ze deden fout was. The New York Times publiceerde onlangs onderschepte telefoongesprekken die Russische soldaten in maart voerden met hun vrienden en familieleden thuis.

Ze klaagden over tactische blunders, gebrek aan materieel, slechte bevoorrading en fel Oekraïens verzet. Ze erkenden dat ze burgers hadden gedood en huizen plunderden. Ze uitten kritiek op hun commandanten. En op Poetin.

Zeven maanden later krijgt het moreel een nieuwe deuk. Want de Russen hebben te maken met een enorme opmars van het Oekraïense leger.

Oorlogsdagboek deserteur
Daarnaast zorgt het Russische leger ook niet bepaald goed voor zijn soldaten, blijkt uit een uitgebreid verslag van de Russische deserteur Pavel Filatyev. Hij schreef een oorlogsdagboek van 141 pagina’s. Zijn eenheid bivakkeerde een maand lang in het open veld, zonder douches, en zonder normaal eten. Daarna werden ze de oorlog ingestuurd, ze veroverden Cherson en stortten zich vervolgens op alles wat eetbaar was.

Filatyev schrijft ook over het gebrek aan communicatie binnen het leger, dat soldaten geen idee hebben wat ze moeten doen als ze ten aanval trekken en dat ze alles op het laatste moment zelf moeten ontdekken. Filatyev zegt dat hij gewond raakte en uiteindelijk terugkeerde naar Rusland. Inmiddels is hij gevlucht naar Frankrijk

'Slecht gesteld met leger'
Rusland heeft het op één na machtigste leger van de wereld, wordt vaak gezegd. Maar dat blijkt toch flink tegen te vallen. “We wisten al dat het leger niet bepaald zachtzinnig met zijn rekruten omging en dat er veel corruptie was onder commandanten, maar we komen er nu steeds meer achter hoe slecht het is gesteld met het Russische leger", zegt Patrick Bolder, defensiespecialist van het Haags Centrum voor Strategische Studies.

"De training is niet zo goed, de wapensystemen zijn niet zo goed, de motivatie is niet goed, de levensomstandigheden zijn niet goed, het voedsel is niet goed. Dat doet wat met je moraal."

Oekraïners heroveren Lyman, dag na 'annexatie' door Russen
Begin augustus weigerde een Russische soldaat bij Loehansk nog langer te vechten omdat hij vond dat zijn commandant strategische beslissingen nam die in zijn ogen volkomen fout waren. Hij werd gevangen gezet en overgebracht naar een school waar nog zeker 80 andere soldaten vastzaten omdat ze weigerden te vechten.

Mobilisatie gaat niet helpen
Om het tij te keren kondigde de Russische president Poetin in september een mobilisatie aan van 300.000 reservisten. Maar zij krijgen nauwelijks training, zijn slecht uitgerust en ze moeten zelf zorgen voor een deel van hun uitrusting, zoals een verbandtrommel.

Correspondent Eva Hartog: "Op sociale media regent het klachten. Bovendien: deze mensen hebben zich niet aangemeld voor het leger, ze willen niet vechten. Er zijn nog steeds veel Russen die denken dat het gaat om een bevrijdingsmissie, voor die groep gaat het een verrassing worden wat ze aantreffen."

De kans dat ze eindigen als kanonnenvoer is groot. Zelfs voor ervaren soldaten is het risico groot. "Ze gaan allemaal sterven, dit is geen getraind leger", zegt beroepssoldaat Kirill. "Ik was goed getraind, ging vrijwillig naar Oekraïne en kwam erachter dat ik toch niet goed was voorbereid. De allereerste dag realiseerde ik me dat ik de grootste vergissing van mijn leven had gemaakt."

Nooit winnen
De motivatie is de belangrijkste factor in een oorlog, zegt defensiespecialist Patrick Bolder. "Je hebt de fysieke component, wat heb je aan materieel en mankracht, de cognitieve component, wat kan je ermee, hoe goed ben je getraind en de morele component. Is de motivatie niet goed, dan ga je het nooit winnen."

Slecht nieuws voor de Russen dus. En die motivatie win je niet zomaar terug. Bolder: “Ik zat net te kijken op kaartjes, het is echt een puinhoop voor de Russen, ze lijden het ene na het andere verlies. En ook dat is niet bevorderlijk voor je vechtlust.”

Motivatie is iets waar de Oekraïners genoeg van bezitten. Zij vechten voor het voortbestaan van hun land, terwijl veel Russische soldaten vooral gemotiveerd zijn om te overleven
pi_206209657
quote:
84s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:04 schreef Starhopper het volgende:
Huzarensalade _O_
Van de Johma! Doema!
pi_206209672
Met neme aardappel, orcvlees in blokjes, mayonaise , erwtjes, wortels, eitjes beetje peper beetje zout. Een atoombommetje om op te zuigen en je hebt huzarensalade.
pi_206209782
Die staat van beleg lijkt ook niet te komen in Rusland. De grenzen staan nog steeds wagenwijd open voor deserteurs. Het geeft toch wel aan dat zijn macht niet zo absoluut is als hij voordoet.
pi_206209849
quote:
7s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:09 schreef Isdatzo het volgende:
Blablabla kernwapens dit dat :z

Kernwapens zijn bovenal een psychologisch wapen. En deze reeks laat zien dat ze werken, ofnie @:Vosss .
"Werken" is relatief, iets werkt altijd in relatie tot een doel.

Als het doel afschrikking en voorkomen van uitbreiding van een oorlog is, dan werken ze prima. Werkt natuurlijk wel twee kanten op, dus is alleen een voordeel voor gedwongen vrede, wat eigenlijk niet een echte vrede is.

Als het doel voorkomen van oorlogen is, dan werken ze eigenlijk alleen wanneer de kant die graag oorlog wil voeren zelf geen kernwapens heeft en je hen er mee dreigt. Moeten ze natuurlijk wel geloven dat je bereid bent er werkelijk eentje te gooien. Weer gedwongen vrede en geen echte vrede.

Als het doel versneld oplossen van een oorlog is, dan werken ze alleen wanneer de ander ze niet heeft, terwijl jij er werkelijk eentje op het hoofd van je tegenstander gooit. Alweer gedwongen vrede en geen echte.

Conclusie, kernbommen werken hooguit om een gedwongen vrede af te dwingen en niet een werkelijke vrede.

Je kan ze dus gebruiken om een vrede af te dwingen, maar je moet daarna nog steeds een werkelijke vrede maken. Als je dat niet doet, zal er altijd onvrede blijven.

Iets wat de VS en Japan heben bewezen. Zij hadden een gedwongen vrede, en hebben die over de jaren omgezet in een werkelijke vrede (lijkt het).

De VS en Rusland hebben het andere bewezen. Zij hadden een gedwongen vrede, maar hebben over de jaren niet gewerkt aan een werkelijke vrede.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:33:56 #13
381953 NaturalScience
The delusion that we have.....
pi_206209856
quote:
'Oekraïense opmars Cherson gestopt'
Volgens een door Rusland geïnstalleerde regeringsmedewerker van de geannexeerde regio Cherson is de Oekraïense opmars in de zuidelijke regio gestopt. Hij zegt dat tegen het Russische staatspersbureau TASS.

In de afgelopen dagen boekten de Oekraïense strijdkrachten snelle vooruitgang in de zuidelijke regio van het land. Langs de westoever van de Dnepr-rivier zou het leger tientallen kilometers hebben bevrijd. Zowel van Oekraïense als Russische zijde werd de herovering van meerdere plaatsen bevestigd.

De claim van de Russen dat de Oekraïense opmars is gestuit, is niet geverifieerd.
Bron: NOS
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:35:34 #14
381953 NaturalScience
The delusion that we have.....
pi_206209877
quote:
Geen aanwijzingen dat Rusland gebruik kernwapens voorbereidt
Volgens de Verenigde Staten is Rusland niet bezig om het gebruik van kernwapens voor te bereiden in de oorlog met Oekraïne, ondanks Russische waarschuwingen dat het indien nodig zal putten uit zijn hele wapenarsenaal.

"We nemen kernwapens of nucleaire dreigingen zeer serieus. Maar ik wil wel zeggen dat we geen enkele reden hebben gezien om onze eigen nucleaire houding aan te passen, noch hebben we enige indicatie dat Rusland zich voorbereidt om binnenkort kernwapens te gebruiken", zei de perssecretaris van het Witte Huis.
Bron: NOS
pi_206209892
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:33 schreef NaturalScience het volgende:

[..]
Bron: NOS
Lekker titel zeg. Tering man :')
Water towers can fly! :D
pi_206209900
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:26 schreef Confetti het volgende:
Die staat van beleg lijkt ook niet te komen in Rusland. De grenzen staan nog steeds wagenwijd open voor deserteurs. Het geeft toch wel aan dat zijn macht niet zo absoluut is als hij voordoet.
Het land heeft tienduizenden kilometers aan grens.

Moeilijk te verdedigen lijkt me.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:43:13 #17
8369 speknek
Another day another slay
pi_206209968
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:33 schreef NaturalScience het volgende:

[..]
Bron: NOS
Of in andere woorden, de Oekrainers moeten even bijkomen van 30km marcheren.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_206209969
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Het colletieve geheugen moet ook gewist worden, velen die hun kinderen en familie kwijt zijn geraakt in een zinloze oorlog waarbij het Kremlin 0 gaf om de burger.
WO1 heeft al bewezen dat dit geen enkel punt is. Toen WO1 afgelopen was, was er geen familie in Europa die geen familieleden aan de oorlog kwijt geraakt waren. Toch stond iedereen op de dag dat de vrede werd gesloten te feesten alsof het Koningsdag was. Natuurlijk is iedereen blij dat de oorlog is afgelopen. Maar blijkbaar vergeten mensen hun rouw al na een dag of twee.

Denk er zelf maar over na: je kan de doden toch niet meer terug tot leven wekken, dus kijk je alleen nog maar vooruit. Een dag van nationale rouw, waar iedereen de doden herdenkt, helpt ook ontzettend goed.

Dat collectieve geheugen hoeft niet gewist te worden. Na zo veel ellende staan mensen volledig klaar om alles zo snel mogelijk weer te vergeten.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:43:31 #19
381953 NaturalScience
The delusion that we have.....
pi_206209972
quote:
84s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:36 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Lekker titel zeg. Tering man :')
Staat niet voor niets tussen quotes.
pi_206210012
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:43 schreef NaturalScience het volgende:

[..]
Staat niet voor niets tussen quotes.
En de grote massa is inderdaad in staat om dat soort nuances te zien en het niet gewoon als feit aan te nemen.
pi_206210013
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:43 schreef NaturalScience het volgende:

[..]
Staat niet voor niets tussen quotes.
Ook met quotes is het gewoon een stomme keuze.
Water towers can fly! :D
pi_206210027
quote:
84s.gif Op donderdag 22 september 2022 10:24 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Het lijkt mij ook verstandig om te kijken of er journalisten gelinkt kunnen worden aan het Kremlin. Je ziet toch hier en daar Kremlinpropaganda. Zelfs bij de NOS zie je dit af en toe. Is het gewoon luiheid en kopieren ze berichten of zit er meer achter?
Water towers can fly! :D
pi_206210042
quote:
84s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:48 schreef Starhopper het volgende:

[..]

Journalisten houden ook van clickbait
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:50:36 #24
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_206210050
Hoe gaat het eigenlijk met de 3e luchtmacht ter wereld?
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_206210054
Putin,

Vieze poephond.

Wanneer geef je toe dat je verloren hebt? Hoeveel mensen moeten er nog voor je sterven?

Waar zijn jouw hersenen?
pi_206210062
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef polderturk het volgende:
Putin,

Vieze poephond.

Wanneer geef je toe dat je verloren hebt? Hoeveel mensen moeten er nog voor je sterven?

Waar zijn jouw hersenen?
Probeer het eens in het Russisch
pi_206210079
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:51 schreef quirina het volgende:

[..]
Probeer het eens in het Russisch
вставить, Грязная какашка. Когда ты признаешь, что проиграл? Сколько людей еще должно умереть за тебя? Где твои мозги?
pi_206210082
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:43 schreef RetepV het volgende:

[..]
WO1 heeft al bewezen dat dit geen enkel punt is. Toen WO1 afgelopen was, was er geen familie in Europa die geen familieleden aan de oorlog kwijt geraakt waren. Toch stond iedereen op de dag dat de vrede werd gesloten te feesten alsof het Koningsdag was. Natuurlijk is iedereen blij dat de oorlog is afgelopen. Maar blijkbaar vergeten mensen hun rouw al na een dag of twee.

Denk er zelf maar over na: je kan de doden toch niet meer terug tot leven wekken, dus kijk je alleen nog maar vooruit. Een dag van nationale rouw, waar iedereen de doden herdenkt, helpt ook ontzettend goed.

Dat collectieve geheugen hoeft niet gewist te worden. Na zo veel ellende staan mensen volledig klaar om alles zo snel mogelijk weer te vergeten.
In Nederland maakt dit leed geen deel uit van het collectieve geheugen, omdat wij neutraal waren.

Werkelijk in ieder dorp in Frankrijk staat een monument van de slachtoffers van de eerste wereldoorlog. En niet uit symboliek, nee de namen van heel veel jonge mannen uit zo'n gehucht staan erop. Reken maar dat de familieleden dat tot hun einde hebben meegedragen.

Sterker nog de verschrikkelijke ervaringen van die oorlog waren bepalend voor het karakter en de carrière van vele hoofdrolspelers uit de tweede wereldoorlog en een belangrijke reden voor de verregaande bewegingen om de vrede met Hitler te proberen bewaren (appeasement).

Niks vergeten dus
pi_206210095
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:53 schreef polderturk het volgende:

[..]
вставить, Грязная какашка. Когда ты признаешь, что проиграл? Сколько людей еще должно умереть за тебя? Где твои мозги?
Kan ook kort
Сукин сын!
Ты проиграл!
Откажись от этого!
pi_206210109
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:26 schreef Confetti het volgende:
Die staat van beleg lijkt ook niet te komen in Rusland. De grenzen staan nog steeds wagenwijd open voor deserteurs. Het geeft toch wel aan dat zijn macht niet zo absoluut is als hij voordoet.
Poetin en het clubje getrouwen om hem heen kunnen gemakkelijk de staat van beleg afkondigen, maar kennelijk hebben teveel uitvoerders en minder belangrijke mensen er ook belang bij dat de vluchtroutes open blijven.
pi_206210116
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef polderturk het volgende:
Putin,

Vieze poephond.

Wanneer geef je toe dat je verloren hebt? Hoeveel mensen moeten er nog voor je sterven?

Waar zijn jouw hersenen?
Denk niet dat hij dit leest.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_206210138
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef quirina het volgende:

[..]
Journalisten houden ook van clickbait
Ik vind het walgelijk.
Water towers can fly! :D
pi_206210141
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:43 schreef speknek het volgende:

[..]
Of in andere woorden, de Oekrainers moeten even bijkomen van 30km marcheren.
En de rommel in het veroverde terrein afvoeren: mijnen, struikeldraden, etc.
Ook de gewonden en gedode soldaten naar een warme veilige plek met voedsel brengen, en wisseling van de wacht.
De Russen zitten nu 7 maanden non-stop aan het front, de Oekraïense legerleiding gaat zuiniger met de soldaten om.
Daarnaast moeten nieuwe plannen gemaakt worden en onderling afgestemd (in tegenstelling tot bij de Russen worden beslissingen centraal genomen) op basis van de veranderde situatie en nieuwe informatie.
Het gaat eigenlijk in een soort ritme: een paar dagen verbijsterend hard doordouwen, een paar weken schijnbaar pas op de plaats, terwijl in feite in heroverd gebied keihard wordt gewerkt aan opruimen en herstel van de infrastructuur.

In de Volkskrant overigens een heel artikel over achter het front, in bezet gebied, actieve verzetsgroepen. Van banden lekprikken, vernielen van voorraden tot vermoorden door Russen benoemde ambtenaren/leiding. De Volkskrant meent dat zo’n verzetsgroep ook verantwoordelijk kan zijn voor de rxplosie op het vliegtuig in de Krim, waarbij -aldus de krant- tien gevechtsvliegtuigen zijn vernield.
pi_206210142
quote:
15s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Denk niet dat hij dit leest.
Ik denk van wel.
Water towers can fly! :D
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:58:15 #35
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206210148
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:33 schreef RetepV het volgende:

[..]
"Werken" is relatief, iets werkt altijd in relatie tot een doel.
Zoals bij zo'n beetje alles wat Rusland doet is het doel om het westen te destabiliseren door verwarring en angst te zaaien. Dus ja: die atoombommen werken, compleet los van of ze wel of niet te verroest zijn om gelanceerd te worden.
Huilen dan.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 11:00:44 #36
381953 NaturalScience
The delusion that we have.....
pi_206210173
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef quirina het volgende:

[..]
Journalisten houden ook van clickbait
Maar het was in de liveblog.....
pi_206210240
Een potentiële nucleaire actie van de Russen bekeken als een diplomatieke/politieke drukmiddel van de Russen

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator woensdag 5 oktober 2022 @ 11:13:14 #39
8781 crew  Frutsel
pi_206210284
quote:
15s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Denk niet dat hij dit leest.
@poetin @Putin @Zwijn

even checken hoor
pi_206210290
vertaling tweet: Hallo. Basiskaart voor animatie van het Cherson-offensief. Ik hoop dat je het leuk vind. Ik heb 5BPanc als mes gegeven omdat het vele maanden heeft getraind in de regio Krzywe Rog en er geen bevestiging is van deelname van 1SBPanc
twitter
pi_206210327
Weten jullie nog wie Marina Ovsyannikova is?

quote:
Wanted former Russian state TV employee Marina Ovsyannikova declares ‘refusal’ to observe house arrest
9:38 am, October 5, 2022Source: Marina Ovsyannikova
Former Channel One employee Marina Ovsyannikova, who ran on stage with an anti-war banner during a live TV broadcast in March, announced Wednesday that she is intentionally not observing the house arrest she was put on in August. In a statement posted on Telegram, Ovsyannikova told Moscow’s Basmanny District Court that she’s decided to “absolve [herself]” from the measures.

“I consider myself completely innocent, and since our government refuses to observe its own laws, then starting from September 30, 2022, I refuse to observe the restraint measure assigned to me in the form of house arrest and absolve myself of it,” Ovsyannikova wrote.

Earlier this week, Ovsyannikova’s husband claimed that she had escaped from house arrest, which she was sentenced to as part of an ongoing case against her for spreading “disinformation” about the Russian army. Russia’s Interior Ministry proceeded to put her on the country’s wanted list.
pi_206210368
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:17 schreef la_perle_rouge het volgende:
Weten jullie nog wie Marina Ovsyannikova is?
[..]

Ja. Was al eerder in het nieuws verschenen :P
Water towers can fly! :D
pi_206210402
quote:
84s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:20 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Ja. Was al eerder in het nieuws verschenen :P
Sorry, ik dacht dat ik vrij snel was, het bericht is van 5 oktober acht over half tien.
En voor ik iets post lees echt alles door, en ik had het nog niet gezien, my bad.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 11:24:35 #45
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_206210403
twitter


Zou ook wel een doorbraak zijn.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
pi_206210504
quote:
15s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Denk niet dat hij dit leest.
@Putin

Edit: Ow, spuit11
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
pi_206210517
twitter


In dat hierboven ergens geposte Russische praatprogramma geeft een dan de op afstand geïnterviewde legerleiders toe dat ze beter niet die 300 k extra soldaten eerder hadden kunnen krijgen, omdat ze afgeslacht zouden zijn. Nu kan het wel, omdat ze empirisch hebben geleerd hoe je moet vechten in deze oorlog.
Maar 300 k is nog genoeg (als ze die al hadden). In de zelfstandige staten die minder dan een week geleden een minder zelfstandig onderdeel van “het grote moederland” zijn geworden, plukken ze nog steeds mannen van de straat.
pi_206210519
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef polderturk het volgende:
Putin,

Vieze poephond.

Wanneer geef je toe dat je verloren hebt? Hoeveel mensen moeten er nog voor je sterven?

Waar zijn jouw hersenen?
Als hij de oorlog opgeeft en het scenario volgt dat je voorstelde, dan hangt hij. Duitsland ging ook niet met Hitler de vrede in na '45
pi_206210559
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef polderturk het volgende:
Putin,

Vieze poephond.

Wanneer geef je toe dat je verloren hebt? Hoeveel mensen moeten er nog voor je sterven?

Waar zijn jouw hersenen?
twitter
pi_206210591
https://9gag.com/gag/aBdQvbz
Beetje sensatie zoeken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')