abonnement bol.com Coolblue
pi_205661519
Ze zijn zo leuk soms, onze kleuters O+ Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen over school, poep, plas, zwemles, speelafspraakjes en heel veel meer!
pi_205661524
Topic vol. :9 Leuk wel, nieuw topic, nieuwe kleuter! Vandaag wordt onze dame 4.

Net klaar met de cadeautjes inpakken, huis versieren en taart maken. *)
  Manager PR / Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 01:26:27 #3
269689 crew  Viv
pi_205661631
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 00:46 schreef NicolasJoy het volgende:
Topic vol. :9 Leuk wel, nieuw topic, nieuwe kleuter! Vandaag wordt onze dame 4.

Net klaar met de cadeautjes inpakken, huis versieren en taart maken. *)
Gefeliciteerd en veel plezier! O+
pi_205661843
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 00:46 schreef NicolasJoy het volgende:
Topic vol. :9 Leuk wel, nieuw topic, nieuwe kleuter! Vandaag wordt onze dame 4.

Net klaar met de cadeautjes inpakken, huis versieren en taart maken. *)
Gefeliciteerd met jullie S! O+
pi_205661871
Gefeliciteerd @NicolasJoy! *O*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_205661921
Gefeliciteerd NJ! *O*
pi_205664975
gefeliciteerd met de verse kleuter *O* binnenkort naar school :D, dat is weer een hele nieuwe wereld.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_205665071
Gefeliciteerd NJ! *O*
pi_205665380
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 20:49 schreef FlyingFish het volgende:
Volgens mij wordt starten met zwemmen met 5+ jaar aangeraden omdat ze er eerder de spierkracht nog niet voor hebben, maar voordat ze echt watervrij zijn ben je al een tijdje verder, dus ik zou niet weten waarom je niet nu al zou kunnen starten. Daarnaast is dit ook enorm kindafhankelijk, een grote net 4-jarige heeft er waarschijnlijk al wel de kracht voor. Als er plek was geweest waren mijn meiden ook rond die leeftijd gestart. Nu starten ze (waarschijnlijk) na de vakantie zodra er een nieuwe groep start.
Nou wat jij zegt dacht ik dus ook, nu moet ik zeggen van de keren dat mijn man en ik zijn wezen zwemmen met haar dat ze al verdraaid wat zelfvertrouwen heeft bij het water, vandaar dat ik ergens ook wel denk dat dit een logische stap is nu.

@lunapuella , ik woon net buiten de Randstad en ik kon haar zo inschrijven, en het is ook een zwembad wat verder goed bekend staat, ik was ook wel verbaasd dat ik haar al kon opgeven :+

@Loj , mag ik vragen vanwaar de haat voor zwemles? Puur uit nieuwsgierigheid.

Ik ga het gewoon toch proberen en mocht ik het idee hebben dat het te vroeg is dan stellen we het uit, maar mijn gevoel zegt van niet eigenlijk. Als ik het vergelijk met mijn bonuskind op die leeftijd is ze al veel vrijer met water, maar we moeten maar eens zien hoe het in de praktijk gaat met een juf en andere kindjes er bij.

@NJ , van harte gefeliciteerd met jullie 4-jarige dochter!! *O*

@Takkie88 , fijne vakantie, hopelijk tankt ze wat bij qua kilootjes! Kan me voorstellen dat je er van baalt!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_205665550
Gefeliciteerd NJ! *O*
pi_205665578
Mijn oudste was 4.5 toen ze begon en mey 6.5 had ze A-B-C nu is ze bezig met zwemvaardigheid.

James gaat iets langzamer, we hebben veel geoefend dit jaar en misschien mag hij 3 sept afzwemmen, anders volgend seizoen (alleen buitenbad hier dus alleen van apr-sept zwemles
)
S. 2014
J. 2016
pi_205666254
NJ, gefeliciteerd met je kleuter en welkom hier!

Zwemles, we moeten Simon nog inschrijven. We twijfelen tussen 2 zwembaden. De ene komen alle klasgenootjes (en de hele wijk) ook op zwemles, is ook het dichtstbij. De andere heeft meer mogelijkheden en tijdstippen tot vrij zwemmen om bijv. extra te oefenen of om gewoon voor de leuk naar het zwembad te gaan.
pi_205667185
Mijn persoonlijke ervaring is dat teveel bekende in de lesgroep afleiden, maar dat kan ook aan mijn kind liggen...
S. 2014
J. 2016
pi_205667436
quote:
7s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 14:08 schreef rena het volgende:

[..]
@:Loj , mag ik vragen vanwaar de haat voor zwemles? Puur uit nieuwsgierigheid.

Ik ga het gewoon toch proberen en mocht ik het idee hebben dat het te vroeg is dan stellen we het uit, maar mijn gevoel zegt van niet eigenlijk. Als ik het vergelijk met mijn bonuskind op die leeftijd is ze al veel vrijer met water, maar we moeten maar eens zien hoe het in de praktijk gaat met een juf en andere kindjes er bij.

Natuurlijk mag je dat vragen.
Beide jongens zijn gestart met 4j9m, omdat ik aan het water woon. De oudste heeft 2,5 jaar gedaan over zijn A en de middelste is nu al meer dan 3 jaar bezig voor zijn A.

Ik heb vooral een hekel aan de manier waarop er les wordt gegeven. Ik heb twee zwemscholen gehad en ik vind de leerkrachten niet pedagogisch, “je kan het niet dus je gaat geen stap vooruit”. Terwijl mijn kinderen juist groeien van complimenten en van iets boven hun niveau werken. Ik mis het kijken naar het individu en vanuit daar verder te werken.

De oudste is motorisch prima, maar heeft SI dus de prikkels waren teveel. De middelste heeft minder kracht en heeft langere tijd bij de fysio gelopen. Ze hebben dus beide hun eigen leerlijn en komen er wel… maar mijn ervaring is dat (de meeste) zwemleerkrachten weinig kunnen met differentiëren.

Oh en verder is het er warm, klam en veel was ;)
pi_205669034
Wat een warm welkom bij de kleuters zo! Thanks @Viv @Takkie88 @PKM @lunapuella @littledrummergirl @LaBelleFleur27 @rena @Nolita @TolstoiFan O+

Vandaag al 'n intense dag achter de rug.. Verjaardag 's ochtends een klein beetje gevierd voordat we naar het werk gingen, fiets gegeven - zonder zijwieltjes - en naar de opvang. Daar hebben we afgesproken dat ze vandaag nog niet zou trakteren maar vrijdag; op haar laatste dag opvang. Vanmiddag bijtijds de meiden weer opgepikt en een beetje visite gehad. (Veel afzeggingen door zieken en corona last-minute, dus veel taart over waarschijnlijk..) Morgen vieren met de opa's en oma's. Dat nog even beperkter i.v.m. de gezondheidssituatie van m'n schoonmoeder. Dan vrijdag dus afscheid nemen op de opvang, zaterdag rustdag en zondag hét verjaardagsfeestje. (Ik was ~ 3 weken geleden jarig, Saar vandaag, m'n vrouw aanstaande vrijdag en de jongste dochter is over twee weken jarig, dus vieren we ook al een beetje..)

Blij als het weekend er op zit! Want dan... school!

Aanstaande maandag beginnen hier de scholen weer, dus vanaf dinsdag is mevrouw welkom om te komen wennen/meelopen/beginnen. De eerste week in principe alleen 's ochtends.. Hoe is jullie ervaring daarmee? Zijn ze al snel klaar om daar hele dagen van te maken?
pi_205669322
NJ, dat hangt echt van je kleuter af. Simon begon vorig schooljaar meteen op dag 1 hele dagen en dat ging goed. Onze school deed niet aan wennen voor zomerkindjes, maar je mocht je kleuter natuurlijk naar eigen inzicht thuis houden. Ja, hij was wel flink moe, zeker aan het eind van de week, dus de eerste weken hebben we de weekenden rustig gehouden. Ik geloof dat wij hem uiteindelijk 1 keer op een vrijdag hebben tuis gehouden vanwege te moe.

Ik zou zeggen, gewoon proberen en je merkt het vanzelf.
pi_205669791
Ik ben benieuwd NJ! Hier mag ze vanaf maandag gewoon starten. Ik denk dat ik haar woensdag even thuis hou, want ze moet dinsdag ook naar de bso (en vrijdag moeten wij werken, dus dan kan ze niet thuis blijven ;) )
Oh en ik hoor hier nog niet helemaal, Li hoort er over precies 2 weken helemaal bij!
pi_205669861
Gefeliciteerd NJ!

T. is vanaf het begin hele dagen naar school gegaan (geen continurooster, dus 2 korte dagen en 3 lange). Volgens mij heb ik hem een keer een dag thuis gehouden wegens moe. Wel is hij pas na zes weken voor het eerst naar de BSO gegaan. Die was eerst dicht, en ik had toen verlof van J. Toen de BSO weer open ging zijn we begonnen met twee dagen BSO en na een paar weken drie dagen.
pi_205670110
Wel of geen BSO zal inderdaad ook wel een rol spelen bij het wennen en moe zijn.
pi_205670330
NJ van harte gefeliciteerd!
Mijn zoon is van een week later en ging gelijk hele dagen (continurooster, tot 2 uur) naar school+1 of 2 dagen bso. Eerste weken wat heftig, maar hij zat er snel in en had snel door welke dag het was en waar hij dan naar toe ging.

Zondag vieren wij z’n 6e verjaardag O+ Hij heeft er zo’n zin in. Hij moet wel echt een Pokemon kaartenboekje krijgen vond hij, want zijn mapje zat vol. Moest ik wel voor zorgen. En pokemonknuffels. Ik heb online een lijstje aangemaakt en daardoor krijgt hij ook echt z’n lievelingsdingen. Elke week moest er wel wat bij op dat lijstje :')

Vorige week heeft hij een zonnesteek opgelopen. 2 dagen alleen maar overgeven, dag en nacht. Hij voelde zich zo belabberd, erg zielig. Daarna nog wat dagen dat eten hem totaal niet smaakte, zelfs snoep niet. Pas vandaag begint z’n eetlust terug te komen. Gelukkig bleef hij wel heel veel drinken. Veel kwam er uit, maar er bleef ook wel wat zitten dat ik mij niet heel veel zorgen heb gemaakt met overgeven en 33 graden.
pi_205670963
Oef wat naar Nazil, gelukkig gaat het nu de goede kant op.

Hier ook een kleuter die 6 dagen voor einde zomervakantie jarig was. Ze ging meteen hele dagen + 2x BSO. (Woensdag halve dag en op vrijdag vrij). Dat ging helemaal prima, maar ze is niet moe te krijgen. :N Onvoorstelbaar en ook niet altijd fijn / handig.

Wij moeten ons gaan voorbereiden op haar eerste kinderfeestje. Ik wil het op een vrijdag plannen tussen 11:00-14:00..Leek mij wel handig met de op vrijdag vrije kleuters. Ben benieuwd hoe ik dat hele feestje organiseren ga ervaren. :+
  woensdag 17 augustus 2022 @ 23:13:55 #22
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_205671439
Welkom @NicolasJoy en gefeliciteerd alsnog!

@Nazil Max heeft ook vaak op die manier last van de warmte. Gelukkig dit jaar niet. Hopelijk lekker hersteld voor zijn verjaardag. Bijna zover!

Wij zitten deze week op de camping in een luxe tent (met eigen wc). En Max is vannacht gaan slapen met zo'n onderbroek met sensor erin. Hij was al tijden weer aan het bedplassen en thuis was dat nog wel te doen, alleen hier..... pfffft. We gaan failliet aan wasmunten, elke dag eentje. Dus via marktplaats maar zo'n set gekocht met onderbroekjes met sensors. Speciaal voor diep-slapende kinderen - want dat is 'ie - met een piepje én een trilding onder zijn kussen. Ben benieuwd hoe het gaat.
pi_205671972
Hier was dat een wonderding Quoi! Hopelijk bij jullie ook een succes!

Hier begon zoon ook met halve dagen en na de eerste week werd dat al uitgebreid naar gewone dagen. BSO zijn we bewust pas een jaar later mee gestart. Zeker de eerste tijd was hij doodmoe vanuit school. De meiden waren meer Duracell konijntjes. Maar die waren al twee maanden voor hun verjaardag regelmatig bij de kleuterklas wat steeds langer werd, en zijn vlak voordat ze officieel mochten al fulltime gegaan. Kortom, kijk gewoon even hoe het gaat en regel eventueel een andere vorm van opvang. En zorg vooral dat ze na schooltijd niets hoeft voorlopig. Niets mis met doelloos tv kijken na school de eerste tijd, daar rusten ze ook van uit.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_205672118
hier meteen volle dagen continue rooster naar school, een maand later zijn we ook met twee dagen bso erbij gestart. Ging eigenlijk gewoon meteen goed, maar hij was ook gewend om vier dagen in de week naar de kinderopvang te gaan, dat verschilt denk ik wel met kindjes die tot vier jaar thuis zijn, hij was die drukke dagen vol structuur en prikkels al wel gewend.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_205672249
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 23:13 schreef Quoi het volgende:
Welkom @:NicolasJoy en gefeliciteerd alsnog!

@:Nazil Max heeft ook vaak op die manier last van de warmte. Gelukkig dit jaar niet. Hopelijk lekker hersteld voor zijn verjaardag. Bijna zover!

Wij zitten deze week op de camping in een luxe tent (met eigen wc). En Max is vannacht gaan slapen met zo'n onderbroek met sensor erin. Hij was al tijden weer aan het bedplassen en thuis was dat nog wel te doen, alleen hier..... pfffft. We gaan failliet aan wasmunten, elke dag eentje. Dus via marktplaats maar zo'n set gekocht met onderbroekjes met sensors. Speciaal voor diep-slapende kinderen - want dat is 'ie - met een piepje én een trilding onder zijn kussen. Ben benieuwd hoe het gaat.
Hopelijk helpt dat bedplasalarm! Wij hadden op vakantie in het washok een gratis wasmachine tot onze beschikking. Dankbaar gebruik van gemaakt toen l in z'n broek plaste van angst omdat hij achterna gezeten werd door een hond.
pi_205672348
@Quoi, hoe is het gegaan vannacht?

Hoeveel snoepen jullie kleuters (als in snoepjes, chocolade, chips,koekjes enz.)? Wij (eigenlijk vooral ik) ben daar redelijk terughoudend in, maar merk dat Simon er steeds vaker om vraagt en dat mijn wellicht starre houding daarin mogelijk ook niet helpt :@ :@ :@ .

Qua drinken drinkt hij ook nog steeds voornamelijk water, thee en melk. Tijdens de vakantie heeft ie wel regelmatig zo'n pakje voor onderweg gehad. Het liefst zou Simon ook elke dag alleen maar limonade e.d. drinken en snoepen, maar ik wil liever niet dat hij went aan die zoete smaken.
En ja, ik ben me bewust dat ik het op latere leeftijd niet (meer) kan controleren en dat ie dan mogelijk doorschiet naar de andere kant. Ik merk dat ik ik het lastig vind om dat los te laten :@ :@ :@ :@ :@

Ik ben zelf niet zo'n snoeperd en drink sinds een aantal jaar ook eigenlijk voornamelijk water. Als ik eens iets anders drink, vind ik het vaak echt zo vies zoet en voel ik me vaak daarna opgeblazen, dus blijf het vaak bij water.
  Manager PR / Moderator donderdag 18 augustus 2022 @ 08:30:46 #27
269689 crew  Viv
pi_205672452
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:15 schreef TolstoiFan het volgende:
Hoeveel snoepen jullie kleuters (als in snoepjes, chocolade, chips,koekjes enz.)?
Sinds wij in Zweden wonen, hebben wij de lokale traditie van lördagsgodis geadopteerd (door ons Snoepzaterdag genoemd).

Leuk artikel hierover:
https://www.bbc.com/workl(...)nly-candy-tradition#

Dus ze eet dat alleen op zaterdag, meestal als toetje na het avondeten. Een half uurtje smikkelen en de rest van de week vraagt ze er niet om. _O_

Ze praat alsnog wel veel over snoep, maar dan omdat ze uitkijkt naar Snoepzaterdag. :')
pi_205672560
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:15 schreef TolstoiFan het volgende:
@:Quoi, hoe is het gegaan vannacht?

Hoeveel snoepen jullie kleuters (als in snoepjes, chocolade, chips,koekjes enz.)? Wij (eigenlijk vooral ik) ben daar redelijk terughoudend in, maar merk dat Simon er steeds vaker om vraagt en dat mijn wellicht starre houding daarin mogelijk ook niet helpt :@ :@ :@ .

Qua drinken drinkt hij ook nog steeds voornamelijk water, thee en melk. Tijdens de vakantie heeft ie wel regelmatig zo'n pakje voor onderweg gehad. Het liefst zou Simon ook elke dag alleen maar limonade e.d. drinken en snoepen, maar ik wil liever niet dat hij went aan die zoete smaken.
En ja, ik ben me bewust dat ik het op latere leeftijd niet (meer) kan controleren en dat ie dan mogelijk doorschiet naar de andere kant. Ik merk dat ik ik het lastig vind om dat los te laten :@ :@ :@ :@ :@

Ik ben zelf niet zo'n snoeperd en drink sinds een aantal jaar ook eigenlijk voornamelijk water. Als ik eens iets anders drink, vind ik het vaak echt zo vies zoet en voel ik me vaak daarna opgeblazen, dus blijf het vaak bij water.
Na school 5 snoepjes (dat wil zeggen vaak uit zo'n haribo zak, dus 5 beertjes, of 5 colaflesjes ofzo) in het weekend iets meer maar niet veel. 's ochtends sowieso geen snoep. Koekjes/chocolade/chips geeft hij niks om dus dat eet hij nooit. Drinken voornamelijk flink verdunde ranja. Echt minilaagje in het glas en dan helemaal tot bovenaan aanvullen met water. Ik ben zelf wel een flinke snoeperd :@
  donderdag 18 augustus 2022 @ 09:11:20 #29
319308 Tink89
To live is to dance
pi_205672800
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:15 schreef TolstoiFan het volgende:
@:Quoi, hoe is het gegaan vannacht?

Hoeveel snoepen jullie kleuters (als in snoepjes, chocolade, chips,koekjes enz.)? Wij (eigenlijk vooral ik) ben daar redelijk terughoudend in, maar merk dat Simon er steeds vaker om vraagt en dat mijn wellicht starre houding daarin mogelijk ook niet helpt :@ :@ :@ .

Qua drinken drinkt hij ook nog steeds voornamelijk water, thee en melk. Tijdens de vakantie heeft ie wel regelmatig zo'n pakje voor onderweg gehad. Het liefst zou Simon ook elke dag alleen maar limonade e.d. drinken en snoepen, maar ik wil liever niet dat hij went aan die zoete smaken.
En ja, ik ben me bewust dat ik het op latere leeftijd niet (meer) kan controleren en dat ie dan mogelijk doorschiet naar de andere kant. Ik merk dat ik ik het lastig vind om dat los te laten :@ :@ :@ :@ :@

Ik ben zelf niet zo'n snoeperd en drink sinds een aantal jaar ook eigenlijk voornamelijk water. Als ik eens iets anders drink, vind ik het vaak echt zo vies zoet en voel ik me vaak daarna opgeblazen, dus blijf het vaak bij water.
Mijn peuter-bijnakleuter mag elke dag iets lekkers. Soms een babybel of een plakje kaas, soms een paar berenchipjes, soms twee paaseitjes... Het gaat meestal zo:
O: brood of crackers met eerst wat gezonds en dan als ze wil nog wat minder gezonds op de volgende. Water of thee of wat vruchtensap. Vaak een gekookt eitje erbij, die eet ze namelijk wél goed :D
T: water, fruit, soms iets van een soepstengel
L: zie O, soms komen we bij de winkel en mag ze iets als een kaasbroodje ofzo uitkiezen of maken we knakworstjes bij het brood of halen we visfrietjes bij de viskar. Overigens geen chocoladecroissantje, want daar eet ze de chocolade uit en dan kan ik de rest weggooien. Water of thee, sap vind ik één keer per dag wel genoeg.
T: iets lekkers. Dat kan een chocolaatje zijn, of een plakje kaas, of een klein bakje chips (1-2 keer per week ofzo) of een soepstengel met kruidenkaas om in te soppen, of een pakje van die lu crackertjes... Water of we maken een beetje dunne ranja of een smoothie.
D: in principe wat de pot schaft. Ze krijgt op haar bord een redelijke portie en moet alles proeven. Bord hoeft niet leeg. Toetje is of een waterijsje of iets van yoghurt of vla. En water of watermetfruit.

Conclusie: ik ben niet zo strikt, maar mijn kind houdt niet echt van snoep en koek. Wel van chocolade :D Dat heeft ze niet van mij (zie onderschrift).

Ik vind elke dag standaard snoep ook niet per se nodig, wil mijn kinderen vooral meegeven dat andere dingen ook heel lekker zijn. Maar ik roep ook niet rigoreus nee en laat mijn kinderen vooral zelf nadenken over of ze er echt trek in hebben. Probeer het op die manier geen automatisme te laten worden ofzo.

Mijn moeder was vroeger heel strikt (elke dag 1 snoepje uit school en verdere honger moest wachten tot het avondeten), met als resultaat dat de grootste snoepjes door ons als eerste uit de pot gepakt werden en ik - zodra ik zakgeld kreeg of eens alleen thuis mocht blijven - alles ging eten wat los en vast zat, want dat mocht nooit en ik heb dus nooit leren aanvoelen wanneer ik geen trek meer had.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  donderdag 18 augustus 2022 @ 09:54:38 #30
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_205673221
Wij zijn gruwelijk makkelijk met alles (misschien wel té) en ik zou dus ook geen opsomming kunnen geven. Gelukkig is het geen zoetekauw.

Nou, de camping weet dat we een plaswekker hebben hoor :D Hij werd er de eerste keer (0:30) dus gewoon NIET van wakker. Zelf dus maar uitgezet en toen was ie al nat. Misschien moeten we (naast het trilding) nog iets anders introduceren? Een hamer ofzo.

Tweede moment (7:30) werkte het wel!

We moeten dus weer wassen vandaag, maar er is progressie.

En nu ga ik schilderen. Iets met camping en activiteiten (ook voor volwassenen).
pi_205674408
ons kind is geen zoetekauw :N lust geen chocolade en bijna geen snoep (alleen spekjes en soms wat likjes van een lolly ofzo). Wel is hij verzot op popcorn, dus dat eet ie vrijwel elke dag na school (zon laag kinderschaaltje van de ikea). Nu is popcorn niet rete ongezond dus daar maar ik me niet zo'n zorgen om. Daarnaast wil hij t liefste alles zonder beleg (brood, crackers, rijstwafels) hij is nogal stoïcijns :D . Verder drinkt ie een combi van melk, water en diksap.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 18 augustus 2022 @ 11:59:08 #32
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_205674507
Dat klinkt me als muziek in de oren. Jacob praat de halve dag over snoep, iets lekker, lekkere trek, et cetera. Een staart krijg ik ervan. Net als dat gedoe over of hij niet minder heeft dan ik, en altijd het grootste stuk wil en het volste glas. Als hij veel krijgt wil hij meer, en als er niks is wil hij toch. Dus geen strategie op te maken. Van mij mag hij best soms wat lekkers maar een beetje normaal graag.

We hadden heel lang een snoepjesbakje waar ik elke ochtend 2 snoepjes in deed voor de hele dag. Die at hij meestal op voor het ontbijt. Prima. Dan snapte hij dat het onderdeel snoep was afgevinkt (zoals de snoepzaterdag van Zweden). Maar dan kan je na het ontbijt gelijk vragen 'gaan we al thee drinken?' en dan de thee laten staan en wel een koekje eten. En bij het boodschappen doen vragen om een ijsje. En voor de zekerheid nog 10x vragen of er nog een uitzondering op de regel mogelijk is vandaag. Enzovoort. Ik heb in ieder geval het snoepjesbakje afgeschaft en ook gezegd dat meer gezeur leidt tot minder lekkers, maar de behoefte blijft onverminderd aanwezig. Hij eet ook een hoop dus het is geen verkapte honger of zo.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_205674884
hier wordt overigens wel alsnog de hele dag om dat bakje popcorn gezeurd hoor, met allerhande strategieën " mag ik het als ontbijt, mag ik het als beloning dat ik mijn melk heb opgedronken, mag ik het omdat het vandaag een hele speciale donderdag is? ik moet het nu, anders mag je niet meer op mijn kinderfeestje komen :( "


die laatste is mn lievelings :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 18 augustus 2022 @ 12:39:30 #34
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_205674980
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 11:59 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt me als muziek in de oren. Jacob praat de halve dag over snoep, iets lekker, lekkere trek, et cetera. Een staart krijg ik ervan. Net als dat gedoe over of hij niet minder heeft dan ik, en altijd het grootste stuk wil en het volste glas. Als hij veel krijgt wil hij meer, en als er niks is wil hij toch. Dus geen strategie op te maken. Van mij mag hij best soms wat lekkers maar een beetje normaal graag.

We hadden heel lang een snoepjesbakje waar ik elke ochtend 2 snoepjes in deed voor de hele dag. Die at hij meestal op voor het ontbijt. Prima. Dan snapte hij dat het onderdeel snoep was afgevinkt (zoals de snoepzaterdag van Zweden). Maar dan kan je na het ontbijt gelijk vragen 'gaan we al thee drinken?' en dan de thee laten staan en wel een koekje eten. En bij het boodschappen doen vragen om een ijsje. En voor de zekerheid nog 10x vragen of er nog een uitzondering op de regel mogelijk is vandaag. Enzovoort. Ik heb in ieder geval het snoepjesbakje afgeschaft en ook gezegd dat meer gezeur leidt tot minder lekkers, maar de behoefte blijft onverminderd aanwezig. Hij eet ook een hoop dus het is geen verkapte honger of zo.
Wij doen hetzelfde met een snoepbakje. 's Ochtends één snoepje daaruit en dat zijn dan stiekem van die vitamine Minions >:)

Verder zeurt ie dan even en dan zeg ik: 's ochtends geen snoep. 's Middags is hij het alweer vergeten en eet 'ie liever een appel/banaan/koekje.

Scheelt ook dat we niks in huis hebben verder.
  vrijdag 19 augustus 2022 @ 12:21:52 #35
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_205684692
Nacht 2 met plaswekker: schone onderbroek en schoon beddengoed. Alleen wakker worden van het luchtalarm: no way :') :D

Maken wij hem dus wakker en na 100x vragen drukt hij dat ding uit (gaat naar de wc en maakt zijn pasje af ^O^ )
pi_205684773
Haha @TolstoiFan ik denk niet dat je starre houding de reden is van het gezeur om snoep. ;)

Vroeger kon ik de hagelslag niet eens meer in de lage kast houden of hij ging ineens snoepen. De snoeppot staat nou al een ruime maand in de lage kast en dit heeft nog niet voor problemen gezorgd. :D

Hij krijgt weleens snoepjes. Meestal drie, soms meer, alleen 's middags. Zijn zusje mag er 1, maar die ziet dat geloof ik als 1 hand. Ik ben er niet zo streng in maar probeer wel om het aantal eetmomenten te beperken tot 7.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_205685168
Ik ben heel blij dat mup geen snoep lust, ze probeert het soms als ze iets als traktatie heeft gekregen, maar het belandt steevast in de prullenbak. Ik hou zelf ook niet van die chemische dingen. Chocolade is ze ook geen mega fan van, koekjes en chips wel, dus dat mag ze om half 4 en voor de rest niet. Nooit gezeur om verder, alleen heel vaak de vraag hoeveel minuten het nog duurt tot het half 4 is :’)
pi_205685193
Wat fijn @Quoi dat het een droge nacht was! Op naar de volgende!
pi_205685657
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 11:59 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt me als muziek in de oren. Jacob praat de halve dag over snoep, iets lekker, lekkere trek, et cetera. Een staart krijg ik ervan. Net als dat gedoe over of hij niet minder heeft dan ik, en altijd het grootste stuk wil en het volste glas. Als hij veel krijgt wil hij meer, en als er niks is wil hij toch. Dus geen strategie op te maken. Van mij mag hij best soms wat lekkers maar een beetje normaal graag.

We hadden heel lang een snoepjesbakje waar ik elke ochtend 2 snoepjes in deed voor de hele dag. Die at hij meestal op voor het ontbijt. Prima. Dan snapte hij dat het onderdeel snoep was afgevinkt (zoals de snoepzaterdag van Zweden). Maar dan kan je na het ontbijt gelijk vragen 'gaan we al thee drinken?' en dan de thee laten staan en wel een koekje eten. En bij het boodschappen doen vragen om een ijsje. En voor de zekerheid nog 10x vragen of er nog een uitzondering op de regel mogelijk is vandaag. Enzovoort. Ik heb in ieder geval het snoepjesbakje afgeschaft en ook gezegd dat meer gezeur leidt tot minder lekkers, maar de behoefte blijft onverminderd aanwezig. Hij eet ook een hoop dus het is geen verkapte honger of zo.
Zooooo herkenbaar dat van het meeste/volste/grootste willen. En indien Simon dat niet krijgt, vreselijke stampij maken en verongelijkt roepen "dat is niet eerlijk". Echt om gek van te worden hoe vaak per dag er wel iets niet eerlijk is. Ik roep wel eens "de wereld ís ook niet eerlijk" :+ .
We proberen wel eens wat bescheidenheid bij te brengen, maar die boodschap is nog niet aan hem besteed.

Simon eet ook veel. Soms heeft ie gewoon lekkere trek. Hij zegt dan zoooooo'n honger te hebben en ik zeg dan dat ik wel een boterham voor hem ga smeren en dan antwoordt hij "nee, ik heb honger in een snoepje/ijs/chocolade". :')
pi_205685689
quote:
3s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:29 schreef PKM het volgende:
Haha @:TolstoiFan ik denk niet dat je starre houding de reden is van het gezeur om snoep. ;)

Vroeger kon ik de hagelslag niet eens meer in de lage kast houden of hij ging ineens snoepen. De snoeppot staat nou al een ruime maand in de lage kast en dit heeft nog niet voor problemen gezorgd. :D

Hij krijgt weleens snoepjes. Meestal drie, soms meer, alleen 's middags. Zijn zusje mag er 1, maar die ziet dat geloof ik als 1 hand. Ik ben er niet zo streng in maar probeer wel om het aantal eetmomenten te beperken tot 7.
Bij ons staat de pot met drop redelijk bereikbaar. Ik houd zelf niet zo van drop, manlief eet het vooral bij keelpijn en verkouden. Op een gegeven moment zat er dropjes in van mannetjes. Manlief wilde 's avonds een dropje nemen en vond een dropmannetje zonder hoofd. OK, misschien foutje in de fabriek. Paar dagen later vond hij meerdere dropmannetjes zonder hoofd. Had Simon dus de hoofden afgebeten en de rest terug gedaan, want dat valt niet op dan. Hij had het wc-krukje erbij gepakt en kon daardoor net bij de pot.
Stiekem hebben we daar wel om gelachen.
pi_205685696
Simon kan dus rustig 45 minuten op een lolly sabbelen, dan heb ik liever dat ie een snoepje sneller opeet.
pi_205690634
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 20:57 schreef TolstoiFan het volgende:
NJ, dat hangt echt van je kleuter af. Simon begon vorig schooljaar meteen op dag 1 hele dagen en dat ging goed. Onze school deed niet aan wennen voor zomerkindjes, maar je mocht je kleuter natuurlijk naar eigen inzicht thuis houden. Ja, hij was wel flink moe, zeker aan het eind van de week, dus de eerste weken hebben we de weekenden rustig gehouden. Ik geloof dat wij hem uiteindelijk 1 keer op een vrijdag hebben tuis gehouden vanwege te moe.

Ik zou zeggen, gewoon proberen en je merkt het vanzelf.
Hier dus een hele andere indeling voor de zomerkindjes. Gewoon echt de eerste dag niet welkom en in principe halve dagen.. Maar goed, biedt perspectief dit!
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 21:24 schreef Loj het volgende:
Ik ben benieuwd NJ! Hier mag ze vanaf maandag gewoon starten. Ik denk dat ik haar woensdag even thuis hou, want ze moet dinsdag ook naar de bso (en vrijdag moeten wij werken, dus dan kan ze niet thuis blijven ;) )
Oh en ik hoor hier nog niet helemaal, Li hoort er over precies 2 weken helemaal bij!
Spannend ook Loj! En Li soort van zindelijk nu, geruststelling!!

Hier geen bso aanwezig helaas, dus we zijn zelf onze roosters aan het omgooien. :9
pi_205690680
Dank voor alle reacties trouwens! Toch ergens gek dat ze hier dan zo voorzichtig beginnen.. Maar ja, wie weet valt het heel hard mee en mag ze al snel meer! We gaan het meemaken en hebben anders de komende week lekker veel tijd samen. O+ Sowieso veel onrust nu deze dagen.. Woensdag jarig, visite, donderdag visite, vandaag afscheid en feestje op de opvang, zondag hét verjaardagsfeestje. Die zijn hier helemaal de weg kwijt na het weekend. :+
  Manager PR / Moderator vrijdag 19 augustus 2022 @ 22:42:04 #44
269689 crew  Viv
pi_205690980
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 11:59 schreef Lemijn het volgende:
Net als dat gedoe over of hij niet minder heeft dan ik, en altijd het grootste stuk wil en het volste glas.
ZZ doet dat ook, en roept dan: ík moet nog groeien hè?
:')
pi_205691553
Wij hadden hier weinig gezeur over snoep: mocht alleen in het weekend. Maar toen kwamen ze met vriendjes langs of vriendjes die hier kwamen spelen. Sindsdien is het gezeur begonnen, maar vergeleken bij andere kinderen lijkt het nog mee te vallen. In het weekend soms een bakje chipjes (meestal op filmavond) en af en toe een snoepje en om de dag een Liga oid. Man en ik zijn enorme snoeperds en mijn kinderen hebben een zesde zintuig daarvoor ofzo. Ik heb iig wel geleerd dat het sowieso vragen om gezeur is als er iets lekkers/leuks ergens in het zicht ligt.

Van Em’s beste vriendinnetje kregen ze na het spelen ook altijd snoepjes. De ene keer een snoeparmbandje of lolly, maar ook gevulde zakjes met meerdere snoepjes, en dan hoorde ik dat ze daar ook al chocolade en koek hadden gegeten… die gingen thuis dus gewoon in onze ‘lekkere dingen’-trommel.

Limonade is hier overigens nog steeds alleen in het weekend (als ze er om vragen, gebeurt bijna nooit omdat de oudste er niet van houdt), verder alleen water en melk. En in het weekend soms chocomelk.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 08:10:35 #46
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_205692494
Nacht 3 en alles droog zonder dat het alarm ging. De sensor lag naast hem, van de onderbroek af :o Hoe dan?

Afijn, weer progressie.

We gaan hier onze laatste volledige kampeerdag in hier. Bizar, zo kort op de eerste schooldag. We gaan echt morgen naar huis en maandag wandelt hij groep 3 binnen. Maar goed, het ging even niet anders dit jaar. Het komt allemaal nét uit, want maandag wandel ik dan ook weer het ziekenhuis binnen. En dat is dit weekje even ver weg geweest :)
pi_205692575
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 22:13 schreef NicolasJoy het volgende:
Dank voor alle reacties trouwens! Toch ergens gek dat ze hier dan zo voorzichtig beginnen.. Maar ja, wie weet valt het heel hard mee en mag ze al snel meer! We gaan het meemaken en hebben anders de komende week lekker veel tijd samen. O+ Sowieso veel onrust nu deze dagen.. Woensdag jarig, visite, donderdag visite, vandaag afscheid en feestje op de opvang, zondag hét verjaardagsfeestje. Die zijn hier helemaal de weg kwijt na het weekend. :+
Ik snap het voorzichtig beginnen ook wel hoor! Ik had twee jaar geleden de kleuters en het was voor mij echt heel heftig de eerste dag. Ik had geen tijd om de 6 nieuwe kinderen gerust te stellen en te troosten. Maar het is goed gekomen hoor ;)

Li start in een groep met 14 nieuwe kleuters, allemaal jarig tussen juni en oktober. Dus dat is natuurlijk al anders.
pi_205692582
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 08:10 schreef Quoi het volgende:
Nacht 3 en alles droog zonder dat het alarm ging. De sensor lag naast hem, van de onderbroek af :o Hoe dan?

Afijn, weer progressie.

We gaan hier onze laatste volledige kampeerdag in hier. Bizar, zo kort op de eerste schooldag. We gaan echt morgen naar huis en maandag wandelt hij groep 3 binnen. Maar goed, het ging even niet anders dit jaar. Het komt allemaal nét uit, want maandag wandel ik dan ook weer het ziekenhuis binnen. En dat is dit weekje even ver weg geweest :)
En fijn van de droge onderbroeken en de vakantie!
En groep 3! Zo leuk! Over een jaar is er echt niets kleuterigs meer aan :)
En jij weer sterkte!
pi_205692862
Groep 3, wow! Hoe gaat het @Quoi? Weer op naar een volgende horde die je moet nemen?

Hier is onze vakantie pas net begonnen, wij hebben nog twee weken. En ik zie er voor het eerst een beetje tegenop. :@
pi_205692969
Hier start maandag ook alles weer en heel eerlijk... ik hang de vlag uit... Ze maken continue elkaar het leven zuur, om elke ademhaling is er ruzie, inmiddels alles wel geprobeerd denk ik, Hoop dat regelmaat de rust terugbrengt.

Hier dus ook een meneertje naar groep 3... :X hij is er onwijs aan toe en tegelijk denk ik, je bent pas 5 hoor... kap eens ff :+

Maar goed mijn oudste gaat naar groep 5 en die is ook pas net geboren voor mijn gevoel...
S. 2014
J. 2016
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')