abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205661519
Ze zijn zo leuk soms, onze kleuters O+ Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen over school, poep, plas, zwemles, speelafspraakjes en heel veel meer!
pi_205661524
Topic vol. :9 Leuk wel, nieuw topic, nieuwe kleuter! Vandaag wordt onze dame 4.

Net klaar met de cadeautjes inpakken, huis versieren en taart maken. *)
  Manager PR / Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 01:26:27 #3
269689 crew  Viv
pi_205661631
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 00:46 schreef NicolasJoy het volgende:
Topic vol. :9 Leuk wel, nieuw topic, nieuwe kleuter! Vandaag wordt onze dame 4.

Net klaar met de cadeautjes inpakken, huis versieren en taart maken. *)
Gefeliciteerd en veel plezier! O+
pi_205661843
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 00:46 schreef NicolasJoy het volgende:
Topic vol. :9 Leuk wel, nieuw topic, nieuwe kleuter! Vandaag wordt onze dame 4.

Net klaar met de cadeautjes inpakken, huis versieren en taart maken. *)
Gefeliciteerd met jullie S! O+
pi_205661871
Gefeliciteerd @NicolasJoy! *O*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_205661921
Gefeliciteerd NJ! *O*
pi_205664975
gefeliciteerd met de verse kleuter *O* binnenkort naar school :D, dat is weer een hele nieuwe wereld.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_205665071
Gefeliciteerd NJ! *O*
pi_205665380
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 20:49 schreef FlyingFish het volgende:
Volgens mij wordt starten met zwemmen met 5+ jaar aangeraden omdat ze er eerder de spierkracht nog niet voor hebben, maar voordat ze echt watervrij zijn ben je al een tijdje verder, dus ik zou niet weten waarom je niet nu al zou kunnen starten. Daarnaast is dit ook enorm kindafhankelijk, een grote net 4-jarige heeft er waarschijnlijk al wel de kracht voor. Als er plek was geweest waren mijn meiden ook rond die leeftijd gestart. Nu starten ze (waarschijnlijk) na de vakantie zodra er een nieuwe groep start.
Nou wat jij zegt dacht ik dus ook, nu moet ik zeggen van de keren dat mijn man en ik zijn wezen zwemmen met haar dat ze al verdraaid wat zelfvertrouwen heeft bij het water, vandaar dat ik ergens ook wel denk dat dit een logische stap is nu.

@lunapuella , ik woon net buiten de Randstad en ik kon haar zo inschrijven, en het is ook een zwembad wat verder goed bekend staat, ik was ook wel verbaasd dat ik haar al kon opgeven :+

@Loj , mag ik vragen vanwaar de haat voor zwemles? Puur uit nieuwsgierigheid.

Ik ga het gewoon toch proberen en mocht ik het idee hebben dat het te vroeg is dan stellen we het uit, maar mijn gevoel zegt van niet eigenlijk. Als ik het vergelijk met mijn bonuskind op die leeftijd is ze al veel vrijer met water, maar we moeten maar eens zien hoe het in de praktijk gaat met een juf en andere kindjes er bij.

@NJ , van harte gefeliciteerd met jullie 4-jarige dochter!! *O*

@Takkie88 , fijne vakantie, hopelijk tankt ze wat bij qua kilootjes! Kan me voorstellen dat je er van baalt!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_205665550
Gefeliciteerd NJ! *O*
pi_205665578
Mijn oudste was 4.5 toen ze begon en mey 6.5 had ze A-B-C nu is ze bezig met zwemvaardigheid.

James gaat iets langzamer, we hebben veel geoefend dit jaar en misschien mag hij 3 sept afzwemmen, anders volgend seizoen (alleen buitenbad hier dus alleen van apr-sept zwemles
)
S. 2014
J. 2016
pi_205666254
NJ, gefeliciteerd met je kleuter en welkom hier!

Zwemles, we moeten Simon nog inschrijven. We twijfelen tussen 2 zwembaden. De ene komen alle klasgenootjes (en de hele wijk) ook op zwemles, is ook het dichtstbij. De andere heeft meer mogelijkheden en tijdstippen tot vrij zwemmen om bijv. extra te oefenen of om gewoon voor de leuk naar het zwembad te gaan.
pi_205667185
Mijn persoonlijke ervaring is dat teveel bekende in de lesgroep afleiden, maar dat kan ook aan mijn kind liggen...
S. 2014
J. 2016
pi_205667436
quote:
7s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 14:08 schreef rena het volgende:

[..]
@:Loj , mag ik vragen vanwaar de haat voor zwemles? Puur uit nieuwsgierigheid.

Ik ga het gewoon toch proberen en mocht ik het idee hebben dat het te vroeg is dan stellen we het uit, maar mijn gevoel zegt van niet eigenlijk. Als ik het vergelijk met mijn bonuskind op die leeftijd is ze al veel vrijer met water, maar we moeten maar eens zien hoe het in de praktijk gaat met een juf en andere kindjes er bij.

Natuurlijk mag je dat vragen.
Beide jongens zijn gestart met 4j9m, omdat ik aan het water woon. De oudste heeft 2,5 jaar gedaan over zijn A en de middelste is nu al meer dan 3 jaar bezig voor zijn A.

Ik heb vooral een hekel aan de manier waarop er les wordt gegeven. Ik heb twee zwemscholen gehad en ik vind de leerkrachten niet pedagogisch, “je kan het niet dus je gaat geen stap vooruit”. Terwijl mijn kinderen juist groeien van complimenten en van iets boven hun niveau werken. Ik mis het kijken naar het individu en vanuit daar verder te werken.

De oudste is motorisch prima, maar heeft SI dus de prikkels waren teveel. De middelste heeft minder kracht en heeft langere tijd bij de fysio gelopen. Ze hebben dus beide hun eigen leerlijn en komen er wel… maar mijn ervaring is dat (de meeste) zwemleerkrachten weinig kunnen met differentiëren.

Oh en verder is het er warm, klam en veel was ;)
pi_205669034
Wat een warm welkom bij de kleuters zo! Thanks @Viv @Takkie88 @PKM @lunapuella @littledrummergirl @LaBelleFleur27 @rena @Nolita @TolstoiFan O+

Vandaag al 'n intense dag achter de rug.. Verjaardag 's ochtends een klein beetje gevierd voordat we naar het werk gingen, fiets gegeven - zonder zijwieltjes - en naar de opvang. Daar hebben we afgesproken dat ze vandaag nog niet zou trakteren maar vrijdag; op haar laatste dag opvang. Vanmiddag bijtijds de meiden weer opgepikt en een beetje visite gehad. (Veel afzeggingen door zieken en corona last-minute, dus veel taart over waarschijnlijk..) Morgen vieren met de opa's en oma's. Dat nog even beperkter i.v.m. de gezondheidssituatie van m'n schoonmoeder. Dan vrijdag dus afscheid nemen op de opvang, zaterdag rustdag en zondag hét verjaardagsfeestje. (Ik was ~ 3 weken geleden jarig, Saar vandaag, m'n vrouw aanstaande vrijdag en de jongste dochter is over twee weken jarig, dus vieren we ook al een beetje..)

Blij als het weekend er op zit! Want dan... school!

Aanstaande maandag beginnen hier de scholen weer, dus vanaf dinsdag is mevrouw welkom om te komen wennen/meelopen/beginnen. De eerste week in principe alleen 's ochtends.. Hoe is jullie ervaring daarmee? Zijn ze al snel klaar om daar hele dagen van te maken?
pi_205669322
NJ, dat hangt echt van je kleuter af. Simon begon vorig schooljaar meteen op dag 1 hele dagen en dat ging goed. Onze school deed niet aan wennen voor zomerkindjes, maar je mocht je kleuter natuurlijk naar eigen inzicht thuis houden. Ja, hij was wel flink moe, zeker aan het eind van de week, dus de eerste weken hebben we de weekenden rustig gehouden. Ik geloof dat wij hem uiteindelijk 1 keer op een vrijdag hebben tuis gehouden vanwege te moe.

Ik zou zeggen, gewoon proberen en je merkt het vanzelf.
pi_205669791
Ik ben benieuwd NJ! Hier mag ze vanaf maandag gewoon starten. Ik denk dat ik haar woensdag even thuis hou, want ze moet dinsdag ook naar de bso (en vrijdag moeten wij werken, dus dan kan ze niet thuis blijven ;) )
Oh en ik hoor hier nog niet helemaal, Li hoort er over precies 2 weken helemaal bij!
pi_205669861
Gefeliciteerd NJ!

T. is vanaf het begin hele dagen naar school gegaan (geen continurooster, dus 2 korte dagen en 3 lange). Volgens mij heb ik hem een keer een dag thuis gehouden wegens moe. Wel is hij pas na zes weken voor het eerst naar de BSO gegaan. Die was eerst dicht, en ik had toen verlof van J. Toen de BSO weer open ging zijn we begonnen met twee dagen BSO en na een paar weken drie dagen.
pi_205670110
Wel of geen BSO zal inderdaad ook wel een rol spelen bij het wennen en moe zijn.
pi_205670330
NJ van harte gefeliciteerd!
Mijn zoon is van een week later en ging gelijk hele dagen (continurooster, tot 2 uur) naar school+1 of 2 dagen bso. Eerste weken wat heftig, maar hij zat er snel in en had snel door welke dag het was en waar hij dan naar toe ging.

Zondag vieren wij z’n 6e verjaardag O+ Hij heeft er zo’n zin in. Hij moet wel echt een Pokemon kaartenboekje krijgen vond hij, want zijn mapje zat vol. Moest ik wel voor zorgen. En pokemonknuffels. Ik heb online een lijstje aangemaakt en daardoor krijgt hij ook echt z’n lievelingsdingen. Elke week moest er wel wat bij op dat lijstje :')

Vorige week heeft hij een zonnesteek opgelopen. 2 dagen alleen maar overgeven, dag en nacht. Hij voelde zich zo belabberd, erg zielig. Daarna nog wat dagen dat eten hem totaal niet smaakte, zelfs snoep niet. Pas vandaag begint z’n eetlust terug te komen. Gelukkig bleef hij wel heel veel drinken. Veel kwam er uit, maar er bleef ook wel wat zitten dat ik mij niet heel veel zorgen heb gemaakt met overgeven en 33 graden.
pi_205670963
Oef wat naar Nazil, gelukkig gaat het nu de goede kant op.

Hier ook een kleuter die 6 dagen voor einde zomervakantie jarig was. Ze ging meteen hele dagen + 2x BSO. (Woensdag halve dag en op vrijdag vrij). Dat ging helemaal prima, maar ze is niet moe te krijgen. :N Onvoorstelbaar en ook niet altijd fijn / handig.

Wij moeten ons gaan voorbereiden op haar eerste kinderfeestje. Ik wil het op een vrijdag plannen tussen 11:00-14:00..Leek mij wel handig met de op vrijdag vrije kleuters. Ben benieuwd hoe ik dat hele feestje organiseren ga ervaren. :+
  woensdag 17 augustus 2022 @ 23:13:55 #22
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_205671439
Welkom @NicolasJoy en gefeliciteerd alsnog!

@Nazil Max heeft ook vaak op die manier last van de warmte. Gelukkig dit jaar niet. Hopelijk lekker hersteld voor zijn verjaardag. Bijna zover!

Wij zitten deze week op de camping in een luxe tent (met eigen wc). En Max is vannacht gaan slapen met zo'n onderbroek met sensor erin. Hij was al tijden weer aan het bedplassen en thuis was dat nog wel te doen, alleen hier..... pfffft. We gaan failliet aan wasmunten, elke dag eentje. Dus via marktplaats maar zo'n set gekocht met onderbroekjes met sensors. Speciaal voor diep-slapende kinderen - want dat is 'ie - met een piepje én een trilding onder zijn kussen. Ben benieuwd hoe het gaat.
pi_205671972
Hier was dat een wonderding Quoi! Hopelijk bij jullie ook een succes!

Hier begon zoon ook met halve dagen en na de eerste week werd dat al uitgebreid naar gewone dagen. BSO zijn we bewust pas een jaar later mee gestart. Zeker de eerste tijd was hij doodmoe vanuit school. De meiden waren meer Duracell konijntjes. Maar die waren al twee maanden voor hun verjaardag regelmatig bij de kleuterklas wat steeds langer werd, en zijn vlak voordat ze officieel mochten al fulltime gegaan. Kortom, kijk gewoon even hoe het gaat en regel eventueel een andere vorm van opvang. En zorg vooral dat ze na schooltijd niets hoeft voorlopig. Niets mis met doelloos tv kijken na school de eerste tijd, daar rusten ze ook van uit.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_205672118
hier meteen volle dagen continue rooster naar school, een maand later zijn we ook met twee dagen bso erbij gestart. Ging eigenlijk gewoon meteen goed, maar hij was ook gewend om vier dagen in de week naar de kinderopvang te gaan, dat verschilt denk ik wel met kindjes die tot vier jaar thuis zijn, hij was die drukke dagen vol structuur en prikkels al wel gewend.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_205672249
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 23:13 schreef Quoi het volgende:
Welkom @:NicolasJoy en gefeliciteerd alsnog!

@:Nazil Max heeft ook vaak op die manier last van de warmte. Gelukkig dit jaar niet. Hopelijk lekker hersteld voor zijn verjaardag. Bijna zover!

Wij zitten deze week op de camping in een luxe tent (met eigen wc). En Max is vannacht gaan slapen met zo'n onderbroek met sensor erin. Hij was al tijden weer aan het bedplassen en thuis was dat nog wel te doen, alleen hier..... pfffft. We gaan failliet aan wasmunten, elke dag eentje. Dus via marktplaats maar zo'n set gekocht met onderbroekjes met sensors. Speciaal voor diep-slapende kinderen - want dat is 'ie - met een piepje én een trilding onder zijn kussen. Ben benieuwd hoe het gaat.
Hopelijk helpt dat bedplasalarm! Wij hadden op vakantie in het washok een gratis wasmachine tot onze beschikking. Dankbaar gebruik van gemaakt toen l in z'n broek plaste van angst omdat hij achterna gezeten werd door een hond.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')