abonnement Unibet Coolblue
pi_205626644
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 12:47 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Och ja, dat hebben we al enkele keren gehoord.
En waarmee gaan ze die doelstellingen behalen?
Tsja, 1 van de doelstellingen is Oekraine demilitariseren en lange afstandswapens vallen daar ook onder. Conclusie is dat het over andere landen dan Oekraine gaat of ze zijn ondertussen zelf het spoor geheel bijster (vermoedelijk dat laatste).
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 12:55:18 #103
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205626659
Leuk draadje over de state of mind van de orc imperialisten.

In this clash, America needs to feel and recognise that Russia is its equal. Equal in military strength, but, most importantly, equal in its status as a major world power. Russians further envision a beautiful new world, divided forever in two by America and Russia. (China is left out of this picture.)

Maar in realiteit zijn ze elkaar al maanden aan het high fiven in het pentagon.

Ze strippen hun spul van alle moderne computer technologien die ze de afgelopen 30 jaar overal in gedaan hebben, geven daarna die HIMARS aan Oekrane en die laten ze daarna alle hoeken van het slagveld ermee zien.

Hoe bedoel je dat je pauper leger gelijkwaardig is aan.
&lt;signature here&gt;.
pi_205626689
quote:
10s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 12:43 schreef ExTec het volgende:

[..]
Echt hilarisch dit. Gaan ze dan soms nog meer oude van dagen sturen.

Plaatje van de trotse nieuwe aanwas, op rus staatstv:

[ afbeelding ]
Taai vlees voor de gehaktmolen, meer niet.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_205627006
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 11:01 schreef Digi2 het volgende:

Deze veteraan gaat er vanuit dat de aardgas toevoer vanuit Rusland geheel stopt in de winter. Dit om de druk op te voeren en de leverantie van wapems en ammo aan Oekraine te stagneren.
En hoe gaat dat helpen? De VS wordt er niet door geraakt en die leveren 3/4 van alles wat nodig is.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 13:49:29 #106
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_205627075
900 final warnings _O-

https://en.wikipedia.org/wiki/China%27s_final_warning
China's final warning
"China's final warning" (Russian: последнее китайское предупреждение) is a Russian proverb that originated in the former Soviet Union, to refer to a warning that carries no real consequences.

Relations between the People's Republic of China and the United States of America during the 1950s and 1960s were strained due to the Taiwan Strait issues. American military fighter jets regularly patrolled the Taiwan Strait, which led to formal protests being regularly lodged by the Chinese Communist Party in the form of a "final warning", for their fighter manoeuvres in the strait. However, no real consequences were given for ignoring the "final warnings".

The People's Republic of China released their first "final warning" to the United States for their reconnaissance flights on 7 September 1958, during the Second Taiwan Strait Crisis. At the time, the United States considered the Republic of China as the sole legitimate representative of China, and conducted reconnaissance flights in waters controlled by the People's Republic of China. China would then record such incidents, and issue a "final warning" through diplomatic channels for each incident that occurred. More than 900 Chinese "final warnings" had been issued by the end of 1964.
pi_205627130
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 13:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
En hoe gaat dat helpen? De VS wordt er niet door geraakt en die leveren 3/4 van alles wat nodig is.
Als de russofonen de gaskraan definitief dichtdraaien is er ook voor Europese NAVO lidstaten geen enkele reden meer om nog terughoudend te zijn met het leveren van zware wapens aan Oekrane. Niet dat er nu nog steekhoudende argumenten zijn om terughoudend te zijn met wapenleveranties.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 13:56:54 #108
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205627134
We hebben natuurlijk de initile filmpjes gezien van de schade aan de brug bij de nova kakhovka dam, maar na verdere aanvallen van oekraine niet. Niet zo gek, want alhoewel we het fijn vinden als rus na een aanval netjes een battle damage assesment doet, kunnen we natuurlijk niet de klok er op gelijk zetten dat ze dat altijd doen. Maar; genoeg GMLRS op de antonivka brug heeft die uiteindelijk genoeg om zeep geholpen. Is dus zeker niet ondenkbaar dat de brug bij de dam nu dus ook toast is.

twitter
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 14:04:45 #109
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_205627189
Niet echt grappig omdat het vrijwel zeker is dat dit mannen zijn die opgepakt en gedwongen zijn zich aan te melden bij het leger als kanonnenvoer... Wat je niet ziet op de foto zijn de Russische soldaten die klaar staan om hun af te schieten als ze zich verzetten...

Denk dat de Russen gewoon de wortel en stok methode gebruiken. 4~6x het maandsalaris bieden (die ze nooit zullen krijgen) en tegelijkertijd soldaten op de achtergrond dreigend met geweren.

https://wartranslated.com(...)cers-catch-everyone/
In Ukraine the military are scouring the cities and towns in search of men of draft age, catching them, and forcibly dragging them to the enlistment offices and all that. They give you a machine gun, camouflage, and you become cannon fodder for the front.

latest round-ups of locals by the Luhansk enlistment offices, carried out by military commissars in search of at least some recruits for the LPR army. In the exact same way. Including the already widely known case of the forced drafting of an ambulance driver into the army

Drivers are afraid of driving, they catch everyone.”

================================================================

quote:
10s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 12:43 schreef ExTec het volgende:

[..]
Echt hilarisch dit. Gaan ze dan soms nog meer oude van dagen sturen.

Plaatje van de trotse nieuwe aanwas, op rus staatstv:




[ Bericht 3% gewijzigd door slashdotter3 op 13-08-2022 14:11:17 ]
pi_205627209
Russische economie naar verluidt terug op niveau van 2018 door de oorlog – dat is een kleinere krimp dan experts verwachtten

quote:
De oorlog in Oekrane heeft de economie van Rusland teruggestuurd naar 2018, volgens Bloomberg Economics.

Het Russische bbp daalde in het tweede kwartaal van 2022 waarschijnlijk met 4,7 procent op jaarbasis, volgens 12 door Bloomberg gepolste analisten. Het is de eerste krimp in een jaar tijd. De periode van april tot juni was het eerste volledige kwartaal sinds Rusland op 24 februari Oekrane binnenviel. De Russische centrale bank schatte dat de Russische economie in het tweede kwartaal van het jaar met 4,3 procent is gekrompen.

De Russische economie heeft waarschijnlijk "vier jaar van groei van zich af geschud en is in het tweede kwartaal teruggekeerd naar de omvang van 2018", aldus Bloomberg Economics Rusland-econoom Alexander Isakov. Volgens de Wereldbank was de Russische economie in 2018 nog 1,66 biljoen dollar waard. In 2021 was dat gestegen tot 1,78 biljoen dollar.

De economie van Rusland groeide 3,5 procent in het eerste kwartaal van 2022, blijkt uit officile gegevens.

Hoewel de Russische economie in het tweede kwartaal onder druk stond, kromp het minder dan verwacht. Analisten die Bloomberg tussen maart en juli ondervroeg, verwachtten dat de economie van het land met ongeveer 9 tot 10 procent zou krimpen.

Ondanks verregaande sancties heeft de Russische economie zich beter gehouden dan verwacht. Dit terwijl een rapport van Yale University het Kremlin er vorige maand van beschuldigde dat het de krenten uit de gegevenspap viste om een gunstig beeld van de vooruitzichten van het land te presenteren.

Maar het Kremlin heeft maatregelen genomen om de gevolgen van de handelsbeperkingen op te vangen met programma's die de roebel ondersteunen en banen behouden, vertelden analisten Insider in juni.

"We verwachten dat de krimp in het vierde kwartaal zal vertragen doordat het lossere monetaire beleid de vraag zal ondersteunen", aldus Isakov. De Bank van Rusland verwacht dat het bbp van het land in het derde kwartaal met 7 procent krimpt.

De veerkracht van de Russische economie tot dusver is ook te danken aan het feit dat de Russische energie-export standhoudt dankzij de wereldwijde aanbodschaarste die de prijzen opdrijft. Het Internationaal Energie Agentschap, of IEA, zei donderdag in een rapport dat Rusland dit jaar nog steeds veel meer olie produceert dan verwacht. In juli produceerde Rusland zelfs meer olie dan in mei en juni, aldus het IEA.

Het Kremlin is op zoek naar alternatieve markten voor zijn energieproducten nu zijn traditionele afnemers in de Europese Unie de invoer van ruwe olie vanaf eind 2022 zullen verbieden. Het blok heeft al een verbod op de invoer van steenkool uit het land. Europese landen zoals Duitsland en Itali werken er ook aan om onafhankelijk te worden van Russisch aardgas.

Dit betekent dat de zaken in de toekomst veel moeilijker kunnen worden voor Rusland. Energiekopers in markten zoals India en China gaan waarschijnlijk harder onderhandelen, wat een impact zal hebben op de inkomsten van het Kremlin, aldus het Yale-verslag.

Door het EU-embargo zal de Russische productie van ruwe olie in 2023 waarschijnlijk met 20 procent dalen, aldus het IEA. Isakov zegt te verwachten dat de Russische economie in 2023 nog eens twee procentpunten krimpt als gevolg van het verbod.
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 14:11:32 #111
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205627220
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:04 schreef slashdotter3 het volgende:
Niet echt grappig omdat het vrijwel zeker is dat dit mannen zijn die opgepakt en gedwongen zijn zich aan te melden bij het leger als kanonnenvoer...
Kleine prijs om te betalen, als je je door de FSB op laat naaien om je eigen volksrepubliekje te starten.

Nee, sorry, ik heb geen medelijden met ze, enkeltje:

&lt;signature here&gt;.
pi_205627246
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:11 schreef ExTec het volgende:

[..]
Kleine prijs om te betalen, als je je door de FSB op laat naaien om je eigen volksrepubliekje te starten.

Nee, sorry, ik heb geen medelijden met ze, enkeltje:

[ afbeelding ]
Maar dan nog; hoe denk je hiermee de oorlog te gaan winnen? Die gasten overleven het nog geen week joh.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 14:21:57 #113
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205627274
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:15 schreef Barbusse het volgende:

[..]
Maar dan nog; hoe denk je hiermee de oorlog te gaan winnen? Die gasten overleven het nog geen week joh.
Vandaar ook het gifje ;)
&lt;signature here&gt;.
pi_205627285
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:15 schreef Barbusse het volgende:

[..]
Maar dan nog; hoe denk je hiermee de oorlog te gaan winnen? Die gasten overleven het nog geen week joh.
Die mannen worden door de Russofonen ingezet om hun steentje bij te dragen aan het terugdringen van de overbevolking in de wereld.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_205627308
quote:
12s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:21 schreef ExTec het volgende:

[..]
Vandaar ook het gifje ;)
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:23 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Die mannen worden door de Russofonen ingezet om hun steentje bij te dragen aan het terugdringen van de overbevolking in de wereld.
Ik kan er echt met de pet niet bij dat Rusland denkt dat dit een goed idee is :@
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_205627313
En wtf zijn russofonen eigenlijk? :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  Grootste filosoof 2022 zaterdag 13 augustus 2022 @ 14:30:30 #117
442397 UitStraling
pi_205627323
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:04 schreef slashdotter3 het volgende:
Niet echt grappig omdat het vrijwel zeker is dat dit mannen zijn die opgepakt en gedwongen zijn zich aan te melden bij het leger als kanonnenvoer... Wat je niet ziet op de foto zijn de Russische soldaten die klaar staan om hun af te schieten als ze zich verzetten...

Denk dat de Russen gewoon de wortel en stok methode gebruiken. 4~6x het maandsalaris bieden (die ze nooit zullen krijgen) en tegelijkertijd soldaten op de achtergrond dreigend met geweren.

https://wartranslated.com(...)cers-catch-everyone/
In Ukraine the military are scouring the cities and towns in search of men of draft age, catching them, and forcibly dragging them to the enlistment offices and all that. They give you a machine gun, camouflage, and you become cannon fodder for the front.

latest round-ups of locals by the Luhansk enlistment offices, carried out by military commissars in search of at least some recruits for the LPR army. In the exact same way. Including the already widely known case of the forced drafting of an ambulance driver into the army

Drivers are afraid of driving, they catch everyone.”

================================================================
[..]

Dit is gewoon propaganda zoals al maanden bezig is, lekker lachen om de incapabele Russen.

Is al zo oud als de mensheid zelf om de tegenstander te ridiculiseren alhoewel ze in vorige oorlogen nog wel prachtige spotprenten gebruikten, dat is een verloren kunstvorm helaas.
pi_205627324
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:28 schreef Barbusse het volgende:
En wtf zijn russofonen eigenlijk? :')
Rusland is geen echt land, dus kan er ook geen sprake zijn van "Russen". Het enige wat hen verbindt zijn de klanken die ze voortbrengen, vandaar "Russofonen". :+
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_205627328
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 13:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
En hoe gaat dat helpen? De VS wordt er niet door geraakt en die leveren 3/4 van alles wat nodig is.
Inderdaad, maar het gaat er vooral om die 1/4 te stagneren. Voor die overige 3/4 hebben ze hun hoop vermoedelijk op de herverkiezing van Trump gericht. Ik vraag me trouwens af of ze daarmeee niet op het verkeerde paard wedden.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_205627384
twitter
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 14:51:16 #121
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205627430
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:27 schreef Barbusse het volgende:

[..]
[..]
Ik kan er echt met de pet niet bij dat Rusland denkt dat dit een goed idee is :@
Het alternatief is de racistische muscovie's hun zonen sturen.

Maar dan, idd, verbreekt putin het sociale contract waarin de wannabe-imperialisten met rust gelaten worden + kunnen genieten van alle verworvenheden van het westen, en ze in ruil daarvoor lekker wegkijken, en dan zijn de rapen echt gaar.
&lt;signature here&gt;.
pi_205627448
quote:
81s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 13:49 schreef slashdotter3 het volgende:
900 final warnings _O-

https://en.wikipedia.org/wiki/China%27s_final_warning
China's final warning
"China's final warning" (Russian: последнее китайское предупреждение) is a Russian proverb that originated in the former Soviet Union, to refer to a warning that carries no real consequences.

Relations between the People's Republic of China and the United States of America during the 1950s and 1960s were strained due to the Taiwan Strait issues. American military fighter jets regularly patrolled the Taiwan Strait, which led to formal protests being regularly lodged by the Chinese Communist Party in the form of a "final warning", for their fighter manoeuvres in the strait. However, no real consequences were given for ignoring the "final warnings".

The People's Republic of China released their first "final warning" to the United States for their reconnaissance flights on 7 September 1958, during the Second Taiwan Strait Crisis. At the time, the United States considered the Republic of China as the sole legitimate representative of China, and conducted reconnaissance flights in waters controlled by the People's Republic of China. China would then record such incidents, and issue a "final warning" through diplomatic channels for each incident that occurred. More than 900 Chinese "final warnings" had been issued by the end of 1964.
Zoals de dag des oordeels bij een aanval op de krim en na 2 aanvallen op de krim wachten we er nog op?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205627530
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:51 schreef ExTec het volgende:

[..]
Het alternatief is de racistische muscovie's hun zonen sturen.

Maar dan, idd, verbreekt putin het sociale contract waarin de wannabe-imperialisten met rust gelaten worden + kunnen genieten van alle verworvenheden van het westen, en ze in ruil daarvoor lekker wegkijken, en dan zijn de rapen echt gaar.
Ik hoop dat Putin een beetje goed kan dansen op die vulkaan.

Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_205627536
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 14:27 schreef Barbusse het volgende:

[..]
[..]
Ik kan er echt met de pet niet bij dat Rusland denkt dat dit een goed idee is :@
Tis toch een win win voor ze. Zijn ze gelijk van de gevangenen af.
pi_205627722
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 09:06 schreef polderturk het volgende:

[..]
Russisch werd gewoon onderwezen in de hoofdstad Kiev. Maar volgens Rusland werd de Russische taal onderdrukt.
Er werd in Oekraine niet meer IN het Russisch onderwezen. Russisch als medium dus.

Als Oekraine ooit lid zal willen worden zullen ze Russisch onderwijs voor de russofone bevolking weer moeten herinvoeren.
Vraag maar aan de Roemenen die tot hun spijt weer Hongaars medium onderwijs moesten organiseren voor hun Hongaarse minderheden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')