abonnement bol.com Coolblue
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:23:18 #1
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205554767
Duitsland

Experts waarschuwen voor mega black-out in de winter

Uit angst voor een gastekort in de winter zoeken Duitsers naar alternatieven. De handel ervaart momenteel een extreme run op elektronische verwarmingsapparaten. Maar het gebruik kan leiden tot enorme problemen met de stroomvoorziening. Hele elektriciteitsnetten kunnen uitvallen. Experts waarschuwen al voor een mega black-out.

Lopen we risico op een extreme stroomstoring door elektrische kachels?
Met een elektrische kachel zijn consumenten onafhankelijk van gas, maar de apparaten zijn echte stroomvreters. Hoe meer mensen ze gebruiken, hoe groter het risico dat het elektriciteitsnet instort. "We moeten oppassen dat we niet in een grootschalige black-outsituatie terechtkomen", waarschuwt Martin Kleimaier, hoofd van de afdeling Opwekking en Opslag van Elektrische Energie in de VDE Vereniging tegen de "Tagesspiegel".

Een black-out is een middellange tot langdurige totale uitval van de stroomvoorziening. Dan zal noch de verlichting, het internet, het gsm-netwerk noch het verkeer werken. Zelfs de watertoevoer kan uitvallen door een stroomstoring.” Het probleem is dat als het netwerk uitvalt, de luchtverhitters aangesloten blijven en ingeschakeld blijven. Als je als netbeheerder dan voorzichtig huishoudens weer aanzet, gaan de zekeringen door meteen", zei Klaimeier tegen de "Tagesspiegel".

https://www.news.de/wirts(...)es-in-deutschland/1/
https://m.bild.de/bild-pl(...)4882.bildMobile.html

Bepaalde industrieŽn zullen stilgelegd worden, waaronder bepaalde voedingsindustrien.
Tevens worden er gymzalen ingericht om mensen te kunnen warmhouden in de winter

(video in link!)
https://www.npostart.nl/n(...)al&utm_source=tvblik

Stroomopslag tegen stroomtekorten
Mogelijke oplossing: energieopslag. Er zijn veel ideeŽn voor veilige opslag om energiekloven in hernieuwbare energie te overbruggen: energiecentrales met pompopslag, waterstofopslag, gigantische batterijen.

Alleen: Al deze technologieŽn bestaan ​​- of helemaal niet - alleen op kleine schaal: "Vandaag de dag hebben we een opslagcapaciteit van 40 gigawattuur in Duitsland. Met deze 40 gigawattuur zouden we Duitsland tussen de 30 en 60 minuten kunnen bevoorraden."
https://www.zdf.de/verbra(...)eale-gefahr-100.html

Mogelijk geen kerstverlichting en kerstmarkten meer in bv Berlijn om energie te besparen.

https://m.tagesspiegel.de(...)ttps%3A%2F%2Ft.co%2F

Duitsers mogen eigen zwembad niet meer verwarmen met gas , meldt de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck.
Verder komt er een „stookcontrole” en moeten burgers warmtepompen die niet meer efficiŽnt werken vervangen.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220721_95070101

Een tweet uit Nederland:

twitter


Berekening bij Budget Energie, bij gemiddeld gebruik 2 persoons huishouden, hoekhuis en thuis werkend: 7053,95 euro per jaarSpanje

Alle gebouwen in de publieke sector, maar ook warenhuizen, bioscopen, werkplaatsen, hotels, treinstations, restaurants en luchthavens mogen in de toekomst hun panden koelen tot maar 27 graden in de zomer en verwarmen tot maximaal 19 graden in de winter. Dat is besloten tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering in Madrid.
Particulieren worden aangemoedigd om de lichten uit te doen en de jaloezieŽn omlaag te brengen. De Spaanse regering heeft ambtenaren aangemoedigd om meer thuis te werken.
De Spaanse premier Pedro Sanchez stelde vorige week voor dat ministers, ambtenaren en werknemers uit de privťsector tijdens de hete zomermaanden geen stropdassen meer dragen

Mevrouw Ribera zei dat de maatregelen zouden duren tot november 2023

https://www.abc.net.au/ne(...)strictions/101293886

https://www.watson.ch/int(...)n-wegen-energiekrise

Frankrijk
Winkels met airconditioning hebben te horen gekregen dat ze hun deuren gesloten moeten houden, anders riskeren ze een boete van 750 euro. Ook buitencafťs en barterrassen mogen niet verwarmd of gekoeld worden. Een verbod op lichtreclame tussen 01.00 uur en 06.00 uur is ook uitgebreid tot het hele land.

https://www.euronews.com/(...)lackouts-this-winter

Oostenrijk

Op dit moment wordt er alleen maar nagedacht over waar en hoe in extreme gevallen energie bespaard kan worden, omdat veel locaties afhankelijk zouden zijn van de gasvoorziening. Sterker nog, er wordt ook gesproken over een soort afstandsonderwijs. Als het niet meer mogelijk is om alle klaslokalen te verwarmen, kunnen leerlingen in andere klassen of in de gymzaal samen - en desnoods digitaal - les krijgen.

Wiener Neustadt en Wenen zijn van plan om de verlichting in openbare gebouwen (gedeeltelijk) uit te schakelen. Ook het onderwerp schijnwerpers in stadions wordt momenteel besproken. In kleinere gemeenschappen zouden straten nu kunnen worden uitgerust met bewegingsdetectoren. Volgens de Vereniging van Steden wordt er al gewerkt aan een uitgebreide ombouw naar LED-lampen. Ook wordt gedacht aan het terugdringen van de temperatuur in gebouwen en het beperken van warm water.

https://www.diepresse.com(...)den-energie-lockdown

Zwitserland

Mogelijke stillegging van de skiliften in Zwitserland


Na twee lastige jaren in de wintersportindustrie, lijkt er een andere dreiging te zijn die een ‘normaal’ skiseizoen lastig kan maken. Voor een mogelijke energiecrisis, waar heel Europa zich op voorbereidt, wordt ook in Zwitserland gevreesd. Om goed voorbereid te zijn is het land aan het werken aan een noodplan, waarbij complete stillegging van de skiliften als mogelijkheid wordt voorgehouden. Een rampzalige mogelijkheid voor de toeristische sector, die grote gevolgen met zich meedraagt.

https://skiinformatie.nl/(...)ten-een-mogelijkheid

BelgiŽ

De vraag naar brandhout explodeert. De aanhoudende energiecrisis doet ook Limburgers naar alternatieven voor gas en stookolie zoeken om hun woonst te verwarmen. En dan kom je uit bij brandhout en pellets. En door de houtkoorts, gaat ook dŪe prijs - van dŠt hout - mee de hoogte in. Goedkoop stoken zit er komende winter dus niet in, ook niet met hout. (zie video in link!)

https://www.tvl.be/nieuws(...)energiecrisis-141726

.....


Ongekende Energiecrisis aanstaande?
Of moeten we dit alles scharen onder dezelfde categorie als de virologen die ons dagelijks covid doemscenario's schetsten?

Ik denk van niet, YOP.
pi_205554824
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:00 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Ik ben wel benieuwd hoe je op §40.000 komt om een woning te isoleren.

Hebben we het dan over een woning uit 1980? 1960? 1920?
En wat voor type woning?
Berekening in 2021. Met de kennis die jij hebt, dat ik dat jou moet vertellen. Kan me nog duidelijk herinneren dat het hier in NWS ook is besproken. Tevens het 'detail' dat het in heel veel gevallen gewoonweg niet rendabel is.

https://www.warmte365.nl/(...)ert%20de%20Telegraaf.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:41:28 #3
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205554897
Hoe zouden ze in Den Haag zelf vinden dat het gaat?
pi_205554910
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 08:27 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
De dreiging is inderdaad hoger dan die lang is geweest (ik zou zeggen sinds de Koude Oorlog) maar we zijn als westen militair meer dan sterk genoeg om Rusland aan te kunnen. Misschien is het je niet opgevallen maar Rusland heeft al een hoop kapot geschoten en heeft, dankzij de sancties, veel minder mogelijkheid om aan te vullen.

Verder werkt het gesprek efficiŽnter als je reageert op mijn punt in plaats van dit gezwets te plaatsen.
[..]
Welke grondstoffen dan? En kunnen we die echt alleen uit Rusland halen? Leg maar uit.
Nikkel bijvoorbeeld. En nee, niet alleen maar, maar het tempo van de verduurzaming gaat wel op een laag pitje als je Rusland en OekraÔne niet hebt (juist in het deel van OekraÔne waar deze grondstoffen vandaan komen is Rusland nu de baas).

Dat Rusland geen schijn van kans heeft in een conventionele oorlog tegen de Navo is correct. Maar waarom moesten we dan OekraÔne steunen omdat anders Rusland ook de Navo aan gaat vallen? Maar in een kernoorlog zijn er geen winnaars meer.

Die steken onder water bevorderen de efficiŽntie ook niet, dus wellicht moet je gewoon wat meer naar je eigen rol kijken. Dat is waar je invloed op hebt.
pi_205554915
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:41 schreef WheeledWarrior het volgende:
Hoe zouden ze in Den Haag zelf vinden dat het gaat?
Die zijn op reces. :')
pi_205554918
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 08:46 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Hij is getrouwd met een Russische dat verklaart voor mij nu een hoop.
Ook zijn eerdere posts van jaren terug.
Ook die posts van toen ik haar nog niet was tegengekomen? Wow!

Maarre, argumentum ad hominem. Nooit sterk.
pi_205554927
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:00 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Ik ben wel benieuwd hoe je op §40.000 komt om een woning te isoleren.

Hebben we het dan over een woning uit 1980? 1960? 1920?
En wat voor type woning?
Wij hebben er wel zo'n bedrag aan uitgegeven verwacht ik. Nieuwe kunststof kozijnen met triple glas, geÔsoleerde betonvloer met vloerverwarming ipv houten vloer zonder isolatie, spouwmuurisolatie en isolatie tussen de houten balken. Woning uit 1954 waar nog niks was gedaan. Dat kost nou eenmaal een hoop geld.
pi_205554930
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 08:51 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Er staat ieder jaar wel een artikel in de Telegraaf dat we volgens hoogleraar X of professor Y beter uit de Euro kunnen stappen. Dat is niet zo moeilijk aangezien er altijd wel iemand te vinden is die dat roept.
Maar jij ziet toch ook wat voor gekkigheid de ECB uit aan het halen is? Inclusief schending van harde voorwaarden? Misschien moet er eens een soort van Urgenda proces komen om de ECB te stoppen met al onze welvaart kado te doen aan landen waar men maar geld als water blijft uitgeven omdat ze weten dat als puntje bij paaltje komt ze toch wel gered worden.
pi_205554937
Zonder geld en grondstoffen? Nee, dit gaat de transitie juist jaren op achterstand werpen. Kennelijk was het niet zo belangrijk.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:48:58 #10
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205554939
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:46 schreef ArnosL het volgende:

[..]
Wij hebben er wel zo'n bedrag aan uitgegeven verwacht ik. Nieuwe kunststof kozijnen met triple glas, geÔsoleerde betonvloer met vloerverwarming ipv houten vloer zonder isolatie, spouwmuurisolatie en isolatie tussen de houten balken. Woning uit 1954 waar nog niks was gedaan. Dat kost nou eenmaal een hoop geld.
Ik ben ook niet zo verwonderd over het bedrag, hier ook drievoudig glas in het hele huis, koudebruggen wegwerken, isolatie, zonnepanelen, warmtepomp (airco), was meer dan 40.000
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:49:30 #11
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205554942
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:48 schreef VEM2012 het volgende:
geld
Financieren is daar het antwoord.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:50:33 #12
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_205554952
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:46 schreef ArnosL het volgende:

[..]
Wij hebben er wel zo'n bedrag aan uitgegeven verwacht ik. Nieuwe kunststof kozijnen met triple glas, geÔsoleerde betonvloer met vloerverwarming ipv houten vloer zonder isolatie, spouwmuurisolatie en isolatie tussen de houten balken. Woning uit 1954 waar nog niks was gedaan. Dat kost nou eenmaal een hoop geld.
Het kan.

Maar kunststof kozijnen en triple glas zijn beiden niet nodig. Je kan vrijwel altijd HR++ in bestaande houten kozijnen kwijt, desnoods met wat freeswerk. Bij voorkeur combineren met het schilderwerk.

Betonvloer met vloerverwarming ben je er wel meteen vanaf maar is geen noodzaak bij het isoleren.

Dak- en spouwmuurisolatie natuurlijk wel heel nuttig.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:51:03 #13
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_205554957
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ik ben ook niet zo verwonderd over het bedrag, hier ook drievoudig glas in het hele huis, koudebruggen wegwerken, isolatie, zonnepanelen, warmtepomp (airco), was meer dan 40.000
Zonnepanelen en warmtepomp zijn dan weer geen onderdeel van isolatie ;)
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:51:04 #14
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_205554958
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:41 schreef WheeledWarrior het volgende:
Hoe zouden ze in Den Haag zelf vinden dat het gaat?
Goed natuurlijk. Woekerwinsten voor energiebedrijven.

En denken dat bedrijven misschien niet de baas moeten zijn in een land zal niet eens opkomen in het hoofd van Rutte.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_205554964
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ik ben ook niet zo verwonderd over het bedrag, hier ook drievoudig glas in het hele huis, koudebruggen wegwerken, isolatie, zonnepanelen, warmtepomp (airco), was meer dan 40.000
Een warmtepomp en zonnepanelen hebben we hier nog niet eens, dat komt er nog bij op.

Vooral de kozijnen zijn duur, daar is nog een mogelijkheid om te besparen. Als er nog goede houten kozijnen in een woning zitten dan zou is HR++ een goede keus. Scheelt enorm en isoleert ook goed. Maarja, hier waren alle kozijnen slecht. 15 jaar geleden voor het laatst geschilderd en er zat nog enkel glas in.
pi_205554977
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:49 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Financieren is daar het antwoord.
Dat moet ooit betaald worden. Maar goed, geld is het minst grote probleem. Gebrek aan grondstoffen en menskracht is gewoon niet op te lossen op dit moment.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 10:55:20 #17
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205554996
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:51 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Zonnepanelen en warmtepomp zijn dan weer geen onderdeel van isolatie ;)
Het was dan ook duidelijk meer,
pi_205554998
Hier kostte het 7 duizend euro om het gas eruit te krijgen in een woning uit 2004, maar ik wilde dan ook geen grof geld betalen voor een 'karakteristieke' jaren 30 woning. Al die troep van voor de jaren 60 had allang plat moeten gaan, maar door de marktmanipulatie zijn ze waardevast gebleken.
pi_205555033
Sinds kort is mijn jaarcontract gestopt. Mijn nieuwe maandbedrag is een verdubbeling van de oude. Ik ga binnenkort voor gas + electra zo'n 290 euro per maand betalen. En dat is inclusief de subsidie van de overheid. Ik vind het veel voor een appartement van 72 vierkante meter van de jaren 60 maarja.

gelukkig was ik er al op voorbereid en heb ik nog genoeg ruimte in mijn budget. Lees, ik pluk er nu de vruchten van dat nog enigszins zuinig leef (geen auto, weinig op vakantie, geen dure wekelijkse uitgaven etc etc).

Ik verwacht dat deze ellende toch wel minimaal een jaar door gaat. En dat er daarna wel verbetering komt en we een nieuwe leverancier hebben van gas. *Fingers crossed*
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 11:05:17 #20
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205555079
Kantoren zullen wel weer vol zitten komende winter, bij deze prijzen gaat niemand 4 dagen in de week thuis zitten te werken.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 11:09:21 #21
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205555096
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:05 schreef WheeledWarrior het volgende:
Kantoren zullen wel weer vol zitten komende winter, bij deze prijzen gaat niemand 4 dagen in de week thuis zitten te werken.
Lekker met je snotterende en hoestende covilegas zitten, nee dank je.
pi_205555184
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:05 schreef WheeledWarrior het volgende:
Kantoren zullen wel weer vol zitten komende winter, bij deze prijzen gaat niemand 4 dagen in de week thuis zitten te werken.
Dat verwacht ik niet omdat het voor velen niks uitmaakt. Het hangt wel af hoe oud je werknemers zijn.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 11:20:00 #23
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205555210
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Lekker met je snotterende en hoestende covilegas zitten, nee dank je.
Hele week in je eentje tegen dezelfde muren aan zitten te kijken is ook niks, maar dat is mijn mening. Ik maak er zelf het liefst een mix van.
pi_205555217
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:46 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Maar jij ziet toch ook wat voor gekkigheid de ECB uit aan het halen is? Inclusief schending van harde voorwaarden? Misschien moet er eens een soort van Urgenda proces komen om de ECB te stoppen met al onze welvaart kado te doen aan landen waar men maar geld als water blijft uitgeven omdat ze weten dat als puntje bij paaltje komt ze toch wel gered worden.
We moeten gewoon zelf zo'n land worden.
pi_205555316
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:20 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Hele week in je eentje tegen dezelfde muren aan zitten te kijken is ook niks, maar dat is mijn mening. Ik maak er zelf het liefst een mix van.
Als dat je situatie is dan snap ik dat. Afhankelijk per bedrijf zijn vele situaties anders.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 11:31:56 #26
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_205555346
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:51 schreef ArnosL het volgende:

[..]
Een warmtepomp en zonnepanelen hebben we hier nog niet eens, dat komt er nog bij op.

Vooral de kozijnen zijn duur, daar is nog een mogelijkheid om te besparen. Als er nog goede houten kozijnen in een woning zitten dan zou is HR++ een goede keus. Scheelt enorm en isoleert ook goed. Maarja, hier waren alle kozijnen slecht. 15 jaar geleden voor het laatst geschilderd en er zat nog enkel glas in.
Ok, maar dan kan je de kozijnen niet echt meerekenen als "isolatie" maar wel als "achterstallig onderhoud".
pi_205555388
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:31 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Ok, maar dan kan je de kozijnen niet echt meerekenen als "isolatie" maar wel als "achterstallig onderhoud".
En toch ook weer wel. Alles is nu kierdicht, de kozijnen isoleren beter dan de oude kozijnen en bovendien was het nodig om triple glas te kunnen plaatsen.
pi_205555479
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:05 schreef WheeledWarrior het volgende:
Kantoren zullen wel weer vol zitten komende winter, bij deze prijzen gaat niemand 4 dagen in de week thuis zitten te werken.
Onzin, je kan ook een dikke trui aantrekken als je het fris hebt. Een beetje bewegen om de spieren op te warmen is verder ook niet verkeerd.
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 11:50:39 #29
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205555521
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:43 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Nikkel bijvoorbeeld. En nee, niet alleen maar, maar het tempo van de verduurzaming gaat wel op een laag pitje als je Rusland en OekraÔne niet hebt (juist in het deel van OekraÔne waar deze grondstoffen vandaan komen is Rusland nu de baas).
Dus moeten we OekraÔne zien te behouden als handelspartner. Als het niet meer bestaat wordt dat lastig, zeker omdat het land waar het dan toe behoort zoals gezegd een erg onbetrouwbare handelspartner is. Nikkel komt overigens ook uit andere landen die zich niet zo achterlijk gedragen op het wereldtoneel als Rusland.
quote:
Dat Rusland geen schijn van kans heeft in een conventionele oorlog tegen de Navo is correct. Maar waarom moesten we dan OekraÔne steunen omdat anders Rusland ook de Navo aan gaat vallen? Maar in een kernoorlog zijn er geen winnaars meer.
Om Rusland niet nog meer macht en bijbehorende arrogantie te geven. Ze lopen al decennia lang te kloten in onze achtertuin en landen die zich naar het westen richten te zieken of erger. En de retoriek liegt er niet om; ze willen wel degelijk heel Europa annexeren.
quote:
Die steken onder water bevorderen de efficiŽntie ook niet, dus wellicht moet je gewoon wat meer naar je eigen rol kijken. Dat is waar je invloed op hebt.
Jij begint wederom met een persoonlijk gerichte opmerking om vervolgens in de slachtofferrol te duiken als je een antwoord van gelijke strekking krijgt. Je bent er gisteren ook al op terecht gewezen toen je dat trucje bij me probeerde dus ik stel voor dat je het niet nog een derde keer probeert.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 11:52:23 #30
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205555535
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:47 schreef LethalNinja het volgende:

[..]
Onzin, je kan ook een dikke trui aantrekken als je het fris hebt. Een beetje bewegen om de spieren op te warmen is verder ook niet verkeerd.
We gaan het zien.
pi_205555542
twitter
Is Slava Taiwani a thing yet?
pi_205555546
quote:
Ik kan dat Telegraaf artikel niet lezen. Heb geen betaald abbo.

Heb je 'm ook via de archief link van telegraaf? dan kan je het wel lezen
pi_205555571
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:54 schreef LethalNinja het volgende:

[..]
Ik kan dat Telegraaf artikel niet lezen. Heb geen betaald abbo.

Heb je 'm ook via de archief link van telegraaf? dan kan je het wel lezen

Heb het probeert via archieflink maar kan em niet lezen?
https://www.telegraaf.nl/archief/2022/8/5

[ Bericht 13% gewijzigd door NeeOfTochJA op 05-08-2022 12:03:12 ]
Is Slava Taiwani a thing yet?
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 12:01:05 #34
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205555617
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:44 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Ook die posts van toen ik haar nog niet was tegengekomen? Wow!

Maarre, argumentum ad hominem. Nooit sterk.
"Ik weet er iets van want mijn vrouw is Russisch" is ook niet sterk. Misschien had je daar niet over moeten beginnen als je er niet op aangesproken wilt worden.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 12:01:29 #35
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205555622
Dubbel -
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 12:20:01 #36
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_205555827
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:37 schreef ArnosL het volgende:

[..]
En toch ook weer wel. Alles is nu kierdicht, de kozijnen isoleren beter dan de oude kozijnen en bovendien was het nodig om triple glas te kunnen plaatsen.
Het ging me er vooral om dat als je kozijnen rot zijn, dat dat achterstallig onderhoud is.
En om fors te besparen kan je gewoon volstaan met het plaatsen van HR++ in bestaande kozijnen.

Nieuwe kozijnen + tripple glas is niet de verstandigste investering als je budget beperkt is en je nog meer punten in je woning wil aanpassen.
pi_205555835
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:57 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
Heb het probeert via archieflink maar kan em niet lezen?
https://www.telegraaf.nl/archief/2022/8/5
Is Slava Taiwani a thing yet?
pi_205555839
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:01 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Dubbel -
Glas?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205555907
twitter
Is Slava Taiwani a thing yet?
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 12:30:39 #40
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_205555920
quote:
Ik maak hier vooral uit op de netbeheerders 25 jaar hebben liggen slapen en nu, in tijden van schaarste, ineens wakker zijn geworden maar geen personeel en materialen kunnen vinden.
pi_205555951
Goeie reminder dat ik binnenkort thermokleding moet kopen.
pi_205555999
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:50 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
Dus moeten we OekraÔne zien te behouden als handelspartner. Als het niet meer bestaat wordt dat lastig, zeker omdat het land waar het dan toe behoort zoals gezegd een erg onbetrouwbare handelspartner is. Nikkel komt overigens ook uit andere landen die zich niet zo achterlijk gedragen op het wereldtoneel als Rusland.
[..]
Om Rusland niet nog meer macht en bijbehorende arrogantie te geven. Ze lopen al decennia lang te kloten in onze achtertuin en landen die zich naar het westen richten te zieken of erger. En de retoriek liegt er niet om; ze willen wel degelijk heel Europa annexeren.
[..]
Jij begint wederom met een persoonlijk gerichte opmerking om vervolgens in de slachtofferrol te duiken als je een antwoord van gelijke strekking krijgt. Je bent er gisteren ook al op terecht gewezen toen je dat trucje bij me probeerde dus ik stel voor dat je het niet nog een derde keer probeert.
Kijk eens hoe jij in de discussie inbrak. Meer zeg ik er niet over, het is te kinderachtig voor woorden.

Het oosten van OekraÔne is verloren. Dat wordt door de VS al lang en breed geaccepteerd. Wensdenken binnen de EU over herverovering is naÔef.

En Rusland weet ook wel dat ze de Navo niet kunnen aanvallen. Dus waarom denk jij dat ze dat serieus overwegen?
pi_205556114
quote:
3s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:01 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]
"Ik weet er iets van want mijn vrouw is Russisch" is ook niet sterk. Misschien had je daar niet over moeten beginnen als je er niet op aangesproken wilt worden.
Misschien helpt het als je geen dingen uit je duim zuigt die ik gezegd zou hebben.
pi_205556138
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:30 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Ik maak hier vooral uit op de netbeheerders 25 jaar hebben liggen slapen en nu, in tijden van schaarste, ineens wakker zijn geworden maar geen personeel en materialen kunnen vinden.
Het is bij dit soort organisaties meestal niet dat ze liggen te slapen, maar dat ze ontzettend moeilijk tot initiatieven komen, ik zie dit bijvoorbeeld bij banken ook, men wil alles uitgewerkt hebben in 1 plan, echter voor zo een plan gemaakt is (wat jaren duurt), zijn vaak de feiten alweer achterhaald en moet er weer een nieuw plan komen. En wat je ook weer ziet is dat omdat het organisatie breed moet gebeuren allerlei haantjes gaan dwarsliggen omdat ze bang zijn voor hun eigen winkeltje.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205556145
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:57 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
Heb het probeert via archieflink maar kan em niet lezen?
https://www.telegraaf.nl/archief/2022/8/5
Nee dat is 'm niet, is een ander achief link die linkt naar Telegraaf. Jij hebt dnek ik gewoon op telegraaf.nl op archief geklikt en dat gekopierd en geplakt.
pi_205556169
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:35 schreef Alpha0 het volgende:
Goeie reminder dat ik binnenkort thermokleding moet kopen.
En sokken en truien breien
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_205556174
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 10:51 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Zonnepanelen en warmtepomp zijn dan weer geen onderdeel van isolatie ;)
Wel voor de energietransitie.
Hoe verwarm je anders je toko? Met een immer te duur warmtenet?
Komen ze lekker achter tijdens te proeftuinen. Diverse liggen al stil wegens tegenvallers, geldgebrek en muitende bewoners.

Linksom of rechtsom, voor veel huizen is er gewoon geen ROI om de energietransitie te bekostigen. Isoleren is 1 en dat is in veel gevallen al te duur.
En dat hoef je niet meer te berekenen, want dat is al voor je gedaan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 13:06:47 #48
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205556183
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:21 schreef raptorix het volgende:

[..]
Glas?
Heb ik ^O^
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_205556185
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 11:05 schreef WheeledWarrior het volgende:
Kantoren zullen wel weer vol zitten komende winter, bij deze prijzen gaat niemand 4 dagen in de week thuis zitten te werken.
Lekker elkaar becovid'ten...

Potentieel veiligheidsissue. Als de overheid slim is, gaan ze direct over tot een maximumprijs van energie.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 13:11:08 #50
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205556220
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:40 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Kijk eens hoe jij in de discussie inbrak. Meer zeg ik er niet over, het is te kinderachtig voor woorden.
Kijk naar jezelf.
quote:
Het oosten van OekraÔne is verloren. Dat wordt door de VS al lang en breed geaccepteerd. Wensdenken binnen de EU over herverovering is naÔef.
Het is pas voorbij als OekraÔne dat zegt.
quote:
En Rusland weet ook wel dat ze de Navo niet kunnen aanvallen. Dus waarom denk jij dat ze dat serieus overwegen?
Ik denk dat niet (hoewel ik er absoluut niet zeker van ben, Poetin is immers niet goed bij zijn
hoofd en treedt bepaald niet de-escalerend op) maar dat trashtalken mag ook wel een keer afgelopen zijn en dat gekut en geziek van kleinere landjes al helemaal.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')