abonnement Unibet Coolblue
pi_205469914
Ik denk dat NATO al dik zijn kak intrekt ivm oorlog tegen Rusland :+
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 11:16:35 #202
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205469960
Nu wat minder dan 5 maanden geleden _O-

Gok zomaar dat planners van beide partijen er flinke nachtmerries van krijgen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205470123
Zelensky regime toont haar Nazi anti democratie trekjes...


Ukraine claims Tulsi Gabbard, Glenn Greenwald are 'pro-Russian' critics
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 11:47:18 #204
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205470146
Ja dan ben je een nazi
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205471054
quote:
Oekrane valt belangrijke brug aan in bezette stad Cherson: “De bezetters moeten leren zwemmen”

Oekraense bombardementen hebben gedeeltelijk een belangrijke brug in Cherson verwoest, de stad die bezet wordt door Russische troepen. Dat hebben de bezetters woensdag aangekondigd. Oekrane voert een tegenoffensief in de zuidelijke regio.

De Antonovski-brug, in een voorwijk van Cherson, is strategisch en belangrijk voor de bevoorrading. Het is de enige brug die de stad nog verbindt met de zuidelijke oever van de Dnjepr en de rest van de regio. Afgelopen week al werd de brug door Oekrane gebombardeerd. Toen werd de brug al zwaar beschadigd.

"Zij die op de brug hebben geschoten, hebben het leven voor de bevolking net wat moeilijker gemaakt", zei Kirill Stremooesov, vertegenwoordiger van de Russische bezettingsautoriteiten, aan de Russische media. Hij minimaliseerde de impact van de sluiting van de brug. "Dat zal geen enkele invloed hebben op de uitkomst van de gevechten."

Volgens hem is alles voorzien en zal het Russische leger pontons en militaire bruggen aanleggen om de rivier over te steken.

Gebied heroveren
Cherson, hoofdstad van de gelijknamige oblast, ligt op enkele kilometers van het front waar de Oekraense troepen een tegenoffensief hebben gelanceerd. Kiev wil het gebied heroveren dat tijdens de eerste dagen van de Russische invasie is verloren.

"De bezetters moeten leren zwemmen om de Dnjepr over te steken. Of Cherson verlaten terwijl ze dat kunnen", aldus Michailo Podoljak, raadgever van het Oekraense presidentschap, op Twitter.

https://www.hln.be/buiten(...)en-zwemmen~a660092f/
Zoals ik eerder zei ... NATO (lees VS) had totaal niet verwacht dat de russen door de verdedigingslinies zouden geraken. Anders voorzie je op voorhand bruggen van explosieven.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205471195
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 13:30 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Zoals ik eerder zei ... NATO (lees VS) had totaal niet verwacht dat de russen door de verdedigingslinies zouden geraken. Anders voorzie je op voorhand bruggen van explosieven.
Dus het beschieten van een brug bepaald al de uitkomst van een gevecht.... wonderlijk optimisme ... kilootje zout verhaal...
pi_205471236
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 11:47 schreef sp3c het volgende:
Ja dan ben je een nazi
Herkenbaar zeker? :+
pi_205471249
twitter
pi_205471362
Interessant filmpje over Lysychansk

Ukraine Army Military Positions With Chechen Soldiers
pi_205472133
quote:
“Catastrofaal verlamd”: zo is Russische economie er cht aan toe na invoering westerse sancties

De Russische economie is “catastrofaal verlamd” sinds de invoering van de westerse sancties en het vertrek van meer dan duizend internationale bedrijven als gevolg van de invasie van Oekrane. Dat staat te lezen in een nieuw onderzoek van de universiteit van Yale.

De gedetailleerde academische studie verscheen in voorpublicatie op het Social Science Research Network (SSRN) en moet nog worden nagekeken door andere wetenschappers. Maar onder meer luitenant-generaal Marc Thys, de nummer twee van Defensie in ons land, noemt het al een “erg interessante paper” die aantoont dat de sancties werken, “ondanks de zorgvuldig opgebouwde goednieuwsshow vanuit Moskou”.

Volgens de onderzoekers verspreidt het Kremlin sinds de inval alleen positieve berichten over de Russische economie en veegt het ongunstige statistieken resoluut onder de mat. “Daardoor ontstond het idee dat het internationale front tegen Rusland verworden is tot een economische uitputtingsslag die zijn tol eist van het Westen, door de vermeende veerkracht en welvaart van de Russische economie”, staat er te lezen. “Dat is niet juist. Economische projecties op basis van de cijfers van het Kremlin zijn onrealistisch gunstig voor Rusland.”

Databronnen
Hoe het dan wl echt gesteld is met de Russische economie, vijf maanden na de invasie en het invoeren van de westerse sancties? Bijzonder slecht, volgens de databronnen van de onderzoekers.

Zo is de strategische positie van Rusland als exporteur van grondstoffen onherroepelijk verslechterd. “Het moet nu vanuit een zwakke positie het verlies van zijn belangrijkste markten counteren. Het land staat ook voor grote uitdagingen nu het zijn focus naar Azi wil verplaatsen, met niet-vervangbare exportproducten zoals gas.”

Ook de Russische invoer is grotendeels ingestort. “Rusland moet nu cruciale onderdelen en technologie die het nodig heeft, aangeleverd zien te krijgen van aarzelende handelspartners. Dat leidt tot wijdverbreide bevoorradingstekorten in de binnenlandse economie”, volgens het rapport.

De binnenlandse productie is intussen volledig tot stilstand gekomen. “Poetin slaagt er niet in om bedrijven, producten en talenten die verloren gingen te vervangen, ondanks zijn waanideen over zelfvoorziening en het vervangen van de import. Dat alles heeft geleid tot stijgende prijzen en angst bij consumenten.”

De duizend internationale bedrijven die al uit Rusland vertrokken, vertegenwoordigen volgens berekeningen van de onderzoekers zo’n 40 procent van het bruto binnenlands product (bbp). “Daardoor zijn bijna alle buitenlandse investeringen van de afgelopen drie decennia verloren gegaan. Tegelijk is een ongeziene vlucht van kapitaal en bevolking ontstaan. Het gaat om een massale exodus van de economische basis van het land.”

...
https://www.hln.be/econom(...)e-sancties~a18aff01/
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205472149
En ook voor ons blijft de goed-nieuws-show voortduren

quote:
Energie weldra ng duurder: “Verwacht 600 euro voor gas en 350 euro voor stroom te moeten opleggen”

Er komt maar geen einde aan de prijsstijgingen voor energie. De broeierige julimaand en de blijvende onzekerheid rond de gasbevoorrading uit Rusland stuwen de stroomprijzen naar ongekende hoogtes. Een analyse van Mijnenergie.be op basis van de evoluties op de energiebeurzen wijst op een nieuwe stijging van het onderdeel energiekosten op de elektriciteitsfactuur met bijna 42%. Daarmee zou de recordkoers van afgelopen maart sneuvelen. Voor aardgas zal je eveneens fors meer betalen.

Onzekerheid en hittegolf
Hoewel Rusland de gastoevoer richting Europa via de pijpleiding Nord Stream 1 heeft heropgestart (en ondertussen al teruggeschroefd), blijft de onzekerheid de energiemarkten domineren. Daarnaast deden ook de hittegolven in Europa het sentiment op de energiebeurzen geen goed. Warme temperaturen verhogen immers de energievraag om woningen en kantoren koel te houden. Het droge weer leidt daarnaast tot bezorgdheid rond een geringe beschikbaarheid van waterkrachtcentrales in Zuid-Europa.

De combinatie van die nefaste factoren laat zich duidelijk voelen op de stroombeurs Belpex, waar marktpartijen stroom kopen en verkopen. Op 25 juli bedroeg de gemiddelde prijs voor juli 310,55 euro per megawattuur (MWh), ten opzichte van het maandgemiddelde van 219,10 euro/MWh in juni. Dat betekent een stijging van maar liefst 41,74%. Ter vergelijking: een jaar geleden klopte het maandgemiddelde nog af op 77,42 euro/MWh.Wat met de aardgasprijzen?
Het effect van de heropgestarte Russische gastoevoer richting Europa heeft de aardgasprijzen slechts beperkt getemperd. De Dutch TTF Gas Future, de toonaangevende future voor de gasprijzen in Europa, noteerde maandagochtend 25 juli op 164,750 euro voor een MWh. Dat is significant minder dan het peil van 200,90 euro/MWh begin maart, maar nog altijd veel hoger dan voor de crisis in Oekrane. Bovendien parkeerden de aardgasprijzen in juli continu op een bijzonder hoog peil, waardoor we ook op een recordkoers afstevenen.

...
https://www.hln.be/geld/e(...)n-opleggen~ac58b6a3/
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205472371
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 15:27 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Hoe komen ze erbij.

Rusland heeft uiteraard klappen gehad maar wat betrft gas en olie export is de visie al verlegd van de EU naar Azie, en was al snel geregeld.
Tevens zijn vele vertrokken bedrijven al vervangen door Chinese en Zuid Amerikaanse bedrijven.

Maar laten we het de Russen zelf eens onderzoeken....

Let me show you life in Russia after almost 5 months of sanctions.
I haven't been shopping in big shopping malls for almost 2 years now. And recently I have watched a lot of videos about empty malls in Russia. So I decided to see the growing crisis with my own

================
Filmpje van 24 Juli - prima om te zien wat nu voedsel kost in Rusland. (enorme supermarkt!!! )

============================
Deze is ook wel aardig... meer in diepte...
pi_205472383
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 15:29 schreef UncleScorp het volgende:
En ook voor ons blijft de goed-nieuws-show voortduren
[..]

Brussel/EU maakt meer kapot dan U lief is.... :N
pi_205473129
The offensive of the Armed Forces of Ukraine towards the village of Andreevka across the Ingulets River failed.

Airborne and aviation forces multiplied the attackers by zero.

According to radio and mobile interception, the enemy will continue to attempt an offensive, also one soldier talking to his father said that they had to steal an excavator from a local ATP for faster burial of the fallen in battle, complains about a wild stench and that the bodies of brothers are heavily fragmented.
https://t.me/intelslava/3(...)6Q6g34-qJ2NNEgIXliB0

Voor de duidelijkheid: dit is Kherson regio - berichten zijn nog steeds tegenstrijdig. Sommigen zeggen dat Andreevka veroverd is door Oekraine.
=====================
From the fronts they report that there is an advance of our troops in several sectors, including in the direction of Peski and Krasnogorovka. The Ukrainian Militants are suffering heavy losses.
https://t.me/intelslava/3(...)ZQQkArm4skKvIjuFIOvo
=====================
Reports that from the very early morning a very serious battle has been going on in the direction: Marinka, Krasnogorsk, Avdeevka. Information is coming in about the most powerful artillery Fire in these minutes. All types of weapons are being sent in the direction of the positions and infrastructure of the Armed Forces of Ukraine. groups of the Allied Forces on the outskirts of Avdeevka. In general, we are observing the situation by the evening, it will become clear what's what!!! Let's support our Guys!!! Victory Will Be Ours, The Enemy Will Be Defeated!!!
https://t.me/intelslava/3(...)br230JsJRahxKeG7b0bk
====================
The attack on Peski has begun

Today, on the front, adjacent directly to the city limits of Donetsk, the offensive of Russian troops began.

In particular, units of the Somalia battalion and the 11th regiment of the NM DPR are advancing on Peski. The Armed Forces of Ukraine were taken seriously, Ukrainian neo-Nazis are suffering heavy losses.
https://t.me/intelslava/3(...)6Q6g34-qJ2NNEgIXliB0
===================

Een handige map.
https://defensepoliticsasia.com/ukraine/
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 17:24:29 #215
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205473278
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 13:52 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Herkenbaar zeker? :+
scherp als een mes hoor deze man :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205473287
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 15:27 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

^O^ *O*
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205473549
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 17:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
^O^ *O*
Best wel zielige reactie objectief gezien
Kan je kopieren naar de NWS goed-nieuws-show
Hebben ze weer een strohalm om aan vast te klampen
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205473566
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 17:59 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Best wel zielige reactie objectief gezien
Het doel van de sancties is om Rusland onder economische druk te zetten om hun 'speciale militaire missie' moeilijker te maken of te laten stoppen.

Als dat dan succesvol is dan kan je daar alleen maar blij mee zijn.
Tenzij je het natuurlijk prima vind dat Rusland wint.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205473571
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 18:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Het doel van de sancties is om Rusland onder economische druk te zetten om hun 'speciale militaire missie' moeilijker te maken of te laten stoppen.

Als dat dan succesvol is dan kan je daar alleen maar blij mee zijn.
Tenzij je het natuurlijk prima vind dat Rusland wint.
Juich dan ook even voor het 2e artikel…krijg je er gratis bij :')
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205473586
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 17:59 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Kan je kopieren naar de NWS goed-nieuws-show
Hebben ze weer een strohalm om aan vast te klampen
In NWS zijn ze niet onrealistisch positief over de Oekraense vorderingen. Ze zijn wel blij als het goed gaat zoals nu.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205473727
quote:
Europese gasprijs op nieuw record nu Rusland kraan verder dichtdraait. Wat met komende winter? “Tot januari halen we het. Maar daarna?”
De Europese gasprijs is vandaag naar een absolute recordhoogte gestegen. Daarmee kost aardgas nu ng meer dan afgelopen winter en zelfs meer dan op het moment van de Russische inval in Oekrane. Wat betekent dit voor mij als consument? Hoe liggen de kaarten voor de winter? Komen er tekorten en hoe zullen we die voelen? En wat met de prijs, die maar geen plafond lijkt te bereiken?

https://www.hln.be/geld/e(...)aar-daarna~a924d21f/
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205474640
Oekraense aanval met een Amerikaanse drone op Russisch grondgebied:

twitter
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 20:30:01 #223
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205474905
lijkt niet superefficient

lijkt ook geen militair doelwit
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205475128
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2022 18:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Het doel van de sancties is om Rusland onder economische druk te zetten om hun 'speciale militaire missie' moeilijker te maken of te laten stoppen.

Als dat dan succesvol is dan kan je daar alleen maar blij mee zijn.
Tenzij je het natuurlijk prima vind dat Rusland wint.
Sterker: ik HOOP dat Rusland snel wint zodat we snel van deze oorlog af zijn en de mensen in de Donbass zonder ultra rechtse terrreur kunnen leven.

Daarna mag de EU het restantje van Oekraine in de armen sluiten en mogen de rijke EU landen lekker veel geld storten voor de "weder opbouw" waar het meeste geld toch van gaat verdwijnen in corrupte zakjes van Zelensky aanhangers of wat voor ratten er dan ook aan het bewind staan in Kiev.
Veel geluk met dat zooitje schorum. :W
  Moderator woensdag 27 juli 2022 @ 20:53:19 #225
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205475208
EU lidmaatschap zit er sowieso niet in voorlopig

schien NAVO, dat zal wel moeten vanwege het sentiment maar liever ook niet maar dat is op zich een baat het niet schaad het niet verhaaltje
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')