golfer | woensdag 15 juni 2022 @ 15:48 |
Gisteren werd het eerste vaatje geveild voor 113.500 euro en vanaf vandaag zijn ze weer verkrijgbaar bij de viswinkels: de Hollandse Nieuwe haring. En zoals elk jaar is ie volgens vishandelaren weer voller en vetter dan andere jaren, een bekend verkooppraatje. Maar dit jaar zou het vetpercentage van de haring écht hoger zijn dan de voorgaande jaren. En dat proef je. De haring die in deze periode van het jaar wordt gevangen en gegeten heeft gemiddeld een vetpercentage tussen de achttien en twintig procent. Dit jaar heeft de eerste vangst al een vetpercentage van 22 procent. Dat is uitzonderlijk, weet Ruud van Diermen van de Nederlandse Vereniging Visspecialisten. "Vooral in de beginfase is het bijzonder. De haring kan nog vetter worden", zegt hij tegen EditieNL. "Vroeger werd haring met een vetpercentage van 25 procent aan de koningin aangeboden. Dat is de koninginnenharing. Daar zitten we nu best dicht tegenaan." Vanaf halverwege mei tot eind juni wordt er gevist op de haring. De vissers houden in die periode het vetpercentage van de vissen goed in de gaten. "Meestal wordt het percentage al gemeten op de vissersboot. Dan kijken de vissers of de handelaren het percentage hoog genoeg vinden. Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wij hebben de eerste 2 alweer op en inderdaad, lekker vol en vet en prima van smaak! ![]() ![]() | |
anndb | woensdag 15 juni 2022 @ 15:51 |
Helaas niet mijn smaak. Toch morgen eentje proberen weer. | |
#ANONIEM | woensdag 15 juni 2022 @ 15:54 |
Zeer twijfelachtig of je dan echt de nieuwe krijgt. | |
Jan_Onderwater | woensdag 15 juni 2022 @ 15:54 |
![]() ![]() ![]() ![]() Suuuuure | |
Jan_Onderwater | woensdag 15 juni 2022 @ 15:55 |
Net als ieder jaar zijn ze weer beter dan het jaar ervoor. | |
qajariaq | woensdag 15 juni 2022 @ 17:28 |
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk. | |
FlauwKapsel | woensdag 15 juni 2022 @ 17:40 |
Ik vind dat vette eigenlijk niet echt lekker. | |
FlauwKapsel | woensdag 15 juni 2022 @ 17:41 |
Want? | |
qajariaq | woensdag 15 juni 2022 @ 17:44 |
Omdat het de regelgeving is misschien? https://www.wur.nl/nl/Dos(...)wenste-bijvangst.htm
| |
FlauwKapsel | woensdag 15 juni 2022 @ 17:58 |
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus? | |
qajariaq | woensdag 15 juni 2022 @ 18:02 |
ja, die zijn in een net opgetakeld, volkomen plat gedrukt en een tijdje uit het water. Als het nog beweegt gaat het alsnog dood en is het visvoer voor andere vis. Verboden is gewoon regelgeving en dat is juist om dit te voorkomen. Een quotum is bedoeld om meer vis over te houden in de zee, op deze manier ga je het quotum feitelijk twee keer vangen. Ik snap alleen niet hoe dat in het artikel terecht komt als het domweg verboden is. | |
qajariaq | woensdag 15 juni 2022 @ 18:04 |
Moet je ook niet een nieuwe 'vraag' stellen die feitelijk al beantwoord is. Komt wat lui over. ![]() | |
rosita1 | woensdag 15 juni 2022 @ 22:40 |
Schijnt dat je nooit verse haring krijgt. Is altijd van jaren daarvoor. Ooit eens iets van gelezen of gezien. | |
qajariaq | woensdag 15 juni 2022 @ 23:10 |
Ja, want visboeren hebben graag dure vrieshuizen met hoge energiekosten waar je twee jaar haring in gaat bewaren op nix af. Het is wel waar dat alle haring ingevroren moet zijn geweest voor de voedselveiligheid. Echter neem ik aan dat na deze week de oude voorraad grotendeels op is of een andere bestemming krijgt. | |
gargamelnl | donderdag 16 juni 2022 @ 23:33 |
Het mooie van het begin van het nieuwe haring seizoen is dat het niet meer lang gaat duren voordat de mosseltjes er weer aankomen. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Nine. | vrijdag 17 juni 2022 @ 11:50 |
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appie ![]() | |
gargamelnl | vrijdag 17 juni 2022 @ 13:50 |
Die mosselen die nu in de bonus zijn heb ik eerder gehad, maar ik vond het qua kwaliteit en vlees gehalte niet echt je van het..Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen liggen. ![]() | |
golfer | vrijdag 17 juni 2022 @ 13:55 |
| |
qajariaq | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:23 |
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk. Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur. Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:28 |
Jep, het is de ellende dat veel visboeren de Haring niet a la minute voor je schoonmaken maar schoongemaakt in stalen gamellen hebben liggen. Nee dank je, die kunnen ze zelf eten. Of ik eet een haring die voor mij wordt schoongemaakt, of eentje die in duopack uit de supermarkt komt | |
golfer | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:29 |
Ik koop alleen haring 'vers van het mes', dus ter plekke schoongemaakt door een vakbekwame vishandelaar. Nooit vis die al schoongemaakt klaar ligt. | |
qajariaq | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:36 |
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn. | |
golfer | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:39 |
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij. ![]() | |
borbit | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:40 |
Hier zit zo'n winkeltje die denk ik gewoon uit een fabriek de kant en klare haring krijgt. Maar op de markt maken ze het gelukkig nog wel schoon waar je bijstaat. Supermarkt haring vind ik echt een vies idee. Kijk er weleens naar maar ze zijn altijd al helemaal grijs. Tegenwoordig zitten er zelfs rode accenten op de verpakking zodat het vers lijkt. | |
JohnnyKnoxville | vrijdag 17 juni 2022 @ 15:43 |
Dat ken ik van hier ook, op bestelling een haring schoongemaakt. Dat heb ik ook liever dan zo'n schaal schoongemaakte. Tenzij je kunt zien dat er zoveel doorheen gaat dat er iemand aan de lopende band nieuwe schoongemaakte aanvult. | |
NoCigar | vrijdag 17 juni 2022 @ 16:40 |
Is dat zo'n groot probleem, als de haringen iets eerder zijn schoongemaakt? Gisteren voor het eerst in mijn leven voorverpakte bij de AH gekocht. Altijd gedacht dat dat niets kon zijn maar ik vond het verrassend goed, nu lees ik hier hetzelfde wat ik best geruststellend vind. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 juni 2022 @ 17:01 |
Schoongemaakt en direct verpakt per 2 zijn heel goed te doen. Schoongemaakt per 100 in gamellen met folie erover oxideren snel en dan gaat smaak achteruit. De klassieke kar waar ie voor je neus voor je wordt schoongemaakt blijft het beste, maar ja, dat heb ik niet altijd ff voor het kiezrn | |
borbit | vrijdag 17 juni 2022 @ 17:56 |
Bij mijn vorige huis zat een viswinkel die buiten een karretje had staan met 2 mega schalen schoongemaakte haring, geen koeling vol in de zon. En dat haalde ze 's avonds binnen en brachten ze de dag erna weer naar buiten ![]() | |
borbit | vrijdag 17 juni 2022 @ 17:58 |
Misschien toch maar eens proberen. Ze zijn ook wel goedkoop. Het ziet er alleen zo smerig uit. | |
NoCigar | vrijdag 17 juni 2022 @ 20:19 |
Ik geef toe dat ik niet goed gekeken heb maar ben bang dat ik dat vanaf nu ga doen. | |
praadje | vrijdag 17 juni 2022 @ 22:13 |
Ik heb ze ooit wel eens bij de Aldi gekocht. Bohh, die waren echt lekker. Vandaag verse van de visboer. Smaakte goed maar niet dat ik echt overdreven kan zeggen, ohoh ze zijn weer beter dan vorig jaar. | |
Ole | zaterdag 18 juni 2022 @ 20:09 |
Vooral dat laatse natuurlijk! *hips | |
Jan_Onderwater | vrijdag 24 juni 2022 @ 21:18 |
Huub Stam over de Hollandse nieuwe. Maakt hakhout van wat verhalen rond de haring | |
praadje | zondag 26 juni 2022 @ 19:42 |
Het geheim van de Hollandse haring; https://www.telegraaf.nl/(...)-niet-zo-hollands-is | |
pietbier | zondag 26 juni 2022 @ 23:43 |
't Is toch schitterend.... IEDER jaar zijn ze weer beter dan 't jaar ervoor! Dat zou dus inhouden dat je, in vergelijking met de allernieuwste, je zo'n jaar of 10 geleden stront hebt zitten vreten blijkbaar. | |
Steven_Stil | zondag 26 juni 2022 @ 23:49 |
Lekker elitair man , rauwe vis vreten. | |
Jan_Onderwater | maandag 27 juni 2022 @ 11:42 |
Net op de Markt, twee viskramen eerste had een paar gamellen met schoongemaakte haring liggen, nee dank je, verder gelopen. De tweede kraam was men de haring voor een klant aan het schoonmaken. Zag dat de haring van binnen in het vlees veel bloed had en dit was niet licht rose, maar bruin. Goed, dus maar geen haring van deze markt. | |
Jan_Onderwater | maandag 27 juni 2022 @ 11:43 |
Hou jij het toch lekker bij frikandellen, toch? | |
Nine. | maandag 27 juni 2022 @ 11:52 |
![]() Wat is er precies elitair aan een 'harinkie happuh' dan? ![]() | |
Halcon | dinsdag 28 juni 2022 @ 15:44 |
Dat zie je eigenlijk nog zelden op de markt. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 juni 2022 @ 16:10 |
Dat ze de haring voor je neus schoonmaken? Klopt, dat wordt steeds minder. | |
Halcon | dinsdag 28 juni 2022 @ 16:12 |
Ja, dat. Ik zie dat nog zelden eigenlijk. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 juni 2022 @ 16:13 |
Was maandag op de markt in Apeldoorn Bruin bloed betekend dat het ouwe haring is, vorig jaar, of god betere, nog ouder. | |
Halcon | dinsdag 28 juni 2022 @ 16:14 |
Tsja, met dat soort oude meuk, ben je waarschijnlijk beter af met verpakte haring uit de supermarkt. | |
praadje | zondag 4 september 2022 @ 14:55 |
Even een kickje omdat er in dit topic ook werd gediscussieerd over supermarktharing en er gisteren een test in de Telegraaf smaaktest stond. https://www.telegraaf.nl/(...)tot-boterzacht-visje | |
sirdanilot | maandag 5 september 2022 @ 14:41 |
Ik haal het in NL wel bij de visboer als er geen viskraam te vinden is. Supermarkt deed ik nooit maar misschien eens bij de AH halen als ik er weer ben. | |
qajariaq | maandag 5 september 2022 @ 14:51 |
Die uitsplitsing per supermarktketen vin d ik niet zo nuttig. Ik durf er van uit te gaan dat de verschillen vooral zullen ontstaan tijdens transport en in de winkel. In ieder geval controleer ik (visueel) voor ik koop. | |
Jan_Onderwater | maandag 5 september 2022 @ 17:05 |
Was recent bij een viswinkel, Haring lag schoongemaakt te oxideren en te wachten op klandizie. Op verzoek wilde men wel een paar haringen schoonmaken. Deze waren hard, en zat bruin bloed in en vol met graatjes. Sorry, maar dan is een verpakte supermarkt haring beter. Er zijn nog kramen die beter zijn dan verpakte supermarktharing, maar helaas worden ze steeds zeldzamer. Een viskraam hier in de buurt heeft uitstekende Lekkerbekken en Kibbeling, maar voor Haring willen ze geen moeite doen. Jammer hoe een prachtig traditioneel Nederlands product zo afglijdt. | |
Jan_Onderwater | maandag 5 september 2022 @ 17:07 |
Golfer heeft de (c) op die uitspraak ![]() ![]() | |
FlauwKapsel | maandag 5 september 2022 @ 17:25 |
Ik denk dat ze dat alleen bij jou doen. | |
praadje | maandag 5 september 2022 @ 17:28 |
Dit inderdaad. Zo zonde. Hier was tot vorig jaar nog een visboer die ze ter plekke schoonmaakte. Die is helaas verdwenen. Bij de andere viskraam zijn ze vooraf schoongemaakt en is het maar de vraag of ze die week smaken of niet. | |
#ANONIEM | maandag 5 september 2022 @ 17:45 |
Over Hollandse nieuwe mag je dan ook niet meer spreken op dit moment. Maar (half) bedorven haring verkopen is dan ook niet echt de bedoeling ![]() | |
FlauwKapsel | maandag 5 september 2022 @ 20:58 |
Er komt hier wel eens een viskar. Ik koop daar meestal een haring. Was maar een keer echt lekker. | |
sirdanilot | woensdag 7 september 2022 @ 00:19 |
Nou ja het bestaat nog wel maar dan moet je je in gegoede kringen begeven en naar een zogeheten haringparty gaan waar een haringkar speciaal langs komt. Dat is dan opeens weer hip. | |
MadMaster | zondag 11 september 2022 @ 23:09 |
Wat een onzin. In en om Amsterdam/Haarlem kan ik wel 20 viswinkels/-kramen opnoemen die een haring ter plekke schoonmaken. Vooraf schoongemaakte haring, al dan niet van de supermarkt, sla ik sowieso over en ik eet wekelijks één of meerdere haringen. Op een haringparty ben ik nog nooit geweest en dat is dus ook niet nodig… | |
Beathoven | zondag 11 september 2022 @ 23:52 |
Voor vette vis eet ik wel een broodje paling. | |
#ANONIEM | maandag 12 september 2022 @ 02:54 |
Leuk voor je | |
borbit | maandag 12 september 2022 @ 05:29 |
Je moet wel weten waar je moet zijn. Hier zit een viswinkel. er staat een (ongebruikte) haringkar voor de deur. Een heel groot spandoek met hollands nieuwe (ook nu nog ja). Maar als je dan binnen gaat staat er een jobstudent met een grote bak kant en klare haring. De kraam op de markt is dan weer wel erg goed en vers. Dus we eten enkel op zaterdag haring. | |
MadMaster | maandag 12 september 2022 @ 08:11 |
Ja, maar dat is met alles het geval. De ene slager/bakker/groenteman etc. is ook niet de gelijk aan de andere… En kennelijk heeft die nog genoeg klandizie/liefhebbers voor z'n producten, anders had die jobstudent er ook niet meer gestaan…
![]() | |
MadMaster | maandag 12 september 2022 @ 08:12 |
Over vette, lekkere paling kan je ook een soortgelijke discussie starten… | |
Jan_Onderwater | maandag 12 september 2022 @ 10:02 |
Dat is dus een beetje het probleem, men wil klaarblijkelijk geen kwaliteit, of weet niet wat het is. | |
MadMaster | maandag 12 september 2022 @ 13:05 |
Als je een tranige, slappe, uitgedroogde, geoxideerde, niet goed schoongemaakte* haring goed genoeg vindt, dan is dat de keuze van de betreffende consument. De keuze voor een vers schoongemaakte variant is er gelukkig ook… * = doorhalen wat niet van toepassing is. | |
Jan_Onderwater | maandag 12 september 2022 @ 18:26 |
Helaas steeds minder te vinden | |
MadMaster | maandag 12 september 2022 @ 18:49 |
Ja, je moet misschien soms iets meer moeite doen voor iets wat je voorkeur heeft. Dat geldt voor veel producten die tegenwoordig iets minder in de mode zijn. Maar zolang we nog een vers harinkje kunnen kopen, moeten we niet klagen, vind ik… | |
Jan_Onderwater | maandag 12 september 2022 @ 19:26 |
Gelul! We moeten juist keihard ingaan tegen de eikels die het verpesten met hun in Polen schoongemaakte gamellen met haring! Een prachtig Produkt wordt kapot gemaakt en gaat heel hard het brood achterna. Eis kwaliteit! Scheld flessentrekkerij de huis vol! | |
MadMaster | maandag 12 september 2022 @ 22:39 |
Ruussstttaaaaaaggghhhhhh! ![]() Regel even een lokale visboer die alles zelf ter plekke schoonmaakt. Succes! Als het op kwaliteit aankomt, dan heb ik mijn voorkeuren. Wat een ander doet, zal me een worst wezen… | |
anndb | woensdag 14 september 2022 @ 13:17 |
Ik ben zelf niet de grootste haringfan, maar Vis en meer op de grens van Tilburg en Poppel maakt ze vers voor je schoon, het bestaat dus nog wel. Net zoals die regelmatig - behalve als de prijzen echt te hoog zijn - mooie ongepelde hollandse (of noordzee of hoe je het wil noemen) garnalen heeft. Heerlijk om een soepje/bisque van te maken ook nog eens. En mocht iemand nog echte ijsselmeer paling gerookt zoeken is dat ook verkrijgbaar in Tilburg, dus het is er allemaal wel maar wel even zoeken. | |
111210 | dinsdag 20 september 2022 @ 08:07 |
Verse haring bestaat niet, alles komt sowieso bevroren binnen, ook bij de vis boer en de meeste haring ligt soms al jaren in een pakhuis bij de visafslag opgeslagen. Net als die makreeltjes waar de keuringsdienst een keer over ging Probleem is dat je vrijwel niet kan controleren of je echt met hollandse nieuwe te maken hebt, je moet de visboer maar geloven op zn woorden. | |
qajariaq | dinsdag 20 september 2022 @ 08:50 |
Ja, want visboeren bouwen graag grote dure loodsen die ze speciaal vullen om klanten een slechter product te kunnen leveren. Er zal best wel eens wat vis overjarig zijn maar dat zal uitzondering zijn want het is voor de leverancier alleen maar kapitaalvernietiging. Waarom denk je dat 12 jaar oude whisky duurder is dan jonge jenever? | |
111210 | dinsdag 20 september 2022 @ 15:38 |
Neem eens een kijkje op de visafslag in scheveningen zou ik zeggen, tientallen meters lange en hoge stellingen in de vriesvakken vol met haring ![]() | |
qajariaq | dinsdag 20 september 2022 @ 15:47 |
Ik zeg ook niet dat diepvries vis niet bestaat. Maar wel dat ze echt wel proberen de oude vis grotendeels verkocht te hebben als de nieuwe voorraad weer gevangen wordt. Die vriesvakken staan er om het hele jaar vis te kunnen leveren en niet om een partij vis vijf jaar op voorraad te houden. Je gaat niet een vrieshuis bouwen om het nutteloos te laten staan. ||Het moet gewoon geld op brengen en dat doen ze door die vis te verkopen in de loop van het jaar. Misschien dat er bij slecht beheer wel eens een partij langer blijft staan dan de bedoeling is maar dat is dan slecht beheer natuurlijk en niet de norm. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 20 september 2022 @ 16:17 |
Klopt, dat is zelfs wettelijk verplicht Jaren lijkt wat overdreven, maar een jaar kan het gemakkelijk zijn, oude voorraad 1. Hij moet voor mijn neus worden schoongemaakt 2. Hij moet geen bruin bloed hebben op de filet 3. Perfect zacht zijn 4. Geen graatjes tussen mijn tanden 5. Moet hem niet nog een keer terug krijgen (opboeren) Dan ben ik helemaal tevreden | |
NoCigar | dinsdag 20 september 2022 @ 18:28 |
Hier rechts? Vind het altijd een vreemd zaakje, niet dat ik er ooit binnen ben geweest, maar omdat het lijkt alsof het bij die Bier- en tabaksschuur hoort. ![]() | |
golfer | woensdag 21 september 2022 @ 00:06 |
De KvW over Hollandse Nieuwe: https://www.npo3.nl/keuri(...)-de-hollandse-nieuwe | |
anndb | woensdag 21 september 2022 @ 11:46 |
Jup maar hoort er niet bij. Marc is zelf geloof ik chef geweest vroeger en is volgens mij enige zaak die niet bij de tabak en drank keten hoort. Maar in seizoen staat ie zelf binnen achter de kar en maakt ze voor je neus schoon. En voor paling tilburg AH xl die vis kar enkel op vrijdag, en gaat snel dus bestellen of vroeg er zijn ijsselmeer paling gerookt, rookt zijn eigen vader (maar verder is die vis daar niet zo bijzonder). En beperkte oplage dus snel weg. | |
111210 | woensdag 21 september 2022 @ 23:03 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door 111210 op 21-09-2022 23:05:42 ] | |
111210 | woensdag 21 september 2022 @ 23:05 |
5 jaar niet maar 2 jaar en wat meer is niet heel gek. Er wordt gewoon maximaal gevangen en opgeslagen tot het wordt verkocht (eigenlijk gewoon overbevissing) En uiteraard ia het logisch dat de oude vis als eerste wordt verkocht | |
qajariaq | dinsdag 28 maart 2023 @ 19:52 |
En wat kom ik ongelooflijk terug op deze post. Supermarkt haring is ondertussen echt niet lekker meer en ze zijn nog vreselijk klein ook. Al een paar keer gehad dat ik de haring deels heb weggegooid zo slecht is het geworden. Gelukkig weet ik nog een paar winkels waar niet te lang te voren word schoon gemaakt. | |
sirdanilot | dinsdag 28 maart 2023 @ 20:47 |
Dit mis ik nou echt, eigenlijk zou ik alleen voor de haring al terug naar NL komen. | |
Het_Bokje | dinsdag 28 maart 2023 @ 20:58 |
Ik zou de Duoverpakkingen in de supermarkt laten liggen als ik jou was. ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 28 maart 2023 @ 20:59 |
Leuk grapje hoor. Maar die van de visboer vind ik lekkerder. | |
Gunner | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:00 |
Schijnt nog steeds veel beter te zijn dan wat sommige vislui klaarmaken. Dat is echt een vooroordeel. | |
golfer | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:06 |
![]() Voor oude verpakte haring die niets meer met Hollandse nieuwe haring te maken heeft? | |
sirdanilot | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:07 |
Nou ja ik bedoel van de visboer zegmaar. Van de haringkar. | |
sirdanilot | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:07 |
Valt of staat met de versheid. Mijn motto is, hoe meer aanloop hoe verser de haring. | |
Gunner | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:08 |
Ja we zitten in CUL nietwaar dan moeten we natuurlijk wel even hautain doen over vis uit de supermarkt. Waarom dat blijkbaar geen haring is wordt niet eens onderbouwd. | |
sirdanilot | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:11 |
Ik heb tests gezien dat vacuumverpakt uit de supermarkt beter is dan ouwe haring van de kar. | |
MadMaster | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:18 |
Het is wel degelijk haring, maar zeker niet vers van het mes/uit de ton. Qua smaak vind ik ze minder lekker dan de vers schoongemaakte versie. Minder vocht (logisch), vaak veel flauwer van smaak en het idee dat min of meer rauwe vis langdurig zonder vel in het plastic heeft gezeten, staat me niet sowieso niet aan. In de supermarkt kan je ook Hollandse gepelde garnalen kopen, maar die halen het qua smaak voor mij ook niet bij een pondje zelf gepelde garnalen… Maar leven en laten leven, ik oordeel niet over wat een ander lekker vindt… | |
qajariaq | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:50 |
Dat was het in de zomer wel maar de laatste maanden vind ik de supermarktharing dus echt beneden alle peil. Al een paar keer na de eerste hap weg gegooid. Plus dat ze ook steeds kleiner zijn geworden in de loop van het jaar. | |
golfer | dinsdag 28 maart 2023 @ 21:57 |
Waarom post je dit dan ook in dit oude Hollandse Nieuwe haring topic? Die zijn namelijk seizoensgebonden. | |
Gunner | dinsdag 28 maart 2023 @ 22:05 |
Ik kijk alweer uit naar het vaste nieuwsbericht dat ze toch echt weer vetter zijn dan vorig jaar. | |
MadMaster | dinsdag 28 maart 2023 @ 22:34 |
Ik ken geen enkele producent/handelaar die zegt dat z'n handel bagger is. Marketing is overal aanwezig, de vangst zal toch verkocht moeten worden. Zeker met de tegenwoordige kosten van het eerste vaatje haring, die moeten terugverdiend worden… ![]() | |
pietbier | donderdag 30 maart 2023 @ 18:28 |
Je kunt 't nu al weer aan voelen komen. Tweede week van juni is 't weer zover. |