Nouja die website kan je kiezen tussen 1 en 2 jaar.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 17:26 schreef SOG het volgende:
[..]
Hij zegt 1/1.5 jaar. Kom jij met 2 jaar aanzetten en noem je hem dom![]()
Als je 1 jaar invult draai je (een klein) verlies
Zoals ik het lees is firefly's punt "buy the dip" maar dan met een lumpsum. Dat is dus niet voorspellen, of proberen te timen maar gebruik maken van een verstoring in de trend.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 21:54 schreef recursief het volgende:
[..]
Dat is het punt niet. Uit allerlei kwantitatief financieel economisch onderzoek blijkt dat eigenlijk niemand succes heeft met een "timing the market"-strategie. Alleen als je voorkennis hebt kun je consistent voordeel behalen.
Die bevindingen sluiten overigens ook naadloos aan bij de efficiënte-markthypothese.
Maar wanneer weet je of dat the dip was? Je koopt vandaag de dip als de koers gisteren hoger was en morgen hoger zal zijn. Wat de koers gisteren was weet je, maar wat ie morgen zal zijn is een gok. Als je vandaag "de dip" koopt ga je er vanuit dat het morgen (of overmorgen, of volgende week) weer omhoog gaat en dat je timing dus goed is.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 22:16 schreef Crazy Harry het volgende:
[..]
Zoals ik het lees is firefly's punt "buy the dip" maar dan met een lumpsum. Dat is dus niet voorspellen, of proberen te timen maar gebruik maken van een verstoring in de trend.
Tenzij je vindt dat de lange termijn trend voor bitcoin bearish is, is dat een prima strategie. En ik denk met betere uitkomst dan (enkel) DCA.
Ten opzichte van een half jaar geleden zitten we nu in een flinke dip, ongeacht wat er volgende week gaat gebeuren. Het is geen rocket science want we weten allemaal dat Bitcoin uiteindelijk weer terug omhoog gaat. Dus waarom niet nu meer geld hierin stoppen wanneer mogelijk ipv braaf DCA doen?quote:Op dinsdag 31 mei 2022 22:31 schreef recursief het volgende:
[..]
Maar wanneer weet je of dat the dip was? Je koopt vandaag de dip als de koers gisteren hoger was en morgen hoger zal zijn. Wat de koers gisteren was weet je, maar wat ie morgen zal zijn is een gok. Als je vandaag "de dip" koopt ga je er vanuit dat het morgen (of overmorgen, of volgende week) weer omhoog gaat en dat je timing dus goed is.
Dat is dus de definitie van "timing the market". Hoewel het intuitief aantrekkelijk klinkt blijkt uit veel kwantitatief financieel economisch onderzoek dat er eigenlijk niemand is die daar consistent succesvol mee is.
Overigens betekent dat niet dat je "dus" moet DCA-en. Er zijn nog best andere strategieën mogelijk, bijvoorbeeld spreiden over meerdere assets (in plaats van spreiden in de tijd, wat DCA eigenlijk us), fundamentele analyse, beleggen in fiscaal gunstige constructies, lumpsum gecombineerd met risicobeheer mbv derivaten, etc. Allemaal met voor- en nadelen.
Omdat je niet weet hoe ver BTC nog omlaag gaat voor het weer up gaat. Is dit de dip of moet de echte dip nog komen? Zie verder hierboven.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 22:58 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Ten opzichte van een half jaar geleden zitten we nu in een flinke dip, ongeacht wat er volgende week gaat gebeuren. Het is geen rocket science want we weten allemaal dat Bitcoin uiteindelijk weer terug omhoog gaat. Dus waarom niet nu meer geld hierin stoppen wanneer mogelijk ipv braaf DCA doen?
Je hoeft niet de perfecte dip te timen om gewoon gedurende deze dip ten opzichte van 6 maanden geleden extra in te leggen...quote:Op dinsdag 31 mei 2022 23:15 schreef recursief het volgende:
[..]
Omdat je niet weet hoe ver BTC nog omlaag gaat voor het weer up gaat. Is dit de dip of moet de echte dip nog komen? Zie verder hierboven.
En stel dat de koers over een half jaar nog eens door de helft blijkt te zijn gegaan, wat doe je dan? Nog een keer wat extra's inleggen?quote:Op dinsdag 31 mei 2022 23:30 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Je hoeft niet de perfecte dip te timen om gewoon gedurende deze dip ten opzichte van 6 maanden geleden extra in te leggen...
Creepy, we posten tegelijkquote:Op woensdag 1 juni 2022 08:01 schreef recursief het volgende:
[..]
En stel dat de koers over een half jaar nog eens door de helft blijkt te zijn gegaan, wat doe je dan? Nog een keer wat extra's inleggen?
Yep want Bitcoin gaat toch weer flink knallen. Deze zekerheid hebben we toch zo'n beetje?quote:Op woensdag 1 juni 2022 08:01 schreef recursief het volgende:
[..]
En stel dat de koers over een half jaar nog eens door de helft blijkt te zijn gegaan, wat doe je dan? Nog een keer wat extra's inleggen?
Maar als dat de enige zekerheid is waar je in gelooft maar je weet alleen niet wanneer dat gaat gebeuren, waarom denk je dan wel te weten wanneer het beste moment is om wat extra's erin te stoppen? In het bovenstaande voorbeeld zou je (grote) extra inleg dan alweer door de helft zijn gegaan. Met andere woorden: achteraf had je daar twee keer zoveel voor kunnen kopen. Als je dan nog een keer inlegt verlaag je weliswaar je GAK, maar dat is precies wat DCA ook voor je doet. En verder: lees de onderzoeken. Die zijn zeer gedegen.quote:Op woensdag 1 juni 2022 08:04 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Yep want Bitcoin gaat toch weer flink knallen. Deze zekerheid hebben we toch zo'n beetje?
Wij weten allemaal dat de bearmarkets van Bitcoin tot nu toe maar max x jaar duren. Tel hier gewoon wat extra jaar erbij op als max. We weten ook dat de volgende halving in 2024 begint, wat positieve invloed kan hebben.quote:Op woensdag 1 juni 2022 08:30 schreef recursief het volgende:
[..]
Maar als dat de enige zekerheid is waar je in gelooft maar je weet alleen niet wanneer dat gaat gebeuren, waarom denk je dan wel te weten wanneer het beste moment is om wat extra's erin te stoppen? In het bovenstaande voorbeeld zou je (grote) extra inleg dan alweer door de helft zijn gegaan. Met andere woorden: achteraf had je daar twee keer zoveel voor kunnen kopen. Als je dan nog een keer inlegt verlaag je weliswaar je GAK, maar dat is precies wat DCA ook voor je doet. En verder: lees de onderzoeken. Die zijn zeer gedegen.
Het enige hiervan dat met behoorlijke zekerheid getimed kan worden is de halving. De rest is speculatief (qua timing).quote:Op woensdag 1 juni 2022 08:38 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Wij weten allemaal dat de bearmarkets van Bitcoin tot nu toe maar max x jaar duren. Tel hier gewoon wat extra jaar erbij op als max. We weten ook dat de volgende halving in 2024 begint, wat positieve invloed kan hebben.
Macroeconomie is niet vastgelegd in modelletjes. Zodra de oorlog in rusland voorbij is knallen we waarschijnlijk flink.
In maart 2020 zakte de Bitcoin koers naar 3k. Letterlijk bloed in de straten, iedereen dacht dat Bitcoin dood was. Toch bleek het dé dip te zijn en vele misten die dip omdat ze te bang waren om te kopen.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 21:18 schreef Crazy Harry het volgende:
[..]
Stel dat dit dumpen inderdaad gebeurd, dan gaat BTC naar waarschijnlijk ergens tussen de 5k en 10k. Wil jij echt beweren dat je dan gewoon doorgaat met je normale DCA en er niet even een flink bedrag ingooit (aangenomen dat je dit kan)?
Dat er steeds meer Bitcoin adoptie is en hierdoor steeds meer opwaartse druk ontstaat, is niet speculatief. Houden je modellen hier rekening mee?quote:Op woensdag 1 juni 2022 08:50 schreef recursief het volgende:
[..]
Het enige hiervan dat met behoorlijke zekerheid getimed kan worden is de halving. De rest is speculatief (qua timing).
Het is niet de oorlog met Rusland maar de gestegen energieprijzen en de bijbehorende inflatie die invloed hebben op de wereldeconomie. Die zorgen weer voor verhoging van rentes, wat er weer toe leidt dat geld wordt weggetrokken uit speculatieve assets als tech-aandelen en bitcoin.quote:Op woensdag 1 juni 2022 10:34 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Toen Nasdaq een beetje in de plus kwam, kwam Bitcoin gisteren ook in de plus. Iedereen weet hier dat Bitcoin gekoppeld is aan de Nasdaq tegenwoordig.
De oorlog in Rusland heeft wel degelijk invloed op de wereldeconomie. Of ben je net als Madelon Vos met haar 4D schaken over Poetin?
Goeie, mee ééns. Ik hoop/denk dat de energieprijzen na de oorlog dus weer omlaag gaan, omdat Rusland óók moet overleven en er langzaam weer gehandeld gaat worden.quote:Op woensdag 1 juni 2022 11:41 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Het is niet de oorlog met Rusland maar de gestegen energieprijzen en de bijbehorende inflatie die invloed hebben op de wereldeconomie. Die zorgen weer voor verhoging van rentes, wat er weer toe leidt dat geld wordt weggetrokken uit speculatieve assets als tech-aandelen en bitcoin.
Dat dat allemaal anders wordt als de oorlog met Rusland voorbij is, lijkt me zeker niet vanzelfsprekend. Inflatie bijt zich in in een economie en met een hoge inflatie kun je het als centrale bank niet meer maken om geld in de economie te blijven pompen.
De hamvraag blijft dus: is bitcoin een hedge tegen inflatie van fiat, of niet meer dan een speculatief ding? Voorlopig is het nog niet echt inflatie-proof gebleken.
Mijn punt was meer dat je er dan alsnog niet bent. De energieprijzen worden nu al doorgerekend in álles. Dus hebben we allemaal koopkrachtverlies, dus komen er hogere looneisen, dus zorgt dat weer voor hogere prijzen etcetera. De klassieke loon-prijs-spiraal. Zelfs als je straks weer normale energieprijzen hebt, blijft dat effect doorgaan. Als inflatie eenmaal aan het rollen is, is het lastig om dat weer te stoppen. Helemaal omdat er de afgelopen jaren bizarre hoeveelheden geld in de economie gepompt zijn.quote:Op woensdag 1 juni 2022 11:45 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Goeie, mee ééns. Ik hoop/denk dat de energieprijzen na de oorlog dus weer omlaag gaan, omdat Rusland óók moet overleven en er langzaam weer gehandeld gaat worden.
Easy, als je geld nodig hebt om je koopkracht te behouden, je margin op aandelen te betalen of om op te toekomstige depressie in te spelen verkopen mensen een asset die in de plus staan en niet een netflix aandeel wat al op -70% staat.quote:Op woensdag 1 juni 2022 12:02 schreef Heph844 het volgende:
Maar dan nu de grote vraag: waarom daalt bitcoin óók, terwijl het zo vaak gepromoot is als hedge tegen fiat-inflatie?
Vastgoed was desondanks een goede move van jequote:Op woensdag 1 juni 2022 09:02 schreef dimmak het volgende:
[..]
In maart 2020 zakte de Bitcoin koers naar 3k. Letterlijk bloed in de straten, iedereen dacht dat Bitcoin dood was. Toch bleek het dé dip te zijn en vele misten die dip omdat ze te bang waren om te kopen.
Ikzelf scheet ook 3 kleuren, heb het er nog wel met mijn vrouw over gehad om flink lump sum in te kopen maar we vonden het onverantwoord (we waren toen op zoek naar een huis). Mijn DCA liep in de weken wel lekker door.
Als je vastgoed in 2016 al een miljoen waard was, wat is het dan nu waard?quote:Op woensdag 1 juni 2022 18:16 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Vastgoed was desondanks een goede move van jeWij zouden hier ongeveer een miljoen euro kunnen cashen, al rond 2016 namelijk in vastgoed.
Het is veiliger dan Bitcoin vind ik.
Nee, nu pas een miljoenquote:Op woensdag 1 juni 2022 20:47 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Als je vastgoed in 2016 al een miljoen waard was, wat is het dan nu waard?
Cashen, alles in bitcoin stoppen en in Thailand gaan wonen. Ben je over 10 jaar multimiljonairquote:
Ik vind het ook irritant dat het steeds vaker de prijs van de Nasdaq lijkt te volgen. Maar je zou toch zeggen: op een gegeven moment zijn die er toch een keer helemaal uitgestapt? Het kan alleen die prijs blijven volgen als ze er constant in en uitstappen maar waarom stappen ze er steeds weer in dan?quote:Op woensdag 1 juni 2022 11:41 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Het is niet de oorlog met Rusland maar de gestegen energieprijzen en de bijbehorende inflatie die invloed hebben op de wereldeconomie. Die zorgen weer voor verhoging van rentes, wat er weer toe leidt dat geld wordt weggetrokken uit speculatieve assets als tech-aandelen en bitcoin.
Dat dat allemaal anders wordt als de oorlog met Rusland voorbij is, lijkt me zeker niet vanzelfsprekend. Inflatie bijt zich in in een economie en met een hoge inflatie kun je het als centrale bank niet meer maken om geld in de economie te blijven pompen.
De hamvraag blijft dus: is bitcoin een hedge tegen inflatie van fiat, of niet meer dan een speculatief ding? Voorlopig is het nog niet echt inflatie-proof gebleken.
Tuurlijk, dat is toch decentraal te regelen?quote:
Ok Ted.quote:Op woensdag 1 juni 2022 21:36 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Cashen, alles in bitcoin stoppen en in Thailand gaan wonen. Ben je over 10 jaar multimiljonair
Te riskant helaasquote:Op woensdag 1 juni 2022 21:36 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Cashen, alles in bitcoin stoppen en in Thailand gaan wonen. Ben je over 10 jaar multimiljonair
Die heeft een bak BTC. Lijkt me niet zo lastigquote:Op donderdag 2 juni 2022 08:53 schreef Soldier2000 het volgende:
Wat zou Madelon Vos nog aan crypto hebben, jammer dat ze hier geen inzicht in geeft.
Maar dan moet je als een echte maxi in een huurhuisje gaan zitten met een miljoen in bitcoinquote:Op woensdag 1 juni 2022 18:16 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Vastgoed was desondanks een goede move van jeWij zouden hier ongeveer een miljoen euro kunnen cashen, al rond 2016 namelijk in vastgoed.
Het is veiliger dan Bitcoin vind ik.
De vraag is of dat sceptisch zijn met hoog van de toren blazen te maken heeft of meer met het feit dat (bijvoorbeeld in het geval van Duitsland) onze EU leiders dreigen met regulering en zelfs verboden.quote:Op donderdag 2 juni 2022 11:14 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]
En maar blazen vanaf de ivoren toren.
Heb je het bijbehorende onderzoek überhaupt gelezen?quote:Op donderdag 2 juni 2022 17:38 schreef Elan het volgende:
[..]
De vraag is of dat sceptisch zijn met hoog van de toren blazen te maken heeft of meer met het feit dat (bijvoorbeeld in het geval van Duitsland) onze EU leiders dreigen met regulering en zelfs verboden.
En bitcoin staat in meer ontwikkelde landen ook primair bekend als een speculatief asset en eigenlijk totaal niet een betalingsmiddel. Vrijwel niemand koopt hier Bitcoin vanwege praktische toepasbaarheid omdat we een prima functionerend bancair systeem hebben.
Maar jij moet het natuurlijk hier weer even neerzetten als arrogantie van de rijken ofzoiets. Gras.
En als een wanhopige maxi iedere dag proberen te pumpen anders kan ik mijn huurhuis niet meer betalenquote:Op donderdag 2 juni 2022 10:45 schreef fathank het volgende:
[..]
Maar dan moet je als een echte maxi in een huurhuisje gaan zitten met een miljoen in bitcoin
Delen van het 'onderzoek' gelezen ja. Vrij hoog 'wij van wc eend' gehalte.quote:Op donderdag 2 juni 2022 17:58 schreef dimmak het volgende:
[..]
Heb je het bijbehorende onderzoek überhaupt gelezen?
Je kan idd een 20 jarig visum aanvragen (of dat was iig voor corona zo) voor 20k dollar geloof ikquote:Op woensdag 1 juni 2022 21:36 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Cashen, alles in bitcoin stoppen en in Thailand gaan wonen. Ben je over 10 jaar multimiljonair
Technisch gezien geloof ik niet in ethereum dus voor mij niet.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 01:31 schreef ThijsTH het volgende:
Mensen, verwachten we volgende week na 8 juni nog een pump in Ethereum? Deze staat echt heel erg laag momenteel en is de afgelopen maanden procentueel veel harder gekelderd dan Bitcoin. Momenteel nog maar 60% waard van wat het een maand geleden was. Aardig inkoop momentje lijkt me?
Ik zie eerder de boel eerder imploderen dan dat ETH nog winst gaat pakken tegenover Bitcoin in de komende 2 jaar eerlijk gezegd. Maar goed, ik heb de laagtste jaren gekkere dingen zien gebeuren dus je weet het niet..quote:Op vrijdag 3 juni 2022 01:31 schreef ThijsTH het volgende:
Mensen, verwachten we volgende week na 8 juni nog een pump in Ethereum? Deze staat echt heel erg laag momenteel en is de afgelopen maanden procentueel veel harder gekelderd dan Bitcoin. Momenteel nog maar 60% waard van wat het een maand geleden was. Aardig inkoop momentje lijkt me?
Ligt er aan of en hoe je gelooft in de toekomst van Ethereum.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 01:31 schreef ThijsTH het volgende:
Mensen, verwachten we volgende week na 8 juni nog een pump in Ethereum? Deze staat echt heel erg laag momenteel en is de afgelopen maanden procentueel veel harder gekelderd dan Bitcoin. Momenteel nog maar 60% waard van wat het een maand geleden was. Aardig inkoop momentje lijkt me?
Eens. Een technisch superieure opvolger staat al klaar. Misschien wel Cardano.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 06:36 schreef fathank het volgende:
[..]
Technisch gezien geloof ik niet in ethereum dus voor mij niet.
Heel erg laag zou ik het niet willen noemen, in januari 2021 stond ETH nog onder de $1000.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 01:31 schreef ThijsTH het volgende:
Mensen, verwachten we volgende week na 8 juni nog een pump in Ethereum? Deze staat echt heel erg laag momenteel en is de afgelopen maanden procentueel veel harder gekelderd dan Bitcoin. Momenteel nog maar 60% waard van wat het een maand geleden was. Aardig inkoop momentje lijkt me?
Dat is wel logisch, ETH bestond toen nog niet.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 12:27 schreef Ronald het volgende:
[..]
Heel erg laag zou ik het niet willen noemen, in januari 2001 stond ETH nog onder de $1000.
Als je alles koopt waar we kritisch op zijn dan loopt het financieel niet goed voor je af.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 12:54 schreef firefly3 het volgende:
Ruim de meerderheid is hier zeer kritisch op Ethereum. Bijgekocht.
Goede glazen bol heb jijquote:Op vrijdag 3 juni 2022 13:01 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Als je alles koopt waar we kritisch op zijn dan loopt het financieel niet goed voor je af.
Lolquote:Op vrijdag 3 juni 2022 12:13 schreef Elan het volgende:
[..]
Eens. Een technisch superieure opvolger staat al klaar. Misschien wel Cardano.
Die hele metamorfose van PoW naar PoS is ook veel te lichtzinnig over gedaan.
Zou ik ook doen als ik er werkelijk waar geen snars van zou snappen.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 12:54 schreef firefly3 het volgende:
Ruim de meerderheid is hier zeer kritisch op Ethereum. Bijgekocht.
Bitcoin boeit geen fuck om New York.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 13:41 schreef firefly3 het volgende:
Gaat niet zo goed met Bitcoin in New York.
[ twitter ]
Aanvoerder nog wel. Goede onderbouwing ook weerquote:Op vrijdag 3 juni 2022 13:40 schreef fathank het volgende:
[..]
Lol
De aanvoerder der shitcoins zo ongeveer samen met Solana
Ik gun je $100 per cardano hoor no hard feelings verderquote:Op vrijdag 3 juni 2022 16:00 schreef Elan het volgende:
[..]
Aanvoerder nog wel. Goede onderbouwing ook weer
Wie had dat nou gedaan gedachtquote:Op vrijdag 3 juni 2022 17:43 schreef firefly3 het volgende:
Bitcoin komt steeds meer in handen van de mega rijken.
En waarom dan precies? Het maakt voor bitcoin 0,0 uit wie hoeveel bezit.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 17:43 schreef firefly3 het volgende:
Mijn theorie lijkt overigens te kloppen.. Bitcoin komt steeds meer in handen van de mega rijken. Op een gegeven moment heeft een bank als Goldman Sachs de meeste Bitcoin in handen en is het denk ik niet "leuk" meer voor de eindgebruiker.
Dat is schromelijk overdreven gezien de marketcap zou het dan groter zijn dan de hele Nasdaq. Neemt niet weg dat er stappen worden gemaakt in de technische ontwikkelingen. Smart contracts, samenwerking en de hardfork deze maand.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 16:47 schreef fathank het volgende:
[..]
Ik gun je $100 per cardano hoor no hard feelings verder
Ohja 2021 bedoelde ikquote:Op vrijdag 3 juni 2022 12:30 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Dat is wel logisch, ETH bestond toen nog niet.
Kan zijn maar als dat zo is, is het alleen maar gunstig voor de prijs. Die gaat, zolang deze rijken die veel Bitcoin in bezit hebben het vasthouden, omhoog omdat er steeds minder aanbod op de exchanges komt.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 17:43 schreef firefly3 het volgende:
Mijn theorie lijkt overigens te kloppen.. Bitcoin komt steeds meer in handen van de mega rijken. Op een gegeven moment heeft een bank als Goldman Sachs de meeste Bitcoin in handen en is het denk ik niet "leuk" meer voor de eindgebruiker.
Dan snap je helaas nog steeds niet dat whales de koers 30% naar beneden kunnen zetten wanneer zij willen en dat de wereld daar last van zal hebben. Het zal nooit een goed betalingsmiddel worden als de opening van de beurs bepaald hoe duur ieder product en dienst is voor die dag.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 18:30 schreef dimmak het volgende:
[..]
En waarom dan precies? Het maakt voor bitcoin 0,0 uit wie hoeveel bezit.
Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter. Deze decentrale oplossing wordt een centrale machtspositie. Misschien komt dit niet uit, maar de vergelijkenis met de Nasdaq is geen goed teken.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 22:43 schreef ThijsTH het volgende:
[..]
Kan zijn maar als dat zo is, is het alleen maar gunstig voor de prijs. Die gaat, zolang deze rijken die veel Bitcoin in bezit hebben het vasthouden, omhoog omdat er steeds minder aanbod op de exchanges komt.
Dat kan wel zijn, maar als het klopt dat op een gegeven moment zoals jij zegt de rijken een groot deel (bijv 90%) in hun bezit hebben, dan is er voor hen geen voordeel meer aan om de koers even 30% te laten zakken. Dat is alleen het geval wanneer ze nog kunnen bijkopen.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 23:42 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Dan snap je helaas nog steeds niet dat whales de koers 30% naar beneden kunnen zetten wanneer zij willen en dat de wereld daar last van zal hebben. Het zal nooit een goed betalingsmiddel worden als de opening van de beurs bepaald hoe duur ieder product en dienst is voor die dag.
Financiële macht en politieke macht is vaak met elkaar verweven. Zij kunnen vanuit politieke beweegredenen een Bitcoin crash of pump veroorzaken.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 23:50 schreef ThijsTH het volgende:
[..]
Dat kan wel zijn, maar als het klopt dat op een gegeven moment zoals jij zegt de rijken een groot deel (bijv 90%) in hun bezit hebben, dan is er voor hen geen voordeel meer aan om de koers even 30% te laten zakken. Dat is alleen het geval wanneer ze nog kunnen bijkopen.
Dat slaat echt nergens op. Geef eens een voorbeeld waarbij een land er belang bij heeft dat Bitcoin crasht en de rijke bitcoin holder daarvoor zn eigen vermogen 30% minder waard laat worden?quote:Op zaterdag 4 juni 2022 00:24 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Financiële macht en politieke macht is vaak met elkaar verweven. Zij kunnen vanuit politieke beweegredenen een Bitcoin crash of pump veroorzaken.
Stel dat Bitcoin in een verre toekomst de Dollar en Euro heeft overgenomen. (Dit is de algemene stelling, dat de Dollar en Euro gaan vallen). Maar China heeft 70% van alle Bitcoins in handen..quote:Op zaterdag 4 juni 2022 00:30 schreef ThijsTH het volgende:
[..]
Dat slaat echt nergens op. Geef eens een voorbeeld waarbij een land er belang bij heeft dat Bitcoin crasht en de rijke bitcoin holder daarvoor zn eigen vermogen 30% minder waard laat worden?
En dan moet dat land dus ook corrupt zijn, want we hebben het hier over corruptie. Welk land zie jij dit doen?
Ten eerste: in China mag je geeneens Bitcoins bezitten, dus het zou raar zijn als de regering ze daar zelf wel bezit.quote:Op zaterdag 4 juni 2022 00:39 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Stel dat Bitcoin in een verre toekomst de Dollar en Euro heeft overgenomen. (Dit is de algemene stelling, dat de Dollar en Euro gaan vallen). Maar China heeft 70% van alle Bitcoins in handen..
Gewoon, dat de CEO van Bitcoin alle euros en dollars heeft gekocht.quote:Op zaterdag 4 juni 2022 01:37 schreef ThijsTH het volgende:
[..]
Ten eerste: in China mag je geeneens Bitcoins bezitten, dus het zou raar zijn als de regering ze daar zelf wel bezit.
Ten tweede: het is zo een extreem voorbeeld, als dat echt ooit gebeurt dan is Bitcoin blijkbaar al zo groot geworden zonder dat iemand dat erg vond, dan lijkt het me sterk dat er daarna alsnog iemand Bitcoin wil laten instorten.
En wat bedoel je trouwens met "overgenomen"?
Did you know? The Chinese government is the second-largest Bitcoin holderquote:Op zaterdag 4 juni 2022 01:37 schreef ThijsTH het volgende:
[..]
Ten eerste: in China mag je geeneens Bitcoins bezitten, dus het zou raar zijn als de regering ze daar zelf wel bezit.
Ten tweede: het is zo een extreem voorbeeld, als dat echt ooit gebeurt dan is Bitcoin blijkbaar al zo groot geworden zonder dat iemand dat erg vond, dan lijkt het me sterk dat er daarna alsnog iemand Bitcoin wil laten instorten.
En wat bedoel je trouwens met "overgenomen"?
Heel plat gezegd is dit inderdaad hetzelfde. Minen is het controleren en accorderen van de transacties. Zonder miners geen netwerk en geen transacties.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 23:08 schreef ThijsTH het volgende:
Trouwens nog even een technische vraag (misschien een domme maar ik denk dat er wel meer mensen dit niet weten): wat is eigenlijk de relatie tussen het minen van bitcoins en de transacties van bitcoins van persoon A naar B sturen? Zijn dit 2 afzonderlijke acties of houden ze verband met elkaar? Als men ophoudt met mining, worden er dan nog wel transacties uitgevoerd? Of noemt men het uitvoeren van een transactie (tegen de vergoeding van de transaction fee) ook gewoon mining?
En wat als alle 21 miljoen Bitcoins gemint zijn. Wie voeren dan de transacties uit?
Omstreeks 2140 wordt de laatste btc geminedquote:Op zaterdag 4 juni 2022 09:27 schreef Fer het volgende:
[..]
Heel plat gezegd is dit inderdaad hetzelfde. Minen is het controleren en accorderen van de transacties. Zonder miners geen netwerk en geen transacties.
Volgens mij worden die 21 miljoen nooit bereikt. De vergoeding word immers steeds kleiner, zodra we dichterbij de 21.
Yep, spannende tijdenquote:Op zaterdag 4 juni 2022 09:04 schreef recursief het volgende:
En nu? Zijn coins met een veel kleinere cap niet veel gevoeliger voor manipulatie? Zelfs stablecoins blijken nu manipuleerbaar op een schaal die ik bij BTC nog niet gezien heb.
Daar hebben ze veel aan als ze het grootste gedeelte van alle bitcoin hebben..quote:Op vrijdag 3 juni 2022 23:42 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Dan snap je helaas nog steeds niet dat whales de koers 30% naar beneden kunnen zetten wanneer zij willen en dat de wereld daar last van zal hebben. Het zal nooit een goed betalingsmiddel worden als de opening van de beurs bepaald hoe duur ieder product en dienst is voor die dag.
De transacties worden in een blok gestopt en dat blok wordt gemined als je dat bedoelt. Dus in theorie kunnen er geen onchian transacties meer verwerkt worden als er geen miners meer zijn. Naast de transactie fees krijgen de miners ook een steeds kleiner wordende blockreward.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 23:08 schreef ThijsTH het volgende:
Trouwens nog even een technische vraag (misschien een domme maar ik denk dat er wel meer mensen dit niet weten): wat is eigenlijk de relatie tussen het minen van bitcoins en de transacties van bitcoins van persoon A naar B sturen? Zijn dit 2 afzonderlijke acties of houden ze verband met elkaar? Als men ophoudt met mining, worden er dan nog wel transacties uitgevoerd? Of noemt men het uitvoeren van een transactie (tegen de vergoeding van de transaction fee) ook gewoon mining?
En wat als alle 21 miljoen Bitcoins gemint zijn. Wie voeren dan de transacties uit?
De onderlaag van de bevolking heeft dan veel minder Bitcoins. Je kunt in één klap dan bijvoorbeeld alle middenklassers in Amerika in de problemen laten komen terwijl je zelf nog genoeg geld over hebt. Je hoeft niet ééns te verkopen om een koers omlaag te manipuleren.quote:Op zaterdag 4 juni 2022 10:02 schreef dimmak het volgende:
[..]
Daar hebben ze veel aan als ze het grootste gedeelte van alle bitcoin hebben..
Ga toch weg man. Je doet ineens een aanname in de toekomst om alles ertussen te vergeten. Je probeert Bitcoin onderuit te halen door belachelijke hypotheses erbij te halen en als mensen dat aankaarten zitten ze in een bubbel. Ik ben zeer bewust van alle risico's van bitcoin. Maar onzin van iemand die er geen snars van snapt ga ik niet in mee.quote:Op zaterdag 4 juni 2022 10:24 schreef firefly3 het volgende:
[..]
De onderlaag van de bevolking heeft dan veel minder Bitcoins. Je kunt in één klap dan bijvoorbeeld alle middenklassers in Amerika in de problemen laten komen terwijl je zelf nog genoeg geld over hebt. Je hoeft niet ééns te verkopen om een koers omlaag te manipuleren.
China/Bitcoin/Wallstreet manipulatie is niets nieuws. Jammer dat je in een bubbel zit waarbij je alleen de positieve dingen ziet.
Je ziet nu al koersmanipulatie, wat dacht je over 5 jaar?quote:Op zaterdag 4 juni 2022 10:34 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ga toch weg man. Je doet ineens een aanname in de toekomst om alles ertussen te vergeten. Je probeert Bitcoin onderuit te halen door belachelijke hypotheses erbij te halen en als mensen dat aankaarten zitten ze in een bubbel. Ik ben zeer bewust van alle risico's van bitcoin. Maar onzin van iemand die er geen snars van snapt ga ik niet in mee.
Minder dan nu. Net als dat het nu minder dan 5 jaar geleden is.quote:Op zaterdag 4 juni 2022 10:38 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Je ziet nu al koersmanipulatie, wat dacht je over 5 jaar?
Ik hoop het oprecht, zowel voor jou als voor mij zou dit beter zijn. Een complete peg aan de Nasdaq bearmarket van 7 jaar zit ik niet op te wachten.quote:Op zaterdag 4 juni 2022 10:41 schreef dimmak het volgende:
[..]
Minder dan nu. Net als dat het nu minder dan 5 jaar geleden is.
Veilig komt niet in mijn woordenboek voor. Hogere risico naar beneden maar wel veel meer winst naar boven. Ik heb toch niets te verliezen, als ik 2 dagen in de macdonalds werk kom ik nog steeds rond.quote:
quote:Op zaterdag 4 juni 2022 13:05 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Veilig komt niet in mijn woordenboek voor. Hogere risico naar beneden maar wel veel meer winst naar boven. Ik heb toch niets te verliezen, als ik 2 dagen in de macdonalds werk kom ik nog steeds rond.
quote:Op dinsdag 1 februari 2022 21:52 schreef firefly3 het volgende:
[..]
5,2% maar. Ik heb o.a een veilige farm die 100% APR aan coins genereerd en als je het compound nog veel meer.
Ik vond deze wel mooi, uren voor het misgingquote:
quote:Op vrijdag 6 mei 2022 18:50 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Waarom had/heb je geen stablecoin farms die betrouwbaar zijn zoals Anchor/Terra?
Oke, dus het feit dat de hashrate op een all time high staat nu (of zo goed als, misschien een paar procent eronder) betekent dat er heel erg veel gemined wordt op de wereld. En daarom dat er nu ook zo'n opheft is over het electriciteitsverbruik denk ik?quote:Op zaterdag 4 juni 2022 09:27 schreef Fer het volgende:
[..]
Heel plat gezegd is dit inderdaad hetzelfde. Minen is het controleren en accorderen van de transacties. Zonder miners geen netwerk en geen transacties.
Volgens mij worden die 21 miljoen nooit bereikt. De vergoeding word immers steeds kleiner, zodra we dichterbij de 21.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |