abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 01:34:48 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_204867744
Tappa 18: Borgo Valsugana - Treviso, 156 km

Nou, dat was wat mij betreft weer een rit met twee gezichten. De strijd om de ritzege was vermakelijk, de strijd tussen de klassementsrenners viel weer tegen. De rit begon met een hoop aanvallen op de Tonale, waarna er een vrij omvangrijke kopgroep ontstond. In deze kopgroep kwamen we opnieuw Mathieu van der Poel tegen, die tegenwoordig geen vlucht meer laat rijden. Ook Koentje Bouwman was er weer bij, bezig met zijn blauwe missie. Zijn grote concurrent Ciccone was er ook bij, maar die had gelukkig voor Koentje waanzinnig slechte benen. Koentje kon daardoor makkelijk punten rapen. Alhoewel, hij moest er een keer voor sprinten en op een volgende berg moest hij eerst nog terug zien te komen aan de kop van de koers. Het codewoord van Van der Poel was anticiperen, hij ontsnapte twee keer vanuit de vlucht. Daardoor overleefde hij de lastige klim naar Vetriolo, vanuit de achtergrond kwamen de betere klimmers pas vlak voor de top aansluiten. Ook Gijs Leemreize sloot nog aan, en die hield ook wel van een potje anticiperen. Gijs blijkt een prima daler te zijn, hij smeet zich naar beneden en alleen Van der Poel kon volgen. Hoewel, dat ging ook bijna mis, hij vloog bijna uit een bocht en kon nog net op tijd corrigeren. De afdaling op leven en dood leverde wel een mooie voorsprong op, met z'n tween reden de Nederlanders een voorsprong van anderhalve minuut bij elkaar. Hielp ook wel mee dat de klimmers daarachter naar elkaar keken. Hirt en Carthy, jongens die we nog kenden van de rit ervoor, keken in de vallei vooral naar elkaar. In de afdaling ook, toen lieten ze slechtste daler ooit Guillaume Martin de lijnen uitzetten, geniaal idee. Santi Buitrago was ook mee, maar die bekeek het achteraf gezien heel slim. Onderweg was hij gevallen, dat was iets minder slim. Maar in die achtervolgende groep deed hij niets, hij gokte erop dat de rest het gat beheersbaar zou houden. Ook op de steile klim naar Monterovero bleef hij lang op het wiel zitten, terwijl dommekracht Hugh Carthy het tempo bleef bepalen. Van der Poel kende wellicht zijn beste dag ooit in de bergen, hij reed in het begin van die klim meteen Leemreize uit het wiel en Carthy kwam totaal niet dichterbij.

Maarja, de klim was toch wel lang. Ergens halverwege volgde er toch een lichte plof, waarna Leemreize hem kon overvleugelen. Gijs uit de Achterhoek op weg naar de ritzege, daar leek het even op. Want in het peloton deden ze geen reet. Bora had niemand mee in de vlucht van de dag, maar reed ook niet op kop in het peloton. Nul initiatief, terwijl Hindley deze Giro gewoon kan winnen. En Hindley was tot nu toe ook steeds sneller dan Carapaz, dus waarom niet voor de bonificaties gaan? Onbegrijpelijk, maar bij Ineos waren ze er blij mee. Rustig controleren, geen gezeik, Verona weer een dag dichterbij. Bahrein moest de meubelen weer redden, wat niet lukte. Ze begonnen er te laat aan en hadden sowieso niet genoeg man om het gat te dichten. Lag deels aan het feit dat een van hun mannetjes vooraan reed. Buitrago ging voor eigen kans, en nadat hij merkte dat Carthy niet vooruit te branden was demarreerde hij. Anderhalve minuut moest hij overbruggen, en dat lukte. Een bijzonder sterke prestatie van deze Colombiaan, geen nobele onbekende maar dit zag ik toch ook weer niet aankomen. Reed amper trager dan de favorieten, Landa had hem met andere woorden goed kunnen gebruiken. Vlak voor de top van de klim sloot Buitrago aan bij Leemreize, en in de laatste 100 meter van de klim demarreerde de Colombiaan. Gijs kraakte, en zag hem na de finish pas terug. Een zege voor Buitrago, een zege voor Bahrein. Ontzettend knap gedaan van Buitrago, maar ook van Leemreize. En van Van der Poel, die kleurde de rit toch weer. Hij vermaakt het volk, maar dat kan zich nog niet vertalen in ritzeges. Al kwam hij nu wel aardig in de buurt, als hij deze klimmersbenen nog een beetje kan perfectioneren zou hij zo'n rit in de toekomst wel eens kunnen winnen.

In de groep der favorieten zagen we eigenlijk alleen een paar aanvallen van Landa, maar het lukte opnieuw niet om Carapaz en Hindley te lossen. Zelfs Poels ging er niet af, die heeft weer een buitengewoon wonderbaarlijke derde week. De mannen zijn aan elkaar gewaagd, daar kunnen we nu niet meer omheen. Zonde, want we missen daardoor de spetterende demarrages. Almeida verloor wel flink wat tijd, dat is het enige dat de drie vooraan voor elkaar kregen. De podiumplekjes lijken ondertussen al een beetje vast te liggen, maar wie het roze mee naar huis mag nemen staat zeker niet vast. Ditmaal won Carapaz het sprintje van Hindley, ontzettend slim van Bora dus om niet voor de rit te gaan. In 50 meter werd Landa nog op zes tellen gereden, sprinten is zeg maar niet helemaal zijn ding. Al bij al slaapverwekkend, de strijd tussen de klassementsrenners. Iemand moet een coup gaan verzinnen, maar afgaande op alles wat we tot nu toe hebben gezien zullen ze het wel laten afhangen van de laatste paar kilometer van de Fedaia. Nouja, na twee dagen in de bergen krijgen de renners nu een dag de tijd om de batterij weer wat op te laten. De laatste vlakkere rit van de Giro staat op het programma.




De laatste makkelijke rit van deze Giro gaat van start in Borgo Valsugana, een plaats met ongeveer 6000 inwoners in de provincie Trente. Uit deze plaats is niemand minder dan Matteo Trentin afkomstig, de Italiaan van UAE die niet aanwezig is in de Giro en dus een vertrek op zijn geboortegrond aan zijn neus voorbij ziet gaan. Dat is oprecht een gemiste kans, want zo vaak komt de Giro niet langs in Borgo Valsugana. Voor een aankomst in Borgo moeten we helemaal terug naar de Giro van 1988, toen de Italiaan Patrizio Gambirasio hier een zege wist te boeken. In dezelfde Giro ging ook nog een rit van start in dit stadje, wat eveneens in 1974 het geval was. Daarna werden ze in Borgo Valsugana nog eens getrakteerd op het Italiaanse kampioenschap, dat werd hier in 2012 georganiseerd en namens Androni Giocattoli wist een net van een schorsing teruggekeerde Franco Pellizotti hier de koers te winnen. Voor Di Luca, die dan weer voor Acqua & Sapone reed, dat waren nog eens tijden. Het altijd uitstekend vertaalde visittrentino.info heeft een hoop achtergrondinformatie over deze plek. Borgo Valsugana: De hoofdplaats van de Valsugana heeft ook het belangrijkste stedelijk rivierwaterlandschap van Trentino. Door Borgo, de hoofdplaats van de Valsugana, loopt de rivier de Brenta. Daarom heeft het iets van de typische plaatsen van Veneto en is het de waterstad bij uitstek van Trentino. Borgo ligt aan de voet van een groot kasteel, Castel Telvana, en is een schilderachtig plaatsje. Voor de nieuwsgierigen en de lekkerbekken: op de hoofdstraat Corso Ausugum staat de ene barokke deur naast de andere, net zoals het ene winkeltje voor fijnproevers naast het andere. De kerken van Sant'Anna, San Francesco en San Rocco, maar ook de Venetiaanse brug over de Brenta; Palazzo Ceschi, de zaal van De Gasperi, het museum van de Eerste Wereldoorlog, Spazio Klien en de smidsoven Tognolli zijn allemaal even interessant. Op enkele kilometers hier vandaan slingert zich door de Val di Sella de route Arte Natura die de wandelaars naar Arte Sella voert, een internationale binnale van kunstwerken die in en met de natuur zijn gecreerd. Alle werken worden ter plaatse vervaardigd en maken deel uit van de normale natuurcyclus. In het bos volgen ze de seizoenen totdat ze opgenomen en n worden met de natuur. Een attente bezoeker ziet dat ze veranderlijk zijn, en dat de natuur zelf erin leeft. Borgo heeft, zoals de hele Valsugana, een prima wegenverbinding en goed openbaar vervoer - bussen en treinen - naar Trento en Veneti. Met deze bruikbare informatie kunnen we dit deel mooi afsluiten.



Borgo Valsugana is gelegen aan de voet van de Passo Manghen, maar de renners krijgen vandaag een keer een rit zonder echte beklimmingen voorgeschoteld. Hoewel het na de neutralisatie wel meteen twee kilometer omhoog zal gaan aan 3%, dat komt goed uit voor de jongens die eventueel in de vlucht van de dag willen zitten. Lang duurt dat natuurlijk niet en zwaar is het ook niet echt, misschien is het stuk omlaag wel lastiger. Langs het Castel Ivano af rijden de renners omlaag naar Agnedo, en hier volgt een bochtige passage door het centrum. Het gaat twee kilometer serieus naar beneden, daarna volgt er een lange fase door de vallei waarin het praktisch 20 kilometer lang steeds een beetje onmerkbaar vals plat naar beneden gaat. We rijden nog even via een omweg door Ospedaletto, waarna we niet veel later uitkomen op de hoofdweg in de vallei. Die hoofdweg leidt wel door een bijzonder mooie omgeving, het is hier behoorlijk groen en er zijn best veel bergen te vinden in de omgeving. Je hoeft maar even af te wijken van de hoofdweg door de vallei en er moet geklommen worden, een feit dat de renners aan den lijve gaan onvervinden als ze na 22 kilometer Primolano bereiken. In dit dorpje verlaten we de grote weg even en volgt er een kort avontuur in het hinterland. Via liefst zeven smalle haarspeldbochten gaat het 2,3 kilometer tegen 5% omhoog richting het fort van Scala, waardoor dit kleine klimmetje van vierde categorie de naam Le Scale di Primolano krijgt. Het is een klimmetje dat vroeger was voorzien van kasseien, op sommige punten waar het asfalt aan het afbrokkelen is zie je ze verschijnen. Al bij al is het een indrukwekkend klimmetje, want het is niet zo dat er alleen op de top van de klim een fort ligt, nee, de hele klim is eigenlijk n groot fort. In iedere bocht is wel weer een stuk van de fortificatie te zien, de Italiaantjes hebben zich hier ooit flink uitgeleefd. In de Giro van 2014 ging het hier ook al eens omhoog, maar goed, dit is natuurlijk vooral een klimmetje om het publiek wat moois te tonen, voor de koers zal het waarschijnlijk weinig verschil maken. Of er moeten veel mannen zijn met ambitie om in de vlucht van de dag terecht te komen, maar mwah, verwacht het niet.




Na dit klimmetje is het een kilometer of twee vlak, vooraleer het twee kilometer op een totaal niet boeiende manier naar beneden gaat. Even later komen we voorbij Arsi weer uit op een brede weg in een vallei. We steken het Lago di Corlo over en rijden langs het water tot in Fonzaso, dit levert een tiental zo goed als vlakke kilometers op over brede en rechte wegen. Na wat bochten in Fonzaso rijden de renners rechtdoor naar Caupo, waar we rechtsaf slaan en een omweg volgen richting Seren del Grappa, waar we voorlopig het hoogste punt bereiken. Klein stukje vals plat omhoog, waarna het in de 17 kilometer hierna steeds een beetje vals plat naar beneden gaat. De Monte Grappa is hier niet ver weg, maar we weten bijna al het klimwerk ditmaal te ontwijken. Via een licht bochtige weg rijden de renners na 49 kilometer Feltre binnen, de plaats waar in de Giro van 2019 de laatste bergrit van start ging. Ook in 2011 ging hier een keer een rit van start, het is bekende wielergrond. Meerdere voormalig profs zijn ook afkomstig uit dit stadje, de bekendste is Davide Malacarne. Die op zichzelf niet heel bekend is, maar toch. Met Lara Vieceli komt er ook een vrouwelijke prof uit dit plaatsje, zij heeft dan weer een relatie met de broer van Trentin. Blijft een inteeltwereldje, dat wielrennen. Enfin, leuk plaatsje verder wel dat Feltre, het oudste deel van de stad is nog omgeven door muren en ze hebben hier zelfs hun eigen Palio.



Na een doortocht vol rotondes in Feltre volgen de renners een tijd de loop van de Sonna, die niet veel later uitmondt in de Piave. Langs de Piave gaat het relatief rechtdoor op een vrij vlakke manier, maar als de renners na 64 kilometer het dorpje Quero bereiken moet er kort geklommen worden. Stelt geen donder voor en Quero is niet eens bijzonder mooi, jammer. Het gaat vervolgens kort naar beneden richting Fener, met een paar bochtjes onderweg. Na twee rotondes in Fener steken de renners de Piave over en rijden ze na een kilometer aan 5% vervolgens een paar kilometer lang op een vals platte manier omhoog verder naar Valdobbiadene, een plaatsnaam die belletjes moet laten rinkelen. In Valdobbiadene komen we regelmatig langs, voor het laatst in de Giro van 2020. Toen eindigde hier een tijdrit die van start ging in Conegliano. Die plaats gaan we nu niet bereiken, maar het grootste gedeelte van de route van die tijdrit gaan we nu in tegengestelde richting afwerken. Heuvelachtig terrein, maar dat is niet de reden dat we hier zijn. Nee, het staat hier vol met rijn. De rit naar Aprica was blijkbaar de wijnrit, maar dit is ook een wijnrit hoor. Prosecco, Bini en ik vinden dit geen leuke drank meer. De tijdrit in 2020 werd gewonnen door, hoe kan het ook anders, Filippo Ganna. In een verder verleden won Alessandro Petacchi hier ooit een massasprint, terwijl de tijdrit in 2015 werd gewonnen door Vasil Kiryienka. Valdobbiadene is een vrij recente ontdekking van de organisatie, sindsdien komen we er vaak langs. Kan er mee te maken hebben dat dit sinds kort werelderfgoed is, en dat Vegni een drinker is, want we passeren praktisch overal waar er wijn te vinden is. In Valdobbiadene ligt overigens de eerste tussensprint van de dag, na 72,5 kilometer.



Dit soort plaatjes gaan we de komende kilometers aantreffen, als we dwars door de Colline del Prosecco di Valdobbiadene e Conegliano fietsen. Werelderfgoed, toe maar! De route begint zo onderhand ook erfgoed te worden, als fietsen we nu in tegengestelde richting. De tijdrit in 2020 ging vanuit Conegliano naar de Ca' del Poggio, een muur die ze het liefst ieder jaar op een nutteloze plek in het parcours leggen, van daaruit ging het via Pieve di Soligo en Col San Martino naar Valdobbiadene. Nu andersom, waardoor ik eigenlijk vrij weinig heb aan het archief. Maarja, ik weet inmiddels wel dat de wegen hier bochtig zijn en glooiend. Voorbij de tussensprint gaat het een kleine twee kilometer omhoog aan 5%, waarna het wat langer naar beneden gaat richting Col San Martino. Normaal gaat het dan een stuk of zes kilometer omhoog, nu zal het dan zes kilometer omlaag gaan. De renners rijden eerst wat vals plat naar beneden over een bochtige weg richting Guia, hier volgt na een bochtige doortocht een steile kilometer omlaag, waarna het wat verder vals plat naar beneden loopt tot in Col San Martino. Iets smallere weg voorbij Guia, terwijl we zo nu en dan nog steeds een bocht tegenkomen. In Col San Martino zelf komen we nog meer bochten tegen, maar eenmaal buiten dit plaatsje wordt het wel vlak. Na tien relatief vlakke kilometers komen de renners uit in Refrontolo. In de tussentijd hebben ze door dorpjes als Farra di Soligo, Soligo en Pieve di Soligo gefietst. Af en toe een bocht, vooral in Pieve di Soligo, maar geen memorabele momenten onderweg. Pas buiten Pieve di Soligo maken we weer wat mee, het gaat dan een kilometer of twee aan 4% omhoog naar Refrontolo over een brede weg. Pas in Refrontolo wijken we af van de bekende route, als we die zouden blijven volgen reden we naar de achterkant van Ca' del Poggio. Doen we niet, nee, we rijden een blokje om en beginnen daarna van de gekende kant aan die klim. Buiten Refrontolo is het een kilometertje vlak, daarna slaan we bij een rotonde linksaf en beginnen we aan een korte afdaling van ongeveer vier kilometer die onderweg liefst acht haarspeldbochten kent. Brede weg, heerlijk slingerend tussen de wijngaarden door.



De Strada del Prosecco, ach ach ach. Al die haarspeldbochten en een niet al te ingewikkelde afdaling later slaan we beneden in Formeniga bij een rotonde rechtsaf, daarna gaat het een paar kilometer rechtdoor over een brede weg tot we de volgende rotonde tegenkomen. Bij deze rotonde gaat het opnieuw naar rechts en dan zien de renners tot hun schrik dat de weg loodrecht omhoog loopt. De renners beginnen aan de Muro di Ca' del Poggio, inmiddels de meest gebruikte en overschatte muur van de wereld. Zat in de tijdrit in 2020, kwam ook voor als eerste klim in een bergrit in de Giro van 2017, figureerde in de slotfase van een rit in de Giro van 2014 (toen Stefano Pirazzi won, jawel!) en tussendoor kwam het muurtje ook nog eens voorbij in de Baby Giro. Valdobbiadene hebben we ineens ontdekt, maar deze muur ook. Dus weten we ongetwijfeld dat dit een korte klim is die vrij steil is. Het gaat 1,1 kilometer omhoog aan 12%, met een steilste strook aan 19%. Het levert altijd mooie plaatjes op, want we gaan tergend langzaam omhoog door de proseccoheuvels, maar ik geloof het ondertussen wel met dit klimmetje. Vooral in deze rit, we komen immers boven na 102 kilometer en moeten daarna nog 54 kilometer afwerken. Dan heeft zo'n muur dus geen zin en zit het er puur in om de regio te promoten. Maarja, die regio heeft dus al heel wat aandacht gehad in 2020, 2017 en 2014, en vast nog wel vaker. Leuk geweest, op zoek naar een andere muur.





Boven op de muur slaan de renners rechtsaf, ze rijden nu nog een kilometer verder omhoog, maar dan wel maar aan 2%. Ze komen uit in San Pietro, waar een bocht naar links volgt. Na deze bocht rijdt men drie kilometer zo goed als rechtdoor in licht dalende lijn richting Santa Maria di Feletto, waar een scherpe bocht naar rechts volgt na een rotonde. Na deze bocht gaat het anderhalve kilometer aan 5% naar beneden, deze weg omlaag is iets smaller en voorzien van een paar venijnige bochten. Ook hier weer een hoop wijnranken, de prosecco wordt tamelijk lang in het zonnetje gezet. Als dat maar geen knal geeft. Beneden slaat men linksaf en komen de renners terecht op een bredere weg. Die weg, zo goed als vlak, volgen ze vijf kilometer. Aan het eind van de weg bereiken ze ter hoogte van Crevada twee flinke rotondes. Als je bij de tweede naar links gaat kom je uit in Conegliano, maar deze stad slaan we deze keer eens over. Geen bezoek aan de ezels van Marzio Bruseghin, een hard gelag voor Karsten. Conegliano is overigens ook de thuisbasis van Sacha Modolo en Andrea Vendrame, twee jongens die deze Giro volledig onzichtbaar zijn. Wellicht kan Modolo vandaag naar de 7e plaats sprinten, dat zou al heel wat zijn. Het gaat bij de rotonde naar rechts en daarna gaat het over een industrieterrein bijna volledig rechtdoor tot in Susegana, waar na 116 kilometer de tweede tussensprint van de dag volgt. De bonussprint, gezien het verschil tussen Carapaz en Hindley mogelijk nog rullevant ook. Voorbij deze sprint gaat het bij een rotonde naar links en vervolgens gaat het rechtdoor verder over een brede weg tot in Ponte della Priula. Hier steken we via een fraaie brug over de Piave, waarna we bijna in Treviso zijn. In de laatste 50 kilometer van de rit komen de coureurs praktisch geen hoogteverschil meer tegen, het is eigenlijk continu vlak. Ook aan de andere kant van de Piave dus, via wat dorpjes rijden we grotendeels rechtdoor verder naar een lokaal circuit rond Treviso dat op de renners ligt te wachten.



Via Spresiano, Visnadello en Carit bereiken de renners een stukje weg dat ze twee keer moeten gaan afleggen. Aan de buitenrand van Treviso komen we na een tocht vol brede en rechte wegen uit op een rotonde, waar het nu naar rechts gaat. We bevinden nu aan de laatste negen kilometer van een lokale lus, waarna er daarna een volle ronde volgt van 13 kilometer. Het kan zijn dat deze ronde iets is aangepast tijdens de rit, want blijkbaar is de route op het laatste moment veranderd. Ik heb geen idee of ik nu naar de nieuwste versie zit te kijken, maar het zal allemaal op hetzelfde neerkomen. Vlak is het het hoe dan ook, er zal hooguit qua bochten iets veranderen. Enfin, je moet er er nu nog 13 bij optellen, maar van negen kilometer tot zeven kilometer van het eind gaat het rechtdoor over een industrieterrein, over een gigantisch brede weg. Halverwege ligt er een rotonde, maar verder is het hier comfortabel fietsen. Met zeven kilometer te gaan volgt er een scherpe bocht naar rechts, waarna het op wat flauwe bochten na min of meer rechtdoor gaat tot op vijf kilometer van het eind. Na een lange, flauwe bocht naar links slaan we vervolgens schuin linksaf een ander, smaller, weggetje in, en even later volgt een stevige bocht naar links. Deze nieuwe weg blijf relatief gezien smal en loopt redelijk rechtdoor tot op 2,5 kilometer van het eind. Paar flauwe bochten, maar heel buitensporig is het niet. Wel wat smaller dus, als het een sprint wordt is positionering hier wel een dingetje. Enfin, op 2,5 kilometer van het eind volgt er een wat haaksere bocht naar rechts en komen de renners op een bredere weg terecht, die rechtdoor loopt tot op 1700 meter van het eind. Dan slaan de renners stevig linksaf en gaat het even rechtdoor tot ze een lopende bocht naar links met wegversmalling tegenkomen. Na die bocht betreden we het terrein van de ultimo chilometro en in die laatste kilometer gaat het gewoon rechtdoor over een brede weg langs een laan vol bomen. Bij de eerste passage aan de streep zijn we er nog niet, voorbij de finish volgt er een bocht naar links en moeten we nog 13 kilometer afhaspelen. Voorbij de Porta San Tomaso gaat het venijnig naar links, daarna gaat het even rechtdoor, volgt er een bocht naar links en eentje naar rechts, waarna het rechtdoor gaat tot op negen kilometer van het eind. Dan komen we uit op bekend terrein, al gaan we nu bij de rotonde naar links, een lekker terugdraaiende bocht. Daarna dat rondje nog eens dus. Praktisch rechtdoor tot op zeven van het eind, bocht naar rechts, min of meer rechtdoor tot op vijf van het eind, daarna een tocht over iets smallere wegen met wat flauwe bochten tot op 2,5 kilometer van het eind, dan bochtje op 1700 meter naar links, lopende bocht naar links tot in de slotkilometer en dan rechtdoor nouja zoiets zal allemaal wel.




In de Giro van 2019 waren we voor het laatst in Treviso, toen ging hier een rit van start die zou eindigen in San Martino di Castrozza, alwaar Esteban Chaves won vanuit de vlucht. Nu keren we terug naar Treviso voor een aankomst. Het is een stad met 85.000 inwoners in de regio Veneto, die we natuurlijk allemaal nog kennen van het wereldkampioenschap veldrijden in 2008, toen Lars Boom na een verschroeiende demarrage in de laatste ronde met de wereldtitel ging lopen. Het is een plaats die echt ontzettend vaak voorkomt in de Giro. In 2019 was het alweer de dertiende keer dat hier een rit vertrok van Treviso, terwijl er ook behoorlijk wat aankomsten zijn geweest. In 2013 bijvoorbeeld, toen Mark Cavendish hier won in de sprint, of Alessandro Petacchi in 2004. Honchar in 1999, een tijdrit uiteraard, Bontempi in 1984, Mercxk in 1970, dat soort namen. Treviso is een stad waar ze het enorm zwaar hebben. In de buurt van Treviso ligt een vliegveld en er komen hier enorm veel toeristen aan. Die toeristen hebben alleen wel allemaal dikke schijt aan Treviso en gaan snel door naar Veneti. Terwijl Treviso toch wel wat te bieden heeft. De historische binnenstad heeft bijvoorbeeld oude stadsmuren en wallen uit de 15de eeuw. Tevens hoef je blijkbaar helemaal niet naar Veneti voor wat water, want ook door deze stad lopen enkele kanalen. Aan de noordoostkant van de stad bevindt zich de Porta San Tomasso uit 1518. De kerk San Francesco dateert uit de 13e eeuw. Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad, hier staat het 13de-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren. Op de Piazza del Duomo staat de kathedraal van St. Pieter, geweldig. Treviso is ook de thuisbasis van het megaconcern Benetton. Bovendien komt Pinarello hier vandaan, Treviso is dus geen onbelangrijke stad voor de wielerliefhebber. In de finale rijden de renners twee keer langs de fabriek van Pinarello, oh, vandaar dat rondje over het industrieterrein. Wat meer in het centrum van de stad, op de plaats waar het allemaal begon vinden we een winkel waar vaak bekende fietsen te zien zijn. Een tijdritfiets van Chris Froome toen hij in de Tour het geel droeg, bijvoorbeeld. Daarnaast schijnen ze hier een fonteintje te hebben dat Fontana delle Tette heet. Water dat uit de tieten sproeit, lekker man. Nou, Treviso dus. Soraya Paladin, geen slechte renster, komt hier ook nog eens vandaan. Al is ze hier vooral geboren, de echte plaats van herkomst schijnt een dorpje iets verderop te zijn. Maar goed, alsnog, Treviso. Te gek.



In startplaats Borgo Valsugana is er blijkbaar kans op regen, maar zodra we de bergen verlaten wordt het droog en warm. Terug naar de oude temperaturen, in Treviso wordt het doodleuk 28 graden. Weinig kans op regen daar en ook bijna geen wind. Het is een bijzonder korte rit zonder lange beklimmingen, dus beginnen de renners er pas laat aan. Om 13:35 begint de neutralisatie, waarna ik stiekem toch wel benieuwd ben wat we te zien krijgen. Bais en Tagliani voor de zoveelste keer? Of gaan er meer renners met ambities zijn? De laatste vlakke rit in een grote ronde hoeft niet altijd voor de sprinters te zijn, de laatste jaren is het in de Tour bijvoorbeeld vaak een prooi voor de vluchters. In de Giro zie je dat ook nog wel eens gebeuren, al kan het nipt zijn. Ik denk spontaan terug aan de ritzege van Damiano Cima, net een paar centimeter voor de eerste sprinters. Ook dat was de laatste vlakke rit van de ronde. Een aantal sprinters zijn uit koers, andere sprintersploegen zijn misschien een knecht verloren, de renners zijn vermoeid, het hoeft kortom geen sprint te worden. De hellinkjes onderweg maken het verschil niet, al zullen de sprinters ook niet direct blij worden van Ca' del Poggio. Deze rit gaat in een sprint eindigen als Bais en Tagliani na een kilometer vertrokken zijn, vertrekt er een grotere groep met betere namen dan wordt het een ander verhaal. Ik verwacht dat Quick Step in principe wel wil controleren, waarom zou Cavendish anders nog in koers zijn? Voor Demare maakt het minder uit, die heeft zijn drie ritzeges en de puntentrui al binnen, maar FDJ wil misschien toch ook wel gewoon voor de vierde gaan. Gaviria is er nog, maar ik verwacht niet dat UAE direct voor hem gaat rijden, hetzelfde kunnen we zeggen over Bauhaus en Bahrein. Wellicht steekt DSM een handje bij, die hebben Dainese achter de hand. Cofidis en Consonni? Het houdt echt niet meer over, ondertussen. Het zal afhangen van Quick Step, FDJ en DSM. Vlak de vluchters niet uit, maar aangezien het een korte en daardoor redelijk makkelijk controleerbare rit is ga ik toch maar voor de sprint. Is ook makkelijker.
1. Demare. Helaas, weer een rit.
2. Bauhaus. Helaas, weer geen rit.
3. Gaviria. Nee, ook voor Nando opnieuw geen ritzege.
4. Cavendish. Je mist Morkov he?
5. Dainese. Je mist Cees he? Oh, nee, dat dan weer niet denk ik. Maar alsnog, die fluke gaan we niet herhalen.

Tevens is opnieuw het bewijs geleverd dat voetbal geen sport is.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_204867966
Ik kan vandaag niet kijken, maar dat komt goed uit zie ik.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_204868143
Wat een ongenadige floprit in deze fase van de Sjiero :')

Ik schaar mij bij de boycot van user @Neef_Wuppie en kijk niet.
pi_204868454
Trieste etappe. Welke mongool bedenkt zoiets.
U MAD?
  donderdag 26 mei 2022 @ 09:16:41 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204868598
Wat een strontpot
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_204869046
Als ze hard over die muur trekken, kunnen er nog wel flink wat sprinters lossen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 10:01:46 #7
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_204869051
Ik gun een leuke ontsnapping de overwinning
  donderdag 26 mei 2022 @ 10:02:28 #8
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204869055
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:00 schreef JohnDDD het volgende:
Als ze hard over die muur trekken, kunnen er nog wel flink wat sprinters lossen.
Maar wie gaat er dan rijden? Alpecin moet het dan alleen gaan opboksen tegen FDJ/QuickStep. Alpecin heeft ook al 2 man minder.
pi_204869080
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Maar wie gaat er dan rijden? Alpecin moet het dan alleen gaan opboksen tegen FDJ/QuickStep. Alpecin heeft ook al 2 man minder.
Mathieu zelf trekt het daar helemaal los
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 26 mei 2022 @ 10:05:16 #10
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204869085
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:04 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Mathieu zelf trekt het daar helemaal los
Ja leuk prima. Maar wie gaat de 50km die daarop volgt vol gas op kop rijden?
pi_204869087
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:05 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Ja leuk prima. Maar wie gaat de 50km die daarop volgt vol gas op kop rijden?
Ook Mathieu
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 26 mei 2022 @ 10:06:07 #12
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204869091
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:05 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Ook Mathieu
Je bent er lekker vroeg aan begonnen
pi_204869184
Ik ga er vanuit dat een groepje van 20 man ongeveer weg mag fietsen.
  donderdag 26 mei 2022 @ 10:33:38 #14
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204869329
Quick Step, FDJ, DSM en Alpecin hebben niet echt een kopman die wel een rustdag wilt hebben dus denk dat die wel gaan rijden en dat is in principe wel genoeg voor een massasprint.
pi_204869477
Lijkt mij ook gewoon een sprint. Al die sprinters die zijn blijven rijden voor deze ene kans.
  donderdag 26 mei 2022 @ 10:49:22 #16
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204869517
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:33 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Quick Step, FDJ, DSM en Alpecin hebben niet echt een kopman die wel een rustdag wilt hebben dus denk dat die wel gaan rijden en dat is in principe wel genoeg voor een massasprint.
Waarom zou Alpecin rijden?
pi_204869692
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:06 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Je bent er lekker vroeg aan begonnen
Nee maar kan zijn dat er een grote groep wegrijdt op die muur met Mathieu erin, beetje zoals toen Girmay won, en dat ze er dan om gaan sprinten met 20/30 man.

Dan moeten er ook wel andere goede mannen met ploegmaats bij zitten.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 11:15:37 #18
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204869780
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:49 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Waarom zou Alpecin rijden?
Voor de 12e plek van De Bondt!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 11:19:06 #19
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204869812
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:01 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Nee maar kan zijn dat er een grote groep wegrijdt op die muur met Mathieu erin, beetje zoals toen Girmay won, en dat ze er dan om gaan sprinten met 20/30 man.

Dan moeten er ook wel andere goede mannen met ploegmaats bij zitten.
Leuk en aardig, maar daarna is het vol-l-dig vlak en de enige die misschien met Matje naar de streep zal proberen te rijden van de ploegen met sprintbelangen is Schmid. Verder hebben FDJ, Cofidis en DSM geen mannetjes die dit echt kunnen en die in zo'n soort finale kunnen winnen. Geen types als Krauw of Asgreen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204869853
twitter
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 11:24:23 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_204869869
twitter


Zjauw is definitief gelost.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  donderdag 26 mei 2022 @ 11:24:36 #22
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204869872
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 10:49 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Waarom zou Alpecin rijden?
Geen idee, omdat ik overal en iedereen VDP hoor noemen voor vandaag, snap ook niet helemaal hoe en waarom, maar klaarblijkelijk denken er mensen dat alle sprinters na die pukkel niet meer terugkeren in het peloton.
  donderdag 26 mei 2022 @ 11:25:05 #23
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204869880
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:23 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
Dat is niet goed. Dacht even Arensman in het wit, maar Pedro zit er nog 7 minuten voor.
  donderdag 26 mei 2022 @ 11:25:33 #24
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204869890
Ach Joewauw

Voodoo van Nibali?
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 11:26:22 #25
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204869903
Dan zal UAE vandaag ook mee gaan rijden, Ulissi en Covi hebben op mij ook geen onuitwisbare indruk achtergelaten
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204869920
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:19 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Leuk en aardig, maar daarna is het vol-l-dig vlak en de enige die misschien met Matje naar de streep zal proberen te rijden van de ploegen met sprintbelangen is Schmid. Verder hebben FDJ, Cofidis en DSM geen mannetjes die dit echt kunnen en die in zo'n soort finale kunnen winnen. Geen types als Krauw of Asgreen.
Als Girmay er nog geweest was, zou het een ander verhaal zijn, nu lijkt me dat kansloos ja.
pi_204869936
Dacht dat enkel op de rustdag verplichte tests waren, dan zal Joao zich al niet top hebben gevoeld als hij zich liet testen..
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 11:44:03 #28
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870043
Wel een klootzak om al mn pooltjes verder in de poep te sturen. :{ Bardet en Yates waren nog niet genoeg..
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 11:44:07 #29
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204870044
Shark Week is definitief begonnen.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 11:44:35 #30
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870046
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:44 schreef Koffieplanter het volgende:
Shark Week is definitief begonnen.
Morgen in het gezicht kuchen van Hindley, Carapaz en Landa. Winnaar is gekend.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 11:45:53 #31
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_204870061
CORRED
pi_204870080
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:44 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Morgen in het gezicht kuchen van Hindley, Carapaz en Landa. Winnaar is gekend.
Of die laten zich dan gewoon niet testen ;(
pi_204870166
Sinkeldam day
pi_204870196
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]


Zjauw is definitief gelost.
Gelukkig maar.
pi_204870202
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:25 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Dat is niet goed. Dacht even Arensman in het wit, maar Pedro zit er nog 7 minuten voor.
Kan er wel voor zorgen dat Arensman niet mee mag in een vlucht omdat Trek er achteraan gaat rijden. Al kan Lopez ook zelf meegaan
  donderdag 26 mei 2022 @ 12:03:14 #36
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204870212
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:24 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Geen idee, omdat ik overal en iedereen VDP hoor noemen voor vandaag, snap ook niet helemaal hoe en waarom, maar klaarblijkelijk denken er mensen dat alle sprinters na die pukkel niet meer terugkeren in het peloton.
Buiten dit draadje hoef je geen enkele mening* over de koers serieus te nemen en alleen @JohnDDD begon over maar dan in een volledig ander scenario waarin FDJ/QuickStep helemaal niet meereden.

*Er zijn wel wat uitzonderingen, maar dat lijken me niet je bronnen.
pi_204870247
Als je dat muurtje op 10k van de finish legt wordt het interessant maar zoals het nu is :O
  donderdag 26 mei 2022 @ 12:06:52 #38
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204870260
VDP zal vooral genoemd worden aangezien dit enige etappe is waar hij nog een kans heeft op ritzege maar hij gaat zich niet mengen in een massasprint normaal gesproken dus dan zal Alpecin door moeten trekken na Muro di ca Poggio maar er zijn te veel ploegen die belangen hebben in een sprint.
pi_204870275
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:06 schreef Frozen-assassin het volgende:
VDP zal vooral genoemd worden aangezien dit enige etappe is waar hij nog een kans heeft op ritzege maar hij gaat zich niet mengen in een massasprint normaal gesproken dus dan zal Alpecin door moeten trekken na Muro di ca Poggio maar er zijn te veel ploegen die belangen hebben in een sprint.
Bovendien, als je echt door trekt op die muur is behalve MvdP de rest van Alpecin ook weg.

En kom je met een klein groepje boven, dan wil niemand doorrijden.
pi_204870281
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:06 schreef Frozen-assassin het volgende:
VDP zal vooral genoemd worden aangezien dit enige etappe is waar hij nog een kans heeft op ritzege maar hij gaat zich niet mengen in een massasprint normaal gesproken dus dan zal Alpecin door moeten trekken na Muro di ca Poggio maar er zijn te veel ploegen die belangen hebben in een sprint.
Zondag wordt ook wel een flinke kans, er is geen tijdrijder meer over zowat
pi_204870298
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:09 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Zondag wordt ook wel een flinke kans, er is geen tijdrijder meer over zowat
Affini,Djos, Arensman, Kelderman als concurrenten?
  donderdag 26 mei 2022 @ 12:13:17 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204870319
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:11 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Affini,Djos, Arensman, Kelderman als concurrenten?
Djos is al jaren over de datum
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_204870328
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:13 schreef Szura het volgende:

[..]
Djos is al jaren over de datum
Eens, maar er is amper concurrentie dus een ereplaats moet mogelijk zijn. Hoewel dat klimmetje er te veel aan kan zijn. Als Affini de bergen goed over komt, is dat een serieuze kanshebber.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 12:19:49 #44
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870386
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:06 schreef Frozen-assassin het volgende:
VDP zal vooral genoemd worden aangezien dit enige etappe is waar hij nog een kans heeft op ritzege maar hij gaat zich niet mengen in een massasprint normaal gesproken dus dan zal Alpecin door moeten trekken na Muro di ca Poggio maar er zijn te veel ploegen die belangen hebben in een sprint.
Ik denk dat hij over drie dagen de meeste kansen heeft
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 12:35:48 #45
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204870508
.

[ Bericht 51% gewijzigd door Wienerschnitzels op 26-05-2022 12:36:57 ]
pi_204870549
Almeidagod :{
pi_204870593
twitter
pi_204870828
Is Mathieu al ribbedebie?
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 13:25:41 #49
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870833
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:50 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
Trek gaat dus op het wiel van Arensman rijden zaterdag.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 13:29:11 #50
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_204870850
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 12:50 schreef Marcoss het volgende:
[ twitter ]
Aasgieren
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 13:38:15 #51
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870939
De immer nutteloze experten.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 13:39:23 #52
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204870949
Karsten en Jeroen vanaf het begin! Is maar waar je zin in hebt.
pi_204870953
Ik zit klaar voor de meest fascinerende etappe ooit.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 13:40:13 #54
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870956
Ik heb zin in Bais en Tagliani.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204870961
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 13:39 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Karsten en Jeroen vanaf het begin! Is maar waar je zin in hebt.
Late start, dit kan Karsten net aan
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 13:41:49 #56
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204870970
Bolt zet zichzelf wel enorm voor lul met die reclame.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 13:47:05 #57
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871013
Dan ben je 2 seconden onderweg en dan ga je al pissen
pi_204871048
FLOPSHOW
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 26 mei 2022 @ 13:50:40 #59
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871055
Karsten wil even het volle adres van Oscar noemen.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 13:50:52 #60
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871058
Ciao Almeida
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871074
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 13:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Trek gaat dus op het wiel van Arensman rijden zaterdag.
Tja, hij kan gewoon 10 minuten laten liggen vandaag als hij per se voor dagwinst wil gaan.
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 13:57:50 #62
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871111
Nou, blok erop, joe
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 13:59:28 #63
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871121
quote:
99s.gif Op donderdag 26 mei 2022 13:57 schreef naatje_1 het volgende:
Nou, blok erop, joe
Als 3s mee zit mag er nog wel wat volk bij
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871130
Wel sterk groepje, maar waarschijnlijk te klein
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:01:04 #65
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871132
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 13:59 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Als 3s mee zit mag er nog wel wat volk bij
QuickStep en FDJ vinden van niet...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:01:57 #66
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_204871136
Wel een echt groepje. Laat maar fietsen.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:02:05 #67
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871137
quote:
14s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:01 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
QuickStep en FDJ vinden van niet...
Moeten zij weten.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:02:21 #68
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871139
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:01 schreef EinarBoe het volgende:
Wel een echt groepje. Laat maar fietsen.
Hier moeten er nog 4-5 bij wil het spannend worden
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:03:20 #69
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_204871150
:O
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:04:24 #70
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871156
Groepje net te klein, misschien kunnen ze de boel in de laatste paar km nog trollen
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:05:08 #71
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204871162
Eolo kijk eens dom
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:05:24 #72
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871165
Eolo sukkelaars
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871166
Op naar de fjorden!
pi_204871189
Landschap is wel weer meer dan prima.
pi_204871199
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:04 schreef Mexicanobakker het volgende:
Groepje net te klein, misschien kunnen ze de boel in de laatste paar km nog trollen
Tegenwind, tegenvaller.
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:11:57 #76
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204871208
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:05 schreef The_Undertone het volgende:
Op naar de fjorden!
Ook wel de Remco-show genoemd.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_204871209
Jaap Stammed.
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:13:43 #78
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204871215
Bradley denkt dat het een sprintdag wordt, verder niks te melden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_204871218
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:11 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Ook wel de Remco-show genoemd.
Bepaalde users op een Engelstalig wielerforum opperen dat hij wellicht tijd zal verliezen op Tobias Johanessen en Luke Plapp ( :') )
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:15:27 #80
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871226
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:11 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Ook wel de Remco-show genoemd.
Nu al geen zin in de Vuelta.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:15:45 #81
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871228
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:11 schreef wimderon het volgende:

[..]
Tegenwind, tegenvaller.
Ja, jammer.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:27:00 #82
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204871283
Goed verhaal Karsten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_204871285
Fascinerend.
pi_204871292
Mijn man heeft het geluid uitgezet _O-
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:31:09 #85
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871311
"Soms duurt het verhaal wel echt lang" :')
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:32:50 #86
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871322
Maar wat voor een achterlijke zorgverzekering had Karsten dan zonder internationale dekking? Ook handig als je wielrenner bent, daarnaast bedrijfsongeval dus zou de ploeg het niet moeten betalen?
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:33:34 #87
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871329
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:32 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Maar wat voor een achterlijke zorgverzekering had Karsten dan zonder internationale dekking? ook handig als je wielrenner bent, daarnaast bedrijfsongeval dus zou de ploeg het niet moeten betalen?
Of zou hij die zorgverzekering wel hebben, maar niet de gegevens bij de hand?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:34:08 #88
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204871335
Moraal van het verhaal is dat Amerika een shithole is, Jeroen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 26 mei 2022 @ 14:34:32 #89
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871343
quote:
14s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:33 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
Of zou hij die zorgverzekering wel hebben, maar niet de gegevens bij de hand?
Dan declareer je het lekker achteraf en krijg je het geld ook terug, die Belgische scan is natuurlijk ook niet echt 32,- wat het ziekenhuis rekent aan de zorgverzekeraar.
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:35:19 #90
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871351
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:34 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Dan declareer je het lekker achteraf en krijg je het geld ook terug, die Belgische scan is natuurlijk ook niet echt 32,-.
Nee, exact, maar zou zomaar kunnen dat dit iets is wat je vergeet te doen als je Karsten heet en net gebroken ribben had :P
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Forum Admin / PR donderdag 26 mei 2022 @ 14:36:15 #91
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_204871362
quote:
14s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:35 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
Nee, exact, maar zou zomaar kunnen dat dit iets is wat je vergeet te doen als je Karsten heet en net gebroken ribben had :P
Je vergeet zoiets niet als je 1600 euro af moet tikken.
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:37:08 #92
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871370
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:36 schreef Sked het volgende:

[..]
Je vergeet zoiets niet als je 1600 euro af moet tikken.
1600 dollar, dat is minder dan 1600 euro
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_204871372
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:13 schreef The_Undertone het volgende:

[..]
Bepaalde users op een Engelstalig wielerforum opperen dat hij wellicht tijd zal verliezen op Tobias Johanessen en Luke Plapp ( :') )
Hij is z'n trui in ieder geval al kwijt
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:38:18 #94
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871378
Ik zou waarschijnlijk belastingkwijtschelding kunnen krijgen maar ben veel te lui om daar iets mee te beginnen qua administratieve handelingen en uiteindelijk komt dat toch ook wel uit op een aardig bedrag wat ik anders wel had gehad.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Forum Admin / PR donderdag 26 mei 2022 @ 14:38:36 #95
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_204871381
quote:
3s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:37 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
1600 dollar, dat is minder dan 1600 euro
Ook als je 1600 dollar af moet tikken vergeet je dat niet.
pi_204871389
quote:
3s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:37 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
1600 dollar, dat is minder dan 1600 euro
1500 euro, zoveel scheelt dat tegenwoordig niet meer
pi_204871390
De wielrenners van QS die hun kamer moeten delen

Karsten : Da's apart
Jeroen : Nee, samen

:D :') _O- _O_
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_204871403
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:40 schreef TLC het volgende:
De wielrenners van QS die hun kamer moeten delen

Karsten : Da's apart
Jeroen : Nee, samen

:D :') _O- _O_
Het gouden koppel is weer goed bezig.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:43:48 #99
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871409
:Z
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 14:53:50 #100
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871462
Het peloton komt eigenlijk t dicht
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 14:56:26 #101
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871471
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:53 schreef Mexicanobakker het volgende:
Het peloton komt eigenlijk t dicht
Bijna onder de minuut, koplopers die pokeren op energie sparen?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 15:00:07 #102
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871484
quote:
14s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:56 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
Bijna onder de minuut, koplopers die pokeren op energie sparen?
Lijkt me wel ja, deze koplopers rijden hier niet voor de exposure
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871485
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 14:53 schreef Mexicanobakker het volgende:
Het peloton komt eigenlijk t dicht
Met dit verschil gaan er renners springen op de klimmetjes ja
pi_204871506
Wesley Kreder... die hebben we echt nog geen seconde in beeld gezien
pi_204871515
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:03 schreef Marcoss het volgende:
Wesley Kreder... die hebben we echt nog geen seconde in beeld gezien
Ik ben eigenlijk een beetje onzichtbaar geweest. Dat is ook mijn werk bij de ploeg.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 15:06:07 #106
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871523
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:05 schreef wimderon het volgende:

[..]
Ik ben eigenlijk een beetje onzichtbaar geweest. Dat is ook mijn werk bij de ploeg.
Wat is dan zijn nut?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871545
Cofidis gaat dus duosprinten als je het zo hoort
pi_204871563
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:06 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Wat is dan zijn nut?
Klinkt als een rol die ik ook goed kan invullen
pi_204871583
Affini woont juist in Nederland, geloof ik
  donderdag 26 mei 2022 @ 15:23:35 #110
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871649
Benieuwd of we op dit on-gecategoriseerde 'klimmetje' al wat aanvallen gaan zien vanuit het peloton.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 15:25:57 #111
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871673
Kopgroep rijdt echt bewust niet door.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 26 mei 2022 @ 15:26:39 #112
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_204871676
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:23 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Benieuwd of we op dit on-gecategoriseerde 'klimmetje' al wat aanvallen gaan zien vanuit het peloton.
Vrees het ergste
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_204871685
Stormloopetappetopic
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  donderdag 26 mei 2022 @ 15:30:23 #114
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204871700
Dit is echt gezapig tempo
  donderdag 26 mei 2022 @ 15:30:32 #115
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871702
JEROEN JE MICROFOON!
  donderdag 26 mei 2022 @ 15:31:33 #116
194695 franklop
Fran knock
pi_204871714
Prima hoor zo'n rit in de laatste week, alleen plan dat niet op een feestdag
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 15:35:53 #117
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871747
Voetbal is geen sport
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871754
Mollema gn fan van FC Groningen? Beflikkering
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 15:41:45 #119
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871788
Wie was het nu?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 15:42:08 #120
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871793
Oh Astarloa natuurlijk, ja dat vermoedde ik al
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 15:44:11 #121
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871817
quote:
De 28-jarige Astarloa had afgelopen zomer een contract getekend bij het Franse Cofidis voor twee jaar, tot eind 2006. Die ploeg, betrokken in een onderzoek naar verboden producten, trok zich echter onlangs voor onbepaalde tijd terug uit het peloton.
https://www.standaard.be/cnt/dmf24042004_017
  donderdag 26 mei 2022 @ 15:57:51 #122
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871885
VDP gaat zo zuinig mogelijk proberen binnen te komen, dus ik verwacht dat die gaat vlammen op die muur en daarna een solo van 50km.
pi_204871894
Het gouden koppel doet de Vuelta weer samen, jawel!
pi_204871901
De Tour met Jan en Bobbie, dat wordt genieten.
  donderdag 26 mei 2022 @ 16:02:47 #125
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871908
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:01 schreef johannes_vermeer het volgende:
De Tour met Jan en Bobbie, dat wordt genieten.
Jos en Renaat!
pi_204871918
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:02 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Renaat!
Nou, fantastisch.
pi_204871919
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:00 schreef wimderon het volgende:
Het gouden koppel doet de Vuelta weer samen, jawel!
Dat is nieuw toch?
pi_204871922
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:02 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Jos en Renaat!
Shotje elke keer als Wout genoemd wordt.
  donderdag 26 mei 2022 @ 16:06:27 #129
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871923
quote:
9s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:04 schreef wimderon het volgende:

[..]
Nou, fantastisch.
Niet echt, maar als de keuze Jan en Bobbie, Maarten en Herbert of Jos en Renaat is dan weet ik wel waar ik ga kijken.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 16:06:31 #130
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871924
quote:
9s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:04 schreef wimderon het volgende:

[..]
Nou, fantastisch.
Liever dan Jos en Karl
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871925
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:05 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]
Dat is nieuw toch?
Daarom 'weer' ;)
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 16:06:46 #132
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871926
We gaan naar de muro.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871927
Kopgroep kan best een minuutje extra pakken als ze hier vol doorrijden
pi_204871930
DE klim _O_
  donderdag 26 mei 2022 @ 16:07:20 #135
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871931
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:06 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]
Shotje elke keer als Wout genoemd wordt.
Dat wordt nog wat met de Vuelta en Remco.
pi_204871933
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:06 schreef wimderon het volgende:

[..]
Daarom 'weer' ;)
Jeetje, ik ben nog niet wakker.
pi_204871939
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:06 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Liever dan Jos en Karl
Dat is zoiets als zeggen dat je liever x hebt dan Ronald van der Geer bij de voetbal.
pi_204871941
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:06 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Niet echt, maar als de keuze Jan en Bobbie, Maarten en Herbert of Jos en Renaat is dan weet ik wel waar ik ga kijken.
Ik vrees voor de onvermijdelijke :r Joris :r
  donderdag 26 mei 2022 @ 16:10:06 #139
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204871944
Alle commentatoren zijn zonder uitzondering ongeschikt.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_204871946
Mensonterend dit.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 16:10:11 #141
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871947
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:08 schreef wimderon het volgende:

[..]
Dat is zoiets als zeggen dat je liever x hebt dan Ronald van der Geer bij de voetbal.
Je kunt ook kiezen voor Joris en Ducrot.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 26 mei 2022 @ 16:10:21 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_204871948
Prima klimmetje, had hier ergens gefinisht dan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 16:10:21 #143
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871949
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:10 schreef Koffieplanter het volgende:
Alle commentatoren zijn zonder uitzondering ongeschikt.
Wanneer ga jij daar zitten?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871951
Peloton klimt sneller dan de kopgroep.
  Redactie Sport donderdag 26 mei 2022 @ 16:10:44 #145
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204871954
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:10 schreef wimderon het volgende:
Peloton klimt sneller dan de kopgroep.
Niet heel gek toch?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204871959
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:09 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]
Ik vrees voor de onvermijdelijke :r Joris :r
Joris is het ergste van het ergste.
  donderdag 26 mei 2022 @ 16:11:06 #147
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204871960
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:09 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]
Ik vrees voor de onvermijdelijke :r Joris :r
Oh kan ook, maar Maarten is al meer dan genoeg reden om de NOS over te slaan.
pi_204871962
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:09 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]
Ik vrees voor de onvermijdelijke :r Joris :r
Met de lompe stem van Staf Clement ernaast ook nog?
pi_204871966
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:10 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Niet heel gek toch?
Met de sprintersploegen breeduit? Dat lijkt me wel gek..
pi_204871971
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 16:10 schreef Koffieplanter het volgende:
Alle commentatoren zijn zonder uitzondering ongeschikt.
Dit hoeven Mani en ik niet te pikken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')