abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205019308
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 08:17 schreef Molo het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Doodeng verhaal en die doos had doorgestoken in de greppel kunnen liggen als het echt gebeurd was, maar we schrijven het vooral zo op en bejubelen het kwijlend met betraande oogjes :')

[ afbeelding ]
Hehe deze is wel weer een nieuw dieptepunt in dit topic
  zaterdag 11 juni 2022 @ 14:34:30 #152
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_205021475
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 17:43 schreef Viv het volgende:

[..]
:{
Wat erg zeg... :{ Wat een sneue man.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2022 18:18 schreef kanovinnie het volgende:

[..]
_O-

Lekker hoor, al 7 jaar bezig met je bedrijf opbouwen. En dan is een stronk uit de grond halen een mijlpaal _O-
_O-
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_205046260
quote:
Regelmatig krijg ik de vraag: wat doe jij op het moment eigenlijk? Mijn antwoord is dan gekscherend “niet zoveel.” Niet het antwoord dat de vragensteller verwacht. Want een mooie functie, uitdagende klus of nieuwe werkplek ligt voor de hand. Maar die heb ik op dit moment dus niet. Bewust niet.

Eind vorig jaar heb ik besloten om een tijdje een werkpauze te nemen. Ik kreeg steeds meer last van mijn rug - al dat thuiswerken maakte mijn rugklachten erger. En ik haalde steeds minder voldoening uit mijn werk. Door corona? Wellicht. Midlifecrisis? Ook best mogelijk. Hoe dan ook, het was een goed moment om even te stoppen.

En dat betekent dat ik sinds een paar maanden veel tijd en ruimte heb voor andere dingen. Dat ik meer buiten ben dan in jaren, meer beweeg, vaker spontaan iets kan gaan doen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, ben dingen gaan doen waar ik eerder nooit tijd voor had of maakte, kom vaker buiten mijn ‘bubbel’. Ik ervaar het bijvoorbeeld als een enorme luxe dat ik elke week op de Stadsakkers in Apeldoorn kan werken, heerlijk buiten met mijn handen in de grond.

Dus deze sabbatical bevalt me wel. Werk? Dat heb ik eigenlijk helemaal nog niet gemist. Laat mij nog maar even lekker buiten spelen. Goed voor mijn rug, en goed voor mijn ziel.
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web

Waarom geef je gewoon niet toe dat je een hekel hebt aan je werk. :') Ga dan solliciteren.
Taalpurist.
pi_205046275
quote:
Op mijn 17e ben ik begonnen aan de HBO-V. Leuk dacht ik, voor mensen zorgen en een waarderend beroep uitoefenen. Dit waren mijn motieven om te starten met de opleiding in 2018. Als 17-jarige was ik nog niet bezig met arbeidsvoorwaarden of het salaris. Ik ging doen wat ik leuk vind. Na vier jaar lang gestudeerd te hebben en 65 weken full time stage te hebben gelopen, kijk ik er anders naar. Ja, het is een waarderend beroep, het is prachtig om mensen te helpen en te ondersteunen bij dingen die zij niet zelf kunnen en ik doe het met veel plezier. Maar het is ook zwaar. Je maakt overuren, je wordt onvoldoende betaald in vergelijking met je inspanningen en jezelf volledig geven wordt als normaal gezien.

Als ik het heb over hoe hard het soms kan zijn, krijg ik af en toe te horen, ‘het is toch je roeping?’, ‘Voor het geld moet je het niet doen’. Deze uitspraken gaan mij niet in de koude kleren zitten. Verpleegkunde is in mijn ogen een vak. Een vak waarvoor ik gestudeerd heb, waarvoor ik wetenschappelijk onderzoek heb gedaan, waarbij ik weet wat ik doe en waarom ik iets doe. Wij zien niet alleen de ‘handen’ aan het bed, wij zijn de klinische blik, de kennis, de ervaring en het luisterend oor aan het bed. Wij indiceren, organiseren en coŲrdineren de zorg. Een roeping is een overtuiging om iets te doen, bijvoorbeeld in de naam van een religie of het gevoel dat je bestemd bent voor een bepaalde taak. Zoals Jelle Reijngoudt (verpleegkundige, lecturer practinor en tevens gastblogger bij de Nursing) aangeeft, wordt een roeping geassocieerd met nonnen die vroeger onbetaald en minzaam patiŽnten verzorgen, gedreven door hun geloof. Door het een roeping te noemen doen we de verpleegkunde en daarmee ook de verpleegkundigen te kort (Reijngoudt, 2022). Wat maakt het dat een ICT’er die op hetzelfde niveau gestudeerd heeft, wel een vak beoefend in de ogen van de mensen, terwijl de verpleegkundige haar roeping volgt?

Het is daarom belangrijk dat wij, als nieuwe generatie verpleegkundigen, opstaan voor onze rechten en duidelijk maken aan de overheid, het bestuur en de maatschappij dat wij net zoals andere beroepen een salaris naar behoren moeten krijgen en dat een normale werkdruk moet worden gehandhaafd. Wij moeten laten zien dat ondanks dat wij de zorg met enthousiasme en passie leveren, wij net als andere beroepen gewaardeerd willen worden in daden en niet in woorden of een applaus.

Nu ik bijna afgestudeerd ben zal ik mij hiervoor blijven inzetten als verpleegkundige, jij toch ook?
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web

Blablabla!!
Taalpurist.
pi_205046321
quote:
Wat een avontuur!
Op woensdag 27 april begon ik aan een persoonlijke uitdaging. Ik vertrok alleen op reis naar Girona. Ik koos de fiets om dit avontuur te beleven. Je kan dan een makkelijke route kiezen over de weg. Dit is niet wat bij mij past. Daarom koos ik ervoor om de European divide trail te volgen. Ik koos ervoor om thuis te vertrekken en in Girona te eindigen voor een tocht van 19 dagen, waarin ik 1984km en ongeveer 26000hm moest overbruggen.

Of dat de dit nog niet genoeg uitdaging was kwam daar ook nog eens bij dat de route ongeveer 55% onverhard was. In Nederland betekent die term iets anders dan in de Vogezen. Dit zorgde voor de nodige kilometers lopen met een fiets van 25kg, omdat de ondergrond bestond uit rotsblokken/enorme keien.

Gelukkig was ik hier op voorbereid. De eerste dagen sprong ik van de fiets en klauterde ik de paden op. Na dit een aantal dagen achter elkaar regelmatig te doen werd ik er toch minder vrolijk van. Ik ging tenslotte op een fietsreis. Die stukken lopen kosten veel energie/tijd. Ondanks dat, lukte het om na 10 dagen nog voor op schema te liggen. Voor zover ik een schema had. Ik plande de dagen niet vooruit, maar per dag zodat ik kon inspelen op tegenslagen.

Tegenslagen zijn er zeker geweest. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: geen eten kunnen vinden, campings die gesloten zijn, een been dat niet meer mee wil werken en hevige regenval wat zorgt voor rivieren/modderstromen waar ik doorheen moest. Nou weet ik dat ik relaxt, scherp en over het algemeen positief blijf in moeilijke situaties. Er zijn zeker moodswings geweest, maar op de momenten dat het echt nodig was trok ik mezelf uit dat mentaal mindere moment. Hierdoor lukte het me om een oplossing te vinden om uit een aantal hachelijke situaties te komen. Achteraf drong het soms pas door hoe kantje boort het is geweest.

Mede door die aantal moeilijke momenten heb ik enorm kunnen genieten van ook veel moois. De diversiteit in de natuur, het alleen op pad zijn en alles zelf moeten/mogen uitvogelen en vooral ook mezelf fysiek/mentaal uitdagen. Mede doordat ik na 10 dagen nog steeds voor lag op schema. Kon ik het relatief rustig aan doen en zorgde dat ervoor dat ik wat kon relaxen. Het slechte weer werd ingewisseld voor zon. Dit zorgde bijna voor een vakantiegevoel. Ik had namelijk geen haast. Het welkomstcomitť arriveerde pas op dag 19. Dus eerder was geen optie.

Terugkijkend op dit avontuur was het een enorm mooie uitdaging met soms heftige momenten. Ik ben trots op mezelf dat ik me goed door die moeilijke momenten hebben heen gemanoeuvreerd en iedere dag ben blijven genieten.

Nu opzoek naar een nieuwe uitdaging. Dit keer niet op de fiets, maar in het werkende leven. Ik heb gemerkt dat ik niet meer op de juiste plek zit in mijn huidige functie. Dus heb besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hoe die er precies uitgaat zien is voor mij ook nog een vraagteken. Daar wil ik de komende tijd gebruik van maken om iets te vinden wat bij mij past.
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web

Ach zout op man en post dit op Facebook.
Taalpurist.
pi_205046343
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:38 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web

Ach zout op man en post dit op Facebook.
Die is Schubbenkutteveen nooit uit geweest.
pi_205046352
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:43 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Die is Schubbenkutteveen nooit uit geweest.
Dat idee had ik nou ook.
Taalpurist.
pi_205047158
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:44 schreef HSG het volgende:

[..]
Dat idee had ik nou ook.
Teveel onnodige details gaven het weg.
pi_205047790
:')
  Tettenkoning dinsdag 14 juni 2022 @ 13:20:55 #160
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_205047819
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:30 schreef HSG het volgende:
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web

Waarom geef je gewoon niet toe dat je een hekel hebt aan je werk. :') Ga dan solliciteren....
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_205047903
quote:
Dit lijkt me dan nou juist wel iets voor op linkedin.
What Would Goku Do
  dinsdag 14 juni 2022 @ 16:16:02 #162
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_205048991
Rabobank is lekker aan het greenwashen op Linkedin, terwijl zij de verduurzaming van Nederlandse boeren altijd hebben afgeraden en vooral schaalvergroting hebben aangemoedigd :')
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 14 juni 2022 @ 17:27:40 #163
269689 crew  Viv
pi_205049473
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:38 schreef HSG het volgende:

[..]
https://www.linkedin.com/(...)m=member_desktop_web

Ach zout op man en post dit op Facebook.
Hier staat opnieuw het linkje van die HBO-V student. ;)

Over die student, dat is er typisch zo eentje die over een jaar al niet meer in de zorg werkt. :') Als je tijdens de studie al zo verbitterd bent over het harde werken tegen een bescheiden salaris...

En over die fietser, wat een nepverhaal inderdaad. :D Het is echt geschreven om zichzelf te profileren als bij een sollicitatiegesprek. Zoek maar eens op de STARR-methode, alles komt erin terug: Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. :'(
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 14 juni 2022 @ 17:52:07 #164
269689 crew  Viv
pi_205049566
Geen nepverhaal, maar wel een uitermate ongelukkige woordkeuze:

quote:
Ruim 10 jaar geleden ging ik met collega’s naar Denemarken om ons te laten inspireren door de multidisciplinaire aanpak in de ‘Rape Centers’. Daar werd het zaadje geplant voor het huidige Centrum Seksueel Geweld.
https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6942482294473461762

:X
pi_205049652
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 17:27 schreef Viv het volgende:

[..]
Hier staat opnieuw het linkje van die HBO-V student. ;)

Over die student, dat is er typisch zo eentje die over een jaar al niet meer in de zorg werkt. :') Als je tijdens de studie al zo verbitterd bent over het harde werken tegen een bescheiden salaris...

Die hbo-v ers krijgen helemaal geen slecht salaris. De lagere loonschalen in de zorg betalen slecht maar daar valt hbo-v niet onder, die beginnen gelijk al met een riant salaris.

Maar dat is natuurlijk zo'n muts die altijd ontevreden is en zich achtergesteld voelt.
pi_205050098
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 18:08 schreef machtpen het volgende:

[..]

Maar dat is natuurlijk zo'n muts die altijd ontevreden is en zich achtergesteld voelt.
Je bedoeld achterlijk?
pi_205053026
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 18:08 schreef machtpen het volgende:

[..]
Die hbo-v ers krijgen helemaal geen slecht salaris. De lagere loonschalen in de zorg betalen slecht maar daar valt hbo-v niet onder, die beginnen gelijk al met een riant salaris.

Maar dat is natuurlijk zo'n muts die altijd ontevreden is en zich achtergesteld voelt.
Ik snap niet dat er in de zorg zo'n ongelijkheid is qua schalen voor verplegers.
Taalpurist.
  woensdag 15 juni 2022 @ 06:52:01 #168
138120 Yozzz
…ireann go Brach
pi_205054529
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 22:29 schreef HSG het volgende:

[..]
Ik snap niet dat er in de zorg zo'n ongelijkheid is qua schalen voor verplegers.
Wel tussen een verpleegkundige en een verzorgende inderdaad. Maar tussen een dokter en een verpleegkundige zit ook een verschil, heeft alles met verantwoordelijkheid te maken. Hbo-V en Mbo-V scheelt vaak weinig.
pi_205056807
quote:
Allemaal in polonaise naar het arbeidsbureau.
  Tettenkoning woensdag 15 juni 2022 @ 13:10:23 #172
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_205056818
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_205056952
quote:
Gatver, de reacties eronder zitten ook vol figuren die maar wat graag aan dit toneelstukje mee zouden doen om vervolgens gefilmd te worden en op LI voor lul te staan.

quote:
Geweldig! When Work Meet Fun
quote:
Gewoon omdat het kan, en dat voor 09:00 😂👌😜 #AfasRules 🤙
Ja man, de polonaise. Lekker gek, lekker spontaan, altijd doldwaze pret bij Afas bedrijfssoftware! *O*

-O-
  woensdag 15 juni 2022 @ 17:15:40 #174
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205058377
quote:
En na de polonaise, als de camera uit is, weer lekker allemaal klagen hoe kut het er wel niet is _O-
pi_205061090
Deze kerel zit tegenwoordig in mijn tijdlijn

:|W

Life coach - Energetisch Therapeut - HSP ervaringsdeskundige - wet van de aantrekkingskracht - MSc Economics and Business


quote:
Het krachtigste VACCIN vind je in de natuur en dat kan ik vanuit mijn ervaring met je delen.

Holistisch gezien heb ik veel lagen mogen opruimen en doorvoelen de laatste jaren. De meest uiteenlopende therapieŽn, coaches & methodes (op alle levels) heb ik mogen ervaren.

Ik had een bepaald proces afgerond en ik merkte een doorbraak in mezelf. Ik voelde kracht, vertrouwen, liefde voor mezelf en het allermooiste was de fysieke, emotionele en mentale stabiliteit!

Plotseling diende het volgende proces alweer aan... als kind zijnde had ik altijd al last van eczeem en dusdanig dat het mijn hele leven beÔnvloed heeft. Ik had en voelde continue extreme eczeem, kloven en jeuk(aanvallen) op de benen, voeten en handen en niets hielp meer...

Het was al een hele tijd weg maar het kwam nu in ene op (de eczeem), want het wilde gehoord, gezien en gevoeld worden!

Ik kwam er op de levels die ik kende niet uit (zegge holistisch: emotioneel, mentaal, fysiek en energetisch). Zalfjes en homeopathie waren ook niet de oplossing. Ik werd gek en ik zei tegen tegen het universum, laat me die oplossing dan zien of reik het me aan, want ik zat er helemaal doorheen..

Tot afgelopen week: toen heb ik kambo ervaren. Kambo is een plantmedicijn vanuit de amazone, oftewel kikkergif in het kort doet het het volgende:

“Kambo geeft je een fysieke, mentale en energetische detox. Het zuivert je bloed en lymfesysteem en boost je immuunsysteem. Dankzij de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen is het de sterkste, natuurlijke antibiotica die bestaat”.

Ik merkte en ervaarde dat de eczeem een onderdrukking in mezelf was, een emotie op een heel diep niveau, die ik via de andere lagen & methoden niet kon bereiken (op mijn levenspad, want alles is met een reden). Eenmaal toen de kambo op mijn huid werd gezet, voelde ik een enorme energie door mijn eczeemplekken trekken en ik voelde het medicijn doorwerken.

Misselijkheid, zweten, braken, emoties enzovoort dienden zich allemaal aan en dat is juist goed, want dat is loslaten! Op het moment voelt het wel even als een ware hel...

Mijn huid is nu al beter aan het worden (ongelofelijk bizar en ik ben er nog niet...), het proces is aan het doorwerken. Ik besluit het nog 2x te doen deze maand (een maancyclus), zodat er echt een totale cellulaire reset is in mezelf.

Het bizarre is, je reinigt alle lagen in jezelf op alle niveaus en dat zit gewoon in de natuur! Hoor je dat goed? JA! En nu: voel ik me harstikke goed!

De boodschap die ik dus wil meegeven: alles is op te lossen! Alles wat zich aandient in je leven heeft een reden en alle ziekte is er om aandacht te vragen voor een achterliggend probleem in & met jezelf!

Aanvullend: de oplossing zit in de NATUUR en dus niet in chemische samenstellingen van de pharma! Wil je jezelf dus resetten doe dat bij voorkeur met de intelligentie van de natuur en niet de gecreŽerde & gemanipuleerde substanties van grote partijen.

Ik hoop je geÔnspireerd te hebben
https://www.linkedin.com/(...)e&utm_medium=ios_app
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')