abonnement Unibet Coolblue
pi_204844128
Publiek is wel redelijk sportief. Had rellen verwacht.
U MAD?
pi_204849299
"nou, het is volbracht, en nu ga ik thuis hout hakken." Het zou zo een uitspraak van Gertjan Verbeek kunnen zijn, maar het was Felix Magath die er mee kwam na de tweede Relegation wedstrijd gisteren. HSV had een 0-1 voorsprong uit Berlijn meegenomen maar in het Volkspark leken de Rothosen wel b overal te laat te komen. Twee spelers waren in de aanloop heel belangrijk: Kevin Prince Boateng en de altijd vervelende Marc Oliver Kempf.

Boateng was bewust buiten de ploeg gelaten in de eerste wedstrijd volgens Magath " om te observeren waar we fouten maken en omdat ik hem een hele wedstrijd vol nodig heb ipv twee halve wedstrijden". De veteraan mocht zelfs suggesties voor de opstelling aanbrengen. Kempf was dan weer belangrijk omdat hij met Stuttgart al eens tegen HSV gespeeld had in de 2. Liga en Tim Walter als coach had voor een half jaar. "Dat type voetbal ken ik goed. Dus geen "lari-fari" maar vol druk zetten en ze overrompelen."

En dat deed Hertha prima. De eerste corner die eigenlijk geen corner had moeten zijn werd door Plattenhardt voorgegeven en Boyata kopte hem na vier minuten al binnen. Toussart kreeg nog twee kansen om de 0-2 te maken maar één keer was hij zelf te onhandig en de tweede keer lag Heuer Fernandez in de weg.

In de tweede helft kwam HSV er eigenlijk maar één keer gevaarlijk uit, Jatta leverde eindelijk een goede pass af maar Glatzel was net te laat bij de bal ook omdat Kempf hem flink hinderde. Diezelfde Kempf was minuten later voorin te vinden in een poging een vrije trap van Plattenhardt binnen te koppen. Dat was niet eens nodig want de bal dwarrelde zo over Heuer Fernandez in de goal. Kempf hield aan zijn sprong een bloedneus over omdat de keeper hem nog met een maaiende arm raakte.

Dat kon hem weinig schelen, de Herthaner hadden alles onder controle. Ook een paar verwoede pogingen van Ludovit Reis hadden weinig zin, Toussart pakte graag geel en zelfs rood om hem dwars te zitten door een bal weg te schieten. Oliver Christenen moest nog een keer ingrijpen op een schot van Vagnoman en Jovetiç mistte nog een kans 0-3. Het maakte allemaal niet meer uit. Hertha wint de terug wedstrijd met 0-2 en is dankzij de 1-2 totaalstand behouden voor de Bundesliga. HSV is er voor de vierde keer niet in geslaagd te promoveren. Magath is daarmee geslaagd in zijn opdracht en zal hopen dat er koerswijziging in Berlijn komt, want nog zo'n rollercoaster en dan loopt investeerder Lars Windhorst kwaad de deur uit om een andere voetbal club te gaan ruïneren. Union Berlin bijvoorbeeld, tot in augustus nog de beste club van de hoofdstad ;)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  dinsdag 24 mei 2022 @ 18:45:07 #228
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_204851244
Ik zie dat Kaiserslautern vanavond speelt om promotie naar de 2. Bundesliga, dat zou mooi zijn :)
pi_204851703
De vorige wedstrijd tegen Dynamo Dresden was niet heel hoop gevend. Zowel FCK als Dynamo speelden om niet te verliezen. Het werd dan ook 0-0. Benieuwd hoe het afloopt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204852353
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 18:45 schreef hhh38 het volgende:
Ik zie dat Kaiserslautern vanavond speelt om promotie naar de 2. Bundesliga, dat zou mooi zijn :)
Live op Sat1 en Viaplay.
pi_204854429
Nou de Dresden "fans" hebben er genoeg van en gaan met vuurwerk gooien. 2. Liga lijkt volgend jaar de Betzenberg weer als bestemming te hebben.

Aus Aus Aus! 0-2 geworden. Kaiserslautern heeft het gered. Dynamo Dresden terug naar de 3. Liga en het vuurwerk knalt nu aan beide kanten (vreugde en woede)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204855087
Voor de terugwedstrijd in Dresden zette Dirk Schuster weer op Philip Hercher. De man die samen met Terence Boyd onder Marco Antwerpen nog een gevaarlijk duo was geworden was nog geblesseerd geweest in de heen wedstrijd en zijn terugkeer maakte het meteen een heel stuk gevaarlijker. Toch was het Dynamo dat bijna voor een bliksemstart zorgde via Daferner en Konigsdorfer, maar beiden kregen de bal niet langs Matteo Raab.

Heel lang bleef het 0-0, maar dat lag niet aan de mogelijkheden. Terence Boyd schoot een bal vol tegen Dynamo keeper Broll op en kopte later nog eens op de lat. Het duurde tot minuut 58 toen Ritter ineens alle aandacht wegtrok met een rush richting cornervlag zodat Wunderlich vanuit het midden Hanslik kon aanspelen. Een sliding kwam te laat om zijn schot te stoppen. 0-1 FCK. Dynamo probeerde wel iets terug te doen maar steeds liep er een verdediger in de weg. Raab kwam nog ongelukkig terecht na een schot van Weihrauch, maar de jonge keeper had hem wel. En bij de volgende uitbraak van FCK was het weer raak, Stehle met een pass, Hercher maakt het af: 0-2. Helaas het sein voor de Dynamo aanhang om met vuurwerk te gaan gooien zodat er nog 10 minuten vertraging optrad. Maar het onvermijdelijke was niet meer terug te draaien. Dynamo Dresden verliest met 0-2 van Kaiserslautern en als het stadion heel blijft spelen ze gewoon 3. Liga volgend seizoen. Kaiserslautern keert na vier jaar proberen weer terug in de 2. Liga
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_204920444
Geen Lucien Favre bij Gladbach. Volgens zijn zaakwaarnemer wil de Zwitser niet meer in Duitsland werken. Kicker komt met Daniel Farke (ex coach van Norwich) en Vincent Kompany ( net terug getreden bij Anderlecht) als mogelijkheden.

https://www.kicker.de/spe(...)ch-ab-904180/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 5 juni 2022 @ 03:07:55 #234
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_205057182
Nu de stofwolken van het seizoen zijn opgetrokken gaat Hertha BSC aan wederopbouw beginnen. Het heeft moeite gekost maar met voormalig FSV Mainz coach Sandro Schwarz hebben ze iemand zo gek gekregen om de trainingen te leiden. Eerste aankoop is ook al binnen: Jean Paul Boëtius komt over van Mainz.

Er schijnt ook nog een nieuwe voorzitter van de club gekozen te worden over een week. De omstreden investeerder Lars Windhorst zal geen kandidaat nomineren
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205060044
Ik heb het gevoel dat 75% van clubs aan het begin van het nieuwe seizoen een andere coach heeft dan aan het begin van het afgelopen seizoen. :')
pi_205069631
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 20:11 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik heb het gevoel dat 75% van clubs aan het begin van het nieuwe seizoen een andere coach heeft dan aan het begin van het afgelopen seizoen. :')
Bayern, Bayer04, Bochum, Frankfurt, Freiburg, Mainz, Köln, Stuttgart en Union Berlin hebben nog dezelfde coach rondlopen. Precies de helft dus.

Blijven over:

BVB - Rose ingeruild voor Terziç (ouwe nieuwe dus)
Schalke - Grammozis halverwege eruit, Buskens promoveert en vervangen door Frank Kramer
Gladbach - Hutter ingeruild voor Daniel Farke
Rasenball - Marsch halverwege eruit, Tedesco mag na zijn geslaagde entree door
Bremen - Anfang ontslagen na gedoe met zijn impfpass, Ole Werner mag na promotie door in de BuLi
Hertha - Dardai en Korkut eruit gegooid, Magath redt de meubelen en Schwarz komt de stal uitmesten
Wolfsburg - andere namen dan Hertha maar zelfde concept. Von Bommel en Kohlfeldt eruit, Kovaç komt het oplossen
Augsburg - Weinzierl wilde zijn contract niet verlengen, wordt vervangen door Enrico Maassen, voormalig trainer van de 3. Liga selectie van BVB
Hoffenheim - toch een verrassing, ook Hoeness houdt na Schreuder niet langer dan een jaar vol, wegens verschil van inzicht contract ontbonden. Andre Breitenreiter is kampioenschap met FC Zürich terug naar DE gehaald
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 vrijdag 17 juni 2022 @ 12:45:54 #238
7889 tong80
Spleenheup
pi_205073844
Bayern München speelt de openingswedstrijd van het nieuwe Duitse voetbalseizoen op vrijdag 5 augustus tegen Eintracht Frankfurt. De regerend kampioen neemt het daarmee op tegen de winnaar van de Europa League. Ryan Gravenberch en Noussair Mazroui maakten deze zomer de overstap naar de Duitse topclub en kunnen die vrijdag hun debuut in de Bundesliga maken.

Waarschijnlijk is de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt niet het eerste officiële duel van de twee voormalig Ajacieden in dienst van Der Rekordmeister. Op 30 juli speelt Bayern de wedstrijd om de Supercup tegen RB Leipzig en dus kunnen Gravenberch en Mazraoui dan meteen de eerste prijs met hun nieuwe club pakken.

Een week na de openingswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt speelt Bayern de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. VFL Wolfsburg is dan de tegenstander. Het seizoen wordt op 27 mei 2023 afgesloten met een uitwedstrijd tegen 1. FC Köln.

Bayern München werd de afgelopen tien jaar kampioen van Duitsland en is ook dit seizoen weer de absolute topfavoriet. De laatste club die FC Hollywood van de titel wist te houden was Borussia Dortmund in 2012. Het is dan ook voor de tiende keer op rij dat Bayern het seizoen opent, aangezien het traditie is in Duitsland dat de regerend kampioen de eerste wedstrijd speelt.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205126855
Nou Stefan Ortega is binnen. De reflex keeper van Arminia Bielefeld staat voor een overgang naarManchester City als 2e keeper.

https://www.kicker.de/ort(...)-city-906578/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 maandag 27 juni 2022 @ 17:16:57 #240
7889 tong80
Spleenheup
pi_205163446
De verkiezingen bij Hertha BSC hebben zondag voor een aardverschuiving gezorgd. Met Kay Bernstein krijgt de Duitse club een voorzitter die ooit meerdere keren de toegang tot het stadion werd ontzegd.

Bernstein troefde tot verrassing van velen met 54 procent van de stemmen zijn concurrent Frank Steffen af. Daardoor krijgt De Oude Dame niet de kandidaat van de clubleiding maar een voormalig lid van de harde kern.

'Ik ben geen ultra en ik behartig ook niet de belangen van de ultra's. Ik ben de voorzitter van alle Herthaner', klonk het uit de mond van Bernstein, die het stokje overneemt van de opgestapte Werner Gegenbauer.

In het verleden speelde Bernstein als gangmaker een voorname rol in de harde kern van Hertha BSC. Zijn gedrag had tot drie keer toe geleid tot een stadionverbod. Inmiddels zit hij als ondernemer en sponsor op de hoofdtribune.

Zijn standpunt over vuurwerk laat zien dat zijn hart ook nog ligt bij de harde kern. 'Ik ben niet voor en niet tegen vuurwerk. Ik vind dat de discussie na 25 jaar achterhaald is en dat we over een verantwoorde omgang moeten praten die niemand in gevaar brengt.'

Een van zijn speerpunten is om snel met de grote investeerder Lars Windhorst aan tafel te gaan. Die had eerder zijn grote ongenoegen uitgesproken over de nu opgevolgde Gegenbauer. 'We gaan het gesprek open en zonder voorbehoud in', aldus Windhorst in reactie op de verkiezingsuitslag. 'Het kan alleen maar beter worden dan vroeger.'

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205165118
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:16 schreef tong80 het volgende:
De verkiezingen bij Hertha BSC hebben zondag voor een aardverschuiving gezorgd. Met Kay Bernstein krijgt de Duitse club een voorzitter die ooit meerdere keren de toegang tot het stadion werd ontzegd.

Bernstein troefde tot verrassing van velen met 54 procent van de stemmen zijn concurrent Frank Steffen af. Daardoor krijgt De Oude Dame niet de kandidaat van de clubleiding maar een voormalig lid van de harde kern.

'Ik ben geen ultra en ik behartig ook niet de belangen van de ultra's. Ik ben de voorzitter van alle Herthaner', klonk het uit de mond van Bernstein, die het stokje overneemt van de opgestapte Werner Gegenbauer.

In het verleden speelde Bernstein als gangmaker een voorname rol in de harde kern van Hertha BSC. Zijn gedrag had tot drie keer toe geleid tot een stadionverbod. Inmiddels zit hij als ondernemer en sponsor op de hoofdtribune.

Zijn standpunt over vuurwerk laat zien dat zijn hart ook nog ligt bij de harde kern. 'Ik ben niet voor en niet tegen vuurwerk. Ik vind dat de discussie na 25 jaar achterhaald is en dat we over een verantwoorde omgang moeten praten die niemand in gevaar brengt.'

Een van zijn speerpunten is om snel met de grote investeerder Lars Windhorst aan tafel te gaan. Die had eerder zijn grote ongenoegen uitgesproken over de nu opgevolgde Gegenbauer. 'We gaan het gesprek open en zonder voorbehoud in', aldus Windhorst in reactie op de verkiezingsuitslag. 'Het kan alleen maar beter worden dan vroeger.'

:T
Ik heb even gegoogled, Bernstein ziet er niet echt "harde kern" (meer) uit.
  Trouwste user 2022 maandag 27 juni 2022 @ 20:18:56 #242
7889 tong80
Spleenheup
pi_205165170
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 20:13 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]
Ik heb even gegoogled, Bernstein ziet er niet echt "harde kern" (meer) uit.
Ik moest qua naam aan de verfijnde dirigent denken. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205243553
Eerder leek het nog of Boëtius al door Hertha was aangekocht, maar naar nu blijkt probeert Werder Bremen nog een stokje voor die overgang te steken. Zou de onrust in Berlijn er mee te maken hebben?

Ondertussen is Freiburg met Moneyball bezig en overal koopjes aan het ophalen. Ritsu Doan komt van PSV, Matthias Ginter van Gladbach en Daniel Kofi Kyete is gestrikt van St Pauli.

https://www.kicker.de/auc(...)t-aus-907783/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205353499
2. Bundesliga trapt vandaag af.
pi_205357066
Kaiserslautern heeft zijn moment alvast gepakt. Ze moesten de 2 liga openen tegen Hannover 96. Bekendste nieuwe namen in het elftal zijn Erik Durm van Frankfurt en Andreas Luthe die zijn plek onder de lat bij Union aan Fredrik Rönnow kwijt was. Opvallende namen bij 96 waren behalve coach Stephan Leitl zelf ook Derrick Köhn (ex Willem II) en Louis Schaub van FC Köln. En al na 12 minuten stond FCK met 1-0 voor nadat een pass van Börne compleet was mislukt en Boyd in het het centrum zag lopen. Die struikelde nog in de aanname maar al vallend werkte hij wel de bal erin.

96 probeerde wel meer druk te zetten maar FCK bleef goed verdedigen. Pas toen Leitl twee extra aanvallers bracht met Teuchert en Nielsen kreeg Luthe het druk en even was leiden in last toen beide wissels de gelijkmaker erin kregen. Teuchert de voorzet, Nielsen de goal. 96 drukte door, maar uit een tegenstoot en een corner wist Redondo ondanks een mislukte omhaal toch Kevin Krause te bereiken die in de laatste minuut 2-1 binnentikte. Coach Dirk Schuster gaf lachend toe dat hij de hoekschop eigenlijk heel anders had willen laten nemen, maar te laat was met zijn aanwijzingen. "ach zo kan het ook"
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205371513
Na het eerste weekend kan Paderborn een screenshot maken, ze wonnen thuis met 5-0 van Karlsruhe en leiden voorlopig. HSV heeft in ieder geval de auftakt niet gemist, dankzij Robert Glatzel. Want hoewel Braunschweig meer kansen kreeg de bal ging er niet in. Glatzel kreeg 2 kansen in 90 minuten en ze gingen er allebei in, dát is efficiency.

Voor de twee degradanten ging de jacht niet zo goed van start. Fürth stond lang met 2-1 voor tegen Holstein Kiel, maar speelt met moeite 2-2 gelijk na een late treffer van Mühling. Bielefeld maakte het nog bonter, bij Sandhausen werd met 2-1 verloren, beide treffers kwamen van David Kinsombi. Het was een harde wedstrijd waarin de hele verdediging van Sandhausen inclusief keeper Drewes tegen een gele kaart opliep. Fortuna tenslotte had twee counters nodig om te winnen van Magdeburg, uit de eerste kwam een penalty voor die Hennings scoorde, Klaus scoorde twee minuten later 0-2. Een tegentreffer van Krempicki hielp helaas niet meer.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205408516
Mathijs de Ligt had geen 120 tellen nodig om bij zijn nieuwe club Bayern München in de schijnwerpers te staan. Hij mocht in de wedstrijd tegen DC United invallen en hamerde er meteen een afgeslagen bal in. Niet veel later moest hij helaas al weer gewisseld worden na een botsing. Ook Sadio Mané scoorde meteen, DC United ging er met 2-6 af.

twitter
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  donderdag 21 juli 2022 @ 17:29:36 #248
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_205415318
;( Alles Gute, "uns Uwe"

quote:
Die Stadt Hamburg bestätigte am frühen Donnerstagabend die Nachricht vom Tod Seelers. "Mit Uwe Seeler, Ehrenbürger seit 2003, verliert die Hansestadt Hamburg einen Ausnahme-Fußballer und besonderen Menschen. Tschüss, Uwe!", hieß es auf der Internetseite der Stadt. Der ehemalige Stürmer starb am Donnerstag im Alter von 85 Jahren.
https://www.kicker.de/uwe-seeler-ist-tot-910235/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205486775
Florian Grillitsch heeft een probleem. De speler van Hoffenheim verlengde zijn contract niet en kon dus transfervrij een andere club zoeken. Hij kreeg echter ruzie met zijn zaakwaarnemer die de bemoeienis van Grillitsch vader met betrekking tot de hoogte van het tekengeld niet zag zitten. Onderhandelingen met Fiorentina en Galatasaray mislukten daardoor. Ipv zijn vader voortaan thuis te laten wisselde Grillitsch van zaakwaarnemer. En ook onderhandelingen met Trabzonspor en Brighton liepen mis toen Grillitsch senior er zich te veel mee bemoeide. Zoonlief heeft daarom toch weer de eerste zaakwaarnemer ingeschakeld om een club te vinden... Grillitsch senior wordt niet in de zoektocht betrokken.

https://www.kicker.de/ber(...)knopf-911096/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205491645
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2022 08:47 schreef Sabata het volgende:
Florian Grillitsch heeft een probleem. De speler van Hoffenheim verlengde zijn contract niet en kon dus transfervrij een andere club zoeken. Hij kreeg echter ruzie met zijn zaakwaarnemer die de bemoeienis van Grillitsch vader met betrekking tot de hoogte van het tekengeld niet zag zitten. Onderhandelingen met Fiorentina en Galatasaray mislukten daardoor. Ipv zijn vader voortaan thuis te laten wisselde Grillitsch van zaakwaarnemer. En ook onderhandelingen met Trabzonspor en Brighton liepen mis toen Grillitsch senior er zich te veel mee bemoeide. Zoonlief heeft daarom toch weer de eerste zaakwaarnemer ingeschakeld om een club te vinden... Grillitsch senior wordt niet in de zoektocht betrokken.

https://www.kicker.de/ber(...)knopf-911096/artikel
:')
pi_205502854
Jetzt geht's los

twitter





Scheidsrechter: Robert Schröder

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Robert_Schröder_(Schiedsrichter)

https://datencenter.dfb.de/matches/2338381/liveticker

Alle Duitsers zijn homo
pi_205503162
- De combinatie DFB Pokal en Bayer04 Leverkusen is uiterst ongelukkig. De Werkself moest op zwarte zaterdag naar de Luxemburgse grens om tegen nieuwbakken 3. Liga club SV Elversberg aan te treden. Na 120 seconden ging het al fout toen Rochelt lang Koussounou dribbelde en de 1-0 scoorde. Nieuwkomer Szolek deed wel wat terug voor Bayer04 met de 1-1, maar door een penalty kwam "SVE" toch weer op 2-1. Doelman Nicolas Kristof werd voor de Bayer04 aanvallers een ware plaag en wist vele ballen onschadelijk te maken. Schick en Azmoun kregen er meerdere pogingen niet in, maar Aranguiz lukte dan toch de 2-2... en meteen 6 minuten later loopt Schnellbacher de 3-2 voor SVE binnen.

Enfin, thee, donderpreek, straf, wissels. Azmoun en Aranguiz eraf, Demirbay en Paulinho erin. SVE werd wat naar achteren gedrukt en kreeg via Demirbay de 3-3 om de oren. In plaats van af te wachten ging de thuisploeg opnieuw in de aanval en kreeg ook kansen via Jacobsen en Fellhauer. Bayer04 zette er weinig tegenover en kreeg wat het verdiende, een goal. Jacobsen zette voor, Conrad springt hoger dan Paulinho en kopt hem langs Hradeçki. Schick scoorde kort voor tijd nog 4-3, maar het blijkt opnieuw, tegen 3. Liga clubs moet je niet 90% spelen.

- Eenzelfde conlusie trok ook bijna HSV, dat ook tegen een Drittligist aantrad, namelijk Spvg Bayreuth. En al na een kwartier greep Schonlau verkeerd in bij een schot van Hemmerich, dat via zijn been over Heuer Fernades vloog. De Rothosen konden weinig klaar krijgen in de rest van de eerste helft, dus ook een wissel bij rust: de onopvallende Bilbija eruit, Ransford Königsdorffer erin. De Duitse Ghanees mistte net als Glatzel een paar kansen, maar in de 83e minuut scoorde hij toch de 1-1. Het werd verlengen en daarin had HSV meer uithoudingsvermorgen. Schonlau kon zijn fout na 15m in de 97e minuut goedmaken met de 1-2, Königsdorfer scoorde nog 1-3.

- Ook FC Köln kreeg een vervelende wedstrijd in Zuid Duitsland, ze moesten aantreden tegen 2. Liga club Jahn Regensburg. Timo Horn mocht in het doel staan, opvallende nieuwkomers waren ex Hoffenheimer Sargis Adamyan en voormalig Sparta- rouwdouwer Julian Chabot. Het was echter Der Jahn die goed begon met 2 goals in twintig minuten. Andreas Albers scoorde de eerste, Prince Owusu de tweede. Köln reageerde goed met Adamyan die Uth aanspeelde en 120 tellen na de 2-0 al de 2-1 scoorde. In de tweede helft kregen de Geissböcke wat meer de overhand en nadat een afgeslagen bal door Ljubicíc werd opgepikt lag de 2-2 erin. In de verlenging werd niet meer gescoord en dus werden het penalty's. Jahn mistte er een (Saller) en Köln twee (uitgerekend Ehizibue en Chabot. Daardoor bekert Jahn Regensburg verder
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205504293
0-2 Bayern al na een half uur, live op Sat.1.
sig verwijderd door FA
  Trouwste user 2022 zondag 31 juli 2022 @ 07:26:05 #255
7889 tong80
Spleenheup
pi_205507884
Omdat Uwe Seeler deze week overleden is. De Willem van Hanegem van Duitsland. Bijna de beste, wel de meest geliefde. Er zijn spelers die ondanks zichzelf een ster worden. Het laatste voorbeeld in Nederland is Dirk Kuijt. Nooit een groot talent geweest in de jeugd. Maar de laatste held voor het legioen. Scorend in de kampioenswedstrijd en gerespecteerd international. Dekselse Dirk uit Katwijk, noemde Evert ten Napel hem liefkozend.

Een nog groter mirakel is Miroslav Klose. De in Polen geboren spits emigreerde met zijn ouders naar West-Duitsland. Thuis spreekt-ie nog steeds Pools of Silezisch. Hij voelt zich echter Duitser. Dat kan ook niet anders als je als midvoor de legendarische Ronaldo en landgenoot Gerd Müller voorbij bent gestreefd qua records, en Pelé hebt geëvenaard als speler die op vier WK's scoorde. Op de WK's 2002, 2006, 2010 en 2014 maakte hij, als niet briljante speler, liefst 16 doelpunten voor die Manschaft.

Eén meer dan de Braziliaanse legende Ronaldo (de echte). Gerd Müller, Der Bomber, had vóór Ronaldo het record in handen. Zo geliefd en legendarisch zal-ie waarschijnlijk nooit worden. Ondanks zijn 71 doelpunten in 137 interlands. Wat wel zeker is, is het feit dat-ie de Duitse legende en knuffelbeer Uwe Seeler nooit in populariteit zal evenaren. De populairste Duitse speler ooit. Hij evenaarde wel het record van deze Schalke speler, die net zoals Pelé op vier WK's scoorde. Beiden op de WK's 1958, 1962, 1966 en 1970. Pelé werd drie maal wereldkampioen, Seeler won niet één titel. Als er één speler alles uit zijn carrière heeft gehaald is het echter Miroslaw Klose, de Pools-Duitse mijnwerkerszoon.

Uwe Seeler werd geen wereldkampioen in 1954 of 1974. Terwijl de Duitsers toen wel op de hoogste trede stonden. Het interbellum kan ook helden voortbrengen. Voetbal is niet altijd oorlog. Of Klose een legende wordt zoals sommige andere Duitse spelers zal de toekomst uitwijzen. Hij is wel op weg. Over een paar jaar zullen we het weten. Bij leven een legende, is maar voor weinigen weggelegd.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205508536
De uitslag in de Duitse supercup was vergelijkbaar met NL, zelfs de VAR perikelen waren vergelijkbaar met NL. Bayern begon heel goed tegen Rasenball en scoorde via Musiala na een kwartier al 0-1. De gelijkmaker van Nkunku ging een paar minuten niet door wegens buitenspel (1). Dankzij agressief pressing drukte Bayern Rasenball achteruit en Mané liep een voorzet van Gnabry binnen voor de 0-2 en vlak voor rust scoorde Pavard de 0-3.

Tedesco greep in en koos in de 2e helft voor Silva en Olmo ipv Forsberg en Kampl. En meteen werd Rasenball sneller, ongrijpbaarder. Helaas heeft Silva nog steeds moeite met scoren, hij knalde hard op de lat. Halstenberg kopte wel binnen nadat Nkunku uit een corner voorgaf. Gnabry tikte 1-4 binnen, Mané's tweede goal ging niet door wegens buitenspel (2) Ook Rasenball kreeg kansen, maar Silva's schot was weer eens niet precies genoeg en Nkunku werd nog door Davies geblokt.

Omdat Pavard daarna onhandig Olmo onderuit liep mocht Nkunku voor een penalty aanleggen en de 2-4 toch binnenschieten. En weer ging er een goal van Mané niet door, buitenspel (3). Meteen scoorde Olmo uit een counter 3-4. Alle Nl'ers in Bayern dienst kwamen binnen de lijnen om met verdedigen te helpen en uiteindelijk scoorde Sané nog de 3-5. Soevereine eerste helft, een bibberige tweede helft, Mané scoort veel maar gaat soms te snel voor de VAR-camera's. Leuk seizoen kan dit worden
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205517794
- Freiburg moest voor zijn eerste ronde DFB Pokal op bezoek op de Betzenberg bij Kaiserslautern. Precies zoals coach Streich had gevreesd wachtte FCK rustig op countermogelijkheden. Na een halfuur viel Ritter de bal voor de voeten en die herinnerde zich uit de videoanalyse dat Mark Flekken graag ver van het doel verdedigde. Dus schoot hij eens hoog op doel en boem, bal ploft onder de lat: 1-0. Ai, als er meer videoanalisten hebben opgelet heeft Mark huiswerk voor de komende weken.

In de tweede helft bleef het gelijkop gaan en moest Flekken nog een kans voor Boyd onschadelijk maken. Het waren uiteindelijk twee wissels die het verschil maakten. Petersen kwam er in en kreeg de bal bij Sallai die de gelijkmaker binnenschoot. In de verlenging was het Ritsu Doan die een vrije trap keurig binnenschoot. De finalist van vorig jaar met een beetje moeite door.

- Hertha BSC wil na de achtbaanrit van vorig seizoen de weg naar boven weer vinden en moest op bezoek bij Eintracht Braunschweig dat ook wel een moraalboost kan gebruiken (ze staan voorlaatste in de start van de 2. Liga). Immanuel Pherai begon bij Braunschweig in de basis, Zeefuik zat bij Hertha op de bank. En eigenlijk liep het de 1e helft goed voor de gasten. Plattenhardt slingert in de 10e minuut een bal voor het doel die Davy Selke inkopt en een halfuur later scoort Maolida op aangeven van Lukebakio.

Na de rust echter kwam de Bundesliga dino langzaam in de problemen. Pherai draaide Boyata een paar keer dol, die werd kwaad en liep de Amsterdammer onderuit. Penalty en Behrendt scoort 2-1. Vervolgens mag wissel Jan-Hendrik Marx zo door de Hertha verdediging lopen en de bal op Lauterbach voorzetten die de gelijkmaker scoort. Diezelfde Lauterbach zet in de 1e minuut blessuretijd voor op Pherai en die LEEK de winnende 3-2 te scoren. Maar Lucas redde nog net de meubelen met de 3-3. Verlenging.

Daar leek Hertha nog zijn gezicht te redden met een mooie chipbal van Lukebakio in de 106e minuut, maar weer gaf Braunschweig niet op en zowaar, Pherai kreeg de bal bij Bryan Henning, die van afstand de 4-4 erin knalt. Het werden dus penalties. Zowel Donkor als Plattenhardt misten een keer, en nadat de altijd vervelende Marc Oliver Kempf de bal richting Charlottenburg schoot was het nota Berliner Henning die Hertha uit de beker knalt: 6-5 _O-
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 woensdag 3 augustus 2022 @ 08:57:05 #258
7889 tong80
Spleenheup
pi_205535796
In Duitsland is nog niet iedereen overtuigd van de transferwoede van Bayern München. Der Rekordmeister investeerde afgelopen zomer flink in het versterken van de selectie. Toch worden er vraagtekens bij het aankoopbeleid gezet. Ook Matthijs de Ligt moet het ontgelden.

'Wat werd Hasan Salihamidzic onlangs geprezen om zijn eerdere transfers van afgelopen zomer', schrijft Michael Rummenigge. Daar doet de Sportbuzzer-columnist niet aan mee. 'Ik kan eerlijk gezegd niet mee in die jubelstemming. Met alle respect voor Sadio Mané en Matthijs de LIgt, maar dit zijn voor mij beiden geen spelers van wereldformaat.'

Daarmee bekritiseerde hij technisch directeur Salihamidzic. Die betaalde namelijk zo'n honderd miljoen euro voor het tweetal. 'Natuurlijk zal Mané goed zijn voor de Bundesliga en zijn doelpunten maken, maar op dertigjarige leeftijd zie ik hem niet op het absolute topniveau. Als het anders was geweest, zou trainer Jürgen Klopp bij Liverpool zeker harder gevochten hebben om de spits te houden.'

'Ik ben nog sceptischer over De Ligt', schreef Rummenigge zijn messen. De Oranje-international kan hem namelijk al helemaal niet bekoren. 'Natuurlijk, hij is pas 22 jaar oud. Maar de laatste drie seizoenen bij Juventus waren verspilde tijd voor hem. Hij heeft zich na zijn goede start bij Ajax niet verder kunnen ontwikkelen. Ik vind het heel gedurfd om hem de defensiechef van Bayern te maken. Je had de naar Borussia Dortmund vertrokken Niklas Süle dan ook kunnen houden.'

Een andere oud-Ajacied springt de kritische volger wel in het oog. 'Noussair Mazraoui zou in de schaduw van De Ligt en Mané wel eens kunnen uitgroeien tot een heuse koninklijke transfer voor Bayern. Hij doet me denken aan voormalige Dortmund-speler Achraf Hakimi. Mazraoui zal Bayern flink versterken op de rechterflank.'

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205559858
Wat een eerste goal van het seizoen :D
Demain, on roule
pi_205560104
30 minuten gespeeld, 0-3. Eintracht wordt helemaal van de mat getikt. Bundesliga is weer een formaliteit, maar dat wisten we natuurlijk al.
Demain, on roule
pi_205560172
Er kijkt verder niemand? 0-4 inmiddels, het is echt een demonstratie.
Demain, on roule
pi_205560249
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:11 schreef Mykonos het volgende:
Er kijkt verder niemand? 0-4 inmiddels, het is echt een demonstratie.
0-5 bedoel je?
stupidity has become as common as common sense was before
pi_205560255
Wat mij het meest verbaast aan deze wedstrijd is niet de tussenstand maar het feit dat Evert ten Napel nog voetbal ademt. Wat is deze.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2022 21:18:47 ]
pi_205560313
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:17 schreef marcb1974 het volgende:

[..]
0-5 bedoel je?
Ik vind het zielig voor Frankfurt ;(
Demain, on roule
pi_205560397
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:22 schreef Mykonos het volgende:

[..]
Ik vind het zielig voor Frankfurt ;(
Ze moeten gewoon beter hun best doen :D
stupidity has become as common as common sense was before
pi_205560540
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 21:18 schreef Bolasie het volgende:
Wat mij het meest verbaast aan deze wedstrijd is niet de tussenstand maar het feit dat Evert ten Napel nog voetbal ademt. Wat is deze.
Reden genoeg om in te schakelen, Evert is pure cult
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 21:54:53 #267
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_205560629
Ik kijk vanaf nu ook mee :)
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 21:55:59 #268
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_205560636
Haha Neuer _O-
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
pi_205560641
HET KAN NOG
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:09:45 #270
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_205560795
teamplayer Sané
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
pi_205560826
GODVERDOMME

EVERT _O_
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:12:33 #272
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_205560837
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:11 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
GODVERDOMME

EVERT _O_
Evert gaat nooit vervelen _O_
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
pi_205560849
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:12 schreef R-woud93 het volgende:

[..]
Evert gaat nooit vervelen _O_
Deze man weet hoe je commentaar moet geven. Beter doet ie 5 wedstrijden per weekend voor ViaPlay.
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:15:18 #274
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_205560873
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:13 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]
Deze man weet hoe je commentaar moet geven. Beter doet ie 5 wedstrijden per weekend voor ViaPlay.
Hij gaat dat nooit meer doen maar zou wel prima zijn ja _O_
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
pi_205560905
Vanochtend maakte ik mij nog even zorgen over de ingehuurde commentatoren door ViaPlay, maar ik zit plots vol vertrouwen.

Morgen dus vast Leo Oldenburger. |:(
  Moderator vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:20:39 #276
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_205560929
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:17 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
Vanochtend maakte ik mij nog even zorgen over de ingehuurde commentatoren door ViaPlay, maar ik zit plots vol vertrouwen.

Morgen dus vast Leo Oldenburger. |:(
Ik hoop dat Leo gewoon Ajax gaat doen morgen :P
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 22:36:14 #277
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_205561102
Zonder Lewandowsky kunnen ze het dus ook
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_205565213
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 22:17 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
Vanochtend maakte ik mij nog even zorgen over de ingehuurde commentatoren door ViaPlay, maar ik zit plots vol vertrouwen.

Morgen dus vast Leo Oldenburger. |:(
Ik zit nu Tottenham - Southampton te kijken. Commentator van dienst is Leo Driessen.
pi_205565311
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 16:39 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]
Ik zit nu Tottenham - Southampton te kijken. Commentator van dienst is Leo Driessen.
Godver
pi_205565325
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 16:52 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]
Godver
Houdt het dan nooit op?
pi_205567525
Bayern opende dus gisteren de Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt. De fans in het Waldstadion meenden naast hun imposante vlaggenshow ook nog een paar rookpotten af te moeten vuren. Volgens Thomas Kampenbeck op BR radio was Kevin Trapp daar iets te veel door belemmerd en zou hij de vrije trap die Joshua Kimmich op hem afvuurde daarom compleet hebben gemist. Wel of geen nadeel, Bayern was los en stoomde door richting een ware demontage/demonstratie: uit een afgeslagen corner schoot Mazraoui's concurrentie Pavard 0-2 binnen, Ze hadden wel twee keer Frankfurt er door heen laten breken, maar gelukkig voor de slordige verdedigers waren Tuta en Lindström zelf ook te slordig om te scoren.

En dan krijg je hem terug. Mané kopte de 0-3 binnen op aangeven van Gnabry, en bereidde de 0-4 van Musiala voor door aangever Müller aan te spelen. 0-5 bij rust. Het had snel na rust 1-5 kunnen staan maar Jakiç goal werd afgekeurd. Kolo Muani profiteerde een paar minuten later alsnog toen Neuer over zijn eigen benen struikelde. Het slotakkoord was voor Musiala die de 1-6 maakte op aangeven van Sané. Alle drie de Nederlanders mochten in de tweede helft invallen om de overwinning mee te vieren ;)

- Iets noorderlijker begon FC Augsburg zijn BuLi seizoen tegen de verrassende bekerfinalist en nummer 5 van Duitsland: SC Freiburg. Opvallende transfer was toch wel de spelersruil tussen penaltymisser Demiroviç die zich naar Augsburg liet lokken terwijl Gregoritsch het bestaan als invaller zat was en in Freiburg terechtkwam. De Oostenrijker mocht prompt in de basis beginnen naast de van PSV gekochte Ritsu Doan. Ook de trainer van Augsburg was nieuw, Enrico Maassen was overgekomen van het tweede elftal van BVB.

Augsburg zette de Breisgau in het eerste kwartier flink onder druk met twee mogelijkheden van Caligiuri, ook Gregoritsch sloeg even terug met een schot dat over ging. Helaas moest de wedstrijd toen even worden stilgelegd omdat na een botsing scheidsrechter Bastian Dankert onderuit was gegaan. Na een korte medische behandeling kon men weer verder, maar behalve een schot van Gunther op de paal voor Freiburg en een slecht geschoten bal van Demiroviç gebeurde er niet veel meer.

Dat veranderde in de tweede helft: vanuit de aftrap ging het mis voor Augsburg toen Lienhart ver inpasste en Udokhai de bal niet wegkreeg. Sildilia komt er tussen, zet voor op Gregoritsch en die loopt simpel de 0-1 binnen. Een paar minuten later schiet Vincenzo Grifo een vrije trap erin voor de 0-2, het leek ook nog 0-3 te wordenuit een Patroon 3 aanval: Corner van Grifo, Sallai is eigenlijk te laat met koppen dus schiet hij, maar het ging niet door omdat Sildilia nog hinderlijk buitenspel stond. Na die dolle tien minuten werd Demiroviç eraf gehaald om de verdediging te versterken, maar het ging weer mis toen Gregoritsch superhoog sprong en op Mattias Ginter kon voorzetten voor de 0-3. De 0-4 kwam uit een Patroon 1: Lange bal Flekken, Petersen pikt op en dribbelt langs Iago, pass op Doan en goal. Daarmee was de koek op en gaat Freiburg met een goed gevoel richting de eerste thuiswedstrijd. Net als vorig jaar is dat BVB. Augsburg heeft nog wat huiswerk voor het tegen Bayer04 aantreedt volgende week.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205567994
In Berlijn was het meteen raak, de Bundesliga begint voor beide clubs uit de hoofdstad met een derby. Union Berlin, titelverdediger als "beste club van Berlijn" ontvangt de Geldput Hertha BSC. Na de uitschakeling in de beker had nieuwe coach Sandro Schwarz een harde noot gekraakt en captain Boyata afgezet, de Belg zat zelfs niet op de bank. Marvin Plattenhardt neemt zijn plek in als aanvoerder. Of het daardoor kwam dat de gasten er zo ongeconcentreerd en schutterig uitzagen in de eerste 10 minuten? Ze wisten in ieder geval met veel kunst en vliegwerk de aanvallen van Die Eisernen op te vangen door zich soms letterlijk in de baan van een schot te gooien.
Union drukte echter steeds harder door en uiteindelijk werd hun aanvalslust beloond. Yannik Haberer passt door op Sheraldo Becker, die ziet Siebatcheu voor het doel staan en die kopt de 1-0 erin. Enige wat Hertha er tegenover stelde was een slap geschoten vrije trap van Plattenhardt die recht in de handen van keeper Fredrik Rönnow ging.

In de tweede helft marcheerde Union vrolijk, "ze spelen alsof ze met 0-1 achterstaan zo giftig" aldus Armin Lehman, Wdr 2. En blijkbaar heeft Urs Fischer wedstrijden van Freiburg bekeken, want de 2-0 viel uit een exacte kopie van hun Patroon 1: Rönnow met een lange bal, via Haraguchi en Haberer komt ie bij Becker en die schiet de bal erin. Dolle vreugde in de Alten Försterei, bij Hertha gingen de koppies hangen. Waarschijnlijk daarom dat men niet echt enthousiast ingreep op de kopbal van Knoche uit een corner. De goal leek afgekeurd te worden omdat Khedira hem binnen leek te tikken, maar hij mistte op centimeters, Knoche krijgt hem van de Kölner Keller. Pas in de laatste 10 minuten werd Hertha een beetje wakker en scoorde Dodi Lukebakio nog mooi uit een counter. 3-1 en daarmee lijken de zorgen van Sandro Schwarz na twee wedstrijden al reuzengroot. Die Eisernen beleven een prima start en blijven voorlopig de beste van Berlijn.

- Met Hoffenheim en Gladbach troffen zich twee clubs die het seizoen als vlees nog vis waren geëindigd. Beiden waren te goed om te degraderen, maar niet zo goed dat er Europees voetbal uit gesleept werd. Beide clubs stuurden hun trainers weg. Daniel Farke werd aangetrokken in het Nordpark, in Sinsheim verscheen Andre Breitenreiter, ooit na één seizoen BuLi voetbal gedegradeerd met Braunschweig en daarna in Zwitserland kampioen geworden met Zürich. Breitenreiter zag helaas hoe zijn strijdplan na 6 minuten al in de prullebak kon. Stefan Posch kwam twee keer te laat met een verdedigende actie. Eerst stapte hij Hoffmann op de voet, daarna ramde hij Bensebaini onderuit. Gevolg, twee keer geel en de Kraichgau kon met 10 man verder. Breitenreiter was van plan op 5-4-0 om te stellen, maar voor het zover was toverde Robert Skov nog een konijn uit de hoge hoed door op aangeven van Kramariç de 0-1 te scoren.

Commentator Klaus Lufen nam daarna naast zijn hokje veel activiteit waar, blijkbaar zat de afdeling videoanalyse van Gladbach naast hem heftig te discussiëren over de verandering van opstelling bij Hoffenheim. Met nog meer pressing op het middenveld wonnen die Fohlen veel duels, maar er kwam geen goal van. Tot ex Groninger Itakura een afgeslagen corner doorkopte op Bensebaini die de gelijkmaker scoorde met een mooie omhaal. Coach Farke bleef er ijzig kalm onder. Na rust hád Hoffenheim op 1-2 moeten komen maar bij Skov's pass was Kramariç veel te laat zodat Itakura hem nog van de bal kon lopen. Uit een tegenstoot kwam Plea aan de bal die zijn landgenoot Thuram de 2-1 liet maken, bank zeer tevreden, behalve Farke die weer ijzig kalm blijft. En Plea bereidde ook de 3-1 voor door een hoge bal op Elvedi die binnenschoot. Farke rende tot verbazing van velen daarna de catacomben in. Op de vraag of hij in het geheim juichte zei de trainer rustig: "Niemand heeft iets aan een trainer die bij het minste beetje al op de tafels danst. Dus ik ging even weg, iedereen heeft zijn gewoonten." Hij is wel de eerste trainer van Gladbach sinds 2013 die zijn debuut als trainer winnend afsluit.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205568325
Een oude Bundesliga wijsheid luidt: het Tweede jaar na promotie is het moeilijkste. Je hebt al eens laten zien dat je het niveau aankan, maar er zijn spelers weggekaapt, de nieuwelingen moeten nog klikken en de begroting is niet zodanig dat je meteen 4 vervangers klaar hebt. In die situatie zit Vfl Bochum nu. Vorig jaar verrassend 10e, nu zijn de verwachtingen hoger aan de Castropper Strasse. Ervaringsdeskundige FSV Mainz heeft weinig gekke dingen gedaan, zag wel Niakathe vertrekken naar Nottingham maar haalde daar uitgerekende Max Leitsch voor terug die nu tegen zijn oude club aan de slag kon. Wel hadden ze net zoals vorig jaar bij de start veel blessures bij de Basterds. Jonny Burkhardt viel met een spierblessure uit en Silvain Widmer kampte met maagproblemen, zodat keeper Robin Zentner de aanvoerder was en de Italiaan Fulgini zijn basisdebuut maakte.

En de Basterds mochten niet klagen in de openingsfase. Twee keer had Felix Zwayer een penalty kunnen geven nadat eerst Hack en daarna Leitsch de bal tegen hun arm kregen, maar in beide gevallen gebeurde dat nadat de bal van hun borst afketste dus vond Zwayer het ondanks protesten niet genoeg voor een penalty. Uiteindelijk scoorden de gasten zelf nadat Onisiwo door Fernandes werd aangespeeld en de 0-1 binnenkopte. Eerste kans en meteen een goal. Echter, Kevin Stöger had een retourtje in huis met een hoge bal waarover talkshows nog lang discussiëren of dit een mislukte voorzet of een prachtig schot was. De bal vloog er gewoon in, en Zentner trapte van woede een deuk in de doelpaal. Na die schok stond het dus 1-1 bij rust en na rust werd het beduidend minder spannend. Wel bloederig nadat zowel Asano als Stafylidis hoofdwonden opliepen bij een ongelukkige botsing. Pas ver in de tweede helft scoorde Mainz toch nog de winnende treffer. Stach's corner leek langs iedereen heen te gaan, maar Onisiwo kopte bij de tweede paal toch nog binnen. Weer een geslaagd begin van het seizoen voor Bo Svensson, Bochum zou het wel eens lastig kunnen krijgen.

- Tot slot, de geldput Wolfsburg moest thuis openen tegen de terugkeerder Werder Bremen. Grootste voordeel is dat beide Ugly Birds zijn gebleven: Niklas Füllkrug en Marvin Duksch moeten met hun lelijke kop voor de doelpunten zorgen. Bij Wolfsburg is er een nieuwe coach met Nico Kovaç, die meteen zich liet gelden en Max Kruse gewoon op de bank zette ter faveure van Patrick Wimmer. Verrassend speelde Mickey vd Ven, ooit nog door Von Bommel naar Duitsland gelokt, gewoon in de basis. En Kruse zag knarsetandend dat Wimmer gewoon een assist op Nmecha in huis had die tot 1-0 leidde. Wimmer werd een plaag voor het Bremer middenveld, maar helaas kon Marmoush er niet van profiteren met twee gemiste kansen

En dus waren het de Ugly Birds die de spotlight pakten. Last minute invaller Stäge ziet Füllkrug vrijlopen en die merkt dat hij niet wordt aangevallen door Svanberg en Vd Ven, dus schiet hij gewoon, boem 1-1. En niet veel later is Duksch ook wakker, zet hoog voor op Bittencourt en hoewel de Colombiaan te vroeg springt, is de bal van Duksch zo goed getimed dat zelfs met een suboptimale jump de 1-2 er nog in valt. Opnieuw minpunten voor Svanberg en Vd Ven die Bittencourt maar gewoon zijn gang lieten gaan. Kovac sloeg in de rust stevig aan het wisselen, Svanberg, Brekalo en Marmoush eruit en Wind, Guilavogui en Waldschmidt erin. Kruse kwam pas een kwartier voor tijd voor Baku en hij was meteen belangrijk. Een door Kruse getrapte corner werd door Nmecha tot bij Guilavogui verlengd die de gelijkmaker erin tikte. Er werd daarna niet meer gescoord en dus sleepte Wolfsburg er nog net een punt uit, bij Werder waren ze vooral geërgerd niet beter op hun ex ploeggenoot Kruse gelet te hebben

[ Bericht 15% gewijzigd door Sabata op 07-08-2022 08:30:51 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 7 augustus 2022 @ 09:27:56 #284
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_205570887
@Sabata Glazen bol voorspelling maar welke ploegen zullen zich mengen in de degredatiestrijd dit seizoen?
Net efkes anges
pi_205571784
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 09:27 schreef Sjoerd102 het volgende:
@:Sabata Glazen bol voorspelling maar welke ploegen zullen zich mengen in de degredatiestrijd dit seizoen?
ik denk aan zeven ploegen.

Zo desolaat als Hertha BSC op dit moment bezig is, zijn die zeker opnieuw veel onderin te vinden, benieuwd of Schwarz straks de 9e trainer in drie seizoen wordt die eruit vliegt. Wolfsburg krijgt ook moeilijkheden als Kruse zijn dag niet heeft, want de verdediging hield gisteren open huis. Augsburg heeft met Gregoritsch veel doelpunten zien vertrekken, Werder en Schalke zijn vers gepromoveerd dus het kan voor hen twee kanten opvallen. Stuttgart heeft het allemaal maar net gered vorig jaar en Bochum zit in dat cruciale tweede jaar. Nu weten de tegenstanders ongeveer hoe je speelt, kun je dan nog verrassen?
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 7 augustus 2022 @ 11:41:55 #286
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205571849
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 11:31 schreef Sabata het volgende:

[..]
ik denk aan zeven ploegen.

Zo desolaat als Hertha BSC op dit moment bezig is, zijn die zeker opnieuw veel onderin te vinden, benieuwd of Schwarz straks de 9e trainer in drie seizoen wordt die eruit vliegt. Wolfsburg krijgt ook moeilijkheden als Kruse zijn dag niet heeft, want de verdediging hield gisteren open huis. Augsburg heeft met Gregoritsch veel doelpunten zien vertrekken, Werder en Schalke zijn vers gepromoveerd dus het kan voor hen twee kanten opvallen. Stuttgart heeft het allemaal maar net gered vorig jaar en Bochum zit in dat cruciale tweede jaar. Nu weten de tegenstanders ongeveer hoe je speelt, kun je dan nog verrassen?
Schrijf Köln ook maar weer op.
  Trouwste user 2022 zondag 7 augustus 2022 @ 11:48:40 #287
7889 tong80
Spleenheup
pi_205571895
Mooie Kolenpot vanmiddag

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205571952
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2022 11:41 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Schrijf Köln ook maar weer op.
Köln weet ik zo net niet, Baumgart heeft heel veel vechtlust in de ploeg gekregen, maar ze zijn te afhankelijk van Modeste op dit moment, dus als die wegvalt....

Edit: en volgens Kicker zou dat zomaar kunnen gebeuren, BVB wil de Fransman blijkbaar overnemen

https://www.kicker.de/bvb(...)deste-912127/artikel

[ Bericht 20% gewijzigd door Sabata op 07-08-2022 12:34:12 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zondag 7 augustus 2022 @ 12:06:22 #289
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_205572021
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 11:48 schreef tong80 het volgende:
Mooie Kolenpot vanmiddag

:T
Köln is geen roergebied
Net efkes anges
  Trouwste user 2022 zondag 7 augustus 2022 @ 12:36:04 #290
7889 tong80
Spleenheup
pi_205572222
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 12:06 schreef Sjoerd102 het volgende:

[..]
Köln is geen roergebied
Dat dacht ik

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205572898
Zaterdagavond speelde BVB thuis nog tegen Bayer04. Nieuwkomer Nico Schlotterbeck begon meteen in de basis, evenals Karim Adeyemi (overgenomen van RB Salzburg) en Donyell Malen. Schwarzgelb had al vlug een paar mooie kansen en Reus reageerde het snelst toen Hradeçki een schot van Adeyemi niet kon klemmen. Maar Adeyemi moest helaas vlug uitvallen met een enkelblessure. Ook Robert Andrich moest bij de Werkself er vlug uit na een botsing. Bayer04 leek de rollen wat om te draaien, maar onder aanvoering van Hummels (toch weer in de basis omdat Süle een spierblessure heeft) en Schlotterbeck is de verdediging een stuk meer gefocust.

En als er dan niets meer helpt dan is er nog Gregor Kobel. De Zwitserse reflexkeeper had dankzij zijn verdedigers niet heel veel te doen, maar die twee schoten die Patrick Schick en ook het commentaarteam al telden wist hij er schitterend uit te halen. Ook Hradeçki kreeg het druk met kansen voor Bellingham en Thorgan Hazard. Schick werd steeds wanhopiger in zijn jacht op de gelijkmaker en daar ging zijn doeltreffendheid niet van omhoog. Toen het alsnog 1-1 leek te worden via een eigen goal van Schlotterbeck greep de grensrechter in, buitenspel. Het werd nog erger voor de Werkself toen Hradeçki rood kreeg omdat hij de bal buiten zijn strafschopgebied aanraakte. Er waren geen wissels meer en dus moest Edmond Tapsoba als alternatief gaan keepen. Eén bal kreeg hij op zich afgevuurd, een vrije trap van Reus. Die ging er niet in en het bleef bij 1-0. Verdedigend lijkt het nu snor te zitten bij BVB, maar als ze Adeyemi lange tijd kwijt zijn vind ik het niet gek dat ze in Keulen voor Modeste aankloppen. Of daar iets uit voortkomt gaan we zien.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205575198
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 12:36 schreef tong80 het volgende:

[..]
Dat dacht ik

:T
Dacht ik eigenlijk ook. :@
  zondag 7 augustus 2022 @ 20:21:48 #293
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_205575822
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 19:03 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]
Dacht ik eigenlijk ook. :@
Nee joh. Keulen ligt nog 50km er vanaf. Zelfs Krefeld dat op 15km van Duisburg ligt valt niet meer in het Roergebied.
Keulen, Krefeld/Uerdingen, Dusseldorf, Monchengladbach zijn de Niederrhein.



Van wikipedia:
Het gebied wordt grofweg omsloten door de Rijn in het westen, de Ruhr in het zuiden en de Lippe in het noorden. In het oosten heeft het geen natuurlijke grens.
Net efkes anges
pi_205576701
- Vanmiddag moest Stuttgart thuis aantreden tegen Rasenball. Dat ging vorig jaar niet heel goed met een 1-6 nederlaag, en het leek ook al snel fout te gaan toen Nkunku al in de zevende minuut scoorde op aangeven van Olmo. Maar ook coach Tedesco zag dat de Oost Duitsers veel op doel schoten maar de bal er niet in ging. De tegenstander kreeg ook drie kansen, maar helaas, Führich en treiterspits Silas hebben hun vizier niet op scherp.

De twee klunzen hadden echter hulp voorin van een debutant. Naouiro Amada kwam via Kaleziç aan de bal doordat de lange Oostenrijker bewust uit de weg stapte en schoot de gelijkmaker binnen. Oeps. In de tweede helft schakelde Rasenball in Sport Modus en denderde over de Schwaben heen. Helaas was er nog Florian Müller. Vorig jaar niet zo betrouwbaar maar de start van 2022/23 werd een mooie reclame voor de Saarlander. Als we de doelpogingen uit de eerste helft meetellen dan kan Muller 12 gepakte doelpogingen noteren. En de ene keer dat hij even uit positie was stond Mavrapanos er nog om de bal van de lijn te halen. Zeventwintig doelpogingen had Rasenball genoteerd in de tweede helft, geen één ging er in. Er blijft wel een punt over, maar het was wel een tegenvaller. Bij Stuttgart wordt niet geklaagd, het wordt weer een zwaar seizoen vrees ik.

- Er is weer een extra NRW derby dankzij de terugkeer van Schalke. De Köningsblauen konden in Mungersdorf op bezoek bij FC Köln en zullen opgelucht adem hebben gehaald dat Modeste niet meer in de opstelling stond, hij is op weg naar Dortmund. Florian Dietz kwam over uit het tweede elftal om hem te vervangen, een boomlange jongen die er veel ouder uit ziet dan de 23 jaren op de teller. Ook Thomas Ouwejan begon bij Schalke in de basis, maar Simon Terodde, de grote goalgetter was helaas geblesseerd.

Toch leek Schalke een stunt te lukken met aanvallen in de 1e en 2e minuut en de vroege 0-1 van Salazar. Maar helaas werd de Uruguayaan teruggefloten voor buitenspel van captain Maya Yoshida. Die Geissböcke werden steeds brutaler en kwamen een paar keer gevaarlijk in de buurt van nieuwe oude bekende Alexander Schwolow (weggevlucht uit geldput Berlijn) die er een kopbal van Dietz uit moest tikken. Helaas liep in die zelfde actie Dominik Drexler tegen een rode kaart aan, de VAR had gezien hoe hij Jonas Hector flink op zijn kuit trapte.

In de tweede helft stelde Schalke op het Hoffenheim systeem om 5-4-0 en er snel uit proberen te komen als het moet. Daardoor stonden ze echter zoveel tegen te houden tegen de steeds fellere Geissböcke dat ze al snel met de rug tegen de muur stonden. Uiteindelijk was er geluk nodig omdat zowel de pass van Hector als de goal van Kilian een schampschot waren, maar 1-0 is 1-0. Sargis Adamyan kwam er bij voorin om een onzichtbare Kingsley Schindler te vervangen en de Armeniër maakte zoveel alarm dat de Schalker verdediging Florian Kainz kwijt was die binnentikte maar ook Schwolow omver kegelde. Daarom leek scheids Robert Schröder de goal af te keuren, maar de VAR was er niet mee eens, Kainz botste pas tegen Schwolow op nadat hij al geschoten had. Even leek het nog spannend te worden toen Ouwejan een bal keurig bij Bülter afleverde die hem binnenschoot voor de 2-1, maar niet veel later was het opnieuw Köln dat de deur dichtsloeg met een goal van Dejan Ljubicíc. 3-1 en Köln lijkt qua vechtlust weinig te hebben ingeleverd. Als nu Uth, Hübers en Andersson nog fit worden en Adamyan hele wedstrijden kan spelen hebben ze in ieder geval een goede kans om top10 te halen. Schalke kreeg zijn mogelijkheden en had pech met de afgekeurde goal en vooral de rode kaart, want daardoor werden ze te snel teruggedrongen. Afwachten maar
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205581927
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 20:21 schreef Sjoerd102 het volgende:

[..]
Nee joh. Keulen ligt nog 50km er vanaf. Zelfs Krefeld dat op 15km van Duisburg ligt valt niet meer in het Roergebied.
Keulen, Krefeld/Uerdingen, Dusseldorf, Monchengladbach zijn de Niederrhein.

[ afbeelding ]

Van wikipedia:
Het gebied wordt grofweg omsloten door de Rijn in het westen, de Ruhr in het zuiden en de Lippe in het noorden. In het oosten heeft het geen natuurlijke grens.
Voor mij NRW = Ruhrgebied, een zakdoek met veel steden en dus ook clubs. :')
pi_205582140
Het heeft heel lang geduurd maar uiteindelijk zijn Jean Paul Boëtius en Hertha eruit gekomen, de ex Feyenoorder gaat proberen zijn voormalig trainer Sandro Schwarz uit de put te helpen

https://www.kicker.de/neu(...)etius-912232/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205582162
In de 2. Liga lijkt Kaiserslautern goed aan gekomen, de roddelpers heeft het al over de Burcht Betzenberg. De Roten Teufel speelden thuis tegen St. Pauli met 2-1 (doelpunt en assist voor cultspits Terence Boyd). Omdat Jahn Regensburg 0-0 gelijk speelde thuis tegen Nürnberg staan beide clubs ook samen bovenaan, op een punt gevolgd door Paderborn dat Hannover afdroogde met 4-2. Onderaan heeft promovendus Braunschweig verrassend gezelschap van Bielefeld, beide clubs zijn na drie wedstrijden nog puntloos
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205621761
Dortmund blijft een grap
  vrijdag 12 augustus 2022 @ 21:17:12 #299
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205621776
Wel geinig dat na 3 rondes er al geen enkel team meer is die alles gewonnen heeft :@
pi_205622314
Ik zie het eerder als Freiburg dat gewoon té degelijk is zich (op dit moment) kapot te laten spelen
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')