Een hek is zo geplaatst hoor. (Ja dat mag, mits je de buren maar sleutel/code geeft)quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:46 schreef RM-rf het volgende:
Als de inschrijving bij kadaster al erdoorheen is, kan niemand je zomaar dwingen een recht op overpad te geven.
Anderszijds zal het lastig zijn dit te blijven handhaven en denk ik dat je ook verder niks wint met een weigering.
Wie wil dat betalen?quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:46 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Een hek is zo geplaatst hoor. (Ja dat mag, mits je de buren maar sleutel/code geeft)
Ik zou hem lekker succes wensen daar mee.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:53 schreef revpolen het volgende:
makelaar bood niks, was meer als we er niet mee akkoord gaan krijgen hun een eigen recht van overpad en gaan ze een hek in het midden van de 2 paden zetten ( zoiets zei ze)
Nee hoor, want het is het pad van TS dus hij moet het onderhoud betalen.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:53 schreef Sodemieters het volgende:
Wat wil je dan? Dat er voor de 'groene huizen' een tweede steeg gemaakt wordt, naast die van jullie?
Het is op zich wel gunstig als de groene huizen er ook gebruik van maken; dan kun je de onderhoudskosten uitsmeren over meer partijen.
En toch is dat ook niet helemaal fair want, uitgaande van prijsverhogingen, ben je dan over x jaar bij verkoop minder goed uit.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 22:39 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Alle groene huizen X/2 laten betalen aan de grijze huizen, maw. je verkoopt 11 m2 aan je achterbuurman.
Voor niets gaat de zon op. Straks willen ze je auto ook gratis gebruiken.
Maar dan zou je dus een huis verkopen zonder toegang tot de achtertuin. Niet handig voor je fiets, rolcontainer en als nooduitgang bij brand/calimiteit.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:46 schreef RM-rf het volgende:
Als de inschrijving bij kadaster al erdoorheen is, kan niemand je zomaar dwingen een recht op overpad te geven.
Anderszijds zal het lastig zijn dit te blijven handhaven en denk ik dat je ook verder niks wint met een weigering.
Ik vermoed dat de aannemer, als het overpad geweigerd wordt gewoon initieel geen poorten bouwt, maar de kopers aanraad dat later te zelf wel te doen aan de kopers en dat 'geen haan ernaar kraait' en dat ze na verloop van tijd vanzelf een overpad zouden verwerven...
Kun je wel blijven vechten tegen een overpadrecht, maar verliezen doe je dat sowieso als dat pad zelf er an sich blijft liggen (wegens de andere zijde die je dat niet kunt weigeren).
Wat staat er in je koop overeenkomst? Bij ons stond alles mbt tot recht van overpad gewoon opgeschreven. Kreeg alleen wel van het kadaster te horen om dit ook daadwerkelijk bij de notaris vast te laten leggen tzt.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:15 schreef revpolen het volgende:
[ afbeelding ]
TS heeft huis gekocht met de wetenschap dat alle andere grijze huizen recht van overpad hebben.
Iets ermee winnen doe je niet,quote:Op vrijdag 14 januari 2022 23:11 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Maar dan zou je dus een huis verkopen zonder toegang tot de achtertuin. Niet handig voor je fiets, rolcontainer en als nooduitgang bij brand/calimiteit.
Lijkt mij niet dat je dit op die manier mag verkopen met enkel een soort mondelinge toezegging er zelf maar een poortdeur in te maken als je er eenmaal woont.
Ik denk dat TS heel sterk staat omdat het nu eenmaal hun eigen grond is en geen gemeente grond. En hij hoeft enkel overpad te verlenen op de mede eigenaren van dat pad.
TS heeft 22 meter moeten betalen voor iets wat niet zijn eigen tuin is. Je kunt er toch niet ineens 6 huizen bij bouwen en zeggen dat al die mensen maar door jouw tuin moeten mogen.
Dat je bij de rechter bot zal vangen als je het in zijn geheel weigert kan ik mij voorstellen. Maar op zijn minst 50% van het totale pad verkopen aan die projectontwikkelaar, eventueel zelfs tegen de huidige grondprijzen moet denk ik wel lukken.
En anders mag je best een schutting plaatsen tegen die groenen huizen aan. Dat is dan jouw schutting, op jouw grond en heeft het groene huis er maar vanaf te blijven.
Nee, dat ligt iets anders.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 22:29 schreef kanovinnie het volgende:
Nee hoor, want het is het pad van TS dus hij moet het onderhoud betalen.
https://www.flexxvandas.n(...)en/recht-van-overpadquote:Hoe zit het met onderhoud?
Als je recht van overpad hebt, heb je recht het pad zelf te onderhouden. Je mag het bijvoorbeeld bestraten, zodat je er makkelijker overheen kan lopen. Dit doe je dan wel op je eigen kosten. Omgekeerd kan de eigenaar van de grond verlangen dat je het pad, voor zover nodig, goed onderhoudt. Ook mag hij een periodieke vergoeding vragen voor gebruik van het pad, mits dit in de vestigingsakte is vastgelegd.
Wat denk je dat dat oplevert? Wat zou een marktconforme prijs zijn voor 11 m2 steeg? Dat lijkt me geen heel interessante deal.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 22:51 schreef Glider76 het volgende:
Mijn moeder heeft ook zoiets. Gaat om 5 huizen en in de koopakte is ook opgenomen dat iedereen voor 1/zoveelste eigenaar daarvan is en iedereen heeft dus ook 1/zoveelste voor die grond moeten betalen.
Het lijkt mij dan wel zo fair dat 50% van dat pad verkocht wordt aan die groene huizen en dat jullie dus 50% van jullie stukje pad terug krijgen in geld.
Een rechter? Wat moet die er opeens mee dan?quote:Ik denk dat je hier best iets aan kunt doen bij een rechter. Verder is het wellicht ook nog zo dat het pad een bepaalde breedte moet hebben gebaseerd op het aantal mensen wat er doorheen moet, en dat aantal mensen wordt nu ineens verdubbeld zonder de breedte van het pad aan te passen?
Wat die 11 m2 oplevert gaat het toch niet perse om? Of bedoel je dat je beter die 11 m2 dan kunt behouden omdat het over 10 jaar meer waard is?quote:Op zaterdag 15 januari 2022 01:02 schreef Sodemieters het volgende:
[..]
Wat denk je dat dat oplevert? Wat zou een marktconforme prijs zijn voor 11 m2 steeg? Dat lijkt me geen heel interessante deal.
[..]
Een rechter? Wat moet die er opeens mee dan?
En het pad zal sowieso al een bepaalde breedte hebben, zodat je er bijv. met een scootmobiel doorheen kunt.
Dat is een beetje het probleem ja: je verzint maar wat.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 01:12 schreef Glider76 het volgende:
Een brandgang achter huizen lijkt mij aan bepaalde eisen te moeten voldoen. Ik kan mij zo voorstellen dat bij meer huizen de brandgang ook breder moet zijn zodat er meer mensen tegelijk bij nood er doorheen kunnen. Ik verzin maar wat.
De buren wellicht, aangezien ze niet staan te springen om recht van overpad te verlenen aan het nieuwe blok. Hek met dranger dat automatisch in dagslot valt. Weinig moeite. Eentje met sluitvertraging is wellicht makkelijk voor passeren met afvalcontainer of fiets.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:55 schreef RM-rf het volgende:
[..]
Wie wil dat betalen?
Dat werkt enkel als ook iedereen aan je zijde meewerkt en dat hek ook trouw afgesloten wordt...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |