Bialetti! Ik ben fan en bezit een heel arsenaal aan die dingen. In Italië zijn er winkels van dat merk en elke keer als ik er ben dan neem ik wat meequote:Op dinsdag 21 maart 2023 11:45 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
ging naar de kookwinkel en nam mee
als ie bevalt haal ik ook een 4 en 6 kops variantquote:Op woensdag 22 maart 2023 11:31 schreef foodlover het volgende:
[..]
Bialetti! Ik ben fan en bezit een heel arsenaal aan die dingen. In Italië zijn er winkels van dat merk en elke keer als ik er ben dan neem ik wat mee![]()
De moka potjes van Bialetti zijn mijns inziens kwalitatief beter dan van andere merken. Ook duurzaam want onderdelen als het dopje van deksel, zeefje, handvatten enzo kun je los kopen.
Heb een aerocinno maar het resultaat is niet consistent. De eerste keer opschuimen krijg je prachtig schuim. Maar wil je gelijk daarna een tweede keer schuimen, dan is die lang niet zo mooi als de eerste.quote:Op woensdag 22 maart 2023 11:31 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ze hebben ook een rvs melkopschuimer kan voor op het fornuis die werkt erg fijn.
Bij tijd en wijlen verkoopt Lidl webshop echte (!) Bialettis wel vaak in aparte zoete kleurtjesquote:Op woensdag 22 maart 2023 11:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
als ie bevalt haal ik ook een 4 en 6 kops variant
kookwinkel hier is ook aardig goedkoopquote:Op woensdag 22 maart 2023 11:52 schreef foodlover het volgende:
[..]
Bij tijd en wijlen verkoopt Lidl webshop echte (!) Bialettis wel vaak in aparte zoete kleurtjes. Die zijn qua prijs heel goed in orde.
Die Mini, de middelste dus, kan een hogere druk aan en geeft dus iets meer 'crema', meer espresso-achtige koffie. Als een mooie bonus worden je kopjes een beetje mee voorverwarmdquote:Op dinsdag 21 maart 2023 14:07 schreef miss_sly het volgende:
[..]
De linker en rechter unit was me bekend. Maar die middelste, hoe die werkt, en waarom dit een set is, is me niet duidelijk. Een mokkapot maakt koffie, de bonenmolen maalt bonen. Als de middelste ook een koffieapparaatje is, heb je de mokkapot toch niet nodig?
Hier wilde ik nog even op reageren: de hardcovers zijn best behoorlijk wat geld waard.quote:Op zaterdag 11 maart 2023 22:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Doet die Culinaria serie het zo goed tweedehands? Wow, heb daar een plank mee vol staan in mijn kookboekenbillies.
Ik kom op Boekwinkeltjes gewoon prijzen van 10-15 euro tegen, ook voor hardcovers. Paar willekeurige aangeklikt, inclusief de Europa versie in één band die ik zelf heb.quote:Op woensdag 22 maart 2023 20:15 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hier wilde ik nog even op reageren: de hardcovers zijn best behoorlijk wat geld waard.
Je went er heel snel aan hoor. Vond het vreselijk dat ik niet meer op gas kon koken. Nu wil ik niet anders meer.quote:Op maandag 27 maart 2023 18:50 schreef Nielojram75 het volgende:
Ik heb deze ( https://www.coolblue.nl/product/864884/etna-kiv264rvs.html) vorige week voor mijn verjaardag gekregen.
Niet vanwege de gasprijzen, maar omdat het een stuk makkelijker is om schoon te maken![]()
Ik moet alleen nog wel een beetje wennen.. t'is geen gas, je moet echt er een beetje handigheid in krijgen..
Ja dit is echt een topperquote:Op dinsdag 6 juni 2023 21:40 schreef DucatiOwner het volgende:
https://cdn.shopify.com/s(...)1666019816&width=700[ afbeelding ]
Ik heb deze sinds een paar weken. Niet in de keuken, maar wel voor de keuken!
En vanwege een nieuw model is deze dus nog wat goedkoper dan waar ik ‘em zelf voor kocht. Maar echt een fantastisch ding!quote:Op dinsdag 6 juni 2023 22:00 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja dit is echt een topper. Wij hebben hier zoveel plezier van en mee
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #23quote:Op woensdag 7 juni 2023 07:02 schreef DucatiOwner het volgende:
[..]
En vanwege een nieuw model is deze dus nog wat goedkoper dan waar ik ‘em zelf voor kocht. Maar echt een fantastisch ding!
Je kan er ook geweldig aangebroken chipszakken, diepvrieserwtenzakken etc etc weer mee dicht lassen. Heb zelf een solis, bevalt prima, en het dichtlassen van aangebroken verpakkingen doe ik eigenlijk veel vaker dan vacumeren.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:52 schreef Kaatje1 het volgende:
Mezelf weer een keuken gadget cadeau gedaan. Een vacuum apparaat. Lang geleden een gehad, een goedkope die én niet goed vacumeerde én na een keer of tien helemaal niets meer deed.
Maar het lijkt me toch wel erg handig. Ik kook graag maar dan ook graag wat grotere hoeveelheden. En gevacumeerd kan je meer in de vriezer bewaren. Ook lijkt het me handig om vlees en andere dingen in grotere hoeveelheden in te kopen wanneer er een aanbieding is. Gevacumeerd kan je dat ook langer bewaren.
Voorlopig heb ik zakjes etc genoeg en ook iets erbij besteld zodat je ook vochtige etenswaren goed kan vacumeren.
[ afbeelding ]
Ja daarvoor is het ook handig (beter waarschijnlijk al losse elastiekjes). Maar ik las ook op de site van wekken online dat je in de container die erbij zat, je een, niet al te grote, weckpot (dus één met rubberen ring) kunt doen, die container vacumeren en dan is de weckpot ook gevacumeerd. Da's natuurlijk heel handig voor wat kleinere hoeveelheden als gedroogde kruiden.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je kan er ook geweldig aangebroken chipszakken, diepvrieserwtenzakken etc etc weer mee dicht lassen. Heb zelf een solis, bevalt prima, en het dichtlassen van aangebroken verpakkingen doe ik eigenlijk veel vaker dan vacumeren.
Wij hebben een vacumeerlade, ideaal voor bv bouillon die je plat kunt invriezen ipv in een bakje. Maar ook vlees met marinade in de vriezer en dan sousvide (in ons geval in de stoomoven) bereiden.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:58 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja daarvoor is het ook handig (beter waarschijnlijk al losse elastiekjes). Maar ik las ook op de site van wekken online dat je in de container die erbij zat, je een, niet al te grote, weckpot (dus één met rubberen ring) kunt doen, die container vacumeren en dan is de weckpot ook gevacumeerd. Da's natuurlijk heel handig voor wat kleinere hoeveelheden als gedroogde kruiden.
Da’s helemaal handig. Ik ga me er rustig mee bezighouden en steeds meer leren (tips zijn welkomquote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:49 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Wij hebben een vacumeerlade, ideaal voor bv bouillon die je plat kunt invriezen ipv in een bakje. Maar ook vlees met marinade in de vriezer en dan sousvide (in ons geval in de stoomoven) bereiden.
Hier vorige week eentje van de Lidl gekocht om te testen of ik het ook daadwerkelijk ga gebruiken.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:52 schreef Kaatje1 het volgende:
Mezelf weer een keuken gadget cadeau gedaan. Een vacuum apparaat. Lang geleden een gehad, een goedkope die én niet goed vacumeerde én na een keer of tien helemaal niets meer deed.
Maar het lijkt me toch wel erg handig. Ik kook graag maar dan ook graag wat grotere hoeveelheden. En gevacumeerd kan je meer in de vriezer bewaren. Ook lijkt het me handig om vlees en andere dingen in grotere hoeveelheden in te kopen wanneer er een aanbieding is. Gevacumeerd kan je dat ook langer bewaren.
Voorlopig heb ik zakjes etc genoeg en ook iets erbij besteld zodat je ook vochtige etenswaren goed kan vacumeren.
[ afbeelding ]
Zo een had ik jaren geleden ook. maar die werkte niet, of niet goed. Was trouwens niet van de Lidl maar waar wel van weet ik niet. De eerste keren ging goed en toen vond ik het een fijn ding. Daarom maar een wat prijziger gekocht met goede recensies. Gisteren alleen de sealer gebruikt, ook ideaal.quote:Op maandag 24 juli 2023 10:02 schreef dimmak het volgende:
[..]
Hier vorige week eentje van de Lidl gekocht om te testen of ik het ook daadwerkelijk ga gebruiken.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |