Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.quote:Op vrijdag 4 maart 2022 14:53 schreef Ferdii het volgende:
Wie heeft voor mij een tip voor de allerlekkerste cake/taart vulling voor in een kindertaart?
mijn dochter wordt bijna 5 en wil graag een rapunzel taart, inmiddels al diverse "custom made" taarten besteld, maar veelal vind ik die cakes toch snel kruimeling, droog en smaakloos Wie heeft een tip?
Vandaag een proefbaksel gemaakt met biscuit van Laura’s bakery (zelf nog wat vanille toegevoegd) en daarnaast 4 smaken botercreme vulling getestvan rutger bakt (met als basis banket bakkersroom). De aardbei beviel bij dochter het best , ik vind de mango en kersen echter lekkerderquote:Op zaterdag 5 maart 2022 20:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.
En ik zou dan zo'n prinsessen taart maken je weet wel zo'n bol met een barbie er in met mega lang haar
Oooh lekker!quote:Op zondag 13 maart 2022 21:20 schreef Hupje het volgende:
Heb je ze wel gedoopt, @:Goitske ?
Kind vroeg of ik wafels wilde bakken. Doen we!
[ afbeelding ]
Nou hij had alles mee en er zijn nog 2 kleine stukjes over. Ze vonden het allemaal lekker en de leiding ook zei hijquote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:22 schreef SV-tje het volgende:
Ik maak dit vaak met witte chocolade en dan noten en de marshmallows erdoor dan smelten ze een beetje ook heerlijk. Als we een feestje hebben moet ik dit echt maken want iedereen kijkt daar naar uit.
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkastquote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:46 schreef Lyssa het volgende:
Ik maak altijd deze: https://attic24.typepad.c(...)nd-pecan-tiffin.html 15 minuutjes en het is klaar. Het is zonder bakken, net zoals arretjescake. Het is áltijd een succes.
[ afbeelding ]
Ja precies, ideaal!quote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkast
ja en echt goddelijk is dezequote:Op zondag 3 april 2022 18:42 schreef Hupje het volgende:
@:Goitske Tof! Ziet er lekker uit. Ook handig dat het een recept zonder bloem is in deze tijd
Hij ziet er heerlijk uit en op basis van de ingredienten klinkt ie verrukkelijk.quote:Op zondag 3 april 2022 18:15 schreef Goitske het volgende:
Over 2 weken is het weer Pasen. Dit is echt mijn favoriete taart van het jaar van Nigella Lawson #nigellalawson
Ooit heb ik dit recept online gevonden. Ook fijn het is een glutenvrij recept maar geloof mij hij is goddelijk 🥰 ik maak hem 1x per jaar... misschien dit jaar wel 2x aangezien deze morgen mee gaat naar mijn werk
[ afbeelding ]
Paastaart recept van nigella lawson
Ingrediënten
Cake
250 gr chocolade (puur)
125 gr boter, kamertemperatuur
2 eieren
4 eidooiers
4 eiwitten
175 gr suiker (75 gram voor de eidooiers, 100 gr voor de eiwitten)
1 tl vanille-extract
Topping
125 gr chocolade (puur)
250 ml room
1 tl vanille extract
Decoratie
1 zakje met chocolade eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm NIET(!) in. (Het recept geeft aan dat het om een springvorm van 23 cm gaat. Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt voor dit recept).
Smelt au-bain-marie de 250 gr chocolade met de boter en zet daarna apart om iets af te koelen
Klop ondertussen de 4 eiwitten op, voeg de 100 gr suiker toe en klop ze dan verder op tot stevige pieken.
Klop in een andere kom de 2 eieren en de 4 dooiers met de 75 gr suiker en de vanille op.
Vouw het chocolade-botermengsel er voorzichtig doorheen.
Doe ongeveer ¼ van het eiwitmengsel bij het chocoladebeslag en klop dit er even goed doorheen. Spatel daarna de rest van de eiwitten in 3 delen er voorzichtig doorheen tot een luchtig mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in 35-40 minuten gaar of totdat de cake goed gerezen is, gescheurd aan de randen en het midden van de cake stevig is.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen ìn de vorm op een rooster.
Het midden van de cake zal inzakken en verder losscheuren van de rand. Het is de bedoeling dat dit er zo uitziet, zodat het een “nest” kan worden, die je later gaat vullen. Raak dus niet in de stress, de cake is niet mislukt, het is juist de bedoeling dat er een grote krater in je cake ontstaat. Gedurende het afkoelen, zal de cake steeds verder inzakken.
Pas wanneer de cake volledig afgekoeld is haal je hem uit de vorm!
Plaats hem op een mooie schaal, als er stukjes afbreken, geen probleem, dus zet je er gewoon weer losjes op.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de slagroom met de vanille extract en vouw de iets afgekoelde chocolade er door. Vul de taart, plak stukjes weer vast en decoreer met eieren #pasen
quote:Op zaterdag 16 april 2022 19:48 schreef miss_sly het volgende:
Ik bakte voor Pasen ook weer eens wat, namelijk een pull-apart kaneelbrood en kaasstengels met vier soorten kaas (geitenkaas, Hollandse 30+, tallegio en parmezaan).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het rook allebei heerlijk toen het in de oven stond, dus ik hoop dat het net zo lekker smaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |