abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 december 2021 @ 20:54:42 #1
408813 crew  trein2000
pi_202503053
De formatie loopt op z’n einde en de eerste lekjes ontstaan her en der. Tijd voor weer een rondje ‘wie krijgt welke post’. Ik zal ze zelf per partij verdelen en misschien her en der een naam noemen. Maar voel je vrij om dat anders te doen. Wat onderbouwing is echter wel leuk.

TS begint:

Wat aannames:
- De VVD houdt AZ, D66 krijgt als tweede partij Financiën.
- Alle partijen komen in de vierhoek.
- Het kabinet bestaat uit 20 ministers (VVD 8, D66 6, CDA 4 en CU 2) en 10 staatssecretarissen (VVD 4, D66 3, CDA 2 en CU 1)
- Bij meer dan 1 bewindspersoon op een departement komen deze zo veel mogelijk van tenminste twee partijen.

VVD:
1. AZ, Mark Rutte. Behoeft geen onderbouwing.
2. J&V, toch een klassiek VVD-thema. Grapperhaus lijkt op weg naar de uitgang dus er is ruimte. Van oudsher is een jurist op deze post een zekerheidje, maar in de recente geschiedenis wordt daar aan gemorreld. Dilan Yezilgoz mag het gaan laten zien.
3. I&W, ander typisch VVD thema. Visser zit er al, mag door.
4. BZ, iemand moet het doen en met haar internationale ervaring is deze post Jeanine Hennis op het lijf geschreven.
5. BZK, Het restant van wat ooit het moederdepartement was, nu wonen hier weg is blijft een toch tamelijk leeg ministerie over. Er komt dus ook geen 2 of stass. Christianne van der Wal mag het in haar eentje rooien
6. SZW2, nu de economische effecten van Corona langduriger blijken wordt dit ministerie belangrijker. De polder zal de komende jaren in brand staan. Met zijn ervaring in die polder maar Jacco Vonhoff aan de slag. De VVD blijft zo ook inhoudelijk bij de vierhoek betrokken.
7. DEF, veiligheid dus interessant voor de VVD. Als hij wil mag Henk Kamp blijven. Wil hij niet is Jeroen van Wijngaarden de aangewezen man.
8. Digitale zaken, in deze digitale tijden komt er een minister van digitale zaken. Mark Harbers mag het gaan doen. Dit zal ergens een 2 worden, maar ik twijfel over het ministerie, EZ?

Stass:
1. We moeten een plekje hebben voor Bente Becker, liefst ook nog met wat profiel. Staatsecretaris MKB op EZ dus.
2. OCW heeft veel werk te doen met de basisbeurs, cornona-achterstanden en het lerarentekort. Hier komt dus een extra stass, iemand van buiten.
3. Financiën krijgt een extra minister, maar de problemen zijn groot. Dus de staatssecretaris blijft ook. Mooi klusje voor Aukje de Vries.
4. Dat belangrijke ministerie van klimaat kan de VVD niet helemaal aan D66 laten. Koerhuis gaat hier zorgen dat we kunnen blijven Bouwen, Bouwen, Bouwen.
Fractievoorzitter: Hermans, blijft doen wat ze doet.

D66
1. Klimaat. Over het nieuw op te richten ministerie van Klimaat zwaait Sigrid Kaag zelf de scepter. Dit ministerie krijgt geen doorzettingsmacht, maar wel iets dat daar dicht tegenaan ligt. Ze wordt bij alles betrokken en is zichtbaar op een voor haar achterban belangrijk thema.
2. FIN. De tweede partij claimt financiën. Wouter Koolmees wil niet meer. Dus Hans Vijlbrief is hier de man.
3. VROM. Het ministerie van volkshuisvesting wordt heropgericht, een wens van veel partijen. D66 mag het gaan doen op dit ook voor de andere progressieve partijen belangrijke thema. De Almeerse burgemeester Franc Weerwind mag het gaan doen.
4. VWS. Belangrijk nu met Corona en bovendien een grote begroting. Interessant dus. Bovendien moet er plaat gemaakt worden voor Jan Paternotte, die eindelijk beloond wordt voor jaren trouw achter Jetten in de pikorde zitten.
5. OCW2. De onderwijspartij moet toch op het ministerie van onderwijs zitten. Steven van Weyenberg mag het gaan doen.
6. BZ2, Europese zaken deze post blijft bij D66. Sjoerdsma is niet ministeriabel na de drankroddel dus iemand anders moet dit klusje opknappen. De Bruijn mag blijven. Wil hij niet dan halen ze iemand van buiten.

Stass:
1. BZ, wordt buhaos, omdat Europese zaken een minister krijgt. Drie op dit departement is te veel. Maar wel belangrijk voor d66. Ik heb er alleen geen naam bij.
2. We hebben een staatssecretaris van Defensie nodig. Salima Belhaj lijkt me een logische kandidaat.
3. Het ministerie van LNV verdwijnt weer. Maar het stikstof en PFAS dossier is ingewikkeld genoeg voor een eigen bewindspersoon. Tjeerd de Groot mag het doen als Stass op de M van VROM.

Fractievoorzitter: Jetten. Blijft doen wat hij al deed.

CDA
1. OCW, er moet een post gevonden worden voor Hugo de Jonge. Hij mag de basisbeurs herinvoeren. Is meteen de hoofdprijs voor deze partij.
2. EZ, ook het CDA moet een plek in de vierhoek. Als Hoekstra wil kan hij hier zelf naar toe. Anders mag Raymond Knops aan de slag.
3. J&V2, Chris van Dam mag voor de juridische inbreng gaan zorgen aan de top van dit ook voor het CDA belangrijke ministerie.
4. Fin2. De problemen bij de belastingdienst zijn zo groot dat er een projectminister voor komt. Het CDA krijgt deze ondankbare taak om toch binnen te blijven bij financiën. Als Knops niet op EZ zit mag hij dit gaan doen. Anders is het aan Agnes Mulder.

Stass:
1. VWS, daar wil je iemand hebben zitten in tijden van Corona. Mooi postje voor Joba van den Berg.
2. J&V, Anne Kuik aast al jaren op dit ministerie.
Fractievoorzitter: Hoekstra en als hij in het kabinet gaat wordt de spoeling wel dun. Dan is het toch aan een Knops of Heerma denk ik.

CU
1. SZW, nadat het vier jaar geleden mis ging krijgt de CU nu wel SZW. Schouten mag haar financiële achtergrond gaan gebruiken.
2. VWS2, Andre Rouvoet mag zijn zorgachtergrond inzetten in het restant van de coronacrisis en daarna de wederopbouw die in de zorg toch moet gaan plaatsvinden.

Stass: Paul Blokhuis mag blijven, maar omdat Rouvoet al op VWS zit krijgt hij wel een ander ministerie. Hij mag zijn kunsten laten zien als staatssecretaris van I&W en gaat luchtvaart doen. Op het voor de CU lastige dossier Lelystad airport houden ze zo zelf de controle. Bonusoptie is overigens OCW, maar met De Jonge is daar de christelijke inbreng voldoende gewaarborgd.

Fractievoorzitter: Segers blijft gewoon zitten.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_202503702
Ik kom later deze week met een lijstje, maar het lijkt me sterk dat ze naar het schijnt 30 miljard aan landbouw uit gaan geven en dan het net opgerichtte ministerie weer opheffen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 december 2021 @ 21:37:28 #3
408813 crew  trein2000
pi_202503798
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 21:31 schreef Hanca het volgende:
Ik kom later deze week met een lijstje, maar het lijkt me sterk dat ze naar het schijnt 30 miljard aan landbouw uit gaan geven en dan het net opgerichtte ministerie weer opheffen.
Was ook eentje waar ik mee worstelde. Maar ik kwam niet echt uit. Bij cda of cu kan niet denk ik, dan maak je die partijen te zwaar. D66 op landbouw gaat denk ik ook niet goed vallen en bij de VVD kan op zich maar hebben die er een mannetje voor?

Daarentegen is denk ik een splitsing tussen landbouw en het hele stikstof gebeuren wel goed. Die minister zat toch in een lastig pakket elke keer. En dan wordt het toch wel een heel klein ministerie dat prima bij EZ in kan, dat ik al zwaarder gemaakt heb.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  maandag 6 december 2021 @ 21:43:59 #4
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202503893
Als ik puur kijk naar het D66 deel

Ministers

Financien: Hans Vijlbrief, dat is hem natuurlijk op het lijf geschreven

Defensie + Vice: Sigrid Kaag, past na Buza denk ik het beste bij haar

Onderwijs I: Rianne Letschert, universiteitsbestuurder en ook wel iemand die nieuw elan uitstraalt

VROM: Wouter Koolmees, degelijke en breed inzetbare bestuurder, dus die mag na het pensioenakkoord dit varkentje gaan wassen

Vreemdelingenzaken en integratie: Franc Weerwind, voor het diversiteitsgehalte past deze beroepsbestuurder wel, en ook een blikvanger op die manier

Digitale zaken en ICT: Marietje Schaake, de droomvrouw voor alle computernerds

Staatssecretarissen

Europese zaken: Lousewies van der Laan, heeft veel ervaring en mag van mij wel haar revanche maken

Infrastructuur en Waterstaat: Steven van Weyenberg, degelijke bestuurder die nog wel een ronde door mag

LNV: Annemarie Spierings, voormalig partijvoorzitter en gedeputeerde die veel ervaring heeft op dit gebied

[ Bericht 0% gewijzigd door Hexagon op 06-12-2021 23:17:09 ]
pi_202504451
Ik heb toch maar vast een lijstje gemaakt, voor de ministers:

VVD:
1. AZ: Rutte
2. I&W: Vonhoff
3. J&V: ...
4. VWS2: Yezilguz
5. BZ: Visser
6. BZK: Van der Wal
7. SZW2: Becker
8. LNV: Klink

Stas: Becker


D66
1. Klimaat: Jetten of Kaag, de ander fractievoorzitter
2. FIN: Vijlbrief
3. VWS: Paternotte
4. OCW2: Klein
5. BHO: Letschert
6. DigZaken: Prinsen

Stas:
Van Weyenberg

CDA
1. OCW: De Jonge
2. EZ: Knops
3. VRO (zonder M): Heerma
4. FIN2: uitvoeringsorganisaties: Van Dam

Stas: Anne Kuik

CU:
1. SZW: Carola Schouten
2. DEF: Pieter-Jaap Aalbersberg

Stas: Blokhuis


Van Dam op de uitvoeringsorganisaties (Fin2) zetten als tegenhanger tegenover Omtzigt lijkt me een geweldige zet voor zowel CDA als het hele kabinet. Ik denk dat VVD defensie niet meer krijgt, CDA ook niet, D66 wil volgens mij liever andere posten en CU heeft met de nationaal coördinator terrorisme een geweldige kandidaat. Bij D66 wel lastig om aan evenveel vrouwen als mannen te komen, dat verwacht ik eigenlijk weer wel.

[ Bericht 3% gewijzigd door Hanca op 07-12-2021 10:41:59 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  maandag 6 december 2021 @ 22:40:56 #6
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_202504765
Als Koerhuis, dan:

pi_202504979
als D66'er vind ik dat Kaag op Financiën neer moet zetten. als je serieus bent om straks rutte te willen vervangen als premier dan is minister van financiën die beste optie.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  Moderator maandag 6 december 2021 @ 23:33:15 #8
54278 crew  Tijger_m
42
pi_202505437
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 22:57 schreef DestroyerPiet het volgende:
als D66'er vind ik dat Kaag op Financiën neer moet zetten. als je serieus bent om straks rutte te willen vervangen als premier dan is minister van financiën die beste optie.
Ik denk niet dat Kaag dat zelf zal zien zitten.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 6 december 2021 @ 23:36:08 #9
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_202505464
Die kaag is zo glad als een aal.

liever functie elders.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_202505483
waarom zou Sigrid Kaag dat niet zien zitten? ze heeft de ambitie om premier te worden en de beste manier is dat om eerst minister van financiën te zijn.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  Moderator dinsdag 7 december 2021 @ 00:41:13 #11
54278 crew  Tijger_m
42
pi_202505851
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 23:38 schreef DestroyerPiet het volgende:
waarom zou Sigrid Kaag dat niet zien zitten? ze heeft de ambitie om premier te worden en de beste manier is dat om eerst minister van financiën te zijn.
Ik denk dat zij geen voeling heeft met het ministerie terwijl ze dat wel heeft met BZ. Kaag wordt, en dat zeg ik als D66 stemmer, nooit premier omdat D66 de komende jaren niet de grootste partij gaat worden. Mischien ooit eens maar ik zie dat de eerste 10 jaar niet gebeuren.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 7 december 2021 @ 00:49:05 #12
408813 crew  trein2000
pi_202505873
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 00:41 schreef Tijger_m het volgende:

[..]
Ik denk dat zij geen voeling heeft met het ministerie terwijl ze dat wel heeft met BZ. Kaag wordt, en dat zeg ik als D66 stemmer, nooit premier omdat D66 de komende jaren niet de grootste partij gaat worden. Mischien ooit eens maar ik zie dat de eerste 10 jaar niet gebeuren.
Ze heeft wel een master ‘Politiek en Economie van het Midden-Oosten’, dus helemaal bleu is ze ook weer niet op dat vlak. Maar ik denk dat ze beter een ministerie kan pakken met meer politiek profiel. En geen defensie, J&V of andere notoire struikelblokken. Dat moet je niet willen als politiek leider.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_202506023
Zou het CDA landbouw ook niet willen? Het gevaar is dat het CDA vanuit de agrarische hoek wordt opgegeten door de bbb, en men zou dus kunnen proberen via het ministerie dit tij te keren
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_202506370
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 02:53 schreef LangeTabbetje het volgende:
Zou het CDA landbouw ook niet willen? Het gevaar is dat het CDA vanuit de agrarische hoek wordt opgegeten door de bbb, en men zou dus kunnen proberen via het ministerie dit tij te keren
Aan de andere kant heb jij dan het gezicht van het kabinet dat gaat zeggen dat de sector gaat krimpen, dat er waarschijnlijk ook gewoon onteigening plaats gaat vinden en dat waarschijnlijk ook steeds meer gifstoffen gaat verbieden. Ik denk dat het CDA liever niet zelf de brenger van dat slechte nieuws is.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  dinsdag 7 december 2021 @ 08:23:57 #15
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202506638
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 07:32 schreef Hanca het volgende:

[..]
Aan de andere kant heb jij dan het gezicht van het kabinet dat gaat zeggen dat de sector gaat krimpen, dat er waarschijnlijk ook gewoon onteigening plaats gaat vinden en dat waarschijnlijk ook steeds meer gifstoffen gaat verbieden. Ik denk dat het CDA liever niet zelf de brenger van dat slechte nieuws is.
Inderdaad, en bovendien heb je dan ook als fractie minder ruimte
  dinsdag 7 december 2021 @ 08:27:01 #16
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202506674
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 23:38 schreef DestroyerPiet het volgende:
waarom zou Sigrid Kaag dat niet zien zitten? ze heeft de ambitie om premier te worden en de beste manier is dat om eerst minister van financiën te zijn.
Financien is een felbegeerde post vanwege de macht die het heeft. Maar het is lang niet altijd bezet geweest door partijleiders en aspirant-premiers. Volgens mij kan dat ook prima via andere routes.
pi_202506915
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 08:27 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Financien is een felbegeerde post vanwege de macht die het heeft. Maar het is lang niet altijd bezet geweest door partijleiders en aspirant-premiers. Volgens mij kan dat ook prima via andere routes.
Ik denk eigenlijk dat Kaag in een Timmermansrol idd het meeste publiciteit kan pakken, de Nederlandse green deal presenteren. Dan moet er natuurlijk wel een zeer ambitieus klimaatakkoord liggen.

Al sluit ik ook nog steeds niet uit dat ze gewoon in de kamer blijft. Hoekstra, Segers en Kaag alle 3 in de kamer vind ik niet onwaarschijnlijk.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_202507037
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 07:32 schreef Hanca het volgende:

[..]
Aan de andere kant heb jij dan het gezicht van het kabinet dat gaat zeggen dat de sector gaat krimpen, dat er waarschijnlijk ook gewoon onteigening plaats gaat vinden en dat waarschijnlijk ook steeds meer gifstoffen gaat verbieden. Ik denk dat het CDA liever niet zelf de brenger van dat slechte nieuws is.
True, aan de andere kant, kan je dan wel weer als CDA, enerzijds de onteigenings procedures wat vertragen/ hogere compensaties in de wacht proberen te slepen.

Bovendien denk ik dat oppositie technisch gezien, (dus vanuit de Kamer), het CDA het gaat afleggen tegenover de BBB die wel makkelijk vanuit de zijlijn met scherp kan schieten.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_202507050
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 08:27 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Financien is een felbegeerde post vanwege de macht die het heeft. Maar het is lang niet altijd bezet geweest door partijleiders en aspirant-premiers. Volgens mij kan dat ook prima via andere routes.
De laatste is volgens mij Wouter Bos geweest ? Maar meestal gaat financien naar de partij cijfer nerd, en dat zijn vaak niet de partijleiders :D
Honey ! Take me drunk, i am home !
  dinsdag 7 december 2021 @ 10:08:05 #20
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_202507633
Een kabinet zonder VVD op I&W en zonder een CDA'er op Landbouw lijkt me voor iedereen het beste. Daarom: het ministerie voor landbouw opheffen zodat dat niet per ongeluk bij een CDA'er terecht kan komen.

VVD: AZ, J&V (hahaha, hopelijk kunnen ze het succes van Rutte II overtreffen qua schandalen), BZK, De Fancy, EUZ, Digitaal
D66: Financiën, Klimaat, VWS, I&W
CDA: OCW, BuZa, SZW
CU: VROM, EZ
  dinsdag 7 december 2021 @ 10:54:15 #21
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202508053
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 09:07 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]
De laatste is volgens mij Wouter Bos geweest ? Maar meestal gaat financien naar de partij cijfer nerd, en dat zijn vaak niet de partijleiders :D
De anderen die ik me voor de geest kan halen is Wim Kok. En ook Gerrit Zalm in zijn laatste kabinet (hij kwam ook binnen als een verder vrij weinig prominente minister in Paars I)

Maar types als Duisenberg, Van der Stee, Ruding, De Jager, Dijsselbloem en in eerste instantie ook Hoekstra en waren van een andere snit.
  dinsdag 7 december 2021 @ 10:56:51 #22
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202508088
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 08:49 schreef Hanca het volgende:

[..]
Ik denk eigenlijk dat Kaag in een Timmermansrol idd het meeste publiciteit kan pakken, de Nederlandse green deal presenteren. Dan moet er natuurlijk wel een zeer ambitieus klimaatakkoord liggen.

Al sluit ik ook nog steeds niet uit dat ze gewoon in de kamer blijft. Hoekstra, Segers en Kaag alle 3 in de kamer vind ik niet onwaarschijnlijk.
Ik denk dat je juist voor klimaat een wat minder flamboyant type moet hebben. Meer een Koolmees achtig type die in stilte ingewikkelde hervormingen kan doen.

Persoonlijk denk ik dat Defensie wel zou kunnen passen. Maar als ze toch 20 ministers in het leven roepen kunnen ze ook een speciale minister van Europese zaken maken.
pi_202508624
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 22:57 schreef DestroyerPiet het volgende:
als D66'er vind ik dat Kaag op Financiën neer moet zetten. als je serieus bent om straks rutte te willen vervangen als premier dan is minister van financiën die beste optie.
Je gaat Kaag niet serieus presenteren als mogelijke opvolger van Rutte? (just checking..)
Mark Rutte is een politiek zwaargewicht die zijn gelijke in NL niet kent en voor zover er iemand in de buurt komt is het Kaag zeer zeker niet.
Bovendien is D66 nu nog de tweede partij, maar in de peilingen (o.a. Ipsos https://www.ipsos.com/nl-nl/politieke-barometer) verliezen ze een flink aantal zetels (4), waardoor de VVD in de peilingen bijna 2x zo groot is met 34 tegenover 20 voor D66. Dan ben je natuurlijk niet in de positie om de premier te leveren.

Leuk topic trouwens, chapeau!
  dinsdag 7 december 2021 @ 13:08:19 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_202509738
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 11:41 schreef andatura het volgende:

[..]
Je gaat Kaag niet serieus presenteren als mogelijke opvolger van Rutte? (just checking..)
Mark Rutte is een politiek zwaargewicht die zijn gelijke in NL niet kent en voor zover er iemand in de buurt komt is het Kaag zeer zeker niet.
Bovendien is D66 nu nog de tweede partij, maar in de peilingen (o.a. Ipsos https://www.ipsos.com/nl-nl/politieke-barometer) verliezen ze een flink aantal zetels (4), waardoor de VVD in de peilingen bijna 2x zo groot is met 34 tegenover 20 voor D66. Dan ben je natuurlijk niet in de positie om de premier te leveren.

Leuk topic trouwens, chapeau!
Kaag is simpelweg de leider van D66 en niemand weet of Rutte bij de volgende verkiezingen nog meedoet. En hoewel het moeilijk is, is het ook niet onmogelijk. Dus er is niet echt een reden om haar niet als zodanig te positioneren.
  dinsdag 7 december 2021 @ 13:13:59 #25
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_202509811
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 08:49 schreef Hanca het volgende:

[..]
Ik denk eigenlijk dat Kaag in een Timmermansrol idd het meeste publiciteit kan pakken, de Nederlandse green deal presenteren. Dan moet er natuurlijk wel een zeer ambitieus klimaatakkoord liggen.

Al sluit ik ook nog steeds niet uit dat ze gewoon in de kamer blijft. Hoekstra, Segers en Kaag alle 3 in de kamer vind ik niet onwaarschijnlijk.
Hoekstra in de Kamer lijkt me wel een goed idee. Weten we zeker dat er bij de volgende verkiezingen echt niks meer van het CDA over is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')