Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...quote:Op zondag 17 oktober 2021 23:40 schreef 111210 het volgende:
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost.
Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen.
In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is.
Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent.
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerderquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel
Ha dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Een broodbakmachine zit een teflonlaag in, dus die gebruik ik sowieso niet. Als ik zelf brood maak maal ik ook zelf de (altijd biologische) granen. Maar zelf brood bakken heeft ook wel nadelen soms, dus ik doe het niet zo heel vaak.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:03 schreef Tjoent het volgende:
[..]
Ha dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.
Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e.
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...
Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel
quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
Ook dat Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijdenquote:
Ik zou zeggen Fuck You bakker en zonder wat te kopen weggaanquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 14:17 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)
Bedankt voor de tip, ik ga het proberen!quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 14:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.
Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden).
Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader).
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt broodquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 11:45 schreef Black-Hole het volgende:
[..]
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder
Goede vraag, het is een kleine lokale bakker met een aantal vestigingen. Ze hebben reguliere broden en steenoven / desem broden. De reguliere broden worden niet afgebakken in de winkel en elke dag vers geleverd vanuit de centrale bakkerij. Steenoven broden worden wel in de winkel afgebakken en kan je ook bevroren krijgen om thuis af te bakken.quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 16:16 schreef 111210 het volgende:
[..]
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood
Kauwen is hartstikke goed voor je kaakspieren en die kinderen hebben toch tanden? Flikker toch op manquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 13:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook dat Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden
Skyrquote:Op maandag 18 oktober 2021 12:09 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is.
Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept.
Skeerquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:20 schreef Blues het volgende:
En... hoe spreken we het uit, Skyr?
Skuur
Skir
Skur
Skijr
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |