abonnement Unibet Coolblue
pi_201801926


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
pi_201802162
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost.

Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen.

In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is.

Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent.
  maandag 18 oktober 2021 @ 12:09:50 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201805166
a.s. Donderdag:

De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is.

Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 10:51:54 #4
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_201815367
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 23:40 schreef 111210 het volgende:
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost.

Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen.

In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is.

Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent.
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...

Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 11:45:18 #5
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_201816042
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel :D
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder ;)
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 12:59:17 #6
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201816999
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201817069
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Ha :D dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.

Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e.
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:17:55 #8
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201817211
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:03 schreef Tjoent het volgende:

[..]
Ha :D dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt.

Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e.
Een broodbakmachine zit een teflonlaag in, dus die gebruik ik sowieso niet. Als ik zelf brood maak maal ik ook zelf de (altijd biologische) granen. Maar zelf brood bakken heeft ook wel nadelen soms, dus ik doe het niet zo heel vaak.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201817363
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 10:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen...

Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel :D
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat O+ Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:39:14 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_201817366
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat O+ Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
;(

rare kinderen trouwens...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_201817371
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:39 schreef Bosbeetle het volgende:
;(

rare kinderen trouwens...
Ook dat -O- Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden 8)7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:51:25 #12
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201817435
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat O+ Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen.
Ik zou zeggen Fuck You bakker en zonder wat te kopen weggaan
pi_201817652
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl
Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook.
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 14:20:24 #14
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_201817676
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 14:17 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.)
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.
Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden).
Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_201817728
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 14:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd.
Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden).
Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader).
Bedankt voor de tip, ik ga het proberen! :)
pi_201819093
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 11:45 schreef Black-Hole het volgende:

[..]
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder ;)
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:29:58 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201819247
Ik bak al jaren zelf mijn eigen maisbrood met meel van de molen verderop. Gewoon ouderwets kneden en laten rijsen (x3) en in de oven bakken. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:54:28 #18
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_201819449
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 16:16 schreef 111210 het volgende:

[..]
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood
Goede vraag, het is een kleine lokale bakker met een aantal vestigingen. Ze hebben reguliere broden en steenoven / desem broden. De reguliere broden worden niet afgebakken in de winkel en elke dag vers geleverd vanuit de centrale bakkerij. Steenoven broden worden wel in de winkel afgebakken en kan je ook bevroren krijgen om thuis af te bakken.

Maar zelfs als dit dan een 'afbakker' is, het verschil tussen dit brood van deze bakker en de supermarkt is echt gigantisch. Zowel qua smaak, structuur en korst.
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 19:28:16 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201820996
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 13:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ook dat -O- Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden 8)7
Kauwen is hartstikke goed voor je kaakspieren en die kinderen hebben toch tanden? Flikker toch op man :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 19:29:46 #20
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201821023
quote:
3s.gif Op maandag 18 oktober 2021 12:09 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:

De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is.

Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept.
Skyr :9
Lekkere stroeve bek ervan, jum
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_201821951
En... hoe spreken we het uit, Skyr?
Skuur
Skir
Skur
Skijr
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:25:35 #22
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201822048
Skyr is gewoon een magere zachte kaas. Wrongel zeg maar
  Moderator dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:45:47 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_201822484
quote:
80s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 20:20 schreef Blues het volgende:
En... hoe spreken we het uit, Skyr?
Skuur
Skir
Skur
Skijr
Skeer :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_201822759
Bedankt voor de tip van afbakbrood van “vanmenno”. Het water loopt me al in de mond.

Lekker vers afgebakken desembrood en een kom heerlijke zelfgemaakte soep er bij.
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 22:13:27 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201824458
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')