UIO_AMS | maandag 11 oktober 2021 @ 17:02 |
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL! We hadden een vakantiestop in verband met corona, maar gelukkig mogen we weer wat meer buitenlandse bestemmingen bezoeken! Het was een zwaar jaar voor iedereen, maar we wilden natuurlijk wel blijven genieten van de gerechten uit onze favoriete vakantiebestemmingen. Voor zover dat mogelijk was natuurlijk. In noodgeval zou je natuurlijk voor iets dergelijks kunnen gaan: Maar van de echte CUL hobby-kok verwacht ik natuurlijk meer. . Wie gaat net als ik graag op vakantie (je bent TRV-mod of niet natuurlijk) en komt dan toch weer thuis met weer een nieuw receptenboek? Ondanks de heilige belofte aan mijn vrouw om het niet te doen, koop ik toch vaak weer een lokaal boekje boordevol lekkere recepten. Leuk toch als souvenir? Dat de kast inmiddels uitpuilt met nauwelijks geraadpleegde kookboeken doet er natuurlijk niet toe. . Een kleine selectie uit mijn boekenkast: De enige regel: • Kook in deze maand een gerecht dat binnen het thema past. Wat is je favoriete vakantiebestemming en wat eet je daar het liefst? Is Spanje jouw land en maak je een geweldige Valenciaanse paella, of een overrompelende Baskische Merluza a la Vasca, een Asturische Fabada misschien? Of is het Franse land jouw bestemming en deel je met ons jouw versie van de Bourgondische Boeuf Bourguignon, Coq au Vin uit de Auvergne, of een Provençaalse Bouillabaise? Of verras je ons met een Zweedse smorgasbord? Een exotische Jerk Chicken uit Jamaica? Een Engelse Pie? Iets uit de Marokkaanse Tajine? Een Ethiopische Injera? Laat het ons weten en laat zien hoe jij het klaar maakt! [ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 11-10-2021 17:13:10 ] | |
UIO_AMS | maandag 11 oktober 2021 @ 17:02 |
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen. @flipsen : Welk Braziliaans gerecht mogen we van jou verwachten in dit topic? . Vooruit, hoe je een perfecte Argentijnse steak maakt mag natuurlijk ook. @HenkPietKlaasWim : Appeltaart uit Madagascar? @SEMTEX : Durf je iets aan uit de Azoren @AlwaysHappy : Laat je zien dat Hawaii meer is dan een rare pizza? @MaJo : Verras je ons met iets anders dan een Amerikaanse hamburger? @bloodymary1 : Hoe maak je de perfecte Bolognaise die eigenlijk gewoon ragu heet? @Sjeen : Geef je Figlmüller het nakijken met jouw Wiener Schnitzel? @liesje1979 : Wat kun je ons leren van de Albanische keuken? @Blues & @golfer : Italië? Hebben ze daar lekker eten? @Gaoxing : Thaise curry of Dubaise meuk? @laziness : Hoe maak jij jouw poutine? Met maple syrup? @Fogel : Noorse zalm zeker? Of toch een interessante Japanse okonomiyaki? @Dven : Hebben ze daar in Bulgarije nog meer dan heerlijke guvech? @Budapestenaar : Wordt het iets anders zijn dan goulash? @Greys : Waar gooi je die Madeira allemaal doorheen? @LangeTabbetje & @Lenny_Leonard : Van de Filipijnse keuken weet ik niets. @Metalfreak : Kroatië toch? Ken alleen cevapcici. Is er meer? @ultra_ivo : Welk gerecht uit het voormalige Joegoslavië sleept jou door de fietskilometers? @bianconeri : Nederland is ook een vakantieland hoor. Stamppot? Mijn favoriete bestemming is natuurlijk Indonesië. Waarom zou je anders daar naar toe gaan op je huwelijksreis. Dus ik maak komend weekend een rijsttafel. | |
UIO_AMS | maandag 11 oktober 2021 @ 17:07 |
Vergeet ik helemaal de Gentse Waterzooi van @yvonne . Of haar in Leffe gestoofde varkenswangetjes. | |
Fogel | maandag 11 oktober 2021 @ 17:08 |
Goed initiatief! Zalm is wat mij betreft. Zal mijn receptenboek eens opentrekken als ik weer thuis ben. Als TRV mod ben ik uiteraard op reis nu Poutine-gebied alhier. Best goed te eten dat spul. | |
Sjeen | maandag 11 oktober 2021 @ 17:14 |
Cool! Al maak ik eigenlijk nooit schnitzel, maar die kookboekenkast, die puilt ook wel uit inmiddels Ik ga eens denken | |
bloodymary1 | maandag 11 oktober 2021 @ 17:16 |
Leuk nieuw topic, en de bestemming klopt. Heel Italië eigenlijk. Zal het recept nog posten. Buiten dat en buiten het feit dat ik nog nooit in Indonesië ben geweest is een Indische rijsttafel toevallig wel mijn specialiteit. | |
AlwaysHappy | maandag 11 oktober 2021 @ 17:20 |
Die van mij heb je goed in ieder geval Alleen niet echt een fan van koken helaas | |
UIO_AMS | maandag 11 oktober 2021 @ 17:32 |
Hier ook geen zalm-fan, maar in mijn beperkte kennis van de Noorse keuken kwam ik even niet verder dan Noorse zalm. Schnitzel staat hier ook zelden op het menu. Geen idee ook of Wenen nou jouw favoriete bestemming is, maar je verwees me ooit naar Figlmüller. . Wie Italiaanse keuken zegt, zegt Bologna natuurlijk. . Oe, een concurrent voor de rijsttafel. . Het hoeft geen hoogstaande cuisine te zijn natuurlijk. Elke poging wordt gewaardeerd hier in CUL. | |
Dven | maandag 11 oktober 2021 @ 18:20 |
Ik kook maar weinig Bulgaarse gerechten Maar zal het over een week of twee eens een poging geven. | |
Lucky_Strike | maandag 11 oktober 2021 @ 18:22 |
Goed topic | |
liesje1979 | maandag 11 oktober 2021 @ 18:33 |
Ik eet in Albanie eigenlijk vooral Italiaans en Turks. | |
UIO_AMS | maandag 11 oktober 2021 @ 18:39 |
Er zit hier een Bulgaars restaurant en brouwerij om de hoek. Eet daar vaak guvech met bierworst. . Vreemd genoeg zie ik jou nooit in TRV, dus ik kon je niet even snel linken aan een favoriete vakantiebestemming met bijbehorend gerecht. Dus ik ben benieuwd. . En ik keek nog wel uit naar jouw Albanische kookkunsten. | |
HenkPietKlaasWim | maandag 11 oktober 2021 @ 21:23 |
De Malagasy keuken is nou niet bepaald lekker te noemen. Of je moet natuurlijk houden van aangebakken rijst en dat je dan in de aangebakken pan thee maakt. Maar, ik was vorige week dus wel in Parijs en heb daar de Chouquettes ontdekt! Dat zijnsoesjes zonder vulling maar wel met wat parelduiken erop. Superlekker. Luchtig maar smakelijk. En eenvoudig zelf te maken (als het je tenminste lukt om soezende te maken). Net tien minuten uit de oven zijn ze het lekkerste. Zoals alle koekjes. | |
Metalfreak | maandag 11 oktober 2021 @ 21:37 |
Ja, nou, cevapcici was volgens de locals zelf Bosnisch, maar is niet heel speciaal. Maar ik hou gewoon van gegrilld vlees En truffels is echt iets voor Istrië, maar daar moet je van houden, ik kon in elk geval al niet tegen de stank die er vanaf komt Ajvar is volgens mij ook typisch Kroatisch, wel erg lekker, gewoon in een potje te krijgen. En Djuwetsch rijst, maar dat koop ik ook gewoon kant en klaar in blik in Duitsland. Ik ben verder geen kok, ik eet het liever ergens in een restaurant | |
LangeTabbetje | dinsdag 12 oktober 2021 @ 02:40 |
Zal van de week eens het recept voor adobo opzoeken. Toch 1 van de weinige gerechten die door het gehele land gegeten wordt. Doe ik er ook een lechon baboy bij, want dat is ook superlekker. Probleem is wel dat ik niet zo'n kok ben, ik ben meer een consumer dan een producer zeg maar. Maar ik zal mijn best doen voor een bijdrage... | |
MaJo | dinsdag 12 oktober 2021 @ 08:16 |
Ik maak wel een mean American cheesecake Ik ben alleen ontzettend druk de komende weken dus ik ben bang dat bakken niet gaat lukken Ik kan wel het recept delen voor wie interesse heeft? | |
Gaoxing | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:28 |
Beiden. Hoewel... echt Dubais (of Emirati in het algemeen) maar zelden. Het is zelfs hier niet echt een bekende keuken. Wel veel een combi van Iraans (Sabrina Ghayour is een favo kookboekenschrijfster) en Libanees. En als ik tijd en energie over heb ben ik erg dol op de Midden-Oosterse fusion van Ottolenghi. Bovendien vergeet je dat we ook nog in China hebben gewoond, en sinds een paar maanden ben ik daar weer meer van aan het koken. En voor China werkte ik als kok in een Franse table/chambre d'hôtes, maar daarvoor zijn de ingrediënten zo specifiek voor de regio dat ze hier minder makkelijk te vinden zijn. Voor feestjes grijp ik vaak terug op Indonesisch (uit de stokoude kookboekjes van mijn in Indië geboren schoonmoeder) en Maleis. De enige plek waar we wel hebben gewoond, maar waar ik zelden van kook (behalve wat Filipino gerechten) is Guam. Favorieten daar waren visgerechten, en die heb ik nooit meer zo vers kunnen vinden. Tussen chemo behandelingen en een flash-reisje naar NL volgende week gaat een uitgebreide reportage me niet lukken, maar recepten heb ik wel voor je. | |
UIO_AMS | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:29 |
Is er een andere manier? Was jij die enige TRV-er die Parijs kan waarderen? Ik ook hoor, maar ik wil wel eens een amateuristische poging wagen. Maar is Kroatië wel jouw favoriete bestemming? Was maar een gok van mij hè. Klinkt goed! Ik ben benieuwd naar het resultaat. Iets is beter dan niets, maar de bedoeling is natuurlijk wel meekoken met CUL. | |
UIO_AMS | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:33 |
Chemo? Dat wist ik helemaal niet. Heel veel sterkte. | |
laziness | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:42 |
Canada is aan mij gekoppeld maar ik ben daar maar 1x geweest Overigens hou ik enorm van Parijs Maar ook Frankrijk in zijn geheel en Italië en de UK en Zwitserland. Mijn heren thuis zouden weer een keer geschnetzeltes nach zürcher art wel kunnen waarderen. Of kaiserschmarrn voor de lunch. Dat mis ik wel na 2 jaar geen wintersport. | |
Gaoxing | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:43 |
Tnx. We zitten al bijna twee jaar na de originele diagnose, dus ik doe het best aardig ;-) Grappig genoeg is daardoor de Chinese keuken weer meer in de picture: zoet en vet Het enige echt aantrekkelijke eten in chemoweken. En m'n huidige regime maakt helaas m'n slijmvliezen ontzettend gevoelig voor pittig eten, dus dat staat op een lager pitje. | |
UIO_AMS | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:57 |
Geen koppeling hoor, was gewoon iets wat mij te binnen schoot. Het is niet in steen gebeiteld.
Ben benieuwd! | |
laziness | dinsdag 12 oktober 2021 @ 15:02 |
Wat is er mis met Parijs? Parijs heeft sfeer. In tegenstelling tot veel andere steden. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 12 oktober 2021 @ 15:39 |
Parijzenaars, toeristen Eigenlijk net als met Amsterdam | |
UIO_AMS | dinsdag 12 oktober 2021 @ 16:00 |
Oh, nou werk ik off topic door eigen toedoen in de hand. .Niet veel hoor. Is gewoon een running gag in TRV dat je Parijs vreselijk moet vinden als echte TRV-er, terwijl het merendeel er wel eens geweest is. En het daar gewoon naar zijn/haar zin had. Maar laten we die discussie over Parijs vooral niet verder voeden. En wat is jouw favoriete bestemming en welk gerecht van daar ga je ons laten zien? | |
Metalfreak | dinsdag 12 oktober 2021 @ 16:03 |
Nee hoor, ik denk dat één van mijn favoriete vakantiebestemmingen toch wel Indonesië is, maar wat ik ook probeer, ik krijg nooit de echte Indonesische smaak in mijn gerechten, dus probeer ik het ook maar niet meer | |
Jan_Onderwater | dinsdag 12 oktober 2021 @ 16:08 |
Uitstekende vraag, ga ik eens over nadenken. Mijn favoriete culinaire bestemming neem ik aan? | |
UIO_AMS | dinsdag 12 oktober 2021 @ 16:10 |
Mag ook. Is een iets ruimere interpretatie dan een gerecht uit je favoriete bestemming. | |
SEMTEX | woensdag 13 oktober 2021 @ 09:30 |
Nee, ik kan niet zo goed koken | |
UIO_AMS | donderdag 14 oktober 2021 @ 10:25 |
Jammer. Een droom valt in duigen. [ Bericht 2% gewijzigd door UIO_AMS op 14-10-2021 10:36:58 ] | |
UIO_AMS | donderdag 14 oktober 2021 @ 10:34 |
Volgende week dinsdag komen vrienden bij ons eten. Dan maak ik een Indonesische rijsttafel. Gisteren al even een testrun gedaan door rendang (a la Allerhande) te maken. Erg goed geslaagd, maar gezien de bereidingswijze zou het volgens de kenners natuurlijk geen rendang mogen heten. Daarnaast sambal goreng buncis (pittige kousenband) gemaakt volgens het recept uit de Bijbel van de Indonesische Keuken. Ook geslaagd. Al zeg ik het zelf natuurlijk. | |
UIO_AMS | maandag 18 oktober 2021 @ 10:10 |
Vandaag even een boodschappenlijstje maken en naar de winkel gaan. Gelukkig zit er een Aziatische supermarkt om de hoek. Voor de Indonesische rijsttafel ga ik het volgende maken: Rendang (Sumatraans runderstoofvlees á la Allerhande) Orak Arik (Roergebakken spitskool, wortels en eieren á la www.indischegerechten.com) Sambal Goreng Tempe Kering (pittige tempeh) Telor Pindang (Javaanse gemarmerde eieren) Sambal Goreng Buncis (Javaanse pittige boontjes) Ayam Suwir Santen (Javaanse kip in kruidige kokosmelk) Laatste 4 gerechten maak ik volgens hun recepten in de Bijbel van de Indonesische Keuken: | |
UIO_AMS | donderdag 21 oktober 2021 @ 16:29 |
Afgelopen dinsdag was het dus zover: Gerechten uit mijn favoriete vakantieland. Zoals inmiddels bekend is Indonesië mijn favoriete bestemming. We gingen er zelfs heen op onze huwelijksreis eind 2018, nadat we in 2014 al een keertje daar geweest waren. In 2014 bezochten we Bali, Java en de Gili-eilanden, tijdens onze huwelijksreis begonnen we op Bali en reisden we al snel door naar Flores voor een bezoek aan de Komodo-eilanden. Waarom is Indonesië mijn favoriete bestemming? Het land heeft alles: cultuur, schitterende natuur, fantastisch weer, geweldig water om te snorkelen, vriendelijke mensen en niet te vergeten: heerlijk eten. Slecht eten in Indonesië is een kunst op zich. Een echt favoriet gerecht heb ik niet. Alles is lekker. Daar hadden de koloniale Nederlanders ook al last van, en zo is ooit de Indonesische rijsttafel ontstaan. Vraag aan een Indonees waar je de beste rijsttafel kan halen, en ze verwijzen je naar Balanda. . Al was deze destijds ook niet mis: Maar goed, die kon je dus bestellen in de toeristenoorden aan de zuidkust van Bali en wordt dus vooral niet door lokalen besteld. Wat misschien nog het meest voor de lokalen in de buurt komt, is nasi campur. Een soort mini-rijsttafel. Die bestelde ik dan ook vaak. Paar soorten groenten, vlees en/of vis en/of kip en een eitje. Dat kan ik natuurlijk ook zelf maken voor dit topic. En zo geschiede! Een keuze qua onderdelen voor de rijsttafel hadden jullie in mijn vorige post al kunnen zien, maar ik zal ze nog eens herhalen: • Rendang (Sumatraans runderstoofvlees á la Allerhande, waarbij ik de limoen heb vervangen door wat citroensap en gekneusde kaffirlimoenblaadjes en de gember door laos) • Orak Arik (Roergebakken spitskool, wortels en eieren zoals te vinden op de website van indische gerechten, maar dan heb ik de groenten vervangen door een zak nasi-groenten van de AH omdat ik geen spitskool kon vinden en natuurlijk heb ik de kruiden meegefruit met de uien.) • Sambal Goreng Tempe Kering (pittige tempeh) • Telor Pindang (Javaanse gemarmerde eieren) • Sambal Goreng Buncis (Javaanse pittige boontjes) • Ayam Suwir Santen (Javaanse kip in kruidige kokosmelk) • En uiteraard dit alles met witte rijst. Om niet alles op het laatste moment aan te laten komen, heb ik maandagavond al de pittige tempeh gemaakt. Het recept en de bereidingswijze zijn als volgt: En op een plank ziet dat er zo uit qua ingrediënten: . Al het snijafval moet je natuurlijk niet weggooien! Dat doe je in een pannetje met water, een scheut ketjap manis en een paar theezakjes en dat breng je aan de kook. Daar doe je wat eieren in en na een minuut of 10 zet je dat uit om lekker af te koelen. Met de bolle kant van een lepel tik je de eierschalen stuk (niet pellen!) en vervolgens laat je de eieren in het kookvocht met al het snijafval een nachtje in de koelkast marineren. Bij de rijsttafel kun je dan gemarmerde eieren (na het pellen zie je dat de marmerstrepen de barsten in de eierschalen volgen) reserveren. Leuk detail. Maar terug naar de tempeh: Links staan de eieren al op, rechts uitje, knoflook, lombok even fruiten nadat de tempeh al in reepjes is gesneden en goudbruin is gebakken in de olie. Natte ingrediënten toevoegen en dan de tempeh er doorheen husselen: Eitjes en tempeh gedaan, volgende morgen beginnen met de rendang. Die moet toch zeven uur de oven in, dus dat scheelt ook weer 's avonds. De ingrediënten en bereidingswijze van de rendang kunnen jullie nalezen op eerder aangehaalde site van Allerhande. Op de plank ziet dat er zo uit: Zo in de braadpan: En zo zeven uur in de oven op 100 graden Celsius (pan had ik later nog nodig en deze kekke aardewerken ovenschaal uit de Elzas - ook een mooie vakantiebestemming - is hiervoor perfect): Ik weet, volgens de harde kern van Indonesische (hobby)kok puristen mag dit natuurlijk nooit een rendang heten. Hooguit een beefcurry die wat Indonesisch aan doet, maar mèn, wat is dit lekker! Wij vinden het in elk geval lekkerder dan de rendang uit de Bijbel van de Indonesische Keuken. Uurtje voordat we gaan eten dan maar eens beginnen aan de kipstoof. Misschien wel het lekkerste gerecht op tafel! Volgens mijn vrouw dan. Ik kies toch voor de rendang. Bereidingswijze en ingrediënten: En zo op de plank: Ik ben wel vergeten een foto van dit alles in de pan te maken, maar dat komt zo goed met alles op tafel. . Even de pandanrijst opzetten en dan door met de groenten. Eerst maar de sambal goreng buncis gemaakt met kousenband volgens het recept uit de bijbel: Wat er zo uit ziet op de snijplank: Wederom geen foto van alles in de pan. En tot slot de orak arik volgens het recept van bovengenoemde site, maar dan met een zak nasi groenten van de AH wegens het ontbreken van spitskool bij mijn kleine AH'tje. Dat ziet er zo uit op de plank: En als alles op tafel staat, zie je dit: Selamat makan! O ja, de volgende dag nasi goreng gemaakt met de resterende rijst en orak arik en de rest apart opgewarmd, zoals dat hoort bij rijsttafels waar je altijd veel te veel van hebt: Hopelijk heeft dit jullie ook geïnspireerd om jullie favoriete vakantieland gerechten te koken met dit CUL-meekook-onderdeel. | |
golfer | donderdag 21 oktober 2021 @ 16:57 |
Ik lust alles wat jij hebt gemaakt, @UIO_AMS | |
Lonaa | donderdag 21 oktober 2021 @ 17:12 |
Wat een werk zeg! Zou alles eten Onze vakanties gingen afgelopen jaren naar Duitsland of binnen Nederland. Zondag eten we bratkartoffeln met bratwurst en sauerkraut. | |
UIO_AMS | vrijdag 22 oktober 2021 @ 10:58 |
Leuk om te horen! Het is vooral veel snijwerk. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Die rendang bijvoorbeeld is hooguit 15 minuten werk en de oven doet vervolgens 7 uur lang de rest. Voor de kip in kruidige kokossaus geldt eigenlijk hetzelfde, behalve dan dat die niet de oven in gaat maar gewoon drie kwartier op de laagste stand op het kleinste pitje staat. Ik gebruikte overigens geen kippendijen, maar filets daarvan die ik vooraf al in blokjes had gesneden. En gelukkig zit er een goede Aziatische supermarkt met ruim assortiment bij ons om de hoek waar ik alle ingrediënten die niet bij de AH te krijgen zijn in één keer kan halen. Ook heerlijk! Ben benieuwd naar je verslag daarvan. . | |
UIO_AMS | vrijdag 22 oktober 2021 @ 11:03 |
En ik maal niet alles handmatig in een vijzel, maar gebruik gewoon een staafmixer met hakmolen. Honderd keer sneller en ik proef geen verschil. | |
Hupje | vrijdag 22 oktober 2021 @ 21:08 |
Ik vind het altijd fascinerend, dat soort landen met bijbehorend eten. Mijn favoriete vakantieland de laatste jaren is Denemarken. Daar ga je niet per se heen voor het eten Maar toch, mijn bijdrage aan dit topic: Ik maakte pølser (Deense broodje worst). | |
ultra_ivo | vrijdag 22 oktober 2021 @ 22:01 |
Burek natuurlijk. Lekker, compact en veel energie. Heerlijk als je het direkt langs de weg bij het bakkertje ergens in een Bosnisch dorp haalt. | |
UIO_AMS | zondag 24 oktober 2021 @ 14:41 |
Wat is het verschil met een hotdog? Je had natuurlijk ook nog kunnen gaan voor Danish pastry, al heb ik geen idee hoe Deens dat eigenlijk is. | |
UIO_AMS | zondag 24 oktober 2021 @ 14:44 |
Lekker! Ooit wel eens zelf gemaakt? | |
golfer | zondag 24 oktober 2021 @ 14:53 |
Maar niet de echte Deense rød pølser, want die rode worstjes zijn in Nederland niet te krijgen. | |
Hupje | zondag 24 oktober 2021 @ 21:31 |
Dat klopt, maar ik ben dan ook geen die-hard CUL-ler | |
ultra_ivo | zondag 24 oktober 2021 @ 22:25 |
Nee, ik ben niet zo goed in bakken. | |
anndb | maandag 25 oktober 2021 @ 13:22 |
Wat is er zo speciaal aan die worst? | |
golfer | maandag 25 oktober 2021 @ 14:04 |
Rode knapperige buitenkant. | |
Lucky_Strike | zondag 7 november 2021 @ 22:25 |
Ik heb ook nog wat dingen gekookt de afgelopen weken. Ik heb weinig kookmojo momenteel dus het is bij het standaardarsenaal gebleven. We gaan graag naar Engeland, het is het land waar we het vaakst komen. Bij onze Engelse vrienden hebben we jaren geleden geleerd over de Sunday roast. Inmiddels is ons recept wat aangepast. De gravy en stuffing vinden we niet de moeite waard om te maken. Maar het concept van een stuk vlees op groenten is natuurlijk geweldig We hebben meestal een mengsel van aardappel, erwten, mais, ui, knoflook en iets van pastinaak/wortel/pompoen. Daar gaat een gekruide kip op. Fotogeniek is het niet, maar ach. Van de restjes kip maakte ik een dag later een chicken and leek pie. Groenten en kip aanbakken. Beetje bloem worcestersauce en room er bij. In ovenschaal met bladerdeeg er over en in de oven tot bruin. De foto met het deeg is mislukt. Ik heb vorige week ook nog een Engels ontbijtje gemaakt. Dat is nooit een straf. [ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-11-2021 21:40:15 ] | |
Yinny | zondag 7 november 2021 @ 22:30 |
Geweldig! Ik ben ook gek op een full English breakfast, maar rest van gezin niet zo | |
Isabeau | zondag 7 november 2021 @ 23:37 |
Dat hebben we regelmatig maar ja, Engelsman als vriend. Sunday roast ziet er fotogeniek of niet prima uit, Lucky! Kan ik ook wel weer eens doen. Was overigens het eerste wat vriend voor me maakte toen ik daar kwam logeren Het imponeren lukte al aardig. | |
UIO_AMS | maandag 8 november 2021 @ 10:29 |
Tofheid! Full English Breakfast is het middel tegen een kater bij uitstek. Sterker nog, bacon is het onomstotelijke bewijs dat een God bestaat: Wist trouwens niet dat je bij een Sunday roast het vlees op de groenten legt. Doe het altijd apart in meerdere ovenschalen. | |
Jan_Onderwater | maandag 8 november 2021 @ 12:46 |
Bij een Full English verwacht ik: Beginnen met een halve grapefruit, gevolgd door: - Witte bonen in tomatensaus (Heinz bij voorkeur) - Veel uitgebakken gerookt spek of bacon - Toast - Champions - Gegrillde tomaat - Worstjes, ik gebruik goede verse braadworst van de slager - Bloedworst (zelf geen fan eigenlijk) verder: - Kippers, neem ook genoegen met een Spekbokking of zelfs gerookte Makreel, of andere gerookte vis - Gebakken aardappels of opgebakken stamppot - Thee en OJ Soms - Sodabread - Gebakken plak corned beef | |
Fogel | vrijdag 26 november 2021 @ 12:03 |
CUL / Kerstdiner 2021! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic Getriggerd daardoor bedacht ik opeens dat er dit jaar een traditioneel Noors kerstdiner op tafel komt. Dat past hier prima. Traditioneel Noors kerstdiner is wel een beetje ‘tja…’ maargoed, daat gaat de pret niet drukken. Gedroogde en/of gerookte schapenribben, varkensrib, schapenworst, ‘medisterkaker’ (soort van gehaktbalachtig iets maar dan met veel meel en melk erdoor), cranberryjam, knolraap, erwtenmoes, zuurkool (van het type veelste zoet, maar fatsoenlijke hebben ze hier niet), aardappels, saus/jus, en natuurlijk akevitt. To be continued. |