Leuk nieuw topic, en de bestemming klopt. Heel Italië eigenlijk. Zal het recept nog posten.quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen.
@:flipsen : Welk Braziliaans gerecht mogen we van jou verwachten in dit topic? .
Vooruit, hoe je een perfecte Argentijnse steak maakt mag natuurlijk ook.
@:HenkPietKlaasWim : Appeltaart uit Madagascar?
@:SEMTEX : Durf je iets aan uit de Azoren
@:AlwaysHappy : Laat je zien dat Hawaii meer is dan een rare pizza?
@:MaJo : Verras je ons met iets anders dan een Amerikaanse hamburger?
@:bloodymary1 : Hoe maak je de perfecte Bolognaise die eigenlijk gewoon ragu heet?
@:Sjeen : Geef je Figlmüller het nakijken met jouw Wiener Schnitzel?
@:liesje1979 : Wat kun je ons leren van de Albanische keuken?
@:Blues & @:golfer : Italië? Hebben ze daar lekker eten?
@:Gaoxing : Thaise curry of Dubaise meuk?
@:laziness : Hoe maak jij jouw poutine? Met maple syrup?
@:Fogel : Noorse zalm zeker? Of toch een interessante Japanse okonomiyaki?
@:Dven : Hebben ze daar in Bulgarije nog meer dan heerlijke guvech?
@:Budapestenaar : Wordt het iets anders zijn dan goulash?
@:Greys : Waar gooi je die Madeira allemaal doorheen?
@:LangeTabbetje & @:lenny_leonard : Van de Filipijnse keuken weet ik niets.
@:Metalfreak : Kroatië toch? Ken alleen cevapcici. Is er meer?
@:ultra_ivo : Welk gerecht uit het voormalige Joegoslavië sleept jou door de fietskilometers?
@:bianconeri : Nederland is ook een vakantieland hoor. Stamppot?
Mijn favoriete bestemming is natuurlijk Indonesië. Waarom zou je anders daar naar toe gaan op je huwelijksreis. Dus ik maak komend weekend een rijsttafel.
Die van mij heb je goed in ieder gevalquote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen.
@:flipsen : Welk Braziliaans gerecht mogen we van jou verwachten in dit topic? .
Vooruit, hoe je een perfecte Argentijnse steak maakt mag natuurlijk ook.
@:HenkPietKlaasWim : Appeltaart uit Madagascar?
@:SEMTEX : Durf je iets aan uit de Azoren
@:AlwaysHappy : Laat je zien dat Hawaii meer is dan een rare pizza?
@:MaJo : Verras je ons met iets anders dan een Amerikaanse hamburger?
@:bloodymary1 : Hoe maak je de perfecte Bolognaise die eigenlijk gewoon ragu heet?
@:Sjeen : Geef je Figlmüller het nakijken met jouw Wiener Schnitzel?
@:liesje1979 : Wat kun je ons leren van de Albanische keuken?
@:Blues & @:golfer : Italië? Hebben ze daar lekker eten?
@:Gaoxing : Thaise curry of Dubaise meuk?
@:laziness : Hoe maak jij jouw poutine? Met maple syrup?
@:Fogel : Noorse zalm zeker? Of toch een interessante Japanse okonomiyaki?
@:Dven : Hebben ze daar in Bulgarije nog meer dan heerlijke guvech?
@:Budapestenaar : Wordt het iets anders zijn dan goulash?
@:Greys : Waar gooi je die Madeira allemaal doorheen?
@:LangeTabbetje & @:lenny_leonard : Van de Filipijnse keuken weet ik niets.
@:Metalfreak : Kroatië toch? Ken alleen cevapcici. Is er meer?
@:ultra_ivo : Welk gerecht uit het voormalige Joegoslavië sleept jou door de fietskilometers?
@:bianconeri : Nederland is ook een vakantieland hoor. Stamppot?
Mijn favoriete bestemming is natuurlijk Indonesië. Waarom zou je anders daar naar toe gaan op je huwelijksreis. Dus ik maak komend weekend een rijsttafel.
Hier ook geen zalm-fan, maar in mijn beperkte kennis van de Noorse keuken kwam ik even niet verder dan Noorse zalm.quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:08 schreef Fogel het volgende:
Goed initiatief!
Zalm is wat mij betreft.
Zal mijn receptenboek eens opentrekken als ik weer thuis ben. Als TRV mod ben ik uiteraard op reis nu
Poutine-gebied alhier. Best goed te eten dat spul.
Schnitzel staat hier ook zelden op het menu. Geen idee ook of Wenen nou jouw favoriete bestemming is, maar je verwees me ooit naar Figlmüller. .quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:14 schreef Sjeen het volgende:
Cool! Al maak ik eigenlijk nooit schnitzel, maar die kookboekenkast, die puilt ook wel uit inmiddels
Ik ga eens denken
Wie Italiaanse keuken zegt, zegt Bologna natuurlijk. .quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:16 schreef bloodymary1 het volgende:
Leuk nieuw topic, en de bestemming klopt. Heel Italië eigenlijk. Zal het recept nog posten.
Oe, een concurrent voor de rijsttafel. .quote:Buiten dat en buiten het feit dat ik nog nooit in Indonesië ben geweest is een Indische rijsttafel toevallig wel mijn specialiteit.
Het hoeft geen hoogstaande cuisine te zijn natuurlijk. Elke poging wordt gewaardeerd hier in CUL.quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:20 schreef AlwaysHappy het volgende:
Die van mij heb je goed in ieder geval
Alleen niet echt een fan van koken helaas
Er zit hier een Bulgaars restaurant en brouwerij om de hoek. Eet daar vaak guvech met bierworst. .quote:Op maandag 11 oktober 2021 18:20 schreef Dven het volgende:
Ik kook maar weinig Bulgaarse gerechten Maar zal het over een week of twee eens een poging geven.
Vreemd genoeg zie ik jou nooit in TRV, dus ik kon je niet even snel linken aan een favoriete vakantiebestemming met bijbehorend gerecht. Dus ik ben benieuwd. .quote:
En ik keek nog wel uit naar jouw Albanische kookkunsten.quote:Op maandag 11 oktober 2021 18:33 schreef liesje1979 het volgende:
Ik eet in Albanie eigenlijk vooral Italiaans en Turks.
Ja, nou, cevapcici was volgens de locals zelf Bosnisch, maar is niet heel speciaal. Maar ik hou gewoon van gegrilld vlees En truffels is echt iets voor Istrië, maar daar moet je van houden, ik kon in elk geval al niet tegen de stank die er vanaf komt Ajvar is volgens mij ook typisch Kroatisch, wel erg lekker, gewoon in een potje te krijgen. En Djuwetsch rijst, maar dat koop ik ook gewoon kant en klaar in blik in Duitsland.quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
@Metalfreak : Kroatië toch? Ken alleen cevapcici. Is er meer?
Ik maak wel een mean American cheesecake Ik ben alleen ontzettend druk de komende weken dus ik ben bang dat bakken niet gaat lukken Ik kan wel het recept delen voor wie interesse heeft?quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen.
@:MaJo : Verras je ons met iets anders dan een Amerikaanse hamburger?
Beiden. Hoewel... echt Dubais (of Emirati in het algemeen) maar zelden. Het is zelfs hier niet echt een bekende keuken. Wel veel een combi van Iraans (Sabrina Ghayour is een favo kookboekenschrijfster) en Libanees. En als ik tijd en energie over heb ben ik erg dol op de Midden-Oosterse fusion van Ottolenghi. Bovendien vergeet je dat we ook nog in China hebben gewoond, en sinds een paar maanden ben ik daar weer meer van aan het koken. En voor China werkte ik als kok in een Franse table/chambre d'hôtes, maar daarvoor zijn de ingrediënten zo specifiek voor de regio dat ze hier minder makkelijk te vinden zijn. Voor feestjes grijp ik vaak terug op Indonesisch (uit de stokoude kookboekjes van mijn in Indië geboren schoonmoeder) en Maleis.quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen.
@:Gaoxing : Thaise curry of Dubaise meuk?
Is er een andere manier?quote:Op maandag 11 oktober 2021 21:23 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
De Malagasy keuken is nou niet bepaald lekker te noemen. Of je moet natuurlijk houden van aangebakken rijst en dat je dan in de aangebakken pan thee maakt.
Was jij die enige TRV-er die Parijs kan waarderen?quote:Maar, ik was vorige week dus wel in Parijs en heb daar de Chouquettes ontdekt!
Dat zijnsoesjes zonder vulling maar wel met wat parelduiken erop. Superlekker. Luchtig maar smakelijk. En eenvoudig zelf te maken (als het je tenminste lukt om soezende te maken).
Net tien minuten uit de oven zijn ze het lekkerste.
Zoals alle koekjes.
Ik ook hoor, maar ik wil wel eens een amateuristische poging wagen. Maar is Kroatië wel jouw favoriete bestemming? Was maar een gok van mij hè.quote:Op maandag 11 oktober 2021 21:37 schreef Metalfreak het volgende:
Ja, nou, cevapcici was volgens de locals zelf Bosnisch, maar is niet heel speciaal. Maar ik hou gewoon van gegrilld vlees En truffels is echt iets voor Istrië, maar daar moet je van houden, ik kon in elk geval al niet tegen de stank die er vanaf komt Ajvar is volgens mij ook typisch Kroatisch, wel erg lekker, gewoon in een potje te krijgen. En Djuwetsch rijst, maar dat koop ik ook gewoon kant en klaar in blik in Duitsland.
Ik ben verder geen kok, ik eet het liever ergens in een restaurant
Klinkt goed! Ik ben benieuwd naar het resultaat.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 02:40 schreef LangeTabbetje het volgende:
Zal van de week eens het recept voor adobo opzoeken. Toch 1 van de weinige gerechten die door het gehele land gegeten wordt.
Doe ik er ook een lechon baboy bij, want dat is ook superlekker.
Probleem is wel dat ik niet zo'n kok ben, ik ben meer een consumer dan een producer zeg maar. Maar ik zal mijn best doen voor een bijdrage...
Iets is beter dan niets, maar de bedoeling is natuurlijk wel meekoken met CUL.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 08:16 schreef MaJo het volgende:
Ik maak wel een mean American cheesecake Ik ben alleen ontzettend druk de komende weken dus ik ben bang dat bakken niet gaat lukken Ik kan wel het recept delen voor wie interesse heeft?
Chemo? Dat wist ik helemaal niet. Heel veel sterkte.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 14:28 schreef Gaoxing het volgende:
Beiden. Hoewel... echt Dubais (of Emirati in het algemeen) maar zelden. Het is zelfs hier niet echt een bekende keuken. Wel veel een combi van Iraans (Sabrina Ghayour is een favo kookboekenschrijfster) en Libanees. En als ik tijd en energie over heb ben ik erg dol op de Midden-Oosterse fusion van Ottolenghi. Bovendien vergeet je dat we ook nog in China hebben gewoond, en sinds een paar maanden ben ik daar weer meer van aan het koken. En voor China werkte ik als kok in een Franse table/chambre d'hôtes, maar daarvoor zijn de ingrediënten zo specifiek voor de regio dat ze hier minder makkelijk te vinden zijn. Voor feestjes grijp ik vaak terug op Indonesisch (uit de stokoude kookboekjes van mijn in Indië geboren schoonmoeder) en Maleis.
De enige plek waar we wel hebben gewoond, maar waar ik zelden van kook (behalve wat Filipino gerechten) is Guam. Favorieten daar waren visgerechten, en die heb ik nooit meer zo vers kunnen vinden.
Tussen chemo behandelingen en een flash-reisje naar NL volgende week gaat een uitgebreide reportage me niet lukken, maar recepten heb ik wel voor je.
Tnx. We zitten al bijna twee jaar na de originele diagnose, dus ik doe het best aardig ;-) Grappig genoeg is daardoor de Chinese keuken weer meer in de picture: zoet en vet Het enige echt aantrekkelijke eten in chemoweken. En m'n huidige regime maakt helaas m'n slijmvliezen ontzettend gevoelig voor pittig eten, dus dat staat op een lager pitje.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 14:33 schreef UIO_AMS het volgende:
Chemo? Dat wist ik helemaal niet. Heel veel sterkte.
Geen koppeling hoor, was gewoon iets wat mij te binnen schoot. Het is niet in steen gebeiteld.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 14:42 schreef laziness het volgende:
Canada is aan mij gekoppeld maar ik ben daar maar 1x geweest
quote:Overigens hou ik enorm van Parijs
Ben benieuwd!quote:Maar ook Frankrijk in zijn geheel en Italië en de UK en Zwitserland.
Mijn heren thuis zouden weer een keer geschnetzeltes nach zürcher art wel kunnen waarderen. Of kaiserschmarrn voor de lunch. Dat mis ik wel na 2 jaar geen wintersport.
Wat is er mis met Parijs?quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 14:57 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Geen koppeling hoor, was gewoon iets wat mij te binnen schoot. Het is niet in steen gebeiteld.
[..]
[..]
Ben benieuwd!
Niet veel hoor. Is gewoon een running gag in TRV dat je Parijs vreselijk moet vinden als echte TRV-er, terwijl het merendeel er wel eens geweest is. En het daar gewoon naar zijn/haar zin had.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 15:02 schreef laziness het volgende:
Wat is er mis met Parijs?
Parijs heeft sfeer. In tegenstelling tot veel andere steden.
En wat is jouw favoriete bestemming en welk gerecht van daar ga je ons laten zien?quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 15:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Parijzenaars, toeristen
Eigenlijk net als met Amsterdam
Nee hoor, ik denk dat één van mijn favoriete vakantiebestemmingen toch wel Indonesië is, maar wat ik ook probeer, ik krijg nooit de echte Indonesische smaak in mijn gerechten, dus probeer ik het ook maar niet meerquote:Op dinsdag 12 oktober 2021 14:29 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik ook hoor, maar ik wil wel eens een amateuristische poging wagen. Maar is Kroatië wel jouw favoriete bestemming? Was maar een gok van mij hè.
Uitstekende vraag, ga ik eens over nadenken. Mijn favoriete culinaire bestemming neem ik aan?quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 16:00 schreef UIO_AMS het volgende:
En wat is jouw favoriete bestemming en welk gerecht van daar ga je ons laten zien?
Mag ook. Is een iets ruimere interpretatie dan een gerecht uit je favoriete bestemming.quote:Op dinsdag 12 oktober 2021 16:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Uitstekende vraag, ga ik eens over nadenken. Mijn favoriete culinaire bestemming neem ik aan?
Nee, ik kan niet zo goed kokenquote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen.
@:flipsen : Welk Braziliaans gerecht mogen we van jou verwachten in dit topic? .
Vooruit, hoe je een perfecte Argentijnse steak maakt mag natuurlijk ook.
@:HenkPietKlaasWim : Appeltaart uit Madagascar?
@:SEMTEX : Durf je iets aan uit de Azoren
@:AlwaysHappy : Laat je zien dat Hawaii meer is dan een rare pizza?
@:MaJo : Verras je ons met iets anders dan een Amerikaanse hamburger?
@:bloodymary1 : Hoe maak je de perfecte Bolognaise die eigenlijk gewoon ragu heet?
@:Sjeen : Geef je Figlmüller het nakijken met jouw Wiener Schnitzel?
@:liesje1979 : Wat kun je ons leren van de Albanische keuken?
@:Blues & @:golfer : Italië? Hebben ze daar lekker eten?
@:Gaoxing : Thaise curry of Dubaise meuk?
@:laziness : Hoe maak jij jouw poutine? Met maple syrup?
@:Fogel : Noorse zalm zeker? Of toch een interessante Japanse okonomiyaki?
@:Dven : Hebben ze daar in Bulgarije nog meer dan heerlijke guvech?
@:Budapestenaar : Wordt het iets anders zijn dan goulash?
@:Greys : Waar gooi je die Madeira allemaal doorheen?
@:LangeTabbetje & @:lenny_leonard : Van de Filipijnse keuken weet ik niets.
@:Metalfreak : Kroatië toch? Ken alleen cevapcici. Is er meer?
@:ultra_ivo : Welk gerecht uit het voormalige Joegoslavië sleept jou door de fietskilometers?
@:bianconeri : Nederland is ook een vakantieland hoor. Stamppot?
Mijn favoriete bestemming is natuurlijk Indonesië. Waarom zou je anders daar naar toe gaan op je huwelijksreis. Dus ik maak komend weekend een rijsttafel.
Jammer. Een droom valt in duigen.quote:
Leuk om te horen!quote:Op donderdag 21 oktober 2021 16:57 schreef golfer het volgende:
Ik lust alles wat jij hebt gemaakt, @:uio_ams
Het is vooral veel snijwerk. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Die rendang bijvoorbeeld is hooguit 15 minuten werk en de oven doet vervolgens 7 uur lang de rest. Voor de kip in kruidige kokossaus geldt eigenlijk hetzelfde, behalve dan dat die niet de oven in gaat maar gewoon drie kwartier op de laagste stand op het kleinste pitje staat. Ik gebruikte overigens geen kippendijen, maar filets daarvan die ik vooraf al in blokjes had gesneden.quote:
Ook heerlijk! Ben benieuwd naar je verslag daarvan. .quote:Onze vakanties gingen afgelopen jaren naar Duitsland of binnen Nederland. Zondag eten we bratkartoffeln met bratwurst en sauerkraut.
Burek natuurlijk. Lekker, compact en veel energie. Heerlijk als je het direkt langs de weg bij het bakkertje ergens in een Bosnisch dorp haalt.quote:Op maandag 11 oktober 2021 17:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Als TRV mod ken je natuurlijk ook wel de favoriete bestemmingen van diverse FOK!kers, dus een onschuldig oproepje kan geen kwaad. Al kan ik er ook faliekant naast zitten met de favoriete bestemmingen.
@:ultra_ivo : Welk gerecht uit het voormalige Joegoslavië sleept jou door de fietskilometers?
Wat is het verschil met een hotdog?quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 21:08 schreef Hupje het volgende:
Ik vind het altijd fascinerend, dat soort landen met bijbehorend eten. Mijn favoriete vakantieland de laatste jaren is Denemarken. Daar ga je niet per se heen voor het eten
Maar toch, mijn bijdrage aan dit topic:
Ik maakte pølser (Deense broodje worst).
[ afbeelding ]
Lekker! Ooit wel eens zelf gemaakt?quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 22:01 schreef ultra_ivo het volgende:
Burek natuurlijk. Lekker, compact en veel energie. Heerlijk als je het direkt langs de weg bij het bakkertje ergens in een Bosnisch dorp haalt.
Maar niet de echte Deense rød pølser, want die rode worstjes zijn in Nederland niet te krijgen.quote:Op vrijdag 22 oktober 2021 21:08 schreef Hupje het volgende:
Ik vind het altijd fascinerend, dat soort landen met bijbehorend eten. Mijn favoriete vakantieland de laatste jaren is Denemarken. Daar ga je niet per se heen voor het eten
Maar toch, mijn bijdrage aan dit topic:
Ik maakte pølser (Deense broodje worst).
[ afbeelding ]
Dat klopt, maar ik ben dan ook geen die-hard CUL-lerquote:Op zondag 24 oktober 2021 14:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar niet de echte Deense rød pølser, want die rode worstjes zijn in Nederland niet te krijgen.
Nee, ik ben niet zo goed in bakken.quote:Op zondag 24 oktober 2021 14:44 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Lekker! Ooit wel eens zelf gemaakt?
Wat is er zo speciaal aan die worst?quote:Op zondag 24 oktober 2021 14:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar niet de echte Deense rød pølser, want die rode worstjes zijn in Nederland niet te krijgen.
Rode knapperige buitenkant.quote:
Dat hebben we regelmatig maar ja, Engelsman als vriend.quote:Op zondag 7 november 2021 22:30 schreef Yinny het volgende:
Geweldig! Ik ben ook gek op een full English breakfast, maar rest van gezin niet zo
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |