abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 8 oktober 2021 @ 17:12:37 #76
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201683453
Is stroom niet al goedkoper inmiddels?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_201683705
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 17:12 schreef Nattekat het volgende:
Is stroom niet al goedkoper inmiddels?
Per kwh zit er nog een factor twee in. Maar aangezien ongeveer elke warmtepomp of airco op zn sloffen een cop van 3 of meer haalt is het inderdaad slimmer om daarmee te verwarmen. De ouderwetse straal of ventilator kachel is in het algemeen nog steeds niet slim om te gebruiken.
pi_201683915
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 13:58 schreef Scorpie het volgende:
Kak ik moet deze week na 5 jaar nieuw contract afsluiten
Je kan ook ff variabel gaan zitten en de storm afwachten. Doen wij ook voor onze nieuwe woning waarvan we binnenkort de sleutel krijgen. Het huidige energiecontract loopt begin december af, dus 'meenemen' is ook geen optie.
pi_201685493
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 17:37 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Per kwh zit er nog een factor twee in. Maar aangezien ongeveer elke warmtepomp of airco op zn sloffen een cop van 3 of meer haalt is het inderdaad slimmer om daarmee te verwarmen. De ouderwetse straal of ventilator kachel is in het algemeen nog steeds niet slim om te gebruiken.
Gewoon dieselaggregaat met rode diessel :D
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 8 oktober 2021 @ 20:43:28 #80
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_201686071
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 20:10 schreef raptorix het volgende:
Gewoon dieselaggregaat met rode diessel :D
Rode diesel mag alleen nog maar gebruikt worden in de beroepsvaart...

quote:
Moet u in aggregaten voor het opwekken van elektriciteit ook blanke diesel gaan gebruiken?

Ja. Het gebruik van rode diesel is alleen nog toegestaan voor gebruik als brandstof voor de aandrijving van schepen, andere dan plezier vaartuigen, of als scheepsbehoeften aan boord van schepen
Rode diesel verdwijnt vanaf 1 januari 2013
  vrijdag 8 oktober 2021 @ 20:45:24 #81
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_201686114
quote:


Jennifer kan met 75 euro per week geen duurdere energie aan

Met een vijfde kind op komst is het leven al duur genoeg voor de Arnhemse Jennifer Distelbrink. Ze zit in de schuldsanering en moet rondkomen van 75 euro per week. Ze vreest dat een hogere energierekening haar in de problemen brengt.

Jennifer Distelbrink (32) weet nog precies wanneer ze het voor het eerst hoorde. "Dat was niet lang geleden, in een groep op Facebook waarin we met elkaar budgettips delen", vertelt ze in haar huurwoning in de Arnhemse volkswijk Geitenkamp, een 'echte ons-kent-ons buurt'. "Iemand gaf tips om het energiegebruik laag te houden, omdat de prijzen opeens zo stijgen." Niet veel later verscheen er nog zo'n bericht, en daarna nóg een. Distelbrink schrok. "Ik had me nog nooit druk gemaakt om de energierekening, maar om hele andere dingen. Maar nu begonnen bij mij direct de radertjes te werken. Wat betekende dit? Ik dacht: hier moet ik op gaan letten."

Al snel riep ze haar vier kinderen (13, 10, 9 en 3) bijeen voor 'crisisberaad'. "Ik wil ze niet tegenhouden als ze willen douchen, dat mogen ze van mij doen wanneer ze dat willen. Maar doe het dan iets korter, zei ik. Maak er een kwartiertje van, in plaats van een half uur." Heel eerlijk, zegt ze: "Zo'n boodschap is wel een beetje tegen dovemansoren gericht."

Goochelen met geld

Distelbrink raakte bijna tien jaar geleden in de bijstand. "Ik ben toen helemaal vastgelopen. Ik studeerde mbo verpleegkunde, mijn man zat thuis met de kinderen. Door een verandering in de partnertoeslag hadden we van de ene op de andere dag opeens vijfhonderd euro per maand minder. Ik begon daarom te goochelen met geld, om maar te kunnen blijven werken en studeren. Dat hield ik een tijd vol, maar op een gegeven moment waren mijn trucjes gewoon op. Ik kon niet meer. Ik viel in een gat en bleef daar in vallen. Dat stopte pas toen we professionele hulp kregen."

De schulden waren inmiddels zó hoog opgelopen, zegt Distelbrink, dat het gezin bijna uit huis werd gezet. "We mochten alleen blijven als we ons zouden overgeven aan financiële bewindvoering. Opeens mocht ik dus geen geld meer lenen. Ik kon daarom niet meer studeren. Dat heb ik ook nooit meer gedaan, al zou ik het graag willen. Ik hoop vooral dat ik binnenkort weer een baan kan vinden."

Een oude droger

Distelbrink doet nu vrijwilligerswerk met kinderen. Ze is inmiddels gescheiden en opnieuw gelukkig in de liefde. Onder financieel bewind staat haar gezin nog steeds, ze krijgt 75 euro per week toebedeeld. Een energiecoach, die landelijk steeds vaker wordt ingezet bij kwetsbare doelgroepen, hielp ook Distelbrink onlangs het stroomverbruik te verminderen en geld te besparen. "Ik had een vijfentwintig jaar oude droger, die de hele dag stond te draaien omdat hij het niet echt goed meer deed. Dat bleek me me 40 procent van de totale rekening te kosten. Die moest dus de deur uit. De rekening is, sinds ik door de energiecoach geholpen ben, uiteindelijk gehalveerd."

Maar opnieuw is de situatie veranderd, beseft Distelbrink (die zwanger is van haar vijfde) ook. "Dit najaar worden het gas en de stroom opeens veel duurder. Daar maak ik me zorgen over. Ik heb er nog geen slapeloze nachten van, maar met elk nieuw bericht dat ik erover lees denk ik er meer over na. Want alles wordt duurder, niet alleen stroom en gas. Eigenlijk moeten de uitkeringen omhoog om dat te compenseren. Anders komen mensen als ik in een vicieuze cirkel terecht waar niet meer uit valt te komen."

Rob Groen, adviseur energietransitie en coördinator van de Arnhemse Energiebank, de organisatie die energiecoaches traint, ging enkele malen bij Distelbrink thuis op bezoek. "Als energie veel duurder wordt, zoals dat nu gebeurt, voorzie ik voor veel mensen grote betalingsproblemen", zegt hij. "Deze prijsstijgingen zijn zó groot, en zó onvoorzien, dat zeker mensen in slecht geïsoleerde huurwoningen daar last van gaan krijgen. Zij hebben nu al veel te hoge energierekeningen. Ze betalen een veel te groot deel van hun maandinkomen aan gas en stroom. Dat wordt alleen maar erger. Energie moet bereikbaar blijven als eerste levensbehoefte, vind ik, maar met deze prijzen wordt dat steeds moeilijker."
Consumentenbond: 'Tussentijdse prijsverhoging van energieleveranciers wel te begrijpen'

Als energiebedrijven in de problemen komen door de enorme prijsstijging van gas en elektriciteit, is de consument daar ook niet bij gebaat, stelt de Consumentenbond. Het tussentijds verhogen van prijzen door energieleveranciers voor huishoudens, kan specialist energiemarkt Joyce Donat van de Consumentenbond daarom wel begrijpen. "Het is niet leuk voor de klanten maar misschien wel slim vanuit hun oogpunt om het hoofd boven water te houden. Aan een failliete boedel heeft niemand iets."

De bond weet niet precies welke energiemaatschappijen tussentijds meer vragen voor stroom. Donat: "We hebben geen marktonderzoek gedaan naar wie dat doen maar we weten wel dat Pure Energie en OM de variabele prijs omhoog hebben gedaan of gaan doen. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat ze kampen met de hoge prijs waartegen ze nu zelf gas moeten inkopen. Overigens krijg je daarover een maand van tevoren bericht zodat je kunt overstappen."

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt meldingen waaruit zou blijken dat energiebedrijf DGB Energie contracten met klanten plots beëindigt, zo liet ACM donderdag weten.
https://www.nu.nl/uit-and(...)ere-energie-aan.html

;(

Overheid hoeft anticonceptie niet te vergoeden van rechter

;( ;(
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_201687424
Verplicht vaccineren én steriliseren
pi_201687428
quote:
Het is sneu voor heel veel huishoudens. Maar in de schuldsanering hangen en een 5e kind op komst... Die vrouw doet er schijnbaar alles aan om haar eigen financiën te saboteren. Moet ik daar dan nog medelijden mee hebben?
  vrijdag 8 oktober 2021 @ 21:46:27 #85
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_201687484
Ja why the fuck überhaupt een vijfde kind, laat staan in de bijstand met schulden. Ik begrijp dat soort mensen echt niet. Arme kinderen.
pi_201687990
In de schuldsanering en dan je vier kinderen elk een half uur laten douchen. Ja, dat verklaart wel waardoor je met een laag inkomen in de schuldsanering komt.

En ja, natuurlijk moeten vooral anderen het probleem van dit mens oplossen....


Oh en begrijp me niet verkeerd: met de huidige kwestie moet er echt wel aandacht komen hoe minima van wie het contract binnenkort afloopt toch de energierekening kunnen blijven betalen.
pi_201688018
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 21:46 schreef mcmlxiv het volgende:
Ja why the fuck überhaupt een vijfde kind, laat staan in de bijstand met schulden. Ik begrijp dat soort mensen echt niet. Arme kinderen.
Ja hallow weet je wat de pil kost? :{w
Vakman pur sang
  vrijdag 8 oktober 2021 @ 22:23:23 #88
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_201688338
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_201688353
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 22:09 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Ja hallow weet je wat de pil kost? :{w
Niet neuken is ook een optie.
pi_201688633
En werkt die vent niet?

Gezin van vijf ontvangt veel kinderbijslag en kind gebonden budget. Daarnaast kappen met dat xxl douchen, en wat zegt ze over dat wassen? Hoe komt ze erbij dat dat veel is?

Sporten en schoolgeld voor de kinderen worden ook door derden betaald in haar situatie, sportcultuur fonds en geheid komt ze in aanmerking voor de voedselbank.

Echt sommige figuren… en zo hebben we er veel in Nederland.
pi_201688665
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 22:23 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Niet neuken is ook een optie.
Das blijkbaar het enige waar ze goed in is.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 8 oktober 2021 @ 22:40:42 #92
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_201688773
quote:
Begrijp me niet verkeerd. Dit soort figuren moeten gewoon op de blaren zitten maar er word wel een bepaald beeld gecreëerd he.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_201688874
quote:
. Ik had een vijfentwintig jaar oude droger, die de hele dag stond te draaien omdat hij het niet echt goed meer deed. Dat bleek me me 40 procent van de totale rekening te kosten. Die moest dus de deur uit. De rekening is, sinds ik door de energiecoach geholpen ben, uiteindelijk gehalveerd."
Godverdomme daar moet een door de belasting betaalde “energiecoach” aan te pas komen om daar achter te komen.
Vakman pur sang
pi_201688984
Mijn hart bloedt voor Djayden, Dilano, Melody, Lorenzo en straks de kleine Destiny.

Beter laat ze haar sluisdeuren dichtlassen.
pi_201689005
Oepsie, dubbel
  vrijdag 8 oktober 2021 @ 23:01:29 #96
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_201689060
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 22:55 schreef myShizzle het volgende:
Mijn hart bloedt voor Djayden, Dilano, Melody, Lorenzo en straks de kleine Destiny.

Beter laat ze haar sluisdeuren dichtlassen.
Waarom heten die kinderen in volkswijken altijd zo? Mijn buurjongens heten ook Dilano en Jaysen _O-
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 8 oktober 2021 @ 23:19:19 #98
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201689283
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 17:37 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Per kwh zit er nog een factor twee in. Maar aangezien ongeveer elke warmtepomp of airco op zn sloffen een cop van 3 of meer haalt is het inderdaad slimmer om daarmee te verwarmen. De ouderwetse straal of ventilator kachel is in het algemeen nog steeds niet slim om te gebruiken.
Ik zal binnenkort eens inventariseren wat het rendement van mijn mobiele warmtepomp is vergeleken met gas. Ik heb geen illusies, maar met die gigantische stijging zou het me niks verbazen als elektrisch verwarmen nog beter is ook :')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_201689327
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 13:13 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Uitgaande van ¤1,30 voor aardgas en ¤0,32 voor stroom:

1kWh warmte uit een warmtepomp / airco is ongeveer ¤0,32 / 3.5 = ¤0,091
1kWh warmte uit een CV-ketel is ongeveer ¤1,30 / 8 = ¤0,1625
1kWh warmte uit een elektrische kachel is ongeveer ¤0,32
Warmtepomp, airco? Wie heeft het over een airco?

Ik heb het over een simpel elektrisch kacheltje dat je in je kamer kunt zetten.
Kun je daar ook een berekening over maken?

pi_201689495
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 23:22 schreef Werkperd het volgende:

[..]
Warmtepomp, airco? Wie heeft het over een airco?

Ik heb het over een simpel elektrisch kacheltje dat je in je kamer kunt zetten.
Kun je daar ook een berekening over maken?

[ afbeelding ]
Lees nog eens, het antwoord geeft hij toch al?
Vakman pur sang
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')