abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 11 juni 2022 @ 21:05:47 #101
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205025001
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D

[ Bericht 95% gewijzigd door flipsen op 12-06-2022 00:12:10 ]
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205025037
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)



Edit: en andere zeebeesten



Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.

[ Bericht 12% gewijzigd door Cat-astrophe op 11-06-2022 21:19:56 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025096
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:05 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D
Het was fantastisch!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025173
Wat gaaf, @Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft _O_

Edit: die prijs valt me nog mee, zeker voor Noorwegen. Dat zijn we hier ook wel regelmatig kwijt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205025229
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
Wat gaaf, @:Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft _O_
Kun je prima in een weekend doen :+

Overnachten op de veerboot vanuit Eemshaven naar Kristiansand, anderhalf uur rijden naar Under, de dag erna weer met de veerboot naar huis.

Wil je leuk slapen: ik kan je een cel uit 1784 aanraden in Mandel, ongeveer een half uurtje van Under vandaan.

Wij gingen niet decadent op en neer, dit was onze eerste boeking voor onze 2,5 week Noorwegen vakantie en we sloten onze rondreis hiermee af. Allerlaatste diner was (gelukkig!) een paar meter boven water, op de veerboot.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025474
Wauw Cat wat ziet het er prachtig uit.
Niet alleen het eten maar ook het "uitzicht". Wat zal het genieten zijn geweest.
We have far more in common than that which devides us..
pi_205025933
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 20:48 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Afgelopen dinsdag was het zover!

Ik had een maaltijd ervaring bij
[ afbeelding ]

Genoten, een meter of vijf onder water.
Het restaurant is de belichaming van de visie van de chef
[ afbeelding ]

Via een paar stappen word je steeds dieper meegenomen onder water, met bijbehorende gerechten.
Entree via de grijze oprijlaan, waar je ontvangen wordt en wordt meegenomen naar beneden, eerste verdieping, de loungeruimte waar de eerste vier gangen (of, zoals zij zeggen: snacks) geserveerd worden. Geen foto van die ruimte, of van het slimme raampje waar doorheen je letterlijk zit dat je half onder water bent.
Wel een foto van het uitzicht, en dus voorpret van wat nog komt.
[ afbeelding ]

Wij zaten voor de gangen na gang 4 op de voorste rij (foto genomen na het eten, zodra wij vertrokken schoot iemand snel op onze plek om een foto te maken. Ik snap dat). Tip: reserveer voor de zitting van 18.00 of 18.30 uur en met maximaal 2 personen want die gasten krijgen tafeltjes aan het glas en echt, dat doet zoveel met de beleving _O_

Het menu
[ afbeelding ] Ik hoop dat ik alle gerechten qua foto op de juiste volgorde heb geplaatst….
Wij kozen daarnaast voor de non alcoholische pairings. Briljant! Bij elk gerecht was een sapje bedacht wat de smaken versterkte, compenseerde etc.

Under heeft nu nog 1 ster, maar dat zullen er vast meer worden, gezien de kwaliteit van eten en drinken en aandacht voor detail. Wij hadden wat voorkeuren en per gerecht werd precies uitgevraagd wat we wel en wat we niet bliefden (graag geen orgaanvlees in de ragout, maar een saus met lever bij de langoustine is voor ons geen probleem, dat idee).
Leuk detail: alles wat op tafel kwam, behalve de koffie en thee, komt uit een straal van maximaal 20 km van het restaurant. Kaas van een boertje met zes koeien, kruiden van een strandje wat een kilometer verder ligt, pollen en honing van bijen uit hun eigen korf. En ik denk dat we wel wat hebben zien langszwemmen wat binnenkort ook op een bord ligt.

Het tasting menu is uitgebreid, ik ga niet per gerecht benoemen wat het was, zie kaart ;)
Het tempo was hoog in het begin, ik denk dat we in een half uur vier gangen hadden. Maar met eenhaps gerechtjes kan dat prima. Later zakte het tempo en al in al hebben we zo’n vier uur aan tafel gezeten.

Zoals gezegd: starten op de eerste verdieping (half onder water) met de eerste vier gangen. Van alles wat op de water oppervlakte leeft.

Super hoe men het produkt imiteert door bepaalde baktechnieken, kleurstoffen etc. En erg fijn hoe men per gerecht tips gaf wat eetbaar was van het bord (wat soms echt wel handig was) en over hoe je het het beste kunt eten. Vaak met de handjes. Waarvoor meteen een vochtig doekje werd neergelegd.

[ afbeelding ]
De schelpjes zijn van deeg, eenhapsgerechtje.

[ afbeelding ]
Berkenbast, gemaakt van deeg, en geverfd met diverse natuurlijke kleurstoffen. Vulling: zie kaart.

[ afbeelding ]
Hapje met kaas (van die zes koeien) voor tafelgenoot en hapje met een gelei van zuring voor mij, want ik blijf geen kaas. Beiden daardoor dezelfde smaaksensaties.

[ afbeelding ]
Wederom eetbaar schelpje, met zeekraal en bloemen uit de buurt. En vulling: zie kaart :P

Daarna mochten we een verdieping lager. En werd een schaal getoond met alle zeevruchten die we die avond gingen eten (of al hadden gegeten). De grote schaaldieren zwaaiden nog naar ons…
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Gang vijf: check de levende vis!
Het was blijkbaar een goede avond qua zeeleven, we hebben een school vis van zo’n 30 leden een paar keer langs zien zwemmen, een paar grotere vissen en heel veel kwallen die onder water hun sierlijke dans deden. Soms had vervelend dat men je kwam storen met… eten :P

Volgende gangen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Langoustine met honing en nog iets wat tegenwicht gaf aan het zoet van vis en honing. De trots van het restaurant en zeker smakelijk. En ik hoop dat ik de foto’s op de goede volgorde heb hier…

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een van de grotere succesnummers: strandkruiden (van die kilometer verderop) met iets van vis eronder, en bovenop een granita van appel. Die we zelf vanuit het schelpje erbij mochten gieten.

[ afbeelding ]
Deze maakte op mij de minste indruk. Onder het schuim lag een mengsel van aardappel, zeevruchten en nog wat zaken. Het mondgevoel was fijn, een beetje een stevige bite na veel zachtheid. Maar de smaken sprongen er voor mij niet echt uit.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Peking duck, op de chef zijn manier. Botermalse eendebout, en in het bakje een ragout van eendepootjes (zonder orgaanvlees voor ons), die je met de kruiden in een aardappelpannekoekje mocht wikkelen.
Het ‘broodje’ was een gestoomd broodje, met daarin ook vlees. Tip: je kon er de saus mee opsoppen als je wilde :Y :9

Tijd voor toet!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit was voor mij de winnaar van de avond. Ik ben een toetjesmens en als je zowel rode biet als knolselderij zo kunt verwerken dat het echt als een zoet nagerecht smaakt… nou dan heb je me hoor!

Afgesloten met friandises
[ afbeelding ]

Dit was meer dan uit eten, dit was een ervaring.
En daarom: 10/10!

Wat een leuk concept en wat een prachtige ervaring _O_

maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205025957
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:07 schreef Cat-astrophe het volgende:
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)

[ afbeelding ]

Edit: en andere zeebeesten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.
Oh wow, wat gaaf zo O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205026112
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind :X
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205026436
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Ik ben zelf normaliter geen fan van zulke overdadige opmaak (een mens moet zich niet af hoeven vragen wat wel en niet eetbaar is), maar hier páste het gewoon.

En ik weet niet of het ervaring of cultuur was, maar de uitleg over wat je wel en niet kon eten was hier zeker welkom :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205026579
Ben benieuwd wanneer ze hun tweede ster krijgen.

Na gang vier hadden we een standaard onderbord. Zodra daar een vlekje of plekje op zat werd het verwisseld, ook toen er een plasje water lag, wat eerst een brokje ijs was geweest.

Zelfstandig naar het toilet gaan kon niet. Je mocht zelf beginnen met lopen, maar de deur van de ruimte openen (niet het hokje zelf en het was even wennen dat alles uniseks was _O_ ) werd door hen gedaan.

Terwijl je weg was, werd je ‘oude’ servet vervangen door een nieuwe. Tikje overdreven, ik weet dat je in zulke restaurants je servet nooit goed opvouwt en zij dat voor me doen, maar zoveel extra was is ook niet nodig.

Zodra je je neus uit de toiletruimte stak snelde er iemand voor je uit om je stoel vast weg te schuiven.

Ik geef ze nog een jaar om consistentie te bewijzen (ze bestaan nu drie jaar) en dan gaat die tweede ster er zijn. Op basis van eten en service.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205027211
Cat _O_

Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij :+
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
pi_205027325
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:

Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Nou, dát dus! Ik vind dat alles op je bord eetbaar moet zijn :+

Neemt niet weg dat dit er uit zag als een hele ervaring op zich. Iets wat je nooit weer vergeet. (incl het beginnen te eten van de decoratie)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205027469
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:52 schreef Blues het volgende:
Cat _O_

Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij :+
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 11 juni 2022 @ 23:18:58 #115
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_205027539
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Prioriteiten _O_
Spoilers!
  zondag 12 juni 2022 @ 00:07:38 #116
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205028037
-never mind- dubbel
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205028077
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
:D
Geweldig zo!
  zondag 12 juni 2022 @ 00:12:26 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205028099
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2022 00:07 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 12 juni 2022 @ 02:43:09 #119
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205028839
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2022 00:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
Er ging iets mis op mijn mobiel, waardoor ik het 3x het gepost geloof ik, sorry hoor. Ik ga zo alle nieuwe reacties lezen, heb nog geen tijd gehad. Niet iedereen is al met pensioen :6
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205077860
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Cafetaria de Prins, Leidsche Plein, Amsterdam

Wanneer?
Woensdag 15 juni 2022

Wat at je?
Friet met. Mijn tafelgenote had een patat met. Daarbij dronken we een bitter lemon en een spa blauw.

Impressie?
De friet was prima doorbakken maar om de een of andere reden toch niet helemaal knapperig. De patat heb ik niet geproefd maar vermoedelijk was die vergelijkbaar. Al met al heb ik wel eens betere friet gegeten (niet gaat boven de frietkraam op de parkeerplaats onder Verviers-Central) maar desondanks meer dan acceptabel. De bijbehorende mayonaise was wat aan de zoete kant maar had wel aangename tonen van citrusvruchten.

Maar voor het eten ga je hier natuurlijk helemaal niet naartoe. Waar Under van @Cat-astrophe scoort met het uitzicht op vissen, is het unieke selling point van dit etablissement het uitzicht op de toegangsdeur (en de wachtrij) van Paradiso waar deze avond Bad Religion speelt. Het bier in Paradiso kan ik helaas niet recenseren omdat dit binnen enkele seconden na start van de hoofdact op mij in plaats van in mij zat.



Kosten?
3,90 voor een friet/patat met. Het drankarrangement van bitter lemon en spa blauw kwam er nog bij. Alleszins redelijk voor het eten en de locatie.

Cijfer?
7,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205151814
Waar?
Cafetaria Vuurens, Nijmegen

Wanneer?
Zaterdag 25 juni 2022

Wat at je?
Friet met.

Impressie?
De friet en mayonaise zijn erg lekker maar het was wel wat weinig.

Kosten?
¤2,75 voor een bakje friet met.

Cijfer?
8+
pi_205154465
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 09:07 schreef Nober het volgende:
Impressie?
De friet en mayonaise zijn erg lekker maar het was wel wat weinig.
Shrinkflation. Qua prijsstijgingen is de rek er daar misschien een beetje uit (al valt ¤2,75 nog wel mee) dus dan krijg je gewoon minder product.
pi_205167670
Waar: Broosend Hof, Oud Turnhout
Wanneer: Afgelopen zondag
Wat:

Amuse was een kip kerrie salade, wakame met aardappel salade en gebrande makreel en een paprika soepje:


Naast ons aperitief ging mijn vrouw voor het bijpassend wijn arrangement en ik voor de non-alcoholische "smaekmakers":


Schelvis, paksoy, peultjes, aardappel:


Onglet “saler”, ui, andijvie, courgette:


Hierbij kwam later nog een los schaaltje met een soort zelfgemaakte aardappel kroketjes (heel luchtig), peultjes en een extra bakje vlees (rest wat ze over hadden denk van het stuk? we waren ook de enige gasten) en een kannetje jus.

Zomerfruit, yoghurt, pistache


Goh wat zal ik er van zeggen, het smaakte allemaal wel prima en was lekker echter toch zoals de amuses wellicht wat simpel/ouderwets? En niet onbelangrijk, de kosten, 196 euro zonder fooi. Dat vond ik vooral gezien wat we kregen toch wel flink aan de prijs hiervoor. Ik zou dus helaas hier niet snel terug gaan, voor dat geld kan ik elders leuker eten. Cijfer dus een 7+
  dinsdag 28 juni 2022 @ 06:56:23 #124
16632 Xlarge
========
pi_205167703
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 06:45 schreef anndb het volgende:
Waar: Broosend Hof, Oud Turnhout

Goh wat zal ik er van zeggen, het smaakte allemaal wel prima en was lekker echter toch zoals de amuses wellicht wat simpel/ouderwets? En niet onbelangrijk, de kosten, 196 euro zonder fooi. Dat vond ik vooral gezien wat we kregen toch wel flink aan de prijs hiervoor. Ik zou dus helaas hier niet snel terug gaan, voor dat geld kan ik elders leuker eten. Cijfer dus een 7+
De gerechten zien er ook erg rommelig uit vind ik.
  dinsdag 28 juni 2022 @ 11:38:39 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205169319
Erg aan de prijs voor wat ik op die borden zie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205171012
quote:
13s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 11:38 schreef golfer het volgende:
Erg aan de prijs voor wat ik op die borden zie.
Vind ik ook als het nou de helft kostte zou ik zeggen fijn tentje om op de zondag te eten als we geen zin hebben om te koken maar dit zijn tarieven van top-top restaurants bijna.
pi_205171314
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 06:56 schreef Xlarge het volgende:

[..]
De gerechten zien er ook erg rommelig uit vind ik.
Ja.

En het lijkt weinig te zijn. Zou daar rammelend van de honger van tafel gaan, denk ik.
pi_205177222
Lijken best goedkope ingrediënten en dan dat geld vragen :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_205177261
Ik ben vast een enorme muggenzifter, maar die bol pistacheijs :{

Ik heb er niet zo heel veel verstand van, maar borden zien er in mijn optiek afgeraffeld uit. Volgens mij was het wel lekker en da's natuurlijk ook belangrijk :)

Reviews zijn overigens wel heel prima.
pi_205179800
Bi-zar, bijna de helft van duizend gulden betalen voor die paar flubjes op de borden. Had de chef nog een AH Carrefour-tuinkruidenrekje staan dat op moest? En was het de bedoeling dat je de kroontjes aan dat partje rode ui lekker mee zou snavelen? Dat bolletje ijs lijkt wel hol? En die houten tak was handig voor het flossen nadien zeker...

En dan lees ik op die menukaart dat, wanneer je de brok in je keel na het zien van de rekening wilt wegspoelen met een glaasje water, je óók nog voor dit water moet betalen!
pi_205183583
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 12:50 schreef r3gi3boy het volgende:
Bi-zar, bijna de helft van duizend gulden betalen voor die paar flubjes op de borden. Had de chef nog een AH Carrefour-tuinkruidenrekje staan dat op moest? En was het de bedoeling dat je de kroontjes aan dat partje rode ui lekker mee zou snavelen? Dat bolletje ijs lijkt wel hol? En die houten tak was handig voor het flossen nadien zeker...

En dan lees ik op die menukaart dat, wanneer je de brok in je keel na het zien van de rekening wilt wegspoelen met een glaasje water, je óók nog voor dit water moet betalen!
Op zich is 200 euro niet zo gek voor een fatsoenlijke restaurantmaaltijd inclusief drank. Desalniettemin betalen we al ruim 20 jaar niet meer met de gulden en is 200 euro omrekenen naar 440 gulden net zo relevant als omrekenen naar 30 miljard Reichsmark, 6 Romeinse Dinari, een zak kralen of 8 vuurstenen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205183736
Een bedrag van ¤ 200,00 in 2022 was in 2000 evenveel als 290,73 gulden of omgerekend ¤ 131,93. Blijft wel wat prijzig.
anonieme razernist
pi_205238601
Een review van een laagdrempelige vreetschuur zónder foto's. Hoop dat jullie er wat aan hebben :P

Waar: Happy Italy bij de Kuip in Rotterdam.

Wat: Ik had een bord met fusilli met zalm en roomsaus, vriend had pizza döner, kind 1 had een pizza salami en kind 2 had een kindermenu.

Het eten was niet best. Mijn bord pasta met zalm was veel te zout wat op een gegeven moment ook echt tegen ging staan. Niet mijn hele bord op gegeten. Pizza's van de rest waren bagger maar dan ook baggervet. De hoeveelheid kaas wat op de pizza's ligt is niet normaal. Enige pluspunt was de pizza uit het kindermenu. Die had de vorm van een konijntje O+
Bediening vond ik wel heel fijn, je ziet dat ze daar wat betreft bediening gestructureerd werken waardoor we elke keer dezelfde serveerster aan tafel kregen en niemand als een kip zonder kop door die zaak banjert.

We waren voor 4 personen inclusief 4 drankjes ruim 60 euro kwijt.

Cijfer 6/10. Bediening heeft hier aardig wat punten gepakt.
pi_205238982
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Een review van een laagdrempelige vreetschuur zónder foto's. Hoop dat jullie er wat aan hebben :P

Waar: Happy Italy bij de Kuip in Rotterdam.

Wat: Ik had een bord met fusilli met zalm en roomsaus, vriend had pizza döner, kind 1 had een pizza salami en kind 2 had een kindermenu.

Het eten was niet best. Mijn bord pasta met zalm was veel te zout wat op een gegeven moment ook echt tegen ging staan. Niet mijn hele bord op gegeten. Pizza's van de rest waren bagger maar dan ook baggervet. De hoeveelheid kaas wat op de pizza's ligt is niet normaal. Enige pluspunt was de pizza uit het kindermenu. Die had de vorm van een konijntje O+
Bediening vond ik wel heel fijn, je ziet dat ze daar wat betreft bediening gestructureerd werken waardoor we elke keer dezelfde serveerster aan tafel kregen en niemand als een kip zonder kop door die zaak banjert.

We waren voor 4 personen inclusief 4 drankjes ruim 60 euro kwijt.

Cijfer 6/10. Bediening heeft hier aardig wat punten gepakt.
Nou, ik zie mij gesterkt in mijn onlangs uitgesproken oekaze om hier niet binnen te stappen na een teammiddag met collega's. Ik had al zo'n voorgevoel dat ik niet erg blij zou worden.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205239112
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:21 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Nou, ik zie mij gesterkt in mijn onlangs uitgesproken oekaze om hier niet binnen te stappen na een teammiddag met collega's. Ik had al zo'n voorgevoel dat ik niet erg blij zou worden.
Maar ook deze vestiging? Het kan best zijn dat het in een andere vestiging wat beter is :)
  maandag 4 juli 2022 @ 20:47:56 #136
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_205239347
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:31 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Maar ook deze vestiging? Het kan best zijn dat het in een andere vestiging wat beter is :)
Wij halen een paar keer per jaar af bij Happy Italy in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat is eigenlijk best goed te doen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het in andere vestigingen bedroevend slecht is.
Spoilers!
pi_205239647
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Stop nummer 1 van de culinaire fietsvakantie was Restaurant Vanille, Eijsden

Wanneer?
Vorige week maandag

Wat at je?
Het 5 gangen verrassingsmenu dat op maandag maar 49,95 p.p kost.

Een amuse van paté met dukka


Chawan-Mushi van shiitake, eierdooier, truffel en een bitterbal van champignons


Rode mul in een saus van bleekselderij, komkommer en appel met citroencreme en een enigszins detonerende tapenade van tomaat.



Piepkuiken met spinazie en een mousse van zwarte bonen en ingemaakte rode uienringen


Lam met een zoete-aardappeldumpling waarbij het dumpling-'deeg' gemaakt was van een dun velletje koolrabi (??) met vadouvan-creme en jus.


Een aparte combinatie van bananenbrood met een zacht-romige geitenkaasje, een salade van knolselderij en balsamico-uitjes


Een dessert van - hoe kan het ook anders - vanille


Impressie?

Het restaurant - hooguit 500 m van franstalig België afgelegen - voelt op maandagavond als een soort cursus culturele verschillen. Toen wij er om 6 uur binnenkwamen, zaten er een aantal Nederlandstalige stellen, wat ouder en op een wat onwennige manier chique gekleed. Zeg maar als in 'we zijn 30 jaar getrouwd, we hebben nooit een pak aan maar gaan nu een keer uit eten op de goedkoopste dag van een wat duurder restaurant.' Inclusief een stel dat stennis begon te schoppen omdat ze een plek bij het raam wilden. Een uur later begon het vol te lopen met Franstaligen van alle leeftijdsklassen en relaxter gekleed, alsof uit eten de normaalste zaak van de wereld is om je gezin van de dagelijks benodigde voedingsstoffen te voorzien. Best grappig om te zien. Als semi-jonge Nederlands sprekende randstedelingen vielen we daar wat uit de toon.

Bij de meeste gerechten was wel bijzonder dat je er telkens nog een mini-gerechtje van amuseformaat bijkreeg, zoals een bitterbal van piepkuikendijvlees bij het piepkuiken en een soort extra amuse van makreel bij de mul.

In de keuken hebben ze de techniek goed in hand maar hier en daar kunnen de gerechten zelf wat re-engineering gebruiken. Zoals de amuse van paté met dukka, een arabisch notenmengsel. Prima maar ook weer niet de ultieme smaakcombinatie, iets met wat meer frisheid was wat lekkerder geweest. De rode mul was als een ceviche gegaard, en de saus was een soort gaspacho met een heerlijke subtiele frisheid die goed bij de vis pastte. Eigenlijk een gerecht van wereldklasse, ware het niet dat de kok bedacht dat er een veel intenser smakende tapenade op gedaan moest worden. Op zich geen probleem (we lepelen het er wel vanaf) maar toch jammer van zo'n gerecht. Alhoewel ik het idee van de tapenade wel begrijp, een wat subtielere tomatenbereiding zoals een tomaat-tartaar had er prima bijgepast.
Het bananenbrood was dan weer een enorm creatieve en goed passende vondst. De combinatie van bananenbrood, geitenkaasje en een soort minimalistische waldorfsalade klinkt al raar. Het ziet er ook niet uit als iets waar ik met veel plezier een hap van zou nemen. Maar man, wat was die combinatie heerlijk. Joel Broekaert zou hier nu iets over een trio van Patrick Swayze en Jennifer Grey schrijven.

Al met al technisch goed uitgevoerde gerechten, creatief bedacht waar wel soms in de samenstelling nog een puntje op de i ontbreekt

De bediening was goed maar over het algemeen wel wat jong en onervaren: Naast Patron-Cuisinier Peter van Rooij (zoals Vanille het op de website noemt), twee stagiairs van de hotelschool en één student die dit als een bijbaantje doet. Professioneel en attent maar af en toe ook wat geforceerd en toch vooral een ingestudeerd verhaal opdreunen bij de gerechten.

Kosten?
200 euro voor 2 personen, inclusief fooi, twee halve wijnarrangementen en een droge sherry en een cava vooraf.

Cijfer?
8. Niet het beste eten ooit, niet de beste bediening ooit maar wel een prima prijs/kwaliteitverhouding en interessante, creatieve gerechten.

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 04-07-2022 21:45:46 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205239684
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:31 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Maar ook deze vestiging? Het kan best zijn dat het in een andere vestiging wat beter is :)
Nee, Amsterdam. Maar ik heb bij dat soort ketens het idee dat het allemaal aangevoerd wordt vanuit dezelfde productiekeuken en dus weinig verschillen tussen de zaken zullen zijn. Maar ik kan het mis hebben.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 4 juli 2022 @ 21:35:09 #139
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_205239858
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Waar?
Stop nummer 1 van de culinaire fietsvakantie was Restaurant Vanille, Eijsden
Culinaire fietsvakantie _O_ Hoe lang duurt de reis? Ik ben benieuwd waar jullie nog meer geweest zijn.
quote:
Het bananenbrood was dan weer een enorm creatieve en goed passende vondst. De combinatie van bananenbrood, geitenkaasje en een soort minimalistische waldorfsalade klinkt al raar. Het ziet er ook niet uit als iets waar ik met veel plezier een hap van zou nemen. Maar man, wat was die combinatie heerlijk. Joel Broekaert zou hier nu iets over een trio van Patrick Swayze en Jennifer Grey schrijven.

Grappig, dat is juist het gerecht dat ik helemaal zie zitten na je omschrijving.
Spoilers!
pi_205239926
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Culinaire fietsvakantie _O_ Hoe lang duurt de reis? Ik ben benieuwd waar jullie nog meer geweest zijn.
[..]

Een week maar. Drie restaurants, in totaal drie sterren. Exclusief een hamburger in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. En nu nog de tijd vinden om het allemaal op fok te slingeren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205240283
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Een review van een laagdrempelige vreetschuur zónder foto's. Hoop dat jullie er wat aan hebben :P

Waar: Happy Italy bij de Kuip in Rotterdam.

Wat: Ik had een bord met fusilli met zalm en roomsaus, vriend had pizza döner, kind 1 had een pizza salami en kind 2 had een kindermenu.

Het eten was niet best. Mijn bord pasta met zalm was veel te zout wat op een gegeven moment ook echt tegen ging staan. Niet mijn hele bord op gegeten. Pizza's van de rest waren bagger maar dan ook baggervet. De hoeveelheid kaas wat op de pizza's ligt is niet normaal. Enige pluspunt was de pizza uit het kindermenu. Die had de vorm van een konijntje O+
Bediening vond ik wel heel fijn, je ziet dat ze daar wat betreft bediening gestructureerd werken waardoor we elke keer dezelfde serveerster aan tafel kregen en niemand als een kip zonder kop door die zaak banjert.

We waren voor 4 personen inclusief 4 drankjes ruim 60 euro kwijt.

Cijfer 6/10. Bediening heeft hier aardig wat punten gepakt.
Grappig te zout. Jaren geleden bestelde ik bij Happy een pasta en die was zo flauw/waterig als de pest. Halve pepermolen erover hielp nog niks.
Pizza's zijn voor de prijs zo groot en idd veel kaas waardoor bijna iedereen nog een maaltijd over heeft voor de volgende dag.
Toch vind ik ze best goed te doen voor die prijzen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_205242119
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2022 22:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Grappig te zout. Jaren geleden bestelde ik bij Happy een pasta en die was zo flauw/waterig als de pest. Halve pepermolen erover hielp nog niks.
Pizza's zijn voor de prijs zo groot en idd veel kaas waardoor bijna iedereen nog een maaltijd over heeft voor de volgende dag.
Toch vind ik ze best goed te doen voor die prijzen.
Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik daar een tijd geleden was ik een andere pasta had gegeten en die was vele malen smakelijker. Misschien lag het gewoon aan de combi van roomsaus en zalm dat het te zout was. Pasta zelf vond ik gisteren prima gekookt. Sommigen zullen misschien zeggen dat het te doorgekookt was, maar ik hou daar wel van.

Maar de pizza's daar :N Zoveel kaas vind ik echt heel ranzig. En ik was niet de enige aan tafel. Wat minder kaas erop en het zou veel beter zijn.
pi_205260339
Waar?
Restaurant De Leuf*, Ubachsberg

De Leuf is een stabiele zekerheid in het Nederlandse sterrenlandschap. Al als middelbare scholierin de jaren '90 fietste ik er regelmatig langs (op weg naar de McDrek in de Heerlen, ofzo _O- ), toen nog onder leiding van twee-sterren-chef Paul van Bunt. Na de dood van Paul heeft zoon Robin het restaurant overgenomen, na een korte poos onder Bas van Kranen die later naar Bord'eau en nu Flore vertrok. Tegenwoordig heeft de Leuf 'slechts' 1 ster maar heb ik wel het benodigde budget en de smaakpapillen. Dus tijd om er in het kader van de culinaire fietsvakantie langs te gaan.

Wanneer?
Donderdag

Wat at je?
Het 5-gangen menu "最高の5年 ‘best of five years"

• Zeebaars met miso, rouille en paksoi
• Langoustine met Tom Kha Kai, rijst en thaise basilicum
• Tarbot met boemboe bali, tomaat en verveine
• Ribeye met aubergine, zwarte peper en soja, en
• (wat ze zelf noemen) een sensationeel dessert





Impressie?
De aankomst over het parkeerterrein was indrukwekkend, erg indrukwekkend. Heel even dachten we dat er nog een piccolo naar buiten gerend zou komen om onze fietssleutels in ontvangst te nemen en ze te stallen. Helaas niets van dat alles. Ook geen fietsenrek, kennelijk is dat toch echt iets Randstedelijks dat zelfs de chicste restaurants een fietsenrek hebben. Dus dan maar ergens in een van de vele lege parkeervakken gedropt en ons bij de ontvangstbalie maar cynisch-verwijtend verontschuldigd dat we een parkeervak tot fietsenstalling omgebouwd hebben.

Het was een donderdag-avond en het reserveringssysteem liet nog opties zien, dus we verwachtten niet de meest drukke restaurantavond. Maar een private-dinner dan ook weer niet. Gelukkig liep het verder op de avond wat meer vol, zodat er uiteindelijk in totaal 8 gasten waren. Aan de ene kant twee enigszins brallerige voormalige corps-studentjes die moesten laten weten dat ze een wijnkelder hebben en net op terugweg uit Frankrijk zijn. Aan de andere kant een een soort Christine Lagarde (of misschien was het wel Lagarde herself?) met haar man. En nog een redelijk normaal lokaal stel. En wij dus, uitgehongerd van een dag fietsen met de meest nette kleren die op kampeervakantie meekunnen.

Het restaurant zelf, is gevestigd in een oude hoeve. Chique maar wellicht enigszins gedateerd ingericht met aan de muren schilderijen van keukentaferelen. Zeg maar het type schilderij dat je van je hobby-schilderende schoonmoeder krijgt en dan uit goed fatsoen niet, niet durft op te hangen. Gelukkig heb ik begrepen dat ze binnenkort gaan verbouwen. Oh ja, en de naam van de kok: Robin van de Bunt. Nadat je er geweest bent, vergeet je hem nooit meer. Zijn naam staat met koeienletters op de keuken waar je langs loopt, op de menukaart die op tafel staat, op de servetten en op de handdoekjes op de WC. En mocht je dat ontgaan zijn: Bijna elk menu wordt geserveerd met: "Robin heeft vanavond xxx voor u klaargemaakt.". Tja. Wat moet ik er van zeggen...

Dan uiteraard het belangrijkste: het eten. Het restaurant heeft een spannend klinkende Japans-achtige menukaart (最高の5年) die mij uiteindelijk over de streep trok om er naar toe te gaan. Het begon met een hele spannende amuse van een sorbet met een warme garnalenbouillon, echt een fantastisch contrasterende combinatie. Daarna kwamen nog een paar amuses, waaronder een heerlijk visballetje van octopus met bonito. Grappig was dat de bonitovlokken door de warmte van het balletje bewogen, samen met de ietwat elastische structuur van de stukjes octopus riep dit gerecht op een plezierig-spannende manier ook wat weerzin op. Een soort culinair bungeejumpen waarbij je even je diepste angsten moet overwinnen. Vervolgens kwamen nog wat oesters, waarvan volgens mij de unique selling point was dat er een scheut stikstof overheen ging waardoor de garnering van zeewier sterker ging ruiken. Op stikstof zijn ze bij de Leuf trouwens verzot, want die kwam meerdere keren terug. Je moet toch iets, als je in een tank geïnvesteerd hebt.

Vervolgens begonnen de verschillende gerechten uit het menu. De zeebaars was lekker maar had voor mijn gevoel teveel Kewpie-Mayonaise Rouille over zich heen, waardoor je eigenlijk geen zeebaars meer proefde. De langoustine in Tom Kha Kai-saus was dan weer heerlijk, net genoeg pit om het een beetje warm te krijgen maar zonder de langoustine te overheersen, waarbij de langoustine ook nog eens een prima bite had. Bij het hoofdgerecht van ribeye met aubergine hadden ze wat mij betreft de ribeye mogen weglaten. Niets mis mee maar de langzaamgegaarde aubergine stal de show: vol smaak, een enigszins elastische bite Wat mij betreft hadden ze daar een vegetarisch gerecht van mogen maken. Als je een groente zo fantastisch, waarom zou je dan nog een relatief saai stukje vlees erbij doen?

Het dessert was yuzu, gemaakt van yuzu met yuzu. Een nep-yuzu gemaakt van witte chocolademouse met yuzu. yuzu parfait, gedroogde yuzu, yuzu-mouse. En dan nog een wolk stikstof erover heen. Alleen het bestek was niet gemaakt van yuzu. Erg lekker, dat wel.


Al met al weten ze in de keuken heel goed wat ze aan het doen zijn, echt sterrenniveau, foutloze perfectie. Het was hooguit af en toe een beetje saai. Je kunt er wel een fantastisch Aziatisch thema aan ophangen, maar uiteindelijk is het voornamelijk klassieke Franse keuken met alleen hier een drupje soja, daar een lepeltje miso en wat citroengras in plaats van peterselie. Het had allemaal iets spannender en gedurfder gemogen.


En de bediening is prima. Kan ook haast niet anders bij 8 gasten en 3 man bediening. Bij binnenkomst nog een beetje onwennig formeel maar later op de avond werd het gelukkig allemaal wat relaxter. En aardig dat ze een paar keer het restje uit een bijna lege fles wijn bij mij achterlieten ;)

Kosten?
375,- voor 2 personen inclusief halve wijnarrangementen, aperitief vooraf en koffie en wijn na.

Cijfer?
Lastig. Qua sfeer is het niet helemaal mijn restaurant en ik zal er ook niet zo snel nog eens komen. Tegelijkertijd was het eten echt heel goed, ondanks dat het een beetje saai was. En de bediening is uiterst professioneel, vriendelijk en efficiënt. Als jonge (euh, 40'ers), hippe GL/D66-stemmende randstadbewoner heb je hier vrij weinig te zoeken. Maar als wat conservatief, ouder echtpaar van gegoede stand kun je hier prima terecht. Dus zeg maar een 8.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 6 juli 2022 @ 20:32:53 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205260443
Leuke recensie. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205260774
quote:
14s.gif Op woensdag 6 juli 2022 20:32 schreef golfer het volgende:
Leuke recensie. ^O^
Ja, dit dus! Je schrijft heel prettig en het leest fijn weg. Mooie recensie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205260961
Fietstocht langs sterrenrestaurants. Ik vind het tof _O_
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205260991
Eens wel.
Puntje van verbazing is de langoustine met kippensoep. Ik ging nog ff het menu checken maar het staat er echt. Best bijzonder als combi.

En die naam overal _O- _O-
Iets minder erg, maar ook best opvallend vond ik dat name droppen ook al bij Soenil van de Lindehof in Nuenen (jaaaren geleden). Blijkbaar is dat soms nodig.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_205261175
Voor de verandering geen sterren review van mij deze keer (soms dineer ik ook ergens anders :P)

Ik at vanavond bij Mout https://www.moutvenlo.nl/ Er blijkt er ook eentje in Hilversum te zitten.
Ik was met een groep, foto’s maken paste niet echt dus die ontbreken deze keer.

Het is een leuk concept: food hall met diverse ondernemers, maar je hoeft je eten niet buffet style op te halen aan diverse balies. Bestellen via QR code (of, in ons geval) personeel en zij serveren uit.
Nadeel van het concept is wel dat de borden onafhankelijk van elkaar uitgeserveerd worden. Dus als je houdt van gelijktijdig eten is dit niet jouw restaurant.

De kaart is heel uitgebreid en ook wat verwarrend. Want elke ondernemer heeft zijn eigen stukje ervan, waardoor je veel opties hebt, die je allemaal moet doorzoeken.
Een gerecht kost gemiddeld 7 euro, wat doet vermoeden dat het tapas style is. Maar (ook verwarrend), dat geldt niet voor alle gerechten.

De pokebowl en hamburger zagen er fantastisch uit, en waren een volledige hoofdmaaltijd. De 9 stuks kipgyoza die ik koos vulden niet echt. Wel smakelijk, met lekker pittige saus. De rest van de tafel was na 1 bestelling verzadigd. Ik niet, en ging dus voor een toetje. Geweldig warm, precies vloeibaar genoeg in het midden chocoladecakeje! Met wat vers fruit en een fruit-ijs lollie.

Al in al: leuke avond gehad, al weet ik niet of dat voor iedereen in de groep gold :P

Pro:
- diverse keukens (Italiaans, Japans, Mexicaans, Amerikaans etc) dus voor ieder wat wils
- goede inrichting. Veel zitplaatsen maar die staan in diverse hoekjes en sfeertjes waardoor het niet massaal aanvoelt
- nette prijzen
- bestellen via QR is handig
- smakelijke gerechten die snel werden uitgeserveerd (het was dan ook niet druk)

Contra:
- door de vele keuzes.. menu stress :')
- personeel is aardig, soms wel onhandig. Ben benieuwd hoe dat gaat als de zaak plus terrassen vol zit.
- portiegrootte is niet duidelijk
- de inrichting doet casual chique aan, maar de gerechten worden op wegwerpservies geserveerd. Had ik niet verwacht, en doet wat afbreuk. Sommige mensen in mijn groep waren lichtelijk in shock :+ Maar past wel bij de locatie, vlakbij een park waar vaak evenementen zijn. Ideaal om hier dan even binnen te lopen en wat mee te nemen.
- gerechten worden niet gelijktijdig geserveerd (wordt duidelijk uitgelegd)

Al in al: 7,5/10
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205262096
quote:
0s.gif [b]Op woensdag 6 juli 2022 20:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Gave review! Had bij de foto's geen moment aan Japans gedacht, dat is wel jammer als ze dit aangeven.
Maar toetje lijkt me erg lekker.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_205384379
Met enige vertraging dan het hoogtepunt van de culinaire fietsvakantie. Er te komen heeft wat moeite, doorzettingsvermogen en ontberingen gekost. Zoals het restaurant in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in nationaal park De Mijnweg dat om 10:00 open ging maar ons pas vanaf 12:00 van iets eetbaars kon voorzien. En nee, om 11:57 alvast bestellen, dat mocht echt niet. Dus dan maar bijna een uur met een knorrende maag en een bakje koffie naast een buslading krijsende kinderen zien te overleven. En een dijk voorbij Nijmegen die precies op het meest onhandige punt was afgesloten, waardoor die 4 km naar de camping ineens 10 km werd. En dat keer 3, want we moesten ook nog een keer op en neer naar de eindbestemming van de avond. Maar het was de moeite waard.

Waar?
De Nieuwe Winkel** in Nijmegen. Inmiddels is een fatsoenlijk vegetarisch of op zijn minst groente-georiënteerd menu wel een must have voor elk zelfrespecterend sterrenrestaurant. En zelfs Frankrijk, met zijn historie van Foie Gras en Confit de Canard heeft met Ona in Aires een eerste vegetarisch sterrenrestaurant. Maar De Nieuwe Keuken in Nijmegen is niet alleen het enige sterrenrestaurant van Nijmegen maar ook het enige vegetarische (en bijna veganistische) twee-sterren restaurant ter wereld. Dus tijd voor een bezoek.


Wanneer?
30 juni.
Wat at je?
Het 9 gangen menu.





Impressie?

Het restaurant ligt enigszins verstopt op een een pleintje, een kleine zoektocht door graffity-verrijkte straatjes en steegjes. Waarna je je bij binnenkomst eerder waant in een hippe koffietent met Scandinavisch hygge interieur dan bij een etablissement waar je een paar uur later 400 euro mag afrekenen. Het publiek bestaat uit een mengsel van jonge, hoogopgeleide stelletjes, duidelijk idealistisch maar met een goede baan en je voormalige leraar maatschappijkunde (met overwaarde op zijn huis) die met vrienden zijn verjaardag viert. Eigenlijk 180 graden verschillend met De Leuf in Ubachsberg.

Maar we gingen er natuurlijk niet naar toe voor het publiek maar voor het eten. Het begon met een spectaculaire amuse van takjes gemaakt van mout met een puree van bladeren van de lindeboom op het pleintje tegenover het restaurant. De toon was daarmee gezet: lokaal, lokaler, voedselbos en reststromen. En een hoop gefermenteer, geoxideerde zonnebloempitten, bereklauw, brandnetelwortel, reductie van schillen. Klinkt als ingrediënten voor een geheim heksentinktuur maar het staat bij de nieuwe winkel gewoon op de kaart.



Qua smaak varieert het tussen geinig tot heel spannend. Een springroll van de bast van een Mahonieboom klinkt heel spannend maar eigenlijk is het niet meer en niet minder dan een prima gemaakte verse loempia. Maar dan met mahonie ipv rijstpapier. Wat is er trouwens mis met een loempia? De geoxideerde zonnebloempitten met zwarte knoflook en daslook daarentegen: godverdomme wat een wereldgerecht, nootachtig, een diepe hartigheid en een knoflokerige frisheid van daslook. Prachtig dit. De millefeuille van knolselderij, reductie van knolselderijschillen en cantharellen met een vinaigrette idem. Een hele mooie aardse hartigheid prachtig in balans gebracht met een frisse vinaigrette.

Voor de liefhebber in de spoiler mijn ruwe aantekeningen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Het enige minpunt. En ik begrijp echt niet hoe dat kan in een restaurant op dit niveau, is het drankarrangement. Ook weer uitermate spannend en vernieuwend. Niet de eeuwige wijn maar zuurbier, natuurwijnen en gefermenteerde ('botanische') dranken zoals gefermenteerd kweepeersap met dahlia en brandnetelwortel, verrijkt met druppeltjes lavasolie. Klinkt als een perfecte combinatie bij de gerechten. Helaas: iemand heeft de ondoorgrondelijke keuze gemaakt om in sommige gevallen de zelfde drank bij twee gerechten te serveren. Zou kunnen werken maar doet het niet als de gerechten totaal verschillend zijn. En ook in de gevallen van één drank, één gerecht: waarom in vredesnaam dit? In mijn bescheiden mening sloegen de dranken regelmatig als een tang op een varken. Een goede sommelier zou wonderen doen. Maar wellicht zit ik vastgeroest een in wat te klassiek wereldbeeld waarbij de begeleidende dranken of complementerend of contrasterend moeten zijn. Eigenlijk net zo vastgeroest als mijn verwachtingen van plaatjes van mannetjes met broek en vrouwtjes met jurkjes die op toiletdeuren horen. Pas na de derde keer naar toilet (en het zien van een urinoir in een van de toiletten) begon bij mij de betekenis van de mysterieuze maar bij nader inzien expliciete schildering boven de toiletten te dagen.

Al met al doet het eten me denken aan een vegetarisch versie van Le Héron in Utrecht. Net zo creatief en spannend maar dan wel met een enorme aandacht voor detail en finesse. Niet altijd even geslaagd en toegankelijk maar ik had wel de hele avond de indruk dat het hier gebeurde, een plek waar de toekomst van de Franse keuken wordt vormgegeven. Alleen dat drankarrangement, man, man, man. Geen idee wat ze bezielt.

Kosten?
Mijn pinpas bleef in de portemonnaie. Maar uit betrouwbare bron heb ik 450,- ('echt fantastisch') vernomen.

Cijfer?
Het eten varieerde tussen fenomenaal tot 'euh, best geinig, nog nooit boomschors gegeten'. Maar het is wel allemaal fucking spannend. Een 9. En het drankarrangement: dat zal wel iets te maken hebben mijn conservatieve vastgeroeste Escoffieriaanse denkbeelden.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 18-07-2022 23:22:06 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')