abonnement Unibet Coolblue
pi_201611638
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_201611738
Ik ben wel benieuwd waar @Iwanius heeft gegeten in de corona tijd
pindazakje
pi_201612769
quote:
11s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 22:49 schreef Hyaenidae het volgende:
Ik ben wel benieuwd waar @:iwanius heeft gegeten in de corona tijd
God hebbe zijn ziel
  Moderator / Miss SHO donderdag 14 oktober 2021 @ 21:13:53 #4
22592 crew  Ole
pi_201757130
ik werk nu ROC hotelschool. Ga binnenkort daar eten! dan ga ik zeker verslag doen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:51:43 #5
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_201757730
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:13 schreef Ole het volgende:
ik werk nu ROC hotelschool. Ga binnenkort daar eten! dan ga ik zeker verslag doen!
Ha, wij deden dat een paar keer in Bariloche, beviel héél erg goed. Ok, niet de ambiance van een geweldig restaurant, want je zit gewoon in de aula van de school, maar heel erg goed en verrassend eten. De bediening moest duidelijk nog praktijkervaring opdoen, maar ze waren allemaal erg geïnteresseerd in onze mening en (opbouwende) kritiek. Zeker aan te raden :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 15 oktober 2021 @ 16:49:51 #6
22592 crew  Ole
pi_201766341
quote:
14s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef flipsen het volgende:

[..]
Ha, wij deden dat een paar keer in Bariloche, beviel héél erg goed. Ok, niet de ambiance van een geweldig restaurant, want je zit gewoon in de aula van de school, maar heel erg goed en verrassend eten. De bediening moest duidelijk nog praktijkervaring opdoen, maar ze waren allemaal erg geïnteresseerd in onze mening en (opbouwende) kritiek. Zeker aan te raden :Y
hier ziet het restaurant er echt uit als een restaurant!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 17 oktober 2021 @ 23:43:27 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201802186
Wanneer: 17-10-2021
Waar: Restaurant Boca in Haarlem.
Wat:

Boca is mooi gelegen aan het Spaarne in Haarlem en is een tapasrestaurant dat kleine gerechten en pintxos serveert. We konden gebruik maken van een kortingsactie.
We namen elk 2 gerechten van de avondkaart en hebben dat nog aangevuld met elk 2 pintxos.

De gerechten van de avondkaart:

Steak tartaar.


Burrata.

En allebei:

Tonijn tataki.

De pintxos:

Ibericoham, gamba's en 2x gerookte heilbot.

We dronken er een glas bier en een glas wijn bij.

Prima kleine gerechtjes, goed op smaak. Snelle en attente bediening.
Totale kosten (na aftrek van de korting) 45,05 euro.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 16:42:34 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201943893
Wanneer: 28-10-2021
Waar: Restaurant DenC, Dik en Cunningham in Amsterdam.
Wat:

Omdat we voor iets anders de middag in Amsterdam doorbrachten besloten we de dag af te sluiten met een etentje bij Restaurant Dik&Cunningham, DenC in de Kerkstraat. DenC is in 2021 gekozen tot restaurant van het jaar door restaurantvereniging Euro-Toques.
Smaakvol ingericht restaurant met mooie lampen, aparte kunst en nogal wat opgezette dierenkoppen (zwijn, kudu etc.) aan de muren.
We kregen een leuk 2-persoonstafeltje met heerlijk zittende stoelen.
De (mede-)eigenares Emmalou Cunningham legde ons de menukaart uit en voorzag ons meteen van een klein hapje:

Papadums van linzen met een mousse van pompoen. Erg leuke en lekkere combinatie.

Je kunt bij DenC kiezen uit diverse meergangen menu's, een vast wildmenu (kok Johan Dik schijnt zelf te jagen) en een a la carte menu. DenC streeft ernaar zoveel mogelijk Nederlands wild, vis, vlees en groenten uit het seizoen op de kaart te zetten.
Wij kozen voor 3 gangen: voor-, tussen- en hoofdgerecht.

Mooi zelfgemaakt brood met lekkere boter en olijfolie:

Al snel volgden een drietal amuses:

in het glaasje een shooter van Amsterdamse ui met een vleugje anijs, onderaan een aardappelsalade waar onder spekbokking zat en bovenaan geflambeerde zalm met knolselderij.
Heel erg verrassend origineel en lekker.

Voorgerechten.
Voor Blues:

3 bereidingen van houtduif. Een paté van houtduif, carpaccio van houtduif en een maissoep met daarin aan tafel geschonken bouillon, getrokken van het karkas van de houtduif. Heel erg smakelijk allemaal.

Voor mij:

Beekridder (een zoetwatervis die ook wel riddervis of trekzalm genoemd wordt) van een biologische en milieuvriendelijke kweker uit Nederland. Met daarbij witte 'kaviaar', rettich en rode biet. Heerlijk!

Tussengerechten.
Blues:

Roast van prei in de vorm van een terrine, gerookte eidooier, paddenstoelen, parmezaan, knolselderijpuree en een saus van paddenstoelen. Prima.

Voor mij:

In witlofbladeren verpakte en met spek omhuld wildzwijn-stoof van de schouder met daarbij stukjes zwijnspek, paddenstoeltjes, rozijnen en een saus van ras el hanout. Superlekker en mals stoofvlees met een heerlijke saus.

Hoofdgerechten.
Blues had alweer gekozen voor een vegetarisch gerecht:

Pompoenravioli met daarbij eekhoorntjesbrood, crème van geroosterde spitskool, stukjes artisjok en truffel.
Alweer erg lekker!

Voor mijzelf:

Veluws hert met als extra stukjes gebakken eendenlever, in ganzenvet gegaarde knolselderij, een bitterbal van hertenschenkel, puree van pastinaak en van zwartwortel met een ter plekke uitgeschonken schenkelsaus.
Perfect gegaarde stukken hert, heerlijke eendenlever en een voortreffelijke saus.

Bij het eten dronken we plat en bruisend water (leuk verdienmodel om dat onbeperkt uit te schenken voor ¤ 3,85 per fles) en van het wijnhuis Villa Delmas een glas witte muscat/sauvignon Petit Grains en van hetzelfde wijnhuis een glas rode wijn Carignan en Merchant.
Totale kosten: 122,20 euro.

We kunnen goed begrijpen dat dit restaurant een prijs heeft gewonnen.
Alles klopt: vriendelijke en deskundige bediening. Prima wachttijden tussen de gerechten en vooral erg creatief bedachte en lekkere gerechten!

9,5/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 oktober 2021 @ 21:51:53 #9
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_201962785
Jullie hadden nog twee korte recensies uit Bergen op Zoom tegoed van vorige week. Wandelweekend om het FLoris V-pad af te maken en ook twee Diners. Beiden aan de Grote Markt.

Op Vrijdag De Bourgondiër. Helaas zijn de meeste foto's mislukt. :+. Het eten daarentegen was :9

Moeders had de Gegratineerde mosselen. Ik had de vissoep. :9.
Als hoofd had ik trio van wild bestaande uit kangoeroe, wilde eendenborstfilet en hertenrug filet. Daar is nog een foto van. Het eten was :9


Het Vispotje van moeders was ook prima.

Wellicht wat aan de prijs, maar eten goed. Bediening goed. ^O^

Zaterdag... daarintegen... Plaatjes zijn leuk. Maar helaas stelde het eten toch vooral teleur. We gingen nadat aftrapten bij Biercafé 't Locomotiefke om de hoek eten bij De Teerkamer. Bij De Teerkamer heb je de brasseriekaart en de fine dining kaart. Iets kleinere gerechten 3 stuks voor 26,50 en als je wilde kon het nog uitbreiden naar meer. Wellicht 3 en misschien 4. Ze zeiden dat er 15 t/m 20 minuten tussen iedere gang zou zitten....
Bij de amuse en het broodje ging het nog snel. De voorgerechten duurden al iets langer, maar ok... Ze waren nog lekker (als in prima, maar niet wow).
Op het hoofdgerecht moesten we 45 minuten wachten...

Ik had de Varkenswang en moeders de Kabeljauw



Varkenswang was ^O^. Echter de overige dingen op het bord waren al behoorlijk afgekoeld en dat gold bij moeders ook. Vis ok... garnering was al afgekoeld...

Uiteindelijk gezegd dat we ons dessert wilde. Moeders koffie met Friandises en ik het kaasplankje. Gelukkig is mijn basiskaaskennis op orde... Maar enige uitleg zou toch wel leuk zijn. Al met al stelde De Teerkamer teleur.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_201971487
Ligt er nu ook op beide borden dezelfde garnering? En was het zo slordig zoals op de foto of hadden jullie al aan de borden gezeten?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_201971590
Gwn thuis wit bolletje met pindakaas

8.5/10
  zondag 31 oktober 2021 @ 15:51:55 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201971711
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 15:45 schreef jameshond7 het volgende:
Gwn thuis wit bolletje met pindakaas

8.5/10
Hilarisch.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_201973078
Knip

[ Bericht 95% gewijzigd door Prego op 31-10-2021 17:13:35 (Verkeerde topic 🤦♂) ]
  zondag 31 oktober 2021 @ 17:07:14 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201973240
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 17:00 schreef Prego het volgende:
Groene thee c_/
Ik denk dat je dit topic zoekt ;)
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #498 Stoofpeertjes
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 december 2021 @ 11:03:57 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_202461659
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2021 19:29 schreef anndb het volgende:
Ik kan zo te zien niet meer reageren in nr 30 gezien die al (te) oud is?
Graag deze maar reeksen of corrigeren een mod?

Afin, mijn recensie:

Wanneer: Vandaag
Waar:
Lindehof Nuenen (**)

Vandaag lunch bij Lindehof in Nuenen. We zaten eerst nog te twijfelen tussen hier, Treestwijkhoeve en Tribeca. Treestwijkhoeve viel al af gezien brand in de keuken, en het is dus Lindehof geworden. Geen spijt van gehad. Reden dat deze ook de voorkeur had is dat chef Soeniel veel gebruik maakt in de keuken van zijn surinaamse roots, dat samen met 2 michelin sterren leek dat ons een uitdagend menu in plaats van het "standaard sterren werk". En dat was ook zo wel zo! Niet teleurgesteld dus. Erg veel gebruik van specerijen en knipogen naar de surinaamse keuken.

We begonnen met als aperatief de huis champagne (Bollinger) en voor mij een alcoholvrij alternatief, dat was een thee uit Kopenhagen welke een zelfde bubbel had als champagne en ook de look er van. En eerlijk is eerlijk die was super, ik ga die voor thuis ook bestellen. Als je niet zou zeggen dat het thee is, zou je dit zeker niet er in proeven (het is lees ik nu ook een blend van 9 thee-en en dan met een champagne bubbel).



Daarna volgde drie gangen amuse's. Ik ga helaas niet alles specifiek bij elke gang kunnen vermelden want de uitleg was te veel, het waren ook steeds veel componenten per hapje/gang en zonder geschreven menu, dus dat was wat lastig te onthouden. Het zal in grove lijnen zijn vandaag wat ik kon onthouden.

In ieder geval waren hierbij balletjes van krab, bara's en verder sja... geen idee meer. Samen met een breek-vel van garnalen en kruiden met bloemkool curry dip:


Daarna volgende (op de achtergrond zie je ze) bonbons van chocolade met een bloody mary vulling. Heel vloeibaar, dus moest een foto van veraf maken want je moest ze pakken en direct in de mond. Ontplofte gelijk en heel vloeibaar en koud, hierna volgde de chocolade smaak welke een zoetje gaf en ook flink wat chili als smaak achteraf. Heel lekker.



Toen nog een amuse was een sate van de BBQ met of zelfs van beukenzwam? Geen idee, heel smakelijk:



Laatste amuse was een courgette iets met pakora geloof ik en een masala saus, lekker en flink wat pit ook weer! Je proeft echt hier dat de kruiden gebruikt worden en niet zo braaf sterren-eten zoals vaak gewend:



Heerlijk brioche broodje met boter:


Twee bereidingen van zeebaars, gebakken en een tartaar in een rolletje met een aardappel gerecht/eenpansgerecht (naam ben ik kwijt, geen idee) en een schuim erop. Beide heel smakelijk:



Toen een stukje tarbot met weer een bepaald gerecht met aubergine en een krokant bolletje met ook weer iets waarvan ik de naam helaas niet meer weet. Dit met vandouvan saus:


Een langoustine met daarnaast een aardappel roti:


Zeeduilvel en in bakje kreeft:


Patrijs, met een boutje van patrijs welke ze opnieuw gevuld hebben en daarbij nasi en surinaamse bloedworst. De surinaamse bloedworst (zat in het bakje) was eigenlijk de topper van dit gerecht, de rest was ook lekker maar die bloedworst, man man wat heerlijk. Ook lekker spicy, samen met de patrijs heerlijk.



Toen foigras met een krokant bakje met een ijs er in.Heerlijk zacht en smolt op de tong, ben echter niet zo'n groot fan er van maar ging toch netjes op en was perfect van smaak. Zou dit echter zelf niet zo snel bestellen.



Peer met 5 spices was het dessert:



En toen hebben we nog kaas gedeeld, geen foto daarvan helaas maar was kaas van Van Tricht uit Antwerpen, zelf te kiezen van de kaas kar. Kaas was perfect op temperatuur, en ook perfect van smaak.

Koffie hebben we overgeslagen was al 5 uur en de tent moest (helaas) dicht.

Kosten: 640 EUR met zijn 3en.
Cijfer: 9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_202462372
Wat een gaaf menu zeg!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 4 december 2021 @ 12:16:47 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202462586
Ziet er allemaal heel erg lekker uit! :9~
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202464959
Ja
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 12:01 schreef DancingPhoebe het volgende:
Wat een gaaf menu zeg!
Ja die surinaamse/buitenlandse invloeden waren heel leuk! Echt een aanrader. Vaak is het bij sterrenzaken een beetje braafjes vind ik, nu komt een stukje vis, nu vlees zal wel weer lam zijn, dat is hier echt niet. Heel veel kruiden en en soms ook echt lekker pittig. Heel leuk, twee sterren met zo’n invloeden. Ook dat je roti krijgt bij je gerecht en zo, stuk leuker dan al die brave gerechten.
pi_202465018
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 15:21 schreef anndb het volgende:
Ja
[..]
Ja die surinaamse/buitenlandse invloeden waren heel leuk! Echt een aanrader. Vaak is het bij sterrenzaken een beetje braafjes vind ik, nu komt een stukje vis, nu vlees zal wel weer lam zijn, dat is hier echt niet. Heel veel kruiden en en soms ook echt lekker pittig. Heel leuk, twee sterren met zo’n invloeden. Ook dat je roti krijgt bij je gerecht en zo, stuk leuker dan al die brave gerechten.
Ja, ik snap precies wat je zegt en vindt dit super verrassend op sterrenniveau :Y
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_202466852
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 15:21 schreef anndb het volgende:
Ja
[..]
Ja die surinaamse/buitenlandse invloeden waren heel leuk! Echt een aanrader. Vaak is het bij sterrenzaken een beetje braafjes vind ik, nu komt een stukje vis, nu vlees zal wel weer lam zijn, dat is hier echt niet. Heel veel kruiden en en soms ook echt lekker pittig. Heel leuk, twee sterren met zo’n invloeden. Ook dat je roti krijgt bij je gerecht en zo, stuk leuker dan al die brave gerechten.
Wat tof, ik ben 19172727 jaar geleden daar geweest toen er nog 1 ster was en toen was het nog net iets minder gedurfd, geen pit etc, maar wel veel kruidiger dan veel andere sterrenrestaurants.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_202472694
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 17:29 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wat tof, ik ben 19172727 jaar geleden daar geweest toen er nog 1 ster was en toen was het nog net iets minder gedurfd, geen pit etc, maar wel veel kruidiger dan veel andere sterrenrestaurants.
Na Moass, jij en ik en onze schatjes.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_202473290
^O^
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 4 december 2021 @ 23:51:49 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202474221
Soenil kwam vanavond ook nog twee keer opdagen in het programma 'Even tot hier'.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202631983
Wij zouden op kerstavond gaan dineren bij The Lemon Tree hier in Deventer, echt een aanrader trouwens, maar dat gaat dus mooi niet door weten we sinds gisteravond.. :-(
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 15 december 2021 @ 18:20:38 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202634423
Tsja, wij zouden vandaag op Texel zitten eten bij de sterrentent BijJef.
Dat ging dus ook niet door. :(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')