abonnement Unibet Coolblue
pi_201140992
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Dank iedereen! Het is de bedoeling dat kinderen ook ervan eten, dus graag geen alcohol (of verdampt alles? ).

@:maily ze verkopen hier geen Mutti ;( Even geen tijd om elders boodschappen te doen.
ja joh dat is er allemaal al lang uit zodra het klaar is :D
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_201141138
quote:
3s.gif Op maandag 30 augustus 2021 12:09 schreef golfer het volgende:
https://paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/

Bolognesesaus, hét originele recept (Ragù alla Bolognese)

125 g pancette alternatief: spekblokjes
1 st winterpeen in kleine blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden
1 st ui fijn gesnipperd
200 g rundergehakt
200 g kalfsgehakt optioneel, anders 400g rundergehakt in totaal gebruiken
150 ml witte wijn
500 g gepelde tomaten kan ook uit blik
1 blokje runderbouillon
peper
zout
olijfolie
melk een scheut

Extra ingredienten voor pasta met bolognesesaus "Ragù alla Bolognese"

Parmezaanse kaas geschaafd of geraspt
tagliatelle of pappardelle pasta liefst vers!

Instructies voor de bolognesesaus

Snij de ui, de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes, van zo'n halve centimeter.

Verhit een laagje olijfolie in een grote braadpan.

Zodra de olie heet is, voeg je er de fijngesneden groente aan toe samen met de pancetta (of spekblokjes). Bak alles samen ongeveer 10 minuten op laag vuur, zodat de groenten zacht worden.

Voeg het runder- en kalfsgehakt toe en bak het geheel nog eens tien minuten op zacht vuur, totdat het vlees gaar is. Rul het gehakt door regelmatig met een houten lepel te roeren. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Giet de witte wijn erbij. Laat alles rustig koken op laag vuur tot het vocht is ingedampt.

Snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Verkruimel nu ook het bouillonblokje en voeg deze ook toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het geheel inkoken. Vergeet niet om regelmatig te roeren om aanbranden van de saus te voorkomen.

Je kunt nu de pan met de saus het beste in een oven op 150 graden (Celsius) plaatsen. De saus kan zo rustig doorsudderen en dit is erg belangrijk voor het ontwikkelen van de juiste smaak.

Haal na 2 á 3 uur de pan uit de oven. Indien het nodig is kun je de saus nog enigzins inkoken op een medium vuur. Roer hierna een scheut melk door de saus en laat deze nog even zachtjes koken.

Je kunt de bolognesesaus ook bereiden in een slowcooker.

Buon appetito!
Oeh, ik wil deze zsm maken!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_201141624
Ik heb voor vanavond eventjes het Mutti recept van maily genomen wegens alleen thuis zijn en koken met 2 kinderen :7 Ik heb ui, paprika en wortel in de mixer gegooid :D

Als ik wat meer tijd heb probeer ik de wat uitgebreidere uit ^O^
pi_201141789
quote:
1s.gif Op maandag 30 augustus 2021 16:44 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb voor vanavond eventjes het Mutti recept van maily genomen wegens alleen thuis zijn en koken met 2 kinderen :7 Ik heb ui, paprika en wortel in de mixer gegooid :D

Als ik wat meer tijd heb probeer ik de wat uitgebreidere uit ^O^
hoe oud zijn je koters? mss kunnen ze wel de pasta voor je maken dat scheelt weer dan.

maar goed eet smakelijk straks ouwe dibbes
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_201141944
quote:
16s.gif Op maandag 30 augustus 2021 16:53 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
hoe oud zijn je koters? mss kunnen ze wel de pasta voor je maken dat scheelt weer dan.

maar goed eet smakelijk straks ouwe dibbes
Ik gok dat een kind van 1 nog niet zo heel veel kan. De ander van 7 kan wel wat, maar geen heel gerecht maken nog :)


Ouwe dibbes? :D
pi_201141955
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 17:04 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik gok dat een kind van 1 nog niet zo heel veel kan. De ander van 7 kan wel wat, maar geen heel gerecht maken nog :)

Ouwe dibbes? :D
ah ja dan moet je nog even een paar jaartjes wachten :P

zou ze al snel wat kookboeken te lezen geven dan kan je straks heerlijk eten
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_201142026
Gorgonzolasaus :9

Hoewel ik niet van Gorgonzola kaas als los kaasje houd, is de saus erg lekker!

Men neme een boel spekjes (twee van die kleine of 1 grote bak) en bakke die lekker aan met een klein beetje olie
Daarbij gaat een hele gesnipperde ui (rood, lekker!) en twee knoflooktenen (geperst). Even fruiten en hoppa.

Dan het vuur zacht en er Crème fraîche (een bakje van 200ml) toevoegen.
Neem je blok Gorgonzola-kaas, snij de oneetbare randjes er af, snij de gorgonzola in blokjes en doe die in de pan.
Langzaam laten smelten. De Crème fraîche en kaas niet laten koken.
Naar smaak wat peper toevoegen, als de saus te dik is kun je er nog wat kookvocht van je pasta bij gieten, of wat witte wijn.

Lekker over je al dente penne of fusilli heen gieten in de pan en eet smakelijk!

Restje over? Dit is ook heerlijk koud als pastasalade de volgende dag.

NB, je pasta koken in bouillon is ook een lekkere smaakmaker, simpelste is simpelweg een bouillonblokje in je pastawater doen..
dag
pi_201143148
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 12:16 schreef Jordy-B het volgende:
Carbonara:

spek, eieren, zwarte peper, Parmezaanse of Pecorino.

Spek bakken. Spaghetti koken. Eieren klutsen, peper en een deel van de kaas erdoor roeren.

Pan met spek van het vuur, spaghetti erbij gooien, eiermengsel erbij gooien, scheutje pastawater erbij, goed schudden/roeren tot zich een romige saus vormt. Opdienen, extra kaas en peper erover.
Precies, Nicky weet wel hoe je een simpele pasta bereidt.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_201143205
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 17:11 schreef Peter het volgende:
Gorgonzolasaus :9

Hoewel ik niet van Gorgonzola kaas als los kaasje houd, is de saus erg lekker!

Men neme een boel spekjes (twee van die kleine of 1 grote bak) en bakke die lekker aan met een klein beetje olie
Daarbij gaat een hele gesnipperde ui (rood, lekker!) en twee knoflooktenen (geperst). Even fruiten en hoppa.

Dan het vuur zacht en er Crème fraîche (een bakje van 200ml) toevoegen.
Neem je blok Gorgonzola-kaas, snij de oneetbare randjes er af, snij de gorgonzola in blokjes en doe die in de pan.
Langzaam laten smelten. De Crème fraîche en kaas niet laten koken.
Naar smaak wat peper toevoegen, als de saus te dik is kun je er nog wat kookvocht van je pasta bij gieten, of wat witte wijn.

Lekker over je al dente penne of fusilli heen gieten in de pan en eet smakelijk!

Restje over? Dit is ook heerlijk koud als pastasalade de volgende dag.

NB, je pasta koken in bouillon is ook een lekkere smaakmaker, simpelste is simpelweg een bouillonblokje in je pastawater doen..
Oeh O+
pi_201150637
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 17:11 schreef Peter het volgende:
Gorgonzolasaus :9

Hoewel ik niet van Gorgonzola kaas als los kaasje houd, is de saus erg lekker!

Men neme een boel spekjes (twee van die kleine of 1 grote bak) en bakke die lekker aan met een klein beetje olie
Daarbij gaat een hele gesnipperde ui (rood, lekker!) en twee knoflooktenen (geperst). Even fruiten en hoppa.

Dan het vuur zacht en er Crème fraîche (een bakje van 200ml) toevoegen.
Neem je blok Gorgonzola-kaas, snij de oneetbare randjes er af, snij de gorgonzola in blokjes en doe die in de pan.
Langzaam laten smelten. De Crème fraîche en kaas niet laten koken.
Naar smaak wat peper toevoegen, als de saus te dik is kun je er nog wat kookvocht van je pasta bij gieten, of wat witte wijn.

Lekker over je al dente penne of fusilli heen gieten in de pan en eet smakelijk!

Restje over? Dit is ook heerlijk koud als pastasalade de volgende dag.

NB, je pasta koken in bouillon is ook een lekkere smaakmaker, simpelste is simpelweg een bouillonblokje in je pastawater doen..
Gorgonzola-mascarpone kun je ook gebruiken :9 Geen crème fraiche nodig dan.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Spellchecker dinsdag 31 augustus 2021 @ 12:16:52 #36
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_201151485
quote:
1s.gif Op maandag 30 augustus 2021 16:44 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb voor vanavond eventjes het Mutti recept van maily genomen wegens alleen thuis zijn en koken met 2 kinderen :7 Ik heb ui, paprika en wortel in de mixer gegooid :D

Als ik wat meer tijd heb probeer ik de wat uitgebreidere uit ^O^
En, is het in de smaak gevallen?
pi_201184658
Ui, champignons, knoflook, basilicum, komijn, gorgonzola, spinazie, ei, tomatenpuree, sambal, ketjap, pijnboompitten, cashewnoten.
  donderdag 2 september 2021 @ 18:28:13 #38
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_201185057
Probeer ook eens sukade of riblappen in plaats van gehakt :9
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_201199625
Pasta alla vodka. Maakt de tomatensaus toch net ff anders. Leuke afwisseling altijd.
"Pools are perfect for holding water"
pi_201223341
Ik hou wel van een snelle puttanesca of carbonara, maar er gebeurt iets moois met tomatenpuree als het lang op het vuur staat.

Gewoon ui, knoflook, gehakt en tomatenpuree is heerlijk als je het maar een uur op laat staan. Beetje pecorino erover. Een zeer geslaagde campingimprovisatie was tomatenpuree met een blikje sardines, wat kruiden uit zo'n mulitpotje er overheen, maar dat doet er niet zoveel toe. Ik maak het nog wel eens en dan met verse peterselie en wat paprikapoeder, ui en knoflook natuurlijk ook prima, maar daar gaat het allemaal niet om. Tomaat, sardine en wat kruiden, punt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 11 september 2021 @ 18:12:01 #41
39240 jagermaster
stof en water, dat ben ik
pi_201309867
Pasta met zalm
Courgette in plakken grillen met wat zout en peper voor de smaak. Daarna in blokjes snijden.
Rode ui aan fruiten, 1 of 3 teentjes knoflook erbij. Daarna de courgette toevoegen met een beetje room. In stukjes gesneden gerookte zalm er door. Heel even 2 minuutjes ongeveer op een zacht vuurtje. Ondertussen wat sest van een citroen er door en aan het eind iets van vijf gram fijn gesneden bladpeterselie.
Eventueel kan je nog kaas er nog parmazaanse kaas door doen voordat je de zalm in de pan doet.
Qua pasta soort: penne

Nummer twee
Ui fruiten met een beetje kaneel. Daarna courgette in blokjes erdoorheen doen. Drie minuutjes mee laten bakken. Vaak grill ik de courgette eerst. Daarna een blokjes tomatenblokjes en een blikje tonijn erbij. 20 minuutjes zachtjes laten pruttelen.daarna sest van een citroen erbij pluas sap van een halve citroen. Aan het eind vlak voor opscheppen basilicum erdoor en serveren samen met parmazaanse kaas.
Where's my fear???
pi_201336470
quote:
14s.gif Op maandag 30 augustus 2021 11:49 schreef leeell het volgende:
Ragu met

- Guanciale
- Salsiccia (als gehakt)
- Selderij, Wortel, knofloop en ui
- Rode wijn
- Tomatenpuree en tomaten

Pasta is minstens net zo belangrijk (Spaghetti met Ragu :|W )

Liefst dan pappardelle, maar pici is mijn favoriet.
Linguine is ook lekker. Net even meer smaak door de dikkere consistentie. Lekker man.

Verder vind ik carbonara nog altijd de lekkerste. Liefst met guanciale maar panchetta of gerookt spek is ook prima. Die 2 eerderen zijn soms niet heel goed verkrijgbaar hier in NL
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201336472
quote:
14s.gif Op donderdag 2 september 2021 18:28 schreef fathank het volgende:
Probeer ook eens sukade of riblappen in plaats van gehakt :9
Ja, dit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201336527
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 12:16 schreef Jordy-B het volgende:
Carbonara:

spek, eieren, zwarte peper, Parmezaanse of Pecorino.

Spek bakken. Spaghetti koken. Eieren klutsen, peper en een deel van de kaas erdoor roeren.

Pan met spek van het vuur, spaghetti erbij gooien, eiermengsel erbij gooien, scheutje pastawater erbij, goed schudden/roeren tot zich een romige saus vormt. Opdienen, extra kaas en peper erover.
Enige wat ik nog doe is 1 of 2 knoflook tenen mee bakken met het spek en vlak voor dat je het spek in de 'saus' doet de tenen er uit halen.

Bazeneten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201347002
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 10:35 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Linguine is ook lekker. Net even meer smaak door de dikkere consistentie. Lekker man.

Verder vind ik carbonara nog altijd de lekkerste. Liefst met guanciale maar panchetta of gerookt spek is ook prima. Die 2 eerderen zijn soms niet heel goed verkrijgbaar hier in NL
De Italiaan die me ooit het gerecht leerde, had een voorkeur voor de doorsnee Nederlandse spekjes. De rooksmaak past gewoon prima.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_201349945
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 23:34 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
De Italiaan die me ooit het gerecht leerde, had een voorkeur voor de doorsnee Nederlandse spekjes. De rooksmaak past gewoon prima.
Klopt ook, is ook helemaal goed. Gewoon net waar ik zin in heb, dat haal ik.
Persoonlijk hou ik meer van iets grotere brokken dan de spekblokjes. Dus ik haal een stuk spek en dat snij ik klein.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201350333
Dees! https://ladyandpups.com/2014/06/16/the-hot-bunny-pasta-sauce/

Makkelijk aan te passen wb scherpte voor kinders of mensen die er niet van houden.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_201378903
quote:
0s.gif Op maandag 30 augustus 2021 12:16 schreef Jordy-B het volgende:
Carbonara:

spek, eieren, zwarte peper, Parmezaanse of Pecorino.

Spek bakken. Spaghetti koken. Eieren klutsen, peper en een deel van de kaas erdoor roeren.

Pan met spek van het vuur, spaghetti erbij gooien, eiermengsel erbij gooien, scheutje pastawater erbij, goed schudden/roeren tot zich een romige saus vormt. Opdienen, extra kaas en peper erover.
Dit is denk ik ook mijn favoriet, zo snel klaar, en zo lekker. Ik maak het vaak als ik geen zin heb om te koken.

Ik maak ook wel eens " rode" saus, in grotere batches om in te vriezen, daar houd ik mij niet aan een origineel recept, ik doe er bv ook geroosterde paprika's in :)
pi_201379035
Als je bolognese maakt vergeet niet twee laurierblaadjes erbij te doen als je het laat sudderen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')