Blijft toch ook mijn favoriet inderdaad.quote:Op maandag 30 augustus 2021 11:49 schreef leeell het volgende:
Ragu met
- Guanciale
- Salsiccia (als gehakt)
- Selderij, Wortel, knofloop en ui
- Rode wijn
- Tomatenpuree en tomaten
Pasta is minstens net zo belangrijk (Spaghetti met Ragu )
Liefst dan pappardelle, maar pici is mijn favoriet.
Is een niet noemenswaardig percentage wat blijft voor de kidsquote:Op maandag 30 augustus 2021 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Dank iedereen! Het is de bedoeling dat kinderen ook ervan eten, dus graag geen alcohol (of verdampt alles? ).
@:maily ze verkopen hier geen Mutti Even geen tijd om elders boodschappen te doen.
Alcohol verdampt inderdaad, je kunt gerust wijn gebruiken.quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Dank iedereen! Het is de bedoeling dat kinderen ook ervan eten, dus graag geen alcohol (of verdampt alles? ).
@:maily ze verkopen hier geen Mutti Even geen tijd om elders boodschappen te doen.
Alcohol verdampt wel. Neem aan dat je er geen liter in doet. En anders bouillon.quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Dank iedereen! Het is de bedoeling dat kinderen ook ervan eten, dus graag geen alcohol (of verdampt alles? ).
@:maily ze verkopen hier geen Mutti Even geen tijd om elders boodschappen te doen.
Alcohol verdampt, maar ligt er wel aan hoe lang je het laat koken. Het is niet zo dat de alcohol in een glas wijn in 15 seconden verdampt is, als je daarmee afblust (dat zegt men wel, maar is niet zo).quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Dank iedereen! Het is de bedoeling dat kinderen ook ervan eten, dus graag geen alcohol (of verdampt alles? ).
@:maily ze verkopen hier geen Mutti Even geen tijd om elders boodschappen te doen.
Ragu kook je nog minimaal een aantal uur (hoe langer hoe beter) na toevoegen van de wijn, dan is 99,99% wel verdampt.quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:18 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Alcohol verdampt, maar ligt er wel aan hoe lang je het laat koken. Het is niet zo dat de alcohol in een glas wijn in 15 seconden verdampt is, als je daarmee afblust (dat zegt men wel, maar is niet zo).
Maar je hebt het wel over zulke kleine hoeveelheden alcohol, daar merk je niets van.
Nou zeg, ik zie opeens dat ze wel Mutti hebbenquote:Op maandag 30 augustus 2021 11:36 schreef maily het volgende:
Wij gebruiken geen gewoon gehakt meer maar rundersaucijs. Zonder velletje uiteraard
Altijd knof en ui en laurier.
Kruiden en specerijen waar we op dat moment zin in hebben.
En Mutti saus uit fles.
Klinkt ook top!quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:56 schreef Deepfreeze het volgende:
De basis die we gebruiken sinds de kinderen klein zijn:
• ui en wortel fijn gesneden aanbakken
• gehakt (liefst rund) erbij
• knoflook en wat specerijen naar smaak meebakken
• Daarna wat er aan groente ligt, paprika/courgette/champignon meebakken.
• Als het allemaal zo'n beetje gaar is, een scheutje wijn erin.
• En dan nog een blik tomatenblokjes, groene kruiden, evt half boullionblokje (deden we niet bij de jongsten ivm zout).
• Beetje water erbij zodat het wat kan pruttelen en dan een uurtje of 2 laten gaan.
• Bij het koken van de pasta het deksel van de sauspan, zodat het wat kan inkoken.
De wijn heb ik ooit lopen uitrekenen, dat was echt verwaarloosbaar als je het zolang laat staan pruttelen.
Als ik lasagne maak, dan doe ik hetzelfde, maar met iets meer smaakmakers. En dan flink wat melk erbij net voordat je de lasagne gaat bouwen.
Mijn oudste wil nooit teveel groenten in de saus, want groente. Ik kan de groenteprut mooi mixen met de saus. Dit is wel een topidee!quote:Op maandag 30 augustus 2021 13:08 schreef Gehrman het volgende:
De groente voor een standaard bolognesesaus gooi ik tegenwoordig in de keukenmachine zodat het fijner wordt gesneden. Ik vind de structuur van de saus daardoor wat beter.
Misschien een tip....als je onzichtbare extra groente wilt toevoegen.quote:Op maandag 30 augustus 2021 13:14 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Mijn oudste wil nooit teveel groenten in de saus, want groente. Ik kan de groenteprut mooi mixen met de saus. Dit is wel een topidee!
ja joh dat is er allemaal al lang uit zodra het klaar isquote:Op maandag 30 augustus 2021 12:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Dank iedereen! Het is de bedoeling dat kinderen ook ervan eten, dus graag geen alcohol (of verdampt alles? ).
@:maily ze verkopen hier geen Mutti Even geen tijd om elders boodschappen te doen.
Oeh, ik wil deze zsm maken!quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:09 schreef golfer het volgende:
https://paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/
Bolognesesaus, hét originele recept (Ragù alla Bolognese)
125 g pancette alternatief: spekblokjes
1 st winterpeen in kleine blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden
1 st ui fijn gesnipperd
200 g rundergehakt
200 g kalfsgehakt optioneel, anders 400g rundergehakt in totaal gebruiken
150 ml witte wijn
500 g gepelde tomaten kan ook uit blik
1 blokje runderbouillon
peper
zout
olijfolie
melk een scheut
Extra ingredienten voor pasta met bolognesesaus "Ragù alla Bolognese"
Parmezaanse kaas geschaafd of geraspt
tagliatelle of pappardelle pasta liefst vers!
Instructies voor de bolognesesaus
Snij de ui, de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes, van zo'n halve centimeter.
Verhit een laagje olijfolie in een grote braadpan.
Zodra de olie heet is, voeg je er de fijngesneden groente aan toe samen met de pancetta (of spekblokjes). Bak alles samen ongeveer 10 minuten op laag vuur, zodat de groenten zacht worden.
Voeg het runder- en kalfsgehakt toe en bak het geheel nog eens tien minuten op zacht vuur, totdat het vlees gaar is. Rul het gehakt door regelmatig met een houten lepel te roeren. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Giet de witte wijn erbij. Laat alles rustig koken op laag vuur tot het vocht is ingedampt.
Snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Verkruimel nu ook het bouillonblokje en voeg deze ook toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het geheel inkoken. Vergeet niet om regelmatig te roeren om aanbranden van de saus te voorkomen.
Je kunt nu de pan met de saus het beste in een oven op 150 graden (Celsius) plaatsen. De saus kan zo rustig doorsudderen en dit is erg belangrijk voor het ontwikkelen van de juiste smaak.
Haal na 2 á 3 uur de pan uit de oven. Indien het nodig is kun je de saus nog enigzins inkoken op een medium vuur. Roer hierna een scheut melk door de saus en laat deze nog even zachtjes koken.
Je kunt de bolognesesaus ook bereiden in een slowcooker.
Buon appetito!
hoe oud zijn je koters? mss kunnen ze wel de pasta voor je maken dat scheelt weer dan.quote:Op maandag 30 augustus 2021 16:44 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb voor vanavond eventjes het Mutti recept van maily genomen wegens alleen thuis zijn en koken met 2 kinderen Ik heb ui, paprika en wortel in de mixer gegooid
Als ik wat meer tijd heb probeer ik de wat uitgebreidere uit
Ik gok dat een kind van 1 nog niet zo heel veel kan. De ander van 7 kan wel wat, maar geen heel gerecht maken nogquote:Op maandag 30 augustus 2021 16:53 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
hoe oud zijn je koters? mss kunnen ze wel de pasta voor je maken dat scheelt weer dan.
maar goed eet smakelijk straks ouwe dibbes
ah ja dan moet je nog even een paar jaartjes wachtenquote:Op maandag 30 augustus 2021 17:04 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik gok dat een kind van 1 nog niet zo heel veel kan. De ander van 7 kan wel wat, maar geen heel gerecht maken nog
Ouwe dibbes?
Precies, Nicky weet wel hoe je een simpele pasta bereidt.quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:16 schreef Jordy-B het volgende:
Carbonara:
spek, eieren, zwarte peper, Parmezaanse of Pecorino.
Spek bakken. Spaghetti koken. Eieren klutsen, peper en een deel van de kaas erdoor roeren.
Pan met spek van het vuur, spaghetti erbij gooien, eiermengsel erbij gooien, scheutje pastawater erbij, goed schudden/roeren tot zich een romige saus vormt. Opdienen, extra kaas en peper erover.
Oehquote:Op maandag 30 augustus 2021 17:11 schreef Peter het volgende:
Gorgonzolasaus
Hoewel ik niet van Gorgonzola kaas als los kaasje houd, is de saus erg lekker!
Men neme een boel spekjes (twee van die kleine of 1 grote bak) en bakke die lekker aan met een klein beetje olie
Daarbij gaat een hele gesnipperde ui (rood, lekker!) en twee knoflooktenen (geperst). Even fruiten en hoppa.
Dan het vuur zacht en er Crème fraîche (een bakje van 200ml) toevoegen.
Neem je blok Gorgonzola-kaas, snij de oneetbare randjes er af, snij de gorgonzola in blokjes en doe die in de pan.
Langzaam laten smelten. De Crème fraîche en kaas niet laten koken.
Naar smaak wat peper toevoegen, als de saus te dik is kun je er nog wat kookvocht van je pasta bij gieten, of wat witte wijn.
Lekker over je al dente penne of fusilli heen gieten in de pan en eet smakelijk!
Restje over? Dit is ook heerlijk koud als pastasalade de volgende dag.
NB, je pasta koken in bouillon is ook een lekkere smaakmaker, simpelste is simpelweg een bouillonblokje in je pastawater doen..
Gorgonzola-mascarpone kun je ook gebruiken Geen crème fraiche nodig dan.quote:Op maandag 30 augustus 2021 17:11 schreef Peter het volgende:
Gorgonzolasaus
Hoewel ik niet van Gorgonzola kaas als los kaasje houd, is de saus erg lekker!
Men neme een boel spekjes (twee van die kleine of 1 grote bak) en bakke die lekker aan met een klein beetje olie
Daarbij gaat een hele gesnipperde ui (rood, lekker!) en twee knoflooktenen (geperst). Even fruiten en hoppa.
Dan het vuur zacht en er Crème fraîche (een bakje van 200ml) toevoegen.
Neem je blok Gorgonzola-kaas, snij de oneetbare randjes er af, snij de gorgonzola in blokjes en doe die in de pan.
Langzaam laten smelten. De Crème fraîche en kaas niet laten koken.
Naar smaak wat peper toevoegen, als de saus te dik is kun je er nog wat kookvocht van je pasta bij gieten, of wat witte wijn.
Lekker over je al dente penne of fusilli heen gieten in de pan en eet smakelijk!
Restje over? Dit is ook heerlijk koud als pastasalade de volgende dag.
NB, je pasta koken in bouillon is ook een lekkere smaakmaker, simpelste is simpelweg een bouillonblokje in je pastawater doen..
En, is het in de smaak gevallen?quote:Op maandag 30 augustus 2021 16:44 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb voor vanavond eventjes het Mutti recept van maily genomen wegens alleen thuis zijn en koken met 2 kinderen Ik heb ui, paprika en wortel in de mixer gegooid
Als ik wat meer tijd heb probeer ik de wat uitgebreidere uit
Linguine is ook lekker. Net even meer smaak door de dikkere consistentie. Lekker man.quote:Op maandag 30 augustus 2021 11:49 schreef leeell het volgende:
Ragu met
- Guanciale
- Salsiccia (als gehakt)
- Selderij, Wortel, knofloop en ui
- Rode wijn
- Tomatenpuree en tomaten
Pasta is minstens net zo belangrijk (Spaghetti met Ragu )
Liefst dan pappardelle, maar pici is mijn favoriet.
Ja, dit.quote:Op donderdag 2 september 2021 18:28 schreef fathank het volgende:
Probeer ook eens sukade of riblappen in plaats van gehakt
Enige wat ik nog doe is 1 of 2 knoflook tenen mee bakken met het spek en vlak voor dat je het spek in de 'saus' doet de tenen er uit halen.quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:16 schreef Jordy-B het volgende:
Carbonara:
spek, eieren, zwarte peper, Parmezaanse of Pecorino.
Spek bakken. Spaghetti koken. Eieren klutsen, peper en een deel van de kaas erdoor roeren.
Pan met spek van het vuur, spaghetti erbij gooien, eiermengsel erbij gooien, scheutje pastawater erbij, goed schudden/roeren tot zich een romige saus vormt. Opdienen, extra kaas en peper erover.
De Italiaan die me ooit het gerecht leerde, had een voorkeur voor de doorsnee Nederlandse spekjes. De rooksmaak past gewoon prima.quote:Op maandag 13 september 2021 10:35 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Linguine is ook lekker. Net even meer smaak door de dikkere consistentie. Lekker man.
Verder vind ik carbonara nog altijd de lekkerste. Liefst met guanciale maar panchetta of gerookt spek is ook prima. Die 2 eerderen zijn soms niet heel goed verkrijgbaar hier in NL
Klopt ook, is ook helemaal goed. Gewoon net waar ik zin in heb, dat haal ik.quote:Op maandag 13 september 2021 23:34 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
De Italiaan die me ooit het gerecht leerde, had een voorkeur voor de doorsnee Nederlandse spekjes. De rooksmaak past gewoon prima.
Dit is denk ik ook mijn favoriet, zo snel klaar, en zo lekker. Ik maak het vaak als ik geen zin heb om te koken.quote:Op maandag 30 augustus 2021 12:16 schreef Jordy-B het volgende:
Carbonara:
spek, eieren, zwarte peper, Parmezaanse of Pecorino.
Spek bakken. Spaghetti koken. Eieren klutsen, peper en een deel van de kaas erdoor roeren.
Pan met spek van het vuur, spaghetti erbij gooien, eiermengsel erbij gooien, scheutje pastawater erbij, goed schudden/roeren tot zich een romige saus vormt. Opdienen, extra kaas en peper erover.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |